Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 19:56 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Society: *****
Nick w grze: Taria Tary Dark
Nurtuje mnie pewna kwestia z którą sam sobie rady nie daję.
Może zacznę od początku...
Po bodaj że 2 letniej przerwie wróciłem do EU. Postać goła , bez grosza przy du...szy , zero items w storagu. Skilli troche jest , ale także nie za wiele , bo ukonczyłem mentoring i jeszcze później trochę pograłem tylko.
Chciałem se biegać z mieczykiem , no i tak zrobiłem. Teraz po poczytaniu forów , rozmowie z ludzmi , dochodzę do wniosku że wybór broni był raczej mało trafny , z eco punktu widzenia. Obecnie chyba już się przekonałem do broni dystansowej -opalarka z tt .

I teraz pytanie - czy zostawić ( skasować ) obecną postać , stworzyć nową i iść drogą chwały , czy ... no właśnie cóż począć , bo owa droga ku chwale kusi mnie wielce , ale za razem i tej postaci szkoda ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 20:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Przecież zdobyte skille w broni białej w niczym nie przeszkadzają aby się teraz zabrać za opalarkę.
Na pewno będzie to lepszy start niż na nowej postaci.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 20:24 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Tak , masz rację , ale nie biorąc pod uwagę "drogi do chwały" gdzie 100 ped. można powiedzmy że "bezboleśnie" wycisnąć , a na maxa nawet 1100 ped !!! ( max nie biorę pod uwagę - ale 100 wspomnianą owszem )
To właśnie jest przeznaczone TYLKO dla nowych graczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 21:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jesli pytasz o konkurs "droge do chwaly" z innego polskiego forum to pytanie na tym forum jest bez sensu, a wrecz niepowazne

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 21:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hehe - a ja nie załapałem :P "iść drogą chwały" - no nie mogę :ohh:
-"face palm" jakby to Level powiedział.

Aaa nie będę się dalej wypowiadał :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
:) "facepalm" jest poprawnie :P

skomentuję ten temat tak:
Image

i na poważnie do OP: złe forum, z resztą, droga do chwały zje Ci więcej czasu na uzyskanie tych pedów, niż praca sezonowa i wpłata pedów które możesz dostać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 23:14 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Zatem na Waszym forum nie uzyskam ( a tym bardziej nowi gracze ) pewnych , a jak że istotnych informacji dla nowego gracza... a szkoda :(
Solidnie pracujecie na swoje zaufanie? -pytanie zostawiam bez odpowiedzi

JIIIS napisał(a):
jesli pytasz o konkurs "droge do chwaly" z innego polskiego forum to pytanie na tym forum jest bez sensu, a wrecz niepowazne

Przeczytaj jeszcze raz , dwa , trzy - tyle razy ile trzeba byś zrozumiał o co pytam. O drodze wspomniałem NA SAMYM KOŃCU mojego posta.
A to bardzo nie dobrze , bo zamiast współpracować , wspierać się i razem sobie pomagać co się dzieje ?
Że tak brzydko powiem " każdy h.. na swój strój "
Po Twej wypowiedzi pozwolę sobie mniemać że od Ciebie żadnej pomocy oczekiwać nawet nie ma sensu...
No nie wspomnę że OFF TOP aż miło - nic nie wniosłeś swoją wypowiedzią - no poza moim zniesmaczeniem

ateush napisał(a):
Hehe - a ja nie załapałem :P "iść drogą chwały" - no nie mogę :ohh:
-"face palm" jakby to Level powiedział.

Aaa nie będę się dalej wypowiadał :P

Ładnie ładnie moderatorze dodam tylko że : Droga Do Chwały -Konkurs sponsorowany przez FPC :evil:
Teraz pytanie - dla czego właśnie tamto forum , a nie TO bierze udział w tym konkursie ???

Level napisał(a):
:) "facepalm" jest poprawnie :P
i na poważnie do OP: złe forum, z resztą, droga do chwały zje Ci więcej czasu na uzyskanie tych pedów, niż praca sezonowa i wpłata pedów które możesz dostać.

No to teraz nie rozumiem Was w ogóle. 90% forumowiczów wyszukuje sposoby by zaoszczędzić nawet 1pec-a , a tu gdzie mozna zgarnąć dodatkową kasiorę za granie i to nie złą jak na początek , powstaje temat tabu , cisza - a wręcz zakaz o tym rozmowy , zmowa milczenia...
Czy ja gdzie kolwiek wspominałem o WPŁACIE ? Gdybym chciał zrobić wpłatę to bym ją zrobił , jak to wcześniej miało miejsce.
To tak pomagacie sobie i innym?

Droga nie zje mi WCALE żadnego czasu !!! i tak się gra i tak się gra - no chyba że nie ?????

Co złego w tym , że za np. globala , np. za rejestrację na OFICJALNEJ STRONIE , za 300 skill sweatowania , ukonczone questy , czy odkrycie wszystkich teleportów... ( sporo by jeszcze wymieniać ) -przyznawane są punkty , które potem zamieniane są na pedy ? ? ? a łącznie można zarobić nawet 1000 ped !!!
Proszę powyżej wypowiadających się o odpowiedź na powyższe pytanie :!:

Oczywiście na temat mojej sprawy także nie mam co oczekiwać tutaj żadnych sugestii czy porad ?

No nie spodziewałem się czegoś podobnego , oj nie spodziewałem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 23:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
yyyy...nie rozumiem reakcji teraz ja. M8, to forum juz wielu użytkownikom dało wiele porad co do gry, wystarczy przejrzeć posty w działach pomoc początkującym itp to raz.

Dwa...droga do chwały jest organizowana przez drugie forum, tak więc tutaj raczej nikt się nie wypowie na ten temat...it's simple as...

z tego co mi wiadomo, 1000 ped jeszcze nikt nie dostał, przeczytaj dokładnie za co ile można dostać i sobie sam policz, a przekonasz się, że miałem rację. Nie będę wklejał cytatów z tamtego forum co za ile jest, bo skoro piszesz o tym, to powinieneś wiedzieć to sam.

"Dobrze płatne" pozycje wymagają dedykowanego poświęcenia się pod nie, co jest już kompletnie nieopłacalne. Zdania nie zmienię. Z resztą, sami organizatorzy o tym piszą...że uzbieranie x-owoców zajmie ogrom czasu a kupienie ich aby sobie przyśpieszyć zdobycie kasy...jest bardziej kosztowne niż nagroda.

Gdyby to było moje forum, już dostałbyś locka za wymienianie drogi do chwały z "konkurencyjnego" forum, ogólnie ma to swoją historię i admini powinni o tym wspomnieć w regulaminie. Community jest "podzielone" przez to. Bo co innego jest organizować konkurs bez promocji swojego forum, a co innego z...trudno to pojąć ?

W czym Ci mam pomóc, jeżeli na pytania zostały udzielone odpowiedzi a następnie pytasz o event nie z tego forum ? Jak mam Ci pomóc w tym ? Tego nie wiem.

Pytaj odnośnie mechaniki gry, sposobów na zaoszczędzenie/optymalne polowanie,kopanie,crafting etc etc, a rady się pojawią.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 00:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
taria napisał(a):
Ładnie ładnie moderatorze dodam tylko że : Droga Do Chwały -Konkurs sponsorowany przez FPC :evil:
Teraz pytanie - dla czego właśnie tamto forum , a nie TO bierze udział w tym konkursie ???

Tamto forum sobie ten konkurs po prostu wymyśliło. Ot co. Ich sprawa.
Ale wrażenie masz zupełnie inne, prawda ? Że to niby konkurs FPC ? Taki drobiazg a na tym to właśnie polega.

Życzę powodzenia i wytrwałości.

Pozdrawiam!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 09:57 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Level - dziękuję , wyrazłeś swoje zdanie , poparłeś je przykładami oraz własnymi przemyśleniami.

"yyyy...nie rozumiem reakcji teraz ja. M8, to forum juz wielu użytkownikom dało wiele porad co do gry, wystarczy przejrzeć posty w działach pomoc początkującym itp to raz. "
-Dla tego napisałem tu post z prośbą o radę .

" Dwa...droga do chwały jest organizowana przez drugie forum, tak więc tutaj raczej nikt się nie wypowie na ten temat...it's simple as... "
- dla czego , korona z głowy nikomu na pewno by nie spadła , gdyby powiedział , (tak jak TY) co o tym sądzi

"z tego co mi wiadomo, 1000 ped jeszcze nikt nie dostał, przeczytaj dokładnie za co ile można dostać i sobie sam policz, a przekonasz się, że miałem rację. Nie będę wklejał cytatów z tamtego forum co za ile jest, bo skoro piszesz o tym, to powinieneś wiedzieć to sam. "
Napisałem że można - co nie znaczy że każdy to osiągnie. Oczywiście że są mniej lub bardziej "wymagajace" zadania. To gracz decyduje które chce wykonać.
Jednak że nadal nie zgadzam sie z Toba ponieważ moim zdaniem mimo wszystko z tym konkursem jest łatwiej , lepiej i sprawniej , niż bez niego wdrożyć się w świat gry- zgodzisz się ze mną?

"Gdyby to było moje forum, już dostałbyś locka za wymienianie drogi do chwały z "konkurencyjnego" forum, ogólnie ma to swoją historię i admini powinni o tym wspomnieć w regulaminie. Community jest "podzielone" przez to. Bo co innego jest organizować konkurs bez promocji swojego forum, a co innego z...trudno to pojąć ?"
- Całe szczęście nie jest. Dodam tylko że nie interesują mnie międzyforumowe spory. Stalin i Hitler też "uciszali" tych którzy nie śpiewali w ich nutę ... - to taka mała aluzja do Twego locka.
Niech żyje demokracja! niech żyje wolność słowa! Prawda Level ?

"W czym Ci mam pomóc, jeżeli na pytania zostały udzielone odpowiedzi a następnie pytasz o event nie z tego forum ? Jak mam Ci pomóc w tym ? Tego nie wiem."
- Nie wiesz ? Już Ci mówię- wypluj ten zgorzkniały jad i złosliwość , zamiast lockowac tylko za te , że wspomniano o czymś z innego forum! Ogarnij sie człowieku , poważny jesteś ?

"Pytaj odnośnie mechaniki gry, sposobów na zaoszczędzenie/optymalne polowanie,kopanie,crafting etc etc, a rady się pojawią."
- Na to właśnie liczyłem

ateush napisał(a):
taria napisał(a):

Tamto forum sobie ten konkurs po prostu wymyśliło. Ot co. Ich sprawa.
Ale wrażenie masz zupełnie inne, prawda ? Że to niby konkurs FPC ? Taki drobiazg a na tym to właśnie polega.

Życzę powodzenia i wytrwałości.

Pozdrawiam!

No chyba nie powiesz mi że pedy wypłaca admin ... może jeszcze z własnej kieszeni.

Ok , będę miał na uwadze by nie mieszać for , bo przecież nie przyszedłem tu po to by siać zamęt , czy robić jakaś dywersję.
Jeśli kogoś obraziłem , czy poczuł się przeze mnie urażony - BARDZO ZA TO PRZEPRASZAM.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 10:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
BINGO! :) zgadłeś, ile nad tym myślałeś ? :) admin wypłaca z własnej kieszeni ;) który bierze za Ciebie kasę ;) po prostu się nią dzieli - tym sposobem przyciąga więcej swoich graczy :)

aaa i nie ma za co przepraszać - ja i myślę, że my się nie gniewamy :) kogo interes nie dotyczy się nie gniewa na 100% ;) jedynie reklama forum x na innym forum y może przyprawić admina forum x o ból głowy i potencjalnie niebezpieczne zdenerwowanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 12:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
taria napisał(a):
Zatem na Waszym forum nie uzyskam ( a tym bardziej nowi gracze ) pewnych , a jak że istotnych informacji dla nowego gracza... a szkoda :(
Solidnie pracujecie na swoje zaufanie? -pytanie zostawiam bez odpowiedzi

nawet nie wiesz ile poswiecamy swojego czasu starajac sie pomoc nowym graczom, nie oczekujac nic w zamian, wiec lepiej sie zastanow zanim zrazisz tu ludzi do siebie

taria napisał(a):
JIIIS napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz , dwa , trzy - tyle razy ile trzeba byś zrozumiał o co pytam. O drodze wspomniałem NA SAMYM KOŃCU mojego posta.

to przeczytaj raz, dwa, albo tyle razy ile ci potrzeba bys zauwazyl, ze ja do pierwszego posta nie mialem zastrzezen, i odpowiedzialem po twoim drugim poscie, w ktorym juz od samego poczatku do konca, tylko i wylacznie reklamujesz konkurs z innego forum

taria napisał(a):
A to bardzo nie dobrze , bo zamiast współpracować , wspierać się i razem sobie pomagać co się dzieje ?
Że tak brzydko powiem " każdy h.. na swój strój "

nie znasz genezy powstania tamtego forum, dowiedz sie i wroc to bedziemy mogli porozmawiac ktory ch... ma jaki stroj, PS. jak uzywasz juz ch...ow to przynajmniej dowiedz sie jak sie to pisze ;)

taria napisał(a):
Po Twej wypowiedzi pozwolę sobie mniemać że od Ciebie żadnej pomocy oczekiwać nawet nie ma sensu... No nie wspomnę że OFF TOP aż miło - nic nie wniosłeś swoją wypowiedzią - no poza moim zniesmaczeniem

jak zmienisz podejscie to i pomocy mozesz oczekiwac

taria napisał(a):
Co złego w tym , że za np. globala , np. za rejestrację na OFICJALNEJ STRONIE , za 300 skill sweatowania , ukonczone questy , czy odkrycie wszystkich teleportów... ( sporo by jeszcze wymieniać ) -przyznawane są punkty , które potem zamieniane są na pedy ? ? ? a łącznie można zarobić nawet 1000 ped !!!
Proszę powyżej wypowiadających się o odpowiedź na powyższe pytanie :!:

to kilka wyjasnien, zeby ci sie rozjasnilo, to forum jest pierwszym forum o EU, drugie polskie powstalo, poniewaz kilka osob zalozycieli postanowilo sobie dorobic na nowych graczach, myslisz czlowieku, ze 1100 PED, ktos komus da za free? za to ze bedziesz gral? oj niedoczekanie twoje :) a wiec system dziala tak, bedziesz gral w gre i tracil pedki, ktore dostanie FPC, jakas marna czesc z tego co ty stracisz FPC wyplaci wlascicielowi 2giego forum, a on czesc przeznaczy na ta nagrode, jak 100 PED faktycznie da sie zrobbic bez wiekszej straty w grze, tak o 1000 PED mozesz zapomniec, rozjasnilo sie? widzisz gdzie jestes w tej finansowej piramidzie i na kogo robisz? :lol:

mozesz tez zobaczyc ranking konkursu, ktory trwa juz rok: (do ukonczenia potrzeba 5000 pkt.)

4500 pkt.
3510 pkt.
1160 pkt.
480 pkt.
450 pkt.

nie daje ci to nic do myslenia? :)

taria napisał(a):
Oczywiście na temat mojej sprawy także nie mam co oczekiwać tutaj żadnych sugestii czy porad ?

jezeli przez "moja sprawe" rozumiesz twoje dylematy nad wzieciem udzialu konkursu to zapomnij, jezeli na inny (wlasciwy) temat to jak najbardziej

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 12:28 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Kolego taria, ja osobiście mogę Ci poradzić abyś więcej czytał (ze zrozumieniem) a mniej pisał. Forum się nie zaśmieci głupotami a tobie się w głowie rozjaśni co do wielu aspektów gry. Kupa wiedzy jest tutaj zebrana tylko trzeba minimum chęci aby ją przyswoić. Wtedy możesz zadawać konkretne pytania na które dostaniesz konkretne odpowiedzi i to od ludzi którzy w tej grze spędzili stanowczo zbyt dużo czasu :P
Bzdurnymi postami, szturchańcami i rozpychaniem się łokciami wielu zwolenników nie zyskasz, za to wspomnianego locka i owszem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w grze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 14:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Cytuj:
Cytuj:
"z tego co mi wiadomo, 1000 ped jeszcze nikt nie dostał, przeczytaj dokładnie za co ile można dostać i sobie sam policz, a przekonasz się, że miałem rację. Nie będę wklejał cytatów z tamtego forum co za ile jest, bo skoro piszesz o tym, to powinieneś wiedzieć to sam. "
Napisałem że można - co nie znaczy że każdy to osiągnie. Oczywiście że są mniej lub bardziej "wymagajace" zadania. To gracz decyduje które chce wykonać.

Jednak że nadal nie zgadzam sie z Toba ponieważ moim zdaniem mimo wszystko z tym konkursem jest łatwiej , lepiej i sprawniej , niż bez niego wdrożyć się w świat gry- zgodzisz się ze mną?

co jest łatwiejsze ? przy kilku krokach jakie stawia każdy początkujący, owszem, dostaniesz te kilka ped, ale to mniejsza część tamtejszego konkursu, który znasz i gdy wystarczająco zapoznasz się z grą, stwierdzisz, że wymaga to dedykowanego czasu aby uzbierać punkty. Przykład z owocami podałem.

Cytuj:
Cytuj:
"Gdyby to było moje forum, już dostałbyś locka za wymienianie drogi do chwały z "konkurencyjnego" forum, ogólnie ma to swoją historię i admini powinni o tym wspomnieć w regulaminie. Community jest "podzielone" przez to. Bo co innego jest organizować konkurs bez promocji swojego forum, a co innego z...trudno to pojąć ?"

- Całe szczęście nie jest. Dodam tylko że nie interesują mnie międzyforumowe spory. Stalin i Hitler też "uciszali" tych którzy nie śpiewali w ich nutę ... - to taka mała aluzja do Twego locka.
Niech żyje demokracja! niech żyje wolność słowa! Prawda Level ?

Niektórym nie powinno się dawać wolności słowa, bo dochodzi do katastrof kiedy nie zastanawiają się zanim coś powiedzą. "Całe szczęście nie jest" powoli zaczynam mieć jednak podejrzenia, widząc niektóre wypowiedzi, że taria to ktoś z forum organizującego "drogę do chwały".

Cytuj:
Cytuj:
"W czym Ci mam pomóc, jeżeli na pytania zostały udzielone odpowiedzi a następnie pytasz o event nie z tego forum ? Jak mam Ci pomóc w tym ? Tego nie wiem."

- Nie wiesz ? Już Ci mówię- wypluj ten zgorzkniały jad i złosliwość , zamiast lockowac tylko za te , że wspomniano o czymś z innego forum! Ogarnij sie człowieku , poważny jesteś ?

Z takimi odzywkami zapomnij o pomocy z mojej strony, sorry m8, ale skoro umiesz tworzyć takie ładne zdania, to kultura również nie powinna być Ci obca, fajny poziom...nie ma co. Nie widzę żadnego jadu, ani złośliwości, pomogłem już na tym forum nieraz, wiedzę mam, doświadczenie też, wystarczy zapytać.
Raczej zapytaj sam siebie, czy jesteś poważny ciągnąc temat o konkursie z innego forum, na który widzisz jaka jest reakcja + padły nawet wyjaśnienia czemu ta reakcja zachodzi.

+ myślę, że powyższe posty (napisane przez was, XII i JIIIS) wystarczą.

powodzenia w grze m8 i tak jak mówię...wystarczy grzecznie się zapytać o pomoc w grze a nie o konkurs organizowany przez drugie forum, ba...z własnej kieszeni admina, najprawdopodobniej zapisanego do programu partnerskiego MA, tak wiec z każdego zarejestrowanego z jego linka, on np dostaje % z Twoich wpłat, czy tam przerobionych pedów, już nie pamiętam, do sprawdzenia na stronie Entropii.

ps.j3s, to forum jest w sumie nową wersją pierwszego forum, ktore miało adres www.pe-poland.prv.pl
http://web.archive.org/web/*/http://www ... and.prv.pl
:mrgreen:

Ostatni post w tym temacie, nie mam ochoty na wypowiadanie się dla kogoś, kto rzuca pod moim adresem słowami "wypluj ten zgorzkniały jad i złosliwość , zamiast lockowac tylko za te , że wspomniano o czymś z innego forum! Ogarnij sie człowieku , poważny jesteś ?"
Widziałem lepsze community i w nich jestem, szkoda czasu tutaj marnować, nic się nie zmienia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 17:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Fajnie to, Jiis, wyjasniles ;)
Level napisał(a):
Niektórym nie powinno się dawać wolności słowa, bo dochodzi do katastrof kiedy nie zastanawiają się zanim coś powiedzą.

Ale wiesz, ze ta zasada moglaby sie obrocic przeciwko jej tworcy, czyli np. tobie? :P
Level napisał(a):
Raczej zapytaj sam siebie, czy jesteś poważny ciągnąc temat o konkursie z innego forum, na który widzisz jaka jest reakcja

A ja tam o zasadach tego programu FPC nie wiedzialam i chetnie sie dowiedzialam. Tym bardziej, skad moze wiedziec cos wiecej ktos nowy, kto slabo interesuje sie Entropia i tyle czasu nie gral? Znalazl temat na forum i opisal swoj dylemat,a wyscie na niego naskoczyli.

Btw, mi tez sie jedno pytanie nasuwa. Czy przez to, ze osoba bioraca udzial w takim konkursie ''robi'' tez na osobe organizujaca 'Droge do chwaly' - czyli MA musi sie dzielic zyskami 'z niej' ;P - ma gorsze looty? To chyba niesprawdzalne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 18:12 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Ja bym zostawil postac i cisnał dalej, tratata jest fajne :uzi: :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 18:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Elanor napisał(a):
Btw, mi tez sie jedno pytanie nasuwa. Czy przez to, ze osoba bioraca udzial w takim konkursie ''robi'' tez na osobe organizujaca 'Droge do chwaly' - czyli MA musi sie dzielic zyskami 'z niej' ;P - ma gorsze looty? To chyba niesprawdzalne ;)

niekoniecznie, choc i nie wykluczone ;) dla FPC wazne jest, aby przychodzili nowi gracze, czesc z nich zostawi cos gotowki w grze (jedni mniej inni wiecej) i odpalenie jakiegos procentu zysku dla partnera (np. wlasciciela forum) nie jest problemem, a cala zabawa w zachecaniu nowych graczy spada na partnera

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 18:41 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
może z innej beki a może na temat, czy w jakimkolwiek wypadku była taka nagonka jak się cytowało bądź polecało ef? a tu naraz "inne forum, to drugie forum itp". oj nieładnie imo

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 19:46 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
A wystarczyło tylko odpowiedzieć w podobny sposób :
Enrod napisał(a):
Ja bym zostawil postac i cisnał dalej, tratata jest fajne :uzi: :)

:mrgreen: :D :twisted:
...
dzięki Elanor :
" A ja tam o zasadach tego programu FPC nie wiedzialam i chetnie sie dowiedzialam. Tym bardziej, skad moze wiedziec cos wiecej ktos nowy, kto slabo interesuje sie Entropia i tyle czasu nie gral? Znalazl temat na forum i opisal swoj dylemat,a wyscie na niego naskoczyli. "

ktoś mnie jednak potrafił zrozumieć :oops:

Prosił bym o zamknięcie tematu

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 19:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
jeszcze dla niezorientowanych o Programie Partnerskim: http://www.planetcalypso.eu/pl/node/170

szczegolnie pkt. 7. Wypłaty prowizji partnerskiej ;)

PS. uwielbiam zapisy w umowach z nimi, zawsze jest taki wpis, ktory mozna uzyc, aby zostawic uzytkownika/partnera z niczym: "Procent prowizji może ulec zmianie w każdej chwili jeśli sytuacja będzie tego wymagała."

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 20:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
cała umowa z FPC może być przekreślona w dowolnej chwili, ale to jest ich styl i trzeba się przyzwyczaić JIIIS

btw, śmierdzi mi tutaj kretem i tanią agitacją... tyle, że trafiło na zatwardziałych heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 22:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
coover napisał(a):
cała umowa z FPC może być przekreślona w dowolnej chwili, ale to jest ich styl i trzeba się przyzwyczaić JIIIS

co do umow z FPC to ja sie juz przyzwyczailem, wszedzie maja takie zapisy, ze moga wszystko anulowac, zamknac graczowi konto bez powodu, etc., po prostu sie smieje z ich podejscia do graczy i partnerow i mam nadzieje, ze nigdy tych klauzul prawnych nie wykorzystaja przeciwko mnie ;)

coover napisał(a):
btw, śmierdzi mi tutaj kretem i tanią agitacją... tyle, że trafiło na zatwardziałych heh

niekoniecznie, ten gracz faktycznie zaczynal w 2008, global 50 ped na Combibo, a od tego czasu nastala po nim cisza ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 22:21 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
UF Taria
za ch.... to powinienes dostac w .... , a co do rad to juz sie nie spodziewaj w kazdym razie odemnie.
takich bzdur dawno nie czytalem . piszesz aby tylko pisac , robisz tak jak pies --goni swoj wlasny ogon , sztuka dla sztuki .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 23:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
coover napisał(a):

Jakbys sobie zadal trud zajrzenia na tamto forum to znalazlbys identyczny, stworzony tam przez Tarię temat. To sa zwykle dylematy ''noobka'' i nie wiem, czego tu sie doszukiwac. No ale niektorzy chyba musza podejrzewac wszystko i wszystkich

Zreszta, nawet jesli ktos 'zareklamuje' konkurencje to co? Forum powinno samo sie bronic jakoscia i tyle ;) A jesli sie da zarobic komus, kto pomaga ci zaczac, to co w tym zlego? Nic i tak na tym nie tracisz. 'Nowy' zawsze bedzie na dole w jakiejkolwiek piramidzie, tak to przynajmniej ma jakas motywacje do gry.. a tak wam zalezy na przyplywie nowych.
Ati tez moglby brac udzial w tym programie. Dlaczego tego nie robi? ;) (pytanie do niego :P)

Co do pytania wlasciwego w temacie, to wez pod uwage, ze skille sa dosc tanie, pamietaj tez o koszcie ich wyjecia i o tym, ze tracisz ich wtedy 10%. No i zastanow sie, czy chce ci sie z tym babrac, bo zeby dojsc do tych 100 ped to musialbys juz naprawde 'porzadnie' grac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Wrz 2010, 07:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
a widzieliście kiedyś by ktoś komuś dał coś za darmo? ...bo ja nie widziałem, jedynie widziałem jak za darmo koleś dostał w mordę. To tyle w temacie.

a w odpowiedzi na Twoje pytanie z tematu: to ja polecam Ci, TAK załóż nowego avatara i walcz o swoje ;) powodzenia życzę ;) zawsze to jakaś alternatywa z której można skorzystać ;) a to czy wolno gadać na innym forum o tym czy o tamtym - nie może nikt mi tego zabronić jak i nikomu innemu, niestety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Wrz 2010, 08:45 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Elanor napisał(a):
To sa zwykle dylematy ''noobka'' i nie wiem, czego tu sie doszukiwac. No ale niektorzy chyba musza podejrzewac wszystko i wszystkich

Obronę nowych może sobie darujmy, nikt tu nikogo nie tłamsił - kolega na swoje pytanie dostał konkretną odpowiedź już w drugim poście, później nawet został poinformowany że w sprawie tego "konkursu" musi się pod inny adres udać. A dopiero potem na swoje ciskanie dostał adekwatną odpowiedź. Więc jeśli ktoś tak usilnie pragnie powtarzać w kółko jakieś hasło to naprawdę nie trzeba być paranoikiem aby coś podejrzewać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 10:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Mnie, jako użytkownika obu for, śmieszy, że robicie jakieś dziwne problemy. Przecież każdy jest wolny i może sobie przebywać gdzie chce.

A postępowanie administracji tego forum mnie troszkę dziwi. Ponoć, nie macie profitów z działalności serwisu. To co wam przeszkadza "konkurencja". Chyba, że profity macie i wam żal, że tracicie zyski. Ale szczerze wątpię... Myślę że dokładacie do tego bajzlu dużo pieniędzy. Więc po co nerwy i wzajemna wrogość?

Na szczęście jestem ponad tym i mam to w dupie. Możecie się gryźć po kostkach wszyscy, a ja i tak chętnie się piwa napije z obydwoma stronami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 15:14 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Mort - uważaj bo jeszcze locka dostaniesz ...
Tu jest wolność słowa , ale tylko tego -które chcą słyszeć

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 17:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Daruj sobie. Ze sporą ilością z tych ludzi się znam, więc jeśli myślisz że znajdziesz we mnie sojusznika by oczerniać w jakiś sposób to comunity to się mylisz.

Zawsze staram się mieć swoje zdanie i jakoś do tej pory mnie nie zbanowali ;) Moja rada dla Ciebie jest taka, że staraj się być w tej grze w porządku dla każdego, bo nigdy nie wiesz czy się na jakimś zlocie nie spotkacie. A lepiej spotkać się w miłej atmosferze niż dostać po ryju :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 20:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
coover napisał(a):

Jakbys sobie zadal trud zajrzenia na tamto forum to znalazlbys identyczny, stworzony tam przez Tarię temat. To sa zwykle dylematy ''noobka'' i nie wiem, czego tu sie doszukiwac. No ale niektorzy chyba musza podejrzewac wszystko i wszystkich

sam jeszcze do niedawna brałem wszystko za dobrą monetę, ale z czasem nabiera się doświadczenia i patrzy na motywy postępowania z róźnych perspektyw, też do tego dojdziesz ;)

dalej czyt. wasooth, myślimy podobnie

Elanor napisał(a):
Zreszta, nawet jesli ktos 'zareklamuje' konkurencje to co? Forum powinno samo sie bronic jakoscia i tyle ;) A jesli sie da zarobic komus, kto pomaga ci zaczac, to co w tym zlego? Nic i tak na tym nie tracisz. 'Nowy' zawsze bedzie na dole w jakiejkolwiek piramidzie, tak to przynajmniej ma jakas motywacje do gry.. a tak wam zalezy na przyplywie nowych.
Ati tez moglby brac udzial w tym programie. Dlaczego tego nie robi? ;) (pytanie do niego :P)

może dlatego, że nie umoczył pieniędzy w EU i czerpie radość ze spędzania czasu z rodziną i dziećmi, zamiast nerwowego naciągania młodych ludzi? :D

Mortifer napisał(a):
Mnie, jako użytkownika obu for, śmieszy, że robicie jakieś dziwne problemy. Przecież każdy jest wolny i może sobie przebywać gdzie chce.

szczególnych problemów w sumie nie zauważyłem, przynajmniej po stronie dobrych, bo po stronie złych nie byłem lol

Mortifer napisał(a):
A postępowanie administracji tego forum mnie troszkę dziwi. Ponoć, nie macie profitów z działalności serwisu. To co wam przeszkadza "konkurencja". Chyba, że profity macie i wam żal, że tracicie zyski. Ale szczerze wątpię... Myślę że dokładacie do tego bajzlu dużo pieniędzy. Więc po co nerwy i wzajemna wrogość?

myślę, że po wielu latach dokładania do tego forum, które przecież zaczynało od niczego nie licząc zapału, nadal do niego dokłada (przejadę się do niego to przejrzę bilans :P), ale to jest jego dziecko i pewnie będzie je utrzymywał, aż do śmierci...
i myslę również, że nikt nie pałałby miłością do kogoś kto chce bezczelnie wykorzystać jego dziecko do zarabiania pieniędzy

Mortifer napisał(a):
[...]A lepiej spotkać się w miłej atmosferze niż dostać po ryju :D

i to jest bardzo mądra mądrość życiowa :)

Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 01 Paź 2010, 21:35.
Powód: połączyłęm z poprzednim
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 21:42 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2008
szczerze Mort ?
Pier... ja takich kumpli , takie znajomości i takie zloty ... ( nie miałem tu Ciebie na mysli )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Paź 2010, 21:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mortifer napisał(a):

Konkurencja absolutnie mi nie przeszkadza - nawet swego czasu motywowała :P
Ale jak zauważyłeś - ja tego forum nie prowadzę dla zysku, nie jest to żadna forma "biznesu" itp. Tak samo gra nie jest dla mnie interesem i nie planuje zarabiać ani na jednym ani na drugim. To wszystko miało sprawiać frajdę i satysfakcję - być rozrywką. Gdyby zaczęło zarabiać - oczywiście się nie obrażę ;)

Nie ganię nikogo za chęć zarobienia na grze czy na swojej stronie itp. Jego wola.
Ale może mi się nie podobać forma w jakiej to się odbywa i dla tego nie będzie mojej zgody na promowanie czyjegoś "przedsięwzięcia biznesowego" w takiej formie na tym forum. Stąd cenzurowanie (automatyczne) pewnych adresów/linków. Jak ktoś chce tak zarabiać - niech sobie na to sam pracuje a nie korzysta z tej strony.

taria napisał(a):
Pier... ja takich kumpli , takie znajomości i takie zloty ...

Myślę, że tym uroczym występem można temat zakończyć.
:zamkniety:

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: