Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 10:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Kolejna dawka wiadomosci ze swiata mutantow od tej idiotki.. Boi sie mimo tego ze mamy rev terminale i moglaby nam podac jej coordy zeby ja uratowac.... idiotka :P
nie chce mi sie tlumaczyc :P

Kod:
This is Shelly Nakajima, still alive in mutant heartland. Jason and I haven't been killed yet, and we can still transmit. I'm beginning to think that they're allowing us to transmit and that they want you.... us, to know.

There are other captives as well. DeVries, he's.... he has been a prisoner for a long time. We are the first humans that he has seen since dr Duchev. DeVries says that the Umbranoids are running the show. Prisoners are still forced into the arena to fight, and ... I've done my best to treat the wounds of the few that win and survive but I don't have much to work with.

The air is ripe with pain, uncertainty and fear; so much fear, even among the mutants and especially Feffoids and Argonaughts, and it seems to be.... it's growing. I can almost touch it!

I think... I fear that something bad is going to happen. Please, if anyone out there can hear me, help us before the fear takes us.

For EBN News, this is... is Shelly Nakajima.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 12:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
tutaj Shelly Nakajima, ciagle Zywa w centrum terytorium Mutantow. Jason i ja nie zostalismy jeszcze zabici, i ciagle mozemy nadawac. Zaczynam myslec ze oni pozwalaja nam nadawac i chca zebyscie wy... my wiedzieli.

Sa tutaj rowniez inni porwani. DeVires, on... on byl wiezniem od dlugiego czasu. Jestesmy pierwszymy ludzmi ktorych widzial od czasu Doktora Ducheva ( to wiadomo gdzie byl ten stary pierdziel :) - przypis PYP). DeVires mowi ze to Umbranoidy prowadza przedstawienie.
Wiezniowie ciagle sa zmuszani do walki na arenie i.... zrobilam wszystko co w mojej mocy aby uleczyc rany kilku tych, ktorzy wygrali i przezyli, ale nie moge za wiele zdzialac.

Powietrze jest przesiakniete bolem, niepewnoscia i strachem; Tak duzo strachu, nawet miedzy mutantami, zwlaszcza Feffoidami i Argonautami, i wyglada na to ze on..... on rosnie. Moge go prawie dotknac !

Mysle.... Obawiam sie ze stanie sie cos zlego. Prosze, jesli ktokolwiek tam moze mnie slyszec, pomoz nam zanim strach nas wezmie..

Dla EBN News, tu... tu Shelly Nakajima

No, mniej wiecej tak to brzmi ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 12:52 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
No ale gdzie te wszystkie mutanty są? Polazłem kiedyś do Zeus (bo tak pisali w newsie), skakałem wkoło i nie znalazłem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 17:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
kolejny raport !

Cytuj:
This is Shelly Nakajima, and I’m still alive. Jason is not. He… he died last night in the arena, and he was the last captive pushed into the ring to fight. The rest of us, those that have survived and those that weren’t thrown into the ring, are being held in this cattle pen, and most of us are badly hurt. Sometimes they pick one out and whip them. I think they do it because they can.

Things have changed here. The gladiator fights seems to have been crowd pleasers. And all these… people, colonists, they just died to please these… beasts.

I’m sorry, I can’t… the Feffoids and Argonaughts have sent their champions into the ring, and… they are slugging it out, and… they do. They are so scared and excited and… you can see the blood-lust as they fight. The crowd is… very much the same. There’s so much blood and violence and pain, so much that we can feel it. It’s an avalanche of fear rolling over us, and some of us have already given in and gone… gone… catatonic…

Shelly Nakajima, for EBN News, uhm.

tłumaczenie :
Cytuj:
Tutaj Shelly Nakajima i ciagle jestem zywa. Jason nie jest on.. on zginal ostatniej nocy na arenie, i byl ostatnim porwanym zmuszonym do walki na ringu. Reszta, ci ktorzy przezyli i ci ktorzy nie byli wrzuceni do ringu ciagle sa przetrzymywani w tej zagrodzie i wiekszosc z nas jest ciezko ranna. Czasami Mutanty wybieraja kogos i go biczuja. Mysle ze oni to robia bo moga. ( co ty nie powiesz...)

Rzeczy sie tutaj pozmienialy. Walki gladiatorow zdawaly sie byc zabawa dla tlumu. i Wszyscy ci... ludzie, kolonisci, oni zgineli tylko po to aby zabawic te... bestie.

Przepraszam, nie moge... feffoidy i argonauty wyslaly swoich czempionow do ringu i... oni to przeciagaja... . Sa takie wystraszone i podniecone i... mozna zobaczyc zadze krwi gdy one walcza. tlum jest.. wlasciwie taki sam.
Jest tu tyle krwi i przemocy, tyle ze mozemy ja poczuc. To jest lawina strachu lecaca nad nami. ( czy cos w tym rodzaju ), i niektorzy z nas juz poddali sie i zostali katatoniczni*

Shelly Nakajima dla EBN News, uhm

mniej wiecej tak to brzmi. Nawiasy to przypisy ode mnie ;)

cattle pen to jest chyba zagroda, nie mam pojecia, tak wynika z google grafika, slugging it out nie mialem pojecia co oznacza, slownik internetowy mowil ze mniej wiecej chodzi o slimaczenie sie itd... wiec... tak samo z avalanche.. ok, macie tlumaczenie zreszta takie, bo takie, ale jest ;)

*http://pl.wikipedia.org/wiki/Katatonia_(zaburzenie_motoryki)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 20:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
hmm jeśli dobrze zrozumiałem to feffy i argo są przestraszone wzajemną walką ze sobą... tak więc po co? walka o łup? walka o tereny? walka o odwieczne potępienie? czyżby argo miały się zmutować na zawsze i juz nigdy nie będą takie jak kiedyś ? a może stawką jest wyeksmitowanie na nową planetę... hmm...
to MA tak "interesująco" organizuje te eventy że nie wiadomo o co biega... Już bardziej widać zainteresowanie furorami (przynajmniej na glob czacie) niż jakąś tam walką mutantów i ich zabawkami...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 20:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Niestety jeśli chodzi o scenariusze eventów MA nie popisało sie. Przynajmniej jak dla mnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2009, 22:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Garwen napisał(a):
Niestety jeśli chodzi o scenariusze eventów MA nie popisało sie. Przynajmniej jak dla mnie.

Być może mają zamiar wprowadzić jakieś zmiany z tym związane - zmienić respawny mobów, dodać nowe miejsca z mobami (np. na Ametherze), dodać nowe lokacje z danymi mobami (kraina mutantów, terytorium robotów itp.). Kto ich tam wie tak do końca, co mają zamiar zrobić. Jedno wydaje się pewne - jeżeli coś się zmieni, to raczej nie przed wyjściem nowego silnika.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2009, 17:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Kolejny raport... juz mi sie nie chce tlumaczyc tych ***** ;) to jest to samo co logi ducheva... :P

Cytuj:
They have… Sorry. This is Shelly Nakajima, and if you can trace this, please send help! I don’t know where I am. DeVries said that Duchev… would… know. It’s important what he knows. It’s in his files.

The Umbranoids have moved us. It’s hot and smelly in here. We can’t see very much what’s happening, but we can hear it. The Feffoids are gone. They… I think the Argonaughts … ate them. There are roars and screams and I can smell the… it’s… sick. And I… deVries says that… that it’s a mutant custom. If you can call it a custom. I think they have just run amok from… from bloodlust. Their clan leaders are just… fighting. You know, in frenzy.

I have never heard of… of mutants behaving like this. They… they are mad. As if they were, you know, possessed. As if something pushed them, something was eating their… minds.

For EBN News, this is Shelly… Shelly… God, I can’t do this.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2009, 17:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
raczej za trudne do przetłumaczenia for you dude skoro miales problem przy "slugging it out" eh, widocznie orkami nie grałeś w wh to byś wiedział co to :P
slugging it out to coś w rodzaju "rąbać się" albo "przyłożyć komuś"

wydaje mi się, że orby to teleporty do aren, którymi umbranoidy porywają mutanty itd, ciekawe kto jest ich bossem, może będzie tak jak w anarchy online, że piekło itd ? :) ale tam fabuła inna, ciekawsza w sumie, że super korporacja omni-tek jest sobie no i ci co się zbuntowali (Clan) i udało się ludzkości ujarzmić wszystko, łącznie z piekłem...aż tu nagle obcy przylecieli lol :P no ale to inna gra, w sumie 1000krotnie fajniejsza

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2009, 17:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Level napisał(a):

Tak myslalem, a ze jakis slownik mowil co innego to nie moja wina :P
zreszta ja nie wiem jak bym mial to napisac :P... Ja nie mam wprawy w tlumaczeniu... :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2009, 18:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
michalpypek napisał(a):
Level napisał(a):

Tak myslalem, a ze jakis slownik mowil co innego to nie moja wina :P
zreszta ja nie wiem jak bym mial to napisac :P... Ja nie mam wprawy w tlumaczeniu... :P

tłumaczenie tłumaczeniem, ja też nie miałbym głowy do napisania tego z sensem, bo rozumieć można wszystko, ale jak się nie umie pisać w swoim języku ciekawych zdań to nie da się też tłumaczyć za bardzo, tak ja to widzę u mnie. peace.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 05:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
sluga u orków to spluwa ;) a narzędzie do rąbania choppa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 14:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
buzz napisał(a):
sluga u orków to spluwa ;) a narzędzie do rąbania choppa ;)

to mozna na pare sposobo interpretowac, moja i twoja wersja sa ok z tego co wiem, bo jak wytlumaczysz slugga boy ? oni sÄ… na melee raczej...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 14:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
ze spluwami biega tyle samo co melee

a w Zeus to było tylko wprowadzenie i szybko przenieśli się do Hada, też się tam spóźniłem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 16:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Cytuj:
This is Shelly Nakajima. I’m somewhere in orb country. I really don’t know which orb. I don’t know where I am. I’m… I’ve managed to escape. We were moved to another area, and… we were attacked by someone. I hid beneath a dead Argonaught. They didn’t notice as they moved on, and then I was… alone.

I’m not too far from the mutants. I can hear them howling. They are still… running amok. If they find someone, they rip him to shreds. I saw DeVries as he… they killed him.

I’m sorry. I’m… close to an orb. It’s in my mind. And every time the mutants howl and roar as someone is defeated, I think, the orb… it’s whispering in my mind. Every time. Just… as Duchev said. The whispers… they are getting stronger.

I don’t know if anyone can pick this up, but if you do, please… Just… please. Help.

Orb country... hmm... czyli czekamy na VU wprowadzajace mozliwosc teleportowania sie przez kulki

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 16:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a haha miałem racje, oczekuje masowego +rep :P (joke...) ruchy MA łatwo przewidzieć, na pewno każdy z was chociaż przez chwilę wierzył w to, że orby to teleporty.

i w zasadzie tyle konkretów, jeszcze tylko wzmianka o jakiś stworzeniach innych hmm, jeszcze 3 dni do końca eventu, no zobaczymy, w evencie z robotami nie było żadnych rewelacji technologicznych, zero gunów a'la Terminator itd...czemu ? ... może mutanty dadzą jakiś longblade/powerfist lub rocket launcher o nazwie np: Judgement :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2009, 17:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
O tym, ze orby to teleporty do swiata gdzie byly umbra przez caly czas gdy ich u nas nie bylo wiedzialem, tylko czekalem kiedy w koncu zaczna cos robic w strone tego abysmy mogli tam pojsc..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2009, 00:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
to coś co zaatakowało ją nagle...to chyba jest to: http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... ost1742201

Nijaki Zegon...chyba, że to żart :P niewidzialny mob lol, śmieszna nazwa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2009, 19:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Leumed - nowy mob: http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... w-mob.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2009, 23:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
i coś dla tych co gadają, że beznadziejny event...
http://www.entropiaforum.com/forums/sel ... gauss.html

2 Gausse Kaiser-Graf padły z mutantow już, ciekawe czy wypadnie ich więcej lol, to JEST interesujące

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2009, 07:35 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Image
Udało mi/nam się ubić jednego z pierwszych Leumedów jaki wyskoczył, ale nic ciekawego nie miał.
Natomiast z tymi Mulmumami Elitami jest zabawa :D global przy co drugim sie trafia heh
4-5 osób, ghost5b, troche HP i hl11 daje rade. Pare razy się zginie ale rev blisko.

A tak poza tym to na 2-3 ampy jakie tam spaliłem lootnałem:
3 hedoki 50(L), 1 tiger thigh FL, 1 spartacus arms FL, 1 HL12L, 1 LR48L
Więc że itemy nie lecą nie ma co narzekać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2009, 08:36 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Ciezko w hades cos zabic bez kilku revivali , po przeliczeniu loota jest sie na minus nawet jak sie ma globala , nie mowiac o decayu armora . znaczy nie mowie o TOP 10 socach , tych to nie dotyczy :).

a z zwiazku z nowym i milym mobem zaprezentowanym przez MA ( podobno niezle HP ) - Leumed . powinien stac przy samolocie w PA i dawac na przywitanie łape nowym gracza , a druga łapką walic w glowe i jak mi jeden z graczy zasugerował spiewac piosenke " jest super" .

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: