Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 03:06 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
HP: 0
[center]Image........................................Image[/center]
Witam,

Za namową PL, donoszę na forum, iż pojawił się nowy mob: Furor. Mob istnieje od soboty 24.01.2009, godz. 20.00 czasu MA i już narobił sporo zamieszania. :) Można go znaleść na południu Treasure Island, dokładnie na płn. i płn-wsch od teleportu Treasure Island City, w miejscu gdzie dotąd były Cornu Stalkers i Prowlers. Pokazuje to poniższa mapka:

Image

O godzinie 20.00 czasu gry, Deathifier, właściciel Treasure Island, oficjalnie włożył nowe DNA do stacji fertylizacyjnej, tym samym powołując nowego moba do życia, przy aplauzie i wiwatach zgromadzonych osób.

Ostatnio edytowany przez mdb 25 Sty 2009, 10:54, edytowano w sumie 61 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 03:24 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Furor z wyglądu przypomina trochę zmutowaną, jaszczurkowatą godzillę, a trochę King Konga. Zresztą zobaczcie sami na obrazkach na dole. :) Przynależy do kategorii Mutantów. Mob jest dość silny, najmłodsze maturities zadają około 100 obrażeń. Ponadto ma ogromny regen! Ludzie polują na niego raczej w większych grupach, aczkolwiek widać czasem pary, żadko pojedynczych myśliwych. (no chyba że jesteście uberami! :D ) Furor jest ogólnie słabo reaktywny i dość wolny. Można podejść blisko, zanim się zdenerwuje. Nie można go sweatować, ani oswoić (niestety PL :) )

Deathifier poinformował, iż pojawienie się Furora jest niezależne od obecnego eventu mutantów. MA zrobiło moba już wcześniej, a Deathifier dopasował odpowiednie elementy DNA. Uwaga: w stacji fertilizer mogą pojawiać się kłopoty z obejrzeniem cząstek DNA, jest to bug. Deathifier zapewniał, że DNA jest włożone, jedynie go nie widać.

Od wczoraj, jak tylko się pojawił wzbudza sensację... Spada na nim sporo globali. Plotki i legendy głoszą, jakoby mob dropił jakieś stare, silne itemy. Zapewne można się spodziewać czegoś nowego. Czas pokaże... Na razie wygąda na to, iż wszyscy wielcy tej gry ruszyli przeciw Furorom, co potwierdzają nazwiska na liście globali. (czyżby wizja dużego mark-up'u na pierwszych sztukach nowych itemów?)

Teleport Treasure Island City jest pełen avków i przypomina bardziej ruchliwe lotnisko, z którego co chwila ktoś startuje (tp'uje się). Oprócz powracających na pole walki hanterów, znajdziecie też osoby szukające team'u, kilku poszukujących odpłatnego zajęcia fap'erów, wytrwałych healerów i rzesze widzów.

Niektórzy wzieli się za sprawę bardzo poważnie i co chwila widać ich globale, inni po prostu bawią się, o czym świadczą przewrotne nazwy team'ów, jak na przykład taka: "No worries, pixie is fine!" :D :D [z ang: Luuuzik, zbroja pixie wystarczy!]

Niezależnie, czy zamierzacie hancić Furor'a, czy tylko obejrzeć, życzę miłej zabawy!

Poniżej zamieszczam screeny z gry, prezentujące moba, a także link z filmem z youtube zrobiony przez Jamhot'a. Na dole dokładne skany każdego maturity.

link do filmu Jamhot'a

Screeny pokazujÄ…ce nowego moba:

Image

Image

Image

Image

Furor występuje w następujących maturities:

Adept
Worker
Gatherer
Patron
Thief
Rogue
Scavenger
Looter
Overseer
Clan Leader

Podstawowe, aczkolwiek dalej niepełne dane o Furorze znajdziecie w tym linku do Entropedii

Poniżej staty każdego maturity:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ostatnio edytowany przez mdb 25 Sty 2009, 17:11, edytowano w sumie 3 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 14:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie widac DNA ? a ile on tych DNA zrobił ? widzialem screenshot radaru z furorami i było ich za dużo jak na 1,2 DNA

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 19:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
no Furor robi prawdziwa furore, od polnocy samych globali padlo za 70.000 PED, latwo policzyc jaka kase dzis trzepie Deathifier ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 20:53 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Tak. Wydaje mi się, iż jest kilka powodów tego, że furor robi furorę: 1) MA daje na nim lepsze dropy (trzeba rozpropagować nowego moba, zachęcić graczy); 2) polecą z niego nowe rzeczy, a nowe zawsze chodliwe, bedą miały na początku duuuży mark-up, każdy będzie chciał lepszy uberski sprzęt.

Jeśli ktoś organizuje team, to dajcie znać. :)

Ostatnio edytowany przez mdb, 26 Sty 2009, 09:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 21:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
to ze wzgledu na to, ze Furor robi furore, to chyba nie za wiele osob sie rzucilo chronic nas przed mutantami ;)

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 26 Sty 2009, 09:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 23:30 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Ano tak :) Nikt nie broni przez mutantami... marnują się :) tak jak to pokazuje poniższy obrazek.

Image

Ostatnio edytowany przez mdb, 26 Sty 2009, 09:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 00:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):
nic takiego nie ma w profilu...

Ano tak :) Nikt nie broni przez mutantami... marnują się :) tak jak to pokazuje poniższy obrazek.

Obrazek

obrazek nie dziala
edit: działa lol ?!

czyli zrobili to co z robotami lol, wielki respawn fefoidow, a że jest kryzys w grze to nie ma kto tego bić, to jest smutne, aż cud że serwery nadal działają :( nie mówcie, że tego nie widzicie ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 02:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
@ Level: kryzys to ja widze w cenach surowcow i ze cos mniej mi ich schodzi, ten weekend w porownaniu z poprzednim to bieda, no ale moze crafterzy poszli sobie postrzelac :D

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 26 Sty 2009, 09:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 02:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
@ Level: kryzys to ja widze w cenach surowcow i ze cos mniej mi ich schodzi, ten weekend w porownaniu z poprzednim to bieda, no ale moze crafterzy poszli sobie postrzelac :D

zobacz ile ludzi bierze udział w tym evencie, porównaj ilosc globali z ilościa za robot invasion, do tego nagle sporo ludzi sprzedaje dobre przedmioty (np 2 osoby sprzedały boską mod ml35), brak kupców na unl sib'y oraz mniejszy popyt na skille.
Odkąd siedzę w entropii tak pamiętam, że nigdy czegoś takiego nie było na taką skalę.

Ostatnio edytowany przez Level, 26 Sty 2009, 09:44, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 06:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
1.kryzys ceny surowcowej...bierze się to pewnie z tego ,że dużo kruszcu jest na rynku, to raz, dwa, że coraz więcej itemów do krafcenia wymaga rzeczy z lootu ,a nie z kopania(ot, patrzmy na przykładzie lystu, którego mam nadzieję niedługo nie trzeba będzie oddawać do tt). Sporo ATH też się do tego przyczynia na pewno. Kolejna sprawa, że ja na przykład, zszokowany jestem małą ilością traderów w Twin i wogole w EU - kiedś co miasto większe to kto stał ,dzisiaj tylko PA i Twin i to też 1-2-3 osoby.

2.Wyprzedaże uber gunów? - bierze się to pewnie z tego ,ze pomimo wszystko ,osoby, grajace parę lat, stracą kolejne pare na wymaxowanie tych broni - nie wiem i nie chce spekulować, ale ciekaw jestem, ilu tak naprawdę ma wymaxowane choćby mkV. W dobie (L), które stosunkowo szybko się maxują, i co jak co, są przez to ekonomiczniejsze, unL guny, nawet mod, odchodzą powoli do lamusa. Poza impmkII naturalnie, ale to też kwestia czasu. MA na pewno czasem rzuci jakiś unL gun ,który powinien być (L), jako rare item, ale na pewno podstawą gospodarki wojennej będą itemki (L) - patrzmy chocby na armory, gdzie też stare dobre armorki odchodzą powoli, wypychane siła przez nowe (L), które moim zdaniem przynajmniej ,sa fajniejsze, no i co by nie mówić - lepsze. Z drugiej strony, zapłacic 1k% za część shadow? neee :)

Taka jest moja diagnoza rynku :)

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Ariakan, 26 Sty 2009, 09:42, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 09:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Cytuj:
nie wiem i nie chce spekulować, ale ciekaw jestem, ilu tak naprawdę ma wymaxowane choćby mkV

i tu się troszke mylisz...mając wymaksowane mkV masz wymaksowane wszystkie "laser rifle" i to jest wg. mnie błąd, gdyż nieważne jak mocny gun to maksuje się go przy 100lvl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 10:35 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
Zari napisał(a):
Cytuj:
nie wiem i nie chce spekulować, ale ciekaw jestem, ilu tak naprawdę ma wymaxowane choćby mkV

i tu się troszke mylisz...mając wymaksowane mkV masz wymaksowane wszystkie "laser rifle" i to jest wg. mnie błąd, gdyż nieważne jak mocny gun to maksuje się go przy 100lvl

zawsze dobrze być wyprowadzonym z błędu - dzięki Zari :)

Niemniej, nie oszkujmy się, niewielu jest takich ,co maja wymaxowany laser rifle, szczególnie ,jak ktoś napisał gdzieś tu na forum, po 4-5k rifla jest zastój i idzie to jak krew z nosa. Dlatego własnie, bronie (L) są modzie, a bronie nie (L) odchodzą do lamusa. Trzeba przyznać ,że MA zagrało tym bardzo mądrze, bo broni potrzeba non stop ,co nakręca rynek, no i jest robota dla crafterów - do tej pory, nie czarujmy się, bronie krafcone to nie były jakieś wybitnie używane.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2009, 13:50 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

nie sa w modzie tylko MA tak zrobila zeby tylko je mozna bylo uzywac i jako tako miec mala z tego satysfakcje tzn jakis plus od czasu do czasu ,. jezeli popatrzymy na to z innej strony to jezeli ktos ma 100 rank w jakies bronii to tylko kilka broni unlimited jest dobrych , a takto juz poza konkursem sa impMk2 , mod EP 40 ,czy nawet imp2870. bronie BLP sa niestety daleko gdyz ich dmg oraz decay odbiega od laser i to znacznie .

i jeszcze jedna dygresja , po zmianie stosowania ampow do bronii tzn mozesz uzyskac rezultaty tylko wtedy gdy dmg ampa jest polowa wartosci dmg bronii , w EU zmienilo sie duzo i dlatego wprowadzono limited bronie gdyz nie mozna bylo nic zrobic ,mysle ze 80 % hunterow by odpadla niee mieli by mozliwosci zabic coraz wiekszych mobow a to dla uberow by bylo juz za slabe oraz nie mieli by loot poola . pozatym wyobrazcie sobie ze Madox 4 plus dante to takie odpowiednik mod EP 40 i takich pistoletow crafter zrobil by 1000 szt z ampami i mamy dodatkowych 1000 uberow co stanowil by klopot dla MA oraz naszych kochanych Uberow .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 00:48 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2009
Słowo odnośnie Furora. Wygląda na to, że nie dropi nowych itemów.

Elementy DNA, które Deathifier złożył to:
oko: drop z Eviscerator
czaszka: drop z Umbra

Podobno Deathifier prowadzi dalsze poszukiwania DNA do złożenia kolejnych nowych mobów: Letomie i Fescoquda, które mają niebawem zasiedlić Treasure Island.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 02:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mdb napisał(a):

Podobno Deathifier prowadzi dalsze poszukiwania DNA do złożenia kolejnych nowych mobów: Letomie i Fescoquda, które mają niebawem zasiedlić Treasure Island.

dropi nowe itemy, np amp i powerclaw :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2009, 07:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Level napisał(a):
mdb napisał(a):

dropi nowe itemy, np amp i powerclaw :)

I kapelusz M o ktorym nic nie wiadomo.... wiadomo tylko z aukcjowych orderow jaki jest opis :P

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: