Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2010, 22:47 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Hi ;]

W sumie, nie wiem czy dostane jakąś odpowiedź, ale może jednak. Gralem kiedyś w EU (może niektórzy pamiętają ;p), włam na konto i przestałem grać. Teraz zastanawiam się nad powrotem i startu od zera, no może jakiś 1k ped wpłaty mógłbym zrobić. Teraz pytanko czy warto?

(czas na zestaw pytań)
1. Czy nadal (tak jak za czasów 9.xx) w terenie jest pełno mobów utrudniających mining?
2. Czy sytuacja z lootem jakkolwiek się poprawiła (jak odchodziłem to na jakies 200ped ammo bylo 100 ped zwrotu)
3. I znów przypomnienie 9.xx . Wtedy handel był praktycznie niemożliwy (dla mnie przynajmniej, bo zarabiało się mało, jakies 8 ped na itemie wartym 200 ped czyli granice 4-5% może mniej)
4. Jeśli nie wpłacę nic - zostaje stare dobre sweatowanie czy są jakieś sposoby by osoba z 0.00 na koncie i w pomaranczowym ubranku mogla się rozwijać ?
5. Ile zajmuje client ?:D
6. (powrót do opcji 1k ped na start) Da radę z tego wyżyć uprawiając mining lub hunting?

hm tyle, jak zawsze z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2010, 22:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Hejka Marciol! :D Nieważne jak źle jest, musisz w końcu wrócić! Jesteś przecież weteranem. :)

1. Zależy gdzie kopiesz. Teraz, imo, wygodniej jest kopać na Eudorii niż na Amatherze. Ale i tu i tu są miejsca gdzie można miningować bez przedzierania się przez gąszcz mobów.
2. Loot jak loot. Czasem lepiej, czasem gorzej, zwykle kiepski. ;)
3. Ekonomia się praktycznie nie zmieniła, jedynie jest jeszcze mniejszy handel pvp (mamy więcej teleportów, a w każdym outpoście jest tt/repair/aukcjoner więc nie ma już dużych ośrodków handlu między graczami).
4. Bez zmian w tym temacie - sweat, owoce/dung/kamienie, oil-rig i eventy dla newbies.
5. Po zainstalowaniu: 5,6 GB
6. Zależy od farta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2010, 23:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Hej !!

1 : mobow jest pelno a nawet i wiecej , gornik jest zmuszony do mimowoli huntowania, co lepsze zloza sa jak zwykle na landach a tam moby to nieodzowny element , takzetrzba sie z tym pogodzic albo czesac lyst ...
2. Loot jest taki sam a nawet gorszy , zalezy na jaki trafiasz moment w swojej karierze, na dluzsza mete zworty sa dajny na to 80-90 % wyrownujacstraty z poprzednich rundek .
3. teraz nie dosc ze jest to samo to konkurencja 10 krotnie wieksza ... wysatrczy wejsc do twin peaks i zobaczysz hordy handlarzy
4. tak, sa metody: zbieranie owockow, zbieranie kamykow - niektore sa sporo warte, ale znalezienie ichjest BARDZO trudne .
5. zajmuje ok 3gb
6. znam takich co ze 100 epd zrobili 50 k ...
ps. wracaj sam zobaczysz ze to stara dobra entropia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2010, 23:12 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
cos mi sie skojarzyło, że kiedys juz taki temat pisałem i miałem racje - wrzesień 2008 hehe ;p co ciekawe też CvX mnie tam zachecales.

Patrzac na to co napisaliście hm szczerze mówiąc zawiodłem się. Czasem zaglądam na EF czy tu do njusów i myślałem, że jak jest taki rozwój to i graczom coś więcej dają, ale się przeliczyłem.

W sumie nie grałbym napewno tyle co kiedyś, ale z drugiej strony nie dawałem rady wyżyć z tego handlu ;p Widzę, że nowość to "kamienie", w sumie co mi szkodzi ściągnąć clienta ;] a jak znajde GC i konto Sundance kida jeszcze istnieje to nawet bedzie coś na początek ;]

Hehe RafiS stara dobra entropia chyba minela na vu 8.x ;p 10% na itemie to był w sumie standardowy zarobek, a i klientów jakos wiecej było ;]

Jeszcze pytanie - było coś takiego jak market Value - domyślam się, że to dalej istnieje, ale kiedyś było wręcz modyfikowane przez hardkorowych handlarzy, którzy wystawiali taniej/drożej dany item i skupowali na innym avatarku zmniejszając/zwiększając tym samym ten market value. Pytanie - czy ten wykresik jest w miare prawdziwy?;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2010, 23:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Marciol napisał(a):
Pytanie - czy ten wykresik jest w miare prawdziwy?;]

oprócz podanego normalnego day/week/year MU, mozesz zajrzec na pelen wykresik, tak wiec latwo zobaczyc kazda wieksza manipulacje cena. Wiec jezeli potrafisz czytac wykresy - tak, ten wykresik jest w miare prawdziwy ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 14:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Marciol napisał(a):
Hi ;]

1. Czy nadal (tak jak za czasów 9.xx) w terenie jest pełno mobów utrudniających mining?
2. Czy sytuacja z lootem jakkolwiek się poprawiła (jak odchodziłem to na jakies 200ped ammo bylo 100 ped zwrotu)
3. I znów przypomnienie 9.xx . Wtedy handel był praktycznie niemożliwy (dla mnie przynajmniej, bo zarabiało się mało, jakies 8 ped na itemie wartym 200 ped czyli granice 4-5% może mniej)
4. Jeśli nie wpłacę nic - zostaje stare dobre sweatowanie czy są jakieś sposoby by osoba z 0.00 na koncie i w pomaranczowym ubranku mogla się rozwijać ?
5. Ile zajmuje client ?:D
6. (powrót do opcji 1k ped na start) Da radę z tego wyżyć uprawiając mining lub hunting?

1. Bez problemu znajdziesz landy jak i inne puste miejsca na Eudorii gdzie spokojnie można wyrzucić 200 bomb
2. Sytuacja z lootem zmieniła się diametralnie , średni zwrot przy graniu "z przypadku" się nie zmienił ale zmieniła się wysokość oraz ilość hofów. O ile wcześniej loot typu 20k pojawiał się raz na pół roku to obecnie jest to codzienność na którą już nikt nie zwraca uwagi ;-) Reasumując - nawet grając " z przypadku " jest znacznie łatwiej ( gdy dołożymy do tego schemat oparty na własnej analizie systemu zaczyna się robić bardzo ciekawie )
3. Handel na rynku się nie zmienił , zainteresuj się resellingiem , a zarobisz znacznie więcej ( Jednak do resellingu jest potrzebna świetna znajomość wszystkich systemów w grze więc wstrzymaj się na początku powrotu)
4. Sweating i kombinowanie jak kilka lat temu ;-)
5. 4.09 GB
6. Mining bez ampów oparty na odpowiednim schemacie ? Da radę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 15:35 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
cze Marciol, nie warto :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 16:42 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
Czesc ;)

Nie warto ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 17:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Sioł :D
Warto xD

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 17:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jedno co warto ubezpiecz sie z Warta :mrgreen:

czy warto wracac, hm, zalezy czego oczekujesz od gry :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:30 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Hehe s2k i Futrzak mowicie tak ze wzgledu na moje marudzenie ?:D heh troche mi przeszlo ;p

Loss, jak się zaczeły te gigantyczne hofy to jeszcze gralem ;] i jako reselling masz na mysli kup taniej sprzedaj drozej?:p to własnie traktuje jako "handel" hehe :p

znalazlem wszystko, konto istnieje wiec pewnie zajrze po weekendzie :) jeszcze tylko pedy trzeba zalatwic, ale handel dalej zakazany ;x

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Wracaj, wracaj :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 15:19 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
warto 3 : 2 nie warto ...mecz trwa :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 16:04 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
Jezeli chodzi o ochronę przed mobami, to L-ki armory kosztują psie pieniądze - sprawdź martiala. A teraz po śmierci wracać do claima to "pain in the ass" bez minor chipa, więc lepiej się zabezpieczyć.

Na pewno zdrowsze dla pedkarty jest kopanie, zawsze jest jakis markup. Choć z drugiej strony hunt daje wartościowsze skile (ale ja nie lubię siedzieć na skilach - niby się rozwijasz, ale ciągle ta opcja spieniężenia skili chodzi po głowie i dręczy)

Teraz zazwyczaj kopię na CND, więc o planecie się nie wypowiadam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 19:46 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
nie no ghosta mam to chyba go sobie zostawie ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 18:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
wracaj i wpłacaj :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 19:57 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Nie warto :P

3:3

Sam wrociłem z miesiąc temu i zabrałem się za kopanie. Z wpłaconego 800 ped zostalo moze z 50. NIe wiem czy mam tak okrutnego pecha czy looty sa tak fatalne. czasem na 100 bomb na kontynencie po 2 claimy 3-5ped. Skilli moze nie mam powalajacych bo z 1000 w prospie ale tak fatalnych lootow nie pamietam,a gralem z 3 lata. IMO MA troche przegina pale ;)

Z handlu spokojnie da sie wyzyc choc nie wiem jakim systemem to robiles bo duzo ludzi rozne wersje preferuje :) mi jednak szkoda czasu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 21:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
eSGi napisał(a):
czasem na 100 bomb na kontynencie po 2 claimy 3-5ped. Skilli moze nie mam powalajacych bo z 1000 w prospie ale tak fatalnych lootow nie pamietam

a nie kopiesz w wodzie? :D a moze jestes na CND? :mrgreen: zarcik taki ;) nie no takich zlych wynikow nie widzialem, nie slyszalem, fakt ze zdarzalo sie na ziemi po 40 bombek bez claima, ale potem albo cos wiekszego wpadalo, albo sporo malych claimow, uzywasz ampow? 800 ped to nie jest znowu jeszcze taka wielka strata, a jak uzywasz ampow to to jest juz nawet akceptowalna strata zanim sie trafi (o ile) cos wiekszego

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 22:35 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Society: Mlode Wilki
bez ampow na eudorii amethrze ;)

wlasnie keidys wystepowala ta cyklicznosc ze po slabych lootach sypnelo czyms lepszym. Teraz na zmiane zwrotty ponizej 50% i okolo 90% co daje szybki odplyw kasy ;)

Wiem ze to nie jest niby duza kasa ale po prostu na dluzsza mete uwazam ze to nie ma sensu :) przy takich zwrotach ta gra nie sprawia mi przyjemnosci.

Czekam na nowe wyspy/planety moze wniosa cos ciekawego do gry .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2010, 10:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Warto! :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2010, 20:06 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Dziękuję eSGi. Sam się zastanawiałem czy wracać do EU czy nie, a Twój post mnie przekonał, żeby dać sobie spokój :) Zajmowałem się niegdyś miningiem, ale podejmować teraz wykopki przy takich słabych zwrotach (i przy wydatku niemal 2000zł na kompa),to nie mam ochoty.
Jeszcze raz dzięki :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2010, 23:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
No nie mów Marciol, że wracasz tam ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 00:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
eu chodzi płynnie ma high na kartach za 300zł, albo i 250zł, zależy gdzie i jaka, tak więc ambj nie musisz wydawać 2k zł :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 19:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Level - napisałem PM, żeby nie tworzyć offtopa.

A co do EU - gdzieś na EF czytałem, że z kopania słabszym sprzętem zrobiła się kicha, bo praktycznie wszędzie (z wyjątkiem kilku miejsc) jest Lyst/Oil. Prawda to czy przesadzają?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 19:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
amjb napisał(a):
A co do EU - gdzieś na EF czytałem, że z kopania słabszym sprzętem zrobiła się kicha, bo praktycznie wszędzie (z wyjątkiem kilku miejsc) jest Lyst/Oil. Prawda to czy przesadzają?

ja czytalem tylko to: http://www.entropiaforum.com/forums/min ... ost2279175 i nastepny post, zmiana findera OF-105 na Z20 spowodowala przynajmniej w tym przypadku (moze to tylko przypadek, zly dzien, itp.) znaczny wzrost claimow z lystem ;)

natomiast ktorys z kolejnych postow jest o tym, ze gosc na Z20 jechal dobrze, a OF-105 dla niego sux, wiec jak widac nic nie wiadomo :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 19:22 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie wiem, ostatnio kopałem z of102 i ilość lysta była znikoma. Sam narc, blaus, belkar, caldorite, cumbriz etc miałem, tak więc wątpiłbym w te gadki o "więcej lysta na finderze"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 19:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Ja kope of 211 i lyst trafiam ale raczej rzadko zależy gdzie sie pujdzie ja staram się kopać w takich miejscach gdzie nie występuje lyst jak już to w znikomych ilościach

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 21:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
amjb napisał(a):
Level - napisałem PM, żeby nie tworzyć offtopa.

Prawda, ale to akurat chyba dobrze?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 21:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Finder ma guzik do gadania przy skilach około 1k prospa... miejsca trzeba znać i już.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2010, 21:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
skille 1k prospa dziÅ› to smiech na sali

osobiscie, gdybym miał brać się na serio za minig, to bez wymaxowanego vxr3000 nie ma co myśleć.

robisz sobie mape albo korzystasz z gotowych danych, jakiś program do tego i baza danych, mozna sobie mapke zrobić, kwestia czy masz na to w realu i skill, do tego np 10k ped minimum na bombki i zaczynamy fun.

vxr3k...mmmm...shitload of gold:P szkoda, że nie jest już po 200%...eh, no ale...można sobie Galaxy 14V Gel Batteries porobić:D 11ped/próba hyhy, lub fapami 2600 pospamować:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2010, 20:03 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Northberg napisał(a):
amjb napisał(a):

Prawda, ale to akurat chyba dobrze?

To zależy. Jeżeli zamiast NRF dali małe claimy Lysta - to fajnie. Ale bardziej podobne do MA jest, że zamiast droższych złóż wypada teraz mnóstwo Lysta/Oila.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości

Panel
Skocz do: