Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lut 2009, 21:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
ateush napisał(a):
Level napisał(a):
a do póki ... i do póki...do póty nie wrzucę nigdzie linka

Uuu to po terminie konkursowym możesz sobie darować :P

przecież dzisiaj jest dopiero 11sty. jeszcze 2 dni

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 02:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ok, nadszedł już czas, zdałem sobie sprawę, że 5 razy użyłem jakiegoś uploadera w wersji beta...zamiast tego bulk, tym razem się udało i wszystko działa :) cała operacja zajęła może 2h.

Moja produkcja:

http://www.youtube.com/watch?v=piEaLeVueyQ&fmt=22

To jest bardziej oldschool promo movie. Chciałem popracować nad efektami i bajerami ale sesja trwa i nie mam czasu.
Film został zrobiony przeze mnie, mam 20 lat, siedzę w PE od 2003 roku, studiuję.
Doskonale sobie zdaję sprawę, że nie ma on żadnych szans z filmem baxtera i paroma innymi produkcjami.
Ja tylko stwierdziłem i przyjąłem sobie, że taka prosta forma trafia do ludzi którzy nie widzieli entropii. może to obrazuje moją tępotę, kto wie, jako wzór przyjąłem trailer z eve online.

Możecie mnie wyśmiać. Wiem, że zawiodłem wszystkich, nawet siebie. Trudno, taki już jestem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 07:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Fajny film Lvl, nie przesadzaj, że zawiodłeś... Szanse do wygrania masz taką samą jak ktoś inny - zmontowałeś film i wysłałeś na youtube, a reszta w rękach MA... nic nie jest powiedziane, że nie spodoba się im akurat Twój film. Wiesz najważniejsze jest to, że coś zrobiłeś, coś opublikowałeś... kiedy ktoś inny tylko rozważał taką opcję i nic nie zrobił ;)

Trzymam kciuki :)

Pozdro.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 08:12 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Fajnie:) Wiesz, że nawet nie wiedziałem, że właśnie tak wygląda robienie makijażu?:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 08:22 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 120
Nick w grze: Olga WITCH Aksolta
LEv bardzo przyjemny ten Twój filmik .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 09:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Lev nic nie powiem :) ale powiem tyle tylko że dwa filmy mi sie podobały a widzialem ich troche :) Twuj i film z linku Lossa :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 10:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
good job level

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 10:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Level fajny film zrobiłeś. Jakość też może być twoja przewagą nad wieloma produkcjami, więc głowa do góry :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 11:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Masz chyba jakas obsesje na punkcie slowa ''massive'' ;p Wszystko jest tam 'massive'..nie bylo jakichs innych wyrazow,synonimow? Chocby ''big'', ''large',''substantial''.. Nawet moglec leciec stopniami wielkosci zloz :D Nie podoba mi sie tez pisanie zwyklych wyrazow wielka litera - to nie niemiecki... np. ''Your Possibilities are Endless''. Tak samo nigdy nie widzialam w angliku,zeby pisano ''You'' albo ''Your'' z duzej inaczej niz na poczatku zdania ;p Male,ale denerwujace bledy. Do ksiazek,Level,do ksiazek! ;p Poza tym - nie wiem,czy to tylko ja tak mam - film tnie sie paru miejscach. To chyba przez twojego kompa, ale nie jestem pewna,dlatego mowie.

''Budowa'' filmu jest podobna jak wielu innych,z jednym wyjatkiem - wyraznie wspomina juz na samym poczatku,ze chodzi o RCE ( 19 sekunda)-w innych bylo o tym troche pozniej ;p. Ogolnie MA raczej nie zwroci na ogolna idee uwagi - no bo nic tu bardzo oryginalnego nie ma, zreszta,jak widac,to nie bylo twoim zameirzeniem - ale film jest przyjemny. No i ja np. nie ptorafilabym zrobic takiego..chyba,ze po calym dniu wgryzania sie w samouczek ;p No ale bardzo brakuje tu pomyslu i oryginalnosci. Latwo krytykowac innych,samemu cos wymyslic widac,ze trudniej ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 12:05 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
ELka napisala :) Swietny film ja musialabym poswiecic caly dzien zeby taki zrobic rofl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 12:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Fred napisał(a):
ELka napisala :) Swietny film ja musialabym poswiecic caly dzien zeby taki zrobic rofl

Nie napisalam,ze proces tworzenia filmu trwalby jeden dzien, tylko ze obsluge odpowiednich programow pewnie bym po co najmniej takim czasie opanowala. Czytaj ze zrozumieniem.. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 13:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
wow tyle ciepłych słów, chyba CvX na shoucie ma rację, niepotrzebnie tyle smutów w poście.

ja przyjąłem sobie do serca, że to ma być produkcja od 2 1/2 do 3 1/2 minut. zauważcie, ze każdy film chyba zgłoszony trwa tak od 3 1/2 aż do ponad 5min
przyjąłem sobie, że film ma być w miarę gotowym promo movie, takim, który można wrzucić na gamespot itp serwisy, film który jest adresowany do ludzi, którzy nigdy nie słyszeli o entriopii...chociaż tak patrząc to ten film byłby dobry ale 5 lat temu.

dodatkowo...to miał być promo movie a nie teledysk, starałem się nie zwracać uwagi na muzykę, stąd może zarzuty co poniektórych, że za mało akcji.

Nie wiem, na EF się chyba nikomu nie podoba albo mnie tam nie lubią, co było do przewidzenia.

do teraz...(to jest chyba już 12 godzin od momentu kiedy go udostępniłem) tylko JEDNA osoba dała mi +rep tam...lol ( kpward z entropia outfitters)

czyli...zero szans w konkursie, ale byłoby mi bardzo miło gdyby MA z niego skorzystało, chociaż po 6 latach i tak zerowej gry, jakiś ślad po sobie, bardzo bym był zadowolony

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 13:54 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
prawda jest ze brakuje dynamiki troche, promo mowie ma oprocz promowania podpalic troche dlatego tez utwor nie jest np wind of change scorpions

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
trudno, takie miałem marzenie w Supremacy armor + jakis uber gun do zwycięstwa poprowadzić nasza ojczyznę w WoF 2009 ale to raczej się nie spełni :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Level, nie da rady ogladac, tnie cos, a nie chce zepsuc sobie efektu ogladajac co 10 klatke ;)

Fred napisał(a):
prawda jest ze brakuje dynamiki troche, promo mowie ma oprocz promowania podpalic troche...

to moze powinni byli zakupic prawa do http://www.youtube.com/watch?v=nHWicNDkbpw albo http://www.youtube.com/watch?v=wIy9nddRTJo

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 12 Lut 2009, 14:29, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level, nie da rady ogladac, tnie jak cholera, a nie chce zepsuc sobie efektu ogladajac co 10 klatke ;)

Fred napisał(a):
prawda jest ze brakuje dynamiki troche, promo mowie ma oprocz promowania podpalic troche...

to moze powinni byli zakupic prawa do http://www.youtube.com/watch?v=nHWicNDkbpw albo http://www.youtube.com/watch?v=wIy9nddRTJo

jezeli tnie ci sie to nie moja wina, film mnie i wielu innym osobom chodzi płynnie, masz za słaby PC
to samo ela i adkos...bo adkoss uważa że mu się tnie, a ela że zacina czasami...to wina waszych kompów, że za słabe są na HD
u mnie na 8800gts i u brata na 9800gtx chodzi płynnie zawsze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
jezeli tnie ci sie to nie moja wina, film mnie i wielu innym osobom chodzi płynnie, masz za słaby PC

no za mocny to nie jest, ale, jak film jest dobrze skompresowany to przeciez nie powinno byc problemu, wszystkie inne filmy chodza ok, zreszta Loss_AdKos tez zglaszal problem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

no za mocny to nie jest, ale, jak film jest dobrze skompresowany to przeciez nie powinno byc problemu, wszystkie inne filmy chodza ok, zreszta Loss_AdKos tez zglaszal problem :)

nie moja wina, użyłem takiej a nie innej kompresji...Xvid, inne osoby nie użyły Xvida z tego co widziałem na EF (i po rozmiarach plików jakiej uploadowali), ich wersje HD są gorszej jakości, to się widzi gołym okiem

moja wersja HD jest dokladnie taka sama jak gra...a pamiętaj, że to rozdzielczość 1280x720, czy ty możesz grać w entropii w takiej rozdzielczości na max detalach + anitaliasing 16xQ i anizotropia 16x ? czy masz ZAWSZE płynnie grę na takich ustawieniach ?
jeżeli nie , to nie dziwie się, ze ci się tnie, swoją drogą taki kodek.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 14:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ok tu jest tak:
wersja normal: http://www.youtube.com/watch?v=piEaLeVueyQ
wersja HD: http://www.youtube.com/watch?v=piEaLeVueyQ&fmt=22
i opis wersji HD: "increases the resolution to 1280×720 (720p), H.264 video @ 1024Kbps; audio @ 44.1KHz 232Kbps Stereo."
jestem w 100% pewien, ze to wina sprzętu u was, kiedyś odpalałem na GF4 Ti Cinematic Trailer Dawn of War 2 i fps był nie do zniesienia, to samo z paroma innymi trailerami się działo, może spróbujcie sobie kodeki zaktualizować....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 15:14 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Level napisał(a):
ok tu jest tak:
wersja normal: http://www.youtube.com/watch?v=piEaLeVueyQ
wersja HD: http://www.youtube.com/watch?v=piEaLeVueyQ&fmt=22
i opis wersji HD: "increases the resolution to 1280×720 (720p), H.264 video @ 1024Kbps; audio @ 44.1KHz 232Kbps Stereo."
jestem w 100% pewien, ze to wina sprzętu u was, kiedyś odpalałem na GF4 Ti Cinematic Trailer Dawn of War 2 i fps był nie do zniesienia, to samo z paroma innymi trailerami się działo, może spróbujcie sobie kodeki zaktualizować....

Lev nie wysilaj sie maja kompy słabe mnie sie nie tnie śmiga fajnie (oni z założenia maja wszystko lepsze wiec szkoda twoich wysiłków :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 16:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Nie wiem czy to nie raczej wina samego youtube lub dostawcy internetu.
Do odtworzenia takiego filmu z youtuba nie trzeba silnej maszyny a dobre lacze.
Oni to i tak koduja do jakiegos swojego formatu wiec to nie ma wiele wspolnego z HD.
U mnie w pracy (neo) tnie niestety. Obadam pozniej z domu.
Ale sam youtub tez potrafi nieraz przycinac...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 16:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
dziwne...czyli to dowód na moje nieudacznictwo kolejny ehh dramat, że nawet nie umiem filmu zrobić :( dobrze, że nigdy żadna mnie nie pokocha bo życie stałoby się dla niej koszmarem.

jeszcze TommyDeGreat jakiś nowy bug z video mi zgłasza na EF:
Cytuj:
Originally Posted by TommyDaGreat View Post
I don't know but your video seems weird in another way on my computer. The sound is kind of chugging and sounds robotish... I don't know if it is codec related or intended, but it sounded strange...

ma ktoś jakieś błędy z muzyką ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2009, 17:12 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
http://www.apple.com/trailers/
tutaj można śmiało sprawdzić czy komp odtworzy HD. Mi lvl także tnie w niektórych miejscach, może to wina youtube, łącze raczej nie skoro ciągnie do pamięci i pasek postępu jest full, a moze to wina przeglądarki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:02 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
mi dziala dobrze nic sie nie tnie , ani muza , ani grafa (moim zdaniem to kompy + polskie lacza )... Poza tym dobry filmik , szkoda tylko ze tworca zbyt czesto jedzie po wszystkich bez sensu ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Kielon napisał(a):
mi dziala dobrze nic sie nie tnie , ani muza , ani grafa (moim zdaniem to kompy + polskie lacza )... Poza tym dobry filmik , szkoda tylko ze tworca zbyt czesto jedzie po wszystkich bez sensu ...

aha czyli moje posty jak np ten mój komentarz w poście z linkiem do filmu mojego...są jeżdżeniem po wszystkich ?!
fajnie, to mam widocznie jakiś swój świat bo nie jeżdżę po wszystkich od dość długiego czasu, owszem, sprzeczałem się z paroma osobami ale to normalne, każdy z nas to robi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:39 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Panowie i na co ta zbędna kłótnia... ? Odtwarzając film z Youtube wystarczy na jakiś czas wcisnąć pauzę (nie oglądać chwilę) by pobrał się filmek (w całości lub częściowo więcej) na kompa (informuje o tym czerwony paseczek). Efekt tego jest taki jak podczas buforowania ;)
...chyba siÄ™ nie mylÄ™ ?

Lvl to co napisał Ci Tommy to ja też to zauważyłem... dokładnie tak jak napisał. Dźwięk wydaje się być podrasowany efektami - sądziłem, że to efekt zamierzony ale wychodzi na to, że kodek yotube coś zwalił

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
eee nie nie robiłem nic z dźwiekiem, tylko lekko coś tam zmodyfikowałem przy konwersji i tyle. w trakcie konwersji leciał mi pewien utwór ale to nie ma znaczenia chyba

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nom to nie ma znaczenia... coś na youtube musiało się zwalić.
Lvl ktoś jakiś ciekawy filmik do konkursu może wsadził ostatnio na youtuba?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 00:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
XII napisał(a):

wejdz sobie na EF i sprawdz.

mojego raczej nie lubią, mało kto patrzy, a film spełnia tak z 90% wymagań co do promo movie. albo robimy promo movie albo fan movie opowiadające głupie historyjki...pewnie MA wybrało fan-movie ale nazywa to promo movie. no trudno, nie im dzisiejszy dzień pięknie doładował depresje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 01:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie przesadzaj lvl - będzie dobrze :P moje video to fan movie :D ehhhh

spadam spać. Dobranoc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 06:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ok, oto moje ostatnie i ostateczne wejście w konkursie Kevin Rudolf Video Comeptition ;)

KLIKZ0r

miłego oglądania...
mozna się pokusić na oglądniecie tego materiału w lepszej jakości klikając stosowny guziczek ;) jak będzie już dostępny...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 07:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
No, filmowcy - ważne - zgłaszać się tu:
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... akers.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 10:31 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: The Firm
XII napisał(a):

Oczywiście DanielleYourMom ma fajny filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=DBsaT5v4GVE
Wszystko ładnie pokazane, wytłumaczone co to Real Cash Economy a nie tylko wpisanie tego, fajny pomysł na wstęp i początek. Może trochę przydługi, ale wg mnie bardzo dobry materiał na zwycięzcę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 11:06 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 140
Society: Nivelus Lupus
mutak bardzo fajny filmik gratulacje:))

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 16:06 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Level

fajny film widzialem - Twoj . szybki , nic mi nie tnie .

pokaze te fimy komus obcemu .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 20:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
thx JC :)

chyba najlepszy film jaki widziałem: http://www.entropiaforum.com/forums/eu- ... tuned.html
:D te sceny tam i dźwięki :D hahaha

tu direct link do filmu mccormicka: http://www.youtube.com/watch?v=--pqlxkVaWM

insane! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 21:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ubóstwiam McCormica! :D Świetny film, jak zawsze. :)

Nie oglądałem wielu filmów konkursowych, ale moje typy wyglądają tak:
1. Level
nagroda dodatkowa - McC.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2009, 21:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No faktycznie, McCormicka filmik jest super :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 14:09 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Witam wszytkich. Poniżej moje dwie propozycje na konkurs.

Double Reality:
http://www.youtube.com/watch?v=ropWaVFPbww

Two fates:
http://www.youtube.com/watch?v=lmPZMW4eDnI

Zdanie Levela już znam, zdązył już mnie objechać na EF z góry na dół i tutaj jak widze też :roll: . Jak macie jakieś uwagi chętnie posłucham.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 14:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Hej! :) Double Reality trzyma poziom wcześniejszej produkcji, a nawet podnosi poprzeczkę! :D Świetny film. Będziesz robił kolejne, już poza konkursem?

McCormick już raz dostał nagrodę, teraz kolej na kogoś innego. :wink: Mamy nowego lidera w kategorii "fun" (to nic, że nie ma podziału na kategorie, MA nagrodę chyba znajdzie :P ).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 14:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
hahaha, dobre, przyjemnie sie oglada, a walizka z armor platingami mnie rozwalila :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 18:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a ten film ? (gość nazwał go tak samo jak ja nazwałem mój eh)
http://www.entropiaforum.com/forums/eu- ... stiny.html

to jest bicie efektami po oczach, pewnie wygra za rozmach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 20:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
E tam - imho taki film nie powinien miec szans na wygrana wlasnie za przesyt efektow.
To jest demonstarcja programu do edycji video a nie entropii - poza tym za szybkie, zbyt rozmyte, chaotyczne
- niczego sie z tego filmu nie dowiedzialem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 20:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Level napisał(a):
a ten film ? (gość nazwał go tak samo jak ja nazwałem mój eh)
http://www.entropiaforum.com/forums/eu- ... stiny.html

to jest bicie efektami po oczach, pewnie wygra za rozmach

O kurde, nieźle to skubaniec zrobił.
I też mu troche upload nie wyszedł na youtube :P

ateush napisał(a):
E tam - imho taki film nie powinien miec szans na wygrana wlasnie za przesyt efektow.
To jest demonstarcja programu do edycji video a nie entropii - poza tym za szybkie, zbyt rozmyte, chaotyczne
- niczego sie z tego filmu nie dowiedzialem.

Zależy jak sie na to spojrzy. Rozmycie MA się może spodobać, bo grafika może dzięki temu "wyglądać" lepiej niż w rzeczywistości ;) Zwłaszcza, że maja w planach zmienić silnik niedługo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 21:58 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Shoti rzÄ…dzisz :)

A filmik Destiny z efektami jest beznadziejny - za szybki montaż, źle dobrana czcionka, znając grę można się domyśleć o co chodzi, ale jako film promocyjny to ocena zero.

Ostatnio edytowany przez Ain 14 Lut 2009, 22:16, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 22:13 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
shoti - nowy filmik zdecydowanie lepszy:) Super ;D

Co do tego z efektami - ogólnie pomysł według mnie fajny, ale koleś opowiada o czymś a na filmie wcale tego nie pokazuje, za dużo efektów, duuużo za dużo. Gdyby troszkę wyciąć, poukładać, zapanować nad tym chaosem to by był bardzo dobry filmik:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 23:16 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Jak sadzicie kto wygra? Jak dla mnie film Mes'a
http://www.youtube.com/watch?v=iSGgZ5ttZ3M&fmt=22

Ain - mi też się film Destiny nie podoba, z dokładnie takich samych powodów.

Film shoti'ego - aaaa hahaha doskonałe!! Double Reality lepsze od Two Fates.

Ciekawy jest też film McCormick
http://www.youtube.com/watch?v=--pqlxkVaWM

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 23:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
Jak sadzicie kto wygra? Jak dla mnie film Mes'a
http://www.youtube.com/watch?v=iSGgZ5ttZ3M&fmt=22

Ain - mi też się film Destiny nie podoba, z dokładnie takich samych powodów.

Film shoti'ego - aaaa hahaha doskonałe!! Double Reality lepsze od Two Fates.

Ciekawy jest też film McCormick
http://www.youtube.com/watch?v=--pqlxkVaWM

Mes ? nie znam

a film...nie wiem czy użyty w nim content jest legalny a i niewiele o Entropii mówi.
no zobaczymy, wyniki jutro/pojutrze

tak, intro ma fajne, straszne, dziewczynom się takie coś podoba z reguły...panom...różnie.
no fajny facet

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2009, 23:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
No tak, mesowi fajnie wyszedł ten efekt deszczu. Ciekawe czy jakiś program to potrafi czy nagrywał padający deszcz ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 00:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
shoti napisał(a):
No tak, mesowi fajnie wyszedł ten efekt deszczu. Ciekawe czy jakiś program to potrafi czy nagrywał padający deszcz ?

dla mnie to wyglądało jak scena z matrixa...była tam taka. może da się usunąć background i zostaje sam deszcz, potem to jakoś do swojego filmu wrzucił.
ja tam siÄ™ nie znam na tym, tak tylko gdybam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 14:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
http://www.youtube.com/watch?v=NMudSaIhbCg
moim zdaniem najlepszy film :)
może i za długi ale nie czuć tego - oznacza to, że ciekawy jest ;)
autor pokazuje w nim wszystko :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 14:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a na EF ludzie niesamowicie podniecajÄ… sie tym filmem Destiny co po oczach bije efektami i nic z niego ten kto PE nie widzial...nie rozumie (tym drugim, nie moim)
że to zwycięzca na 100% ze niesamowity film i w ogóle. śmiać mi się chce z głupoty ludzi tam typu tej PinkyPcP czy jak jej tam, takie posty to mogą tylko totalni retard ppl pisać, pozwole sobie zacytować:
Cytuj:
well it has been said...

EPIC.

another top of the shelf product from:

"ingame productions"

Good Job Bam and Snapnet
I was blown away

Pink

no po prostu LOL. ona chyba należy do tych co w głowie mają wieczna impreze i haj i all widzą różowo qwa. to jest chore

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 15:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
LOL :D

to bije wszystko :D

lvl co do tego filmu no tak fajne są w nim efekty ale po za tym nic :D w nim nie ma... scenki w żaden sposób nie łączą się za sobą wszystko jest w nim bez sensu... więc nie masz się czym martwić ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 15:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
no ok uspokoiłeś mnie, ale cholere wie komu w MA dane jest oceniać filmy.
XII napisał(a):

no ten film to taki dziwny klimat wprowadza, czuć że to ktoś z rosji robił (i chyba się nie mylę)
tego typu klimaty lubiÄ… (AW) hmm no ciekawy jest

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 15:30 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2009
HP: 88
Nick w grze: NG Nergal NG
XII napisał(a):

Zgadzam się, bardzo dobry filmik :D , nie ma przerostu formy nad treścią. Wykonanie się oczywiście liczy ale nie powinno przysłaniać tego co chcemy/powinniśmy przekazać.

Na pewno mogę się zgodzić z dwoma zdaniami w tym filmiku: "This is the first virtual world with a real economy" i "and very aggressive creatures" a także bardzo upierdliwe :P, jak już cię zaczną gonić to sobie nie odpuszczą, jak mnie jeden mob pogonił to niedość że niechciało się chl***two utopić bo woda za płytka, to jak się wylogowałem i zalogowałem po 5 minutach to ten dziad nadal za mną lazł :evil: , zgroza.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 17:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hehe - pierwsze efekty konkursu: http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... -know.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 17:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ateush napisał(a):

to jest raczej propaganda i fake...każdy tak może sobie zrobić
z reszta...obadaj sobie temat goscia ktory zglosil to video, wystepuje w nim chyba jego panna ale nie o to chodzi...sam zrozumiesz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 18:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
oj tam po co ta dyskusja i tak mój film wygra ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2009, 18:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
XII napisał(a):
oj tam po co ta dyskusja i tak mój film wygra ;)

oj bladzisz ;)... magiczna kula nr 8 mowi ze to ja wygram :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lut 2009, 07:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Myśle że ten cały Rudolf i jego band(a) bedą oceniać filmy. W końcu to oni kase wykładają i sie promują.
A jak to artysta, pewnie naćpany nonstop ... więc takie efekty wizualne a nie treść właśnie do niego przemówią :)
Ja myślałem dać jakiś Visualisation z winampa z ich kawałkiem :P ale po co mi Supremacy... decay to ma za duzy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 00:33 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
kurde , mogli by już podac te wyniki. Człowiek chce wrócić do normalnego zycia a nie łazić z kąta w kąt i odpalac fajke za fajką :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 03:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
shoti napisał(a):
kurde , mogli by już podac te wyniki. Człowiek chce wrócić do normalnego zycia a nie łazić z kąta w kąt i odpalac fajke za fajką :/

hehe, nie spodziewalbym sie szybko zwazywszy na jaja z VU :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 11:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
JIIIS napisał(a):
shoti napisał(a):

hehe, nie spodziewalbym sie szybko zwazywszy na jaja z VU :)

wyniki beda 24/25 lutego, nie ma co lazic z kata w kat przez prawie tydzien :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 11:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Raczej kilka tygodni:

David|MindArk napisał(a):
Hi, All,

I would like to thank all the entrants of the Keven Rudolf Video Competition, excellent work by all.

I have now watched around the 230 videos, I have reduced this list to around 100, next week I will go through the remaining 100 and compile a list of around 25. At this point I will bring in a jury and together we will decide a winner! (BTW, we could be seeing consolation prizes for the top 3 or top 5! )

I would expect the results announced within a couple of weeks.

Patience grasshopper.

David

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 13:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
LOL couple of weeks, nieźle
ciekaw jestem czy mój już odpadł :( ale top 3 do top 5 brzmi nieźle, juz widzę top 5:
baxter
bear
pozzo
ten co wali efektami po oczach
mkdesign

mniej wiecej takie coÅ› :(

edit....aaa zacytuje sobie mindark:
Cytuj:
The winners will be announced shortly after the closing date. Judges' decisions are final.

:D no ale w dictionary MA shortly = couple of weeks :)
ile to jest couple ? kilka ? (tak, wiem ze to znaczy związek też)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2009, 15:11 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
couple = para , pare = 2 ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 19:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
I have watched the 230 odd videos, reduced to 100, watched the 100, reduced to 60, watched the 60, reduced to 30, and now I need another break!

Please watch 390 Kevin Rudolf let it rock videos and yourll understand .-)

A week or so more before results.

David

Ponad tydzień jeszcze...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 20:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ateush napisał(a):
I have watched the 230 odd videos, reduced to 100, watched the 100, reduced to 60, watched the 60, reduced to 30, and now I need another break!

Please watch 390 Kevin Rudolf let it rock videos and yourll understand .-)

A week or so more before results.

David

Ponad tydzień jeszcze...

HAHAHA mocne :D po tylu odsłuchaniach tej piosenki, każdy normalny człowiek znudzi się nią a wręcz może dostać wstrętu. Oby to nie zaważyło na wybraniu filmu.

30 filmów wybrał, ok tydzień jeszcze...ale stres eh chociaż i tak nie wierze w nic, to by było za piękne

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 13:38 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Hej a spradzałeś level czy jesteś w top 30 wybranych przez David'a metodą na Insight/youtube. Bo mi wychodzi ,że jeden z moich filmów codziennie ktoś oglada ze szwecji. Nie unikalne IP-ktoś kto już kiedyś w niego klikał. Moje topiki z filmami na EF są już gdzieś na samym dole (nie bumpowałem chamsko jak niektórzy) wiec zero ruchu na nich...ale regularnie ostatnie wizyty (nie unikalni userzy) ze szwecji, wiec mam nadzieje ,że to ktoś z MA :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 14:28 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
pare dni temu na shoutboxie wrzuciłem info o moim insight, moze wkleje tu obrazek:
Image
czyli mogę śmiało stwierdzić, że nie ma mnie w top 30...no to było do przewidzenia, eh, szwedzi...david, oni są dziwni. trudno, odinstaluję EU.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 15:01 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
mnie co 2gi dzien ktos ze szwecji oglada mam nadzieje ze David :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 22:40 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
mó wykres wygląda podobnie , tylę ze z datami bardziej na czasie. Może 12 go już podjęli decyzje ? Róznica tylko taka że na tek mapce to nie USA jest na czarno tylke Szwecja

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 00:57 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Któryś film w końcu został wybrany? Ile to trwa... nieprrwadopodobne ile to trwa...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 02:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
Któryś film w końcu został wybrany? Ile to trwa... nieprrwadopodobne ile to trwa...

żaden i szybko do tego nie dojdzie, minimum miesiąc czekania, niestety pan David|MA ma wiele spraw na głowie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 10:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Tu raczej chodzi o celowe wydłużenie czasu podania wyników ze względu na to, żeby ludzie jeszcze nie osuwali swoich filmów z youtube, które są dobrą reklamą tej gry. Ja np. po ogłoszeniu wyników od razu kasuje filmy :D i założę się, że każdy to zrobi, każdy przegrany :D MA to wie - dlatego trzymają, przetrzymują wszystkich :D darmowa reklama itd... ;)
...swojÄ… drogÄ…, ciekawe kto wygra...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2009, 13:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wyniki przed weekendem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2009, 14:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ateush napisał(a):
Wyniki przed weekendem.

to juz...do 2 dni omg, dziś środa jest. stress, za dużo stresu w tym tygodniu argh
z resztą, badziewny film zrobiłem i mało wyświetleń miał, czym ja się stresuje eh
interesujące jest...ile nagród dadzą, czy to będzie top 3, top5 ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 15:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
http://www.entropiagateway.com/

Cytuj:
Today we are happy to announce the winner of the Kevin Rudolf Video Competition.

It has been a long and difficult journey to find a winner, with over 230 entries to judge, but we now have a clear winner for the grand prize of 1 Land Area, and 1 full set of Supremacy Armor (Unlimited).

We had great fun looking through these videos. It’s pretty safe to say that everyone at MindArk/FPC now know the lyrics of this song very well.

After viewing over 230 entries we managed to break it down to 100, and then with the help of everyone here at the office finally down to 26 and here is when the process became very slow and difficult, so we have decided to add runner up prizes in three more categories.

First Prize

Congratulations to our winner Baxter Bugsy Ewing who will receive 1 Land Area, and 1 full set of Supremacy Armor (Unlimited) for his clear and well-produced video that in a consistent and creative way showcases the core of Planet Calypso.

Runners up

These two entries will receive one Tiger Armor (Unlimited) set each for their very good videos that deserve credit. (click to view)

Bambuco BAM Vuitrago
lex mr chips pringle

Consolation Prize

These sixteen entries will receive one Martial Armor (L) set each for their great and creative effort. (click to view)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

The “Making The Office Laugh” awards

These seven entries are awarded one Boar Armor (L) set each for their humor and creativity! (click to view)

1 2 3 4 5 6 7

The full names of the winners of the consolation prizes and the funniest videos will be listed soon.

Thank you to all who participated in this competition!

Gratulacje dla Shotiego za nagrode w kategorii "Making The Office Laugh", niby niewielka, ale warto bylo na pewno :)

Po pobieznym przegladnieciu nagrodzonych nickow nie widze tam wiecej Polakow, przynajmniej nie kojarze, nagrody dostali tez m. in. Jamhot i McCornick.

Ostatnio edytowany przez JIIIS 27 Mar 2009, 15:34, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 15:12 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
aaaaaaaaaaargh ! nie gram :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 15:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Gratulacje Shoti !

I całe szczęście, ze ten bambuco nie wygrał - nie podobało mi się to jego dzieło.

Zwycięski film:

[center]<object width="500" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1Qd6zVjdUrg&hl=pl&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1Qd6zVjdUrg&hl=pl&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="315"></embed></object>[/center]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 15:44 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ciesze sie, że udało mi sie przewidziec zwyciężce...all ustawione
baxter...jakby nie było, z tego samego soca co Skam jest

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 16:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Level napisał(a):
ciesze sie, że udało mi sie przewidziec zwyciężce...all ustawione
baxter...jakby nie było, z tego samego soca co Skam jest

Nie moge ci dac + repa na EF znowu :(.

Level, ty jestes chyba takim samym ciemno/jasnowidzem jak ten Blarghblargh ktory przewidzial hitlera czy cus :P.

Jesli mozna... moglbys mi cos wywrozyc/przepowiedziec/wyliczyc ? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 17:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
http://www.entropiagateway.com/2009/03/ ... ouncement/

dlaczego na stronie jest tylko top 26 ? gdzie pozostałe 4 filmy ? to nurtujące mnie pytanie.
nah, dopominam się o marne 500ped bo tyle oba armory limited są warte, a przecież zrobiłem beznadziejny film (który godzine temu usunałem z youtube) eh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 18:02 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Dzięki chłopaki.

Szacunek dla levela za trafne przewidzenie zwycięzcy. Niestety biorąc pod uwage jego komentarz do tych przewidywań tak naprawdę nie mamy się z czego cieszyć. Dostaje właśnie serie commentów od ludzi którzy dokładnie się przyglądali konkursowi.
Szczerze mówiąc jestem rozczarowany. Wolał bym wogóle nie znaleźć się wśród finalistów niż dzielić miejsce i nagrodę z niektórymi produkcjami, ale cóż, życie...a MA wie lepiej.

Nagrody w postaci L armorków to smiech na sali. Ja rozumiem, że nie wszyscy mogli dostać coś super, ale L ? Jakaś średnia giwerka unL była by już lepsza.

Nie wiem co myślą o nich inni ale w moim przypadku mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że nie było to warte wysiłku włożonego w zrobienie filmu. L armorek zniknie szybciej w loot pool'u niż miesiąc wyjęty z życiorysu poświęcony na produkcję filmu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 20:01 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no to gratuluję ;) czas pozdejmować filmiki :D reklamówki :) ...no i do następnego razu w konkursie filmowym :D

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 20:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
http://www.entropiagateway.com/2009/03/kevin-rudolf-video-competition-winner-announcement/

dlaczego na stronie jest tylko top 26 ? gdzie pozostałe 4 filmy ? to nurtujące mnie pytanie.
nah, dopominam się o marne 500ped bo tyle oba armory limited są warte, a przecież zrobiłem beznadziejny film (który godzine temu usunałem z youtube) eh

czemu mialoby byc 30?

Cytuj:
After viewing over 230 entries we managed to break it down to 100, and then with the help of everyone here at the office finally down to 26

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 20:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):
http://www.entropiagateway.com/2009/03/kevin-rudolf-video-competition-winner-announcement/

czemu mialoby byc 30?

Cytuj:
After viewing over 230 entries we managed to break it down to 100, and then with the help of everyone here at the office finally down to 26

http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... inner.html
temu. było 30 wybranych i tylko 4 odpadły...

XII napisał(a):
no to gratuluję ;) czas pozdejmować filmiki :D reklamówki :) ...no i do następnego razu w konkursie filmowym :D

Pozdrawiam.

no jak chce ci sie brac udział w kolejnym (po wejściu CE 2.0) to powodzenia. ja się wynoszę (tak jak zapowiadałem). Miło było was poznać. Dzięki za wspólny czas.
Cya

jak ktoś chce mnie szukać to tylko w WAR, ewentualnie kiedyś tam w EVE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 21:16 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
No nie ma co bić piany. Polacy w czołówce jak. Cholera, jesteśmy po prostu dobrzy :D

Jeszcze raz gratualcje Michał !!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 23:05 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Shoti.. nie wiem ile czasu poświeciłeś na robienie filmu.. ale z tego co przeczytałem na EF i tu.. to za przeproszeniem pie....isz jak baba.. nikt Ci filmu kazać nie robił... czasem trzeba się pogodzić z porażką .. najwyższa pora nauczyć się przegrywać ... jakby to inaczej powiedzieć.. witaj w EU. Powinieneś cieszyć się że wogóle coś dostałeś... full boar czy tam martial to naprawdę zajebista nagroda... a jeśli czujesz się nie doceniony to idź do prawdziwej pracy gdzie zarobek masz gwarantowany.. a nie będziesz o loterię płakał

Cytuj:
Jakaś średnia giwerka unL była by już lepsza.

Chyba się w dupie poprzewracało hohohoh średnia giwerka unl ho ho ho.. a to dobre ;D.. ja sobie moge filmik w movie maker zrobić tak dla zabawy i nic za to nie dostanę. Zejdź w końcu na ziemię....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 23:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Courtney napisał(a):
Shoti.. nie wiem ile czasu poświeciłeś na robienie filmu.. ale z tego co przeczytałem na EF i tu.. to za przeproszeniem pie....isz jak baba.. nikt Ci filmu kazać nie robił... czasem trzeba się pogodzić z porażką .. najwyższa pora nauczyć się przegrywać ... jakby to inaczej powiedzieć.. witaj w EU. Powinieneś cieszyć się że wogóle coś dostałeś... full boar czy tam martial to naprawdę zajebista nagroda... a jeśli czujesz się nie doceniony to idź do prawdziwej pracy gdzie zarobek masz gwarantowany.. a nie będziesz o loterię płakał

ma prawdziwa prace, nie pamietasz z filmu? :P ale co do tego, ze nie kazdy moze wygrac i udzial bierze sie nie tylko po to by wygrac, ale i cos sie nauczyc to masz racje, zreszta o tym tez jest na EF ;) pomysl shoti, ze zarobiles duzo wiecej niz ten armorek, bo pewnie bys w tym czasie strzelal w mobki i byl wiecej w plecy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Mar 2009, 23:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
shoti napisał(a):
Dzięki chłopaki.

Szacunek dla levela za trafne przewidzenie zwycięzcy. Niestety biorąc pod uwage jego komentarz do tych przewidywań tak naprawdę nie mamy się z czego cieszyć. Dostaje właśnie serie commentów od ludzi którzy dokładnie się przyglądali konkursowi.
Szczerze mówiąc jestem rozczarowany. Wolał bym wogóle nie znaleźć się wśród finalistów niż dzielić miejsce i nagrodę z niektórymi produkcjami, ale cóż, życie...a MA wie lepiej.

Nagrody w postaci L armorków to smiech na sali. Ja rozumiem, że nie wszyscy mogli dostać coś super, ale L ? Jakaś średnia giwerka unL była by już lepsza.

Nie wiem co myślą o nich inni ale w moim przypadku mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że nie było to warte wysiłku włożonego w zrobienie filmu. L armorek zniknie szybciej w loot pool'u niż miesiąc wyjęty z życiorysu poświęcony na produkcję filmu.

Courtney napisał(a):

Cytuj:
Jakaś średnia giwerka unL była by już lepsza.

Chyba się w dupie poprzewracało hohohoh średnia giwerka unl ho ho ho.. a to dobre ;D.. ja sobie moge filmik w movie maker zrobić tak dla zabawy i nic za to nie dostanę. Zejdź w końcu na ziemię....

Heh no lol dokladnie. Co ty Shoti myslales ze tym swoim filmikiem wygrasz?! To mial byc film promujacy Entopie a twoj filmik nijak sie ma do trailera jakiejkolwiek gry. Przynajmniej ja nigdy nie widzialem czegos takiego jako trailer.

Film mi sie podoba jest z pomyslem ale no niestety nie jest to filmik ktory mozna poszczac jaka film promujacy gre.

Dostales nagrode pociesznia i powinienes sie cieszyc bo wg poczatkowych zasad gowno dostac powinienes bo miala byc tylko pierwsza nagroda. I kogo obchodzi ile czasu zes robil ten film, tak jak zostalo wyzej wspomniane nikt ci nie kazal.

Przy calej swojej beznajdziejnosci jako firma akurat tutaj MA zachowalo sie bardzo dobrze.

Smieszne jest tez dla mnie twierdzenie ze konkurs byl ustawiony. Nie wiem czy ktos zauwazyl ale zwyciezca konkursu jest Rumunem, juz widze jak MA specjalnie dalo 20-40k$ nagrod kolesiowi ktory jest z kraju z ktorego do niedawna trzeba bylo wysylac skan dowodu osobistego zeby w ogole sobie zalozyc konto w grze...

Film Baxtera z punktu widzenia MA byl po prostu dobry. Koles wykorzystal te wszystkie cud scenki z CE2 ( a wiemy jak MA lubi sie chwalic czyms czego w grze jeszcze nie ma - tutaj ladna grafika) i wygral, proste.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2009, 00:16 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Święte słowa Kedzior. Dokładnie to miałem ochotę napisać. Zgadzam się w 100% :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2009, 00:39 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Heh widze ,że nie wszyscy łapią o co mi biega. Na EF też z tym jest problem bo mój angielski jest kiepskawy lekko.

Nie chodzi o to że sie nie ciesze. Konkurs był niesamowity, 1sz naggroda cudowna, Sędziowanie sprawiedliwe, wygrał najlepszy itd. mam tam jakąs specjalną nagrodę. Wszystko gra i buczy.

Chodzi mi o to że rzecz L jak by samą swoją istotą przeczy słowu nagroda. Już lepsza by była naprawde jakaś z badziewnymi statami warta 1 ped nawet, ale żeby miała jakąś nazwę , coś na pamiątke związanego z konkursem. Ten L Boar to sie zdecay'uje i tyle go było. Chodzi tu o samą idee. Nagradzanie czymś takim jak L to jakaś kpina z tych co się namęczyli. To już niech lepiej dadzą za pierwsze 3 miejsce a reszte przemilczą. A jak już rozwlekli sprawe dają 30 nagród to niech to będzie coś sensownego a nie rzecz z którą nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać.

Ja tam i tak miałem swoich faworytów w tym konkursie, podobnie jak większośc po obejrzeniu paru filmików szczególnie z ostatnich dni trwania konkursu straciłem raczej nadzieje na cokolwiek. I tam niby sie darowanemu koniowi w zęny nie zagląda. Ale swoje odczucia moge chyba mieć? Dziele się nimi dla tych co nie robili filmu, bo mieli ważniejsze sprawy na głowie żeby choć troche poczuli klimat.

Podsumowujac, jestem zadowolony z miejsca które mam, że mój filmik wogóle zauważyli itp, fajny konkurs, dobra robota MA...ale na litość, nie róbcie pośmiewiska z tymi L nagrodami ( zresztą już zrobili wiec nie ma co dywagować, to w końcu ich konkurs i mogli sobie zrobić co chcieli )

Wszystkimi swoimi postami mama nadzieję osiągnąć tylko tyle że David albo iny ichni officjel weźmie sobie pare rzeczy do serca i nastepny konkurs będzie lepszy. Ostatni wogóle był taki że wygrywała największa ilośc odsłon na youtubie (wiec sie poprawili ostro od tamtej pory ) Ciągle jednak wyglada na to ,że ilośc i poziom prac troche ich zaskoczyły wiec zdecydowali sie na "consolation prizes" i "runers up". sami czuki ,ze jak by po takim konkursie była tylko jedna nagroda to ludzie na EF by ich zjedli poprostu.

Co do wysiłku włożonego w robienie to akurat u mnie był to ponad miesiąc wyjety z życiorysu. Z racji konwencji filmu tyle trwały zdjęcia i te trzy minuty filmu powstały z ponad 5 h surowego materiału. Większośc scen kręcona po kilka razy. Do tego pomocników do drugoplanowych ról miałem tylko na kilkanaście minut. Reszta powstawała tak ,że włączałem kamere, biegłem zagrać co trzeba, i biegłem wyłaczyć i tak 5-6 razy każda scenka bo krzywo sie przesedłem przed obiektywem i nie miał kto zza kamery korygować (nie miałem operatoroa) do tego montaż po wszystkim. Nie wiem jak to wygląda z filmem składanym ze scenek sfrapowanych z gry, ale domyślam sie że też masa roboty. Wiec gadanie w stylu "ciesz sie że cokolwiek dostałeś , bo mogło nie być nic" jest troche nie na miejscu, napewno nie w kontekście tego ,że MA samo zwiększyło pule nagrodzonych. I napewno nie przez ludzi którzy w życiu filmu nie zmontowały, nawet jakiegoś krótkiego fragmovie.

A swoje zdanie może mieć każdy, ja pewnie też....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2009, 19:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
shoti napisał(a):
Chodzi mi o to że rzecz L jak by samą swoją istotą przeczy słowu nagroda. Już lepsza by była naprawde jakaś z badziewnymi statami warta 1 ped nawet, ale żeby miała jakąś nazwę , coś na pamiątke związanego z konkursem. Ten L Boar to sie zdecay'uje i tyle go było. Chodzi tu o samą idee. Nagradzanie czymś takim jak L to jakaś kpina z tych co się namęczyli.

Naprawdę wolałbyś tą statuetke "Unique EU0X Movie Prize' golden statue" co to nie jest L a była nagrodą w poprzednim konkursie ?
Wierzę, że się napracowałeś przy tym filmie - i jest wg mnie świetny i widac włożoną w niego pracę. Jednak oczekiwanie jakiejkolwiek nagrody i robienie tego z nastawieniem, że coś solidnego się należy było po prostu błędne i niepotrzebnie przysporzyło teraz rozczarowania.

Myślę, że podziw i uznanie tych wszystkich którzy go obejrzeli oraz usmiech jaki napewno wzbudził jest warte więcej niż ten armorek.

Powodzenia w następnym konkursie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Mar 2009, 15:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
wiesz...masz całkowitą racje. Ale jak zobaczyłem tego kolesia na EF co sie szczerzy w kilku tematach "bo on robił film 30 minut" i ma nagrode to tak, wolał bym by to były statuetki :D

w każdym razie już emocje opadły, jestem wyluzowany, a cały dym na EF mnie teraz bawi :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2009, 11:18 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Podsumowując wygrał najlepszy film , i faktycznie jest na co popatrzeć :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2009, 11:27 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Loss_AdKos napisał(a):
Podsumowując wygrał najlepszy film , i faktycznie jest na co popatrzeć :-)

z gustami sie nie dyskutuje, imo ten film to shit ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2009, 11:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Zwycięscy proszeni są o zgłoszenie się poprzez support case w kategorii events podając link do filmiku na youtube.

Żródło: http://www.planetcalypso.com/news/pages ... /index.xml

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Maj 2009, 11:02 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 142
Society: Armia Krajowa
Nick w grze: Lola
Ciekawy temat na EF ;) Okazuje się, że utwór muzyczny wykorzystywany w konkursowych pracach był licencjonowany tylko na czas określony i po końcowym rozstrzygnięciu pokazywanie klipów z tym podkładem jest nielegalne. Tak więc drodzy konkursowicze, aby nie być piratami trzeba z video usuwać teraz ścieżkę dźwiękową szybciutko :P Szkoda tylko, że Mindark na początku się nie 'pochwalił' powyższym obwarowaniem. Z drugiej strony chyba nikogo nie jest to w stanie już zdziwić ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Maj 2009, 11:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie wiem jak reszta, ja usunąłem mój film kilka sekund po tym jak zobaczyłem wyniki...z resztą, i tak był denny, nie wiem jak wynagrodzę wam te kilka minut oglądania go.

Zamierza ktoś brać udział w kolejnym ? Jakiś nowy konkurs video ma być zorganizowany tuż po wejściu CE 2.0

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: