Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 13:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
PLANET CALYPSO aktualizacja 2010.2

Nowości

Ponad 80 nowych misji: kiedy już mamy solidne narzędzia do tworzenia misji, musimy ich używać!
Stworzyliśmy dla was ponad 80 nowych misji/questów. 20 z nich odkrywa naturę wulkanu Cyclops i jego mieszkańców, zwłaszcza robotów. Wybory jakich dokona się podczas misji znacząco wpłyną na ciąg dalszy przygód, żaden pojedynczy avatar nie będzie mógł doświadczyć wszystkich dostępnych misji - więc wybierajcie swoją drogę rozsądnie.

Ponad 60 pozostałych misji to seria zadań dla myśliwych pod nazwą Iron Challenge które mają oddzielić prawdziwych wojowników od mięczaków.

Mobilne outposty zamówione przez właścicieli landów zostały dostarczone.

Informacje nt. ponownego zasiedlania

Stowarzyszenie miłośników broni palnej na Calypso (Calypso Firearms Association - CFA) organizuje serię misji dla myśliwych w celu podniesienia ich sprawności.

Personel CFA Iron Challenge można znaleźć w poniższych lokacjach:

* Camp Phoenix, na północ od teleportu.
* Outpost w pobliżu bagna na zachód od Port Athena.
* The Junkyard Bar w Fort Fury.
* Outpost na północny wschód od Fort Ithaca.
* Outpost na północ od Fort Troy.
* Outpost na południowy wschód od Jason Center.
* Przy bramie do Camp Echidna.
* Outpost na południe od Fort Argus, w pobliżu granicy PvP.
* Outpost na południe od Oil Rig.
* Service container w Minopolis.
* Outpost na zachód od Fort Zeus.

Dwie niezależne ekspedycje udały się w rejon krateru Cyclops w celu dokonania badań naukowych okolicznych robotów. Jedna z nich to firmowa wyprawa sponsorowana przez Genesis Star, druga to studencki wypad organizowany przez Uniwersytet Valhalla z księżyca Jupitera - Callisto. Można do nich dołączyć poprzez terminal misji w Fort Troy.

Naukowcy badający Proterony zgłosili znaczące spowolnienie badań na skutek zaginięcia wszelkich materiałów naukowych i próbek.

Naprawione błędy

Terrain issues

* Sound of the Cyclops-Fort Troy area have been customized.
* Several terrain issues fixed
* Fixed indoors vegetation in Genesis building.
* Fixed some lake issues

Building issues

* Bank Neverdie hall lighting and shop issues resolved
* Fixed missing name on teleporter in CND control room 2
* Fixed missing names on CND Dome teleporters
* Fixed geometry issues in Treasure Island castle

Object issues

* Resolved issue with missing textures on Jamora shelf and Eqalisa shelf
* Fixed issues with metal tree making it possible for character and resources to spawn inside.

Quest issues

* Fixed typos in tutorial quest
* Swamp Camp mission broker is no longer hovering

Estate issues

* Fixed estate terminal issues of Port Atlantis mall
* Fixed issues with some shops in Port Atlantis mall
* Global adscreens in Twin Peaks mall are no longer mirrored.
* Fixed issue with OLA 28 teleporter
* Fixed shop issues
* Fixed issue with revival terminal on OLA16

Miscellaneous issues

* Moved revive terminals at the Swamp Camp to the outside.
* Loot boxes on the CPSS creatures Aurli and Kretlin have been expanded.
* CPSS has a new land management terminal placed near teleporter.

KNOWN ISSUES

* The mission terminal in Fort Troy lists some missions even after you have accepted those missions.
* In the mission “For discreet applicants only”, you cannot talk to Mr Book as long as you have any Genesis Star missions active. Complete the Genesis Star missions, and you should be able to talk to Mr Book.
* In the mission “Investigate the contents of a crate”, the crate dialogue loops and you cannot read the end of the dialogue. The mission will still progress if you close the dialogue, but you will miss the end of the crate dialogue. This issue will be fixed in a patch in a day or two.
* There are some problems with environment sounds. This issue will be fixed in a patch in a day or two.

Entropia Universe aktualizacja 11.0.3

Poprawki

* Naprawiono link do tworzenia konta w instalatorze,
* Naprawiono problem z logowaniem po stworzeniu konta na stronach Next Island,
* Naprawiono błąd z wyświetlaniem podwójnego tekstu pomocy nt gold card,
* Zwiększono stabilność Client Loadera.

Aktualizacje zasad i regulaminów

* W EULA poprawiono paragraf 11 i dodano paragraf 15.3.
* W ToU poprawiono paragraf 4 i 14 i dodano paragraf 18.3.

Zaktualizowane treści można znaleźć tu: https://account.entropiauniverse.com/le ... itions.xml.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 15:55 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
Ma ktoś bezpośredni link do najnowszej wersji ? , bo niestety nie mogę zaktualizować , a instalator też nie działa

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 15:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
patryk006 napisał(a):
Ma ktoś bezpośredni link do najnowszej wersji ? , bo niestety nie mogę zaktualizować , a instalator też nie działa

cierpliwosci, chwilowo nic nie dziala :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 16:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
tez mam zonka...
a myslalem ze znowu mi cos nawalilo;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 16:44 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
#patryk006

http://www.entropiaforum.com/forums/tec ... -here.html

proszę

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 17:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 120
Society: The Firm
Zdążyłem zrobić jedną misję (aktywacja przekaźnika), dostałem 125 Nova (oczywiście więcej wydałem na teleporty).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 18:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
"Ponad 60 pozostałych misji to seria zadań dla myśliwych pod nazwą Iron Challenge które mają oddzielić prawdziwych wojowników od mięczaków."

...n/c ?? nieeee nie można tego zlekceważyć :) wjazd na ambicje gracza i dymanie podczas wykonywania tych super misji, gracz w zaparte będzie starał się być wojownikiem niż mięczakiem by udowodnić, że jest lepszy od innych - znowu psychologiczne podejście ze strony MA w celu wymuszenia większego przemiału w imię słabości ludzkich... a nagrody? pewnie owocki i sweat lub coś co można samemu zdobyć za "free"

...a ja myślałem, że... a jednak n/c

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 18:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
nieeee nie można tego zlekceważyć :) wjazd na ambicje gracza i dymanie podczas wykonywania tych super misji, gracz w zaparte będzie starał się być wojownikiem niż mięczakiem by udowodnić, że jest lepszy od innych - znowu psychologiczne podejście ze strony MA w celu wymuszenia większego przemiału w imię słabości ludzkich... a nagrody?

niah niah, bardzo dobrze, przemysl zbrojeniowy znowu ruszy :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 18:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
tiaa tiaa, którym zajmujesz się tylko ty... no ok i kilku innych maniaków ;) mnie to nie kręci jakoś - przypomina mi to klikanie w maszynę w pubie... non sense

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 19:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
questy zajebiste..hehe
obieglem pare punktow w okolicach phenix ( nomen omen czajac sie za plecami przed atakami drok )
nagroda 25 nova;)
drogi quest -zabij 100 droka...ciekawe ile dadza i czego? 50 blazars??
zachecaja mlodych po *****

ps jak ktos jakis ciekawy quest zrobi dajcie cyna :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 20:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ukradli Mission Brokera z PA? :)

XII napisał(a):
tiaa tiaa, którym zajmujesz się tylko ty... no ok i kilku innych maniaków ;) mnie to nie kręci jakoś - przypomina mi to klikanie w maszynę w pubie... non sense

samo sie klika, ja tylko dorzucam do pieca ;) co do non sensu Mutak to nie klocmy sie, ja wykonuje w grze pewnie mniej klikow na krafcie niz Ty na huncie :P a swoja droga hunt rowniez przypomina mi maszyne w pubie :D poza tym tu mam znacznie wieksze szanse wygranej niz w pubie ;) ok, ide, bo nie nadazam broni sprzedawac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 21:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Na EF jest ładna lista wszystkich questów i nagród - uzupełniana na bieżąco: http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... -list.html
Obok blazarów itp można zdobyć punkty strength, stamina - a to zawsze coś więcej niż zwykłe polowanie w którym i tak hunterzy tłuką masy mobów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Kwi 2010, 22:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
ja pierwsze 100 merps ubiłem, etap drugi- 500 merps lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 05:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Cytuj:
czy jestes wyjatkowym mysliwym..? zabij 1000 hooglo z opalarki hehe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 07:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jeśli ktoś chce się skupić tylko na misjach dających w nagrodę wzrost atrybutów - tu jest lista: http://www.entropiaforum.com/forums/ski ... butes.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 11:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Ain napisał(a):
Zdążyłem zrobić jedną misję (aktywacja przekaźnika), dostałem 125 Nova (oczywiście więcej wydałem na teleporty).

Ja zrobiłem misję z zabiciem 25 dronów i znalezieniem Elecrto Matrixa. Też dostałem 125 Nova. Nie wspomnę ile poleciało na drony...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 11:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no co Wy chcecie? nagroda jest adekwatna do czynów! Właśnie tak MA ceni to co robimy :) 125 nova za 25 dronów tj. 5 nova na drona... dodam jeszcze, że electro matrix zdobyty podczas eventu ma wartość TT=0.00, nie ma go w inventory tylko w oknie z informacjami o evencie, nie pokazuje się okno lootowe podczas lotowania tego itemu no i nie ma nic wspólnego ze starym electro matrixem, nie mażna odsprzedać komuś event itemu czyli nic nie można czyli nic nam te eventy nie dają jedynie hunt z jakimś tam celem... ja już po tej grze nie mam zamiaru ani nie będę się niczego dobrego spodziewał, widać na czym zależy MA - ja powoli będę się ewakuował z tej gry, raczej. MA to amatorski zespół ludzi chcących się dorobić łatwej kasy - tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 11:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
XII napisał(a):
125 nova za 25 dronów tj. 5 nova na drona

Zaraz - czyli z zabitych w evencie mobów nie wypada żaden loot ???

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 12:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
wypada normalny loot, podczas gdy lutuje się questowy item nie ma lootu (przynajmniej w moim przypadku tak było) - dostaje się tylko informację, że zlutowany został quest item - ów item trafia w okienko z informacjami dot. questa. 125 nova to nagroda od npc za wykonanie questu :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 12:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
A już się bałem...
XII napisał(a):
125 nova to nagroda od npc za wykonanie questu :D

Czyli standardowo + bonus za quest. To źle ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 12:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
XII napisał(a):
wypada normalny loot, podczas gdy lutuje się questowy item nie ma lootu (przynajmniej w moim przypadku tak było) - dostaje się tylko informację, że zlutowany został quest item - ów item trafia w okienko z informacjami dot. questa. 125 nova to nagroda od npc za wykonanie questu :D

Mi informacja "You have found the Electro Matrix" wyskoczyła w połowie zabijania drona, nie wiem czy item "otrzymuje" się na podstawie dmg jaki zada się dronom, czy dmg jaki one zadadzą Tobie, czy czasu jaki spędzasz w spawnie... Wiem, że najpierw zabiłem 25 dronów i część questu była zaliczona, później zasiekałem jeszcze 3-4 drony i podczas siekania następnego (zaraz po tym jak mnie trafił) dostałem info o otrzymanym itemie i zaliczeniu drugiej części questa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Kwi 2010, 19:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
W aktualnościach z 22 kwietnia na Entropia Gateway pojawiły się odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dot. misji (nie mam czasu tłumaczyć):

Cytuj:
Will mobs killed in team be counted if I have a mission for that mob active?

It will be counted -but only for one of you. That is, the one of you that does the killing shot. Team missions might be implemented later on, we’ll have to look into it.

Will there be any missions for other professions then hunting in the future?

We are still working on our Mission system, which in the future will allow us to make more complex missions and more variety. We want to be able to create missions to appeal to everyone.

Does everyone gain one full attribute point (from certain missions)? Doesn’t that make it better for already high skilled individuals?

Yes, everyone gains a full attribute point from certain challenges (which I am sure some dedicated players are mapping as we speak). This does indeed mean that players with high attribute points will have more use of it as the attributes progression slows down on higher levels.

If you want to hold out and do the missions at a later stage when you feel it’s more worth it to you, you can. Missions on Planet Calypso is not a necessity for progress in the game, and thus you aren’t forced to do them. It’s up to you!

But some missions will only be available for a set amount of time?

Right now there’s no missions implemented that is set at a limited amount of time. If they are intended to only stay a certain amount of time, we will make sure to make that information reach the community (for example in the cases of event missions.)

If we however decide to remove a permanent mission figure, we will also inform of this, giving you enough time to finish the missions.

There are of course the possibility that we have to remove a mission quickly if there’s a critical issue with it, but under normal circumstances you should have enough time to complete the missions after being informed.

Is the skill value also the same for everyone?

The volume of the skill gains are the same, but it won’t show as the exact amount of points for everyone. So yes, this means it won’t make a difference if you do the skill-reward missions now or later.

Why are there no missions for newcomers in this batch?

Our last Content Release had a batch of newcomer missions located at the Port Atlantis Swamp Camp. This round the missions are directed towards lower midlevel to uber players. More newcomer missions will arrive in our next Content Release, which will focus largely on the newcomer experience.

Will there be different types of rewards in the future?

Yes, there will. The plan is to have special mission-items as rewards, we just need the tools to do it. It is a tricky balancing act giving out items with TT values due to the Real Cash Economy, but we are expecting MindArk to open up for this in the near future.

Will the rewards for the current missions change?

No, even when new mission-items are implemented the rewards for the already implemented missions will stay as they are.

Do I need to be in a certain area to kill creatures I am asked to kill?

There are no missions with such restraints. Kill them wherever you want!

If a future mission has such rules, then the quest log will let you know.

Is it possible to have several missions running at the same time?

Yes, it is possible.
Turps

Turps had problems with their texture and are now taken out of Planet Calypso’s wildlife while they are getting stitched back together.

Dodatkowo jako ciekawostka: nowe mobilne centra na landach:
776 777

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: