Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 14:56 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
Witam szukam mentora, który wprowadzi mnie w świat gry, gdyż jestem początkującym graczem jeżeli chodzi o EU.

Kontakt poprzez
mail: Temansi@gmail.com
gg 3917241

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 19:16 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
mentorem nie zostane ale moge pomoc ze startem w miningu , dam ci sprzet dla poczatkujacych bo zalega w storagu ( co prawda musisz se naprawic ) i odpowiem na pytania odnosnie miningu jak by co to pw
co do innych dziedzin pytaj innych :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 12:44 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
a dasz jakÄ…Å› zbroje i bron bo ja szukam mentora co zna wszystko

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 12:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Rastman napisał(a):
a dasz jakÄ…Å› zbroje i bron bo ja szukam mentora co zna wszystko

no nie :mrgreen: to szukasz mentora co zna wszystko, czy co ma i daje wszystko :lol:

PS. grales w Tibie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 13:05 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
chodzi oto zeby uczył mnie wyszystikiego co zna i dał jakąs bron bo nieiwem jak zdobyc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 13:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Rastman napisał(a):
chodzi oto zeby uczył mnie wyszystikiego co zna i dał jakąs bron bo nieiwem jak zdobyc

Jak zdobywac darmowe srodki do gry: viewtopic.php?f=26&t=5438 (poczytaj o owocach/kamieniach)

i pamietaj, ze mentora musisz znalezc zanim na serio zaczniesz polowac/kopac, bo od pewnego poziomu skilla (dosc szybko) juz mentor Cie nie bedzie mogl przyjac

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 13:21 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Jestem początkującym graczem, od niedawna zajmuje się górnictwem. Szukam osoby, która zna się bardzo dobrze na miningu, na tym gdzie mniej więcej kopać, co się opłaca co się itp.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 13:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
3damian3 napisał(a):
Jestem początkującym graczem, od niedawna zajmuje się górnictwem. Szukam osoby, która zna się bardzo dobrze na miningu, na tym gdzie mniej więcej kopać, co się opłaca co się itp.

moze Kielon Ci pomoze, ja od siebie dodam, ze tu jest taka mniej wiecej mapa wystepowania danych zloz: viewtopic.php?f=26&t=5672, sprawdz na aukcji, ktore maja obecnie najlepszy markup i potem na mapie gdzie jest dobry teren na nie, tam kop :) nie uzywaj ampow na poczatek

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 15:59 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
Jest gdzieś napisane co trzeba użyć, aby zrobić jakiś element EnMatters, co zrefirować, żeby powstał jakiś przedmiot ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 16:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
3damian3 napisał(a):
Jest gdzieś napisane co trzeba użyć, aby zrobić jakiś element EnMatters, co zrefirować, żeby powstał jakiś przedmiot ?

enmatter refinujesz do enmatter, ktora przyjmuje inna postac ;)

http://www.entropiadirectory.com/wiki/Resources

nad ikonka nazwa niezrefinowanego, pod ikonka zrefinowanego, niektore nazwy sa podane w skrocie, kliknij zobaczysz doklandnie :)

EDIT: do refinowania sluzy refiner z TT, nie pamietam nazwy, ale poradzisz sobie, inne refinery to MT-101, 102... 105

EDIT2: 2 sztuki niezrefinowane daja 1 sztuke zrefinowana dla enmatt, w przypadku ore 3 -> 1

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 16:32 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
kielon , sprawdz w storegu czy nie masz jakiegos fapa , adj. lub imp. i czy jakbys byl upszejmy strzelac za mnie przez kilka godzinn na tydzien ( no moze w sobote i niedziele ) , i przydala by mi sie jakas bron imp2870 , albo imp mk2 . to sie zapisze na ucznia , a przedmioty zwroce przed koncem swojej gry , pewne jak w banku .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 17:12 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2009
O to mi chodziło JIIIS, dzięki
Dlaczego np. Azur Pearls, Solis Beans, Binary Fluid, Angelist Grit itd. są sprzedawane w bardzo małych ilościach i są takie cenne ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 17:12 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
JC Krakow napisał(a):
kielon , sprawdz w storegu czy nie masz jakiegos fapa , adj. lub imp. i czy jakbys byl upszejmy strzelac za mnie przez kilka godzinn na tydzien ( no moze w sobote i niedziele ) , i przydala by mi sie jakas bron imp2870 , albo imp mk2 . to sie zapisze na ucznia , a przedmioty zwroce przed koncem swojej gry , pewne jak w banku .

JC

to mial byc sarkazm ?? ... widze ze forum zawsze zostanie forum ...

Rastaman raczej nie znajdziesz menora ktory da ci wszystko i poprowadzi jak po sznurku , pamietaj ze nawet najgorsza bron czy cokolwiek w tej grze ma wartosc pieniezna

3damian3 na www.entropedia.info znajdziesz duuuuuzo informacji . Nie martw sie tworzeniem przedmiotow bo to super duper kosztowne zajecie . Co do miningu to jak pochodzisz sobie wokol port atlantis to znajdziesz sporo alicenies gelu ktory ma niezly markup . Tylko odejdz od miasta z 500 metrow :) . jak masz pytania to pytaj , i nie zniechecaj sie zachowaniem coponiektorych forumowiczow ...
Powodzenia

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 17:15 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
3damian3 napisał(a):
Dlaczego np. Azur Pearls, Solis Beans, Binary Fluid, Angelist Grit itd. są sprzedawane w bardzo małych ilościach i są takie cenne ?

Azure perals to nie wiem czemu , jak dla mnie jest nic nie warte ( no bardzo malo ) ;) , binary fluid jest dosc cenne , a angelic grit nie jest az takie cenne ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 17:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
3damian3 napisał(a):

nie sugeruj sie nigdy (!) wartoscia niezrefinowanych ore/enmattow, ich markup jest zazwyczaj nizszy niz refinowanych, poniewaz krafterzy kupuja zrefinowane, chyba, ze wlasnie jest okazja kupic taniej niezrefinowane, bo ktos glupio wystawil aukcje, albo dac bida na mala ilosc, ktorego nikt nie przebije, bo sie juz nie oplaci, takze ceny sprawdzaj na aukcji na zrefinowanych surowcach, uwazaj tez na niektorych handlarzy w Twins, zapytaj goscia, czy ma takie same ceny na ref i nirefinowane, jak powie, ze nie to idz do innego :)

ten Azur Pearl ostatnio to taki wyjatek ktos kupil chyba jedna perelke, za jakas chora sume :D nie wiem po co, moze mu byla b. potrzebna, albo b. mu sie podobala ;) moze sie pomylil, Azur normallnie chodzi teraz ok. 116%

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 18:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
Jaki sarkazm ? ja mam naprawde male wymagania , a forum jest po to zeby sobie nawzajem "pomagac " ,rzucic
" pomocna dlon " , poprowadzic od punktu do punktu . czy ja pisze jakies niestworzone rzeczy , szukam tez pomocy wiec sie udzieliles to ja jak w dym , jak do siostry z PCK. nawet widze napisales tutaj gdzie znajde to i to a jak pojde w lewo i skrece na pierwszy skrzyzowaniu drzewo to co tam bedzie ? .

KIELON , nie takej droga im potrzeba , a sam zgotujesz sobie male piekielko ,a najlepiej wez sobie za ucznia Gucia , to zobaczysz co to nerwy i Pm co 5 sekund.
to nie bylo naprawde zlosliwe to byla moja rada .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 18:17 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
A wlasnie gdzie jest Gucio cos ostatnio malo aktywny ... brakuje mi go :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 18:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
JC Krakow napisał(a):
KIELON , nie takej droga im potrzeba , a sam zgotujesz sobie male piekielko ,a najlepiej wez sobie za ucznia Gucia , to zobaczysz co to nerwy i Pm co 5 sekund.

ile ja bym dal, zeby zniknac z FLa niektorych osob, ktore zatrzymaly sie na etapie sweatowania, a teraz jak i tego nie maja to wogole tragedia, pisza i pisza i pisza i co ktorys zadaje wlasnie pytania typu "gdzie isc" :D uwazajcie komu dajecie sie dodac do FLa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 18:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
heh Gucio... gosc mial/ma jaja :D naprawde gosc ogarnął tę gre w tak młodym wieku, respekt dla niego :) chociaz jego pytania byly best of the best.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 19:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
JIIIS napisał(a):

ile ja bym dal, zeby zniknac z FLa niektorych osob, ktore zatrzymaly sie na etapie sweatowania, a teraz jak i tego nie maja to wogole tragedia, pisza i pisza i pisza i co ktorys zadaje wlasnie pytania typu "gdzie isc" :D uwazajcie komu dajecie sie dodac do FLa ;)

Napisz do MA :) ja napisalem i problem zniknal ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 19:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
michalpypek napisał(a):
JIIIS napisał(a):

Napisz do MA :) ja napisalem i problem zniknal ;)

nie no, nie bede sie skarzyl, ze ten a ten mnie drazni ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 20:07 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
JC Krakow napisał(a):

hmm napisalem na starcie ze mentorem nie zostane bo mi sie nieche wlasnie takich pm co 5 sec dostawac i nie chce mi sie tlumaczyc zbyt wiele ale moge pomoc jakas rada czy nawet jakis leszczowaty sprzed dac , bo mi krotko po tym jak zaczolem grac tez ktos dal naboje i pistolecik ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2009, 16:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
RafiS napisał(a):
A wlasnie gdzie jest Gucio cos ostatnio malo aktywny ... brakuje mi go :D
Stał się legendą za życia :mrgreen:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: