Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 23:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
chcialbym poznac wasze zdanie, czy uwazacie, ze po wprowadzeniu nowych planet zwiekszy sie rowniez ilosc graczy odwiedzajacych (tracacych pieniadze) rowniez calypso?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 23:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
tak, jakiś przyrost zauważymy, ale jaki...tego nie wiadomo. Wszystko w rękach MA i Planet partners, jak wypromują coś o czym:

a. wielu nadal nie wie...bo nie ma jak się dowiedzieć
b. wielu wie i nie chce w to grać, bo szkoda im kasy
c. wielu spróbowało, część została z racji hazardu i szansy na wygraną, ewentualnie inwestycje/przyjaciele, niekiedy fun.

w nowym opakowaniu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 23:48 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
mhm, graczy a raczej altow przybedzie napewno :mrgreen:
na nowych dostarczycieli pedow raczej bym nie liczyl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 23:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Ja bym jednak liczył na nowe ped'y - mechanizm dodawania graczy jest analogiczny do gierek typu wampiry/rycerze opartego ma silniku redmoonstudios.de. Tu dodatkowym atutem jest "realizm" i wymienialnośc waluty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 23:57 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
abyss napisał(a):
Ja bym jednak liczył na nowe ped'y - mechanizm dodawania graczy jest analogiczny do gierek typu wampiry/rycerze opartego ma silniku redmoonstudios.de. Tu dodatkowym atutem jest "realizm" i wymienialnośc waluty.

imo nie, dlatego, ze to wlasnie waluta wymienialna, zwroc uwage, ze w tego typu produkcjach (notabene w eu rownieez) wiekszosc jednak operuje na kontach nietknietych "reka" karty kredytowej, smsa itp, tam sie tak da, w wiekszosci wypadkow w eu atm juz nie.... owszem, mysle, ze zanotuja raptowny skok ilosci nowych kont, ale ile z tych kont bedzie po pierwszych 3 tygodniach dalej aktywnych ? mysle, ze bardzo malo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 00:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
w sumie w wiekszosci gier online tak jest. tylko co 3 gracz jak mowisz sie zainteresuje, a co 5 z tego zainwestuje jakas kase, ale uwazam, ze jezeli przyjac tak optymistyczne zalozenia, to na 100 odczujemy jezeli nie wieksze looty, to chociaz wiekszy obrot na aukcjach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 00:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
mhm co do lootow na 99% jestem pewien, ze roznicy na plus nie odczujemy
ruch na aukcji ? no nie wiem, wylacznie wtedy, gdy pojawia sie itemy "kompatybilne" na wielu planetach, a tego jak wiadomo ma nie byc ;P
chyba, ze masz na mysli ruch na aukcji na calypso, tu nie spodziewam sie rewelacji, moze delikatnej obnizki cen na pewne dobra przez jakis czas, zakladam, ze wraz z migracja spadnie popyt, na moment oczywiscie :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 00:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
więcej graczy na calypso, obniży ceny na dobra powszednie, czyli all z miningu + limited sprzęt

nie odczujemy różnicy w loocie przy większej ilości graczy. niedawno wrzuciłem tu bardzo ważny link do bardzo ważnych badań nt loot systemu. Większa ilość graczy zwiększy tylko wielkość uber hofów i częstotliwość padania, z racji, iż jest nas więcej, tak więc mamy do czynienia z większą ilością prób na trafienie. zwiększy się częstotliwość, natomiast zwrot pozostanie taki jak jest teraz.
głupcem trzeba być, aby wierzyć w to, że zwrot nam się polepszy.

zwrot będzie taki sam, ewentualnie zwrot po markup może być lepszy na początku, bo ceny jak zawsze na nowości, są wysokie. tak więc będzie można zarobić.

przypominam bardzo ważną rzecz...planet partner decyduje tylko o wyglądzie mapki, mobach i itemach. Loot, zwroty itd, tym zajmuje się MindArk i planet partner godzi się na ich wytyczne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 12:32 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Jak to mówi jeden z goci który przychodzi serwisowac wyposazenie do naszej firmy: "another day, same shit"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 12:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
A może "Same shit, different day" ? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 13:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Z pewnością więcej kasy dla MA. I szansa na kasę dla partnerów planetarnych.
Jak duży przypływ nowych i czy na stałe - to już zależy od tego jakie atrakcje te nowe planety przygotują.
Jeśli to wszystko zatrybi i zacznie się kręcić na większą skalę - bez wątpienia przełoży się to na szybsze udoskonalanie całej platformy EU. Na jakiś przekład na nasze PED karty i looty bym nie liczył. Przynajmniej nie na początku.
Imho jeśli zrobią zbyt drogie poruszanie się pomiędzy planetami - to faktycznie naprodukują fure altów - i to było by błędem i głupotą.
Pożyjom uwidim :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 15:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
A może by wymusić wpłatę kasy i zapobiec altom wszyscy będą startować na Calypso (ewentualnie pierwszy skok i pow? Ależ MA za taki pomysł by nazbierało od graczy... ale z doświadczenia wiemy, że oni lubią wpadać na dobre pomysły ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 16:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
albo pomysł na zasadzie:

masz nieopłacone konto, nie możesz korzystać z aukcji ani tradować z innymi graczami. aby mieć do tego dostęp, wpłać 10 usd co np 6 miesiecy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 17:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Level napisał(a):
albo pomysł na zasadzie:

masz nieopłacone konto, nie możesz korzystać z aukcji ani tradować z innymi graczami. aby mieć do tego dostęp, wpłać 10 usd co np 6 miesiecy :P

To by był pierwszy krok do abonementu i mam nadzeje że MA na to nie pójdzie. I tak nie da sie
grać jeśli nie masz kasy, więc albo zarabiasz na handlu czy w inny sposob albo musisz wpłacić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 18:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
http://news.yahoo.com/video/tech-157496 ... d-18318906

czyżby next island pojawiło się już niebawem, tj, za 2 tygodnie ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 00:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
possible ;) ale ten CEO strasznie byl nieprzygotowany do wywiadu, bardzo metnie opowiadal niektore rzeczy i ja znajac EU musialem sie naglowkowac co on mowi ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 01:25 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
JIIIS napisał(a):
possible ;) ale ten CEO strasznie byl nieprzygotowany do wywiadu, bardzo metnie opowiadal niektore rzeczy i ja znajac EU musialem sie naglowkowac co on mowi ;)

mhm i w dodatku wygladal jak czlonek blugarskiej badz albanskiej mafii.... masakra
i te mrzonki o milionie kont ech

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 03:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Martre napisał(a):
JIIIS napisał(a):

mhm i w dodatku wygladal jak czlonek blugarskiej badz albanskiej mafii.... masakra
i te mrzonki o milionie kont ech

przeciez nie mowil, ze to beda aktywne konta :mrgreen: no i kusza starter kitem ;) ciekawe jaki to kit, lepiej sie szybko rejestuj, bo Ci nie wcisna kitu :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 05:31 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
A propo lootu ja mysle tak, jesli dolar bedzie mocniejszy, stabilniejszy wieksze beda looty jesli jest slaby i podatny na wahania oraz traci w stosunku do innych walut to looty beda slabe 8) ot i cala filozofia albo jej duza czesc

Za punkt odniesienia prosze przyjac poczatek spadku wartosci tej waluty bodaze jesien 2008. Duzy wplyw na looty mialy takze inwestycje poniesione przez MA jak wiemy cryengine itd.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 11:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
osobiście, kiedy dolar był słaby w okresie 2008-2009, miałem dobry loot. ciężko jest mi po prostu znaleźć zależność, między lootem a mocą dolara.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 20:56 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
nie widzisz zależności bo patrzysz na własny "nos", tylko na własny loot albo na wąską próbę. jeżeli juz w pierwszym poscie generalizowałem i uogólniałem to trzeba isc za ciosem i patrzec na loot calej populacji graczy. chocby liczbe hofow, globali. Moim zdaniem zaleznosc jest oczywista ze wzgledu na sztywny kurs wymiany dolara na peda :) poki nie powstana gieldy, rynki walutowe na ktorych mozliwa bedzie korelacja i ustalanie kursow walut wirtualnych do walut realnych ta zaleznosc zawsze bedzie wystepowac i powodowac rozne reperkusje.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 21:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
fakt. zagalopowałem się trochę. Przyznaję rację.

sorki, 7 lat życia straciłem przy tej durnej grze, nic nie osiągając...nawet szczęścia zabrakło na motyw w stylu "dzięki MA! gdyby nie to mmo, nie poznałbym/poznałabym partera/partnerki swojego życia". co poniektórzy nawet tym się mogą pochwalić...to byłoby fajne zwieńczenie tych bezowocnych lat, eh. jakoś to się rzuca na mózg...ciekawy achievment swoją drogą. z dnia na dzień coraz bardziej żałuję, że się zabrałem za entropię, pewnych rzeczy juz sie nie nadrobi, wrrrr...

tylko jak wyjaśnić obecny stan rynku ? spadające ceny na unl itemy, unl wersje limited, lecą łeb na szyje...czyżby nowa, świeża świadomość wdziera się w umysły graczy ? nowe wnioski ? nowe podejście ? fakt faktem, limited tanieją, strasznie, aż zaczęły się opłacać np hl11, a to poważny skok w dps w porównaniu z dotychczasowymi h400 i p5a itp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lut 2010, 00:16 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
***** jego mac przepraszam ale napisalem posta na 2 strony a4 chcialem pomoc ale zajebiste ustawienia pana admina mnie wylogowaly dzieki super bezpieczenstwo :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
nie lubie pisac zrozumcie *****..... mozemy pogadac

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lut 2010, 13:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
James, przykro mi, że straciłeś swój tekst. Jeśli nie chcesz, żeby się automatycznie wylogowało, zaznacz opcję "Pamiętaj mnie" podczas logowania. Po za tym trzeba było nacisnąć przycisk "Wstecz" w przeglądarce i skopiować treść posta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lut 2010, 17:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
albo pisać w notatniku ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lut 2010, 20:18 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
ograniczenia sÄ… potrzebne.....tylko po co....

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości

Panel
Skocz do: