Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2009, 18:16 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Tak, chcę zostać mentorem. Czemu? Od początku.
Nie jestem uber graczem, który zabija każdego moba i biega z jakąś plazmą, czy innym czymś xD. Nie mam też zabójczych skillów. Ale moja pierwsza postać w EU powstała dosyć dawno temu, i mimo że się leniłem w grze, to mam wiedzę jak kogoś naprowadzić na dobrą drogę, potrafię doradzić co zrobić, jak zrobić itp. Discipla szukam po to, żeby mieć więcej zajęcia w grze, a nie tylko strzelanie do mobów i kopanie.

Co mogę zaoferować
Mogę pomóc Disciplowi radą, mogę zrobić dla Discipla screeny ze wskazówkami jak co robić (np. jak ustawić własny interface), mogę pomóc disciplowi przejść przez niektóre teleporty, mogę dać materiały do gry itp.
PEDów nie daję, ewentualnie jakieś małe sumy, żeby osoba zobaczyła sobie czy jest w ogóle sens gry. W grze mogę być praktycznie codziennie, w różnych godzinach.
To tyle.

Czego oczekuję?
Miło by było, jak by Uczeń miał możliwość wpłaty pieniędzy (choć by 50 zł), gdyż sweatować, według mnie, jest ciężko. Uczeń powinien być pojętny i z poczuciem humoru, no i żeby jego ortografia mocno nie raziła. Więcej nie wymagam:).

Jeszcze coś o sobie
Ogólnie gry nie traktuję jak obowiązku czy miejsca, w którym mogę zarobić. To ma być dla mnie rozrywka, czasem tracę, czasem zyskuję. Głównie kopię (drilling), czasem też poluję na słabsze moby (na przykład Krewetki). Nie mam na koncie zabójczych sukcesów, ale z 5 globali chyba było;).
Zapraszam na PW lub GG 9073101.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 07:06 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Society: FoFW
Ravandil napisał(a):
ale z 5 globali chyba było;).

gratulacje :twisted:

Ostatnio edytowany przez wasooth, 21 Sty 2009, 19:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 14:20 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
N/C ...........ja rowniez gratuluje

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 14:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
gratuluje globali i zycze szybkiego zostania uberem ktory biega z plazma i zabija wszystko

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 14:57 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Z resztą, co za różnica. Jeśli macie problem to mówcie, a nie jakieś głupie teksty strzelacie. I przeczytajcie jeszcze raz to, co napisałem, żeby dobrze zrozumieć.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 16:28 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
eh, kolejny przykład zachowania rodzaju "my wiemy najlepiej, za kogo się uważasz" :( Czy żaden "nowy" itp gracz też nie może pokazać, że coś umie ?!

Amar, nie zwracaj na nich uwagi, myślą, że wiedzą więcej i lepiej ale tak naprawdę bez wpłat nie mogą grać. oni też tracą, nowi też tracą, ale jedni mniej inni więcej. Nikt z nas nie zarabia na tej grze a ja są tacy to niech wystąpią przed szereg i SZCZEGÓŁOWO mi napiszą jak to robią.

Mentoring sprowadza się do przedstawienia podstaw i nakierowania na dobre poradniki/osoby. tyle. tak więc sądzę, że Amar nadaje się do tej roli.

Dodatkowo dziwi mnie to, że moderator nadużył swojej władzy i naspamował (jednym postem NIC NIE WNOSZĄCYM DO DYSKUSJI), zamiast wyczyścić ten temat.

Za zniechęcanie innych też powinny być warny.
Jeżeli usuniesz ten post, zwrócę się osobiście do ateusha bo tak dłużej być nie może. Bo ten post jest na temat i wnosi coś.

LUDZIE...OBUDZCIE SIE, WIECEJ TOLERANCJI

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 16:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Wiedzialem ze level sledzi forum :D
Welcome Back levelu

Chcialbys miec mentora ktory ma juz 5 globali na koncie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 17:23 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
Ravandil napisał(a):
Z resztą, co za różnica. Jeśli macie problem to mówcie, a nie jakieś głupie teksty strzelacie. I przeczytajcie jeszcze raz to, co napisałem, żeby dobrze zrozumieć.

przeczytalem raz jeszcze i zwracam honor moja wstawka N/C byla nie potrzebna. Fakt duzo oferujesz!! .Powodzenia w szukaniu discipli . :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 17:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Ja bym chetnie zostala Twoim disciplem, Rav, jakbym wracala do gry (i wyjela resztke skilli) ;)
Fred napisał(a):
Chcialbys miec mentora ktory ma juz 5 globali na koncie?

A wolalbys meic takiego, ktory ma juz 500 globali na koncie i kompletnie cie olewa?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 19:20 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Dzięki, Ela i Level.
Level, tak jak pisałem, nie jestem nowym graczem, bo zaczynałem grać jak jeszcze CND nie było sprzedane (tylko nie mam tego konta). Po prostu nie grałem wiele, dużo siedziałem na czacie gildiowym i zwyczajnie rozmawiałem.
Mój post, którego widocznie nie wszyscy zrozumieli, miał brzmieć mniej więcej tak:
Nie jestem uberem, ale posiadam wiedzę do nauczenia kogoś gry, oferuję dobry kontakt i wszelką pomoc potrzebną na początek, tak jak napisał Level. Bo wiem, że wielu mentorów po prostu olewa discipli, a ja z disciplem spokojnie mógł bym iść polować, ponieważ nie będę na dużo wyższym poziomie niż on i strzelanie do snabli mi nie przeszkadza.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 19:26 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Level napisał(a):
Jeżeli usuniesz ten post, zwrócę się osobiście do ateusha bo tak dłużej być nie może. Bo ten post jest na temat i wnosi coś.

Proszę bardzo zgłaszaj już teraz - jest takie miejsce - to dział Propozycje zmian i bieżące sprawy forum w którym możesz napisać wszystkie zastrzeżenia a'propos mojej działalności na tym forum. Jeśli tego nie zrobisz rozumiem że nie masz do mnie żadnych, a gadasz tylko dlatego żeby było cię widać. Chcesz to proszę - zacznij krucjatę tylko proszę, w jednym temacie - bo nie mam zamiaru znowu po tobie sprzątać jak jeszcze raz zaspamujesz pół forum.

Zastrzeżenia masz tylko dla faktu że Ravandill spotkał się z ironią na forum? Może dlatego że:

Ravandil Wysłany: Pon 19 Sty, 2009 21:03 Temat: Jaka nastepna bron? napisał(a):
To ja może zapytam. Strzelam z rifla, 1100 skilla. Z tego co pamiętam, to kiedyś strzełałem z Brer M1a i miałem przesiąść się na Brer M2a, ale jakoś PEDy się skończyły;). Więc pytanie, czy mam kupić sobie Brer M1a (prawie max z tego co pamiętam), Brer M2a, czy może jakiegoś innego Rifla teraz bardziej się opłaca używać? Tylko żeby cena nie była 400 PED xD.

Ravandil Wysłany: Wczoraj 14:34 Temat: Jaka nastepna bron? napisał(a):
Czyli mam używać tylko te bronie, które są wymaksowane, tak?

..no ale już mentorujemy, cóż... Forum oprócz tego że skupia jakąś część polskiej społeczności pozwala też na w pewnym stopniu na weryfikacje ofert tego typu.
Bo nowy gracz biorąc kogoś na mentora (a on też w pewnym stopniu poświęca swój czas mentorowi) powinien mieć pewność że dostanie kogoś kto wie co i jak uczyć aby taka osoba szybko stała się samowystarczalna w grze (i nie chodzi mi tu o pedy a wiedzę).
Więc jak już chcecie kruszyć kopie to chociaż znajdźcie sprawę dla której warto to robić.

@ Ravandil
Cytuj:
Nie jestem uberem, ale posiadam wiedzę do nauczenia kogoś gry, oferuję dobry kontakt i wszelką pomoc potrzebną na początek, tak jak napisał Level. Bo wiem, że wielu mentorów po prostu olewa discipli, a ja z disciplem spokojnie mógł bym iść polować, ponieważ nie będę na dużo wyższym poziomie niż on i strzelanie do snabli mi nie przeszkadza.

Myślę że jakbyś tak to napisał na początku to byś sobie zrobił przysługę. Masz zarzut że ludzie nie zrozumieli tego co napisałeś w pierwszym poście w ten sposób? Może dlatego że tak nie napisałeś, nikt nie czyta w twojej głowie jakie masz intencje.

Cytuj:
Jeśli macie problem to mówcie

W sumie to jeszcze mam...
Nawet twoja druga oferta po zastanowieniu sprawia wrażenie, że po prostu potrzebujesz osoby do team-huntów puki co, bo tak podstawowymi pytaniami jakie zaserwowałeś na forum pokazałeś jaką wiedzę zdobyłeś przez te lata od czasu "jak jeszcze CND nie było sprzedane".
Biorąc to pod uwagę można się zastanowić czy przy każdym pytaniu discipla przylecisz pytać na forum czy może "nakierujesz na dobre poradniki"? ... ale zaraz, skąd będziesz wiedział czy są dobre? Kogo zapytasz?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 19:51 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Pytanie na temat broni było dla tego, że MÓJ MENTOR nauczył mnie, żebym używał broni która nie jest wymaksowana, dla tego spytałem. Rozumiesz? Bo prościej niestety nie umiem wytłumaczyć.
Tyle.
wasooth, oczekiwałem że ktoś inteligentny przeczyta mojego posta, a nie ludzie którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Ale spoko, nikt nie jest idealny. Następnym razem będę pisał najważniejsze wyrazy pogrubioną czcionką, żebyś mógł zrozumieć co napisałem. No i jeszcze na dole dodam PS, żeby wytłumaczyć sens wypowiedzi, wiesz, takie streszczenie. Chcę być koleżeński.
Z resztą :
Cytuj:
Tak, chcę zostać mentorem. Czemu? Od początku.
Nie jestem uber graczem, który zabija każdego moba i biega z jakąś plazmą, czy innym czymś xD. Nie mam też zabójczych skillów.

I wybacz, ale Ty się ośmieszasz krytykując mnie.

I wiesz co jest najlepsze? Level niestety wykazał się większą inteligencją, bo zrozumiał o co mi chodziło. Tak samo Ela.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 19:58 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
dobrze wasooth ze chociaz Tobie chcialo sie to napisac. Ja poprostu wole czytac..

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 19:59 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Proszę :D Ravandil - nie zarzucaj innym braku umiejętności czytania ze zrozumieniem jeśli sam jej nie posiadasz.
W żadnym miejscu nie skrytykowałem cię za ilość skili, czy też brak plazmy.
Chodzi mi właśnie o to co sam napisałeś. ..bo twój mentor cię nauczył... przed zostaniem mentorem wypadałoby zebrać wiedzę o aktualnym biegu rzeczy w EU, choćby przez wzgląd na jakość oferowanej usługi czy też szacunek dla discipla.

Cytuj:
wasooth, oczekiwałem że ktoś inteligentny przeczyta mojego posta, a nie ludzie którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Ale spoko, nikt nie jest idealny. Następnym razem będę pisał najważniejsze wyrazy pogrubioną czcionką, żebyś mógł zrozumieć co napisałem. No i jeszcze na dole dodam PS, żeby wytłumaczyć sens wypowiedzi, wiesz, takie streszczenie. Chcę być koleżeński.

Nikt nie mówi, że umiejętność zrozumiałego posługiwania się słowem pisanym jest łatwa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 20:03 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Wiem, że nie krytykujesz mnie za nie posiadanie plazmy czy skilli.
Raczej chodzi mi o to ironizowanie.
Nie myślę, że mam jakieś problemy z pisaniem, Level i Ela zrozumieli co napisałem i nie wydaje mi się, żeby musieli robić jakąś interpretację tekstu na 5 stron A4.
No więc już wiem jaką broń używać, resztę wiedzy posiadam i nie ma problemu:P.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 20:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Level i Ela szukaja flejmów :) Z pelnym szacunkiem nie nadajesz sie na mentora
@ela nie nie chcialbym mentora ktory prawie nie gra.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 21:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Sorry Ravandil, ale skoro ty na forum zadajesz pytania z jakiej broni masz strzelać, to chyba sam powinieneś poszukać mentora, a nie nim zostawać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 21:19 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
A rozumiesz stwierdzenie, że ja już gram?:P Z reszą, moje nie granie wyglądało tak, że siedziałem w grze i rozmawiałem na czacie. Problemów z pomocą disciplowi bym nie miał.

Tak jak by teksty czarnymka czy wasootha nie wyglądały na zachętę do Flejma.

Predus, przykro mi, nie chcę zakładać nowego konta, żeby mieć kolejnego mentora;P. Z resztą już pisałem o tej broni.
Dobra, idźcie lepiej grać, a nie pieprzycie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 21:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
@Ravandill: wrociles do EU pare dni temu, czemu nie zobaczysz co sie zmienilo, jakie teraz sa realia, a dopiero pozniej nie wezmiesz za mentoring? disciple nie uciekna :) poza tym to za wiele ich sie tu nie pojawia, nie wiem, zalozmy, ze Ci discipl zada najprostsze pytania typu (zalozmy, ze tylko dotyczace miningu):

1. "gdzie zaczac kopac i co lepiej: ore czy enmatter?"
2. "gdzie sprzedac to co wykopalem? refinowac, czy nie? aukcja, czy handlarz? jak aukcja to jak to sprzedac? jak handlarz to ktory jest dobry?"
3. "ktory refiner najlepiej uzywac?"
4. "kiedy mam zmienic finder z TT na lepszy? na jaki?"

to taki sprawdzian na poczatku ;) znasz odpowiedzi? :D

Level napisał(a):
Amar, nie zwracaj na nich uwagi, myślą, że wiedzą więcej i lepiej ale tak naprawdę bez wpłat nie mogą grać. oni też tracą, nowi też tracą, ale jedni mniej inni więcej. Nikt z nas nie zarabia na tej grze a ja są tacy to niech wystąpią przed szereg i SZCZEGÓŁOWO mi napiszą jak to robią.

sa, jedna osoba na tym forum sama napisala, ze da sie miesiecznie dobra sumke wyciagnac jak sie wie co i jak (nie bede mowil kto, jak czytasz uwaznie i masz dobra pamiec to bedziesz wiedzial ;)) poza tym pisales, ze niektorzy dorobili sie na owocach, tych akurat nie znam, ale wg Ciebie sa

hahaha, napisac SZCZEGÓŁOWO jak zarabiac? :) Level, w jakim Ty swiecie zyjesz? nie bede Ci tlumaczyl czemu Ci nikt nie napisze SZCZEGÓŁOWO, albo nawet NIESZCZEGÓŁOWO :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 22:04 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
A grę przerwałem jakieś pół roku temu, nie tak dawno.

1. "gdzie zaczac kopac i co lepiej: ore czy enmatter?"
Ja kopię enmatters - jest to tańsze, bo jedna sonda kosztuje 50 pec, czyli za mniejszą sumę dłużej pobiegasz. Minning jest droższy, ale też surowce są cenniejsze. Niestety tylko w drillingu tym mogę ci doradzić. Enmatters warto kopać na TI, jest tam Nexus, który ma wysoki procent. Dużo osób kopie w Shinook, ja tam trafiłem kiedyś globala. Tak na prawdę ciężko powiedzieć gdzie się bardzo dobrze kopie. Jest jeszcze jedno miejsce, w którym są bogate złoża (teraz nie pamiętam nazwy, musiał bym sprawdzić w grze).
Mógł bym Ci też dać mapkę ze złożami, jeśli jeszcze istnieje.
2. "gdzie sprzedac to co wykopalem? refinowac, czy nie? aukcja, czy handlarz? jak aukcja to jak to sprzedac? jak handlarz to ktory jest dobry?"
Na aukcji, jeśli wykopałeś surowiec od 10 PED w górę. Refinować, jeśli dajesz na aukcje. Na aukcji sprawdzasz ceny danego surowca i wstawiasz podobne, jak inni. Handlarzy w mieście najlepiej nie, bo zwykle są to resselerzy, którzy chcą na Tobie zarobić.
3. "ktory refiner najlepiej uzywac?"
Ja używam refinera z tt. Nie wiem jak do końca na to pytanei odpowiedzieć, nie znam różnic między refinerami, ale mógłbym szybko się dowiedzieć.
4. "kiedy mam zmienic finder z TT na lepszy? na jaki?"
Najlepiej wymaksuj swój finder, i zaglądaj od czasu do czasu na aukcje, patrz na MF - 101, jak głębokość będzie zdecydowanie większa, niż ta w finderze z TT, to kup go (teraz nie powiem jaka bo nie pamiętam jego maksymalnej). Potem na przykład Ziplex Ju - 55, ale to później..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 22:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie najgorzej :) ja bym chyba jako discipl byl zadowolony z odp.

to z refinerami podpowiem, ze ten z TT kosztuje 31pec za 1k zrefinowanego materialu (np. 1k oila lub 1k lysta), MF/OT-101 - 30pec, MF/OT-102-28pec, 103 - 26pec, 104 - 23pec, 105 - 21 pec, aktualnie ze wzgledu na markup refinerow nie oplaca sie raczej kupowac wyzszych niz MT-104 i OT-102, chyba ze bedziesz naprawde sporo refinowac

z 10 pedami na aukcje to zgodzilbym sie tylko w tym przypadku, gdybys sprzedawal 5-10% powyzej markupu, co jest mozliwe, ale trwa czasem dluzej, np. 10ped oila po 11ped (czyli za 110% przy obecnym markupie ok. 106%, wtedy na czysto dostaniesz 104,6%, lepiej niz u handlarza (np. u mnie :P) ;))

aha, a co do TI hm, jakos nie lubie tam kopac, bo jest albo b. dobrze, albo b. zle, zalezy pewnie, czy ktos tuz przede mna nie przeoral wyspy, a sporo tam osob kopie :) w shinook tez :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 23:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

sa, jedna osoba na tym forum sama napisala, ze da sie miesiecznie dobra sumke wyciagnac jak sie wie co i jak (nie bede mowil kto, jak czytasz uwaznie i masz dobra pamiec to bedziesz wiedzial ;)) poza tym pisales, ze niektorzy dorobili sie na owocach, tych akurat nie znam, ale wg Ciebie sa

hahaha, napisac SZCZEGÓŁOWO jak zarabiac? :) Level, w jakim Ty swiecie zyjesz? nie bede Ci tlumaczyl czemu Ci nikt nie napisze SZCZEGÓŁOWO, albo nawet NIESZCZEGÓŁOWO :P

żyje w świecie takim samym jak i wy. wskaż mi te osoby, sam się ich zapytam. z resztą, zobaczysz, w przyszłości bez wpłat dłużej nie pociągniesz, system zabierze ci wszystko co do tej pory ciężko uzbierałeś, a te osoby których to dopada, albo grają dalej albo przeczekują ten okres...a czasami i to nie pomaga, po powrocie jest jeszcze gorzej.
jeszcze raz powtarzam...nie ma takich osób.

kędzior ? swego czasu jak i cały red legion nakupowali przedmiotów, latem posprzedawali i może do dziś mają conieco
courtney ? traci pedy, część ląduje w skillach ale ostatnio jest nieaktywny no bo właśnie dopadła go ta gorsza chwila w loocie...albo...jego system już niedziała, bo dawał dobry + i główkuje co dalej
landownerzy się nie liczą. Skill or Die się nie liczy, wszyscy wpłacają i to sporo, może wkrótce dobiją do 70-80lvli a to połowa do 100...większość zrezygnuje za rok/dwa, zależy czy nadal będa pracować za dobre pieniądze.
ktoś jeszcze został ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 23:06 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Co do przeorania - nie wiadomo przecież jak to działa, więc to różnie bywa.
Ja na przykład kiedyś nie mogłem kopać na TI bo zawsze miałem beznadziejnie, a teraz kopię cały czas, bo wychodzę na +:P
To miejsce, które miałem na myśli to S od Omegaton West Habitat, ale może być problem z mobami czasem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 23:10 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
level a ja? nie pisales o mnie
Wiesz ze facet sie na mentora nie nadaje Ty sie nadajesz JC sie nadaje OCZYWISCIE JA Marte (ktory notabene mentoruje mi troche tak jak i JC)
Jesli chodzi o interfejs :P to za domkiem Simona i Emmy jest piekny samouczek.

Ravandil wstap do soca gdzie jest duzo mlodych i mentoruj.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 23:14 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Wstąpię do Kingsajzu, tak jak kiedyś;P.
Czemu się nie nadaję? Pisz;).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2009, 23:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Fred napisał(a):
Level i Ela szukaja flejmów :) Z pelnym szacunkiem nie nadajesz sie na mentora
@ela nie nie chcialbym mentora ktory prawie nie gra.

Oczywiscie,powinnam zjechac Ravandila,wtedy nie ''szukalabym flejmow'' ;) Fredziu,czy ty naprawde sadzisz,ze kazdy,kto wyraza swoje zdanie - odmienne od twojego - szuka klotni? Parafrazujac twoj 'zarzut' z innego tematu - cierpisz na 'stetryczenie' czy to juz uwiad starczy?

Co do Ravandila - widac, ze jemu zalezy na byciu pomocnym dla kogos, reszta przychodzi z czasem. Znalam go troche,wiec w dodatku po przeczytaniu jego posta uwazam,ze wlasnie nadawalby sie na mentora-kumpla bardziej niz kilka osob z dobrym hp. Tacy zwykle nie moga poswiecic tyle czasu disciplowi - przynajmniej tak mi sie wydaje z wlasnego doswiadczenia.Poza tym napisal wyraznie,ze szuka dyscipla inteligentnego - a taki chyba zrozumie,czym jest ekonomia i w razie gdy mentor nie bedzie wszechwiedzacy (zreszta nie powinien) bedzie umial sam poszukac informacji, sprawdzic eco broni/narzedzi itp, jesli mu sie podpowie.
Naprawde, te 20-30 hp nie robi takiej roznicy, jesli chodzi o podstawy gry.. daje ci tylko doswiadczenie i poglady nt. mozliwosci profitu bazujace glownie na twoim wlasnym 'lucku' - a to,jak wiadomo,bywa rozne dla roznych osob ;p

@ Level
zostali ci,co zarobili na huncie/miningu i sobie odeszli,czyli np ja :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 00:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Ravandil? Powiem tak: Noobem totalnym nie jestes, swoje o eu wiesz i napewno potrafisz z tego korzystac. Ale na niektore pytania ciezko ci odpowiedziec - jeszcze? Bo zapewne wszystkiego sie wyuczys. MI kiedys zarzucono stwierdzenie ze nie jestem doswiadczonym kopaczem bo nie mam MS. A czy doswiadczony to ten co ma skill czy ten co ma wiedze? Ale dobra nie o tym tu :)
Osobiscie nie polecilbym ciebie nikomu bo troche ci jeszcze do nayczyciela brakuje. Ale idziesz w dobrym kierunku :)
btw. bez mentora tez sie da skumac gre :) sam mialem mentora jakiegos szweda ktory nie pomagal nic bo zwykle zajebty.. Troche odrobiny wlasnej woli i nayczyciel niepotrzebny... MOzna grac 4 lat i uja co wiedziec. Znacie kogos takiego? bo ja sobie przypominammm xD
Pozdrawiam BaBeL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 00:34 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
babel104 napisał(a):
btw. bez mentora tez sie da skumac gre :) sam mialem mentora jakiegos szweda ktory nie pomagal nic bo zwykle zajebty.. Troche odrobiny wlasnej woli i nayczyciel niepotrzebny... MOzna grac 4 lat i uja co wiedziec. Znacie kogos takiego? bo ja sobie przypominammm xD
Pozdrawiam BaBeL

ja gram prawie 6 tak więc popraw cyferke

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 00:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
żyje w świecie takim samym jak i wy. wskaż mi te osoby, sam się ich zapytam. z resztą, zobaczysz, w przyszłości bez wpłat dłużej nie pociągniesz, system zabierze ci wszystko co do tej pory ciężko uzbierałeś, a te osoby których to dopada, albo grają dalej albo przeczekują ten okres...a czasami i to nie pomaga, po powrocie jest jeszcze gorzej.
jeszcze raz powtarzam...nie ma takich osób.

np. tu: http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=5189 3 post od gory :P

Level, ja jestem juz swiadom, ze system zabierze w dluzszym okresie wiecej niz da (w wiekszosci przypadkow), kasyno nie moze doplacac do interesu, a ma przynosic zyski, dlatego zabezpieczam sie przed tym na rozne sposoby ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 01:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
adkos zarabia ? hah, na czym niby ? chyba na kontraktach i resellerce. jego też dopadł "bad loot". ale na aukcji nie widać go coś. ostatnio cichy się zrobił...

mamy doskonałe narzędzie weryfikujące: http://www.entropiatracker.com/index.as ... erID=36984

kolejną osobę proszę do weryfikacji

swoją drogą...jego total loot to coś 20k ped
w 3 miesiące więcej miałem bo dało się grać a i tak to śmieszna wartość, gdybym tylko miał źródło dochodu...na trackerze pojawiłoby się 150-200k loota w ciągu roku. ale to jeszcze trochę :twisted:

Cała tajemnica wśród niewpłacających to ten właśnie "dobry okres", nic poza tym. Jedni dłużej, inni krócej. Nie ma czym się podniecać

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 02:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
adkos zarabia ? hah, na czym niby ? chyba na kontraktach i resellerce. jego też dopadł "bad loot". ale na aukcji nie widać go coś. ostatnio cichy się zrobił...

resellerka dobry sposob jak kazdy inny, albo i najlepszy, caly swiat opiera sie na resellerce, a EU w koncu ma byc tez gra ekonomiczna, a nie tylko pukaniem w troxy, nie? :P no ale niektorzy tego w zyciu nie zrozumia i beda mowic, ze kazdy trader/reseller/businessman/innytyp jest naciagaczem, oszustem, zeruje na innych, itp. itd. etc.

ok. dla swietego spokoju przyznaje, ze na tej grze nikt nie zarabia i wszyscy traca, a Ci co wyplacaja tyle kasy co wynika z raportu MA to niech bedzie, ze wyplacaja tylko to czego nie stracili :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 09:18 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Level napisał(a):
eh, kolejny przykład zachowania rodzaju "my wiemy najlepiej, za kogo się uważasz" Czy żaden "nowy" itp gracz też nie może pokazać, że coś umie ?!

Oczywiście że może, niech pokaże – narazie nie widziałem nic takiego. Przyszedł, zapytał i jak otrzymał odpowiedź odrazu zapragnął dzielić się wiedzą. Ok. Moje prawo krytykować taką postawę jak i waszym ją bronić.
Sam fakt agresywnej postawy Ravandila pozwala mi się zastanowić nad sytuacją kiedy discipl zapyta o coś czego ów nie wie, czy też tak zareaguje wyrzucając mu od inteligencji, kiedy discipl postawi to jako zarzut? Taką postawę też mogę krytykować – bo krytykuje to co widzę. Mówicie że tak gadam bo go nie znam, ale przecież jak przyjdzie jakiś nowy gracz to też go nie będzie znał i też oceni tylko po tym co widzi, prawda?
Ravandil napisał(a):
Tak jak by teksty czarnymka czy wasootha nie wyglądały na zachętę do Flejma.

Moje teksty bym raczej nazwał zainteresowaniem na temat jakości Twojej oferty.
Cały pic na temat Mentoringu polega na tym że ten się zmienił jak tak samo jak reszta gry.
Dawniej zadaniem mentora było przyuczenie gracza do gry i wyjaśnienie podstaw. Teraz te pierwsze kroki załatwia Emma i Simone tłumaczą bardzo dobrze jak używać gry, gdzie sweatować, co zrobić aby zacząć polować, kopać etc. Jakby zabrali kawałek etatu mentorom. Do tego leży kupa poradników na przeróżnych miejscach na sieci - głównie EF. W sumie nie chciałbym mentora który by mi ciągle mówił "sprawdż tu a tu" - kiedy ja chcę grać, ale fakt jest faktem. Więc czym się winien obecnie zająć mentor? Ciężkie pytanie.
Mentor musi umieć przekazać wiedzę efektywnie. Może nie musi znać każdego aspektu gry, ale też nie chiałbym być mimowolnie sprowadzony do robienia czegoś co mój mentor zna dobrze bo się w tym specjalizuje, a być przyblokowanym w innej dziedzinie której nie zna.
Wiedza jaką oferuje mentor obecnie winna być krok dalej od tej którą oferował rok czy dwa lata temu. Tu nie jest kwestia skilla ani hp, co ciągle jest przytaczacie... choć poniekąd także. Ponieważ sam długi staż w grze nie wystarczy, ani wiedza zasłyszana. Praktyka i sprawdzania pewnych relacji na własnej skórze jest tutaj trąfem - co się w jakimś stopniu przekłada także na skille. Więc nie wiem, czy sam fakt siedzenia na czacie jest dobrą referencją.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 10:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Cytuj:
ja gram prawie 6 tak więc popraw cyferke

To sie lvl pomyliles bo wcale o ciebie mi nie chodzilo ! CHyba juz dopada cie jakias mania przesladowania. Co by ktos zlego nie napisal to nie mysl od razu ze o tobie :)
JIIIS- w pelni sie zgodze ze reselerka/traderka to dobry pomysl na niwelowanie strat z kopania/huncenia. Ja sie otwarcioe przyznajde ze siedze na auckji, skupuje co sie da i nie mam sobie nic do zarzucenia. Mozecie mnie krytykowac Bog wie jak ale i tak czuje sie czyssty. Nikogo nie okradam tym ze kupie cos kto wystawil za tanio xD
btw nie kazdego stac na wplaty i ciagle mielenie ped wiec trzeba sobie jakos radzic xD

Co do tematu ze offa nie robic....
Ravandil moze uda ci sie zrozumiec przez nasza krytyke ze na mentora jeszcze troche za wczesnie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 12:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
To wspaniale ze chcesz pomagac true.

@ all uscisnijmy sobie dlonie na znak pokoju

DO EVENTUALNEGO PRZYSZLEGO DISCIPLA jak widzisz jesli wybierzezs tego mentora napewno razem uda wam sie znalesc rozwiazanie wielu problemów jesli nie bedzie wiedzial sam zapyta, jest pelen zapalu i poswieci Ci duzo czasu. Taki mentor zostaje najczesciej fajnym kumplem, <kocha zwierzeta, pomaga staruszkom przechodzic przez ulice, jest dobrym uczciwym partnerem w zwiazku.... ale chyba sie zagalopowalem >

ELa masz prawo do odmiennego zdania tylko ze wlasnie dlatego masz odmienne zdanie bo masz takie prawo,

Kochajmy sie,

Level fajnie ze jednak nie odszedles.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 14:32 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Jeszcze dodam - wasooth, moje zachowanie nie było agresywne, właściwie to delikatnie odpowiedziałem na Twój wjazd, nie mówiąc o wjeździe czarnymka i Freda. Bo Wy byliście chamscy, ja tylko odpowiadałem.
Ironiczne "gratulacje" nie wygląda mi na wyrażanie zainteresowania.

Zamknijcie temat, czy coś.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2009, 16:04 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Zamykam ale oczywiscie nie usuwam :zamkniety:

Ravandil -musisz sie liczyc z komentarzami piszac cos na publicznym forum - ot taka rola for :)
Mysle, ze ewentualny kandydat na ucznia sam bedzie mogl zdecydowac czy chce takiego czy innego mentora - mam nadzieje, ze te wszystkie wymadrzenia ;) przydadza sie w podjeciu decyzji.

Powodzenia !

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: