Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 02:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Zgodnie z newsem na EF:
http://www.entropiaforum.com/forums/ent ... allas.html
http://www.entropiaforum.com/forums/eve ... orlds.html

Podczas audycji radiowej Martin Biallas, CEO SEE Virtual Worlds miał ogłosić kilka istotnych informacji na temat ich planety.
Audycja odbyła się 15 stycznia roku 2010 o godz 00:30 MA time na Entropia Radio.
CytujÄ…c post z EF:
Cytuj:

but here are some Highlights (but u need to listen for yourself)

1) they will announce a MAJOR Hollywood planet this April. Created by Neverdie Studios
2) they will allow current Entropians to participate in the Beta
3) the Planet announce to release cycle is about 12 months
4) they expect to release approx 3-4 planets a year starting in 2011
5) they will be creating RL attractions/parks based on the set of planets some time in the future when they have released enough planets

...add more folks, these are just off the top of my head.

darri

i tłumacząc na język polski:
1) w kwietniu zostanie ogłoszona główna planeta Hollywood, stworzona przez Neverdie Studios
2) każdy obecny Entropian dostanie możliwość uczestnictwa w becie
3) od ogłoszenia planety jej cykl wydawniczy wynosi 12 miesięcy
4) przewidujÄ… wydanie 3-4 planet w ciÄ…gu roku zaczynajÄ…c w 2011
5) po wydaniu odpowiedniej ilości planet, planują kiedyś tam w przyszłości stworzenie prawdziwych atrakcji/parku bazującego na zestawie planet (fail...who needs this sh!t)

Dowiadujemy się nieciekawych rzeczy...sam termin powala (2 letni poślizg ? czy to ma jeszcze sens ? lul)
Ogólnie jak na taką ilość uczestników jaką mamy obecnie, 4 planety od SEE to po prostu zabawa w "a my mamy unikalne landy ha ha ha, spójrz na jednej z nich możesz sobie pozwiedzać fajne lokacje...czyż nie jest super ? tego wszyscy chcieliśmy!" ... tudzież wątpię, aby nawet 20% z obecnych mieszkańców calypso, na stałe przeniosło się na inne globy.

To tylko część z ogółu informacji jakie można było usłyszeć w trakcie trwania audycji na Entropia Radio.

Dyskusja na EF dopiero się zacznie, osobiście nie miałem okazji posłuchania, może ktoś z was miał i dopisze o czym tam jeszcze mówili.

myślę, że przy tak odległym release date...można olać a jak nastanie premiera...przejść się zobaczyć cóż takiego SEE zrobiło, pospacerować i też olać:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 08:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Od dawna było wiadomo, że planety z SEE to odległa sprawa. I tak się dziwię, że już w tym roku chcą otworzyć betę.
Na najbliższy czas (półrocze?) nastawiam się na NextIsland (może być tragedia patrząc na screeny i modele jakie Neverdie tam urządza) i PlanetCyrene (a tu już mam nadzieję na solidny i oryginalny produkt).

Level, źle zakładasz, że te planety są "dla nas" - czyli aktualnych graczy Planet Calypso.
Ich celem i zadaniem jest zdobycie nowych "swoich" klientów - a nie aktualnych graczy.
Tylko wtedy twórcy planet będą zarabiać - muszą mieć potencjał i zdobyć tysiące nowych graczy.
I nie wystawią unikalnych landów itp. na sprzedaż póki nie zdobędą tych "swoich" graczy.
Inaczej kaplica i cały pomysł z planetami rozłożyłby wszystko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Jedna rzecz byłaby idealna - jeden avatar na te wszystkie planety. Wyobraźcie sobie świat EU x4 - ilość przedmiotów x4, zbroje/broń/toolsy/BP x4, minerały enmatt x4 i komunikacja międzyplanetarna (przewoźnicy). Czyż nie byłoby to piękne? A jak mnożnik jeszcze wzrośnie to już wogóle byłby pozytywny obłęd :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ateush, znów się nie zrozumnielismy, eh, coś nam się to nagminnie zdarza ostatnio :?

ateush napisał(a):
I nie wystawią unikalnych landów itp. na sprzedaż póki nie zdobędą tych "swoich" graczy.
Inaczej kaplica i cały pomysł z planetami rozłożyłby wszystko.

zacytuje siebie:
Level napisał(a):

Ogólnie jak na taką ilość uczestników jaką mamy obecnie, 4 planety od SEE to po prostu zabawa w "a my mamy unikalne landy ha ha ha, spójrz na jednej z nich możesz sobie pozwiedzać fajne lokacje...czyż nie jest super ? tego wszyscy chcieliśmy!"

Chodziło mi o to, że bez nowych graczy (których nadal uważam napłynie niewiele, z racji, że jak planet partner napisze, że jest częścią Entropia Universe, to wielu ludzi powie "a to...grałem kiedyś, nie podobało mi się, ale co najwyżej zobaczę co i jak" Pozwiedza pozwiedza i wyloguje się. To jest tak oczywiste, że aż się nie da tego nie zauważyć)
że bez ogromu nowych graczy, te planety są tak jakby landami, tyle tylko, że mogli sobie je stworzyć od zera. Thats all.

Wiesz, teoria teorią, ale widzę reakcje ludzi na forach na nowe produkty i znam mniej więcej cyferki, tak więc wielkiego boom'u nie będzie.

Dla mnie, gracz, który wchodzi tylko pooglądać, posweatować i chatować, nie jest zaliczany do graczy EU tylko do, hmm, takich duchów. Bo prawie nic nie robią i ich działalność jest praktycznie zerowa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ok Level, rozumiem :)

Sivy napisał(a):
Jedna rzecz byłaby idealna - jeden avatar na te wszystkie planety.

Nie wiem czy to dokładnie masz na myśli - ale właśnie na te wszystkie planety będzie jeden avatar tzn. jedno konto. My już mamy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):
Ok Level, rozumiem :)

Sivy napisał(a):
Jedna rzecz byłaby idealna - jeden avatar na te wszystkie planety.

Nie wiem czy to dokładnie masz na myśli - ale właśnie na te wszystkie planety będzie jeden avatar tzn. jedno konto. My już mamy.

To w końcu jedno konto czy jeden avatar? Czy będzie możliwość podróżowania tym samym avkiem po róznych planetach, zachowując posiadane skille i przedmioty?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jedno konto = jeden avatar.
Będzie możliwość podróżowania tym samym avkiem po wszystkich planetach zachowując skille (nie wiem czy wszystkie) i przedmioty (też nie wiem czy wszystkie - np pistolet laserowy nie będzie działał na planecie "średniowiecznej" itp).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):
Jedno konto = jeden avatar.
Będzie możliwość podróżowania tym samym avkiem po wszystkich planetach zachowując skille (nie wiem czy wszystkie) i przedmioty (też nie wiem czy wszystkie - np pistolet laserowy nie będzie działał na planecie "średniowiecznej" itp).

Oj, wygląda na to, że mam poważne braki wiedzy w tym zakresie. Ja byłem przekonany, że planety te nie będą "połączone". Ale jeżeli faktycznie będzie tak jak mówisz to myślę, że EU zmierza w dobrym kierunku :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 21:56 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
HP: 178
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Avek ma być jeden...gorzej że do każdej planety trezba bedzie ściągnać 6-10 GB klienta :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 22:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
w dobie dysków 500gb po 150zł to raczej nie jest problem :wink:
w dobie łączy rzędu 30mbt/4mbit i wyżej (kwestia kto ma jakie UPC...) to też nie jest problem...ściąganie zajmie bardzo krótki okres czasu

avatar wspólny, natomiast ciekawi mnie jak ta beta ma wyglądać (dostęp do każdego sprzętu a po becie czyścimy konta ? byłoby nieźle:P)

widzi wam się za swoje pieniądze kopać/polować w czasie bety ? mnie nie za bardzo, chyba, że all co zdobyliśmy w beta...zostaje :)

cóż takiego będziemy testować ? "czy ten budynek ma nieprzenikalne ściany" itp ?

ciekawi mnie też system storage, czy będzie wspólny czy nie. Fajnie byłoby mieć możliwość trade każdym przedmiotem na każdej planecie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 23:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
oni ( czyli ci zli ) tak pokombinuja ze kazdegapeca beda z nas kroic jak tylko nadazy sie okazja
juz wprowadzili inny licznik ammo to strach pomyslec co bedzie potem ;)

btw odnosnioe NL..zabilem sobie ostatnio jakiegos exo po drodze patrze ..ammo 47 szt wartosc o.oo TT;)
juz widze te tlumy nowych ( wplacajacych ) graczy...moim zdaniem musza cos zrobic konkretnego w sprawie zwrotow bo moga sie obudzic z reka w nocniku
gl wszystkim

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2010, 00:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
może to był exo z lootem przed zmianą ilości ammo ?:D na daikibach nie zauważyłem takich wartości ostatnio,

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2010, 17:30 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
takie looty się zdarzają ale i z exarosaurów padają po kilka k ammo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2010, 22:11 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
moj rekord to 50 kilka K

tak a propos to sie dziwie dlaczego zrobili split ammo o 100 zamiast o 1000, wtedy do starej ilosci doszedlby przykostek k i nie byloby problemu z przestawieniem sie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 06:57 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
Nowa planeta.....nowe skile...czyli zaczynamy od z.e.r.a :P

no chyba ze sie myle?:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 09:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
Giray napisał(a):
moj rekord to 50 kilka K

tak a propos to sie dziwie dlaczego zrobili split ammo o 100 zamiast o 1000, wtedy do starej ilosci doszedlby przykostek k i nie byloby problemu z przestawieniem sie

kazda koncowka ammo np 99 jest liczona jako 0 tt tak wiec dajemy im za kazdym razem czesc peca za free

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 10:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
MA leci w uja.... buraki pitolone... Juz nawet pieniedzy uczciwie nie licza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 11:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
lukgr napisał(a):
kazda koncowka ammo np 99 jest liczona jako 0 tt tak wiec dajemy im za kazdym razem czesc peca za free

chyba sie mylisz co do tej zerowej wartosci 99 sztuk ammo ;) to ze jak wlozysz to do TT i pokazuje Ci 0 pec nie znaczy, ze TTujac to dostaniesz 0 pec, dostaniesz 0.99 pec, nie probowalem, ale zaloze sie, ze jak zTTujesz max. 2x 99 sztuk to zobaczysz zmiane na karcie PED o 1 pec

jestem na 100% przekonany, ze MA trzyma wartosc itemow i ped karty uwzgledniajac wiecej niz 2 liczby po przecinku, ale dwie liczby tylko my widzimy, przyklad: Standard Plate 1 sztuka = 0,0128 PED.

Rzucasz z Mortem oskarzenia, a nie wiecie jak to dziala ;)

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 17 Sty 2010, 12:10, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 12:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Się offtop znów zrobił.
JIIIS napisał(a):
jestem na 100% przekonany, ze MA trzyma wartosc itemow i ped karty uwzgledniajac wiecej niz 2 liczby po przecinku, ale dwie liczby tylko my widzimy, przyklad: Standard Plate 1 sztuka = 0,0128 PED.
Dokładnie tak to wygląda. PED ma wartość do 4 liczb po przecinku ale wyświetlana jest jedynia wartość co do PEC'a. Reszta jest nadal zliczana pomimo, że nie wyświetlana.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 12:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Tak dla potwierdzenia, fragment odpowiedzi supportu z 2007 roku:
Cytuj:
We have checked your transaction logs and everything seems to be correct.

Right before the repair you bought Light Weapon Cells for 100 PED, leaving you with 106.9850 PEDS on your PED card. The repair cost 32.3997, leaving you with 74.5853 PEDS left.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 12:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ja sie pytam tylko na uj tak robiÄ…? czemu nie proste liczby? A po to ze za jakis czas nikt tego nie bedzie liczyl a oni zaczna sobie po cichutku nas okradac. Pec tu pec tam...

Zawsze twierdzilem ze to banda złodzieji i tak bede myślał dalej.

Inna sprawa ze zamierzam wplacic kilkaset zł do gry ;p wiem ze to złodzieje i to akceptuje :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2010, 12:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
a to, ze komplikuja to juz jest osobna kwestia :) po pierwsze mogli zrobic tak jak mowil Giray, swietny pomysl z przelicznikiem x1000 dla ammo, ale to bylo za trudne rozwiazanie dla MA wiec dali x100 ;) druga sprawa to smierdzi to, ze jak dali przelicznik x100 to ammo w loocie powinno byc wielokrotnoscia 100, a tu mamy losowe liczby, a trzecia sprawa to, ze "zapomnieli" na poczatku przy tej zmianie przelicznika od razu zmienic ammo w loocie, ktore lecialo w ilosciach jak przed wprowadzeniem przelicznika, a to juz byla jawna kradziez :mrgreen: nom, offtop sie zrobil, ale dyskusja nie najgorsza ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości

Panel
Skocz do: