Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 13:41 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Odpalilem gierke i nie wiem totalnie co robic i gdzie sie udac? Macie jakies rady/poradniki?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 14:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Nie żeby nad działem, w którym piszesz był dział o nazwie PORADNIKI, ale pewnie ciężko go znaleźć...
Mamy jakieś rady? Oczywiście! Wciśnij ESC w trakcie grania zaakceptuj a później kliknij w zielone drzwi i już nie wracaj.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 14:09 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
http://entropedia.info/Location.aspx

zerknij tutaj, pobiegaj od tp do tp (niebieskie kropki), przy okazji ponaciskaj klawisze, poklikaj, itp.

polecam klawisz M oraz Y na poczatek, po paru godzinach takiego grania zadawaj juz konkretne pytania :P

oczywiscie poczytaj poradniki na forum polskim, lub .com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 18:07 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Turek napisał(a):
http://entropedia.info/Location.aspx

zerknij tutaj, pobiegaj od tp do tp (niebieskie kropki), przy okazji ponaciskaj klawisze, poklikaj, itp.

polecam klawisz M oraz Y na poczatek, po paru godzinach takiego grania zadawaj juz konkretne pytania :P

oczywiscie poczytaj poradniki na forum polskim, lub .com

A jesli chce pchnac rozwoj postaci i fabule do przodu za co sie brac?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 18:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
jaką fabułę ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 18:33 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Level napisał(a):
jaką fabułę ?

Chodzilo mi o rozwoj postaci. Zle sie wyrazilem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 18:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Brac0 napisał(a):
Level napisał(a):
jaką fabułę ?

Chodzilo mi o rozwoj postaci. Zle sie wyrazilem

postac mozesz rozwijac jak chcesz: polowanie/gornictwo/produkcja, w kazdej chwili mozesz zmienic profesje, polecam przeczytac posty z dzialu Pomoc dla poczatkujacych, a znajdziesz tam o tym wiecej informacji :)

EDIT. tez sie zle wyrazilem, nie zmienic profesje, ale zajac sie cyms innym, bo profesji sie nie wybiera w zaden sposob :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 18:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
po prostu, "pofesje" w entropii są jak w oblivione/morrowindzie. możesz robić wszystko.

http://www.entropedia.info/Chart.aspx?chart=Skill tu masz liste skilli i co jaki robi
http://www.entropedia.info/Chart.aspx?chart=Activity lista profesji

Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 18 Sty 2010, 08:28.
Powód: Nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 18 Sty 2010, 08:29.
PostPost został usunięty przez ateush 18 Sty 2010, 08:30.
PostPost został usunięty przez ateush 18 Sty 2010, 08:30.
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 07:16 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Skad wziasc pedy?
dla tych ktorzy mysleli ze tamto pytanie bylo noobskie.

A tak serio to dzieki tym co pomogli, a tych ktorzy byli pro juz jak sie urodzili podziwiam i serdzecznie pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 09:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Witaj.
Na początek PEDy możesz zakupić wpłacając kasę, a jeżeli nie chcesz to dobrze bedzie zacząć od sweatowania. Jest to jedyne darmowe (długotrwałe) gromadzenie PEDow. Ale najpierw zapoznaj sie z infrejsem gry, zrób TPrun, poszukaj osoby lub socu który może Ci pomóc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 10:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ogólnie to sweat się kompletnie nie opłaca, bo za prąd zapłacisz więcej niż sweat jest wart...ale ok, nie przeliczajmy całego "fun" na kasę :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 10:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Pytanie "skąd wziąć pedy" było raczej żartem i odnosiło się do usuniętych "pomocnych" odpowiedzi nie na temat.
Po raz kolejny proszę aby ci co nie chcą pomagać/odpowiadać w takich tematach - ignorowali je.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 11:42 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2010
Po mniej wiecej tygodniu lub dwoch srednio intensywnej gry, moje doswiadczenia:
-sweat-czego nie robic-nie sweatowac w startowej lokacji czyli zdaje sie Treasure Island Castle. Wielu bedzie doradzac sweatowanie w Swamop Camp-wg mnie jest to strata czasu, nalezy jak najszybciej dotrzec do Nea's Place, "raju pociarzy". Pierwsze 1500 sweatu sprzedalem za 7,35 PED. Kupilem Opalo (podstawowy karabin, i 10000 ammo), zostalo troche kasy na ... aukcje.
-zeby nie zwariowac przy zbieraniu sweatu, robilem sobie przerwy i spacerowalem, wypatrujac "naturalsów" czyli kamieni, kwiatkow, owocow i gowien. Znalazlem 3 rozne natural stone'y, i pare owocow. I sprzedalem jeden z kamieni za 5PED, Ale zeby wystawic je na aukcji, potrzebujesz kasy na oplaty aukcyjne, stad koniecznosc wczesniejszego sweatowania.

Teraz powoli otwiera sie przede mna opcja "swuntu" (sweat+hunt) czyli zorganizowanego swetowania polaczonego z zabijaniem stwora ktorego sie "wysysa". Daje to jakas szanse na loot, no i pozwala podnosic skille huntera w miare bezpieczny sposob.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 11:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a nie lepiej jest na serio wplacić tudzież uzbierac 100 usd i po prostu sobie pograć ?

od grudnia staram sobie dowieść, że po wpłaceniu 120 usd na czystą postać można co nieco osiągnąć grając z głową. Pytanie...czy jest sens prowadzić mikro-bloga o tym na forum, bo szkoda jest patrzeć, jak nowi gracze padają ofiarami systemu, miesiącami sweatują i tracą w sumie tylko swój czas, no chyba, że sprawia im to fun, to ok.

Bo sweatowanie w celu "kiedyś będę uber albo nawet niech będzie mid-lvl playerem" uważam za stratę czasu, albowiem tyle ile wyjdzie Cię koszt energii elektrycznej jaki zużywasz sweatując, po paru miechach daje całkiem niezłą sumkę...tak więc szkoda życia na to. Lepiej jest nawet wpłacić 100ped i coś kombinować z trade.

Zakładać temat z cyklu 120$ ... jak daleko zajdę na n00b account ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 12:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Zakładaj lev, powinno to pomóc wielu nowym graczom.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 12:20 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2010
Level napisał(a):
a nie lepiej jest na serio wplacić tudzież uzbierac 100 usd i po prostu sobie pograć ?

od grudnia staram sobie dowieść, że po wpłaceniu 120 usd na czystą postać można co nieco osiągnąć grając z głową. Pytanie...czy jest sens prowadzić mikro-bloga o tym na forum, bo szkoda jest patrzeć, jak nowi gracze padają ofiarami systemu, miesiącami sweatują i tracą w sumie tylko swój czas, no chyba, że sprawia im to fun, to ok.

Bo sweatowanie w celu "kiedyś będę uber albo nawet niech będzie mid-lvl playerem" uważam za stratę czasu, albowiem tyle ile wyjdzie Cię koszt energii elektrycznej jaki zużywasz sweatując, po paru miechach daje całkiem niezłą sumkę...tak więc szkoda życia na to. Lepiej jest nawet wpłacić 100ped i coś kombinować z trade.

Zakładać temat z cyklu 120$ ... jak daleko zajdę na n00b account ?

Wszystko zalezy od tego czego sie oczekuje, ja nie oczekuje po tej grze prawie niczego, i traktuje ją jako swego rodzaju czilałcik i nic poza tym. Jak na razie dość dobrze spełnia założone zadania. Wpłata? Planowałem na początku wpłacić 100 baksów, teraz jestem pewien że tego nie zrobię :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 14:27 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
A jak wyglada to znajdowanie rzeczy? mam isc nie biegnac to wiem ale czy musze cos miec? i w jaki sposub to cos sie pojawi bedzie jakies info na czacie ze znalazlem kamyk? i Czy w roznych miejscach mapy jest ronze prawdopodobienstwo znalazienia czegos? w sensie nie wiem na sciezce nic nie znajde czy w jakims landzie jest wieksze itp?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2010, 14:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Altorn napisał(a):
A jak wyglada to znajdowanie rzeczy? mam isc nie biegnac to wiem ale czy musze cos miec? i w jaki sposub to cos sie pojawi bedzie jakies info na czacie ze znalazlem kamyk? i Czy w roznych miejscach mapy jest ronze prawdopodobienstwo znalazienia czegos? w sensie nie wiem na sciezce nic nie znajde czy w jakims landzie jest wieksze itp?

a czy Ciebie czytanie poradnikow napisanych specjalnie dla nowych graczy nie obowiazuje?

"1. Jak zdobywać darmowe środki w grze (sweating, dung, kamie"
viewtopic.php?f=26&t=5438

a tu gratis:

"Dobre miejsca na zbieranie owoców (Fruit Zones)"
viewtopic.php?f=5&t=1212

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2010, 15:38 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Oks ale tam nie ma odpowiedzi czy an scieze moge cos znalesc? czy to msuze po jakims terenie chodzic? ALbo jak mnie moba atakuej to tez moge cos znalesc czy moge miec bron w rekach? Albo jak sweatuje i bede chodzil dookola moba to tez sie mi cos moze pojawic? :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2010, 15:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Mam dziwne wrażenie, że teraz to już wymuszone te pytania są... ale niech będzie:

Tak, w każdej z tych sytuacji możesz znaleść owoce/dung/kamienie/przedmioty zostawione przez innych graczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2010, 16:15 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Czemu wymuszone? Warto wiedzieć.. Zaczynam to niektore rzeczy nie sa oczywiste, bo jak ssam sweata to raczej nie jest takie oczywiste zebym w tym samym czasie mogl znalesc jakiegos kamyka jak bede chodzil.. Thx za odpowiedz..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2010, 16:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Altorn napisał(a):
Czemu wymuszone? Warto wiedzieć.. Zaczynam to niektore rzeczy nie sa oczywiste, bo jak ssam sweata to raczej nie jest takie oczywiste zebym w tym samym czasie mogl znalesc jakiegos kamyka jak bede chodzil.. Thx za odpowiedz..

kamyk/owoc pojawia sie jezeli przechodzisz kolo niego wolno, wiec jest to oczywiste, ze w tym czasie mozesz robic co tylko dusza zapragnie oby tylko byl spelniony pierwszy warunek, dlatego wymuszone pytania :D

fakt, nie jest napisane, ze na sciezce sie nie da znalezc owoca, ale gdyby sie nie dalo pewnie by to bylo ujete w poradniku ;)

co do tego gdzie wystepuje wiecej owocow, podany przeze mnie link (ten drugi) wyjasnia dokladnie gdzie, przeczytaj DOKLADNIE moje posty w nim zawarte

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości

Panel
Skocz do: