Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2010, 20:01 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2010
Witam.
A więc mam problem
jak to jest w tej grze że wydaje się pieniądze z naszego zycia żeby zdobyć rzeczy w grze
Czy działa to odwrótnie ze się PED pozbiera i można je sprzedac i sobie zarobić??

Bo nie rozumiem trochę sensu trochę tej gry
I chodzi mi jeszcze o to czy to naprawde wyspe w grze sprzedaje się za realna kase (nie w grze)
Czy jak to jest ???

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2010, 20:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Ta "gra" (a tak dokładnie to wirtualny świat, jeden z kilku projektów WEB 3.0) nie ma sensu tak ogólnie. Każdy sobie ten sens sam znajduje, tak jak w realnym życiu (niektórzy błądzą i nigdy nie odnajdują sensu swojego istnienia, ale te przerażające przypadki pomijamy).

W Entropia mamy wirtualną walutę, Project Entropia Dollar (PED). Przelicznik jest stały, wynosi on: 1$ = 10PED, przy czym minimalna kwota jaką można wpłacić to 10$.

Kasę możesz wpłacać/wypłacać kiedy tylko chcesz. Praktycznie każda czynność, prócz sweatowania, czatowania i ogólnie zwiedzania świata, kosztuje. Każdy przedmiot ma swoją cenę w PED. Każdy nabój, każda bomba, każda próba stworzenia jakiegoś przedmiotu, kosztuje określoną wartość ped/pec.

Jeżeli grałeś w jakieś rpg, to najprościej wytłumaczyć jest to tak: gold w rpg, ma przelicznik na $ i można oficjalnie wpłacać/wypłacać.

wyspy w grze nie sprzedaje się za realną kasę. Wyspy zostały kupione za PED, tak więc walutę ingame. MindArk i ludzie podają równowartość tych PED w $. Nielegalne są "realne" transakcje za przedmioty w grze, tj "ej, ja Ci dam 10 USD za ten gun". Osoby, które kupiły wyspę/land w grze za tam 23k $ czy ile...dokonał tego ingame za PED.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Maj 2010, 01:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No tak, wyspa zostala kupiona za PED, ale ma 'realna' wartosc - bo pedy ja maja :) (Widze, ze koledze to trzeba wytlumaczyc jak najprosciej.) Zdobedziesz w grze 1000 ped - mozesz to wyplacic i miec ponad 200 zl w kieszeni.
Ale zeby miec mozliwosc zdobyc te pedy najpierw trzeba cos zainwestowac (chocby 10$).

Jedni graja i traca, inni graja i zarabiaja ;) ot cala filozofia. Chociaz, oczywiscie, kazdy chcialby zarabiac :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Maj 2010, 15:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Nie ma to jak prosto odpowiedzieć na proste pytania...

DamYan napisał(a):
jak to jest w tej grze że wydaje się pieniądze z naszego zycia żeby zdobyć rzeczy w grze
Czy działa to odwrótnie ze się PED pozbiera i można je sprzedac i sobie zarobić??
Dokładnie - działa to w obie strony.

DamYan napisał(a):
I chodzi mi jeszcze o to czy to naprawde wyspe w grze sprzedaje się za realna kase (nie w grze)
Czy jak to jest ???
Sprzedaje się za walutę gry i w grze. Waluta z gry PED ma stały kurs względem dolara (1$=10PED) i jest wymienialna w obie strony. Więc lepiej brzmi informacja w mediach o sprzedaży jakiegoś przedmiotu za 100 000$ niż za 1 000 000 PED (a znaczy to samo) skoro mało kto słyszał o PED a chyba każdy o $.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Paź 2010, 20:54 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
Society: Brak
Nick w grze: Lotarius
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu wiec pisze tu. Mozecie mi powiedziec w jaki sposob WPLACIC pieniadze (realne) do gry, zeby miec ped'y? Jestem nowy, gram 1 dzien ale wiem ze trzeba zainwestowac troche wlasnego kapitalu :D Tylko jak to zrobic?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Paź 2010, 21:19 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
najprościej chyba UKASH dostępny często w kioskach, lub zakupić przez dotpay przelewem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Paź 2010, 21:33 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2010
Nick w grze: Zodirian (Raven) Blake
patryk006 napisał(a):
najprościej chyba UKASH dostępny często w kioskach, lub zakupić przez dotpay przelewem

Dokładnie, przez Ukash najprościej i najszybciej. No i można płacić w złotówkach (oczywiście za złotówkę dostaje się mniej niż za dolara - gdzieś ok. 3PED)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Paź 2010, 21:55 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
ateush napisał(a):
Sprzedaję się za walutę gry i w grze. Waluta z gry PED...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Paź 2010, 10:57 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
A czymze jest ten UKASH? Nie słyszalem o tym.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Paź 2010, 11:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
ukash to nasz kolega :) Łukasz :) inaczej ;)

a na serio

http://www.ukash.com <-kliknij i poczytaj :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Paź 2010, 14:35 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
dzieki za link :) Czyli idę do sklepu, kupuje ten Ukash za kwote np. 30 zł, dostaje PIN i trzeba go wprowadzic gdzies na stronce Entropii? Hehe jutro wyrusze na poszukiwania sklepu z Ukash w Kołobrzegu, ciekawe czy sa w ogole takie :P Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Paź 2010, 19:18 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
http://dotpay.pl/Oferta/Kupony_Ukash/In ... /Jak_kupic

tutaj można przez dotpay jak masz konto bankowe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Paź 2010, 21:57 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2010
Nick w grze: Zodirian (Raven) Blake
Lotarius napisał(a):
dzieki za link :) Czyli idę do sklepu, kupuje ten Ukash za kwote np. 30 zł, dostaje PIN i trzeba go wprowadzic gdzies na stronce Entropii? Hehe jutro wyrusze na poszukiwania sklepu z Ukash w Kołobrzegu, ciekawe czy sa w ogole takie :P Pozdrawiam

http://www.ukash.com/pl/pl/where-to-get.aspx

tu możesz sobie sprawdzić gdzie w twoim mieście możesz dostać kupon.

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: