Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2009, 19:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Image

Wystartowała oficjalna strona nowego, nieprezentowanego dotychczas obszaru planety Rocktropia - Zomhattanu. Według informacji umieszczonych w witrynie pierwsze kroki na planecie tworzonej przez Studio Neverdie będziemy mogli postawić we wrześniu bieżącego roku.

Fragment wywiadu EntropiaUniverse.pl z Neverdie:
Cytuj:
NEVERDIE: Rocktropia jest dużą planetą. Skupiliśmy się na tworzeniu dwóch głównych obszarów. Jednym jest Zamek Lemmiego (Lemmy's Castle) i Stadion Motorhead (Motorhead Stadium). Inny, który jest... zmieniliśmy jego nazwę - Zomhattan, jak Manhattan - Zomhattan - opanowany przez zombie Nowy Jork. (...)
Z powodzeniem stworzyliśmy miasto. Jest to hybryda Nowego Jorku z lat 80-tych oraz futurystycznej techniki robotów. Dokonujemy już końcowych poprawek.

Oficjalna strona: http://www.zomhattan.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2009, 21:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Kurcze, byłem bardzo sceptycznie nastawiony do pomysłu Planet, tak jak do większości pomysłów MA, jednak chyba zaczyna do mnie docierać jak niesamowicie innowacyjne to jest. Jeśli niczego nie spierniczą to będzie chyba strzał w 10. Martwi mnie tylko to, że chyba trochę mało graczy gra w Entropię by zapełnić te wszystkie światy, a co za tym idzie dać wszystkim firmą zysk. Albo więc będą nas okradać jeszcze bardziej, albo planują akcje promocyjną na niespotykaną skalę (na którą potrzeba kasy, patrz pkt. pierwszy). Tak czy siak nie mogę się doczekać, żeby powalić z Imp Kołkownicy do Zombie Female Stalker ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2009, 21:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
nic nie stoi na przeszkodzie, aby kazda planeta była "oddzielnym" RCEMMO i dokonała promocji swojej oferty na łamach najpopularniejszych serwisów o grach i nie tylko tam. Co prawda...ilość osób zainteresowanych tego typu rozrywką jest dość ograniczony (szczególnie w Polsce), ale śmiem twierdzić, że znajdzie się odpowiednia ilość osób na zapełnienie tych planet...raczej kwestią będzie koszt rozrywki, bo jeżeli będzie taki sam jak teraz na Calypso...to tak z 80% zainteresowanych da sobie spokój. Nie za taką cenę.

Chociaż z drugiej strony mogę się mylić...spójrzmy na Second Life...nie wiem ile mają aktywnych wpłacających graczy, bo liczby typu tam +10mln kont (a dokładnie z wikipedii: "Pod koniec sierpnia 2007 roku, według oficjalnych danych, zarejestrowanych było ponad 9 mln graczy, z czego około 1,5 mln aktywnych w ciągu ostatnich 60 dni.")...o niczym nie świadczą tak na dobrą sprawę. Tym nie mniej istnieje spora szansa na ponowne zaistnienie RCEMMO na rynku online'ów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2009, 22:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Level napisał(a):
nic nie stoi na przeszkodzie, aby kazda planeta była "oddzielnym" RCEMMO i dokonała promocji swojej oferty

Takie właśnie jest zamierzenie MA. FPC będzie promować i tworzyć Planet Calypso - a pozostali swoje planety.

Mnie raczej martwi jakość wykonania tych innych planet - bo przyznam, że zerkając na screeny czy co to tam jest na tej stronie zomhattanu - te zombie wyglądają komicznie i na pewno nie na miarę CryEngine. Coś mi mówi, że od strony wizualnej planeta Cyrene będzie najładniejszą i najbardziej dopracowaną. Pożyjemy - zobaczymy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2009, 09:44 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 140
Society: Nivelus Lupus
Głupi to oni nie sa na pewno a robiąc jakiś biznes na pewno nastawieni są na początkowe straty związane z początkiem i kupa kasy na działania marketingowe wiec zobaczymy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2009, 15:43 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
ateush napisał(a):
Level napisał(a):
nic nie stoi na przeszkodzie, aby kazda planeta była "oddzielnym" RCEMMO i dokonała promocji swojej oferty

Takie właśnie jest zamierzenie MA. FPC będzie promować i tworzyć Planet Calypso - a pozostali swoje planety.

Mnie raczej martwi jakość wykonania tych innych planet - bo przyznam, że zerkając na screeny czy co to tam jest na tej stronie zomhattanu - te zombie wyglądają komicznie i na pewno nie na miarę CryEngine. Coś mi mówi, że od strony wizualnej planeta Cyrene będzie najładniejszą i najbardziej dopracowaną. Pożyjemy - zobaczymy :)

zdecydowanie cyrene ma duze szanse zeby najlepiej wygladac ale gdy patrze na strone ludzi ktorzy ja robia : www.digitalscryers.com to mam pewne watpliwosci ;)
ale co ciekawe jes jeden pan (Alan Morgan) ktory zamierza sam zrobic sobie planete jedynie za pomoca datkow i ludzi dobrej woli ( taka praca organiczna) :
http://www.planet-postmoderna.com/
na jego profilu LinkerIn mozna znalezc PDFy z ciekawymi informacjami odnosnie partnerstwa z MA sygnowane jako poufne ciekawe ze podzial zyskow nie jest staly i moze wynosic nawe 90% dla MA i tylko 10 dla partnera, koszt zbudowania planety to ok 3M$/rok
Neverdie jest w duzo lepszym polozeniu niz ten pan bo juz od prawie roku pracuje dla niego student: http://nikoevangelista.com/EntropiaPage.html jak pisze o sobie robi 2 objekty tygodniowo i wysyla je do glownego mechanika ;) ciezko liczyc na to ze entropia universe dorowna
wspolczesnym produkcjom Online. Tytuly takie jak Aion czy SW old republic sa tworzone przy ogromnych budzetach przez swiatowej slawy specjalistow. ale tak jak pisze Ateush - pozyjemy zobaczymy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2009, 17:26 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Society: FoFW
Szkoda.
Jakość tych modeli pozostawia wiele do życzenia...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2009, 19:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Dla mnie sÄ… OKI, ale nie znam sie na tym.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: