Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2010, 16:41 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Na wstepie witam wszystkich. Zaczelem niedawno grac w EU. Niestety w domu poki co nie moge sobie pograc (karta graficzna za slaba) to gram czasami u dziewczyny. Oczywiscie zaczlem od sweatowania - nie wplacam kasy wiec duzego wyboru nie mam, a troche skilli wpada. Chcialbym zadac pare pytan( nie znalazlem na nie odpowiedzi na tym forum)

1. Czy sa inne rodzaje potu(bardziej wartosciowego) lub czy sa miejsca gdzie go leci wiecej (tzn. wiecej niz 4 - czy to jest maxiumum)
2. Co sie robi z potu(do czego sluzy) i z racji tego ze go zbieram powienienem go samemu przerabiac i sprzedawac(oplaca sie takie cos? trzeba miec inne materialy/itemy by to crafcic)
3. Czy bronie malee sa bardziej ekonomiczne skoro nie potrzebujesz ammo czy wychodzi na to samo bo armor sie zuzywa ? Da sie troche pobic na poczatku bez armora ?
4. Obilo mi sie o uszy ze mozna sprzedawac skille ? jak to dziala dokladniej

Na chwile obecna Tyle.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2010, 17:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
1. 2xnie

2. Mind Essence, 1x Sweat + 1x Force Nexus (Enmatter) = 1x Mind Essence, uzywa sie do tego refinera do enmatter (np. do kupienia w Trade Terminal, patrz tez moj poradnik "Wszystko co nalezy wiedziec o markupie"), czy sie oplaca to musisz sobie policzyc :) koszt sprzedania - koszt wyprodukowania

3. bron melee sama z siebie sie zuzywa i wychodzi zapewne drozej niz guny, http://www.entropedia.info, kazda bron ma tam podany decay za jedno uzycie, bez armora da sie bic, z apteczka :mrgreen:

4. na poczatku gry masz ich tak malo, ze nie mysl o sprzedawaniu ;) ogolnie to bierze sie ESI (Empty Skil Implant) i urzadzonko z Trade Terminala (zapomnialem nazwe, Implant Inserter, czy jakos tak ;)) i wyciaga skill :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 23:52 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
A do czego sie uzywa mind esence?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 00:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Altorn napisał(a):
A do czego sie uzywa mind esence?

Mindforce chipy, obecnie dziala tylko Teleport Chip, sa jeszcze chipy do leczenia, do focusa (mob nie przerywa koncentracji), ressurection chip, i jeszcze pare innych, dla Ciebie najwazniejszy bedzie Lesser Teleport Chip, cos mi sie wydaje ze o Mindforce jest poradnik :P ale jest niedziela to bede wyjatkowo uczynny :mrgreen: poczytaj: viewtopic.php?f=67&t=216

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 14:07 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Dzieki. A macie jakas polska spolecznosc do ktorej mozna by dolaczyc? Czy nie ma takowych w entropi? I jak nie to ogolnie jaka polecacie dla poczatkujacego?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 14:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
na forum mamy kilka ciekawych dzialow, np. dzial:

"Fora society/klanów/społecznośc"
viewforum.php?f=60

a szczegolnie tu jest takie fajne ogloszenie :D

"Outsiders PL -> Rekrutacja"
viewtopic.php?f=31&t=5975

powinienes mi postawic piwo za grzebanie po forum za Ciebie :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 17:20 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
JIIIS napisał(a):
na forum mamy kilka ciekawych dzialow, np. dzial:

"Fora society/klanów/społecznośc"
viewforum.php?f=60

a szczegolnie tu jest takie fajne ogloszenie :D

"Outsiders PL -> Rekrutacja"
viewtopic.php?f=31&t=5975

powinienes mi postawic piwo za grzebanie po forum za Ciebie :mrgreen:

nie wiadomo czy mu sprzedadza;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2010, 14:10 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
1. Czy wraz z rozwojem rank'a(np. sweat gather) zwieksza sie szansa udanego zebrania potu czy to poprostu taki pic na wode ? ;p ( mam weak rank i jak juz myslalem ze ladnie wchodzi to przyszedl znowu czas ze nic nie wchodzilo wiec sam juz nie wiem)

2. Czy jest jakas komenda ktora sprawdza sume skilli ? ( na forum ludzie czasem podaja np. 210k skilli i nie wiem czy licza to recznie czy jest komenda sumujaca)

3. Czy jest jakas lokacja podobna do Port Atlantis jezeli chodzi o poziom mobow ? ( ostatnio czesto jest down badz zaludniona i wywala mnie w okolice drake land, a te moby nie sa zbyt fajne)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2010, 14:23 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 0
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CronZero
Odp 1: Nie
Odp 2: Nie ale jest coÅ› podobnego na stronie : http://www.entropiatools.com/skillcalcman.php
Odp 3: Poszukaj interesującego cię moba na Entropedii i tam też znajdziesz Teleport który jest najbliżej respawnu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2010, 15:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Odp 2: skaner skilli: http://jdegre.net/pe/scanner/
Odp 3: np. Fort Troy, polecam pobiegac do nowych teleportow, a po drodze nabedziesz wiedze, gdzie sa jakie moby, jak spotkasz nowego nieznanego moba to: http://www.entropedia.info i zobaczysz, czy silny, czy slaby :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2010, 09:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
JIIIS napisał(a):
3. bron melee sama z siebie sie zuzywa i wychodzi zapewne drozej niz guny, http://www.entropedia.info, kazda bron ma tam podany decay za jedno uzycie, bez armora da sie bic, z apteczka :mrgreen:

Jak najbardziej tak ale jeśli przyjżeć się kilku broniom melee to przykładowo posiadając Lounghina Mashera One albo Kesmeka Slo (L) na każde wydane 100 ped na hunt powiedzmy z H380(L)+A103 na kesmeku tracisz tylko 5 ped a na Masherze tylko 4 ped więc nie jest to znacząca strata w kosztach czyli ECO natomiast bardzo znacząca kożyść jeśli chodzi o budowane HP.

Uwaga: To nie miało na celu wywołanie dyskusji o ECO broni i EKOLoocie tylko zwrócenie uwagi zapomnieną ścieżkę melee.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2010, 13:17 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
To co wplywa na szanse na trafienie bronia czy sukces sweacie jak nie ranka umiejetnosci? lvl w profesjach?
A co do piwa to mimo ze mam 2,5 roczku to mi pani w sklepie sprzeda jak mam napisane ze dla taty bo troszke jescze sepelenie i mnie ciezko czasem zrozumiec ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2010, 13:22 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
nic kompletnie nie wplywa na ilosc wyciaganego potu (moze poza skilami defensywnymi, ktore pozwalaja utrzymac koncentracje, kiedy mob nie trafia)
kiedys w k$, boo uzbieral w sg cos kolo 1,2k w skillu, nie szlo ani troche lepiej ;P
ot taki skill, zeby nowi cieszyli sie, ze rosnie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2010, 13:29 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Nie chodzi mi o ilosc tylko o czestosc ssania :) Czyli to nie wlywa przy pocie ale przy innych umiejetnsciach juz chyab tak?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2010, 13:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Na sweat nie wpływa. Przynajmniej na razie i przy tej dostępnej dla każdego maszynce do sweatowania. Nie wiadomo jak będzie w przyszłości.
A na inne czynności wpływają skille. Każdy przedmiot ma statystyki (parametry) informujące ile z niego się wyciska w danym momencie a ile można przy "wymaksowaniu" niezbędnych skilli.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: