Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 14:14 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2009
HP: 0
czesc wszystkim!

mam dziwny problem ,otoz ,jak bylo przytlaczane wielokrotnie nie moge uruchomic Entropi,powod jest nastepujacy wpisuje login ,pass i trwa auntenykacja ,po jakiejs minucie wyskakuje komunikat ze nie mozna nawiazac polaczenia.

jak kilka osob z poprzednim topicow gralem w mmo i takich problemow nigdy nie mialem ,wczoraj udalo mi sie odpalic PE ,zeby sprawdzic co sie pozmienialo od tych kilku lat nie grania ,ale nie nacieszylem sie zbytnio bo po przejsciu kilku krokow dostalem dc

przyznam sie bez bicia ,nie znam sie na proxxy , ustawianiu portow itp

moje dane to neostrada 512 ,na routerze asmaxxa (jego w miare umiem ustawiac)
win xp

Prosze o pomoc bo nie mam sie za bardzo do kogo zwrocic ,a chcialbym sie zrelaxowac ,pouciekac przed antraxami i czekac na spawn "balerylek z ropa" ;]

pozdrawiam serdecznie Jey

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 14:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mozlwie ze nie porty bo sam mam nieruszane te ktore wymaga entropia a ping doskonaly, wlasnie to mnie zastanawia dalczego niektore gry mimo odblokowanych portów mają gorszy ping itd (to tak nawiazujac do tematu, moze ktoś pisząc ci odpowiedz mi to wyjasni tez)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 14:26 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2009
przypomnialo mi sie cos jeden z userow doradzil innemu memberowi sprawdzenie pinga jakiegos ip (chyba chodzilo o ip PE) z wynikow cmd ,utracilem 4 pakiety na 4 proby

oraz dodalem komende -nKONTO -pHASLO ,do skrotu entropia.exe ale gra sie wiesza tzn bialy ekran sie robi i musze ja wylanczyc ,jedynym sposobem odpalenie gry jest odpalenie jej poprzez client loader'a

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 14:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
poczytaj tu, moze to ten sam problem, ja mam ostatnie dwa dni lagi jak cholera http://www.entropiaforum.com/forums/tec ... rvers.html

sprawdz tez polecenie: tracert 64.125.26.77

jak bedziesz mial ogromne opoznienia na laczu above.net to znowu MA ma problem :D

EDIT: jezeli clinetloader pomyslnie pobral wszystkie uaktualnienia do EU to raczej z portami masz w porzadku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 17:18 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
Miałem podobny problem z routerem Request, probowałem przekierowywac porty - bez rezultatu. Pomogło dopiero wyłaczenie firewalla na routerze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 17:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Ja wlasnie tez od jakos koncowki eventu z mutantami nagle mam mega lagi. KOpac to nie idzie bo czasem searching trwa zdecydowanie za dlugo. W innych grach wsio z netem ok, a tu sie samo z EU pokaszanilo. Co jest nie wiem, nie znam sie wiec bede czytal watek aby rozwiazac swoj problem. Poleccie cos :)
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 18:49 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Jey napisał(a):
przypomnialo mi sie cos jeden z userow doradzil innemu memberowi sprawdzenie pinga jakiegos ip (chyba chodzilo o ip PE) z wynikow cmd ,utracilem 4 pakiety na 4 proby

oraz dodalem komende -nKONTO -pHASLO ,do skrotu entropia.exe ale gra sie wiesza tzn bialy ekran sie robi i musze ja wylanczyc ,jedynym sposobem odpalenie gry jest odpalenie jej poprzez client loader'a

Mozna normalnie odpalic z pliku entropia.exe, bez dodawania jakiego loginu i hasla. Jak sam napisales, Twoim problemem sa tracone pakiety, wiec przesledz za pomoca komendy tracert w konsoli (start/uruchom/cmd) i zobacz, w ktorym momencie tracisz pakiety.

A co do samych lagow, ja rowniez mam lagi giganty

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 19:22 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2009
dziwna rzecz , udalo mi sie bez problemow uruchomic gre ,byc moze cos jednak z ich strony bylo nie tak

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2009, 19:49 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
Musze przyznac ze mam tez lagi od konca eventu.I wiele osob to odczulo..to wina EU..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2009, 17:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 143
Society: RED LEGION
Ja tak podłącze się pod temat .
Ostatnio mam tak ze jak biegnę to postać mi się co jakiś czas cofa . (trudno to opisać lol )
Taki efekt "czkawki"
Jaki macie ping do serwera entropi ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2009, 17:38 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
taki efekt daje 1 . łącze ( przewaznie przeciazone servery , aczkolwiek ja nigdy nie mialem slabego pingu w entropi ) lub 2 "przepelniona" pamiec , podreczna , operacyjna czy costam :) ... zwykly resecik powinien pomóc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2009, 17:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
w momencie jak cie cofa lub masz opoznienie tzn ze dany server jest przeciazony . Ja sie wylogowuje i wracam do gry . ale czesto mam opznienie - cos zabije i dopiero po kilku sekundach a nawet minucie mam loota . to wystepuje dosc czesto u mnie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2009, 20:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Kielon napisał(a):
taki efekt daje 1 . łącze ( przewaznie przeciazone servery , aczkolwiek ja nigdy nie mialem slabego pingu w entropi ) lub 2 "przepelniona" pamiec , podreczna , operacyjna czy costam :) ... zwykly resecik powinien pomóc

Kiedyś resety pomagały ale teraz jest tak cały czas. :x

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2009, 21:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Krzychop napisał(a):
Kielon napisał(a):

Kiedyś resety pomagały ale teraz jest tak cały czas. :x

to te lagi, o ktorych pisalem na shoucie, rzucasz bombe, siku, kawa, papieros, wracasz i za chwile bedzie odczyt findera ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2009, 14:35 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
A jaki jest aktualny adres IP serwera z którym komunikuje się gra ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2009, 15:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Ja rok temu po jednym z Uv mialem dokladnie tak i sam problem czasami nie wchodzila pe czasami wchodzila i po 1-2-3minutach wywalalo

Zmienilem internet i jak reka odjol wiec moze to cos z ustawieniami jednak internetu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2009, 00:53 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Miałem podobny problem jakiś czas temu z EU.Wywalało mnie z gry po chwili. Pomogło nowe VU :). Nowy update = koniec moich problemów z disconectem. Nie znam się, ale wydaję mi się, że nie jest to problem z łączem.

Jak chcesz możesz spróbować tego fixa jakiego podali na EntropiaForum --->FIX. Nie daję na niego gwarancji bo nie próbowałem

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: