Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 26 Lut 2009, 08:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Jeśli teraz w "nowym" systemie wypłat zaznaczylem w polu "Alternative Currency" wypłate USD. To musze jeszcze w suppie temat zakladac zeby mi czasem nie przewalutowywali?

Bo mam konto w USD i chce USD a nie jakies jaja tak jak w Mutaka przypadku.

pzdr.

Ostatnio edytowany przez Mortifer, 23 Mar 2009, 23:12, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lut 2009, 14:27 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
No ja wlasnie tez zrobilem wyplate w dolarach pare dni temu i sie zastanawiam czy ci idioci nie przysla mi euro.

Nie pisalem nic do nich bo chyba jesli wprowadzili opcje wyboru waluty to wydaje sie oczywiste ze powinni wyslac te walute ktora sie wybralo.

Jak dostane przelew to dam znac czy wszystko ok.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2009, 15:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Kędzior jakieś wieści?

Do mnie narazie przelew "idzie" ale dojsc nie moze... jeszcze niby tydzien mają ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2009, 16:00 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ja również zrobiłem oficjalną, sporą wypłatę pod koniec lutego ...

będę informował co i jak

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Mar 2009, 17:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nadal mam status pending.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Mar 2009, 18:47 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
do mnie wyplata doszla po okolo 3 tygodniach.Wyplacalem okolice 1 grudnia i kolo 22 juz mialem.Wyplacalem pierwszy raz i kwota to 50 k ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 11:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
Witam. U mnie panding juz znikl ale kasy na koncie nie ma :(
Nie wiem czy ma to znaczenie ale w moich danych jako nazwisko wpisalem tylko pierwsza litere. Moze to byc powod dlaczego kasy nie ma na koncie? czy poprostu jeszcze trzeba poczekac jakis czas zeby pieniazki wplynely na konto?

edit:
oto wiad od MA:
Kod:
Your withdrawal with ID: 1876935 has been rejected and the PED amount has been returned to your PED Card.

Need a correct name.

If you have any inquries about this, please do not hesitate to contact the Entropia Universe Support Department at: http://www.planetcalypso.com/support-faq/contact/. Please remember to add the withdrawal ID for reference.

moze mi ktos pomoc wyprostowac to? bylbym wdzieczny :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 12:03 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Skad ci przyszlo do glowy zeby wpisac tylko pierwsza litere nazwiska :P ? Przelew zostal odrzucony wlasnie ze wzgledu na brak poprawnego nazwiska.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 12:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Kedzior napisał(a):
Skad ci przyszlo do glowy zeby wpisac tylko pierwsza litere nazwiska :P ? Przelew zostal odrzucony wlasnie ze wzgledu na brak poprawnego nazwiska.

Tak na samym poczatku wpisalem i pozniej zapomnialem zmienic ;)
Czy teraz wystarczy ze wysle do suppa wiadomosc ze kiedys tam zle wpisalem nazwisko, dodam skan urodzenia i skan dowodu to mi zmienia na poprawne?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 12:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Zapytaj przez support co masz zrobic. Najprawdopodobniej wlasnie bedziesz musial wyslac skan dowodu osobistego jako potwierdzenie tozsamosci.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 13:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Brak nazwiska lub błędne nazwisko, tj. tylko pierwsza litera nazwiska ... MA mimo to wysłał przelew (każdy głupi by stwierdził, że jedna litera to błędne nazwisko, ehhhh) z góry narażając Cie na koszty związane z cofnięciem przelewu (jesteś -1k ped).

Zrób ksero dowodu w powiększeniu 200% i wyślij im faxem dopisując ręcznie na tym ksero ID support case.

Dowód wystarczy zdecydowanie (po co odpis aktu urodzenia). Poproś o aktualizację danych swojego konta - powinni to zrobić bez problemów.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 17:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Bylem w lakkim szoku bo MA nie "zabralo" mi kwoty jaka chcialem wyplacic a tylko oplate jaka sie placi za przelew tj. 1% ale nie mniej jak 100ped.
Wyslalem do suppa wiadomosc z dolaczonymi skanami, zobaczymy czy mi poprawia czy beda sie domagac faxu lub listu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 19:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
baraneq napisał(a):
Bylem w lakkim szoku bo MA nie "zabralo" mi kwoty jaka chcialem wyplacic a tylko oplate jaka sie placi za przelew tj. 1% ale nie mniej jak 100ped.
Wyslalem do suppa wiadomosc z dolaczonymi skanami, zobaczymy czy mi poprawia czy beda sie domagac faxu lub listu.

bardzo sprytnie z tym wpisaniem piewszej litery, bardzo sprytnie :D :D no i nie wiem co chcesz, zeby Ci poprawili, jak zabrali mniej niz 700 PED to poprawia :P

Cytuj:
If a transfer of a payment fails and the money is returned to MindArk, a bank charge equivalent to 700 PED (70 USD) will be drawn from your withdrawal amount.

Reasons for a failed transfer can be:
the name on the bank account does not match with the name on your Entropia Universe account
you have entered incorrect bank account information
your bank account cannot receive international payments
your bank account cannot receive payments in the currency you have selected

To avoid the transfer to fail, contact your bank and ask which information you need to give for an international transfer to your bank account.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 20:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
No to mi odpisali:

Kod:
             Hi,

When you register your first deposit, you will get a one-time opportunity to update the account name.

If you did not update your account name correctly at this stage or you did not get the opportunity to change the name, we ask you to fill out and send us this special request form:

http://planetcalypso.com/support-faq/files/support/Account_Holder_Information_Update_Form.pdf

The completed form, together with a color scanned copy of a government issued ID (for example a passport or drivers license where name and date-of-birth are clearly legible), and a utility bill (e.g. Electricity, Gas, Cable, Water, Land Line or Telephone bill) where the address matches the Entropia Universe account information should be sent to the following address:

MindArk PE AB
Attn: Support Dept.
Järntorget 8
SE-41304 Gothenburg
SWEDEN

In order to guarantee the security and validity of each request, we will perform a number of internal control checks. In the interest of preventing fraud, these checks will not be revealed, but will in no way violate the Privacy Policy (http://www.planetcalypso.com/legal/privacypolicy.xml) already in place. If these internal checks are not fulfilled, your account information cannot be updated.

As all requests are processed manually, we appreciate your patience.

Kind regards,
Entropia Universe Support 

Czyli bede musial wypelnic ten smieszny formularz, dolaczyc skan dowodu i wyslac do Szwecji :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 21:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Głupiś jak baran znaczy sie ;)

nie wiem na co ty liczyles... przeciez po wpisaniu kodu z GC mozesz na stronie zmienic sobie dane... pewnie by sie nie czepili jakbys to zrobil przed wypłatą...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 21:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Mortifer napisał(a):

W swej bystrości Mort nie zauwazyles, ze nie mozna zmienic imienia ani nazwiska samemu - nawet z GC.
Jedynie adres i maila.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 21:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
blech serio? to kaszana ;)

baranku wyrazy przeproszenia :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 21:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
dziwna ta sprawa.... dlaczego proszą o takie dokumenty? masakra... albo chcą struć koledze życie albo podejrzewają kolegę o jakiś wałek lub ktoś kolegę podesrał do supportu...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 22:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
XII napisał(a):
dziwna ta sprawa.... dlaczego proszą o takie dokumenty? masakra... albo chcą struć koledze życie albo podejrzewają kolegę o jakiś wałek lub ktoś kolegę podesrał do supportu...

Bo taką mają procedurę i już. Pewnie ze względów bezpieczeństwa, prawnych, formalnych itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2009, 22:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Mortifer napisał(a):

nie wiem na co ty liczyles... przeciez po wpisaniu kodu z GC mozesz na stronie zmienic sobie dane... pewnie by sie nie czepili jakbys to zrobil przed wypłatą...

Upewnij sie ze Twoje teorie nie sa bledne, to nie boli :roll:

Mortifer napisał(a):
blech serio? to kaszana ;)

baranku wyrazy przeproszenia :D

powiedzmy ze przyjete.

Wysle im w poniedzialek prioryteta. Mam nadzieje, ze nie bedzie szedl wiecej jak tydzien :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Mar 2009, 07:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Piszą żebyś wysłał dodatkowo jeszcze jakiś rachunek za gaz, prąd, telefon gdzie są twoje dane, adres.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Mar 2009, 21:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
buzz napisał(a):
Piszą żebyś wysłał dodatkowo jeszcze jakiś rachunek za gaz, prąd, telefon gdzie są twoje dane, adres.

Z tym rachunkiem bedzie problem :( aktulanie nie mam zadnych tego typu rachunkow :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Mar 2009, 22:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
baraneq napisał(a):
buzz napisał(a):

Z tym rachunkiem bedzie problem :( aktulanie nie mam zadnych tego typu rachunkow :/

hm, to moze zapytaj supportu, czy nie wystarczy im skan dowodu osobistego, tam jest przeciez miejsce zameldowania + Twoje nazwisko, a to wazniejszy dokument niz papierek z gazowni, a chodzi im tylko o powiazanie Twojego nazwiska z adresem, no chyba, ze tez ten adres sie nie zgadza z adresem podanym w info o koncie to juz nie wiem :P wtedy pisz do supportu prawde jak to wyglada i pytaj co im mozesz w takiej sytuacji innego podeslac

EDIT: zreszta to chory maja ten pomysl z rachunkami, bo po pierwsze gaz, prad, moze placic zona, to co wtedy papierek + akt slubu? :D po drugie adres na papierkach moze byc inny od tego w entropii

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Mar 2009, 22:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
No to po 2 prawie 48 godzinach dostalem odp:

Kod:
            Hi,

If you do not have a utility bill in your name, you probably have some other kind of document (school card, library card etc) showing your name and the address you live on. Please have a look and attach a scanned copy of this document in a reply to this email.

A bill in your parent's name will not be approved.

Kind regards,

czyli z tego co zrozumialem to wystarczy jak wkleje foty dowodu i np legitymacji studenckiej do odpowiedzi i bedzie gitara? czy MA honoruje ss przez imagashacka?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Mar 2009, 22:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
baraneq napisał(a):
No to po 2 prawie 48 godzinach dostalem odp:

Kod:
            Hi,

If you do not have a utility bill in your name, you probably have some other kind of document (school card, library card etc) showing your name and the address you live on. Please have a look and attach a scanned copy of this document in a reply to this email.

A bill in your parent's name will not be approved.

Kind regards,

czyli z tego co zrozumialem to wystarczy jak wkleje foty dowodu i np legitymacji studenckiej do odpowiedzi i bedzie gitara? czy MA honoruje ss przez imagashacka?

chca dokument, np. legitymacje studencka, karte biblioteczna na ktorej bedzie twoje imie i nazwisko + adres zamieszkania taki jak masz podane w danych konta entropii

po co chcesz znowu cos kombinowac z imagashackiem, chca zebys sobie znalazl ten dokument i zalaczyl SKAN do MAILA, wiec lepiej zrob ten skan, nie fotke, zeby sie nie czepili i dolacz do maila, nie imageshackiem :P

PS. hehe, napisali, ze rachunek na mamusie i tatusia nie przejdzie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Mar 2009, 23:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Legitymacja szkolna + paszport wystarczają. Dowód z legitymacją studencką też powinien przejść.

I tak jak napisali - pocztą (polską a nie jakimś gmailem :wink: ).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 09:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Cytuj:
...attach a scanned copy of this document in a reply to this email.

CvX! napisał(a):
I tak jak napisali - pocztą (polską a nie jakimś gmailem :wink: ).

Poczta Polska zmieniła nazwę na "email" ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 09:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Tylko ze przez support case nie da sie dolaczyc plikow wiec zrobilem skany, wrzucilem na imageshacka i podalem im linki.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 10:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
looool masakra, po co to zrobiłeś ? o.0 wysyła się zwykłą pocztą lub mailem lub faxem, nigdy nie daje się takich skanów dokumentów do publicznego wglądu...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 10:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
haha teraz mi odp takie cos :D

Kod:
             Hi,

You need to send the completed form, together with a color scanned copy of a government issued ID (for example a passport or drivers license where name and date-of-birth are clearly legible), the utility bill (e.g. Electricity, Gas, Cable, Water, Land Line or Telephone bill)or similar document. Once you have all the documents together, you kneed to send them to:

MindArk PE AB
Attn: Support Dept.
Järntorget 8
SE-41304 Gothenburg
SWEDEN

czyli nie ma innego wyjscia, trza wysylac list ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 10:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
looool masakra, po co to zrobiłeś ? o.0 wysyła się zwykłą pocztą lub mailem lub faxem, nigdy nie daje się takich skanów dokumentów do publicznego wglądu...

jak widac lubi problemy :D

EDIT: baraneq, oni nie odpisali tylko praktycznie skopiowali Ci te informacje, ktore podali Ci juz wczesniej :P no jak z kazdym maja tyle roboty to nie dziwne, ze sie tam nie moga wyrobic

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 11:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
JIIIS napisał(a):
EDIT: baraneq, oni nie odpisali tylko praktycznie skopiowali Ci te informacje, ktore podali Ci juz wczesniej :P no jak z kazdym maja tyle roboty to nie dziwne, ze sie tam nie moga wyrobic

Od tego oni sa zeby pomagac w tego typu sprawach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 13:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
przecież to oczywiste, że kopie takich dokumentów musisz wysłać faxem/pocztą na boga co tu dużo myśleć i kombinować
ile ty masz lat chopie ?
uber miner drwiący ze mnie, smiejący się i poniżający a w takiech błachej sprawie...czuję się jakbym czytał 14 latka

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 13:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Level napisał(a):
przecież to oczywiste, że kopie takich dokumentów musisz wysłać faxem/pocztą na boga co tu dużo myśleć i kombinować
ile ty masz lat chopie ?
uber miner drwiący ze mnie, smiejący się i poniżający a w takiech błachej sprawie...czuję się jakbym czytał 14 latka

Czy ja kiedykolwiek drwiłem albo śmiałem się z Ciebie? opanuj się człowieku nigdy nie miałem ani nie mam nic do Ciebie a Ty teraz wyjeżdżasz z takimi tekstami. Nie moja wina ze 90% społeczeństwa tego forum śmieje się Ciebie. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze nalezę do tych 10%.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 14:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Wlasnie baranku. NIe skan wrzucony na imageshacka tylko zalacznik w emailu. Przypomnij sobie moja sytuacje. Poza tym na niektorych serwerach gdzie wrzucasz zdjecia mozesz przez skan dowodu podac swoje wszystkie dane ktore moga zostac wykorzystane przez inne osoby ^^

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 17:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
sry ale baranq podaj linka do tych papierów zeskanowanych - wiesz potrzebuję komórkę kupić :D hahaha ;) albo kredyt wezmę jeszcze nie wiem :D

...to żart oczywiście, ale ktoś może coś takiego zrobić jak wpadnie przypadkiem na te skany :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2009, 18:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
XII napisał(a):
sry ale baranq podaj linka do tych papierów zeskanowanych - wiesz potrzebuję komórkę kupić :D hahaha ;) albo kredyt wezmę jeszcze nie wiem :D

...to żart oczywiście, ale ktoś może coś takiego zrobić jak wpadnie przypadkiem na te skany :P

juz sie tym zajalem zeby sieci zniknely

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 09:58 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
updejcik dot. wypłaty :

po 24 dniach mam przelew w EU zatwierdzony, kasy na koncie w mBanku jeszcze jednak nie ma

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 10:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Tak dlugo? omfg.. Duch,a jaka wybrales walute? Jak dalam ''USD'' to przyjdzie mi na eKonto w zl? ;P

Nie chce mi sie wyszukiwac na str mBanku ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 10:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Tak, dostaniesz pieniadze w zlotowkach. Tzn. bank przewalutuje dolary na zlotowki automatycznie po otrzymaniu przelewu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 11:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
czy ja wiem czy długo...nieraz czekało sie ponad 40 dni i nie widzę w tym nic złego...w końcu to MA
tak więc nie panikować, swoją drogą można zapytać ich przecież za ile mniej więcej dotrą pieniądze, ja tak robiłem i ich prognozy się zawsze sprawdzały

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 14:46 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
przelew właśnie został u mnie zaksięgowany, trochę mnie dziwi jedna rzecz ... najpierw szczegóły :

Data i godzina otrzymania 2009-03-19, 09:07
Kwota zlecona XXXX,00 EUR
Kurs kupna 1 EUR = 4,407 PLN

dlaczego dostałem w EUR jak przy wypłacie zaznaczyłem USD ?! w sumie to nie jestem jakoś strasznie pokrzywdzony, ale jest to co najmniej dziwne

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 15:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HduchC napisał(a):
dlaczego dostałem w EUR jak przy wypłacie zaznaczyłem USD ?! w sumie to nie jestem jakoś strasznie pokrzywdzony, ale jest to co najmniej dziwne

MA rządzi :)
przeczytaj sobie to http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=5240

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 16:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HduchC napisał(a):
przelew właśnie został u mnie zaksięgowany, trochę mnie dziwi jedna rzecz ... najpierw szczegóły :

Co kur*wa? Co za poj*by!! Wysylam supporta ....

Mam konto w dolarach i bede mial to samo co Mutak...

Jacy to sa pierd*leni idioci, nic k*rwa nie potrafia zrobic jak trzeba.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 16:49 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kedzior napisał(a):
HduchC napisał(a):

Co kur*wa? Co za poj*by!! Wysylam supporta ....
Mam konto w dolarach i bede mial to samo co Mutak...
Jacy to sa pierd*leni idioci, nic k*rwa nie potrafia zrobic jak trzeba.

no mi to tak nie robi bo przelew był w EURO na konto ZŁOTÓWKOWE w mBanku ... a nie dolarowe

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 17:15 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
zleciłem wypłatę 19.01.2009 r., mail od MA przyszedł 18.02.2009 a kesz na koncie był 23.02.2009 r. wypłate zrobiłem po staremu, support case ze chce w dolcach od razu po wykonaniu withdrawa, konto walutowe w $ (rzecz jasna konto w walucie w której wypłacasz). potem tylko kilka dni polowania na optymalny kursik dolca, przelew na konto złotówkowe koniecznie w dniu wzrostu dolca, w mbanku kilka razy dziennie aktualziaują kurs warto przy wiekszej kwocie withdrawa przyczaic sie, poniewaz 5 gr różnicy w 1000$ daje 50 zł zysku, a wahania są czasem dużo wieksze. i tyle. pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2009, 20:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
No słuchajcie... jeśli konto na które idzie wam wypłata jest w PLN to nie musicie się martwić w jakiej walucie zrobią wam przelew tyle, że w tej sytuacji bank zaraz po otrzymaniu zlecenia automatycznie przelicza (kupuje) tę walutę po aktualnym kursie zakupu, a następnie księguje uzyskane w ten sposób złotówki na tym koncie.

Sprawa ma się gorzej jeśli chcemy mieć możliwość samodzielnego wyboru dnia, kursu po którym chcemy wymienić walutę na złotówki. Tu zakładamy sobie konto walutowe np. w USD czy EUR, a przy tworzeniu wypłaty podajemy ten nr konta walutowego i wybieramy rodzaj waluty adekwatny do rodzaju naszego konta... i teraz jak mamy konto w USD, prosimy o wypłatę w USD, a MA mimo to śle w EUR no to czeka nas przykra niespodzianka - EUR na PLN > PLN na USD - wszystko po aktualnych cenach zakupu i sprzedaży.

Jeśli komuś nie zależy na tym by mieć możliwość samodzielnej wymiany waluty na złotówki po najbardziej opłacalnym kursie lub też nie ma pojęcia o co chodzi to niech sobie to oleje i zgłasza wypłaty zawsze na konto złotówkowe które tylko przyjmuje przelewy zagraniczne...

To tyle ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 08:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
blech.... zleciłem wypłate 27 lutego i cały czas pending :/ a gdzies w zakladce wypłaty było napisane ze zajmie im to max 12 czy tam 14 dni roboczych... i guzik dupa blada.

matoły kase umieją przyjąć w 30 sekund z visy albo ukasha, ale wypłata to juz miesiac czekania albo dłużej... co za ludzie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 11:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Mort, ja zlecilem 21 lutego, jest 23 marca i kasy dalej brak na koncie, wiec sobie poczekasz jeszcze ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 13:35 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 140
24 lutego zleciłem wypłatę i do dzisiaj nic :(
Ciekawe, ostatnio coś dużo osób wypłaca kasę :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 14:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
hyhy, anom, dużo wypłaca, pewnie MA opóźnia wypłaty, zaprzęgli wszystkich programistów odpowiedzialnych za CryEngine do zbierania makulatury, puszek po piwie i butelek żeby uzbierać kasę na wypłaty :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 14:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
jeżeli wypłaca dużo osób, to przyjdzie wam czekać nawet 90dni lub dłużej

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 15:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nie strasz Level, I need money!! :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 15:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Iceman napisał(a):
Nie strasz Level, I need money!! :D

ja nie straszę, to było na poważnie. daaawno dawno temu tyle trwały wypłaty.
mój osobisty rekord to chyba 46 dni biznesowych i było to w okresie jesiennym, na razie żaden z was się nie zbliżył :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 16:32 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nick w grze: Seya
nie ma czegoś takiego jak ściśle określony czas, który MA ma na przesłanie zapłaty za pedy.
np. w poprzednie wakacje jak sprzedawałem pedy kazano mi czekać jakoś 1-2 tygodnie. W rejonie świąt czekać trzeba było 50 dni roboczych. Jeśli chcecie dowiedzieć się za ile będą pieniądze na koncie należy pisać do supportu i o to pytać, gdyż za każdą wypłatą będzie to zupełnie inny okres czasu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 16:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
seya napisał(a):
nie ma czegoś takiego jak ściśle określony czas, który MA ma na przesłanie zapłaty za pedy.
np. w poprzednie wakacje jak sprzedawałem pedy kazano mi czekać jakoś 1-2 tygodnie. W rejonie świąt czekać trzeba było 50 dni roboczych. Jeśli chcecie dowiedzieć się za ile będą pieniądze na koncie należy pisać do supportu i o to pytać, gdyż za każdą wypłatą będzie to zupełnie inny okres czasu.

dokładnie :)
ja zawsze tuż po wypłacie dokonanej w grze, pisałem do supporta mniej więcej takie coś:
Cytuj:
Hello.

Ingame I just ordered a withdrawal (x PED) and I would like to ask about estimate time when I will receive money. I hope it is not long:)

Best Regards.

(oczywiscie to niepoprawnie pod ang jest, wiec nie kopiować-Level)
i różne odpowiedzi padały. rekordem była wypłata rok temu, wypłaciłem we czwartek, dotarło 3 dni biznesowe później, we wtorek lol. mam nadzieję, że po wejściu mindbank taki czas stanie się standardem :)
i przeważnie pada odopowiedź z ich strony taka:
Cytuj:
Hi,

Your withdrawal order:

ID: x
Registration date: x
Amount: x PED - withdrawal fee

As bank withdrawals are handled manually and in order of their registration date, the processing time might vary during the year depending on the current demand at that time. Currently the processing time is about x-x business days.

Kind regards,
Entropia Support

pytać, nie bać się :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 18:59 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Nie straszcie ludzi , teraz maksymalny czas to 40 dni , natomiast w nowym panelu widnieje już informacja że maksymalny czas to 14 dni , niestety jeszcze to nie obowiazuje ale zapowiada się fajnie :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 19:04 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Jeżeli ktoś ma tę starą, kiedyś działającą kartę do wypłat w bankomatach, może do nich napisać, że zlecił dokonanie wypłaty i prosi o szybszy transfer z uwagi na to, że kiedyś kupił tę kartę.
Wtedy to zajmuje max kilka dni (3-4).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 19:08 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Nie snujcie teorii spiskowych w tym temacie, wypłaty przychodzą zwykle od wtorku do piątku, a praktycznie trwaja 30dni+(2-5dni na przewalutowanie i realizacje przelewu przez bank) mówię to na podstawie własnych doświadczeń.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 19:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
To, co ja napisałem, to żadna teoria spiskowa tylko fakt :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 21:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Swoja droga smiechu warte, ze bank chcą otworzyc a barany przelewu nie umieją zlecic przez 2x dni...

Zatrudniliby jedna osobe do robienia przelewów i z głowy... Powazna niby firma a ...

stracilem przez nich juz w pi... bo jakby doszlo w 2 dni to bym sprzedal dolce za 3,8 :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 21:34 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Mortifer napisał(a):
Swoja droga smiechu warte, ze bank chcą otworzyc a barany przelewu nie umieją zlecic przez 2x dni...

(

nie chcą a nie nie umieją, myślisz że xxx graczy po 40 dni to masz xxx $ darmowego kreduty czy lokaty, tłumacz jak chcesz, w każdym bądź razie ostatnia rzecz ze strony MA to to, że nie umieją :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 21:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Mortifer napisał(a):

Zatrudniliby jedna osobe do robienia przelewów i z głowy... Powazna niby firma a ...

stracilem przez nich juz w pi... bo jakby doszlo w 2 dni to bym sprzedal dolce za 3,8 :(

mort, sam na ich miejscu niechętnie zezwalałbyś na wypłaty. ciężko jest oddawać to co się dostało, szczególnie wysokie kwoty a MA to materialiści duchem i ciałem, pieniądz dla nich rzecz święta, ponad wszystko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Mar 2009, 21:54 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Dodam, że choć przy wypłacie określa sie walute dalej na polskie konta bankowe przychodzi w EUR, prawdopodobnie tak jak Loss wspomniał 14dniowa czas oczekiwania jak też i m.in. wybór waluty podczas zlecania wypłaty będzie możliwy w najbliższym czasie.

PS. Dziwne, że żaden moderator jeszcze nie zainteresował sie czyszczeniem tematu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2009, 15:19 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 140
W końcu dzisiaj zmienił się status na "committed".
Miesiąc czekania. Nie najgorzej - myślałem ze z 2 miesiące poczekam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2009, 22:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja dzisiaj dostalem od MA maila ze przelew zrealizowany i ze teraz zajmie kilka dni przewalutowanie przez moj bank, withdraw zrobiony 21 marca wiec tak zle nie ma

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2009, 08:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
lolz... a ja 27 luty i nadal nic...

co za :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2009, 16:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Ja dostalem kaske dzisiaj (dlugo im sie zaszlo no ale zmiescili sie w limicie 30 dni roboczych), zapytalem sie czy opcja wyboru waluty w grze w koncu dziala czy nie. I oto jaka dostalem odpowiedz. Wiec nadal przy kazdej wyplacie trzeba pisac jesli chce sie dostac pieniadze w walucie innej niz standardowo przypisana do danego regionu (do Polski przypisane jest Euro).

" Hi Michal,

We have a few technical problems with this new version of Entropia so we think it is the best thing if you, for now, each time will state what kind of currency you want in a supportcase.
This matter should be solved as soon as possible but for now it is the best to state the currency, just like you did.
Thank you, and have a nice afternoon!
Kind regards,
Entropia Universe Support "

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2009, 17:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja jeszcze nic nie dostałem, weekend się zbliża a tu nie ma za co pić, znaczy się żyć :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2009, 20:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ooo dobrze ze napisales ze takie jaja by mi zrobili EURO na USD a ja potem na PLN... bym umoczyl

napisalem im:
Hello,

My withdrawal:
ID: xxxxxx
date: 26 Feb 2009
Amount in PED: xxxxx

My bank account accept only currency: USD, so i need USD transfer.

mam nadzieje ze skumaja... bo lingwista ze mnie po pieronie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Mar 2009, 08:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mortifer napisał(a):

Obawiam sie, ze dobry miesiac za pozno na taki request :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Mar 2009, 08:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
pending jeszcze jest wiec moze nie za pozno ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2009, 19:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Napisalem:
Hello,

My withdrawal:
ID: xxxxxx
Amount in PED: xxxxx

Odpisali:

Hi Mortifer,

Thank you for the information.
Your withdrawal with ID:xxxxxhas been committed.
Have a nice time in Entropia Universe!
Kind regards,

I teraz mam zagwozdke czy te szwedy wstretne skumały czy stwierdziły "wyslemu mu w EURO, przewalutowanie mu zrobia i bedzie mial w USD jak chcial"...
Napisze mi ktos jak mam ich zgnebic? Bo moje zdolnosci jezykowe sobie nie dadza rady zeby to sprecyzowac tak :)
Btw. ile czasu uplynie od informacji "Committed" do faktycznego przelewu?

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2009, 00:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Hello,

regarding my previous email i would like to know if my withdrawal will be done in USD as my bank account accepts only such currency

thank you for answer

regards,
Mortifier

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2009, 07:35 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dzieki za pomoc ;) poszło do nich, skopiowalem i dopiero teraz sie skaplem ze błąd w nicku jest :D Mortifier zamiast Mortifer :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2009, 08:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Mortifer napisał(a):
dzieki za pomoc ;) poszło do nich, skopiowalem i dopiero teraz sie skaplem ze błąd w nicku jest :D Mortifier zamiast Mortifer :D

nie ma za co ;) moze nie zauwaza, sorki ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2009, 16:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Mortifer napisał(a):

Zabawne.. mi tez sie ZAWSZE tak mylilo, dopiero po dobrych paru miesiacach sie zorientowalam,ze tam nie ma ''i'' ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Kwi 2009, 06:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Odpisali ze wyslali w USD.

ale kurde status comitted juz 3 dzien a kasy na koncie nie mam...

ile Wy czekaliscie majac ten status?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2009, 00:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
A ja dzis zajrzalam w koncu na swoje konto,a tam taki support ;)
''Thank you for your message. Your withdrawal has been rejected as there seems to be a problem with the spelling of your name. Please attach a copy of your ID to this support case(...)''

Chcialabym sie upewnic.. chodzi o skan jakiegos dokumentu,np dowodu,prawda? ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2009, 01:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Elanor napisał(a):
A ja dzis zajrzalam w koncu na swoje konto,a tam taki support ;)
''Thank you for your message. Your withdrawal has been rejected as there seems to be a problem with the spelling of your name. Please attach a copy of your ID to this support case(...)''

Chcialabym sie upewnic.. chodzi o skan jakiegos dokumentu,np dowodu,prawda? ;p

dowod, prawko :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2009, 15:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Skan np dowodu i jakiegoś rachunku z Twoimi danymi (imię, nazwisko adres).
Tylko nie zdziw się jak sprawdzanie tych danych zajmie im duuuzo czasu. Ja wysłałem im dokumenty 20.03 i to tej pory mi nie sprawdzili :cry:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2009, 17:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mi wypłacili juz ;)

Btw. na przelew zagraniczny czeka sie od 2-5 dni roboczych. Czyli od status commited trzeba tyle jeszcze poczekac.

Za 1 razem czekalem z miesiac, teraz obaczymy ile zejdzie, juz tydzien minal prawie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2009, 19:44 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nie licz na to Mort ze drugi przelew przyjdzie szybciej niż pierwszy. Mój pierwszy szedł dokładnie 3 tygodnie, drugi ponad miesiąc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2009, 12:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
baraneq napisał(a):
Tylko nie zdziw się jak sprawdzanie tych danych zajmie im duuuzo czasu. Ja wysłałem im dokumenty 20.03 i to tej pory mi nie sprawdzili :cry:

Wyslalam im skan dowodu i prawa jazdy,tylko.. nie jestem pewna,czy te pliki rzeczywiscie zostaly dolaczone ;/ Skorzystalam z opcji ''attach files to this support case'',ktora mi udostepnili,tyle ze po zaladowaniu pliku nie pojawila sie zadna informacja,ze rzeczywiscie on tam jest. Wiec na wszelki wypadek dalam im jeszcze osobny link do pliiku ( nie opieprzac mnie za to ;p). Jak bylo z toba,baraneq? Po uploadowaniu pojawila sie jakas informacja o dolaczonym pliku przy suppie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 09:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Elanor napisał(a):
baraneq napisał(a):

Wyslalam im skan dowodu i prawa jazdy,tylko.. nie jestem pewna,czy te pliki rzeczywiscie zostaly dolaczone ;/ Skorzystalam z opcji ''attach files to this support case'',ktora mi udostepnili,tyle ze po zaladowaniu pliku nie pojawila sie zadna informacja,ze rzeczywiscie on tam jest. Wiec na wszelki wypadek dalam im jeszcze osobny link do pliiku ( nie opieprzac mnie za to ;p). Jak bylo z toba,baraneq? Po uploadowaniu pojawila sie jakas informacja o dolaczonym pliku przy suppie?

Ja te dokumenty wyslalem poczta wraz z tym dokumentem ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 12:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ach.. Ja mam nazwisko dobrze wpisane, niestety maja cos z polskimi znakami i dlatego ten problem ;p Dziwne, bo jak wyplacalam peirwszy raz to nic nie mowili.
Mam status suppa 'Assigned'',wiec jestem dobrej mysli ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Maj 2009, 13:36 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
Przepraszam za offtop ale przeglądając forum wszyscy piszą tylko o stratach PEDow i kasy tak naprawdę nikt nie wypłaca :P A tutaj to jednak troszq inaczej wygląda :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Maj 2009, 14:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cymesky napisał(a):
Przepraszam za offtop ale przeglądając forum wszyscy piszą tylko o stratach PEDow i kasy tak naprawdę nikt nie wypłaca :P A tutaj to jednak troszq inaczej wygląda :]

wyplacaja co im sie udalo uratowac :D

tylko nieliczni maja szczescie i trafia cos kosztem innych, 100 wplaci 1 wyplaci :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Maj 2009, 20:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
cymesky napisał(a):

Bo ci co traca narzekaja na cale forum, a ci co zarabiaja siedza cicho :P Co nie zmienai faktu,ze wiekszosc raczej traci. Chociaz kiedys mozna bylo meic wrazenie,ze to dotyczy prawie wszystkich nacji oprocz Polakow ;) (Na forum byla ankieta i wiekszosc uzytkownikow forum deklarowala,ze jest ''na plus''.) Moje zyski pochodza sprzed 1,5 roku,bo wtedy zakonczylam gre i jeszcze wyplacam sobie resztki. Nie wiem,jak jest teraz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Maj 2009, 13:26 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Elanor napisał(a):
cymesky napisał(a):

Bo ci co traca narzekaja na cale forum, a ci co zarabiaja siedza cicho :P Co nie zmienai faktu,ze wiekszosc raczej traci. Chociaz kiedys mozna bylo meic wrazenie,ze to dotyczy prawie wszystkich nacji oprocz Polakow ;) (Na forum byla ankieta i wiekszosc uzytkownikow forum deklarowala,ze jest ''na plus''.) Moje zyski pochodza sprzed 1,5 roku,bo wtedy zakonczylam gre i jeszcze wyplacam sobie resztki. Nie wiem,jak jest teraz.

Ja nigdy nic nie wpłaciłem więc jak tracę to nie płaczę specjalnie :lol: A jak jakiś więskszy HOFik wpadnie to radocha jest podwójna :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Maj 2009, 15:15 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
Hmm ... odnoszę wrażenie, że osoby które wpłacają liczą na zwrot i ewentualne zyski. Są jak uzależnieni hazardziści :] Natomiast Ci, którzy grają dla frajdy i nic nie wpłacają wyglądają na zadowolonych :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Maj 2009, 18:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
E,tez zle generalizujesz ;p Ja gralam za free,a tez nie dla funu,tylko dla kasy :D Bo fun to jest moze przy pierwszym roku, potem dobija cie monotonia ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Maj 2009, 19:10 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
cymesky napisał(a):

Dolar gwałtownie podrożał jakiś czas temu plus zastój w EU i ludzie się wypłacają, ot cała tajemnica.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Maj 2009, 09:15 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 120
Nick w grze: Olga WITCH Aksolta
Wpłacałam i grałam dla zabawy , nie wpłacam tez gram dla zabawy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Maj 2009, 09:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Elanor napisał(a):
E,tez zle generalizujesz ;p Ja gralam za free,a tez nie dla funu,tylko dla kasy :D Bo fun to jest moze przy pierwszym roku, potem dobija cie monotonia ;]

Jak kto lubi - ja tam pieniądze to wolę w pracy zarabiać, a jak wrócę do domu to raczej gram dla zabawy :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Maj 2009, 09:49 
Inept
Dołączenie:
Maj 2009
Zrobił się straszny Offtop ale ostatnie pytanko, jak to jest ... gracie w EU bo taniej niż WoW na przykład, lub wcale nie trzeba płacić albo po prostu gra jednak góruje w wielu istotnych dla was kwestiach w odniesieniu do tego nieszczęsnego WoWa?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Maj 2009, 10:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cymesky napisał(a):
Zrobił się straszny Offtop ale ostatnie pytanko, jak to jest ... gracie w EU bo taniej niż WoW na przykład, lub wcale nie trzeba płacić albo po prostu gra jednak góruje w wielu istotnych dla was kwestiach w odniesieniu do tego nieszczęsnego WoWa?

moze zrob ankiete "Dlaczego grasz w EU?" :) albo popros Sivego, jemu dobrze idzie ukladanie odpowiedzi ;) i tam moglibysmy sobie swobodnie pogadac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Maj 2009, 13:16 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
cymesky napisał(a):

moze zrob ankiete "Dlaczego grasz w EU?" :) albo popros Sivego, jemu dobrze idzie ukladanie odpowiedzi ;) i tam moglibysmy sobie swobodnie pogadac ;)

Nie będę układał, żadnych odpowiedzi bo zaraz ktoś podniesie krzyk, że nie wstawiłem opcji "Bo zupa była za słona", albo "Bo słońce wschodzi o 5:20 a szary wilk liże się po jajkach" :lol:

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: