Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2009, 18:06 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 0
Witam.

Otóż mam dylemat :). Od jakiegoś czasu zacząłem uprawiać hunt na daikach i snablach wokół Atlas heaven. Skilluje sobie używając Opalo i M2100 na zmianę. Dodatkowo używam Emika S30(zlootowany) na dobitkę. Moje pytanie - czy powinienem wymaxować ten sprzęt i dopiero przeskoczyć na breery (L) , czy od razu kupować ?
A po za tym czy używać armora na takich mobach ? Przy youngach jest luzik, ale czasami jakaś Dakiba Old mnie dopadnie i robi się gorąco :). Vivo T5 (L) wtedy się przydaje :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2009, 18:27 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
Nie do konca sie znam na huncie ale moim skromnym zdaniem nie uzywaj 2ch rodzajow ammo , opalo to laser a emik to blp , raczej skup sie na jednym rodzaju a jak myslisz o breerach to tylko laser ci sie przyda ;) . A co do armora to raczej powinienes juz dawno wylutowac caly set mieszany pixie , goblin albo gremlin o ile dobrze pamietam daikiba i snable te wlasnie lootuja i mozesz je zalozyc , co do decaya i czy warto ich uzywac to pytaj jakis veteranow huntu :) .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2009, 20:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Moim zdaniem Kielon ma racje z mieszanym /Blp/Lwt uzywaj jednego laser jest zdecydowanie tanszy wiec spokojnie sobie skiluj tez jedno Hg badz Rifle

Armor tak- Pixie dobry wybor

fap tutaj moge tylko powiedziec ze na poczatek ten fap jest idealny skile leca... ktore pozniej juz nie tak latwo nabijac :)

I napewno przeskok na bron ktora bedziesz mial 10/10

tyle moge dodac od siebie

ale poczekajmy na graczy jeszcze bardziej doswiadczonych i ich opinie :)

Bo jednak kazda osoba stosuje inna taktyke huntu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2009, 21:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ja bym dodal, ze to zalezy od tego czy chesz:

a) powoli skillowac i mniej tracic - strzelac z danej broni poki Ci wystarcza na moby, ktore chcesz bic
b) szybciej skillowac i wiecej tracic - zmieniac na guny na ktorych masz SIB i w miare rozsadny juz dmg i hit ability w porownaniu z mozliwoscia broni, wiadomo, ze za guny L zaplacisz tez markup :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2009, 23:30 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
do pixie warto dorzucic sobie platy 2A - to groszowe sprawy, a znacznie podnoszą wydajność twojego armoru ,skoro i tak masz zamiar używać pixie, to warto ,by to pixie cie jeszcze lepiej broniło niż może do tej pory :)

A co do broni - warto przeżucic się na broń ,która mimo wszystko ma jeszcze SIBa, ale w odpowiednim momencie, trzeba mieć na uwadze ekonomię - sądzę ,że JIII najlepiej to opisał.

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Mar 2009, 15:31 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

i tak i nie - dotyczy to stosowania dwoch roznych typow technologii . tak bo podejmiesz dezyzje co pozniej bedziesz uzywal jakiej technologi , nie ( moim zdaniem ) zwalniasz skilowanie , uzywaj jednego typu a drugi ewantualnie do dobijania .

podpowiedz -zmien guna na riker Ul1 nic nie stracisz na markupie , cena po tt jest na aukcji , warto uzbierac kase na niego .
skiluj gdzie chcesz i jak chcesz ale zawsze pamietaj tutaj nie ma 100 % zwrotu na loocie .
szukaj .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2009, 00:17 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Dzięki za odpowiedzi. Jeżeli chodzi o technologie to skoncentrowalem sie na laserowej. Blp traktowałem jako dodatek. S30 używałem na dobijanie tylko i wyłącznie. Miałem takie założenie, że jeżeli skilluje sobie Opalo, a emika użyje na końcowy strzał to wpadnie i skill handgun jak i dodatkowo blp ( teoretycznie :) ). Będę miał łatwiej później jakbym miał jakąś zachciankę co do zmiany technologii. Jednak macie racje, lepiej brać pod uwagę jedną drogę i się nie rozdwajać :).

Co do armora to myślę, że na razie sobie odpuszczę. Wydaję mi się, że na tych słabych mobach mam okazję skillować First aid. Testowałem pixela i goblina. Stwierdziłem, że jestem chyba za dobrze chroniony bo jeżeli dakiba Y zabiera mi tylko 1 hp ?

Liczę, kombinuje, czytam i się głowie co najlepsze będzie i cały czas mam wrażenie, że ładnie mówiąc, mało wiem :). Niestety mój mentor ( pewnie go znacie ) prawdopodobnie zakończył karierę :). Mam jednak nadzieję, że jak wróci to znajdzie sobie jakiś mentor itemik .

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2009, 17:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
tak jak powiedzialem wyzej wez Ul1 ,jezeli to Ci nie sprawi zbyt duzo wysilku ,wg mojego widzimisie :) jest lepszy niz breery . Zmien spawn , mysle ze mozesz przetestowac miejsce kolo Zeus na N sa tam berykledy Y i M , oraz daikiby .Jak nie to mysle ze Kerbros -znajdziesz je w wiekszej ilosci kolo East Scylia na E w obu wypadakach musisz juz miec armor , nie porywaj sie na cos co ma regenracje bo stracisz . Do dobijania albo pistol albo power fist z TT.

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: