Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2005, 19:18 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
witka!
mój kolega wyjechał teraz na dłuższy czas do Goteborga, jako że jest dziennikarzem TVP1 to pomyślałem sobie, ze poprosze go zeby pogadał z twórcami PE, zadał im kilka pytań. Bez wachania sie zgodził. :lol:
Piszcie co chcielibyście się aby w naszym imieniu dowiedział się Rafał. Jeśli możecie to dajcie też angielskie tłumaczenie pytania (coby uniknąc błędów w tłumaczeniu).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2005, 21:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Pomysl przedni - ale Marco jest teraz na wakacjach - i nie wiem kiedy dokladnie wraca...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2005, 23:11 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Wiecie nie koniecznie muszą to być pytania centralnie do Marco w końcu sam tam niej jest :wink:

To ja może napisze po polsku:

Kiedy będzie "odsłona" kolejnej części lg i czy też będą tam ziemie do zdobycie?

Czy będą jeszcze jakieś misje w stylu Robot Beacon'ów?

tyle ode mnie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 04:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tak bedzie lg ,ale tym razem nie bedzie ziemi do zdobycia tylko skrzynka piwa...
Myśle ,że lepiej zadać konkretniejsze pytania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 06:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Witam 8)

Jest wiele pytań na kture chcieli byśmy znać pytania, lecz trzeba się nad tym zastanowić... .

oto moje pytanie:

kiedy gra przestanie istnieć bądź czy ta gra będzie trwała na wieki wieków :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 08:04 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
MarO napisał(a):
Witam 8)

Jest wiele pytań na kture chcieli byśmy znać pytania, lecz trzeba się nad tym zastanowić... .

oto moje pytanie:

kiedy gra przestanie istnieć bądź czy ta gra będzie trwała na wieki wieków :wink:

Na jego miejscu odpowiedzial bym że PE przezywa teraz lata swojej swietności :P i nie zapowiada sie aby kiedykolwiek mialo przestac istniec :D

moje pytanie hmmm no wsumie mam ich sporo ale raczej do kogos kompetentnego z supportu a nie konkretnie do marco :)

o wiem: "Dlaczego system wypłacania działa w taki tragiczny sposob mimo że wszystkie reklamowki gry oznajmiaja iż jest to jej podstawowa część:) słyszałem że planujecie go zreformować. Jak planujecie to zrobić i jak długo może to zająć."

next: "Oczywiste jest że MA jako firma stwozyła tę grę by zarabiać pieniądze oraz cały system jest zrobiony w ten sposob aby MA coś z tego miało. To jest jak najbardziej rozsądne podejście, jednak chciał bym się dowiedzieć na czym dokładniej MA czerpie swoje zyski i jakie są średnie tygodniowe lub miesięczne (niewiem jak sie tam rozliczaja) przychody firmy :D "

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 08:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
Ja bym zapytał o rachunek prawdopodobieństwa, co do zdopywania lootów, hof'sów, globali czy też zdobycia surowćów.
Następne pytanie dotyczyło buy tego czy w w grze pojawią się pojazdy, zapytał bym ogólnie o to czym ma chce nas zaskoczyć....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 09:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Marco jest tam "rzecznikiem prasowym" wiec tylko one bedzie mogl sie wypowiadac a nie ktos z supportu.
Na wiekszosc pytan powyzej odpowie tak: " ,-) " :)
Wiec lepiej sie dobrze zastanowic i zebrac pytania na ktore bedzie szansa, ze cos odpowie.
Ja mam takie:

"Czy w najblizszym czasie jest szansa na pojawienie sie realnych reklamodawcow/sponsorow w grze ? Jesli tak to kiedy ? Czy moze MA zrezygnowal zupelnie z tego pomyslu ?"

"Jaki jest odsetek polskich graczy w grze i czy jest to znaczaca grupa (pod wzgledem ilosci jak i wplat) ?"

"Czy misje na statkach robotow to juz jest "dungeon system" czy system ten dopiero nadejdzie? "

To co mi pierwsze przyszlo do glowy -nad reszta jeszcze mysle.
Pozniej po zebraniu w calosc bedzie mozna sprobowac przetlumaczyc :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 10:02 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
311 ja sie nie pytalem CZY będzie tylko KIEDY a to różnica :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 10:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
A ja bym wam życzył powodzenia i prosił o odpowiedź na pytanie "jak Was spławili" :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 10:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
ateush napisał(a):
Pomysl przedni - ale Marco jest teraz na wakacjach - i nie wiem kiedy dokladnie wraca...

to fakt ale zanim zbierzemy wszystkie pytania, zanim je wszystkie przetłumaczę i zanim finalną listę (przedyskutowana tu na forum) wyślemy Rafałowi to myslę że Marko wybyczy się już i przyjedzie. Tak z innej beczki to wydaje mi się że chłopakom z MA kasiorka troche poprzestawiała ostatnio w główkach :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 10:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Dragon napisał(a):
o wiem: "Dlaczego system wypłacania działa w taki tragiczny sposob mimo że wszystkie reklamowki gry oznajmiaja iż jest to jej podstawowa część:) słyszałem że planujecie go zreformować. Jak planujecie to zrobić i jak długo może to zająć."

To jest najważniejsze.

Ja jeszcze dodam: Jaki stosunek ma MA do graczy, którzy sprzedają pedy innym graczom i obchodzą system wpłat/wypłat MA? Chodzi o to, czy jakoś to można wykryć i ukarać gracza i w jaki sposób? Jeśli jest to niedozwolone. I jaki może to mieć wpływ ekonomię gry?(bo ma na pewno wpływ na dochody MA, bo nie dostają tych 3,5% za przelew)

Dlaczego support jest taki wolny jeżeli chodzi o sprawy znikających przedmiotów z konta graczy? Jaki jest problem oddania takiego przedmiotu chociażby o wartości 0 tt?

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 12:06 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Prayer/Devour napisał(a):
A ja bym wam życzył powodzenia i prosił o odpowiedź na pytanie "jak Was spławili" :P

lol :lol:

Załatwi się zgodę od Angel z cKze przez rok nie chce loota tylko żeby zrobił z nami wywiad ;)
oczywiscie fałszywą :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 13:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
JASIOQ napisał(a):
Ja jeszcze dodam: Jaki stosunek ma MA do graczy, którzy sprzedają pedy innym graczom i obchodzą system wpłat/wypłat MA? Chodzi o to, czy jakoś to można wykryć i ukarać gracza i w jaki sposób? Jeśli jest to niedozwolone. I jaki może to mieć wpływ ekonomię gry?(bo ma na pewno wpływ na dochody MA, bo nie dostają tych 3,5% za przelew)

Dlaczego support jest taki wolny jeżeli chodzi o sprawy znikających przedmiotów z konta graczy? Jaki jest problem oddania takiego przedmiotu chociażby o wartości 0 tt?

Dziękuję i pozdrawiam

Przeciez na to odpowiedzieli juz:
-sprzedawanie pedow "innymi metodami niz zaakceptowane przez MA jest zabronione i grozi banem". Wykryc nie moga - chyba, ze ktos sie poskarzy, nakabluje itp. (Po prostu nie chca brac odpowiedzialnosci za oszustow i tyle).
-prowizja za wplate i wyplate jest prowizja pobierana przez banki a nie MA (co oficjalnie Marco mi potwierdzil :) )
-system wyplat ma byc znacznie przyspieszony ze strony MA (zapowiadal to w ktoryms z ostatnich wywiadow) jednak nie biora odpowiedzialnosci za opoznienia po stronie bankow.

Prayer: - jesli uda sie do nich zawodowy dziennikarz, odpowiednio wczesnie umowiony
i z przeslana lista pytan - przyjma go z otwartymi ramionami i jeszcze niezle ugoszcza.
Na takim PR im zalezy - to darmowa reklama i sami sie ciagle chwala jak gdzies ich opisza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 13:54 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Wiecie

Jak tak dalej pójdzie to tylko jakeis bezsensowne pytania zostaną bo na te ciekawsze pytania odpowiedzi padną na forum : >

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 14:52 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Ja mam pytanie, które zawsze chciałem zadać :

- Czy planujecie wypuścić na rynek offline - ową wersję gry PE?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 17:02 
Marciol, wywiad ma polegać na tym, aby zadać pytania, których nie było. Jeżeli powtórzymy te, które padły nic nowego się nie dowiemy.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 17:40 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No przecież wiem ;)

Ale chodzi mi tu o to że dzięki temu topikowi można się wiele rzeczy dowiedzieć nawet gdyby wywaid z Marco/MA nie powiódł się

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 18:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Czy kiedyś zostaną wyrównane szanse między "Uberami" a "soft playerami"? :)
Czy MindArk zorganizuje prawdziwy Event dla KAŻDEGO gracza?
Czy Project Entropia zacznie się szybciej rozwijać ( chodzi mi o fabułe, bo nowe itemu już są niesmaczne - za każdym razem kilka zmodyfikowanych bzdetów)
Czy MindArk jest sprawiedliwy dla Normalnych graczy ( czytaj: mało lub nie wpłacających ) i dla Uberów
Co MindArk chce osiągnąć przy pomocy Project Entropia ( kase, rozgłos, zabawe, zajęcie czy sprawdzenie swoich sił )
Ilu osobowa jest ekipa MindArku i skąd oni są ( chodzi mi o dokładniejsze dane jak wiek płeć imie i jeśli możliwe to nazwisko )
Jak wysokie są dochody miesięczne MindArk po odliczeniu wypład dla pracowników i opłat za serwery oraz opcjonalny "withdraw"?

To tyle z mojej strony to chciałbym wiedzieć

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 20:07 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Moge odpowiedzieć na dwa pytania

Napewną chcą zyskać kase - gdyby chcieli orzgłos skończyli by z pe dość dawno temu

I napewno nie odpowie na pytanie związane z dochodami :P w prawie każdej firmie to jest "tajne" :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 20:11 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
widzisz bo to tak wygląda że najpierw zrobili to dla zabawy bo chciali coś stworzyć zobaczyli ze im się udało i zaczeli na tym ciorać kase, chciałbym zobaczyć jak odpowiedzą na to pytanie

czy dochody będą tajne - zobaczymy, nie widze przeszkody na odpowiedzenie ;) to ludzi przecież nie zniechęci

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 20:21 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
skąd wiesz? może taki skalman myśli "kurde ten marco to musi byc biedny, wpłace mu
10k$ to na pewno siÄ™ uciesz" ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 20:25 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no na bank :) miały być poważne pytania-takie zadałem :) i są one kierowane do Marco, nie do polskich graczy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 20:40 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Sebek napisał(a):
Co MindArk chce osiągnąć przy pomocy Project Entropia ( kase, rozgłos, zabawe, zajęcie czy sprawdzenie swoich sił )
Ilu osobowa jest ekipa MindArku i skąd oni są ( chodzi mi o dokładniejsze dane jak wiek płeć imie i jeśli możliwe to nazwisko )

bardzo fajne pytania - myslę, że trzeba iść w tę stronę

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 21:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dziękuje za uznanie :) chciałbym też wiedzieć :

Kto zaczoł grać jako pierwszy ( jeśli ten ktosniegra to neiważne chciałbym to wiedzieć )
Ile czasu zajeło im zrobienie Project Entropia
Co reprezentant MindArku chciałby powiedzieć do widzów Telewizji Polskiej :mrgreen:
Ilu jest Aktywnych graczy ( nie chodzi mi o liczbe kont z Client Loadera tylko o tych co zalogowali sie w ostatnich 4 miechach )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2005, 23:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
Ja bym zadal pytanie czy maja jakiegos goscia o pochodzeniu polskim w grupie, a jak nie to czy moga zatrudnic kilku chociazby do supporta :D Wkoncu polscy informatycy nie sa tacy zli ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2005, 07:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mały komentarz:
Skoro MA chce wejść na giełdę to ich dochody będą jawne jak każdej takiej spółki.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2005, 10:32 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
@Sebek
Dwa środkowe pytania mi się podobają ;) reszta niee hehe
@JASIOQ
MA chce wejść na giełde? Będzie funny ^^

Dobra to ja mam jeszcze takie pytanie
Czy MindArk będzie rozbudowywać Project Entropia czy może ma zamiar zacząć pracę nad PE 2, z ładniejszą grafiką itd. (coś jak everquest - najpierw była pierwsza część a teraz już są dwie :P)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2005, 10:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jak już wejdą, to będzie można kupic akcje i stać się współwłascicielem :)...ciekawe czy wtedy będzie się miało więcej hofów...lol...żeby kupić kolejne.....hehehe

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2005, 19:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Sebek napisał(a):
(...)Ile czasu zajeło im zrobienie Project Entropia(...)

:P CiÄ…gle go robiÄ….

de`Beliar napisał(a):
Czy planujecie wypuścić na rynek offline - ową wersję gry PE?

Nie mają na to czasu. Ciągle poprawiają PE, uwzględniają nowe pomysły.
Poza tym to nie leży w ich interesie - chcą, aby jak najwięcej ludzi skupić w "czystym" PE. Offline'owa wersja mogłaby nawet odciągnąć niektórych graczy od wpłacania w PE.

Moje pytania:

"Czy uchylicie rąbka tajemnicy i zdradzicie jakie dokładnie piwo będzie w (mam nadzieję) niedalekiej przyszłości podawał bartender?"

oraz pytanko bardziej techniczne:

"Jak bardzo rozbudowany jest wasz system statystyk? Czy możecie sprawdzać na bieżąco np. ilość graczy w danej strefie, globalną kwota z repairu (np. z ostatnich 15 minut), itemy z lootów w ciągu kilku ostatnich minut, ilość itemów jednego typu w posiadaniu avatarów, itp. ?"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2005, 20:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
CvX! napisał(a):
"Jak bardzo rozbudowany jest wasz system statystyk? Czy możecie sprawdzać na bieżąco np. ilość graczy w danej strefie, globalną kwota z repairu (np. z ostatnich 15 minut), itemy z lootów w ciągu kilku ostatnich minut, ilość itemów jednego typu w posiadaniu avatarów, itp. ?"

wystarczą tylko odpowiednie zapytania do bazy danych... powinienneś to wiedzieć ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2005, 21:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Garth napisał(a):
wystarczą tylko odpowiednie zapytania do bazy danych... powinienneś to wiedzieć ;)

To może inaczej: Czy mają pod-aplikację której zadaniem jest dostarczanie podobnych informacji i czy z nich czasem korzystają? :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2005, 04:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
CvX! napisał(a):
Sebek napisał(a):
(...)Ile czasu zajeło im zrobienie Project Entropia(...)

:P CiÄ…gle go robiÄ….

chodziło mi o to ile zajeło im zrobienie pierwszego uruchamiającego się Projekta ( czyli beta ) interesuje mnie ile go poprawiali żeby mógł pierwszy gracz się wbić do gry i coś tam porobić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2005, 18:11 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
A jaj jeszcze chciałbym zapytać czy mogą/mają zamiar zrobić liste 100 najlepszych graczy w PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2005, 14:39 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
oki :D to zabieram sie za przygotowywanie zestawu pytań, ale wpisujcie nadal pytanka oczywiście

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2005, 14:51 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Więc zapytać się warto kiedy będzie :

- stamina,
- mana,
- shield,

oraz Social status takie jak:

- fame,
- reputation (było by ciekawie)
- credibility

Jeśli tego nie będzie niech to usuną, albo zrobią, bo to czego oczy nie widzą temu sercu nie żal.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2005, 15:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Pytania:

-Jaką polityką wobec graczy kieruje się MA? Czy ekspansja i pozyskiwanie nowych, czy trzymanie w uścisku i dopieszczanie tych co już ma i nakłanianie (siłą : decaj, słabe looty) do wpłacania czy tylko może dbanie o depozyciarzy.

-Co było podstawą i dało natchnienie do nakreślenia fabuły PE, książka, film ? konkretne inspiracje.

-Czy MA zacznie gonić i upodabniać PE do obecnie panujÄ…cych kanonów w morpegach czy pójdzie swojÄ… wÅ‚asnÄ… drogÄ… w rozwoju gry? Chodzi o kuesty, „żywych” NPC, etatowych GAME MASTERÓW kreujÄ…cych w locie wydarzenia i fabuÅ‚Ä™.

-Czy w PE sÄ… „tajniacy, agenci, szpicle” z MA którzy po kryjomu dostarczajÄ… informacji producentom o graczach itp.? Czy jacyÅ› gracze pracujÄ… w „wywiadzie” MA i majÄ… wpÅ‚yw na grÄ™, np. poprzez mieszanie w ekonomi lub napÄ™dzajÄ…cy koniunkturÄ™ na niektóre aspekty gry.*

-Jak procentowo w PE wygląda rozkład : szczęście a ścisła reguła? np.: ile na polowanie ma wpływ umiejętność/wiedza a ile szczęście 50%/50% ? a może inaczej?

*a’la teoria spiskowa dziejów PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2005, 15:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
odp dla ducha:

- wyssać i wyżucić

-twórczość radosna programisty

-są za leniwi i nie będą wydawać kasy na niepotrzebne etaty

-Ekonomie sami tworzą - wystarczy gdzies zakręcić kurek, a gdzie indziej odkręcić. Tak aby kasa leciała do kieszeni...nie graczy oczywiście

-Sami nie wiedzą, bo napisali taki algorytm, że sami go nie rozumieją.

...mam zły humor dziś......wiem, marudzę.....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2005, 17:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja bym się chętnie dowiedział co z obsługą obiecanych rozdzielczości 800x600 i 1280x1024.
Parę lat temu na jakimś chat-evencie MA zapowiedziało pojawienie się takich opcji.
I co?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2005, 07:29 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
wpadło mi do głowy jeszcze pytanie :

jak długo był zalogowany "non-stop" najdłużej avatar, czy lak długo ktoś siedział i pykał jednorazowo... coś w ten deseń

napewno mają też i inne ststystyki, może o ststystyki popytać ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2005, 08:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Nick w grze: Fanthom
Duchu, takie dane nie będą prawdziwe, bo na autokliku można byc zalogowanym długo i tylko od CTD zależy jak długo. Nie odda to poziomu uzależnienia lub uwielbienia dla PE. Chyba że MA wykryje i zignoruje takie sytuacje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 15:37 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
wyslalem pytania Rafałowi, który je obrobi jeszcze nieco i umówi się z Marco

Wstępnie pytania są posegregowane na 3 grupy

1. pytania ogólne

Ilu osobowa jest ekipa MindArku i skÄ…d oni sÄ… ?

kiedy gra przestanie istnieć bądź czy ta gra będzie trwała na wieki wieków

Jaki jest odsetek polskich graczy w grze i czy jest to znaczaca grupa (pod wzgledem ilosci jak i wplat) ?

czy maja jakiegos goscia o pochodzeniu polskim w grupie?

Co MindArk chce osiągnąć [jako firma] przy pomocy Project Entropia, kase, rozgłos, zabawe, zajęcie czy sprawdzenie swoich sił ?

Kto zaczął grać jako pierwszy ?

Ile czasu zajeło im zrobienie Project Entropia ?

Co było podstawą i dało natchnienie do nakreślenia fabuły PE, książka, film ? konkretne inspiracje?

2. pytania z polskiej społeczności

Czy w najblizszym czasie jest szansa na pojawienie sie realnych reklamodawcow/sponsorow w grze ? Jesli tak to kiedy ? Czy moze MA zrezygnowal zupelnie z tego pomyslu ?

Oczywiste jest że MA jako firma stwozyła tę grę by zarabiać pieniądze oraz cały system jest zrobiony w ten sposob aby MA coś z tego miało. To jest jak najbardziej rozsądne podejście, jednak chciał bym się dowiedzieć na czym dokładniej MA czerpie swoje zyski i jakie są średnie tygodniowe lub miesięczne (niewiem jak sie tam rozliczaja) przychody firmy
Jak wysokie są dochody miesięczne MindArk po odliczeniu wypład dla pracowników i opłat za serwery oraz opcjonalny "withdraw"?

Czy kiedyś zostaną wyrównane szanse między "Uberami" a "soft playerami"? Czy MindArk jest sprawiedliwy dla Normalnych graczy ( czytaj: mało lub nie wpłacających ) i dla Uberów

Jaką polityką wobec graczy kieruje się MA? Czy ekspansja i pozyskiwanie nowych, czy trzymanie i dopieszczanie tych co już ma?

3. różne
Kiedy będzie "odsłona" kolejnej części lg i czy też będą tam ziemie do zdobycie?

Dlaczego system wypłacania działa w taki tragiczny sposob mimo że wszystkie reklamowki gry oznajmiaja iż jest to jej podstawowa część słyszałem że planujecie go zreformować. Jak planujecie to zrobić i jak długo może to zająć

czy w grze pojawiÄ… siÄ™ pojazdy

Czy misje na statkach robotow to juz jest "dungeon system" czy system ten dopiero nadejdzie?

Czy MindArk zorganizuje prawdziwy Event dla KAŻDEGO gracza?

Jak bardzo rozbudowany jest wasz system statystyk? Czy możecie sprawdzać na bieżąco np. ilość graczy w danej strefie, globalną kwota z repairu (np. z ostatnich 15 minut), itemy z lootów w ciągu kilku ostatnich minut, ilość itemów jednego typu w posiadaniu avatarów, itp. ?

Czy MindArk będzie rozbudowywać Project Entropia czy może ma zamiar zacząć pracę nad PE 2, z ładniejszą grafiką itd.

Czy MA zacznie gonić i upodabniać PE do obecnie panujÄ…cych kanonów w morpegach czy pójdzie swojÄ… wÅ‚asnÄ… drogÄ… w rozwoju gry? Chodzi o questy, „żywych” NPC, etatowych GAME MASTERÓW kreujÄ…cych w locie wydarzenia i fabuÅ‚Ä™.

Czy w PE sÄ… „tajniacy, agenci, szpicle” z MA którzy po kryjomu dostarczajÄ… informacji producentom o graczach itp.? Czy jacyÅ› gracze pracujÄ… w „wywiadzie” MA i majÄ… wpÅ‚yw na grÄ™, np. poprzez mieszanie w ekonomi lub napÄ™dzajÄ…cy koniunkturÄ™ na niektóre aspekty gry.

Jak procentowo w PE wygląda rozkład : szczęście a ścisła reguła? np.: ile na polowanie ma wpływ umiejętność/wiedza a ile szczęście 50%/50% ? a może inaczej?

co z obsługą obiecanych rozdzielczości 800x600 i 1280x1024

jak długo był zalogowany "non-stop" najdłużej avatar, czy lak długo ktoś siedział i pykał jednorazowo... coś w ten deseń

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 16:17 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
marcjan napisał(a):
kiedy gra przestanie istnieć bądź czy ta gra będzie trwała na wieki wieków

czy maja jakiegos goscia o pochodzeniu polskim w grupie?

1. Na pewno odpowiedzą że gra będzie trwała tak długo jak ludzie będą w nią grać albo coś w tym styul
2. Nie mają, już kiedyś pisali o tym.
3. Wątpie że wypuszczą takie coś. Gdyby w PE były jakieś prawdziwe questy może by to miało jakiś sens ale że tu robisz co chcesz - nie ma to najmniejszych szans. Musieliby zmienić bardzo dużo rzeczy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 16:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jestem pod wrazeniem tego przedsiewziecia ! :)
Jesli uda sie przeprowadzic ten wywiad - to naprawde bedzie cos !
Dobrze by bylo jak by ten Rafal znal choc troche PE - namowiles go na gre ?
Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze jeszcze ktos zdazy dodac ciekawe pytania.
(niestety na spora czesc juz dzis moge sobie odpowiedziec jak i zapewne wiekszosc graczy).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 16:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dodałbym jeszcze:

statystki mierzące czas spędzony w PE to pewnie krok w stronę profesjonalnego wprowadzenia reklam do PE, ale czy mają zamiar wyczyścić martwe soce z terminala, usunąć martwe i n-te konta
(bez takiej operacji to mogą mieć problem z ewentualnymi reklamodawcami)

kiedy MA zauważy, że zatrudnia jakieś bezguście od fashion design i zacznie wyznaczać jakiś kierunek w modzie, a przynajmniej podąży za zmianami jakie zaszły w tym tysiącleciu
(pytanie zapożyczone od kobiety ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 17:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
I jeszcze mi sie przypomnialo:

- kiedy (jesli wogole) bedzie "lending system" czyli mozliwosc bezpiecznego wypozyczania sprzetu,
- kiedy bedzie "reputation system",
- kiedy wprowadza "wlasnosc socowa",
- kiedy beda mialy zastosowanie paski "mana", shield" itp widoczne w HUD,
- czy planuja inne specjalne budynki (jak hangary) np "garaze" dla pojazdow ?

Uff - czuje, ze jeszcze sporo naprodukuje...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 17:09 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Niezłe,szkoda że pare pytań jest wciśniętych ta chama...dodaj jeszcze odemnie:
Kiedy powstanie PE na Gameboya oraz czy mają zamiar nakręcić film o przygodach Bartendera...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 17:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wlasnie - warto by zrobic "zdrowo-rozsadkowa" filtracje tych pytan...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:08 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
ateush napisał(a):
Dobrze by bylo jak by ten Rafal znal choc troche PE - namowiles go na gre ?

tak Rafał widział PE u mnie, ale jest raczej typem gracza hmm no konserwatywnego - age of empire, heroes, sims itp :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:25 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
oj ja tam jestem starym zajadaczem heroesów i co? Już ponad rok gram w PE ;)

Ja bym chcial jeszcze dodać:

Czy MA ma zamiar wprowadzić ubrania w stylu street czyli rzec zy tj. bluzy z kapturem szerokie spodnie łańcuchy?

Dobrze byłoby gdyby takie coś wprowadzili :) odrazu kupiłbym sobie takie coś xD

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:32 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Nick w grze: Nutrix Warrior Black
Witam, a to pytanie odemnie i kumpla jak się można domyslic :)

Kiedy wprowadzą mozliwosc udostepniania itemów w mieszkaniach wybranym osobom i czy wogóle mają zamiar takie coś zrobić.

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:55 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh :) to ja zadam pytanie, kiedy zamkniemy ten topic :P bo tyle pytań to ten reporter nie zada, o ile wogóle będzie jakiś wywiad :P po za tym większość to pytania które nie są najlepszymi typu "Kiedy będzie wykorzystywane shield?" bez obrazy bo ja pewnie też takie cośnapisałem głupiego ale nie pomyślałem.

Pomyślcie, oglądacie sobie TVP1 a tam koleś gada "W Project Entropia za trzy miesiące będzie mozliwość używania paska shield, a liczba graczy wynosi 300k" a koleś siedzący przed TV "WTF????" kogo to obchodzi? tylko nas graczy, ale to ma być wywiad przedstawiający bardziej tą gre, a takie pytania to na forum można zadać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ty chyba Sebek znowu czegos nie polapales...
Czy tobie sie wydaje, ze ten wywiad ma w tv poleciec ? LOL !! :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 19:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no chyba mi sie poje.... :D ale tak to zrozumiałem :) jakiś tam dziennikarz z TV ma jechać do marco więc myślałem że dla TV :D spoko jak nei do TV to pytania w sam raz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 20:40 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Lol Sebek ;) To by było funny nie uważacie? np. w telexpresie lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 20:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
lol wiem :) dlatego też mówie :) wiem mój błąd ;D jestem chory :mrgreen: hehehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 21:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Doro
Heh, ale gdyby opisali PE w TV to MA mialoby reklame :P Może by "dali więcej szczęścia polskim graczom" :D

A co do pytań to może:

1. Ile pieniędzy stracili przez bug z trapowaniem (chodzi o looty) i przez bug z zerowym TT box'ów?
2. Skąd dowiadują się o bugach? Czyżby faktycznie mieli jakiś szpiegów?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 00:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
o bugach dowiadują się od "dobrych" graczy których denerwuje że ktośsię na tym wzbogaca, a sam nie chce użyć buga bo boi sięo bana :) nie wątpie, że MA ma swoich ludzi w PE tylko nie takich zwykłych (avatary) ale coś jak duchy ( niewidzialne ludki poruszające się szybko, i nie zdolne do interakcji z grą, tacy widzowie jakby ) w ten sposób mogą obserwować ludzi którzy coś tam sobie robią :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 15:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Doro
coover napisał(a):
lol to my teraz w UT gramy?

Kto wie, kto wie...MA może mieć takich spectacorów (aniłów stróżów?), którzy nas szpiegują.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 15:14 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Aniołów stróźów to ja bym nie powiedział :) Co taki anioł by robił łaził za Tobą i decydował o loocie/globalu? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 18:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Trzymajcie sie tematu bo nastepne zamiatanie bedzie z ostrzezeniami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 19:15 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
ateush ty to potrafisz zepsuć zabawe :evil:

A co do pytań to w końcu jakie idą na wywiad?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 19:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
chyba marcjan zdecyduje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 21:02 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Więc się poprawiam i daje następne pytanie:

Czy jest w planach stworzenie następnego kontynentu? Jeżeli tak to kiedy i czy zostanie on poddany licytacji tak jak to się stało z Ametcherą?

Pozdro

[/quote]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 21:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ale jeszcze nie uzywają poowy amethery przecież, a sprzedali tylko jedną wyspe :) reszta to claimy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 21:53 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Hmm no to coś żle zrozumialem :roll: w koncu wyspa tez moze byc kontynentem (czy raczej nie?) ;)

Pozdro :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 22:37 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
Ja też mam pare pytań

Czy macie może jakieś [plany?] aby stworzy PE bardziej realnym ??
Jak wymyśliliście Pe ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sie 2005, 23:19 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
eeeee .... Ktos cos zrozumial czy ze mna jest cos nie tak?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2005, 09:21 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
hellfasy chyba się nawaliłes i odwiedziałes forum : >
Napisz jeszcze raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2005, 10:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Managing director of MindArk AB Jan Welter Timkrans:
"Project Entropia has left the development stage, and will now be marketed to customer groups which have not previously been exposed to Project Entropia. We have at present around 60,000 users; the aim is to expand this to 300,000 users before the end of the year 2003. Mid-term, we aim for well above one million users."

można to dodać do pytań i poprosić Marco o komentarz, najlepiej w połączeniu z moim poprzednim pytaniem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2005, 08:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
ja mam tylko jedno pytanie;

Czy robienie depozytów ma wplyw na powodzenie w grze, inymi słowy czy wszyscy gracze sa traktowani równo: ten który wplaca raz na pół roku na równi z "investorem" z ciezkim portfelem

a takie jedno tylko wymyslilem :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2005, 09:18 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Ja myśle że gracze są traktowani równo (no poza parom typami co mają orgomne szęście) wg mnie chodzi o to zeby każdy tracił tyle samo a jak ktoś wpłaci dużo kasy no to wiadomo że więcej będzie tracił więc musi mieć więcej hofów

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2005, 09:32 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
wg mnie jednak jest zróżnicowanie, wiadomo że ktos kto wpłaca masę kasy jest dobrym klientem przedsiębiorstwa, więć żeby utrzymać takich lojalnych klientów daje mu sie fory (np tak jak w sieciach komórkowych - darmowe min itp). i mimo tego że ma fory np 80% zwrotu zamiast 50% to i tak koleś wali całymi dniami co po obrocie mega ilości ammo i decaya daje więszy zarobek MA niz koleś który polata z axe 30 min dziennie. Snuje mi sie jeszcze 1 teoria (znów jak komórki) hehe jest coś takiego jak minimalny zarobek na kliencie, tak wiec nawet ten co mało szaleje w PE nie dostanie dużego zwrotu z loota aby MA mogło cokolwiek zarobic, ale to tylko taki mój bełkot, nie bierzcie tego poważnie :lol:

jak myślicie po co jest zakładka w account my depisits? myślicie że w bazie dodatkowej jakoś sprzężonej z grą nie ma czegoś takiego MA?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2005, 19:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
znam pewnego kolesia którego pamietam od full pixi ( obecnie full shadow ) wiec ta powiem, nie miał wiele hofów mimo iż wpłacał co miesiąc mase zielonych, depozyty nie mają znaczenia na hofy, skile + szczęście to wszystko

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2005, 10:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Może ktoś by się pokusił o podsumowanie i wycięcie niepotrzebnych postów bo jak na razie to zaczyna przypominać bełkot.

Co do korelacji pomiędzy wpłatą a "szczęściem" ... chyba nie ma... losowość (czyli noob, czy uber dostaje HOFa) powoduje, że PE działa jak hazard. Więcej wpłacając masz tylko większe szanse na HOFa (z powodu większej ilości kasy do stracenia - ammo, sondy, bomby).

To moje osobiste zdanie.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2005, 10:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lepiej byłoby zadać pytanie co jeszcze planują wprowadzić do gry do końca tego roku,
a nie pytać "Czy/kiedy planują dodać (...)" - na takie pytania raczej niechętnie odpowiadają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2005, 15:30 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
CvX to też nie ma sensu - ile rzeczy już MA obiecało? Znów powiedzą że wprowadzą cos tam cos tam i zrobią jakiś event na wymówkę :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2005, 21:13 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Kiedy zostanie wprowadzony cykl dnia i nocy?

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 11:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Teraz już się nie da ale kiedyś była opcja używania "Voting Machine" tam było głosowanie i wygrał właśnie cykl nocy i dnia, MA jak widać przez rok czasu nie zrealizowało tego, a co więcej wstawili krate w Voting Machine i nie można głosować już :S

Raczej nie wprowadzÄ… :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 11:36 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
i tak to by nie miało sensu bo by musiała być noc 2razy dziennie albo amerykance grają w dzień a Europa w nocy -.-

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 12:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Marciol napisał(a):
i tak to by nie miało sensu bo by musiała być noc 2razy dziennie albo amerykance grają w dzień a Europa w nocy -.-

To wiadomo.
Zrobili by cykl dobowy trwający np. 6 godzin w tym długie wschody i zachody słońca, a noc byłaby dość krótka (bo komu chce się po ciemku latać?).
I już. :o

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 12:46 
Weak
Dołączenie:
Maj 2005
Jestem ciekaw jak na to Marco odpowie - znowu będzie zwodził ? :) poza tym mogą zrobić coś w stylu latarek :wink: albo w nocy aura wokół gracza rozświetlająca mu drogę. Jak to ma być prawdziwie wirtualny świat to takie rzczy też muszą być tam uwzględnione mnie np. drażni ten ciągły dzień jak dla mnie wygląda to śmiesznie chyba, że planeta ma 2 słońca :)

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 18:42 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
jesli mieliby tak zrobic to na pewno wybraliby coś w stylu latarek bo w końcu za takie rzeczy się płaci :P

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 18:50 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:26, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 19:06 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
dobra! Panowie i Panie powoli kończymy temat, pytania już są wysłane i tak MArco pewnie na połowe z nich nie odpowie ale i tak będzie miło :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2005, 20:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mam nadziejÄ™, ze dokonales madrej selekcji aby nie osmieszyc reportera niektorymi pytaniami...
Informuj na biezaco co sie dzieje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2005, 08:46 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No to teraz czekamy na efekty

Ja mam nadzieje że pytania nie ośmieszą reprtera i polski graczy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2005, 15:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja bym jeszcze chciał wiedzieć, czy niejaki Marckus Callender Estate Broker też odprowadza 1 ped za wystawinie na aukcji swoich towarów. Bo jeśli robi nam nieuczciwą konkurencję to należy wszcząć postępowanie antydumpingowe!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2005, 13:41 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Lol :)

Proponuję powołac komisję (na wzór naszych sejmowych), która by dokładnie zbadała sprawę w ciągu powiedzmy kilku lat ... i byłaby utrzymywana przez mieszkańców Calypso ... tak 1ped miesięcznie od każdego. Zgłaszam się na przewodniczącego ;) ... myślę, że aby dogłębnie zbadać sprawę ... będę potrzebował wszystkich polaków grających w PE w charakterze świadków, specjalistów, podkomisji ... itp. oczywiście wszystko odpłatnie ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2005, 16:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a po drodze kilka afer wyniknie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2005, 20:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
ateush napisał(a):
Mam nadziejÄ™, ze dokonales madrej selekcji aby nie osmieszyc reportera niektorymi pytaniami...
Informuj na biezaco co sie dzieje :)

oki ;) - sam jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie! A jak tylko się coś pojawi bedziecie na bieżąco

[ Dodano: Sob 10 Wrz, 2005 ]
jeszcze narazie nic nie wiadomo bo ma to trudno dostępna firma jest i nierychliwa, ( jak wszyscy wiemy hehe - troche toporna w obyciu) w kazdym razie Rafał stara sie jak moze ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2005, 12:11 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czekamy czekamy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2005, 18:55 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
lol co to było? ostatnio widze że nabijasz specjalnie posty :> jak bedzie to napisze

@down
nie będę nabijał postów tylko uzyje opcji EDIT :P gdybym to ja był adminem juz byś miał drugie ostrzezenie :P

Ostatnio edytowany przez Marciol, 19 Wrz 2005, 12:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2005, 19:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ktoś musiał tu naspamować
jeżeli kolega napisał by odpowiedzi to nie było by tego widać ponieważ on jako ostatni napisał posta... .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 01:56 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
A ja mam takie pytanie z innej beczki :D

to Wy jeszcze w to gracie ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 07:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Lunar_PL napisał(a):
A ja mam takie pytanie z innej beczki :D

to Wy jeszcze w to gracie ? :P

W PE się nie gra...tam się żyje :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 08:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh święte słowa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 20:18 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Maniaki z was i tyle :P

PS. Szukam skanow z gry "Labirynt Åšmierci" wydanej przez ENCORE. Jak ktoscoÅ› takiego posiada to prosze o info :D

Ostatnio edytowany przez Lunar_PL, 26 Wrz 2005, 20:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 20:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
Lunar_PL napisał(a):
Maniaki z was i tyle :P

przypomne Ci ze tez kiedys nim byles 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2005, 20:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Spoko jeszcze wróce :D jak praca z polaka ? :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: