Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 18:39 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Jaki telewizor polecicie (albo lepiej NIE polecicie) do pogrania w gry c PC? Wiem, że full HD (1080p) i LCD z HDMI (do podpięcia kompa, tv sat itp). Zakładana wielkość 42 lub tani 46 cali ze wskazaniem na te drugie. Z pewnością jest sporo modeli, ale bardziej chodzi mi o to czego szukać z "fjuczerów". Jak jest z realnie pobieraną mocą w wypadku 42 i 46 calowych modeli?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 21:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
wszystkie te informacje znajdziesz w necie bez problemu :D tego forum nie traktuj jako informator od spraw technicznych :D cóż... ja Ci mogę polecić 111" FullHD takie jakie ja mam ;) w pokoju, gdzieś była fotka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 22:15 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2008
HP: 89
Society: Entropia Directory
Nick w grze: Jaff
Ja jakeiś dwa albo trzy miesiące temu kupiłem plazmę Panasonic P42S20E - w miarę tani, 42 cale, full hd, kontrast i czerń lepsze niż w większości lcd. Oczywiście ma HDMI, tuner cyfrowej telewizji naziemnej itp. Nowsze plazmy panasonica można nawet do sieci podłączyć. Ja mogę szczerze polecić ten tv.

P.S. Kosmiczny pobór mocy przez plazmy to mit :P. Mam niższe rachunki niż były na CRT.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 22:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Do pogrania... w jakie gry? Do strzelanek na singlu albo wyścigów czy platformówek to pewnie wszystko co wyświetla obraz. Natomiast już do strzelanek w multi, strategii to musisz szukać TV ze specjalnym trybem PC. Np. TV Samsunga taki mają, po ustawieniu Trybu PC na dane złącze, wyłączane są wszystkie systemy, redukcji szumów, podbijania kolorów itp. na tym złączu, co znacząco wpływa na jakość obrazu z komputera, w normalnym trybie będziesz miał podbite mocno kolory i niewyraźny obraz.
Co do plazmy, to nie nadaje się np. do strategii (i innych gier z drobnymi szczegółami ważnymi dla rozgrywki), ze względu na sposób wyświetlania obrazu. Wszystkie drobne szczegóły np. teksty małą czcionką będą drgać i nie będą wyraźne, co strasznie męczy oczy.
Polecałbym też się zapoznać: forum.infojama.pl/default.aspx?g=posts&t=108965

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 22:53 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
HP: 91
Society: Kingsajz
Nick w grze: Marcin Huger Żmudzin
Muti jak Ci te 111' przelazlo przez futryne co ? :P A wracajac do tematu to ja mam KDL-46WE5B i bardzo sobie go chwale.Szczegolnie fajne jest pip.Nigdy nie wiedzialem czym tu ludzie sie podniecaja,ale jest to naprawde niezla sprawa.Ma tez np. tryb gry wyostrzajacy kolory itd. bla bla bla,reszte wyszukaj na necie,ale najwazniejsze jest to,ze fajnie wyglada i dobrze dziala.W sumie nigdy bym sobie na niego nie pozwolil,ale jak ma sie kontakty to czemu nie korzystac z nich co nie ? :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2010, 23:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Huger napisał(a):
Muti jak Ci te 111' przelazlo przez futryne co ? :P A wracajac do tematu to ja mam KDL-46WE5B i bardzo sobie go chwale.Szczegolnie fajne jest pip.Nigdy nie wiedzialem czym tu ludzie sie podniecaja,ale jest to naprawde niezla sprawa.Ma tez np. tryb gry wyostrzajacy kolory itd. bla bla bla...

akurat bla, bla, bla, bo ten tryb to jest do konsol, a nie do PC, gdzie najważniejsze jest żeby te wszystkie upiększacze wyłączyć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2010, 00:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Star Rider napisał(a):
akurat bla, bla, bla, bo ten tryb to jest do konsol, a nie do PC, gdzie najważniejsze jest żeby te wszystkie upiększacze wyłączyć.

Dlatego nie przywiazywalem do tego wagi cpt. obvious :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2010, 09:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Ja mam Sony Bravie KDL-46V5500, jest całkiem dobry do gier PC . Ale głównie używam go do filmów albo grania na Xboxie :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2010, 18:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Został wybrany jednak 42" LCD - pokój na większy model okazał się za mały :)
Z uwag których NIE znalazłem na necie - bardzo wiele modeli chwali się DVB lub freeview ale NIE MAJĄ dekodera mpeg4 / H.264 w którym nadawany jest darmowy sygnał naziemnej TV (na pewno Irlandia, ale prawdopodobnie i Polska). Tak więc po włączeniu mamy tylko audio a nie a nie mamy obrazu - bo jest odbierany, ale dekoder nie potrafi go odkodować. Dla wielu to nieistotne, ale dla innych może być ważne. Temat ruszyłem tu, a nie na innych forach - bo EU wydaje mi się dealna na wielki ekran.

Dzięki wszystkim, można zamknąć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lip 2010, 23:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Co do tej cyfrowej w Polsce to sie da,ale jest to sygnal testowy ktory bedzie wkrotce zakodowany.Troszke lepsza grafa na tunerze mpeg.Nawet ostatnio dodali tvn warszawa.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2010, 10:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Mi najlepiej się gra na zwykłym monitorze 19". Jeżeli chodzi o telewizory do podłączenia pod komputer i pogrania (lub oglądania filmów) to obecnie używam Philips LCD 42" Full HD 1080p 42PFL3604/12 i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej bawiłem się Philips LCD 47" Full HD 1080p 47PFL7642 D - ten telewizor również spełniał wszelkie moje oczekiwania ale do pokoju 2,5x5m się nie nadawał - poszedł do salonu. Te dwa modele mogę z czystym sercem polecić, są tanie, niezawodne i cechuje je wysoka jakość. Jeżeli chodzi o dźwięk to marka JVC nadal w tej kategorii prowadzi ale teraz można tanio kupić ładne zestawy 6.1 a nawet 7.1 dające zadowalający efekt.

Sugeruje żebyś spędził parę dni lub tygodni na czytaniu http://www.hdtv.com.pl i podobnych serwisów, na pewno ułatwi Ci to podjęcie decyzji a i ciekawej wiedzy technicznej też trochę podłapiesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2010, 10:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
O, spóźniłem się :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2010, 00:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Nie szkodzi, i tak dzięki za opinie. Akurat audio nas(jej) absolutnie nie rusza. To co kobita kupiła to tv "do sypialni" - akurat taki, żeby było wiadomo co kupować za półtora czy dwa latka jak 3D patrząc od strony ILOŚCI dostępnych filmów i programów będzie już sensowniejsze niż dziś. A że lubi czasem pograć w gry, to chciałem coś co się w miarę nadaje (i chodzi spoko), rozmiar 42" do zagraconego pokoju 3x3m też NIE przesadnie duży - czego się obawiałem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2010, 07:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
a napisz nam dlaczego akurat TV, a nie monitor? Generalnie TV mają mniejszą precyzję wykonania matrycy niż monitor dlatego też TV rzeczywiście nada się tylko do pogrania sobie... a gdy przychodzi czas na popracowanie w jakimś programie graficznym lub nawet tekstowym ... to ja współczuję Twym oczętom :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości

Panel
Skocz do: