Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2009, 16:24 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 97
Nick w grze: Andrew Jedi Halcyon
Znalazłem kilka podobnych tematów na forum, ale z związku z tym, że nie były aktualne i być może sytuacja w VU 10 jest nieco inna, postanowiłem zasięgnąć porady forumowiczów.

Skille:
Laser Sniper LvL 14
Laser Pistoleer LvL 9
Ranged Laser LvL 11
Marksmanship ~1k
Evade ~350
HP 97

Sprzęt:
Breer p2a (L) - ostatnio używany
Riker ul2 (L) - j.w.
Goblin set
Omegatron A102

Do tej pory polowałem na snable, daikiby i ostatnio na berycledy ( young-old ) rikerem ul2 i breerem p2a do dobijania. Planowałem dalej bić berycledy pod Swamp Camp, problem tylko czym. Jeśli jednak ktoś doradzi mi inne moby, pasujące do aktualnego poziomu mojej postaci, to zmiana planów jak najbardziej możliwa. Pozostaje problem broni. Czy kontynuować z rikerem ul2, czy przejść na ul3. Czy może breer p2a lub p3a ? Dodam jeszcze, że środki mam nieco ograniczone, ale 200 pedów w kieszeni mam. Bardzo proszę o poradę :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2009, 18:26 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Imho jak już poszedłeś drogą karabinów, to pozostań przy nich. Przede wszystkim sprzedaj a102, dołóż te 15ped i kup a103 - jest idealny do ul2, na ul3 jak podskilujesz też da redę. Z mobów polecam młode moliski.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2009, 20:04 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
Northberg napisał(a):
Imho jak już poszedłeś drogą karabinów, to pozostań przy nich. Przede wszystkim sprzedaj a102, dołóż te 15ped i kup a103 - jest idealny do ul2, na ul3 jak podskilujesz też da redę. Z mobów polecam młode moliski.

Ja pragnę zauważyć że teraz a102 (+69) są droższe od a103 (+62), radzę się pośpieszyć "tanie" a103 nie utrzymają się długo.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 15:40 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam ,
nie zmieniaj ul2 na ul 3 jeszcze , kontynuj dobijanie z pistola i zacznij powoli uzywac pistol jak bron podstawowa , sproboj zobaczyc kross 380 , co do ampow , zostan jeszcze przy 102 , ale jak cena 103 stoi w tym miejscu to kup , ale jeszcze nie uzywaj .

co do mobow , moliskow jest malo , zostaw, szukac trzeba dlugo i sa w malych respownalch ., kolo twin znajdziesz argo i mysle ze to moze byc dobre dla ciebie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 17:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Hmm, możesz wyjaśnić w czym 102 jest lepsze od 103? Może ja powinienem się przesiąść na 101? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 18:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Northberg napisał(a):
Hmm, możesz wyjaśnić w czym 102 jest lepsze od 103? Może ja powinienem się przesiąść na 101? :)

JC tak jak i ja, to stara szkoła.
Kiedyś, kiedy to spora część forum nie grała(początki entropii)...do ampa trzeba było mieć skill. To wystarczające wyjaśnienie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2009, 21:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

kiedys o tym juz pisalem , i tak jak Level zauwazyl , uwazam ze kazdy amp to skill; w DMG . nie jest mi prosto wyjasnic dlaczego tak jest . Duzo lepsze wyniki mam nadal na 104 niz na 105 ,chociaz rank w riflu juz mam ponad 60 .

nie staralem sie na sile przeskakiwac na wyzsze ampy gdyz wiem jak to sie konczylo, wtopa , poprzednio nie zwracalem na to uwagi , przy ktorys update zaczelem zauwazac roznice . Ale jest jedno male ale , uzywajac ampow limited sa wynikio niebo lepsze , ale gradacja zostaje ta sama (szkoda ze ampow limited nie mozna kupowac po TT ).
musze sie przyznac ze do skillowania uzywalem ampow 102 i 103 ,majac rank 50 w riflu . wiem ze kazdy z was ma inny na to poglad ,ale coz kazdy ma swoj gust :). nie neguje ze mozna uzyskac dobre wyniki szybko przwechodzac na wyzsze bronie czy uzywajac wyzszych ampow , ale do czasu , ja gram dlugo dystansowo .( nazywam to pulapka na myszy MA)

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 08:10 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
JC Krakow napisał(a):
witam ,
nie zmieniaj ul2 na ul 3 jeszcze , kontynuj dobijanie z pistola i zacznij powoli uzywac pistol jak bron podstawowa , sproboj zobaczyc kross 380 , co do ampow , zostan jeszcze przy 102 , ale jak cena 103 stoi w tym miejscu to kup , ale jeszcze nie uzywaj .

co do mobow , moliskow jest malo , zostaw, szukac trzeba dlugo i sa w malych respownalch ., kolo twin znajdziesz argo i mysle ze to moze byc dobre dla ciebie .

JC

Zanim napisałeś tego posta, polowałem trochę na moliski i cornundosy z ul2 i zakupionym ampem 103. Pomijając ich rozsianie, było całkiem OK, zwrot średnio na mały +. Wczoraj wybrałem się na spacer do Twin Picks i argo padały całkiem znośnie, ale... nie wiem czy po prostu przyszła kolej na słabszą rundę, ale zwrot w wysokości 46%... Być może duży decay ampa zwiększył znacznie koszty. Nieco mnie to przeraziło. Tyle tylko, że skile lecą ładnie w porównaniu do molisków.

Zastosuję się do powyższej rady i włożę do ul2 ampa 102, póki co na korssa 380 mnie nie stać ;), a rozumiem, że ze słabszym pistolem nie ma co na argo iść. Co do korssa 380, to muszę pierw trochę zaoszczędzić, albo wpłatę zrobić, bo jestem nieco spłukany po ostatniej rundzie huncenia. Poza tym rzadko widuję na aukcjach korssa 380, chyba że w połowie stanu zużycia, a jak rozumiem w wypadku podobnego markupa co pełny, średnio się takie opłaca kupować.

Dzięki wszystkim za porady, a szczególnie JC, bo jak się zdążyłem zorientować z forum, lata doświadczeń tu przemawiają ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 09:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Jedi83 napisał(a):
Poza tym rzadko widuję na aukcjach korssa 380, chyba że w połowie stanu zużycia, a jak rozumiem w wypadku podobnego markupa co pełny, średnio się takie opłaca kupować.

rzadko sa full tt, ale nie ma nic zlego w kupowaniu czegos w polowie zuzytego, bo czy to full tt, czy polowa tt, markup jest liczony przeciez od obecnej wartosci, nie oplaca sie tylko kupowac przedmiotow Limited, ktore sa juz prawie zuzyte

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 10:55 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
JIIIS napisał(a):
Jedi83 napisał(a):
Poza tym rzadko widuję na aukcjach korssa 380, chyba że w połowie stanu zużycia, a jak rozumiem w wypadku podobnego markupa co pełny, średnio się takie opłaca kupować.

rzadko sa full tt, ale nie ma nic zlego w kupowaniu czegos w polowie zuzytego, bo czy to full tt, czy polowa tt, markup jest liczony przeciez od obecnej wartosci, nie oplaca sie tylko kupowac przedmiotow Limited, ktore sa juz prawie zuzyte

Zakładając, że kupuję broń o wartości full tt 100 pedów z markupem 110% i progiem użycia 3% full tt płace 110pedów i z tego mogę wystrzelać za 97 pedów. Kupując 2 sztuki tej samej broni z takim samym markupem, ale mające stan 1/2 tt zapłace też 110 pedów, ale wystrzelam już tylko 94 pedy. Nie wiem czy robię dobre założenia, ale wydaje mi się, że to tak działa. Ktoś może powiedzieć, co to są 3 pedy, ale różnica imo jednak jest ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 11:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Jedi83 napisał(a):
JIIIS napisał(a):

Zakładając, że kupuję broń o wartości full tt 100 pedów z markupem 110% i progiem użycia 3% full tt płace 110pedów i z tego mogę wystrzelać za 97 pedów. Kupując 2 sztuki tej samej broni z takim samym markupem, ale mające stan 1/2 tt zapłace też 110 pedów, ale wystrzelam już tylko 94 pedy. Nie wiem czy robię dobre założenia, ale wydaje mi się, że to tak działa. Ktoś może powiedzieć, co to są 3 pedy, ale różnica imo jednak jest ;)

wlasnie tak to dziala jak opisales :) jest ta drobna roznica w kilku PED, czesto tez te bronie ktore maja duze TT sprzedaja sie taniej niz te z nizszym TT, no i jezeli walczysz o kazdego peda to warto upatrzyc sobie odpowiednia aukcje i nie kupowac z buyoutu, ale w normalnej licytacji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 14:18 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Jedi83 napisał(a):
JC Krakow napisał(a):
witam ,

JC

Zanim napisałeś tego posta, polowałem trochę na moliski i cornundosy z ul2 i zakupionym ampem 103. Pomijając ich rozsianie, było całkiem OK, zwrot średnio na mały +. Wczoraj wybrałem się na spacer do Twin Picks i argo padały całkiem znośnie, ale... nie wiem czy po prostu przyszła kolej na słabszą rundę, ale zwrot w wysokości 46%... Być może duży decay ampa zwiększył znacznie koszty. Nieco mnie to przeraziło. Tyle tylko, że skile lecą ładnie w porównaniu do molisków.

Zastosuję się do powyższej rady i włożę do ul2 ampa 102, póki co na korssa 380 mnie nie stać ;), a rozumiem, że ze słabszym pistolem nie ma co na argo iść. Co do korssa 380, to muszę pierw trochę zaoszczędzić, albo wpłatę zrobić, bo jestem nieco spłukany po ostatniej rundzie huncenia. Poza tym rzadko widuję na aukcjach korssa 380, chyba że w połowie stanu zużycia, a jak rozumiem w wypadku podobnego markupa co pełny, średnio się takie opłaca kupować.

Dzięki wszystkim za porady, a szczególnie JC, bo jak się zdążyłem zorientować z forum, lata doświadczeń tu przemawiają ;)

Hmm na zul2+a102 mozesz spokojnie kłasc faucery nawet te duze a one często w globach h380 dropią:)

Mozesz je spotkac w poblizu east scylla mountains zmixowane z armaxami.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2009, 19:12 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

co do twin z argo , to wiem jaki jest loot , ale mnie chodzi o to ze argo nie maja regenracji takiej jak moliski , MA daje bonus do wszystkich regenerujacych sie mobow , wiec na argo trzeba dlugo siedziec , molisk jest dobry ale obecnie trzeba sie na biegac za nim ,jezeli uwazasz ze ci szlo tam lepiej to wroc , najwazniejsze jest abys Ty mial odczucie gdzie Ci bedzie lepiej szlo , ja co iles rund zmieniam miejsce polowania , jak dostaje cos powyzej 250 pedow hofa , odrazu uciekam z tego miejsca :) , tak na tydzien . Co do krossa 380 to musisz sam wyczuc , pasuje lub nie , bo przeskok z p2a na krossa 380 jest lepszy niz skillowanie p3a , to moje zdanie , lepiej to zrob uzywajac Ul2 -czyli Ul2 podciagnij skille pod krossa 380( 350 tez wchodzi w rachube ).wiem troche namieszalem ,ale juz taki moj urok .

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości

Panel
Skocz do: