Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 07:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Witam,
No to mamy Cry! ...no to mamy SGA :) po naszemu drugi okres promocyjny w świecie Entropia :) a mimo wszystko traci się krocie... pozostaje tylko nadzieja, że coś się trafi... Czy to nie chore?

Ciekawe jak będzie się grało kiedy ten okres promocyjny się skończy :)

Wyjaśnienie tej sytuacji jest dość proste, a zarazem nie zrozumiałe... no bo jak to? My gramy od lat, my wpłacamy od lat, a mimo to my nie wygrywamy, tracimy, odchodzimy...

Pierwsza wersja gold Project Entropia znacząco różni się od tej złotej ery którą teraz mamy... Podstawową różnicą jest to, że wtedy producent gry nie miał grających, za wszelką cenę chciał ich zdobyć... wtedy na wszystkim wychodziło się na plus... Profity były, nie były duże bo stosunek kosztów do lootu był o niebo niższy - gra była tania w użyciu. Za 100 PED dało radę pograć sobie spokojnie przez co najmniej miesiąc bez stresów... na poziomie nooba z mk2 :)

Teraz niestety MindArk ma grających, wpłacających dlatego swą zuchwałością i pewnością siebie mogą sobie pozwolić na niedbanie o gracza, karcąc go niskimi zwrotami, ogromnymi stratami. Dziś mimo promocji traci się na wszystkim i to nie małe pieniądze... w zależności czego używamy i jak intensywnie gramy 5k przez miesiąc można spokojnie stracić, przepalając jedynie 400 ped na dzień czyli w sumie średnio - przypomnę, że przy takich obrotach w wersji np. 6.0 można było nieźle zarobić.

Nowy gracz... Dziwną sytuację da się ostatnio w grze zauważyć, mianowicie większość globali i hofów w konaniu nowych, nieznanych wcześniej avatarów, powstałych zaledwie z dnia na dzień - takie odczucia... albo nowi crafterzy którzy produkują apmy do miningu 106 zdobywający hofy na wysokim poziomie ... skąd skill? ...jeśli w wersji 9.4 go nie było. Ok nie chcę w tym temacie tworzyć teorii spiskowych...

Nie wiem co tu dalej pisać, mi np. jest po prostu przykro, że MA w żywe oczy mówi, pisze, że niby system... wszystkich traktuje na jednakowym poziomie, a przecież naocznie każdy sam zauważy, że tak nie jest.

Temat stworzyłem po to by opisać teraźniejszą sytuację z mojego punktu widzenia, proszę nie komentować, że się użalam, że tworze teorie spiskowe. Proszę jedynie o opisanie swoich indywidualnych doznań związanych z EU, złotą erą... Może wspólnymi słowami dojdziemy do jakiś konkretnych wniosków. Sam nie wiem.

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 08:15 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 0
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
moze nie gram jakos szczegolnie dlugo (rok i kilka mies) ale na ver9 był zwrot w granicach 80% na miningu zawsze + czasami zdazaly sie duze plusy (raz bylem top 5 hof miningu ^^) obecnie zwrot jest granic 30-40% i nawet hunting ktorego nie ruszalem( 4 lvl na riflu) przynosi mi teraz lepszy zwroc z low mobkow typu "combido" co nie zmienia faktu ze i tak nie wychodzi na swoje :F .
Ogolnie mowiac nie wpłacam już ani grosza na tą wersje entropii , i chce przeczekac do "nowej planety" moze ona wniesie bardziej relatywne i przyjemne dla gracza profity ,a bynajmniej nie będzie duć go w dupe jak MA robi to teraz z nami.
PS. od wersji 10 puscilem w ziemie ok 1200 bomb , najwieksze zloze ktore znalazlem to IX , tylko pozazdroscic co?:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 08:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Sam widzisz, nadzieja..., że nowa planeta będzie lepsza... od wieków co MA ogłasza, zapowiada, ma być nowością... towarzyszy nam ...nadzieja, która okazuje się złudną być. Ja już nie liczę na nic... Nowe planety i tak rozliczać będzie MA, i tak będzie ten sam system rozdawania lootów. MA nie ma wdzięczności do ludzi którzy rozruszali im biznes, którzy podtrzymują go, którzy chcą tylko bawić się niewielkim kosztem... (poświęcony czas, zdrowie, ... - to powinno być jakoś doceniane przez MA jeśli są ludźmi)

Jeśli każdy traci to kto zarabia? Ja odpowiedź znam... ale zachowam ją dla siebie ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 08:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
Byl zauwazalny okres promocyjny jezeli chodzi o mining na asteroidzie, wiary bylo od cholery i to calymi socami szli przez ramie w ramie i "dywanowo penetrowali" bidule ale chyba cos sie urwalo podejzewam ze teraz kolej MA na okres promocyjny trzeba straty odrobic. Tez zauwazylem ze na hof listach pojawili sie "nowi" gracze moze doszlo do jakiegos polaczenia roznych gier hehe. Musze sie wam tu pochwalic bylem na miningu z oa109 trafilem zloze VIII te ampy sa magiczne potrafia z niczego cos zrobic.
Jestem pewien ze nowe planety niczego nie zmienia bedzie dokladnie to samo wkoncu nikt nie bawi sie w robienie "swiata" zeby rozdawac kase na lewo i prawo
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 09:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
mamy golden age i zasadniczo widac roznice...
ostatni przykladowy run na 100 bombek-zwrot 27.60 ped max zloze IV :D ( nie robie jaj )
pewno globa/hofa zobacze jak znowu skile sprzedam...
jak tak dalej pojdzie 80% ludzi bedzie handlowalo;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 09:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nikt nie chce by MA czy inna firma rozdawała kasę na prawo i lewo. Ja np. chcę troszeczkę tańszej tej gry - w tej postaci jest ona stanowczo za droga. Poza tym zwróćcie uwagę na kolejne numery operacji, wpłat podczas robienia wpłat... Każdy kto wpłaca kasę widzi ID operacji, wpłaty w historii, każdy kolejny numer to minimum 10 dolców wpłaconych przez graczy - nie trzeba być talentem by wyliczyć ile kasy MA dostaje licząc każdą wpłatę po minimum czyli $10. MA ewidentnie kasę kasuje. Teoretycznie kiedyś system MA przerzucał kasę wpłaconą przez ludzi między ludźmi, niemal 100% tej kasy. Teraz to jest mniej niż 10% - resztę kasują - bo gdzie się ona podziewa? Pomijając to... MA dąży do zwiększania kosztów każdej z dyscyplin zmieniając różne ważne parametry takie jak hp moba, czy decay itemów po zmienianie średniego standardowego loota z określonego moba, do tego no looty - niestety my gracze nie mamy szans...

Inna planeta nie oznacza innego zarządu, MA nie da, nie pozwoli nikomu wnikać w strukturę systemu, sami będą ustalać zasady, a "właściciele" nowych planet będą dla MA robić za murzynów z kasą! sami zobaczycie...

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 10:34 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
A wpłaty i wypłaty nie dzielą ze sobą przypadkiem id operacji? Bo wtedy już nie byłoby tak łatwo policzyć.
Tak jak mówisz problemem jest koszt gry, który rośnie wraz ze skilami i używaniem coraz droższego sprzętu. Ciekawe jaki byłby zwrot pobiegania z opalo na snable. Gdyby zmniejszyli koszty gry mniej kasy byłoby w systemie a tego nie chcą.
Logika jest mniej więcej taka im wyższe sklie tym gracza się bardziej doi żeby co jakiś czas zwrócić mu z nawiązką w globie / hofie tylko system jest "dynamiczny" więc różnie wychodzi z tą nawiązką :) Ale to oczywista oczywistość...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 10:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Tak racja, ID wypłaty jest to samo ale od niedawna... wcześniej nie było ich w historii transakcji ale pi razy drzwi można się tego trzymać w obliczeniach :) przecież liczymy po 10$ czyli po minimum :P a są ludzie co wpłacają po parę tysięcy.

Tak gra jest dynamiczna :) loot jest dynamiczny :D a jak mam 20 no lootów z rzędu na troxach to też widać że jest super dynamiczny :P Wracając do rzeczywistości - co się dzieje jeśli państwo dodrukowywałoby sobie walutę lokalną? W EU mamy taką sytuację - ograniczeń do wpłat nie ma - wpłacać każdy może trochę więcej lub trochę mniej ;) by utrzymać ekonomię MA musi jakoś wyciągnąć nadmiar pieniędzy, a że nie chce by to ludzie wypłacali, kasują oni :)

...czyli mam jeden wniosek... nowy silnik, nowa gra, każdy zaczął masowo wpłacać co prowadzi do minimalizacji lootów do minimum (czyli musimy tracić dla dobra ludzkości :D) w celu ratowania ekonomi gry (naszym kosztem) - oczywiście kasa trafia w kieszenie MA... bo gdzie....

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 11:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
XII napisał(a):
Tak racja, ID wypłaty jest to samo ale od niedawna... wcześniej nie było ich w historii transakcji ale pi razy drzwi można się tego trzymać w obliczeniach :) przecież liczymy po 10$ czyli po minimum :P a są ludzie co wpłacają po parę tysięcy.

tu nic nie trzeba liczyc, kwestia tylko, czy wierzysz w sprawozdanie MA, pewnie nie ;)

ateush napisał(a):
W maju pojawił się raport finansowy MindArk za 2008 rok.
Zapraszamy do pobrania i czytania: dokument PDF.

W raporcie m.in.:
- dochód w 2008 roku: 7 345 000 koron szwedzkich (SEK),
- nowych kont w Entropia Universe przez 2008 rok: 114 655 (spadek o 9%),
- suma depozytów w PED: 112 672 000 (1% mniej niż w 2007 r.),
- suma wypłat w PED: 47 472 000 (32% więcej niż przed rokiem)

viewtopic.php?f=3&t=5533&p=73722&hilit=mindark+raport#p73722

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 11:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JIIIS napisał(a):
tu nic nie trzeba liczyc, kwestia tylko, czy wierzysz w sprawozdanie MA, pewnie nie ;)

Zgadłeś :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 13:57 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Istnieje takie pojecie jak "kreatywna ksiegowosc" - i "na zachodzie" maja w tym duzo wieksze tradycje niz w Polsce.
Co do innych planet - poczekamy - zobaczymy.
Looty - zgadzam sie, ze wczesniejszy system - tak z przed dwoch-trzech lat zdecydowanie bardziej mi odpowiadal. Jednak co mnie duzo bardziej martwi duuuzo stracila socjosfera EU. Byc moze jest to jeszcze do odbudowania - chociazby PF Poland (z dobrymi znajomymi wybral bym sie i teraz - na zasadzie gentelman agreement). Tu upatruje zdecydowanie powazniejszy problem - bo gra/zabawa nie dajaca szansy na towarzyski fun traci wiecej. I to dlatego "easter bugi" jak latanie, sporty - jak skoki z Losia i budowanie wiez z ludzi czy nawet bekony dawaly nam tyle frajdy. Nie dlatego, ze sie na tym jakos duzo zarabialo, nie dlatego ze osiagnelo sie lepszy wynik o 5s.... przez ludzi. MA ma szanse jeszcze to naprawic - bo to NIE generuje drastycznych kosztow. Pytanie - czy oni to zauwazaja????

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 14:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Jeśli MA tego nie widzi to mamy szansę, że producenci nowych planet zainteresują się tym tematem. Bo o ile na loot będą mieli faktycznie niewielki wpływ to wprowadzanie drobnych, darmowych uciech będzie ich szansą na przyciągnięcie ludzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 14:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 143
Society: RED LEGION
Moim zdaniem bardzo dużo graczy zostało i nie odeszło tylko dlatego ze liczyli na poprawę po zmianie silnika.
Wszyscy powoli przestają podziwiać widoczki i zaglądają na PED kartę a tam coraz większa dziura.
Dla mnie osobiście ta gra robi się za droga. Zawsze liczyłem sie ze stratami ale zwrot na poziomie takim jaki raczy nas ostatnio MA to jest przesada.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 15:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
Ja sie w takim razie pytam: A na co wyjscie liczyli? :wink: Skoro tak dobrze wiecie o tym ze MA kroi, polepsza HP mobow, likwiduje sposoby na " zarobienie " to czemu sie teraz dziwiecie i jestescie zawiedzeni ? Niestety jak wszyscy wiemy taka jest Entropia i od dawna tak bylo. Zgodze sie ze gra jest teraz droga, te wszystkie chore ceny itp, mimo tego ze looty sa teraz duzo wieksze niz kiedys to po 1: i tak jest ogromna roznica, po 2: zeby takiego duzego hofa dostac to trzeba wpierw sporo przemulic a nie koniecznie sie go dostanie :D Co do lootow, ja ostatnio mam szczescia troche wiec moja opinia moze byc nieobiektywna. W pierwszych trzech dniach byly bardzo slabe zwroty, teraz wracaja do normalnosci. Dla mnie sa jakie byly: 60-85% chyba ze cos sie trafi fajnego :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 15:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Cytuj:
Temat stworzyłem po to by opisać teraźniejszą sytuację z mojego punktu widzenia, proszę nie komentować, że się użalam, że tworze teorie spiskowe. Proszę jedynie o opisanie swoich indywidualnych doznań związanych z EU, złotą erą... Może wspólnymi słowami dojdziemy do jakiś konkretnych wniosków. Sam nie wiem.

to na cholerÄ™ ten temat...

wybaczcie, ze się wtrącę...ale uważam ten temat za zupełnie nietrafiony i wypowiem się tak a nie inaczej (najwyżej szanowni moderatorzy skasują posta)

1. To jest MMO...RCE...wszelakie narzekanie "płacę za rozrywkę a nie zarabiam" jest tu nie na miejscu, bo jako użytkownik, wpłacasz pieniądze aby się bawić i mieć z tego fun.

2. Ktoś to stworzył...a jak ktoś coś robi to przeważnie aby odnieść z tego zyski. Nie ma mowy o zarobkach w tej grze...sam, będąc częścią zespołu MindArk, wyszukiwałbym sposobów na to, aby ściągnąć od graczy coraz więcej kasy, bo to mój sposób na życie...ta "gra".

3. To jest nudne :P Wszelakie teorie spiskowe, dochodzenia, narzekanie "tyle lat gram i tyle wydałem" są kompletnie nie na miejscu, gdyż generalnie...to wpłacasz tu pieniądze dla zabawy...nikt o zdrowych zmysłach nie będzie uporczywie wpłacał aby tak jak pan XII z adjv1 polować i mieć nadzieję na zyski z tego... sorry, nie te czasy, nie ta gra.

4. Nie ma sensu rozmyślać na temat zwrotu...nie macie na to prawie żadnego wpływu, jest taki a nie inny, wyższy raczej nie będzie....nawet po wprowadzeniu rzekomych "suwaków" do loota...śmiem twierdzić, iż nie będą na tyle szczodrzy aby ustawić max zwrot na poziomie "quantity" z Crafta.

Tyle. Radzę nie kontynuować tematu, gdyż nie ma on żadnego znaczenia dla obecnej sytuacji, a zagłębianie się w to jest stratę czasu, dość płytki poziom.

Grasz aby mieć z tego fun, "Entropia jako sposób na życie" uważam za pomysł zupełnie nietrafiony, lepiej jest poświęcić się na rozwijanie umiejętności/pasje/znajomości/coś innego. I kto to mówi...

HF&GL. my2cents :)

ps. jak zamierzasz odpowiadać na ten post XII, to na PM zapraszam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 16:44 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
hehe Lev nie poznaje kolegi ;)
lot jest do dupy i basta, przed vu 10 tez byl do dupy tylko mniejszej ;)
hunt ze starych unl gunow jest do dupy ;) daje zwrot rzedu 30 - 50 % za ammo, o dekaju nie wspominam ;)
hunt "elkami" jak zwykle raz na 3 - 4 rundy plus, potem ammo na zero przez dwie rundy potem minus i tak w kolo macieju ;P
nie ma co piszczec, mutas, wszyscy wydajemy kase dla zabawy ;)
a, ze nie jest tak jak kiedys ? no coz, ta gra "rosnie", "dorosleje" razem z nami ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 17:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Podpisuję się pod wszystkimi punktami w poście Levela. Dobrze mówi! :)

A z lootami to różnie bywa. Ja po VU 10 na razie nie narzekam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2009, 20:59 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
CvX! zaczniesz inaczej śpiewać jak skończą się dla Ciebie dobre looty ;)

...bo wiecie! Nie wszystkim idzie do bani, nie wszyscy wpłacają, nie wszyscy są uczciwi! :)

Jeśli MA bierze tę grę na poważnie to dlaczego ja mam ją traktować dla zabawy ? :) Ja też ją biorę na poważnie - to są rzecz jasna pieniądze, moje czy wasze, które się traci jednak ;) OK nie ma nic za darmo - zgadzam się z tym ale czy to nie przesada ? :) Tym co idzie lipnie wiedzą co mam na myśli...

PS. Ja się nie podpisuję pod niczyimi słowami :D levela nawet nie przeczytałem jakoś mi się nie chciało, bez urazy ;)
...a to co ja piszę i inni potwierdzają, nie wszyscy, to chyba coś znaczy ;) nic na silę, zabawa kosztuje... ja MA mogę dać 1200zł na rok (a nie na 2 tygodnie!) i chcę mieć dobrą zabawę! :D ale im najwidoczniej za mało...

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 00:08 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 139
MA chyba czytalo ten watek bo widzialem ze hoffa dostales (maly troche ale zawsze hoff) gz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 00:34 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
bleh to nie hof, to glob ;P reasumujac i mowiac po Polsku to drobne....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 07:50 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CronZero
Przyznam się że i ja oczekiwałem na lepsze looty po UV 10.0, chodź wspominając przeszłość muszę przyznać, że nie mam co narzekać na MA, miałem parę hofów w krafcie, lecz nigdy nic nie dostałem większego z miningu i huntu.
Aktualnie wstrzymałem się od większej aktywność w grze (sporadyczne wypady), bo hunty w stylu -200, -300, -400 ped trochę dobijają człowieka, że nie chce się grać. Może MA chce nadoić teraz najwięcej kasy, by jak wejdą nowe planety trochę wyluzować co myślicie ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 08:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HOF :) tak 2xx - nie pamiętam dokładnie... ale mniejsza z tym bo tak szczerze to nic nie wniósł poza tym, że od zalogowania się ok 3h wcześniej i po zawiłej dyskusji z CVX na PM ;) wyszedłem po nim na -15. CVX prosił bym wrzucił wyniki po huncie na ambu więc piszę: koszt huntu 220 PED, zwrot 87 PED <> później skusiłem się na mining z ampem oa101 light ;) koszt 152 pedy (bomby + amp), zwrot 63 w tt... no i na koniec gdzieś około pierwszej w nocy postanowiłem skoczyć na ambu gdzie pierwszy ambu dał mi tego uberskiego hofa 2xx PED ;D cieszy mimo wszystko ale... ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 08:28 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Przecież nikt nie mówił że loot się polepszy, każdy z nas wie że z VU na VU jest słabiej. Obiecali że polecą fanty i lecą, fanty z interesującym markupem, który oczywiście jest wzięty pod uwagę przez dział balansu, więc i o tyle looty spadły. Kto będzie miał dzikiego farta trafi, a jak jeszcze potrzyma ze 3-4 lata to i pewnie ładną sumkę dostanie.
ot. tyle w sprawie "promocji"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 08:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Kiedyś mówili na to dziadostwo, a dziś promocja.. no cóż takie czasy ;)

Odkąd pamiętam MA doi kasę :) tak od 3ch lat wstecz (przynajmniej ja mam lipę)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 08:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
XII napisał(a):
Odkąd pamiętam MA doi kasę :) tak od 3ch lat wstecz (przynajmniej ja mam lipę...

zapomniales dodac:

"...a mimo to nadal gram" :D

sprawa jest prosta, duzo osob nie jest zadowolonych z gry, ale graja, i dopoki MA nie zauwazy drastycznego spadku przychodow, odplywu graczy, a takiego na razie nie ma, no to po jaka cholere maja byc bardziej hojni? ;)

no to zdrow ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 09:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...ale gram nadal ;) i nie wiem jak długo jeszcze będę grał :D

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 09:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
JIIIS napisał(a):
sprawa jest prosta, duzo osob nie jest zadowolonych z gry, ale graja, i dopoki MA nie zauwazy drastycznego spadku przychodow, odplywu graczy, a takiego na razie nie ma, no to po jaka cholere maja byc bardziej hojni? ;)

no to zdrow ;)

zle to ujales. duzo osob jest niezadowolonych z lootu, ale kto w kasynie jest zadowolony, jak traci? graczy nie bedzie ubywac, dopuki beda jackpoty - czyli ath i mozliwosc wzbogacenia sie. nie mowie, ze realna mozliwosc, ale kto choc raz nie puscil lotka, wiedzac, ze ma nikle szanse nawet na "trojke"?

zdrow, zdrow

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 11:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII, czyli wczorajszy hunt wyszedł na plus, a jeśli chodzi o mining to za małe obroty miałeś. Ja robię rundki bez ampa po 150ped (100 bomb i 100 sond) i zwrot czasami mam po jednym runie, czasami po dwóch. A ampy tylko zwiększają wymagane obroty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 13:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ehh CvX! akurat ten hunt na końcu ogólnie na plus ;) ale no wiesz... 1 na 100 n/c ...mining to tak na koniec miał być dlatego mały raczej - późno było.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 15:56 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
PE doi od 3-4 lat i nic sie nie zmieni
mnie natomiast martwi ze na duze hunty po 2-3k pd oprocz mnostwa globow po 2 tygodniach jest calkowite w pizd....
----

poluje ostatnio na wieksze moby przynajmniej dla mnie takie sa:) hoggo,caentoriany,atro AOA

X1+beast
i k... cienizna po dlugim okresie huncenia nonstop tym samym sprzetem:(

P5+104 wychodzilem zdecydowanei lepiej niz tymi wiekszymi gunami

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 16:39 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
Rzadko wypowiadam sie na temat zwrotow bo z natury jestem optymista ale to co sie teraz wyprawia to musi zostac powiedziane - mamy prawdziwy CRY. Zgadzam sie w pelni z XII, ze przeginaja i to nie tylko nasza opinia, mozecie wierzyc lub nie ale nawet z super ekonomicznymi gunami typu imk2 czy mm zwrot 30%-60% to norma. Raz na 10 huntow jest sie na plus, a potem znowu to samo siano. Tak wiec radze narazie odpuscic sobie hunt - chyba ze ma ktos duzo pieniedzy i wysi mu czy to straci czy nie w kilka godzin. Ja bastuje, zajmuje sie miningiem do czasu lepszej ery bo w dzisiejszych czasach jest to najmniej pedozerne.

ps. chyba stane sie pesymista.....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2009, 22:03 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
Radas napisał(a):
Ja bastuje, zajmuje sie miningiem do czasu lepszej ery bo w dzisiejszych czasach jest to najmniej pedozerne.

hehe a kto powiedzial ze na miningu wychodzi sie na + ze wszyscy ostatnio lapia findery i ida w gory lasy rzucac bomby i sondy ?? Takie podejscie maja chyba wszyscy bo cos wyczyscilo wiekszosc terenow przez ostatni tydzien :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2009, 16:57 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Ja powiem tak:

1. Hunting -- totalna klapa i irracjonalne minusy

2. Mining -- troche lepiej, ale no do ideału bardzo daleko (czasem wpadnie jakiś hof, co zmniejszy totalną porażkę)

3. Craft -- jakoś da się funkcjonować na sprężynkach, conduktorach itp., ale o profitach nie ma co mówić

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości

Panel
Skocz do: