Regulamin forum

Uwaga! Poradniki bardzo szybko przestają być aktualne. Gra ulega ciągłym zmianom i ewolucji. O szczegóły proszę dopytywać na forum.

Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 13:49 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
zakladam temat ,gdyz ta nowa mozliwosc dla graczy jest dosc skomplikowana (dla mnie tak ) .
Prosze wszyskich co cos wiedza na ten temat , lub sami juz zastosowali ktorys z elementow do updgedowania broni czy kopania o informacje .

JC

ps co oznacza liczba przy Tier

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 15:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
liczbe odblokowanych slotow na enhancery, oczywiscie po upgradzie itemu

btw imo to narazie lipa, nikt nie wie ile dany enhancer siedzi w itemie, wydaje sie to bycnarazie losowe, podobno zdazalo sie ze wypadaly z itemu po 6 uzyciach, ale tez i po 2k....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 15:25 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
w itemach (L) odblokowuja sie same, czyli od 0.0 do 10.0. Liczby calkowite mowia o tym, ile tierow jest odblokowanych. Czyli...

np. jesli mamy p5a z wyskillowanym tiresem do np 3.7 , mamy odblokowane sloty I, II, III (czyli mozemy w nie wrzucic enhancery lvl I, II, III)

w itemach unlimited tiery skilluja sie do x.9 , zeby do przerzucic na 1+x.0 (czyli np. 0.9 -> 1.0) trzeba go update'owac dorzucajac odpowiednie komponenty + identyczny item jaki apdejtujemy. szanse na udany update zaleza od skilli, ale nie moga byc mniejsze niz 50%. szanse ze item dodatkowy przetrwa wynosza okolo 98%

Enhancery sa krafcone i caly czas odkrywane nowe. Co do ich uzycia, to sie nie wypowiadam, bo nie uzywalem ;)

PS. jesli sie gdzies myle, prosze mnie poprawic

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 16:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czuli w itemach unlimied musze miec szanse jak najwyzsza zeby odblokowac slot , ciekawe ze nie odblokowuja sie same , a co do liczb przy tier tzn jak mam bron unlimited i patrze na stystyki to podane sa tam przy tier jakies liczy np tier 1 - 144 , tier 2 - 92 i tak dalej co to oznacz .

Jc
dzieki ze piszecie bo to sie przyda wszystkim

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 16:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
JC Krakow napisał(a):
ci patrze na stystyki to podane sa tam przy tier jakies liczy np tier 1 - 144 , tier 2 - 92 i tak dalej co to oznacz .

jakbym mial zgadywac to to ma sie jakos do szybkosci nabijania kolejnych puntow (po 0.1) do tiera, co ciekawe zauwazylem, ze jak krafce zalozmy OM-102 to wykrafcony sprzet ma losowo przypisywane te liczby przy tierach

EDIT: myslalem jeszcze, ze te liczby maja cos wspolnego z TT przedmiotu, wieksze TT = wieksze liczby, ale nie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 16:37 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
hmmm
zaraz zaraz
jesli losowo przy krafcie to moze to oznaczac np liczbe uzyc danego enhancera na konkretnym slocie....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 17:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
hmmm
zaraz zaraz
jesli losowo przy krafcie to moze to oznaczac np liczbe uzyc danego enhancera na konkretnym slocie....

wlasnie to losowe dobieranie wartosci przy tierach przy krafcie jest imo do dupy, jeszcze rozumialbym jakby dany krafter o danych skillach o danym qr bp wytwarzal w miare podobne przedmioty, albo o niewielkim rozrzucie, wtedy te dobrej jakosci mialyby dobry MU, a gorsze od innych krafterow mniejszy, jednak wprowadziloby to znowu duze zamieszanie przy markupie przedmiotu o danym tierze, byloby jak z ubraniami, gdzie MU pokolorowanych, niepokolorowanych, teksturowanych, ... jest wrzucany do jednego wora i nie wiadomoile np. coat naprawde jest wart

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:07 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
wlasnie
te liczby sa losowe , ale wg moich dotychczas zebranych info , nikt dokladnie nie wie co one oznaczaja, mozna spotkac dwa identyczne przedmioty na aukcji i jak patrzysz na nie maja rozne liczby przy poszczegolnych tierach , byc moze jest to zwiazne tez ze skillami danej osoby .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Skille nic tu nie maja do rzeczy - to sa wartosci przypisane do przedmiotu i faktycznie chyba sa przydzielane losowo podczas "tworzenia" przedmiotu. Mozna zrobic test kupujac np 100 opalo w tt - kazdy bedzie mial inne parametry.
Oznaczaja szybkosc odblokowywania tier'ow - im wyzsza liczba tym szybciej dany tier da sie osiagnac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:27 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
jeszcze jedno - na 80% wytierowanie broni ma wplyw na looty
przy 4 (cb5 - pomijam wartosc blazarow) zaczyna sie wychodzic na 0

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Może drobny obrazek jako pomoc dydaktyczna :P
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Giray , mozesz to jasniej mi napisac , tzn jak mam wiecej no loot szybciej moge uzyskac tier do odblokowania /

wiem ze obecnie nie oplaca sie stosowac tego systemu ale moze ceny spadna na tyle ze mozna bedzie tego uzywac , samo updgretowanie bronii kosztuje juz duzo - pile kosztuje chyba po tt 15 pedow , oraz to ze nawet jak wlozysz do slota juz wzmacniacz to nie wiesz ile mozesz go uzywac z informacji ktore uzyskalem z od znajomych oraz z postow na ef.com wynika ze czasami to jest duzo czasami tak malo ze lepiej nie robic tego -znika za szybko .

Jc
a to sie zdziwilem im wieksza ilosc punktow to szybciej ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 18:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Giray napisał(a):
jeszcze jedno - na 80% wytierowanie broni ma wplyw na looty
przy 4 (cb5 - pomijam wartosc blazarow) zaczyna sie wychodzic na 0

cos mi sie wydaje, ze te 20% jednak okaza sie prawdziwsze ;) to tak jakbys powiedzial, ze wymaxowany p5a daje lepsze looty niz niewymaxowany, moze tak, moze nie, nikt nie wie i nie da sie tego w zaden sposob sprawdzic

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 19:03 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
teraz hunce z cb5(L) z 2.1 i gdyby nie blazary to bym tracil na tej zabawie
ale huncilem z cb5 >5 i udawalo mi sie uzbierac nawet +50PED nnadwyzke ktora tracilem nim sie nastepna giwera wyskillowala

Ponad 10 tych spluw zuzylem, wiec...
Duzo czesciej wypadaja looty z rozowymi deskami

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 19:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ale to Giray dziala w Twoim przypadku akurat, 10 kolejnych avatarow w tym samym czasie straci w ten sposob ;) moze akurat byles na dobrym terenie o ile to ma cos wspolnego z lootem, albo jestes na takim etapie kariery, ze zaczales zyskiwac o ile ma to cos wspolnego z lootem, moze zabiles wlasciwego moba o ile ma to cos wspolnego z lootem, moze na poprzednich huntach straciles, aby teraz zyskac o ile... itd. ;)

po prostu nie da sie powiedziec rob to i to a bedziesz na +, dla kazdego dziala to inaczej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 19:13 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
dlatego napisalem 80% a nie 100 :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 19:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Giray napisał(a):
dlatego napisalem 80% a nie 100 :P

a powinno byc ze 0.8% ;) ale ok, nie spamujmy juz tego watku, moze sie rytualnie usuniemy z tego tematu? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 20:15 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dobra

teraz nastepne pytanie , doszedlem do 0,9 w bronii i moge ja upgredowac i teraz co , mam napisane ilosci potrzebne do tego plus bron ktora chce upgradowac i tutaj pytanie- musz polozyc bron w okienku upgredu razem z tym bazerami , lyst , melchi itd , succes rate mam 53 % , salvage 98 % . Ktos mi powiedzial ze musze miec dwie takie same bronie , ta co chce upgredowac i tego same typu ale czysta , chyba cos poknacilem albo tego nie rozumiem .

i nastepne pytanie , nie upgraduje bronii i uzywam ja dalej czy bedzie odkladalo mi sie na nastepny slot czy dopiero jak upgreduje to zacznie system naliczyc mi na nastepny upgred . Mowie o broniach unlimted .

Wiem ze Was mecze ,ale lepiej Was niz obcych i po to was mam .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 20:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Potrzebne są wymienione składniki + drugi taki sam przedmiot.
Pierwszy procent oznacza szanse na udane odblokowanie, drugi szanse na odzyskanie drugiego przedmiotu.
Przedmiot na poziomie 0,9 (również na pozostałych "przed-progowych" jak 1,9 itd) "zatrzyma się" i będzie "naliczał" dopiero po odblokowaniu progu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 22:32 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dzieki moim kolega z soc -a ( a wyzej ATI to napisal )dowiedzialem sie ze trzeba miec drugi taki sam przedmiot :))))
myslalem naiwny ze cos bedzie lepiej , a tutaj prosze jaka niespodzianka mozna wymyslic jeszcze gorzej .

wiem ze juz kilka przedmiotu z wyzszej polki upgredowano , widzialem mod ep40 i inne ale jak to zrobiono --mial gracz drugi czy kupil go specjalnie na to okazje ? chyba nie - to moze pozyczyl . Nie kazdy ma taka mozliwosc ani takich znajomych - ja osobiscie nie mam . wiec mojego guna nie upgreduja i zostanie sobie na 0,9 poziomie , gdyz nie mam ani takich pieniedzy zeby kupic drugi taki przedmiot . co do tego nie mam watpliwosci ze nowe mozliwosci daly niezly zarobek naszym "kochanym reselerom"( naprawde "kochanym " bez nich gra traci na wartosci i nie rozwija sie ) , ktorym zalegaly w magazynie bronie , ktroch nikt nie chcial kupic lub chodzil po marne plus 50 pedow lub troche wiecej teraz skoczyly prawie wszystkie o 100 % .
temat bedziemy mysle ciagneli dalej ale wtedy jak Marco troche pomysli nad podstawami ekonmii oraz moze zatrudni kogos od takich spraw jak koszty i zyski - moze takiego ekonoma z XIX wieku ,jak zrobic zeby zarobic a klient wrocil do niego bo u niego tanio i dobrze .

prosze was o dalsze informacje ,a co do mojej wypowiedzi na temat gry EU ---bez komentarzy ( moze mnie ktos zadencujowac czyli przetlumaczyc na szwedzki co napisalem , nie bede mial do niego zalu ) .
takze pisanie nie na temat w tym temacie zabronione :))

JC z powazaniem dla graczy , jedziemy dalej . "Wezykiem , wezykiem to Jasiu"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2010, 23:27 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
JC i inni... ku przestrodze.....

http://www.entropiaforum.com/forums/ach ... grade.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 03:44 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
sorki... hahahahahahhahahahahah xDDDDDD
sorki jeszcze raz! hahahahahah xDDDDD
przepraszam ale to moja pierwsza reakcja i chciałbym się podzielić ją z wami heheh ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 03:51 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
wlasciwa reakcja ;D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 04:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Co do enhancerow, bo cały czas o tierach, to faktycznie wypadają losowo. Jeżeli więc kupisz enhancer, użyjesz 2000 razy i wystawisz na aukcje to dla kupującego będzie on taki sam jak świeżo wykrafcony i nigdy nie używany. Po prostu szanse, że wypadnie przy kolejnym użyciu są zawsze takie same jak przy poprzednim czy kolejnym - może wypaść przy pierwszym, może i (czysto teoretycznie) przy milionowym.
Z informacji na dziś nie ma na to wpływu żaden skill, anie level enhancera. Strasznie to utrudnia obliczanie opłacalności, jednak przy obecnych cenach szkoda nawet na to czasu. Sam byłbym przykładowo zainteresowany enhancerem do skilla na finder, ale jeżeli mam wydać na niego 200ped to podobny efekt (2,5%) uzyskam kupując za te pieniądze skilla i mam przynajmniej pewność, że go nie stracę :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2010, 12:50 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eh
zaczynajac ten temat tutaj , wiedzialem sporo z opowiadan ludzi i przegladajac topicki na ef.com co to jest za system,
moja reakcja byla w pierwszej fazie jak najwyzej na plus ,ale z biegiem czasu zeszla do zera ( jeden dzien liczenia i konsultacje z levelem na temat tego systemu ) a pozniej na minus ,a po znalezieniu wiadomosci ze ktos stracil uber item czyli prawie kilka tysiecy pedow za jeden klik poszlo do zero kelvina ,zamrozilo mnie . Mindark ,jak Ati mi powiedzial w rozmowie, wrecz mowil ze system ma na celu "odzyskiwanie" starych itemu i "wyciaganiu" ich z systemu aby ludzie uzywali limited , ktore daje systemowi wiekszy zarobek niz stare itemy.
Musze sie przyznac ze bronie limited stanowia dla mnie zbyt kosztowne zabawki w stosunku do unlimited , wiem powiecie ze ma 10/10 ,progress skill i etc. znam to i znam tez wyliczenia ,ktore mowia ze tylko bronie limited sa THE BEST . Ale ja zawsze rozpatruje wszystko w okresie nie krotszym niz pol roku poslugiwania sie taka bronia wiec w moim wypadku bronie unlimited sa na plus . NIE neguje i nie odzegnuje Was od uzywania bronii limited ,kazdy ma swoje doswiadczenie i KAZDY JEST NA INNYM ETAPIE SWOJEGO SKILLA ( duzymi literami bo to wazne ). sam uzywam bronie limited ,ale moje uzywanie konczy sie na Ul3/m4a , p4a/p5a ,bronie blp to nie wypowiadam sie ale mysle ze cb19 to dla mnie ending. Znam avatary ( sa powyzej 50 rank w riflu lub pistolu)co bez przerwy uzywaja tych broni do skilowania a do wiekszych polowan biora inne bronie ktore uzywaja od swieta.
przepraszam za ta wstawke nie na temat ,ale to przy okazji .
tak sumujac to wszystko mysle ze system padnie na tym etapie( po tej wpadce) az MA nie przerobi tego upgredu ,aby nie tracic itemu . ludzie beda upgredowac bronie z TT ,ale to nie da MA zarobku ani celu czyli wiekszego obrotu pieniadza w grze a co za tym idzie wiekszego zangazowania ludzi w gre .
acha ja sie usmieje jak avatar ktory stracil item zlootuje to ze snabla lub innego stworka . MA moim zdanie zmusi sie do tego gdyz za duzo szumu wokol tego wyszlo -- bez komentarza .
temat rozwiniemy jak sie cos zmienni chyba ze ktos z nas bedzie upgredaowal bronie i powie jakie ma wyniki

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2010, 10:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
JIIIS napisał(a):
ale to Giray dziala w Twoim przypadku akurat, 10 kolejnych avatarow w tym samym czasie straci w ten sposob ;) moze akurat byles na dobrym terenie o ile to ma cos wspolnego z lootem, albo jestes na takim etapie kariery, ze zaczales zyskiwac o ile ma to cos wspolnego z lootem, moze zabiles wlasciwego moba o ile ma to cos wspolnego z lootem, moze na poprzednich huntach straciles, aby teraz zyskac o ile... itd. ;)

po prostu nie da sie powiedziec rob to i to a bedziesz na +, dla kazdego dziala to inaczej :)

I jak zawsze J3 przemówił głosem rozsądku, popieram! ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2010, 12:48 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Sivy napisał(a):
JIIIS napisał(a):

I jak zawsze J3 przemówił głosem rozsądku, popieram! ;)

przez 3 dni +80 PED

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2010, 13:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Giray, zrób chociaż taki teścik jak tu - po 45 runach z 200-400 ped ammo możesz dopiero zacząć dyskusję z jako takimi argumentami w ręku. Choć i to nie będzie niepodważalnym dowodem sukcesu/niepowodzenia. Mimo to, graty za te 80 ped zysku ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2010, 17:00 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Sivy napisał(a):
Giray, zrób chociaż taki teścik jak tu - po 45 runach z 200-400 ped ammo możesz dopiero zacząć dyskusję z jako takimi argumentami w ręku. Choć i to nie będzie niepodważalnym dowodem sukcesu/niepowodzenia. Mimo to, graty za te 80 ped zysku ;)

ok niech Ci bedzie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2010, 20:00 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

prosze ze by mnie dobrze zrozumiano , nie piszcie o tym co jest nie na temat Hyde park jest w innym miejscu , wiem ze to bedzie glupio wygladalo ,ale prosze administratora lub moderatora o usuniecie postow nie na temat .

co do systemu rozmawialem z jedna osoba ,ktorej udaje sie upgredowac ( do tej pory 5 sztuk bronii ) . Osoba ta ma wysoki skill w broniach oraz Blp wiec byc moze dlatego narazie bez straty wychodzi na tym upgredzie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2010, 10:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JC Krakow napisał(a):

co do systemu rozmawialem z jedna osoba ,ktorej udaje sie upgredowac ( do tej pory 5 sztuk bronii ) . Osoba ta ma wysoki skill w broniach oraz Blp wiec byc moze dlatego narazie bez straty wychodzi na tym upgredzie .

JC

No tak, ale tak jak wszystko w EU to zależy głównie od szczęścia. Sam widziałeś - 95% na odzyskanie drugiego itemu a mimo to trafiło sie to 5% przy dość drogiej zabawce, na pocieszenie 270PED residue ale przy wartości straconego itemu to jest pikuś... pan pikuś.

Oczywiście skille też mają jako takie znaczenie, tego nie podważam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Kwi 2010, 09:26 
Poor
Dołączenie:
Luty 2010
HP: 90
Society: K$
Nick w grze: Torkal Psychi Beorn
Czyli sam w sobie tier bez enhancera nic nie daje??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Kwi 2010, 10:20 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bez enhancera nie zmieniaja sie wlasciwosci uzywanego przedmiotu. trzeba kupic enhancer .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2010, 09:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
psycholudek napisał(a):
Czyli sam w sobie tier bez enhancera nic nie daje??

Daje - podnosi wartość przedmiotu. Oczywiście zależy jakiego przedmiotu i który tier został odblokowany.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości

Panel
Skocz do: