Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 09:36 
Poor
Dołączenie:
Luty 2010
HP: 90
Society: K$
Nick w grze: Torkal Psychi Beorn
Czy to się opłaca i ile trzeba zainwestować wszystkie plusy i minusy??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 10:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Dowiemy się jak wprowadzą. Będziesz mógł sam przetestować i poradnik dla nowych graczy napisać ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 11:27 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ze wszystkimi plusami i minusami... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 12:12 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Coś długo im schodzi z wprowadzeniem brakujących systemów :D chyba dlatego, że muszą wszystko przeanalizować i popsuć tak by zwiększyć odpowiednio koszta, by przestało być to tanie itd. Zniknięcie ostatnio fefków (pamiętacie, prawda? Pod tytułem "przeniosły się na cieplejsze tereny ale już niedługo powrócą" :D) też miało na celu zepsucie moba... przed zniknięciem MI np. opłacało się na nie polować po ponownym pojawieniu się ich totalnie nie opłaca mi się na nie polować 40% zwrotu w TT nie licząc kosztów ubicia... Brakujące systemy też zostaną wyrównane do odpowiedniego, istniejącego już poziomu w grze... Wszystko w grze drożeje, a loot spada na łeb... nie chcę nazywać tego po imieniu... ale MA leci w uja z nami i to ostro, gra nie daje możliwości ani zarobku, ani zabawy, ani w tej chwili już bezstresowego grania w nią... paranoja :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 12:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
mnie najbardziej intryguje dlaczego do dzisiaj nie ma przywroconego systemu lotow miedzy planetami (a np. zdazyli opracowac malo istotny system Beauty), poki co mam dwa wytlumaczenia "spiskowe" :mrgreen:

1. piloci nie wyrobiliby z lataniem miedzy CP, CND, Calypso, Rocktropia (kazdy pamieta ile czasem trzeba bylo czekac na pilota na CND), a co dopiero jak dojda nowe planety ---> mniej ludzi byloby np. na CND / Rocktropii, a to by nie pasowalo NDiemu, wiec pogadal z kim potrzeba ;)

2. nie wszystkie pieniazki z teleportow trafia do pilotow ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 13:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
No jasne J3s, że kasa w 100% nie trafi do właścicieli hangarów... Założę się, że MA wybuduje nowe hangary na sell by wszystko upłynnić tj. transporty pomiędzy planetami, stacjami... a dodatkowo sprawić tak by posiadanie i używanie hangaru nie przynosiło za wiele zysku... Zobaczycie MA tak wykombinuje, że wszystko będzie na pograniczu z nieopłacalnością :D oni wszystko tak zrobią, LA'sów też to nie minie... jedynie ND i DF będą "mieli zyski" którymi będą się chwalić w wywiadach do gazet czy tv... Tym czasem nowy "szczęśliwy" nabywca CP jakoś nie jest tak szczęśliwy jak ND czy DF :) ... poza tym MA dla ND i DF jakoś tak idą na rączkę - śmiesznie to wygląda czasami... a o smrodzie to już nie wspomnę!

:twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 14:02 
Poor
Dołączenie:
Luty 2010
ale przecież mind force istnieje

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 14:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
psycholudek napisał(a):

Pozostawiono tylko niewielką część systemu czyli TP chipy i ME.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 15:05 
Poor
Dołączenie:
Luty 2010
ale widziałem też heale i mind blasty

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 15:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Sivy napisał(a):
psycholudek napisał(a):

Pozostawiono tylko niewielką część systemu czyli TP chipy i ME.

Dokładnie, kolega jest nowy, to nie pamięta, że mindforce to nie tylko tp chip, ale też fapowanie, strzelanie, czy nawet ożywianie ;) Jego pytanie należy więc interpretować, jako pytanie o tp chip. Czy się opłaca? Płacisz za błyskawiczne przemieszczenie, a czas to pieniądz. Z początku wyda ci się to drogie, ale po jakimś czasie nie będziesz potrafił bez tego grać, a pieniądze za ME to będą grosze :)

A wracając do hangarów, mam nadzieję, że ten długi czas oczekiwania jest związany z naprawdę dużą przebudową. Osobiście najbardziej potrzebowałbym rozkładów lotów i wspólnego miejsca do kupna biletów, bo stanie 1,5h w Twin, po czym oświadczenie, że brakuje osoby więc polecimy za 30 albo wcale, to trochę nie teges.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 15:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
psycholudek napisał(a):
ale widziałem też heale i mind blasty

Na temat tego się nie wypowiem bo nie wiem, podobnie z wormholami, focusem, revivem, itd... Wiem natomiast, że ten skrawek Mind Force, który mamy obecnie nie można nazwać pełnym systemem na jaki ciągle czekamy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 15:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Northberg napisał(a):
A wracając do hangarów, mam nadzieję, że ten długi czas oczekiwania jest związany z naprawdę dużą przebudową. Osobiście najbardziej potrzebowałbym rozkładów lotów i wspólnego miejsca do kupna biletów, bo stanie 1,5h w Twin, po czym oświadczenie, że brakuje osoby więc polecimy za 30 albo wcale, to trochę nie teges.

Wydaje mi się, że najrozsądniej byłoby zautomatyzować system ograniczając obowiązki "pilotów" jedynie do naprawy statku i uzupełniania paliwa - oczywiście wszystko "zdalnie" z hangaru. Zrobić zautomatyzowany system przylotów i odlotów, kupowania biletów oraz autopilota.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Kwi 2010, 15:36 
Poor
Dołączenie:
Luty 2010
No niestety. A co do lotów i odwalania przez MA opłacalnych rzeczy. To oni zarabiają a my jesteśmy w dupę!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2010, 13:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Sivy napisał(a):
Wydaje mi się, że najrozsądniej byłoby zautomatyzować system ograniczając obowiązki "pilotów" jedynie do naprawy statku i uzupełniania paliwa - oczywiście wszystko "zdalnie" z hangaru. Zrobić zautomatyzowany system przylotów i odlotów, kupowania biletów oraz autopilota.

Mógłby być taki system że jest rejestracja na bilety w jednej sieci terminali i do tych
terminali logują się piloci i mają listę że jest zapotrzebowanie
na takie i takie loty. Nie wiem tylko jak z płaceniem, pilot i pasażer
musieliby się dogadać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 10:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Garwen, z płaceniem nie byłoby problemów, taki system jest już w grze zaimplementowany - tickety na eventy. Dokładnie tak samo płaciłoby sie za przeloty.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości

Panel
Skocz do: