Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 02:37 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Witam, chciałbym zadać kilka pytań:
1: W poradnikach pisało ,że zbieranie Sweata to dobre na zarobienie tymczasem ja słyszę ,że 1000 butelek koszuje 5 ped.

2: Gdzie w początkowej lokacji szukać kamieni?

3: Czy za zabijanie mobów dostaje się ped?

4: POŻYCZY, NIE DA! ktoś trochę ped na zakup broni :/?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 02:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Ciekaw jestem czy na ulicy mialbys odwage podejsc do obcych i zebrac , bo w grze w ktorej operuje sie realna gotowka jest to zebranie , jesli nie stac cie na wplate do gry albo nie jestes sobie sam w stanie poradzic , to zacznij szybko szukac czegos nowego ( moze Metin, Tibia ) ... Zebranie , proszenie o darmowe przedmioty jest jedna z najbardziej nielubianych rzeczy w entropi . dlatego nawet na reszte pytan nie chce mi sie odpowiadac

pozdrawiam

btw swietny debiut :) jeden z lepszych ostatniej fali graczy ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 02:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
1. jak uzbierasz 20k to masz 100 ped :mrgreen: z tym mozna juz sprobowac polowac na drobiazgi, albo kopac, poczytaj dzial dla poczatkujacych, tam sie dowiesz, ze generalnie latwiej wplacic 10$ do gry niz marnowac czas na sweatowanie

2. viewtopic.php?f=5&t=1212

3. nie, dostaje sie itemy, o wartosci zazwyczaj mniejszej niz koszt zabicia mobka ;)

4. nie sadze :mrgreen:

Profil Offline
PostPost został usunięty przez CvX! 13 Sty 2010, 01:07.
Powód: to przestaje byc zabawne pomału...
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 03:49 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Dzięki za pomoc, a ja nie żebrzę tylko się normalnie pytam bo potem bym ew. wiedział komu oddać.

RafiS: Nie mogę wpłacić gotówki bo mniemanej nie mam. Tak to jest jak ma się 14 lat i matkę która nie chce wam dawać kieszonkowego...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 04:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
pozno siedzisz jak na 14latka ;) no to pozostaje Ci wysweatowanie gotowki i/lub zbieranie owocow/kamieni, potem handelek, a z czesci zysku zabawa, innej drogi nie ma

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 09:00 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 120
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Pawlos brizbet Krasiasty
heh każdy post nowego coraz lepszy się robi :) jak ja miałem 14 lat to grałem w piaskownicy w kapsle :) a nie pisałem po forach czy ktoś ma pożyczyć kase :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 09:11 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Zaczynałem w tym samym wieku
Witaj, nie przerażaj się na początku i myśl pozytywnie - jak nie dasz rady to po prostu sobie odpuść i wróć jak już będziesz większy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 10:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
brizbet napisał(a):
heh każdy post nowego coraz lepszy się robi :) jak ja miałem 14 lat to grałem w piaskownicy w kapsle :) a nie pisałem po forach czy ktoś ma pożyczyć kase :P

Jakim cudem grałeś w piaskownicy w kapsle? No chyba, że ktoś wam piasek z niej zaj*bał :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 11:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Maqweel, jeżeli chodzi o pożyczanie PEDów to nie dziw się, że nikt Ci w tej kwestii nie pomoże. Nie chodzi o to, że gracze są skąpi, czy starają się utrudniać rozwój nowym graczom. Chodzi o to, że na 90% stracisz te pieniądze i nie będziesz miał z czego oddać.

Tak jak pewnie zauważyłeś w wielu wypowiedziach na forum - w EU nie jest tak jak w innych MMO, tutaj częściej traci się pieniądze niz zyskuje. Broń, zbroja, amunicja, apteczka częściej kosztują więcej niż łup uzyskany z polowania (podobnie jest z górnictwem). Pewnie tutaj nasuwa Ci się pytanie - to dlaczego ludzie w to grają skoro ciagle tracą, jak to jest, że wpłacają ciagle pieniądze mimo takich strat i za co grają ci co niewpłacają. I tu kolejne porównanie EU do kasyna - tak to właśnie wygląda. Ludzie nie tyle wpłacają wiedząc, że stracą te pieniadze, raczej liczą na to, że "tym razem sie uda" i faktycznie czasami sie udaje (bardziej lub mniej) a czasami (częściej) nie. Jeżeli chodzi o niewpłacających to trochę czasu i pracy zajmie Ci nauczenie się obracania gotówką tak aby nie schodzić poniżej jakiegoś poziomu na którym możesz odrobić straty. Najprościej - zarobić 1000 PED i używać ich do handlu, każdą kwotę zarobioną powyżej tego poziomu można przeznaczyć na hunt/mining/crafting czy to tam jeszcze zachcesz. Oczywiście jeżeli uda Ci się oprzeć pokusie "a może zapoluje za ten tysiąc co mi został, teraz na pewno coś trafię", zazwyczaj w takich przypadkach nie trafia się nic ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 14:20 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Sivy napisał(a):
Oczywiście jeżeli uda Ci się oprzeć pokusie "a może zapoluje za ten tysiąc co mi został, teraz na pewno coś trafię", zazwyczaj w takich przypadkach nie trafia się nic ;)

Hah, prawda :P Zawsze sie na to nadziewalem :P... Kiedy tylko zrobilem pierwsze 400 PED i zobaczylem ze ktos trafil duzego HOF'a postanowilem wszystko wydac i trafic jeszcze wiekszego.... no i wydalem :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 21:58 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
A teraz inne pytanie, zarobięłm trochę ped i kupiłem se jakiś karabin energetyczny i maskę, niestety żadnemu przeciwnikowi nie odbieram HP, co robić?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 23:11 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Na prawdę radzę ci poczytać poradniki znajdujące się na forum. Znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania i dowiesz się o co w tej grze chodzi.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 23:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
kupiles ammo do tego guna ? ;)
jesli kupiles to prawdopodobnie skille ktore masz, a w zasadzie ich brak, powoduja bezustanne missy.... karabin lub pisto z tt n apoczatek i mozesz "szalec" na mobach :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 23:16 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
tak właśnie "szczelałem" z tego i z tego ,że cudem zarobione 6.20 ped skurczyło się do 2.10 -.-

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2010, 00:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
rozumiem, ze strzelasz w potwory nie w ludzi ;) poczytaj na www.entropedia.info o gunie ktory masz, ile zadaje obrazen i o potworku do ktorego strzelales ile ma HP ;) moze cos wiecej powiesz w co strzelales? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2010, 00:23 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2009
Society: -
Nick w grze: James White Knoxville
Też zaczynałem w tym wieku przygodę z Entropią. Po kilku miesiącach poddałem się jak większość graczy, ale u mnie problem tkwił w tym, że nie miałem jak kasę wpłacić do gry i nie znałem nikogo kto mógłby to zrobić za mnie. Po 6 latach wróciłem uzbrojony w doświadczenie z innych MMO (które i tak mało się tu przydaje) i kasę, której ilość jest szybko uszczuplana, ale na szczęście byłem na to przygotowany.

Skoro nie możesz wpłacać, to radzę zająć się jedynie handlem (reselling) i "zabawą", dzięki której na pewno zarobisz (sweat, zbieractwo, leczenie ludzi za kasę). Kasa z tego może nie jest oszałamiająca, ale jeśli jesteś wystarczająco wytrwały, to w końcu uzbierasz trochę na prawdziwą zabawę i może w końcu do czegoś dojdziesz (oczywiście jeśli nie poniesie cię w trakcie).

Tak w ogóle to mój pierwszy post, więc witam wszystkich ;)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości

Panel
Skocz do: