Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 08:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Marco wydał oświadczenie nt. nadchodzących zmian i przyszłości planety Calypso oraz Entropia Universe. Poniżej skrócone tłumaczenie.

Minęło 6 lat od wprowadzenia pełnej wersji Entropii. Niedługo, wraz z wprowadzeniem VU 10 nastąpi nowy etap rozwoju. Zostanie on ukierunkowany na tworzenie platformy dla wielu planet, a aktualnie znana nam Planeta Calypso będzie rozwijana przez First Planet Company.

Kontynenty Eudoria i Amethera odnowionej planety Calypso będą mieszanką nowego i starego - wymagały będą jednak ponownego ich poznania i zwiedzenia.

Rozwój historii (storyline) dziejącej się na Planet Calypso będzie kluczowym zadaniem. Pragniemy stworzyć świat w którym gracz będzie chciał być i uczestniczyć. Postacie graczy będą powiązane z dziejącymi się wydarzeniami i będą miały na nie wpływ. Gracz będzie odczuwał, że jest kolonistą na nowym nieznanym świecie.

Wkrótce po wprowadzeniu VU 10 zostanie położony znaczący nacisk na dalszy rozwój i pogłębienie aspektów RCE (real cash economy) aby zbliżyć świat EU do realnego. Każdy gracz niezależnie od portfela i zaangażowania powinien znaleźć dla siebie jakąś niszę w Entropia Universe.

Również komunikacja pomiędzy twórcami a użytkownikami ma być poprawiona i znacząco wpływać na rozwój naszego wspólnego świata. Konstruktywna krytyka jest dobra dla rozwoju EU - bezproduktywne narzekanie i frustracja - niekorzystna dla nas wszystkich.

To wszystko to oczywiście długoterminowe plany i zamierzenia które można zmieścić w punktach:
- rozwój historii dziejącej się w grze,
- rola gracza jako kolonisty,
- rozwój aspektów finansowych (RCE),
- otwarcie na głos społeczności.

Dodatkowo informuję, że po zalogowaniu w VU 10 wasze awatary będą miały możliwość stworzenia nowego wizerunku - lub zachowania obecnego wraz z fryzurami itp. prawie bez zmian.

Miłego weekendu,
Marco
Prezes i Dyrektor Kreatywny First Planet Company

Źródło: EntropiaGateway

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 08:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Dodatkowo kształt Eudorii po VU 10:
69

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 11:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
lol ciekawe o ile mniejsza będzie nowa eudoria...ehhh, dlaczego ?! :cry: teraz jeszcze bardziej mnie na tą kronikę bierze, tyle zmian.
Nowa Eudoria bardzo różni się od starej. Ciekaw jestem o ile mniej outpostów/miast będzie, nie mam weny na teraz, nic więcej w tym temacie na dzisiaj nie mam do powiedzenia poza rozczarowaniem i smutkiem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 12:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
MASAKRA :)
Szukacie alternatywy dla EU? :) Poczekajcie na VU10! Zapewne będzie to inna gra niż Entropia, Project Entropia. To będzie całkiem nowa gra - niektórym przypomną się czasy z wersji gold oprawionej w lepszą, niecodzienną grafikę, poznawanie nowego świata i odkrywanie nowych miast czy teleportów. Moim zdaniem twórca wybrał odpowiedni kierunek rozwoju gry pod tym kątem, aczkolwiek mogą się znów przejechać jeśli okażą się zachłanni i nadal będą doić ile wlezie :) - w to nie wierze, myślę, że od VU10 wszystko się zmieni! Będzie łatwiej, a już na pewno powinno dużo zależeć od nabytej wiedzy gracza nie tyle co w starej wersji ale w nowej, od jego umiejętności - a nie jak dotąd od zasobów finansowych w portfelu! Teraz to tylko jestem ciekaw kiedy będzie VU10... zapewne nie prędko...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 12:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
rozwoj aspektow finansowych, hm, brzmi ciekawie :D

XII napisał(a):
Teraz to tylko jestem ciekaw kiedy będzie VU10... zapewne nie prędko...

ponoc sa "juz" w fazie testow, a to na moje oko jest gdzies w polowie :D ale kto ich tam wie jakich tam maja Quality Engineers :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 18:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
W sumie nowy zarys Eudorii przemawia za tym, że ta gra dopiero powstaje :P poziom wersji alpha :D taki nienaturalny zarys kontynentu, ziemi, rzek itd. ;) Po prostu dziwny... i jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak cryengine da sobie radę z tak obszerną mapą, a raczej nasze kompy - chyba, że będzie maksymalnie okrojony.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 19:08 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
XII - A co wielkosc mapy ma do tego, czy cos bedzie chodzilo plynnie, czy tez nie? Nie jest wazne, czy bedzie 1km^2 czy 1000km^2, bo CE2 wykorzystuje streaming danych, wiec jezeli beda jakies problemy z plynnoscia gry to napewno nie przez to, ze jest duza mapa - no chyba, ze nie skorzystaja z niego, ale to bedzie glupota...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 20:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...tak wiem o tym w każdej grze online masz z tym do czynienia.... chodzi mi głównie o to jak sobie poradzi komp z obiektami które już widzisz, które się pokazały po tym jak dane dotyczące rozmieszczenia i akcji danego obiektu są pobrane z serwera tj. myślę, że to będzie te 200-300m w promieniu od postaci jak MA nasadzi tyle trawy i drzew do tego moby :D + np. wybuch z rakietnicy ... wszystko może siadać, ciąć się itd. Z pewnością widziałeś różne mody do cry i zauważyłeś, że głupia skrzynia podczas rozpadania się od wybuchu potrafi zaciąć kompa gdy rozpada się na drobne odłamki, drzazgi itd. ale może za wiele sobie wyobrażam ...być może MA maksymalnie to uprości :P czyli wynikiem tego będzie to samo co mamy tylko inaczej wyglądające i zepsute lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Maj 2009, 20:21 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Z tym masz racje, jednak mysle, ze zostanie to uproszczone do minimum, bo faktycznie kompy ciezko beda sobie z tym wszystkim radzily... Ja i tak sie boje o przycinanie gry w czasie, gdy bedzie widoczne spore stadko mobow, a jak doszlyby takie bajery to kazdy komp wysiadzie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Maj 2009, 02:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
i właśnie o to mi chodziło... masakra ;) no ale zobaczymy co będzie.Ja osobiście sądzę jak pisałem wyżej, że MA maksymalnie wszystko uprości a efektem tych uproszczeń będzie plastikowa kicha ;) tzn. wrażenie jakby wszystko było zrobione z plastiku... Bo avatary robione jednym ujem mamy już za sobą :D i nie sądzę by MA coś z tym zrobił ...nadal będziemy mieli te gejowskie avatary ...ale olać to. Na dzień dzisiejszy to gra mnie ***** na maxa - MA dyma jak tylko może. Zrobiłem dziś sobie mining myślałem, ze uj mnie strzeli - na Ametherze > 10 bomb nic > 1 biomba vpoor > 25 bomb nic > 2 bomby sml i vpoor > 15 bomb nic > 1 bomba poor > 10 bomb nic > 1 tiny > 16 bomb nic > 1 bomba aver > 8 bomb nic > 1 bomba vpoor itd.... przerwałem bo zaczęło to być strasznie męczące... Brak mi słów by określić to co mindark robi :/ szkoda, że tak zdzierają.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Maj 2009, 02:23 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
eh

Wypoiiedzi Mutaka powinny byc oznaczone jakims kolorem jako, sami wiecie
Jednoczezsnie niosa wielki poklad prawdy

jak potem kolege oceniac? ze psioczy? On ma tyko wiedze ktorej my nie mamy, i oczekiwania ktore my choc nie wiemy moze tego jeszcze...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Maj 2009, 14:44 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
ja tam co do grafy i obciążenia kompa podchodzę spokojnie, wszak w obecnej wersji w opcjach można parę rzeczy zincrasowac albo obniżyć do 0 i naprawdę to jest widoczne bo mam przyjemność grać na 2 kompach z czego jeden atrhlon 64x2 5000 z 8600 gt działa all super na full, natomiast barton 2500 z 7600 po obniżeniu też działą super (nie licząc czasu na wgranie windy :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Maj 2009, 15:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Martin Drake napisał(a):
eh

Wypoiiedzi Mutaka powinny byc oznaczone jakims kolorem jako, sami wiecie
Jednoczezsnie niosa wielki poklad prawdy

jak potem kolege oceniac? ze psioczy? On ma tyko wiedze ktorej my nie mamy, i oczekiwania ktore my choc nie wiemy moze tego jeszcze...

To jakaś aluzja do mnie? Bez przesady proszę... Gdybym kłamał to inna sprawa, każdy wie jak jest ;)
Sęk w tym że wiedza nie ma znaczenia, właśnie... a nie że np. Ty jej nie posiadasz czy ktoś inny... Nie rozumiesz tego co piszę? To nie komentuj zgryźliwie... Gra przypomina coś w czym nie trzeba myśleć wręcz twórca chce abyś nie myślał tylko wpłacał i tracił - o to mi chodzi. Już rozumiesz? Czy muszę to rozłożyć na jakieś prostsze czynniki?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 10:47 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Analizując mapę stwierdzam że już nie długo zostaniemy pozbawieni miejsca zarobkowego zwanego Oil-Rig! :(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 11:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
MarO napisał(a):
Analizując mapę stwierdzam że już nie długo zostaniemy pozbawieni miejsca zarobkowego zwanego Oil-Rig! :(

Wreszcie ktoś zauważył coś konkretnego :)
Myślę, że oil-rig pozostanie - byc może w innym miejscu i formie.
W tym temacie na EF dokonano ładnego porównania:
75
Swoją droga ja się bardzo cieszę, że będę na nowo jak za dawnych czasów biegał, zwiedzał i poznawał Calypso.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 13:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
ateush napisał(a):
MarO napisał(a):

Wreszcie ktoś zauważył coś konkretnego :)
Myślę, że oil-rig pozostanie - byc może w innym miejscu i formie.
W tym temacie na EF dokonano ładnego porównania:
75
Swoją droga ja się bardzo cieszę, że będę na nowo jak za dawnych czasów biegał, zwiedzał i poznawał Calypso.

Podpisuję się pod tym co napisałeś. Dodatkowo, cieszę się z powodu możliwości (jak dobrze pamietam to już 4?) zmiany wygladu postaci. Obecną postać tworzyłem na starym kompie z archaiczną kartą graficzną. Ponad rok temu przesiadłem sie na GF 8800 GT 1Ghz i avatar, który mi odpowiadał na starej grafie okazał się zupełnie inny na nowym sprzęcie - choćby kolor skóry, który teraz jest taki... rumuński :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 14:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Kolega który przedstawił zarys nowej mapy na starej mapie troszkę przesadził z wielkością tej nowej...

Raczej będzie to wyglądać tak

76

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 15:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nawet jeśli przesadził - to faktycznie troszkę.
Tak czy siak - powierzchnia lądu po VU 10 na obu przykładach wygląda na równą obecnej (lub nawet większą - ale to może być mylne wrażenie).

Ciekawi mnie jak podejdą do Amethery. Ten kontynent chyba wreszcie będą musieli skończyć - i pewnie będzie się różnił znacznie od obecnego (z wyjątkiem aktualnie zajętych obszarów pod landy). Dość trudne zadanie tak to zrobić aby właściciele landów nie narzekali...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 18:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
XII napisał(a):
Kolega który przedstawił zarys nowej mapy na starej mapie troszkę przesadził z wielkością tej nowej...

MA podało gdzieś powierzchnię nowej Eudorii?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 19:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nie no nigdzie MA nie dawał powierzchni nowej Eudorii... Ati masz rację, że mało się różni co do wielkości aczkolwiek z tego co rzuca się w oczy od razu widać, że MA zrezygnował z co najmniej 3ch serwerów które do tej pory obsługiwały Eudorie... z pewnością w miejscach tych mało się działo, a dlaczego by tak nie ograniczyć kosztów ;)

Ogólnie rzecz biorąc powierzchniowo raczej mało będzie się różnić nowa Eudoria od starej (nowa wydaje się być lekko mniejsza). Poza tym ciężko oceniać i w taki sposób przyrównywać zarys do istniejącej mapy bo być może MA znacząco zmniejszy rozmiar nowej Eudori względem starej w taki sposób, że wszystko zostanie pomniejszone o 2 razy ;) oczywiście powiększając nowa mapkę można ją jakoś dopasować do starej :D lub na odwrót...

Ja już nie mogę się doczekać kiedy to będę odkrywał Eudorię na nowo :P i to się liczy, a nie domniemania jak to będzie... :P To kiedy to VU ? :P

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 19:47 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
z tym poznawaniem to nie przesadzajmy :) przecież tpków nie zresetują i wystarczy godzinka by all odwiedzić, bo nie wierzę że na nowo tp runy będą do każdego tp bo .... po co

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Maj 2009, 19:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja nawet nie mam nic przeciwko jeśli trzeba będzie od nowa zdobywać teleporty. A po drodze oprócz podziwiania widoków: polowanie, kopanie, sweatowanie, po 3 kliki w każdej napotkanej kraft-maszynie. :) Żyć nie umierać. A jak się już znudzi? To będzie już kolejne VU, w końcu MA będzie mogło powrócić do dawnego cyklu wprowadzania nowych aktualizacji.

A, i mam nadzieję, że VU 10.0 będzie dopiero w okolicach drugiej połowy lipca. :P

edit: Chudy, nowe nie będą tylko miasta, ale cały teren. Godzinka to mało nawet na pobieżne zapoznanie się z nową planetą. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 10:43 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Society: UPC - United People of Calypso
Nick w grze: Dawid root Balcer
Ja to widze też troszke inaczej. Nowa mapa = inne położenie minerałów = od nowa poszukiwanie wszystkiego a co idzie za tym tak jak teraz powiedzmy że można jakoś na miningu wychodzić bo wiadomo gdzie trzeba isć aby coś znależć i jakie są respowny na danym terenie + jaki teren jest przystosowany do jakich finderow tak teraz bedzie zdobywanie wiedzy od początku co za tym idzie = kiepskie zwroty = kupe siana dla MA :)
MA zdaje sobie juz po części sprawe z tego że ludzie troszke się nauczyli kopać ( mamy w koncu paru full time minerow ktorzy w EU sobie pracuja ) i chce ich cofnąć do punktu startu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 11:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
miniportal napisał(a):
Nowa mapa = inne położenie minerałów = od nowa poszukiwanie wszystkiego

Pewnie tak - ale z drugiej strony na wykupionych landach Amethery nie wiem czy powinni zmieniać rozkład minerałów. Właściciele będą się burzyć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 11:13 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
ateush napisał(a):
Pewnie tak - ale z drugiej strony na wykupionych landach Amethery nie wiem czy powinni zmieniać rozkład minerałów. Właściciele będą się burzyć.

Już zmienili parokrotnie i właściciele nic nie zrobili. Ale fakt pozostanie faktem że bym się lekko wpienił jakby mi np z landu ruge zdjeli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 11:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
miniportal napisał(a):
Ja to widze też troszke inaczej. Nowa mapa = inne położenie minerałów = od nowa poszukiwanie wszystkiego a co idzie za tym tak jak teraz powiedzmy że można jakoś na miningu wychodzić bo wiadomo gdzie trzeba isć aby coś znależć i jakie są respowny na danym terenie + jaki teren jest przystosowany do jakich finderow tak teraz bedzie zdobywanie wiedzy od początku co za tym idzie = kiepskie zwroty = kupe siana dla MA :)
MA zdaje sobie juz po części sprawe z tego że ludzie troszke się nauczyli kopać ( mamy w koncu paru full time minerow ktorzy w EU sobie pracuja ) i chce ich cofnąć do punktu startu.

jakos w to nie wierze, podnioslby sie taki krzyk, ze byloby slychac, az do Szwecji :) jaki MA mialoby w tym cel, czy dostaniesz zwrot 80% (czy jakikolwiek inny) wartosci TT uzytych bomb/sond/ampow w lyscie, czy w narcu, to dla MA nie ma roznicy, aczkolwiek nie jest to wykluczone, bo MA ma wiele "genialnych" pomyslow, zeby sp... co dobrze dziala

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 11:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
należy pamiętać, że każdy item należy do MA, oni decydują co jest gdzie, życzę wielu land ownerom niespodzianek w kwestii złóż. Swoją drogą...sami przyznajcie, że ponad połowa land areas jest niepotrzebne

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 11:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zawsze jest szansa, że w końcu będziemy mieli możliwość decydowania jakie złoża chcemy mieć na landzie :)

Planet Calypso stoi w obliczu ogromnej konkurencji, którą będzie miała ze strony innych planet, to czego nie udało się zrobić konkurencjia MA przez lata, sam MA przygotował swojej pierwszej planecie, już wkrótce Marco będzie musiał obrócić się "twarzą do klienta"

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 13:49 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
JIIIS napisał(a):
jakos w to nie wierze, podnioslby sie taki krzyk, ze byloby slychac, az do Szwecji :) jaki MA mialoby w tym cel, czy dostaniesz zwrot 80% (czy jakikolwiek inny) wartosci TT uzytych bomb/sond/ampow w lyscie, czy w narcu, to dla MA nie ma roznicy, aczkolwiek nie jest to wykluczone, bo MA ma wiele "genialnych" pomyslow, zeby sp... co dobrze dziala

A widzisz kolego i tu niedostrzegłeś jednej kwestii. Ja mam zwroty srednie od 40 do 70TT czasami cos sie wyzej trafi. Ale ze idac np rare ore/enmater z highend sprzetem mam duze prawdopodobieństwo ze wyjde na plus badz na zero. Jak mi poprzemieszczaja mineraly to znow trzeba bedzie poinwestowac sporo siana aby odkryc odkad dokad sa dane mineraly.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 14:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
miniportal napisał(a):
JIIIS napisał(a):

A widzisz kolego i tu niedostrzegłeś jednej kwestii. Ja mam zwroty srednie od 40 do 70TT czasami cos sie wyzej trafi. Ale ze idac np rare ore/enmater z highend sprzetem mam duze prawdopodobieństwo ze wyjde na plus badz na zero. Jak mi poprzemieszczaja mineraly to znow trzeba bedzie poinwestowac sporo siana aby odkryc odkad dokad sa dane mineraly.

oczywiscie Kolego :D ale nie dostrzegles tez, ze sytuacja ta moze porzadnie wkurzyc czesc osob, a to moze sie nie przelozyc na zysk dla MA :P mysle, ze jakby chcieli wyciagnac wiecej kasy to by magicznym suwaczkiem zmniejszyli zwrot o pare %, dla ludzi malo zauwazalne, a nie musieliby zmieniac nic w systemie :P ale jak pisalem, kto ich wie

wspolczuje tez jak masz taki zwrot, ja juz chwile nie kopie, jak kopalem to na dlusza mete mialem duzo lepszy zwrot (40-70% to dosc duza rozbieznosc podales :P) przy prostym sprzecie i z markupem w dluzszym okresie dawalo zawsze + i jak sytuacja tak wyglada jak mowisz to szybko lopaty nie wyciagne ze storage :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 22:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
j3s niestety jest tak jak pisze poprzednik.. zwrot z kopania (widac nie tylko u mnie) jest zeby nie powiedziec brzydko *****.. Ostatnio zauwazylem ze z ampem potrafie miec zwrot 40% i to nie na jednym pechowym runie lecz na naprzyklad 6 ampach sie tak rozklada. Bez ampowo jest minimalnie lepiej. Podczas cudow da sie wyjsc na plus ( w ciagu jednego dnia) w czasie jednego tygodnia nie mialem plusa od 2 miesiecy gdzies. Do tego jesli dojdzie TP Run od nowa + przemieszczenie obecnej lokalizacji towaru kopalnego to sie zalamie xD
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Maj 2009, 23:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
babel104 napisał(a):
j3s niestety jest tak jak pisze poprzednik.. zwrot z kopania (widac nie tylko u mnie) jest zeby nie powiedziec brzydko *****.. Ostatnio zauwazylem ze z ampem potrafie miec zwrot 40% i to nie na jednym pechowym runie lecz na naprzyklad 6 ampach sie tak rozklada. Bez ampowo jest minimalnie lepiej. Podczas cudow da sie wyjsc na plus ( w ciagu jednego dnia) w czasie jednego tygodnia nie mialem plusa od 2 miesiecy gdzies. Do tego jesli dojdzie TP Run od nowa + przemieszczenie obecnej lokalizacji towaru kopalnego to sie zalamie xD
Pozdrawiam

:/ no to tylko szczerze wspolczuje, szkoda, bo lubilem pokopac, czego nie praktykuje z braku czasu na bieganie od wlasnie nieco ponad 2 miesiecy i na razie sie nie zanosi, ja kopalem max. z ampami 101 i jakos zwroty byly, kopiac glownie enmatty (i to prawie bez binary/devila/solisa), ktore wiadomo maja niski markup

wiec na Twoim przykladzie, jak pisalem post wczesniej, namieszanie przez MA z polozeniem surowcow moze im sie nie oplacic, bo pare dolarow zysku okupione frustracja i wsciekloscia klientow, ktorzy bycmoze rzuca w p... lopata :D, to nie jest dobre rozwiazanie, bo na pewno wiele osob juz teraz jest zdrowo wk... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2009, 06:13 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
JIIIS napisał(a):
oczywiscie Kolego :D ale nie dostrzegles tez, ze sytuacja ta moze porzadnie wkurzyc czesc osob, a to moze sie nie przelozyc na zysk dla MA :P mysle, ze jakby chcieli wyciagnac wiecej kasy to by magicznym suwaczkiem zmniejszyli zwrot o pare %, dla ludzi malo zauwazalne, a nie musieliby zmieniac nic w systemie :P ale jak pisalem, kto ich wie

wspolczuje tez jak masz taki zwrot, ja juz chwile nie kopie, jak kopalem to na dlusza mete mialem duzo lepszy zwrot (40-70% to dosc duza rozbieznosc podales :P) przy prostym sprzecie i z markupem w dluzszym okresie dawalo zawsze + i jak sytuacja tak wyglada jak mowisz to szybko lopaty nie wyciagne ze storage :D

ad1) wiesz i owszem moze wkurzac ale ludzie tez powinni zrozumiec ze wiedza zostala zdobyta tysiacami pedow ktore teraz pracuja na siebie. Wiesz te suwaki z % zwrotu to juz nie te czasy. Przy obecnych programach do statystyk w mig zauwarza ludzie ze cos MA kombinuje przy zwrotach :)

ad2) a ja nie wspolczuje bo nawet przy zwrocie 40%tt jestem w stanie wyjsc na 0 wszystko zalezy od %. np wczoraj byl wspanialy dzien jeden run +460
Of course co run niemam 40% bo bym sie chyba pochlastal ale rozpietosc tak sie ma a wiesz wystarczy ze znajde 1 ped dunkla i caly run zupelnie inaczej wyglada. Od 10 dni dawali mi troszke popalic a wczoraj oddali :) Codziennie przepalam jakies 600-800 sond no i nadal mam za co minowac a to znaczy ze zle nie jest :)

a co mnie jeszcze bardziej drazni to to ze lece z ampami zwrot kijowy w koncu zdejmuje ampy i ryp global hof etc... zakladam znow kicha. Wiekszosc moich hofow globali jest nieampiona a czasami zakladam nawet 109 ampa jednak ostatnio mnie skutecznie z nich wyleczyli :) -300 na paru runach mowi samo za siebie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2009, 09:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
miniportal napisał(a):
ad1) wiesz i owszem moze wkurzac ale ludzie tez powinni zrozumiec ze wiedza zostala zdobyta tysiacami pedow ktore teraz pracuja na siebie. Wiesz te suwaki z % zwrotu to juz nie te czasy. Przy obecnych programach do statystyk w mig zauwarza ludzie ze cos MA kombinuje przy zwrotach :)

ad2) a ja nie wspolczuje bo nawet przy zwrocie 40%tt jestem w stanie wyjsc na 0 wszystko zalezy od %. np wczoraj byl wspanialy dzien jeden run +460
Of course co run niemam 40% bo bym sie chyba pochlastal ale rozpietosc tak sie ma a wiesz wystarczy ze znajde 1 ped dunkla i caly run zupelnie inaczej wyglada. Od 10 dni dawali mi troszke popalic a wczoraj oddali :) Codziennie przepalam jakies 600-800 sond no i nadal mam za co minowac a to znaczy ze zle nie jest :)

a co mnie jeszcze bardziej drazni to to ze lece z ampami zwrot kijowy w koncu zdejmuje ampy i ryp global hof etc... zakladam znow kicha. Wiekszosc moich hofow globali jest nieampiona a czasami zakladam nawet 109 ampa jednak ostatnio mnie skutecznie z nich wyleczyli :) -300 na paru runach mowi samo za siebie :)

1. jakie statystyki masz na mysli? :) bo te ogolne z trackera to sie (raczej) do niczego nie nadaja, bo nie wiadomo ile ludzi gra w dany dzien ;) a osobiste statystyki jednej osoby moga nie wspolgrac ze statystykami innej, kazdy moze miec swoja okreslona funkcje zwrotu (taka moja teoria ;))

2. moze z tymi ampami jest tak jak u mnie na krafcie, poklikam drogie BP -> spory minus, potem poklikam troche tansze -> hof ;) bycmoze najpierw musza Ci zabrac, zeby potem czesc oddac (rzadko dziala w druga strone :D), a wlasnie uzywajac wyzszych ampow (u mnie drozszych BP) przyspieszasz ten proces, taka moja teoria, u mnie dziala i sie jej trzymam ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2009, 12:52 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
JIIIS napisał(a):
1. jakie statystyki masz na mysli? :) bo te ogolne z trackera to sie (raczej) do niczego nie nadaja, bo nie wiadomo ile ludzi gra w dany dzien ;) a osobiste statystyki jednej osoby moga nie wspolgrac ze statystykami innej, kazdy moze miec swoja okreslona funkcje zwrotu (taka moja teoria ;))

2. moze z tymi ampami jest tak jak u mnie na krafcie, poklikam drogie BP -> spory minus, potem poklikam troche tansze -> hof ;) bycmoze najpierw musza Ci zabrac, zeby potem czesc oddac (rzadko dziala w druga strone :D), a wlasnie uzywajac wyzszych ampow (u mnie drozszych BP) przyspieszasz ten proces, taka moja teoria, u mnie dziala i sie jej trzymam ;)

1) NRF i inne tego typu gadgety a jest ich sporo bo to ze o niektorych nie slychac to nie oznacza ze ich niema :)
ale w tym przypadku usredniasz powiedzmy wynik a w ciagu paru miesiecy mozna stworzyc ladne statystyki :)

2) ja zauwarzylem ze jak zaczne latac z ampami 109 to poczatkowo mam dobre wyniki pozniej loot spada do minusa a jak zdejmuje to karaja mnie jeszcze jakis czas za uzywanie high ampow. Ostatnia kara wyniosla 10 dni :) pozniej loot wraca do normy czyli jakis tam delikatny +10 - +40 czasami -20 ale rzadko. i taka zabawa w kotka i myszke.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Maj 2009, 21:11 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Ma na samym poczatku wykorzystywalo nasza niewiedze przeciez nie wiedzielismy co naprawde nas czeka dalej...

wiec skilowanie poszukiwanie tego zlotego srodka ktory pozwoli nam sie spokojnie bawic bez ponoszenia ogromnych kosztow

i niestety starych graczy wiedza polega na tym ze my wiemy ze chodz bys mial 300K skili i shadow to nie oznacza ze doszedles juz tak daleko ze bedziesz mogl sie dobrze bawic polujac i bilans koncowy to 0

zabrali radosc grania przez pazernosc bo przeciez nikt sie nie cieszy jezeli gra ktora jest darmowa pod koniec kwartalu np kosztuje nagle 100.......$$$ mozna sie wkurzac ze wyszedles na -10% z huntu albo ze na 0 i nic nie zarobiles
ale wkur.. .sie juz mozna jak wychodzisz na -60-90%

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 08:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kjoo, to jest RCE, a nie darmowa gra ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 09:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Kjobaa napisał(a):
Ma na samym poczatku wykorzystywalo nasza niewiedze przeciez nie wiedzielismy co naprawde nas czeka dalej...

wiec skilowanie poszukiwanie tego zlotego srodka ktory pozwoli nam sie spokojnie bawic bez ponoszenia ogromnych kosztow

i niestety starych graczy wiedza polega na tym ze my wiemy ze chodz bys mial 300K skili i shadow to nie oznacza ze doszedles juz tak daleko ze bedziesz mogl sie dobrze bawic polujac i bilans koncowy to 0

zabrali radosc grania przez pazernosc bo przeciez nikt sie nie cieszy jezeli gra ktora jest darmowa pod koniec kwartalu np kosztuje nagle 100.......$$$ mozna sie wkurzac ze wyszedles na -10% z huntu albo ze na 0 i nic nie zarobiles
ale wkur.. .sie juz mozna jak wychodzisz na -60-90%

Tak, ale jest też druga strona medalu - bo jeżeli nigdy nic nie wpłaciłeś to możesz być tylko do przodu a radość z jakiegokolwiek zarobku jest o wiele większa :wink: Faktem jest, że ludzie, którzy nigdy nie wpłacili mają o wiele mniejsze szanse na trafienie czegoś dużego (nie mówię tu o żadnych spiskowych teoriach - czysta probablistyka) ale jak już trafią to mają coś z niczego. Nawet jak nie trafią a udaje im sie utrzymać na powieżchni to wciąż zostają im skile - i tu podobnie jak z zarobkiem - dużo mniejsze niż u wpłacających ale ciągle darmowe. A stresu nie ma żadnego :wink:

Niestety gdyby nie było tych "dobrych", którzy wpłacają to gra przestałaby istnieć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 11:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
"Na plus" są tylko i wyłącznie ci, co wypłacili i są do przodu - niezależnie od innych czynników.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 11:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
wasooth napisał(a):
"Na plus" są tylko i wyłącznie ci, co wypłacili i są do przodu - niezależnie od innych czynników.

Rozpatrując to w tej kategorii "na minus" są tylko ci, którzy skończyli grać/usunęli konto i wypłacili mniej niz wpłacili.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 12:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
per saldo jest to prawda:
Cytuj:
Rozpatrując to w tej kategorii "na minus" są tylko ci, którzy skończyli grać/usunęli konto i wypłacili mniej niz wpłacili.

mądrość Entropijna, tylko komu przypisać to stwierdzenie :P
Jakby się nad tym zastanowić, jest to prawda, gdyż PED do momentu "wypłacenia" go, jest bezwartościowy.
Ludzie wpłacając kasę...tracą ją. Jeżeli ktoś wypłacił/sprzedał więcej ped niż wpłacił, jest na plus :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 13:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
PED nie jest bezwartościowy, ma wartość 1 USD

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 13:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
coover napisał(a):

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 13:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
...nie ma to jak wyłapywanie sarkazmów...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 13:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
...nie ma to jak błędy w rzekomych sarkazmach... :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 13:59 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Level napisał(a):
Cytuj:

Jakby się nad tym zastanowić, jest to prawda, gdyż PED do momentu "wypłacenia" go, jest bezwartościowy.
Ludzie wpłacając kasę...tracą ją. Jeżeli ktoś wypłacił/sprzedał więcej ped niż wpłacił, jest na plus :)

He he coś w tym jest. Z tego co pamiętam Etopia miał coś podobnego w podpisie na EF, że bogatszy jest tylko ten, kto wypłacił więcej niż wpłacił ;) Plus dodane coś w stylu "others are just less virtually poor".

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 14:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):

Tak dobrze nie ma. :wink: 1ped = 0,1 USD

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Maj 2009, 15:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
co racja to racja :)

widać kto czyta uważnie, a kto pajacuje ;)

predus napisał(a):
Level napisał(a):

He he coś w tym jest. Z tego co pamiętam Etopia miał coś podobnego w podpisie na EF, że bogatszy jest tylko ten, kto wypłacił więcej niż wpłacił ;) Plus dodane coś w stylu "others are just less virtually poor".

tak jak się mówi, że człowiek miał tyle pieniędzy ile zdążył w życiu wydać, ale jak by nie patrzeć nawet virtualny pieniądz ma określoną wartość :)

Profil Offline
PostPost został usunięty przez Level 21 Maj 2009, 18:19.
Powód: glupi post napisalem:P
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 08:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ajajajaj ale problem ;) nie zapominajcie, że jest to gra, a jak każdy wie gra kojarzy się z zabawą, prawda? :) niestety za tę zabawę producent czyli MindArk życzy sobie pieniądze mimo, że gra reklamowana jest pod hasłami darmowej jest ona stosunkowo droga ale tylko wtedy kiedy chcemy zrobić coś więcej i jeszcze więcej :) nikt nikogo nie zmusza by wpłacał, a każdy kto to robi robi to świadomie bo chce się bawić :) Gry nie można traktować jak pracy która przynosi dochód... Niestety też fakt jest taki, że gra ostro wysysa fundusze gracza ale czego się tu spodziewać w końcu po to została stworzona :) ...coś jeszcze? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 08:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
gry nie można traktować jak pracy, natomiast EU daje nam taką możliwość :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 08:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ale EU jest ciągle grą, nie realną pracą, a że ktoś tam powiedział lub napisał, że daje takie możliwości to już jego problem... to tylko gra i zawsze nią będzie! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 08:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
XII napisał(a):
to tylko gra i zawsze nią będzie! :)

Ale już taki Neverdie na pewno nie traktuje tego tylko jak grę. To poważny biznes dla niego - nie tylko praca.
Samo Planet Calypso pewnie grą będzie - ale np. już chińskie planety to będzie czysta praca dla chińczyków.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 09:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):
XII napisał(a):
to tylko gra i zawsze nią będzie! :)

Ale już taki Neverdie na pewno nie traktuje tego tylko jak grę. To poważny biznes dla niego - nie tylko praca.
Samo Planet Calypso pewnie grą będzie - ale np. już chińskie planety to będzie czysta praca dla chińczyków.
Dokładnie - otworzą dla nich wirtualne zakłady do craftu dżinsów, butów i przenośnych radyjek :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 09:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Sivy napisał(a):
ateush napisał(a):
Dokładnie - otworzą dla nich wirtualne zakłady do craftu dżinsów, butów i przenośnych radyjek :lol:

hahahaha dokładnie :P

Ja Wam wszystkim proponuję zachować szczególny dystans od określeń typu ta gra to praca, a nie daj Boże traktować to właśnie tak - może to mieć opłakane skutki, później :/ a wyjaśnianie tej kwestii wzmiankami o np. Neverdie są jak najbardziej nie na miejscu :) ponieważ co tu dużo gadać... nie dla psa kiełbasa :) Neverdie ma udziały w MA, a nie jakieś tam zyski z CND - całe CND to fikcja ubrana w "sławę" aktora która posłużyła w celach marketingowych. Jak coś mi jeszcze do głowy przyjdzie to napiszę :) a co :P ...ooo następny mój post będzie miał nr 666 :P diabelski post :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 15:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coś masz słaby dzień na wymyślanie teorii spiskowych :P

tak dla przykładu, ktoś kto spędza godziny przy aukcji, zarabia i regularnie wypłaca z EU, gra czy pracuje?

nie każdy może być właścicielem planety, nie dla psa kiełbasa, tak jak mówisz, investycja w planetę to jakieś 5mln usd, ale czy ludzie wykładający takie pieniądze robią to dla zabawy?

nowoczesne formy nauki, czy pracy za pośrednictwem internetu dają ogromne możliwości, ale nie każdy to rozumie

btw, jeśli MA zostanie upubliczniony i kupię sobie jakieś akcje, to też dołączę do spisku? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Maj 2009, 20:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Coov ja wszystko rozumiem... Ja tylko ubiegam fakty od tej mniej kolorowej strony, a tylko po to by "na końcu" się nie rozczarować :) bo chyba nie miło by było gdyby się okazało, że to wszystko pada na pysk, a w sednie powstania tego było po prostu zagarnięcie jak największej ilości pieniędzy od naiwnych (czytać "pracujących" :P) graczy, którzy ot nagle stracili "pracę" :P a w dodatku po całościowym podsumowaniu okazuję się, że każdy z nich jest w plecy :D (sumując energię zużytą, czas, nerwy, zdrowie, itd...). Ja raczej wole podchodzić do tego z dystansem...
..a odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące spisków :D TAK qrde :P jesteś w spisku, byłeś, będziesz i jesteś lol :P
a poza tym ta Twoja kluska niedługo może się przewrócić :P tak biegnie i biegnie :D

Zdrów! :)

TAAA DAAA :D mój post nr 666 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 10:07 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Może EU może być jakąśtam dodatkową "pracą" ale niepewną. Coov zauważ że to tak naprawde nie jest wolny rynek bo wszytko stworzył MindArk. Oni mogą sterować podażą i popytem przez wprowadzanie nowych itemów, zmiane ECO, prowadzenie eventów itp. Też wole podchodzić do tego z dystansem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 11:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
XII ja już nie mam sił na twoje teorie spiskowe :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 14:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
predus > to nie czytaj, kto cię zmusza? Poza tym żadne to teorie spiskowe...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 14:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
EU nie może być pracą...z radością wpisałbym sobie Entropię do CV...ale to mi tylko przysporzy problemów raczej, a szkoda. Do póki PE i osiągnięcia w niej nie są pozytywnie rozpatrywana jako dodatkowe atrybut dla ubiegającego się o pracę...PE nie może być pracą. Tak to argumentuję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 15:35 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
i bardzo dobrze lvl :) a wy wszyscy którzy obarczacie mnie tym, że snuję jakieś niestworzone teorie spiskowe to raczej macie problemy ze sobą bo staracie się na siłę upodobać sobie LOL... Tylko po co? By osiągnąć jakieś korzyści? ...typowe :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 15:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Eee..? Z tymi teoriami chodzilo chyba o NeverDie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 16:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
wiecie lepiej przecież to po co ja mam się wypowiadać :)

Ostatnio edytowany przez XII, 23 Maj 2009, 17:54, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 16:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Noo,to ciekawe,nie wiedzialam o tym. Tylko ND chyba najpeirw musialby zaczac grac w EU,a potem dopiero sie zgadac z MA?Bo on jest z Ameryki,a Ma siedzi w Szwecji.. To nawet by sie trzymalo kupy,jesli wystawiliby asteoride specjalnie dla niego. Nadal jednak sadze,ze tak ''bezposrednio'' z MA to chyba nie jest zwiazany. Inwestowal wlasne pienaidze.A po ilu dniach wlasciwie asteroida zeszla z aukcji?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 16:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Co do CND...jeżeli ktoś z was dysponuje kwotami rzędu 100tys usd lub więcej, może śmiało na poważnie zagadać do MA odnośnie zaoferowania im tej kwoty, udziały lub cokolwiek, lecz w zamian chcielibyście coś a'la CND. Myślę, że załatwienie wszelakich formalności + ubranie tego w zgrabną historię zajmie pół roku-rok.

Jednakże... its not true :P
To jest niemożliwe do wykonania a w dodatku ociera się o teorie spiskowe pana XII.
MA nie jest skore do tego typu akcji.

Przykład obalenia teorii spiskowych...Neomaven i parę innych osób...jestem niemal pewny, że On i kilku innych, mogliby spokojnie zasilić konto MA o setki tysięcy USD przy okazji żądając CND/lub czegoś innego. To trudny temat...możemy tak sobie głupio wymyślać różne scenariusze. Być może...wolą nie inwestować kasy w MA gdyż liczą się z ryzykiem, nie wiem. To gułpie zboczenie z tematu jakim jest "PRZEBUDOWA CALYPSO".

Przypomnijcie sobie marki sprzętu...Genesis, Omegaton, Earth Weapon Enterprises (pistolety EWE EP), Affirmative Action Arms (karabiny A3 Punisher i Justifier), Fire Forge, Meckel & Loch i wiele innych...podobno należały kiedyś to "friends of MA".

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 17:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jeśli się kogoś oskarża to należy to poprzeć dowodami, a nie żądać dowodów na nieprawdziwość oskarżeń

mogło sobie i 10 osób bajdurzyć o wpłacie 1mln ped, co z tego? ja po wygraniu fapa miałem ofertę 200k ped, i co z tego? koleś przyszedł i przeprosił, bo mu się "wyrwało", istnieje różnica pomiędzy chęciami, a faktycznym działaniem

nigdy nie byłem fanem Neverdie, ale skoro jest w stanie investować pieniądze to z jakiego powodu mamy go oskarżać? trzeba się cieszyć, że przyciąga nowych graczy, przynajmniej EU się rozwija, no chyba, że ktoś nie wytrzymał napięcia, wycofał się z PE i teraz modli się o pad serverów lol

btw, ile udziałów w MA posiada Neverdie? chętnie się dowiem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 17:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
EU nie może być pracą...z radością wpisałbym sobie Entropię do CV...ale to mi tylko przysporzy problemów raczej, a szkoda. Do póki PE i osiągnięcia w niej nie są pozytywnie rozpatrywana jako dodatkowe atrybut dla ubiegającego się o pracę...PE nie może być pracą. Tak to argumentuję.

może kiedyś przyjdą takie czasy, że osiągnięcia w virtualnym świecie będą dodatkowym atutem podczas rozmowy rekrutacyjnej, jeśli miałbym do wyboru dwie osoby o porównywalnych cechach i umiejętnościach to napewno wybrałbym tę, która posiada avatara :)

Level napisał(a):
Co do CND...jeżeli ktoś z was dysponuje kwotami rzędu 100tys usd lub więcej, może śmiało na poważnie zagadać do MA odnośnie zaoferowania im tej kwoty, udziały lub cokolwiek, lecz w zamian chcielibyście coś a'la CND. Myślę, że załatwienie wszelakich formalności + ubranie tego w zgrabną historię zajmie pół roku-rok.

Jednakże... its not true :P
To jest niemożliwe do wykonania a w dodatku ociera się o teorie spiskowe pana XII.
MA nie jest skore do tego typu akcji.

też tak uważam, MA wkrótce to potwierdzi, kiedy okaże się, że zamkneli listę partnerów dla nowych planet, powód jest prozaiczny, ale oczywiście mądrzy inaczej wymyślą teorie o spisku i planetach dla wybranych...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Maj 2009, 18:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
XII wyedytowałeś i nie zdążyłem zacytować... wiesz, jak się chce do czegoś wymyślić teorię, to można na wszystkie sposoby, jednakże... gdzie w twoim toku myślenia NIEZBITE DOWODY? OK pisałeś o tym, że ludzie czekali na kasę po wpłacie... spoko... a skąd wiesz, że faktycznie tak było? może tak tylko mówili? skąd wiesz, że ND nie czekał? Można tak długo wymyślać w dwie strony...

Poza tym.... piszesz na początku, "niech mi ktoś udowodni na 100% pewny, że nie mam racji".... raczej to ty, upierając się przy czymś, powinieneś przedstawić DOWODY a nie DOMYSŁY i PLOTKI. Dowodów nie masz i nigdy mieć nie będziesz.

Żeby było jasne :) Nie czepiam się ciebie, może masz rację, ale nie spójrz na to z drugiej strony... nie każdy musi twój pogląd podzielać, a dowodów by przekonać "niedowiarków" nie przedstawiasz, jedynie domysły.

Pokój :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Maj 2009, 09:26 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
Nick w grze: Olga WITCH Aksolta
"może kiedyś przyjdą takie czasy, że osiągnięcia w virtualnym świecie będą dodatkowym atutem podczas rozmowy rekrutacyjnej, jeśli miałbym do wyboru dwie osoby o porównywalnych cechach i umiejętnościach to napewno wybrałbym tę, która posiada avatara "

Jestem przykładem osoby ktora na rozmowie rekrutacyjnej oprócz rozwiązywania zadań matematycznych opowiedziała co robi kiedy ma wolny czas - była to swobodna rozmowa na temat EU.Gość był zaskoczony bo byłam jedyna osobą spośród kilkudziesięciu ktora robiła coś zupełnie odmiennego a niżeli czytanie książek, nurkowanie etc. Dziś jestem szanowanym ( przynajmniej tak mi się wydaje) technologiem , więc chyba Cov juz nadeszły te czasy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Maj 2009, 10:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Aksolta napisał(a):
"może kiedyś przyjdą takie czasy, że osiągnięcia w virtualnym świecie będą dodatkowym atutem podczas rozmowy rekrutacyjnej, jeśli miałbym do wyboru dwie osoby o porównywalnych cechach i umiejętnościach to napewno wybrałbym tę, która posiada avatara "

Jestem przykładem osoby ktora na rozmowie rekrutacyjnej oprócz rozwiązywania zadań matematycznych opowiedziała co robi kiedy ma wolny czas - była to swobodna rozmowa na temat EU.Gość był zaskoczony bo byłam jedyna osobą spośród kilkudziesięciu ktora robiła coś zupełnie odmiennego a niżeli czytanie książek, nurkowanie etc. Dziś jestem szanowanym ( przynajmniej tak mi się wydaje) technologiem , więc chyba Cov juz nadeszły te czasy.

wg mnie zabawa w wirtualnym swiecie rozwija wiele przydatnych w pracy umiejetnosci, a chociazby staly kontakt z jezykiem angielskim, wiec chyba nie ma sie czego wstydzic ;) no chyba, ze ktos powie, ze gra bo lubi sobie pozabijac :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Maj 2009, 13:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dokładnie tak jak mówicie, grając można się wiele nauczyć, z każdą kolejną generacją ta świadomość rośnie, a oglądanie cefałek ściągniętych z netu zakończonych "bogatymi" zainteresowaniami jest nudne

Witch, dostałaś pracę dzięki PE, a teraz nie masz czasu grać ;)
zrobiłaś z tego gościa od rekrutacji discipla chociaż? ;)

a tak przy okazji, jeszcze raz dzięki ;)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: