Odpowiedz

Widzisz Robot Spacecraft, co robisz?
Czekasz przy statku na "wÅ‚aÅ›ciciela", żeby mu pogratulować. 0%  0%  [0]
Zostawiasz statek w spokoju - niech sobie stoi. 0%  0%  [0]
Czekasz przy statku - jeżeli nikt siÄ™ nie zjawia - claimujesz go. 19%  19%  [10]
Czekasz przy statku aż pojawi sie wÅ‚aÅ›ciciel i zanim zdąży dobiec claimujesz statek w czacie wpisujÄ…c "Hahahaha!" 15%  15%  [8]
Claimujesz statek jak tylko go zobaczysz i uciekasz. 40%  40%  [21]
Claimujesz statek zanim zrobi to ktoÅ› inny i oddajesz loot "wÅ‚aÅ›cicielowi". 4%  4%  [2]
Co to jest Robot Spacecraft? I jak siÄ™ tutaj biega? 21%  21%  [11]
Razem głosów : 52
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 10:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Tak jak w temacie, ciekawi mnie jakie macie podejście do claimowania "cudzych" Spacecraftów. Jest to jak najbardziej lgalne, kwestią tutaj jest jedynie moralność gracza :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 11:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
---> Claimujesz statek zanim zrobi to ktoś inny i oddajesz loot "właścicielowi".

jak sie zjawi w rozsadnym czasie oczywiscie :)

bo ponizsza odp. Czekasz przy statku - jeżeli nikt się nie zjawia - claimujesz go. sugeruje, ze oddalbys statek kazdemu kto sie zjawi, niekoniecznie musi to byc wlasciciel, a wlasciciel zapyta "hej nie widziales tu kosmitow?" :D

PS. fajnie Sivy ze szalejesz po forum, cos sie tu dzieje przynajmniej ;) keep going

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 12:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
---> Claimujesz statek zanim zrobi to ktoś inny i oddajesz loot "właścicielowi".

jak sie zjawi w rozsadnym czasie oczywiscie :)

bo ponizsza odp. Czekasz przy statku - jeżeli nikt się nie zjawia - claimujesz go. sugeruje, ze oddalbys statek kazdemu kto sie zjawi, niekoniecznie musi to byc wlasciciel, a wlasciciel zapyta "hej nie widziales tu kosmitow?" :D

PS. fajnie Sivy ze szalejesz po forum, cos sie tu dzieje przynajmniej ;) keep going
Muszę się czymś w pracy zajmować, prawda? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 14:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Jak nikogo nie ma to biore :P.
Wlasciwie to nie moge powiedziec co bym zrobil :P Zawsze jak widze jakas okazje to mi adrenalina skacze :P . Ale bym nie bral jakby byl wlasciciel :P Co innego jakby to byl Niemiec, juz mi jeden zakosil bekona ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 14:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Klikam i tyle. I nie mam też do nikogo pretensji jak ktoś "mojego" kliknie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 14:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
michalpypek napisał(a):
Jak nikogo nie ma to biore :P.
Wlasciwie to nie moge powiedziec co bym zrobil :P Zawsze jak widze jakas okazje to mi adrenalina skacze :P . Ale bym nie bral jakby byl wlasciciel :P Co innego jakby to byl Niemiec, juz mi jeden zakosil bekona ...
:lol: :lol: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 19:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Dziwne te mozliwosci w ankiecie. Stworzyles je tak, jakby zaclaimowanie Spacecrafta bylo jakims przestepstwem. Nie wiem,kto tu gra charytatywnie.. Ja zaznaczylam ''claimujesz i uciekasz'' - tylko nie mam pojecia,po co to ''uciekasz'', - potepia mnie na EF czy co? ;p Stoi to biore,ktos nie wzial,to jego strata.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 02:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Elanor napisał(a):
Dziwne te mozliwosci w ankiecie. Stworzyles je tak, jakby zaclaimowanie Spacecrafta bylo jakims przestepstwem. Nie wiem,kto tu gra charytatywnie.. Ja zaznaczylam ''claimujesz i uciekasz'' - tylko nie mam pojecia,po co to ''uciekasz'', - potepia mnie na EF czy co? ;p Stoi to biore,ktos nie wzial,to jego strata.
Tak jak napisałem wcześniej - kwestia moralności gracza - tylko i wyłącznie :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 09:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
heh dziwne są te odpowiedzi do zaznaczenia ale watpie żeby ktoś czekał na własciciela zanim te nie się zjawi.Miałem kilka razy takąsytuacje że stał czyś spacer no to co stoi to biore ale nigdy nieuciekalem jak go wziolem tylko szłem w swoia strone :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 10:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Sivy napisał(a):
Elanor napisał(a):
Tak jak napisałem wcześniej - kwestia moralności gracza - tylko i wyłącznie :wink:

Ehe, ciekawe skąd będziesz miał pewność, że to właściciel. Zagada, podbiegnie, zabierze i cześć :P
Chyba naprawdę się nudzisz, że robisz takie ankiety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 10:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Klikam i biegnÄ™ dalej ...

Ostatnio znalazłem czyjś statek na środku jeziora , właściciel się pewnie utopił :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 11:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
predus napisał(a):
Ehe, ciekawe skąd będziesz miał pewność, że to właściciel. Zagada, podbiegnie, zabierze i cześć :P
Chyba naprawdę się nudzisz, że robisz takie ankiety.

Jeśli bym był na odludziu i znalazł najpierw statek a potem domniemanego właściciela to bym mu go zostawił. A może to będzie jego pierwszy global? Ja tam się obejdę bez 50ped, on może nie. :wink:
Z resztą wszystko zależy od miejsca, sytuacji i humoru. :P W ruchliwym miejscu - możliwe, że bym rozpakował Spacecrafta. W kiepski dzień - może też.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 11:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
predus napisał(a):
Sivy napisał(a):
Elanor napisał(a):

No tak - więc lepiej samemu zaj.bać :lol:

Wczoraj znalazłem specera i przez całe 200m jak do niego biegłem to się zastanawiałem czy ---ktoś--- mi go nie podp.erdoli. Na szczęście, nie było ---ciach--- w pobliżu - i jest beacon :lol:

[ Komentarz dodany przez: CvX!: Sob 18 Kwi, 2009 13:16 ]
bez flame'owych zaczątków proszę. :wink:

Głupotę trzeba tępić :lol: Chociaż wytnij to gówniarskie "Ehe" :lol:

Ostatnio edytowany przez Sivy 18 Kwi 2009, 19:32, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 11:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
nie ma to jak miec bekona na nieswoim statku :D gratki ;)

predus napisał(a):
Ehe, ciekawe skąd będziesz miał pewność, że to właściciel. Zagada, podbiegnie, zabierze i cześć :P Chyba naprawdę się nudzisz, że robisz takie ankiety.

jak dokonam abordazu i poczekam chwilke i jak nadbiegnie zielona kropka biegajaca chaotycznie w kolko krzyczaca, czy nie widzialem space'a to to bedzie wlasciciel :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 17:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Zaznaczylem, to ze klikam jak spotkam... ino to "uciekasz" mi nie pasuje. Jest statek to go biore, jak ktos stoi obok to go killuje o ile to pvp.

Jak zaczynalem gre to sie ekscytowalem tym tematem ze "kradziesz, chamstwo" etc. a to prosta piłka, prawo silniejszego/szybszego.

//Teraz sie wyselowałem wiec mam 94 hp i nadal tak uwazam, wiec prosze bez tekstów ze "uber" sie znalazl i cfaniakuje. Po prostu takie sa zasady gry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 18:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Sivy napisał(a):

Moim zdaniem idealnie pasuje do tej ankiety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 20:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Sivy napisał(a):

Ja zawsze sadzilam, ze wstawianie emotki '':lol:'' na koncu kazdego zdania tez nie swiadczy o wyjatkowej blyskotliwosci ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 23:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ja te parę minut zawsze czekałem aż zjawi się potencjalny właściciel (4 albo 5 razy) a jako że nigdy się nie zjawił uważam, że statek poprostu sam z siebie się pojawia a finder poprostu umożliwia jego łatwiejsze zlokalizowanie. To jest moja osobista teoria i nie zamierzam nikogo do niej przekonywać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Kwi 2009, 23:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Mortifer napisał(a):
Zaznaczylem, to ze klikam jak spotkam... ino to "uciekasz" mi nie pasuje. Jest statek to go biore, jak ktos stoi obok to go killuje o ile to pvp.

Jak zaczynalem gre to sie ekscytowalem tym tematem ze "kradziesz, chamstwo" etc. a to prosta piłka, prawo silniejszego/szybszego.

//Teraz sie wyselowałem wiec mam 94 hp i nadal tak uwazam, wiec prosze bez tekstów ze "uber" sie znalazl i cfaniakuje. Po prostu takie sa zasady gry.

Fakt, przyznaję rację. Dobre wychowanie i kultura nigdy nie były bezwzględnym wymogiem EULA. To jest nasza indywidualna sprawa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Kwi 2009, 07:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Jaka kultura i dobre wychowanie?

Wg twojej teorii kazdy moze znalesc statek bo on tam juz czeka... to łaskawy jestes ze oddajesz cos drugiej osobie za darmo. To tak jakbys na ulicy znalazl 5 zł i czekał az nastepna osoba znajdzie i jej to dał i jeszcze pogratulował ;)

Tylko ja to widze czy inni tez uwazaja ze przeczysz sam sobie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Kwi 2009, 09:17 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Tak to MA urządziło, że warunkiem zlootowania spacecraft'a jest kliknięcie w czerwony guzior.
Kto kliknie ten jest właścicielem. Koniec i kropka.

Teorie jak się pojawia (imho generuje go jednak kopiący w poblizu), wychowanie, moralność itp nic do tego nie mają.

Bo jeśli tak będziemy na to patrzeć to chyba nikt by się nie odważył strzelić do drugiego avatara na pvp. Strzelać do ludzi ? No jak cie wychowali! Przywalić pomarańczce na oil rigu ? No brak kultury po prostu! Urządzać masową rzeź niewinnym snablom dla chęci zysku - toć to nie moralne!

To jest gra - z takimi zasadami jakie wymyśla MA - i tyle. Jakby chcieli aby kopiący był właścicielem spacecrafta - to by go po prostu claimował tak jak złoże.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Kwi 2009, 09:47 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Zgadzam sie z ateushem i mortem :)

Takie zasady "Moralnosci i Kultury" Wymyslaja gracze na ktorych sie mowi ze sa "carebear" :P czyli boja sie PvP, tylko by grali na PvE i reporyuja Ludzi ktorzy lubia zabijac :P ( Patrz Sprawa z Letum na EF... Reportowali go za zabijanie na ametherze :roll: )

Po to jest sprzet na Pvp zeby go uzywac, po to sa shipy zeby je claimowac, tak to juz jest :P.

A z teoria na temat statkow nie bede sie klocil.. Powiem tylko ze ja mojego bekona trafilem przy tp i wczesniej go tam nie bylo ;) dopiero po sondzie sie pojawil.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 08:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Elanor napisał(a):
Sivy napisał(a):

Ja zawsze sadzilam, ze wstawianie emotki '':lol:'' na koncu kazdego zdania tez nie swiadczy o wyjatkowej blyskotliwosci ;p
A ja zawsze sądziłem, że są uzupełnieniem przekazu pisemnego by był w pełni zrozumiały jeżeli chodzi o wydźwięk - wiem, wiem, dla niektórych odczytanie :lol: , czy :? może być trudne, ale jak poćwiczysz to na pewno dasz radę. Tak jak teraz dla przykładu zwracam się do Ciebie z przymrużeniem oka :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 10:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Widzę, że ankieta zdała egzamin wzbudzając porządany efekt - tchneła troszkę życia w forum i zmusiała do wymiany poglądów. Proponuję zamieszczanie właśnie takich ankiet, gdzie każdy będzie mógł wypowiedzieć swoje zdanie a co za tym idzie zmusić do dyskusji. Następna ankieta o PvP :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 10:14 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
mnie na jednym statku ubiegl jakis pomaranczowy sprinter. niestety, zginal dopiero po tym jak zawinal ladunek ;p ale... nie ma tego zlego, kilka godzin pozniej namierzylem drugi sygnal ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 10:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Turek napisał(a):
mnie na jednym statku ubiegl jakis pomaranczowy sprinter. niestety, zginal dopiero po tym jak zawinal ladunek ;p ale... nie ma tego zlego, kilka godzin pozniej namierzylem drugi sygnal ;)
Zmieniłbyś pewnie zdanie gdybyś się dowiedział, że zwinął Ci beacon za 48 PED, ale 5k residue to zawsze jakieś pocieszenie :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 12:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Max beacon to chyba 42 ped czy sie myle?
Sivy napisał(a):
A ja zawsze sądziłem, że są uzupełnieniem przekazu pisemnego by był w pełni zrozumiały jeżeli chodzi o wydźwięk - wiem, wiem, dla niektórych odczytanie :lol: , czy :? może być trudne, ale jak poćwiczysz to na pewno dasz radę. Tak jak teraz dla przykładu zwracam się do Ciebie z przymrużeniem oka :wink:

Nie chodzilo o same emotki,ale o ich nadmiar. Widac powinnam byla wstawic :? zebys zrozumial,o co mi chodzi :>

I chcialam sprostowac swoj poglad. Jesli widzialabym, ze to czyjs spacecraft i ten ktos do niego biegnie, to bym go nie ''kradla''. Zas gdy stoi sobie samotnie to zupelnie inna sprawa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2009, 15:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Elanor napisał(a):
Max beacon to chyba 42 ped czy sie myle?
Sivy napisał(a):

Nie chodzilo o same emotki,ale o ich nadmiar. Widac powinnam byla wstawic :? zebys zrozumial,o co mi chodzi :>

Brawo! Wreszcie załapałaś jak to działa - a mówią, że kobiety to takie głupie stworzenia :lol:

Cytuj:
I chcialam sprostowac swoj poglad. Jesli widzialabym, ze to czyjs spacecraft i ten ktos do niego biegnie, to bym go nie ''kradla''. Zas gdy stoi sobie samotnie to zupelnie inna sprawa.

Twój pogląd został uznany za sprostowany. Pochwalam :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2009, 20:37 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2009
HP: 90
Society: tymczasowo brak
Nick w grze: Grimmjow Jaggerjack Arrancar
Zalezy,jak nie widac na radarze to bierzemy i nogi za pas,jak widac to "gratz" i ruszam dalej.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2009, 21:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
pieniadze to nie wszystko, wiec czasem warto stracic, aby zyskac cos innego.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: