Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 19:52 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
Witam :). No to parę pytań na początek, możecie to uznać za wyzwanie.

1. Wiadomo coś kiedy będzie znowu załączone zbieranie potu?

2. Zbierałem sobie owoce i stolec ;). Mam tego trochę na sprzedaż. Gdzie to mogę opchnąć? W sensie sprzedać na aukcji/licytacji. Jakkolwiek to nazywacie :].

3. Czytałem też o zbieraniu kamyków..., ale nic takiego nie znalazłem... ?

4. Czemu nie polecana jest broń krótkiego zasięgu? (w sumie mankamentem jest zasięg, ale naboi się nie traci. Rozumiem, że trzeba się leczyć - naprawdę wychodzi to drożej?)

5. Lepiej pistolet czy karabin (tu proszę o odp. od razu, nie potrzebuje odsyłaczy do tabelek bo i tak ich nie rozumie)

6. Da się przesyłać pieniądze z postaci na postać (lub analogicznie przedmioty). Jestem na Calypso, zamiast tej 1 większej wyspie, wydaje mi się, że na pierwszej byłoby mi chyba łatwiej?

No i narazie chyba tylko tyle :). Oczywiście czytałem prawie wszystkie dostępne poradniki ;D. Dziękuje z góry za odpowiedzi :).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 20:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
jakaś plaga i chyba komuś się bardzo nudzi...Ati, sprawdź IP/MAC na wszelki wypadek bo to nie jest zabawne, szkoda mojego i innych czasu na czytanie spamu.

A jeżeli to prawdziwe, to przepraszam i służę pomocą:

1.do miesiąca około;

2.w mieście, pisząc na czacie: "WTS Dung/Fruits" itp;

3.chyba nie sÄ… zaimplementowane, albo masz pecha;

4.w zasadzie przy obecnym zwrocie to bez różnicy, bij tym, co daje ci fun;

5.pistolet jest szybszy, daje więcej "funa" z racji przeładowania rzędu 0.7-1.2sec, karabin to zasięg...i wolniejsze przeładowanie, twoja decyzja;

6.nie ma łatwiej/trudniej. Pieniądze możesz wpłacać/wypłacać, przesyłanie kasy możesz dokonać poprzez aukcje, wystawiając jakiś bardzo tani przedmiot za kwotę jaką druga osoba winna ci jest wysłać (lub na odwrót). Albo po prostu, spotkajcie się i użyjcie opcji "trade"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 20:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
1. W najblizszych VU (patchach)

2. Na aukcji malych ilosci nie sprzedasz, nie oplaca sie. Sprzedaj to na ulicy, w miescie, kolo teleportu.

3. Szukaj dalej ;)

4.Naboi sie nie traci... ale w zamian bron sie niszczy bardzo szybko :P ( a jak ci sie zniszczy to nic nia nie zrobisz, dopoki nie zaplacisz za naprawe) do tego dochodzi decay z apteczek, pancerza...

5. Co ci sie tam bardziej podoba :P Chociaz wiekszosc powie ze pistolety laserowe :P

6. Nie da sie przesylac ( mozesz schowac w jakas skale czy cos i potem druga postacia to podniesc..) Czy mowiac "wyspy" masz na mysli kontynenty ? :P Pamietaj ze mozesz sie miedzy nimi teleportowac ;).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 20:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Level nie przesadzaj...

Calypso to planeta. Na niej sÄ… 2 kontynenty: Eudoria i Amethera.
Wciśnij "M" i będziesz wiedział gdzie jesteś.
Powinno się zaczynać na Eudorii w Port Atlantis. Ale nieraz rozrzucają
nowych w inne miejsca - jak np Treasure Island na Ametherze.
Tam faktycznie nie jest łatwo nowemu - zwłaszcza jak trafi do revivala przy hogglo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 20:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
ateush napisał(a):
Level nie przesadzaj...

Tam faktycznie nie jest łatwo nowemu - zwłaszcza jak trafi do revivala przy hogglo.

może przesadzam...wszędzie widzę spiski, czuję się zagrożony :crazy: huh

lecz lepiej sprawdzaj please, dla spokoju :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 20:52 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2009
Nie no, to autentyczny post. No cóż, dziękuję za odpowiedzi :).

ateush napisał(a):
(...)

Huh, właśnie tam trafiłem. Gdziekolwiek nie pójdę zawsze mnie coś zabija choć bardzo staram się przeciskać. Ledwo 3 kwadraty mam na zielono. (to są chyba regiony do odwiedzenia). I odblokowane 2 revival pointy ;D.

A co do kamyczków, będę szukał :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2009, 21:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Sprawdź jakie masz odkryte teleporty (na mapie oznaczone na niebiesko).
O ile się nie mylę powinienes miec jeden na Ametherze (ten w pobliżu którego zaczynałeś grę) i jeden na Eudorii (zapewne Port Atlantis).
Poproś jakiegoś doświadczonego gracza w okolicy aby pomógł ci dotrzeć do najbliższego teleportu a następnie udaj się do Port Atlantis. Tam powinno być łatwiej i więcej ludzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 09:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Encore napisał(a):
Witam :). No to parę pytań na początek, możecie to uznać za wyzwanie.

1. Wiadomo coś kiedy będzie znowu załączone zbieranie potu?

2. Zbierałem sobie owoce i stolec ;). Mam tego trochę na sprzedaż. Gdzie to mogę opchnąć? W sensie sprzedać na aukcji/licytacji. Jakkolwiek to nazywacie :].

3. Czytałem też o zbieraniu kamyków..., ale nic takiego nie znalazłem... ?

4. Czemu nie polecana jest broń krótkiego zasięgu? (w sumie mankamentem jest zasięg, ale naboi się nie traci. Rozumiem, że trzeba się leczyć - naprawdę wychodzi to drożej?)

5. Lepiej pistolet czy karabin (tu proszę o odp. od razu, nie potrzebuje odsyłaczy do tabelek bo i tak ich nie rozumie)

6. Da się przesyłać pieniądze z postaci na postać (lub analogicznie przedmioty). Jestem na Calypso, zamiast tej 1 większej wyspie, wydaje mi się, że na pierwszej byłoby mi chyba łatwiej?

No i narazie chyba tylko tyle :). Oczywiście czytałem prawie wszystkie dostępne poradniki ;D. Dziękuje z góry za odpowiedzi :).

1. Nie wiadomo.
2. Kamyki bez zastanowienia na aukcję, owoce na ulicy - obecnie 0.5 pec za sztukę to średnia cena, dung - do storage.
3. Kamyki są dość małe - łatwo je przegapić nawet bez roślinności na ziemi, i chyba jest mniej dropów.
4. Ja od początku używam broni białej i nie narzekam - jedynym mankamentem jest brak ampów i różnych innych dodaktów do mieczy/maczug/noży/kastetów...
5. Bez róznicy tak naprawdę - według własnych upodobań. Mimo wszystko sprawdź sobie tabelki.
6. Tylko trade - bezpośrednie spotkanie lub za pomocą aukcji (ale to będzie Cie kosztować).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2009, 16:26 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

odp 4 . polecam i to bardzo , przyrost skilla jest wiekszy i szybszy na pistolu ( wieksza szybkostrzelnosc) oraz dodatkowo wiecej masz skili obronnych , wychodzi drozej ,ale rownowazy to serwer tym skilami co powiedzialem . naboje tez tracisz bo missy czyli niecelny strzal na pistolach tez sie zdarza .

odp 5 co lepsze nie powiem Ci , obie bronie maja plusy i minusy . obecnie co mozna zauwazyc Ma tak uksztaltowalo teren ze z riflem jest nieraz trudniej huntowc niz z pistolem , chyba ze to jest pustynia ,ale tam tez sa pagorki lub jakies dolki co wplywa na to ze nagle tracisz obiekt z celownika i zasieg traci na znaczeniu , tabelki sa wazne ja nieraz musialem przeliczac co jest bardziej oplacalne w uzyciu ,poswiecic armor czy uzyc rifla mimo problemow z terenem.

i czytaj dalej ja nieraz musze sie glowic jak zrobic zeby mi do nastepnego polowania wystarczylo pedow , lub zobaczyc czy to sie wogole oplaca .

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości

Panel
Skocz do: