Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2010, 21:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Witam, mam kilka pytań.
Jakie bronie opłaca sie upgradować ( L czy nie )?
Do jakiego stopnia upgradować?
Może ktoś podzieli się wiedzą na ten temat, może ktoś zamieści konkretne przykłady wraz z kosztami takiej "imrezy".
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2010, 21:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
bronie (L) same się upgradują, za upgrade unl, trzeba zapłacić oraz mieć drugi taki sam item. W przyszłości, ma wypaść Upgrade Replicator, zastępujący drugi taki sam item.
Upgrade wyglÄ…da np przy tier1 tak:

97-99% szans na salvage (odzyskanie kopii itemu), około 40-46% (nie jestem pewien, zależy od skill) szans na sukces. masz 2 "rzuty" (tak Marco pisał)
Pierwszy: czy uda sie tierowanie, a następnie...czy uda się salvage.

masz 1-3% szans na stratÄ™ drugiego przedmiotu.

Przy Tier2, szansa na sukces jest chyba o 5% czy 10% mniejsza, nie wiem dokładnie.

temat był poruszany, szukajka :)
koszty ? na EF jest spis kosztów, ale obecnie upgrade oscyluje w granicy kilku-kilkudziesięciu ped

czy warto ? trudno jest powiedzieć. To daje tylko:
a. lekko podwyższone tt przedmiotu (jeśli chodzi o unl)
b. możesz używać enhanters.

i nic poza tym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 02:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
koszty sa rozne, zalezy jak zwykle od (nie)szczescia, oprocz kosztow materialow do upgrade'u trzeba doliczyc potencjalna strate drugiego itema, a moze to troszke kosztowac ;)

jeszcze raz wrzuce linka za -12 000 PED :D
http://www.entropiaforum.com/forums/ach ... grade.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 10:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Level napisał(a):
W przyszłości, ma wypaść Upgrade Replicator, zastępujący drugi taki sam item.

A właśnie, skąd ta informacja? Czy było jakieś oficjalne info na ten temat, w którym ktoś z FPC stwierdził, że taki item będzie, czy tylko było to rozważane przez FPC a może tylko przez graczy? Bo po rozmowie z różnymi ludźmi w tej sprawie widzę, że zdania są podzielone - może byli niedoinformowani... wiem, że ja na pewno jestem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 11:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Marco pisał na EF. Po krzykach jakie się podniosły, że nie da się np. unikalnych itemów tierować bo drugi potrzebny.
Mniej więcej brzmiało to tak:
"nie cały system tierowania został przez graczy odkryty (...) gdyby ktoś trafił na upgrade replicator niech go nie wyrzuca do tt".
Źródło i jeszcze tu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 12:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Dzięki za info. No cóż, w takim wypadku pozostaje czekać dalej, prawie 3 miesiące od ogłoszenia tego replikatora i na razie nic. Swoją droga ciekawe jak on będzie działał... i kto na tym straci a kto zyska. Choć z tego co zrozumiałem w tych wypowiedziach Marco, to "Upgrade Replicator" będzie tylko do "unique" itemów, czyli takich, których nie można będzie upgradować w żaden inny sposób - takie rozwiązanie miałoby sens choć mod fapa ciągle można będzie stracić... z drugiej strony po co tierować mod fapa?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 13:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie można stracić mod fapa przy użyciu upgrade replicatora. Tierowany item NIGDY nie przepada. Salvage rate, to szansa na stratę drugiego przedmiotu (czyli replicatora też).

myślę, że wypadnie z mulciber, wyobraźcie sobie Terminatora na tier10 z 10x10% dmg enhanterami :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 15:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Nie Lev, nie zrozumielismy się. Mod. FAP nie jest itemem "unique", z tego co wiem, jest ich kila w grze więc można je tierować (oczywiście, jeżeli komuś starczy odwagi lub pieniędzy, żeby pokryć ewentualne straty lub ubezpieczenie u ludzi profesjonalnie trudniących się tierowaniem).

Natomiast jest kilka itemków, których nie można tierować ponieważ są jedyne w swoim rodzaju - i to właśnie do nich (i tylko do nich) będzie można użyć replikatora - przynajmniej tak mi się wydaje i tak moim zdaniem sugeruje wypowiedź Marco.

P.S

Faktycznie dość niejasno napisałem ten mój poprzedni post :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 15:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
sądzę, że upgrade replicator będzie się nadawał do każdego przedmiotu. Ciekawe, jaką cenę osiągnie o.O może ktoś z naszych trafi...

ps...jeżeli ktoś z was trafi replicator, sellnij i NIE KUPUJ LANDA...bo stracisz. wypłać albo impmk2 :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Możliwe, że tak będzie... a może te replikatory, nie dość, że rare to jeszcze (L) będą - np. max 10 użyć? Wetdy miałoby to sens, bo nie opłacałoby się używać ich do tańszego sprzętu ani interesu z ubezpieczeniem tierowanego sprzętu (dla medium itemów) by nie zabiło.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja, jak zlootujÄ™ replicator to sobie wskoczÄ™ na tier 1.0 z moimi Paladin Thighsami. :P

@góra: ja nawet obstawiam, że to będzie jednorazowa L-ka

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:19 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
a mi sie wydaje (czytam miedzy wierszami) ze replicator komus wypadl ale oferma go do TT wrzucila :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie wiem czy pamiętacie, ale rok czy 2 lata temu, Ter dostał jakis special item, o którym do dziś nic nie wiadomo, w trakcie inwazji robotów.

tak więc jest szansa, że uberzy już lootują ten item a my o tym nie wiemy, bo skoro jest w grze od lat, to nie pojawi sie w new items, a jakims cudem udało sie zrobic mod merca, impmk2 i mod fapa na tier2 i 3

mmm impmk2 z dmg enhanter...10% co tier szybsze zarabianie :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam
spoznilem sie z tematem ale moze dobrze

wiec mam upgredowanego opalo na pozimo tier 1 , teraz juz mam go przygotowanego na na drugi czyli mam tier 1,9 .
nie mamawiam ale dla mnie ta zabawa jest na tym riflu dobra , na 9 uzytych enhacerow dmg1 stracilem 2 ppo 560 i 700, reszta przekracza moje nasmielsze oczekiwania ponad 100 pedow ammo wystzrelane na Opalo. co do upgredowania mialem 5-6 prob fail i stracilem jedngo opalo na 15 prob . Koszt dla opalo jest 112 balazar, 56 tier 1 component , 140 lyst , 105 melchi oraz opalo . drugi poziom juz wymaga dodatkowo pile of garnet . i tutaj zaczynaja sie schody o na pierwsza probe mam 56 % szans ,a juz na upgred drugi mam 35 % , wymagany jest skill wyzszy . Musze zaznaczyc ze enhacery kupuje u Auktumy w sklepie ( to nie jest reklama tego avatra ) ze ze wzgeldu na cen jak posiada oraz nieraz obawiam sie ze na aukcji sa sprzedane uzyte ( moze to moje widzi mi sie ,ale tak mam :P).
stosuje ten enhacer i uwazam ze dobrze na tym wychodze , lepiej nzi z ampem 101 , ktora poszedl do storega .
Dmg wzrasta o 10 % , koszt uzycia tez o 10 % , kosztem jest decay broni ( opalo ma minnimalny )+ 10 % ammo tj. wtedy 220 ammo ,ale to naprawde sa minimalne koszty .

Jezeli ktos chce i posiada juz opalo z tierm 0,9 moge mu upgredowac na tier 1 - moje ryzko , tylko musialbym miec od was tier1 component , ktorego trudno mi zebrac w takiej ilosci ( malo leci mi - do 10 szt dziennie ), reszte materialow mam wiec nie musicie mi dawac ,tier 1 component moge od was odkupic . Nie pobieram zadnych oplat :P.
tak wyglada moje Sollomate Opalo :
657

aha zapomnialem ,testowalem pistolet p2a +enhacer dmg 1 + enhacer dmg 2 , niezle to wyglada .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 16:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
zrobie moje opalo na tier10, a co mi tam :) tylko żebym to miał czas na granie w eu :(

projekt o którym wspominałem na shoucie, ale czy ejst sens robić temat ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 18:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Sivy napisał(a):
Możliwe, że tak będzie... a może te replikatory, nie dość, że rare to jeszcze (L) będą - np. max 10 użyć?

Idę o zakład, że będą jednorazowe i będzie można zużyć na cokolwiek - choćby na opalo.
I mam nadzieję, że nie wypadło to cichaczem i po prostu jeszcze nikt nie zlootował.

P.S. Level rób temat :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2010, 18:13 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
A ja chciałem się pochwalić, że zrobiłem upgrade EVE EP-17 Bodyguard Mentor Edition:)
Zamierzam odblokować wszystkie 10 slotów, tylko ile lat mi to zajmie? :roll:

Mam pytanie: jak założe ampa na broń to bedzie mi szybciej leciał przyrost Tier? Czy nie ma znaczenia, czy z ampem czy bez?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2010, 18:24 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
I może ktoś wie po ile chodzą Opalo - Tier 1.0 ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2010, 18:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
po tt niestety

nawet opalo tier10 nie bedzie wart wiecej, jak moze 100ped

a z ampem, leci trochÄ™ szybciej tier

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: