Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:11 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
mam problem z rejestracjom bo jak do chodze do pola z username to niezaleznie co tam wpisze jest zle . co tam sie wpisuje :?:
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/przechwytywanie213ec.jpg

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Tam się wpisuje nazwę użytkownika do logowania.
Musi być unikalna - nie istniejąca w systemie.

Nazwę avatara utworzysz później po zainstalowaniu klienta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
fajnie, ze nie najechales myszka na to czerwone koleczko z krzyzykiem, obstawiam, ze tam pisze, ze username jest juz zajety, ehhh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:31 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
to wymyslcie jakis wolny login bo wszystko co mi padnie na mysl wpiszuje i nic :(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Dodaj sobie jakieś cyferki na końcu, zapamiętaj i nikomu się nie chwal jaki masz login ani tym bardziej nie proś aby ktoś ci wymyślił.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Nie, nie i jeszcze raz nie! Takich użytkowników w EU nie chcemy! Przypominam, że gra jest od lat 18 a dla kretynów od minimum 80! Mam szczerą nadzieję, że nie uda Ci się rozwiązać tego jakże skomplikowanego problemu z "rejestracjom"...

A Ty Ati robisz dzieciakowi krzywdę pomagając mu w tak banalnej kwestii, to jest bezczelne promowanie głupoty i bezmyślności... trzeba było mu podać ten login i jeszcze hasło, które ma wpisać i później zmienić - dla jego własnego dobra.

@pyra - odpuść sobie, to nie jest gra dla Ciebie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:56 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Zaczynam rozumieć, czemu mentorstwo tutaj jest w cenie ^^ Nie dziwię się, rozumiem. Boże.

@pyra - jeżeli masz problem z 'rejestracjom', to uwierz mi. Nie ogarniesz tej gry. I mówi Ci to osoba, która siedziała w niej łącznie ze 3-5 godzin. Odpuść.

Ostatnio edytowany przez arkadikuss, 14 Sty 2010, 17:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 16:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Sivy zrobię Ci na złość! O! :lol:

Drogi pyra, wpisz swój login po czym KLIKNIJ w przycisk "check availability", jeżeli zamiast czerwonego krzyżyka pojawi się zielony ptaszek możesz kontynuować rejestrację :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 17:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nie bijcie! :bacik: Ja z natury lubię pomagać i w ogóle uczynny jestem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 17:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
[un]Lucky Fox napisał(a):
Sivy zrobię Ci na złość! O! :lol:

Drogi pyra, wpisz swój login po czym KLIKNIJ w przycisk "check availability", jeżeli zamiast czerwonego krzyżyka pojawi się zielony ptaszek możesz kontynuować rejestrację :)

Tak pyra, a kolejne pytania kieruj proszę do Foxa jako wiadomości prywatne: w tym celu kliknij przyciszk "pw" po lewej* stronie ekranu pod avatarem.

*to ta strona po której masz rękę gdzie kciuk masz po prawej stronie dłoni

:lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 18:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Nick w grze: Loss_AdKos
pyra napisał(a):
to wymyslcie jakis wolny login bo wszystko co mi padnie na mysl wpiszuje i nic :(

ProszÄ™ bardzo :
"Elsymein"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 20:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
lol Loss :mrgreen: a pass "miekpulg_mintatso_metsej" ? :D
hyhyhy

wiecej znakow wiecej znakow wiecej znakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 20:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Witam nowego , jak juz sie uporasz z loginem i passem, a w grze bys sobie nie radzil to nie zapominaj o forumowym funduszu dla nowych graczy, dostajesz bronie, ammo, armorki i co tylko ci trzeba. ( Ateush ja tylko wyprzedzam fakty ;) )

pozdro.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 20:26 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a przez pierwsze 3 miesiÄ…ce pokrywamy wszelkie straty poniesione :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 20:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
przecież było 5.. ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 20:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Sobie robicie jaja a te cudaki z MA/FPC zmieniły formularz do zakładania konta i wcale się nie zdziwię jak oni coś skopali.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2010, 23:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
a ja sie dziwie, w dalszym ciagu sie dziwie, bede teraz zdziwiony permanentnie przez trzy najblizsze doby
a ja do stefana mowilem, ze gupi jest.....
a on wie, gdzie sie ustawic i czemu pod lodowka jak wracam do domu....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 01:56 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Jesteście nie wychowani i bez kultury! Chłopak się pyta bo ma problem a jeśli jesteście tacy mądrzy "fenomeni" to się zarejestrujcie teraz :evil: Nie w okresie gdzie można było to zrobić!! Ja mam ten sam problem i sprawdzam dostępność swojego usermana i nie wyskakuje zielone kółeczko z "V" w środku a jak biorę next to wyskakuje "x" w czerwonym kółeczku. Nie sądzę, że jestem upośledzony by nie pojąć zasad rejestracji gdyż nie takie rzeczy robiłem- problem jest natury technicznej a winę ponosi operator. Nawet jeżeli wymyślisz sobie cyfrową nazwę z 20 znaków gdzie szansa na to że ma ją ktoś inny jest mniejsza niż wygrana w totolotka to i tak się nie zarejestrujesz gdyż wyskoczy Ci co? czerwony krzyżyk!!! Trzeba poczekać aż naprawią problem i mieć nadzieję że nie zamknęli dostępności do gry nowym Polakom przez takich inbecyli jak wy. Dziękuje!! Dobranoc :shock:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 02:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
epic fail po prostu...

dowód na to, że można założyć konto i nie ma żadnego problemu z username:
566

radzę wam zrobić update przeglądarek...i zawsze trzymać się w miarę najnowszych wersji.

Po prostu ręce mi opadają i żyć sie odechciewa...tyle problemów o takie proste gówno...dlaczego na tym świecie ci którzy nie powinni mieć dzieci je mają...a ci, co powinni...nie...eh

Epic Fail panowie :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 03:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
boulibrat napisał(a):
Nie sądzę, że jestem upośledzony by nie pojąć zasad rejestracji gdyż nie takie rzeczy robiłem

567

w IE6 i Opera10 jest problem, najnowszy FF sobie radzi, jak widzisz nie jest to na tyle skomplikowane, zeby nas wyzywac od imbecyli, a sam nie potrafisz wlaczyc innej przegladarki ;) proponuje zalozyc nowe konto na tym forum, bo boulibrat'a juz spaliles :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 08:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Co ty tam masz za kosmetyczne zakladki JIIIS...? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 08:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
WracajÄ…c do tematu - jest problem z formularzem po stronie MA/FPC.
"Check availability" nie działa pod wieloma przeglądarkami. Pod najnowszym Firefox'em jest ok.

Więc darujcie sobie złośliwości.
A na przyszłość jak ktoś zacznie sobie takie cyrki urządzać bez sprawdzenia w czym rzecz - dostanie bana na ostudzenie. Ewidentnie sprawę zawaliło MA/FPC ale grono mędrców musiało wypełznąć i zbesztać nowego.
Nie dość, że człowiek musi tłumaczyć błyskotliwe zagrania MA/FPC to jeszcze użytkownicy forum muszą każdego nowego przywitać tak, że się odechciewa. Ja dosłownie wydaje swoje własne pieniądze aby ściągać na forum i do gry nowych, inwestuje swój czas z nadzieją, że coś z tego kiedyś będzie, gra rozkwitnie, forum ożyje. Ale czasami mam dość jak popatrzę na działania MA/FPC i niektórych forumowych "mędrców".

Prosiłem kilkakrotnie - nie odpowiada Wam poziom, nie chcecie pomóc - ignorujcie temat!

P.S. Się zdenerwowałem...
P.S2. Support case nt formularza wysłany

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ale doprawdy czym tu się denerwować ?

Jako web developer sam z radością chciałbym skończyć z optymalizacją czegokolwiek pod stare przeglądarki, bo przy mega skomplikowanych rzeczach i tekście "bez flash'a" szkoda mi czasu. Nie trafiają do mnie statystyki odnośnie "tyle i tyle nadal używa ie6.0, między innymi urzędy mają nadal kompy 300-600mhz bo takie jest prawo polskie, że nie mogą sobie od tak zrobić upgrade" bo uważam, że takie problemy zastoju technologicznego powinny być rozwiązywane nawet siłowo.

Tak samo M$, jakiś force-update powinien zastosować...dlaczego tego nie zrobią ? ...

Nie widzę powodu do nerwów.

Zaintrygowało mnie:
Ateush napisał(a):
Ja dosłownie wydaje swoje własne pieniądze aby ściągać na forum i do gry nowych, inwestuje swój czas z nadzieją, że coś z tego kiedyś będzie, gra rozkwitnie, forum ożyje. Ale czasami mam dość jak popatrzę na działania MA/FPC i niektórych forumowych "mędrców".[/b]

Poza finansowaniem forum na co niby wydajesz cash w celu "ściągania ludzi" ?! Takich rzeczy się nie powinno robić a jak już to nie mieć pretensji do tego, że ktoś się tak a tak wypowiedział.

to tak jak żonie, kiedy ta powie, że ma dość związku, powiedzieć "ale tyle dla Ciebie zrobiłem". No przecież ludzie...bądźmy dorośli. Wszelakie texty "ale tyle zrobiłem dla ciebie/was i tak mi odpłacacie" uważam za fail. Twardym trzeba być.

Ati, nie ma sensu. To nie jest Twój produkt, bez sensu jest wydawać kasę na ściąganie ludzi nowych z czego może kilka % będzie wpłacało/grało z głową i do przodu.

Dostrzeż jaka jest rzeczywistość...nie wszyscy mają inteligencję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Level napisał(a):
Zaintrygowało mnie:
Ateush napisał(a):
Poza finansowaniem forum na co niby wydajesz cash w celu "ściągania ludzi" ?! Takich rzeczy się nie powinno robić a jak już to nie mieć pretensji do tego, że ktoś się tak a tak wypowiedział.

Nie, nie - nie płacę za rejestracje ani nie obiecuję PEDów itp jeśli to miałeś na myśli -nic z tych rzeczy.
Finansuje nie tylko to forum ale np stronę planetcalypso.pl -która powstała właśnie po to aby zachęcać ludzi do gry.
Czasami kupuje boksy reklamowe na innych stronach aby trochę rozreklamować grę (grę, nie forum!) itp.
Staram się promować Planet Calypso jako grę (rzetelnie - bez obiecywania 100$ na godzinę) i przy okazji kierować na forum jako miejsce gdzie znajdzie się pomoc i wsparcie.

P.S. Nie mam pretensji, że ktoś się tak czy siak wypowiedział. Mam żal o ogólne nastawienie starych forumowiczów wobec nowych.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Nie wiem Ati czy Twoje podejście do tej sprawy jest słuszne. Nie chodzi tu nawet o sam problem (banalny czy też nie) ale o samą kulturę (nie chodzi tu o kulturę osobistą) forum. Obawiam się, że przyzwalanie na posty typu "problem z rejestracjom" i nie piętnowanie tego typu użytkowników w rezultacie doprowadzi do znacznego obniżenia poziomu forum a większość topiców zacznie wyglądać jak dział z komentarzami na onecie. Bo dobrze znanym faktem jest, że nieganiona głupota szybko sie rozprzestrzenia - kolejne dzieci neostrady zachęcone takim przyzwoleniem nie będą miały żadnych zachamowań pisząc kolejne bezczelne i bezmyślne posty, nie pofatygują się aby przywitać sie na forum, nie sprawdzą czy problem nie jest opisany w przewodnikach lub poruszony w innym temacie, będą chciały natychmiastowych odpowiedzi na ich idotyczne pytania i wygląda na to, że sam będziesz musiał na nie odpowiadać. Czy naprawdę chcesz tutaj użytkowników tego typu?

Ja wciąż uważam, że lepiej zbesztać pięciu takich ludzi aby szósty się jednak zastanowił przed zadaniem bzdurnego pytania. W momencie gdy apelujesz do nas aby olewać taki temat też w oczach tego typu użytkowników wyjdziemy na chamów i prostaków, którzy nie pofatugują się aby odpisać na jakże ważnego posta "to wymyslcie jakis wolny login bo wszystko co mi padnie na mysl wpiszuje i nic". Jeszcze raz zapytam - czy na pewno tego typu ludzi chcesz na tym forum?

A teraz spójrz na nowych pokroju Belutek, arkadikuss, zbiru czy olejchodziez - da się? Oczywiście, że się da. Takim graczom zawsze z przyjemnością pomogę, natomiast ludzi takich jak pyra, mat czy przemek114 zawsze będę beształ. Dla zasady.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):
P.S. Nie mam pretensji, że ktoś się tak czy siak wypowiedział. Mam żal o ogólne nastawienie starych forumowiczów wobec nowych.

Wszystkich nowych? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 10:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Masz rację Sivy. Nie można przeginać w żadną ze stron.
Ale zauważ, że jak raz w tym temacie jest faktyczny problem i to po stronie MA/FPC.
Nikt nie wziął tego jednak na poważnie (ja z początku też) i wszyscy uznali, że mamy do czynienia z przypadkiem osoby nie potrafiącej wpisać unikalnej nazwy użytkownika. I huzia zaczęło się używanie i pisanie nie na temat.

P.S. Nie wszystkich nowych :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
To akurat prawda, nie pofatygowaliśmy się, żeby sprawdzić dlaczego nowy użytkownik, który nawet cześć nie powiedział ma "problem z rejestracjom". Jednak wystarczyłoby ubrać to w inne słowa a z pewnością chociaż jeden z "forumowych mędrców" sprawdziłby czy przypadkiem coś jest nie tak i zapewniam Cię, że nikt by go nie zbeształ za brak wiedzy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 11:07 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm....nie zdzierżę i muszę przypomnieć / zadać pytanie . Wiecie co to jest netykieta? a co to" trollowanie" ( w sumie pytania retoryczne) i proszeę mi nie mowić ,że "żarty" w topic'u o pomocy są cacy ....
Tak na marginesie ... jest takie przysłowie "...przyganiał kocioł garnkowi ..." Niektórym " na otrzeżwienie .." proponuję poczytać se swoje posty z archiwum tego forum ...he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2010, 12:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
Jako web developer sam z radością chciałbym skończyć z optymalizacją czegokolwiek pod stare przeglądarki

olac IE6, no, ale pod najnowsza Opera mogloby chodzic ;)

Elanor napisał(a):
Co ty tam masz za kosmetyczne zakladki JIIIS...? :mrgreen:

Yves Rocher, pracuje przy ich sklepie internetowym :P nie nie moge zalatwic znizek :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości

Panel
Skocz do: