Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2009, 21:46 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Mam obecnie 5 lvl Ranged Laser, a osiągnięcie tego niezbyt imponującego lvla kosztowało mnie przeszło 200ped, więc tak się zastanawiam, czy nie lepiej byłoby kupić Rifle chip, aby lvl skilla mi się podniósł i mógłbym zacząć używać nieco lepszej broni, żeby polować np. na Argo. Proszę Was o rade.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2009, 22:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
ogólnie, to kup laser i rifle.
polecam ten site: http://jdegre.net/pe/unlocker.php

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 08:28 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm..rzadko siÄ™ wypowiadam ale jak gracz prosi o radÄ™ ...
No i jak otrzymuję radę z którą sie nie zgadzam to...
NIE kupuj żadnych skilli dopóki nie osiągniesz 5k+ w skillach ( a po osiągnięciu tej granicy to też jest bezsensowne kupowanie ,a bardziej sprzedawanie "nadwyzki" )

Jak już chcesz " inwestować " w hunt to zainwestuj w Madox IV ( ceny chyba spadły ) skille będą ci rosły bardzo szybko
Do tego jakis set armorka L-ka ( nie kupuj powyżej 110 %) i możesz bić słabe moby (na przykład argo do guardiana ) Terotycznie jak chcesz grać w EU to i tak wydasz iprzegrasz przez rok czasu minimum 200-500 usd . A za tą kaskę możęsz się pobawić zalęznie od "szczęscia i devsów" od 1 miesiąca do 3 miesięcy . No a jak ci się znudzi to Mad IV sprzedasz bez strat ...he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 09:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
EDO z tym Mad IV to chyba troche przesadziles :

Po 1 . Co poczatkowy gracz z taka armata ma isc bic ? snable ?exo ? bo jesli cos mocniejszego to bez inwestycji w armor nie ma wogole sensu,
Po 2. Straty na takiej broni bedzie mial tak potezne ze nie zdazy zrobic jednej rundki i bedzie bez pedow .
Po 3. Co do inwestowania w skile to sie nie zgodze, duzo taniej wyszloby zachipowanie 5k enginering nizeli wbijanie na sucho , nie mowiac juz o setkach godzin przy maszynie - to samo na huncie jesli chce isc bic cos normalnego to niewielkim kosztem delikatnie chipujac mozna wymaxowac korsa dosc szybko .

Bez inwestycji kolego teraz ciezko sie gra , wszystko zalezy od twojego szczescia , jesli je masz zwroci ci sie szybko , jesli nie to sie nie martw to bedzie rozlozonbe w czasie ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 14:59 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Czyli bardziej się opłaca założyć ampa, czy kupić chip ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 15:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
amp to tylko dodatkowe dmg i lekko większa (poniekąd) ekonomia.

jeżeli masz cash, dokup skille bo szkoda Twojego czasu, wydasz może 2k ped albo i 1.5k, albo i mniej, a będziesz miał max na p5a/korssh400. Tym się zabawisz a potem zdecydujesz co dalej.

Osobiście bym inaczej nie robił.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 15:15 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Z tego co patrzyłem to skill Rifle nie wpływa na Ranged Laser. Na Ranged Laser wpływa głownie:
Construction: Laser Weaponry Technolog 25%
Medical: Anatomy 20%
Combat: Ranged Damage Assessment 15%

Zgadza siÄ™ ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 15:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
tak, ale do broni potrzebujesz zawsze 2 profesji, jednej do hit ability (celnosc), jednej do damage interval (obrazenia), czy chcesz chipowac do uzywania pistoletow, czy strzelb?

laser handgun:

- Laser Pistoleer (Hit)
- Ranged Laser (Dmg)

laser rifle:

- Laser Sniper (Hit)
- Ranged Laser (Dmg)

ktore skille wplywaja na ktora profesje wiadomo gdzie szukac ;) chipowanie tylko profesji ranged laser chyba nie ma sensu, bo co Ci po tym, ze bedziesz zadawal max. mozliwe obrazenia, jak celnosc bedzie marna

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 15:40 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Używam karabinu, czyli musiałbym wydać sporo pedów na chipy :|

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 15:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a jakiego chcesz używać w ogóle ? może się określ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 16:07 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Mój cały budżet to jakieś 500ped więc na dwa skill chipy raczej mnie nie stać

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 16:22 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2009
HP: 155
Society: JS.GROM PL
Nick w grze: Kris
WITAM pisze na forum poraz pierwszy zawsze tylko czytalem ale musze sie wypowiedziec w tej sprawie.

po pierwsze ja odradzam kupowanie skili uwazam że moze cie cos ominąc , po drugie co ci skil do strzelania jak niebedziesz miał innych skili kture też są bardzo potrzebne. Do prawidłowego rozwijania awka musisz zacząc od zera i bez kupowania skili a na wszystko przyjdzie czas

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 16:34 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
krzysiek napisał(a):
WITAM pisze na forum poraz pierwszy zawsze tylko czytalem ale musze sie wypowiedziec w tej sprawie.

po pierwsze ja odradzam kupowanie skili uwazam że moze cie cos ominąc , po drugie co ci skil do strzelania jak niebedziesz miał innych skili kture też są bardzo potrzebne. Do prawidłowego rozwijania awka musisz zacząc od zera i bez kupowania skili a na wszystko przyjdzie czas

Cytuj:
to sprawia, że jesteś bardzo wiarygodny :D

a tak na poważnie, to nic go nie ominie...to nie jest mmorpg zwykły to raz. dwa...na mobach typu argo/drone/feffoid to faktycznie...jakby robił naturalnie skill na nawet karabinowe odpowiedniki p5a/h400 to mu to tyle da...szkoda czasu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 16:50 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2009
HP: 155
Society: JS.GROM PL
Nick w grze: Kris
Ja zaczynalem od zera i mam niezle wyniki pierwszy byl hof na faucervix mature 1600 ped i walilem jeszce wtedy z opalo potem kupilem ewade za 2k ped i żałuje do dzisiaj,ale niedo tego pije im wiekszy skil tym drozsze zabawki i wiecej ammo na hunt trzeba wziąść, tak ze kolego chcąc grac musisz sie przyzwyczaic do kosztów i to niemalych bo kupienie skila moze cie tylko rozczarowac ...... życze GL

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 17:23 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Dzięki za wszystkie rady. Postanowiłem jednak mimo wszystko nie używać skilli.
Niestety myśląc, że wystarczy jeden chip kupiłem dziś rano Rifle Skill Implant tt value 12,54 za 175ped i muszę się teraz tego jakoś pozbyć.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2009, 19:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Również jestem zdania, że nie ma sensu kupować skilli. Jeśli już w ogóle to nie na samym początku.
Zdobywanie skilli potrzebnych do wymaksowania broni na argo itp to nic innego jak nauka gry i poznawanie systemu.
Jeśli nowy wpakuje forse w skill a nie będzie umiał tego wykorzystać - będzie tracił więcej niż idąc naturalną drogą.
I faktycznie sporo go ominie - ominie go naturalne i stopniowe poznawanie gry.

A czepianie się ilości postów jako miary wiarygodności Level to tak zupełnie nie na poziomie...

Profil Offline
PostPost został usunięty przez CvX! 10 Gru 2009, 20:07.
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2009, 09:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
zgadzam sie z krisem i z atim nie ma sensu kupowania skili na początku a co do postów to level grubo się mylisz bo jest wielu ludzi grających w eu którzy nie udzielają sie na forum a maja dużo większą wiedzę na temat gry niż co nie jeden który ma nabite ileś tam postów na forum 8)

a co do skila którego kupiłeś kolego to ci mogę powiedziec tylko że szkoda ci było kasy wydawac skoro miałeś na start tylko 500 ped ponieważ samo rifle sprawy w tym przypadku nie załatwia np żebyś korsa wymaksował chociaż jakieś karaine na argo to nie tylko rifle potrzebujesz ponieważ potrzebujesz danego lvl w 2 profesjach czyli jesli chodzi o laserówki ranged LWT i sniper LWT lub jeśli chodzi o BLP ranged BLP i sniper BLP a to podnoszą między innymi skile zależy od broni jaką chcesz używać rifle, handgun ,LWT ,BLP,Anatomia etc...

to też lepszym rozwiązaniem jest skilowanie cierpliwe aż do wymaksowania np.korsa ponieważ rosną ci inne skile przy tym typu evady ,skile główne typu bravado dexterity atletyka alertnes itp...no i skile z fapowania sie :) a potem w miare możliwości finansowych jak chcesz możesz dokupować skila jeśli chcesz przeskoczyc na lepszą broń

ot to takie moje skromne zdanie 8)

Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 11 Gru 2009, 14:13.
Powód: Ban powinien być już po pierwszym poście - skoro nie potrafisz bez inwektyw wyjaśnić
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2009, 14:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Dodam tylko, że Level umieścił tu pomiędzy inwektywami pod moim adresem wyjaśnienie, że "to był żart" - w temacie ilość postów=wiarygodność.

P.S. Zarzuca mi się kłamstwo w powyższym zdaniu więc zacytuje dosłownie z pominięciem epitetów:

Level napisał(a):
po1. to był żart
po2.Nie o ilość postów chodzi, lecz o motyw, iż facet ma 4 posty napisane a teraz pisze "hej, to mój pierwszy post"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2009, 16:05 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Kiedy powinienem kupić ampa i jakiego. Obecnie używam jeszcze broni z TT

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Gru 2009, 16:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
3damian3 napisał(a):
Kiedy powinienem kupić ampa i jakiego. Obecnie używam jeszcze broni z TT

Zależy na co chcesz polować i ile masz PEDów do zmarnowania ;)

Zakładaj a101 lub X40(L) na Opalo i biegaj na snappple i daikiby ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2009, 13:20 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

i tak i nie - dotyczy to kupienia skila ,

Nie -bo jak zaznaczyl kris wiele cie ominie i koszt jest wiekszy
tak - jeszeli zalezy Ci na szybkim rozwoju , koszty wtedy ida na plan dalszy .
sposob Edo , ja tez stosowalem , ale na innej bronii i jest w miare efektywny jezeli dany mob w loocie ma itemy ktore mozna dobrze sprzedac ( bylo takich mobow kilka ,ale system oraz potrzeby crafterow sa zmienne ).

Jakbym ja teraz zaczynal i mialbym wizje np. czym bede strzela pozniej , to bym zrobil tak
maxymalnie "wchipowalbym " skilla anatomia ( nie wiem ile max. da sie wchipowac ) , max dana technologie ( BLP lub LWT ) oraz bron ( pistol lub rifla ) i nic wiecej . dalej wybralbym moba zeby pozostale skille boczne nadgonily tamte ktore wchipowalem.
Jest jeszcze jedna opcja z ktora sie spotkalem i uwazam ja za tez efektywna obecnie - skiluje sie dana bron i avatar dostaje pierwszy skill np Markmanship , dokupuje ten skill - np max ile moze w danym momecie i skiluje dalej i znow dostaje nastepny skill RDA i ta sama procedura ,dokupienie chipa z tym skilem i dalej do nastenego . jest to o tyle dobre ze obecnie ceny skilli spadly wiec mozna malym kosztem szybko podnies swoj dmg oraz hit na danej bronii.
kazdy stosuje swoja szkole i ja sam nieraz mialem ochote 'wchipowania " sobie nowego skilla , ale teraz juz nie oplaca mi sie .

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości

Panel
Skocz do: