Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 18:28 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
HP: 0
Witam ponownie.

Tak sobie strzelam i strzelam z tego opalo i powoli zaczyna wygladac na to ze przydaloby sie cos nowego... Tylko co wybrac? I czy zostac przy rifle czy moze przejsc na pistol? A moze po prostu zalozyc jakiegos ampa na tego zmeczonego opalo? ;) A jesli tak to jakiego ampa i za jaka cene warto kupic?

Pozdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 18:53 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2008
najpierw polecilbym breera m1a jak chcesz rifle,amp do opalo czy ja wiem :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 18:56 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Society: Kanwo
Nick w grze: deadrat
Do opalo zawsze możesz założyć ampa 101, i amapa warto kupić tak czy inaczej, ale moim zdanie jeśli poziom Ci na to pozwala do dobrze jest przesiąść się na Breera 1 lub Rikera 1 ( ale on jest wymaksowany dopiero na 10 poziomie, no ale można do niego założyć ampa 102 ), no i oczywiście mowie o obu broniach w wersji ( L )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 02:04 
Poor
Dołączenie:
Październik 2008
To jakiego typu pukawek będziesz używał zależy tylko od Ciebie. Ja np. zaczynałem tak jak Ty, najpierw Opalo do około 10 poziomu snipera, potem M2a, 3, zacząłem Hand Gun, bla, bla. Nie ma tej jednej idealnej drogi. Wiadomo, że na jakieś tam moby lepiej podziała zestawienie x, a na inne y, ale na razie nie musisz sobie tym zawracać głowy.

Nie strzelałem wszystkim, ale powinno być zgodne z prawdą:

Cytuj:
BLP Pistol
----------
Emik S30
Svempa S40
Emik S50
Svempa S60
GeoTrek H40 Brody
Svempa T5
GeoTrek H41 Mina
Emik T10

BLP Rifle
---------
Isis CB5
GeoTrek LP120 Niloticus
GeoTrek LP175 Sphyra
Isis CB13
Isis CB19
GeoTrek LP470 Manis
Isis CB21

Laser Pistol
------------
Omegaton M2100 - TT
Breer P1a
Breer P2a
Breer P3a
Korss H350
Korss H380
Breer P4a
Korss H400
Breer P5a
GeoTrek H21 Scrof
Isis HL6

Laser Carbine
-------------
Sollomate Opalo - TT
Breer M1a
Breer M2a
Breer M3a
Riker UL1
Riker UL2
Riker UL3
Breer M4a
GeoTrek AL15 Taurus
Isis LR32
Isis LR41
GeoTrek AL17 Auriga

Longblades
----------
Castorian Combat EnBlade-A - TT
Loughlin Cutter One
Loughlin Cutter Two
Loughlin Cutter Three
Embra Laser Sword C1
Kilic Kek
Rutic Kil
Nano Katana

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 02:17 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
hyhy
i tak sobie czytam i jest zajebiscie.....znowu mi ktos posta usunie bo moze nie na temat
level,wez im to rozpisz, bo te porady......ech
umijetnosc wkladania do glowy posiadles w 100%
czekam... i w sumie prosze :)
a mnie sie nie cche tabelek, wyliczen, itp.......
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 02:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
i ja mam jeszcze tytaj takie male pytanko :lol:
caly czas skilluje HG i mam juz 4k w tym skillu. no i teraz powiedzcie co robic: skilowac dalej te HG czy moze jakis inny rodzaj broni?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 03:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
@Vinyard

Guide to "Skill Increase Bonus" on weapons: http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... apons.html

tu obrazek z riflami, handgun, melee, etc. w powyzszym linku

ImageImage

@ Martre

widzisz, czepiales sie kiedys, ze ja p... bez potrzeby w roznych tematach, a ostatnio robisz dokladnie to samo, zrob sobie/nam dobrze i sam usun te nic nie wnoszace posty :P :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 13:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ok, ja od siebie tylko ci powiem, że

określ się co wybierzesz...rifle albo handgun, ale wnioskując, że masz podstawy do wpłat i grania z mniej więcej stałym progresem to lepiej chyba handgun. (+ inne czynniki)

jak ja to widzę (mogę dopisać moby ale parę respawnow się zmieniło a mam średnią świadomość na temat lootu na kilku innych)

na entropedii masz dane odnośnie minimalnych skilli, w zasadzie to teorytycznie jest możliwe, abyś do 2k w handgun/rifle doszedł w dzień ale to 10h klikania, biorąc pod uwagę, że masz pracę,samice,znajomych,przyjaciół,rodzinę itd itd no to to odpada
niemniej:

opel+a101 ale na chwile dosłownie bo masz 2 drogi:
jak najszybciej przesiąść się na p1a+a101
lub pomęczyć się opalo+a101 i przejść do p2a

później powinno być tak: p2a + a101 > p3a+102 >p4a+a104 i tutaj stop na dłuższy okres aż dojdziesz do P5a, amp sobie zostaw albo wymień na lepszy jak masz $
bardzo szybko do p4a dojdziesz, w zasadzie to 1 dzień grania, dla normalnych to max tydzień, możesz pominąć p2a i

z p4a+a104 siedzisz w miarę długo, polecany mob to dron/feffoid ale możesz wybrać coś innego i tak i tak zalecane jest 200-250hp mob ale już nie ma respawnu Exarosaur Stalker, Cornundacauda Mature ma zrypany loot i drastycznie obniżoną średnia loota, wiec odpada, moliski young-mature mają za mały respawn, pozostają ci jeszcze Merp Young-Mature na Landzie Stormera.
więc niestety, drony/feffoidy ci zostają ze względu na w miarę najwyższy średni zwrot na dłuższy run przy uwzględnieniu markup itemów i mały decay armora (wiesz dobrze, że loota nie obchodzi decay zbroi i fapa)

potem p5a i sie baw dalej jak chcesz, moja rola sie kończy, bo ja unikam broni limited powyżej p5a ze względu na fatalne eco

Tyle. za dużo napisałem i nie ma tu nic mądrego :( Have Fun.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 18:02 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
a ja inaczej
opla plus amp 101 + pistolet zz TT na dobijanie .
dojdz tak zebys mogl uzywac Rikera UL 1 zaloz ampa 101 i jazda, jak zobaczysz 1000 w Marksmanship (mozna wczesniej :) ) zmien na amp 102 - caly czas miec przy sobie bron do dobijania nawet rekawiczke z TT . i teraz male zszokowanie jezeli skille ktore zdobywasz pozwola ci uzywac uzywac p3a lub pozniej Korsso 350L to uzywaj naprzeminnie z Ul1 tzn Ul1 podstawa a pistolety wtedy jak juz masz zwierzaka na "glowie".

Ul1 polecam gdyz mozna z nim dlugo chodzic nawet jak wstawisz ampa 103 tracisz tylko jeden dmg .
:) i pozniej znow zmiana jak bedziesz mogl juz uzywac swobodnie korsso 380 L to wez go jak podstawowa bron zdejmij ampa z Ul 1 ,wloz na pistolet i teraz podstawowa bronia bedzie pistolet
dlaczego tak wydaje mi sie ze obecnie uzywanie pistola jak bronii podstawowej ma sens i mozna dlugo skillowac ta bron , w rifllu nie ma kontynuacji tzn pozniej w skilowaniu robi sie dziura powyzej 4000 w levelu rilfa ,a w pistolu obecnie jest duzy wybor i mozna kupic tanio . co do zwierzakow to ci nie podpowiem bo sie duzo pozmienialo i nalezy sie rozeznac co mozna zabic zeby dodatkowo zarobic , a nie tylko wszystko do Tt wrzucac.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 22:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

SÅ‚uchaj JC , to nasz najlepszy specjalista w tej dziedzinie ;=)
Wystarczy , abys do tego co pisze JC dolozyl jeszcze wiedze na co polowac i profit murowany ;-)

Ja tylko dodam że pozniej bardzo sensownym rozwiazaniem jest kupno korss'a h400 po obecnej cenie . Bardzo ekonomiczna zabawka , aczkolwiek nie na daje sie on do moobow ktorym zostalo zmienione hp i regeneracja. Przy obecnej cenie h400 i odpowiednim moobie mozna ladnie profitowac ;-)

Nie ufaj tez w 100% wyliczeniom z entropedi , znacznie wazniejsze jest tkzw "real eco" (tutaj juz musisz sie pobawic w odpowienie zestawienie broni do mooba).

Pozdrawiam,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 14:30 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...jest jeszcze jedna scieżka ..a mianowicie po 5 k skilla minimum ( i wystarcza w zasadzie) w kazdym combat skillu. W dłuższej perspektywie ,zyskuje sie niezaleznośc od zawirowań na aukcji , Jak jest wysoka cena broni jednego rodzaju to przesiadka na inną , tańszą he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 15:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
no to jest dobry pomysł, i chyba go wdroże w zycie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 15:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
AdKos ma rację, słuchaj JC

pomiń mój post, od 5 lat jestem jego "disciplem" i mentoring nie ma końca bo nie słucham go w cale i wiecznie po swojemu wszystko robię nie odnosząc sukcesów, a ci którzy go posłuchali już nie muszą wpłacać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 18:05 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Podpisuje sie pod tym. Sluchaj JC
Ja tez nie slucham i tez placze. Znaczy nie od razu slucham i dlatego placzÄ™ (placÄ™)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 23:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
ja przy calym szacunku do JC, sie nie podpisuje...
metoda ktora JC podal, byla aktualna ze 2,5 roku temu
i tak sobie mysle, ze teraz jest pewnie dokladnie tak jak z finderami, wazne zeby wskoczyc na SIB i dojechac do nastepnego modelu
edit:
i tak dodam jeszcze jedno od siebie, istotne, nawet bardzo, jest to zeby jechac i jedno i drugie raczej (rifle i pitol), szybciej sie kolejne levele wstukuje ;P co ma znaczenie przy odkrywaniu kolejnych, ciekawych skilli ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 23:44 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ok ,
WY sie tak nie podpisujcie i "nie sluchajcie JC" ja mam dosc zlozony system skilowania ,sam sie nieraz gubie .

mnie sie sprawdza nadal,a co do naprzemiennego skilowania pistola i rifla to sie zgadzam - z tym ze z przewaga pistola , szybciej skille w combacie rosna oraz defensie.
EDO- podal najbardziej rozsadna propozycje i uwazam ja za bardzo dobra , pewnie jakbym zaczynal bralbym takie skilowanie pod uwage .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 23:54 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
anom, przewaga pitola, nie pisalem tego, bo wydalo mi sie oczywiste

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2008, 23:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
A ja dodam od siebie, że na początku warto pomyśleć o zabawce Ukash IW36 (L) ... 13 dmg i 51 strzałów/min

Ten pistol jeśli chodzi o wymagane skille jest odpowiednikiem pistola z TT... więc można go używać już pierwszego dnia przygody z entropią ...

...ale jeśli chodzi o power, to zupełnie inna bajka ... po dołożeniu A102 to ma większy dmg/sec niż p3a+a102, którego można używać dopiero duuuuuużo później ...

tak więc od razu można polować na większe żyjątka

decay 0,06 pec więc markupem 600% nie ma co się przejmować

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 09:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Hmm Aster a czy przypadkiem do ukash36 nie lepszy bedzie A101? Przy a102 jest strata dmg (niewielaka) ale jest^^ Ja bym jednak proponowal wsadzic a101. Chodz z tego co patrze to i ze a012 jest ekonomiczny. Nawet bardziej niz opalo +101.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 14:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
babel104 napisał(a):
Hmm Aster a czy przypadkiem do ukash36 nie lepszy bedzie A101?

przy markupie 600%:

z A102 wychodzi max dmg: 3.98 dmg/pec.
Z A101 minimalnie gorzej: 3.97 dmg/pec

Opalo z a101 jest teoretycznie troszkę bardziej ekonomiczne (4,11 dmg/pec) ale to jest zupełnie inna wydajność broni: opalo z a101 ma zaledwie 5,5 dmg/sec a iw36 z a102 ma 11,5 ...

tak więc to się z nadwyżką zwraca na decayu armora i regeneracji zwierzaków a różnica w szybkości przyrostu skilla będzie kosmiczna ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 14:28 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Ze swojej strony moge powiedzieć że od czasu kiedy wpłaciłem 50pl -dostałem około 200 ped+pistola ukash looty poprawiły sie i to znacznie.
Dlatego uważam że lepiej wpłacić te troche kasy i dostać giwere niż kupować.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 14:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
czyli ta różnica 0.13 dmg/pec zwraca się przy 2 krotnie większym dps ? hmm, to jest do policzenia, jest wielce prawdopodobne, że masz rację.
(to nie jest "realne" dmg/pec ale różnica zostaje)

niemniej jak sobie zestawimy ten dmg/pec z maxed impmk2+modfap to i tak wypadamy blado, myślę, że każdy powinien dążyć do takiej ekonomii pod danego moba (ja nie mam na myśli tego, że na daikiby young impmk2 i mod fap to jest to, chodzi mi o co innego)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 14:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Przy IW36 nawet IMK2 wymięka ;)

Przy HA równym 0 (czyli 20% missów zamiast 8% które jest przy HA10) oraz min dmg na poziomie 25% (zamiast 50% przy wymaxowanym) mamy avg dmg 2.36 na IMK2 oraz 2,75 na IW36 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 14:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
no tak, ja wiem, że potrzebne są skille za około 246k ped żeby wymaxować impmk2 (gdzieś to mam policzone, mogę się mylić, sprawdzę i edytuję posta)

ale tu już wkraczamy na grząski teren tj wybrać najbardziej optymalną "inwestycję"
ok, IW36 wygrało (p5a przy obecnej cenie +a104 ma eco 2,91 a i tak zwrot trafi się około 70% przy mobach typu drone/feffoid czyli decay armora jest bardzo niski)

edit: podałem cenę skilli na 100 lvl Laser Sniper (HIT) i Ranged Laser (DMG)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 17:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Level napisał(a):
no tak, ja wiem, że potrzebne są skille za około 246k ped żeby wymaxować impmk2

z ciekawości sprawdziłem na http://www.jdegre.net/pe/unlocker.php

306 tys ped (liczone jako zatankowanie Ranged Laser do LVL 100 a potem Laser Sniper do lvl 100)

Co ciekawe liczone w odwrotnej kolejnośći dało 348 tys ped ....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 17:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
aster napisał(a):
Level napisał(a):
no tak, ja wiem, że potrzebne są skille za około 246k ped żeby wymaxować impmk2

z ciekawości sprawdziłem na http://www.jdegre.net/pe/unlocker.php

306 tys ped (liczone jako zatankowanie Ranged Laser do LVL 100 a potem Laser Sniper do lvl 100)

ok :) zaraz ci pokażę jak ja to liczę :) (jest pewien myk)

wyedytujÄ™ ten post do 20minut, tylko sobie kawÄ™ zrobiÄ™

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 18:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
aster napisał(a):
...

jak liczy się najpierw od Ranged Lasser (dmg) to podbija mocno skille: serki, marks, LWT które wchodzą w skład Lasser Pistolera (hit) a są to b. tanie skille => po przepisaniu skilli wchodzących w skład poźniejszego liczenia lvl (hit) mamy mniej do podbicia innych skilli droższych.
W odwrotnej sytuacji najpierw podnosząc (hit) te "droższe skille" są w większej wartości a z kolei te tańsze, które przechodzą potem do profesji (dmg) są w mniejszej wartości.

Okazuje się, że optymalne (prawie bo nie programowo) pozostaje kilkukrotne spasowywanie skilli wchodzących w obydwie profesje.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2008, 19:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
przyznaję się do błędu, jednak na początku miałem rację z tym około 300k

fakt, obecnie najniższy koszt podniesienia skilli Ranged Laser do LVL 100 i Laser Sniper do lvl 100 to obecnie 306k PED

4 h temu wyszło mi 246k i teraz to liczyłem godzinę i wiem gdzie popełniłem wtedy błąd, przyznaję się do niego, 306k ped to prawidłowa wartość

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2008, 13:56 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
JIIIS napisał(a):
@Vinyard

Guide to "Skill Increase Bonus" on weapons: http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... apons.html

tu obrazek z riflami, handgun, melee, etc. w powyzszym linku

[url=http://img518.imageshack.us/img518/8352/sniperweapchart8sp4.th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img518.imageshack.us/images/thpix.gif]Obrazek[/URL]

Czy to chodzi o lvl ?? w tych broniach ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2008, 14:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
tak, ale nie powiem ci, czy lvl w dmg czy hit, nie chce mi sie czytac calego posta na EF :P oczywiscie te podane levele to wizja tegoz autora, nie kazdy musi sie z nim zgadzac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 09:12 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
JC =Pan Sowa sluchac jak mowi!!! i czerpac korzysci:)

hehe

Craft tylko dzieki tobie mam to co mam:)

a w huncie juz wolna amerykanka:)

ale tak tak tak:)

Hg polecam

Korss na poczatek jest dobry-argo.dronki,wszystko bez reg po uv

pozniej uzywalem emik 10+beast

pozniej juz niewiem co najlepiej bo uzywam juz dosyc dlugo madoxa (skurczybyk przynosci spore straty niestety jak sie nic nie trafianic lepszego-- 40k ammo +250 pd naprawa

musimy niestety uzbierac minimum 700 pd zeby zrownac sie na 0 armor,fap(ale skill naprawde ladnie idzie i diabelnie szybki jest

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2009, 17:52 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
ja to mam takie pytanie, jakiem stary pryk musiejący grać od początku ,i grający rifla BLP - w którym momencie należy zejsć z ISISa CB5? bo juz się pogobiłem w tych opiniach - jedni mówią 1k rifla, inni 2k, jeszcze inni 10 lvl blp sniper. Niech no mnie ktoś oświeci z łaski swej. Mua ma w tym momencie koło 1k rifla

Drugie pytanie, jak już się przesiąde na nikoltinusa, to na jakiego moba z tym łazić? bo tak latam po dajkach ,z resztą bandy newbie, no i tak mi sie to lekko nudzic zacznie kiedyś na pewno :)

Pozdrawiam
Ari

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2009, 20:49 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

moja sugestia wez to z czego strzelasz plus pistola p2a lub nawet p3a i idz na exo stalkery ,mysle ze dasz rady . podciagniesz skille szybciej niz siedzac na tym spawnie na ktorym jestes , jak nie to tylko bercykledy Y kolo zeus .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2009, 21:03 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
To ja może zapytam. Strzelam z rifla, 1100 skilla. Z tego co pamiętam, to kiedyś strzełałem z Brer M1a i miałem przesiąść się na Brer M2a, ale jakoś PEDy się skończyły;). Więc pytanie, czy mam kupić sobie Brer M1a (prawie max z tego co pamiętam), Brer M2a, czy może jakiegoś innego Rifla teraz bardziej się opłaca używać? Tylko żeby cena nie była 400 PED xD.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2009, 09:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Witam

JC, może nieprecyzyjnie się wyraziłem w swoim poprzednim poście. Chodziło mi o informację, na jakim poziomie skilla, należy przesiąść się z początkowych broni(czyt: opalo, pistol tt, ISIS cb5) na lepsiejszego guna?

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2009, 12:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Przesiadasz sie na lepszy gun jak masz go wymaksowanego (sib to sciema).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2009, 14:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Kedzior napisał(a):
Przesiadasz sie na lepszy gun jak masz go wymaksowanego (sib to sciema).

No i własnie o to mi chodziło :)
Dzięki za pomoc.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2009, 14:34 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Czyli mam używać tylko te bronie, które są wymaksowane, tak?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2009, 16:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam ,

moze moje odpowiedzi sie gmatwaja ,ale ja stosuje to co moge uzyc a cena nie przekracza powiedzmy 140 % -jesli chodzi o limited bronie , powyzej tej granicy uwazam ze to sie nie oplaca , nawet jakbym mial 10/10 nawet na zwyklej bronii . tak uwazam .
wole uzyc tego co w przeliczeniu na sredni dmg da mi taki efekt ze z danym mobem sie nie zameczne on mnie bedzie ladowal - chodzi mi o zwierzyne do skilowania max . 300 hp.

polecibym wszystkim ul1 i ul2 rikery , cena jest dobra i uwazam ze przewyzszaja brery pod wzgledem economi dmg oraz zastosowania wobec tego co powyzej mowilem , co do pistletow sie nie wypowiadam zbytnio bo ja przeskakiwalem na nie maja duzy skill w riflu wiec moglem uzywac nawet odrazu p4a bez problemu . pozatym jestem zwolennikiem strzelania szybkiego tzn zabic jak najszybciej gdyz ponosi sie dodatkowe koszty w postaci decaya armora czy apteczki - nie potrzebuje powiekszac swoich kosztow osobistych podczas polowania , oczywiscie sa wyjatki bo inaczej walczy sie bronia biala i tutaj decaya sie nie da totalnie wyelimnowac , chyba ze ktos uzywa apteczki adj, imp , mody -koszty sa tylko apteczki :) . ja ich nie mam wiec stosuje metode szybko i nastepny.

poprostu ni mam czasu :)
JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości

Panel
Skocz do: