Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2009, 17:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
FPC z radością ogłasza, iż 2x skill bonus będzie obowiązywał podczas trwania eventu Mutant Menace, event trwać będzie od: 23 styczeń 2009 godz 18:00 UTC do 2 luty 2009 11:00 UTC.
2x skill bonus obowiązuje wszystkie profesje niezależnie od miejsca tak samo, jak podczas eventu Merry Mayhem.

Cytuj:
First Planet Company are glad to announce that a double skill bonus will be in effect for the duration of the Mutant Menace event between January 23 18:00 UTC until February 2 11:00 UTC.

Every participant will receive twice the normal amount of skill experience gains during this period. The bonus will be in effect for all professions, during all activities throughout planet Calypso, Crystal Palace and Club Neverdie for this period.

LOL, szkoda, że też akurat w sesji i zero kupców na skille :( niezła niespodzianka 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2009, 18:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Heh - obawiam sie, ze bede gral w EU tylko podczas takich eventow :P
(z braku czasu oczywiscie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2009, 21:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
K*rwa tez mam sesje :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 11:32 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Sam Event to totalna porazka

2x skill tylko to jest + tego calego zamieszania

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 13:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie no, jaka porażka ? jest parę respawnow mutantów, nawet mulmuny elite byly, przecież przed wprowadzeniem CE 2.0 Marco zapowiadał rozruch w sferze historyjek

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 14:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Level napisał(a):
nie no, jaka porażka ? jest parę respawnow mutantów, nawet mulmuny elite byly, przecież przed wprowadzeniem CE 2.0 Marco zapowiadał rozruch w sferze historyjek

Ale czy ten event i event z dronami nie sprowadza sie na razie do: "Robimy event. Atakuja nas tu i tu tysiace mutantow/dronow, zabijcie ile sie da loot bedzie gorszy niz zwykle ale skill bedzie przyrastal 2x szybciej. GL" ;)

Dla mnie o wiele ciekawsze bylyby eventy w stylu tego zwiazanego z Motorheadem, tylko nie na czas, a na myslenie :) Polowac mozna isc w dowolnym czasie, nie musi byc organizowany specjalny event na to ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 14:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

Ale czy ten event i event z dronami nie sprowadza sie na razie do: "Robimy event. Atakuja nas tu i tu tysiace mutantow/dronow, zabijcie ile sie da loot bedzie gorszy niz zwykle ale skill bedzie przyrastal 2x szybciej. GL" ;)

Dla mnie o wiele ciekawsze bylyby eventy w stylu tego zwiazanego z Motorheadem, tylko nie na czas, a na myslenie :) Polowac mozna isc w dowolnym czasie, nie musi byc organizowany specjalny event na to ;)

a jak inaczej wyobrażasz sobie event w tej grze ? napisz to ci powiem czy da się :P

Ten z motorhead...sorry ale 2 ale mam tutaj:

1. GRACZE SA LENIWI
2. MINDARK JEST LENIWE

ad1. większości a szczególnie uberom (tym co wpłacają spore pieniądze i tym co nie wpłacają od 4,5 lat) nie chce się myśleć, znacznie łatwiej jest po prostu strzelać i tyle.
dodatkowo...porównaj sobie ilość osób biorących udział w motorhead a ilośc osób biorących udział w mayhemach

sorry ale w tej produkcji mainstream i lov/mid-level nie mają znaczenia większego, ważne aby te 2 sfery miały pożywkę i tyle.

ad2. mindark nieraz było mówione, że jeżeli coś byłoby fajne w implementacji a jednak dość skomplikowane, pochłaniające czas i zasoby...to tego nie będzie.

jak chcesz eventy aby nie wpłacać to zmień grę :) mindarka najważniejszym celem jest w miarę atrakcyjnie zachęcać ludzi do wpłat

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 14:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zgodze sie, ze im ciezko zaimplementowac eventy jezeli musieliby zrobic cos wiecej niz dodac respawan moba, wogole im ciezko cokolwiek zaimpementowac, btw wie ktos ile zatrudniaja programistow? 1, 2? :D

wiadomo, ze musza zarabiac, ale jakby pomysleli to zrobiliby tak, ze obydwie strony bylyby zadowolone, ale sam wiesz Mindark, czy tam FPC jest leniwe ;)

nie potrzebna bylaby poza tym zadna dodatkowa implementacja, a jezeli juz to znikoma, przychodza mi na mysl dwie zabawy, o ktorych slyszalem i ktore ludzie sobie sami organizuja, liga boksu, czy Z-Games z miningu na jednym z LA

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 15:57 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...kolejny event typu - golenie z kasy naiwnych graczy w totalnym chaosie. Event polegający na bezmyślnym strzelaniu w okół do wszystkiego co się rusza i niekoniecznie nas atakuje to nie event. MA powinien się skusić na coś w stylu indywidualnych questów jak to na rpg przystało - mają możliwości ale leń i lekka kasa za bardzo do mózgów im uderzyła, niczym woda sodowa - oni mają za łatwy zysk by robić coś więcej, coś co byłoby dla nas graczy przyjemniejsze (niekoniecznie tanie, przecież). Przykładów takich questów mógłbym opisać tu wiele, możliwości bez ograniczeń np. zabić 1000 snabli używając tylko i wyłącznie opalo lub jakiejś eventowej broni sprzedawanej przez ncp za jakąś kase bez możliwości jej odsprzedania - cały quest w jakimś tam czasie należałoby wykonać, a nagrodą mogły by być np. itemy typu armor full set w wersji L z 0.00TT do samodzielnej naprawy tylko 1 raz za dowolną ilość ped z określonym maksimum bez możliwości sprzedaży takiego itemu poza TT - nagroda ta mogłaby posłużyć takiemu nobowi do wykonania kolejnego questu lub skuszenei się na hunta na stworki mocniejsze... nagrody w formie broni też mogłyby być przecież w tym systemie. Takie bajery na pewno rozruszałyby grę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 16:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
świete slowa Muti i dobre pomysly. Tyle ze EU to nie RPG jak stanowi drugi punkt EULA
to nie jest game. To i nie bedzie jak w game. Licze na Neverdie cos wymysli z tym second island. Na MA nie ma raczej co liczyc. Chociaz moze sie przebudza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 18:01 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Nie licz fred - nowe planety nie będą się różnić niczym oprócz grafiki - gameplay i "wolny" rynek pozostaje w rękach MA. Wszystkie nowe featuresy będą musiały przejść drogę przez MA, bez ich akceptacji nic nie będzie... Cała zabawa z nowymi planetami to tak naprawdę kupowanie landów za cenę robocizny...

Im tak naprawdÄ™ potrzeba dobrego gamedesignera ale znajÄ…c ich to szkoda im kasy :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 18:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...kasy, która sama włazi - narzucając się ogromnymi jej ilościami w łapy LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 18:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Jak im szkoda kasy to zaloze sie ze jest multum ludzi w EU ktorzy by ulozyli zajebista fabule/eventy/cokolwiek nawet za jakies nowe ciuszki specjalnie dla nich albo za cos podobnego...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 19:12 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Dużo ludzi tak robi, zaczynając od sposobów rozwiązywania problemów poprzez całe scenariusze zdarzeń do wykorzystania na globalne eventy. Odpowiedź jest zawsze ta sama. Efekty jak widać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 21:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wasooth napisał(a):
Dużo ludzi tak robi, zaczynając od sposobów rozwiązywania problemów poprzez całe scenariusze zdarzeń do wykorzystania na globalne eventy. Odpowiedź jest zawsze ta sama. Efekty jak widać.

masz na mysli ta odpowiedz:

Cytuj:
Hi,

Thanks for taking the time to submit your suggestions. We really appreciate this kind of feedback and have forwarded your suggestions to the design team.

Unfortunately we are unable to say whether your suggestions will be implemented now or in the future, but please stay tuned to the News section and Version Update Content Lists on the website.

Thanks,

Entropia Support

w wolnym tlumaczeniu: fajnie, ze napisales, przekazalismy dalej, czekaj, a moze cos z tego bedzie

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 24 Sty 2009, 23:01, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 22:57 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Fred napisał(a):
świete slowa Muti i dobre pomysly. Tyle ze EU to nie RPG jak stanowi drugi punkt EULA - to nie jest game. To i nie bedzie jak w game.

Hmmm.. znaczy, to polowanie na mutanty ma podłoże rasistowskie? Nie jestem tego do końca pewien, może MA to potwierdzi?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2009, 23:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
znaczy, ze w grach FPS tez sÄ… mutanty, roboty a nawet bdsm.

entropia to virtual universe, może być w niej wszystko, znaczy sie...na początku myślę, że to miała być gra sci-fi może nawet taki gothic/dark ale wyszło jak wyszło, otworzyły się oczka, marzy im się virtualne universum gdzie znaczny % ludzi będzie podziwiało grafike...zwiedziało jakieś miejsca, czatowała i wpłacało aby móc sobie pozwalac na ciuchy i apartamenty. dla mnie to najgłupsza forma wirtualnej rozrywki no ale ok, widocznie taki jest trend.

dlaczego najgłupsza ? gra ma dawać fun i być grywalna, od podziwiania widoków mam naszą planetę i kosmos, wiele fantastycznych miejsc, a wszystkich nie da się zobaczeć (znaczy się, przeciętny człowiek nie jest w stanie). ciekawe jak wygalda supernowa na niebie :?: podobno rozbłyski gamma są widoczne ^^
od czatowania...mam real i dziewczyny, znajomych, przyjaciół
od związków mam real (nie komentować proszę jak to odnosi się do mojej sytuacji, nie moja wina, że mój odpowiednik nie istnieje)
od "posiadania" mam też real, jaki jest sens podniecania się np posiadaniem jakiegoś mebla albo bóg wie czego, rozumiem podniecanie się bronią albo armorem bo to jest funkcjonalne i daje fun a czasami pieniądze...

---------------------------------------

dziwnym zbiegiem okoliczności pan Deathifier dziś nowego moba zaimplementował:

http://www.entropedia.info/Info.aspx?chart=Mob&id=125

tez mutant, a tu video: http://pl.youtube.com/watch?v=DqVpltLiqpQ

Ostatnio edytowany przez Level, 25 Sty 2009, 00:41, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2009, 07:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 100
Nick w grze: Simone
a ja sie zapytam czemu chca przeszkadzac mutanta w ich orgiach ? :lol: :lol:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości

Panel
Skocz do: