Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 15:24 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
HP: 0
Witam wszystkich oraz życzę wesołych świąt,

Przywitałem się teraz coś o sobie :)
Mam na imię Kamil jestem z Legnicy w grze jak da radę najprawdopodobniej będzie Quebe mam 22 lata i jeżeli chodzi o gry online jakieś tam doświadczenia mam :) Lineage2, EvE Online, Rohan, RF online hmm kurcze myślałem że więcej wypisze ale chyba to tyle ;-P

Kompletnie nie wiem czego się spodziewać po Entropii ale trochę czytałem porad dla "nowych"
więc chyba podstawami podstaw nikogo nie będę zamęczał :D
Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa z mentorem ale jak jest jakiś chętny masochista z honorem i na poziomie to chętnie schowam się pod jego skrzydłami.
Tylko żeby chociaż 2 forumowiczów mogło się wypowiedzieć że jest to osoba na której można polegać.
Mam nadzieję że już jutro uda mi się dołączyć do waszego świata ;] w tym momencie gra się ściąga.

Pozdrawaim
Quebe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 16:21 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2008
Society: Kingsajz
Nick w grze: Czosnus
"Kompletnie nie wiem czego się spodziewać po Entropii ale trochę czytałem porad dla "nowych" " napewno jak przezyjesz w tym swiecie dluzej milo Cie ona zaskoczy:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 16:26 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Ta "gra" różni się całkowicie od wszystkich które wymieniłeś ;-)
Ludzie tutaj czesto obracają całym swoim majątkiem , więc licz sie z tym że nie każdy bedzie dla ciebie miły ( nawet tu na forum np flame'y co tydzień ....) ;-)
Nie słuchaj narzekań ludzi , wystarczy troszkę samozaparcia by przetrwać ;-)

Moja rada jest taka : Wystarczy pomyśleć i można z tej gry całkiem sporo wyciągnąć miesięcznie ;-) I jeszcze raz powtórze - nie słuchaj ludzi , tak dobrych lootów jak teraz , jeszcze nigdy nie było ;-)

Pozdrawiam ,
Loss_AdKos

PS , bym zapomniał : Wesołych Świąt !

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 16:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Witamy ;)

Loss troche racji ma... dziwnym trafem jakos mi hunt idzie, a przez 3 lata nigdy tak nie mialem jeszcze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 21:46 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
Bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi zawsze to już jakaś społeczność się rodzi ^^
Dzięki Loss_AdKos za twoje słowa które już teraz mnie przygotowują na to że może nie być łatwo :) Będę do nich wracał za każdym razem jak będę zrezygnowany ^^

No gra chyba dziś sie odpali.

Pozdrawiam
Quebe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Gru 2008, 23:40 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
"Mój kochany Pamiętniku"

Oczami Newbie który zna angielski komunikatywnie gra wydaje sie bardzo duża masa opcji na dzień dobry straszy, dobrze że znalazło się 2 panów z zagranicy którzy powiedzieli to i owo jeden nawet dał świąteczny prezent ;p jednego z nich wybrałem na mentora mając przeczucie że będę żałował tej decyzji.

Spotkałem pierwszego Polaka "zbuju" fajny gość wysłał mi po angielsku poradnik na maila sam nie grał od 3 lat więc i poniekąd on też stawia pierwsze kroki.

Stoje w mieście w tych obdartych ubraniach <kurcze wyglądam jak jakiś lump> i nie wiem co z sobą zrobić więc zabieram sie za poradnik a tak przy okazji szukam mentora :)

Pozdro
Quebe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 01:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Zgłoś sie do Freda. Dużo jest on line, gra od paru lat, opinia wsórd graczy imo niezła.

Ja jestem czesto na dronach w Jason Center (na E od tp jeden skok laser tp chipem) to jak mnie znajdziesz, chetnie cie dodam do fl i czasem zapoluje z toba na coś.

Mentora mozesz zmienic poki nie przekroczysz bodajze 50 pkt w jakims skillu wiec uwazaj zeby nie nabic, bo moze byc za pozno na zmiane za chwile.

Dane osobowe na ktora zakladales konto mam nadzieje dales prawdziwe. Jesli nie to zaloz nowa postac z prawidlowymi danymi osobowymi.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 08:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
witam rowniez i powodzenia zycze :)

1. Fred'a pare dni nie bedzie
2. nie bierz pierwszego lepszego mentora z ulicy
3. nie podawaj maila pierwszej lepszej osobie, ani ich nie odbieraj jak sa podejrzane

powyzsze nie dotyczy wszystkich, ale ostroznym trzeba byc :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 13:31 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2006
Nick w grze: Cedrak Bobi Ziom
Witamy nowego gracza w swiecie EU, jezeli chcesz moge zostac Twoim mentorem, pomoge Ci troche w zrozumieniu tej gierki :)
Jakbys sie zdecydowal to pisz Pm-a
Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiąt
HOohooho

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 14:27 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
Maila podałem innego niż założyłem konto i jak ktoś będzie mi chciał coś wysłać to z innego będę korzystał [tyle sie tego naczytałem no i tak jak powiedziałeś jak coś podejrzanego to nie tykam ;]

Mentora wziąłem pierwszego lepszego z ulicy trochę powiedział o grze wiecie takie pierwsze kroki ale zwolnię go jak tylko będę w grze, zrobię jak radzi kolega postaram się zgłosić do Freda jak będzie online i przypadkiem spotkam go na ulicy ;-P czy może jest jakaś możliwość pisania na PM do kogoś ?

Dane osobowe: podałem prawdziwe jednak chciał bym zmienić nazwisko swojej postaci, [tej postaci z gry] da się jeszcze ?

Byłem na sweetowaniu wczoraj ze zbujem kurcze faktycznie wole wpłacić te 30 zł na 100 ped bo chyba mnie szlak trafi jak bym miał tak hmm policzmy za 1000 swetu dostanę 5ped a potrzebuje 100 ped to muszę uzbierać 20 k sweetu ;-P

Tyle że nie wiem co potem jak już będę miał 100 ped na rozruch a z doświadczenia wiem że jak sie nie wie co dalej to łatwo je stracić ....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 17:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
nicka bez dobrych argumentow nie zmienisz juz. chyba ze postac polityczna, albo to twoje dane osobowe w irl etc.

pm mozesz pisac do tych ktorych masz we friend list, ja mam ja pod litera j, ale chyba sie zmienily ustawienia fabryczne dla nowych

do freda mozesz pm na forum napisac i umowicie poprzez forum w grze na konretna godzine i miejsce

100 ped to uj :D mozna przewalic w parenscie minut, a nawet kilka sekund (krafcik :D klik np. ore ampa109 :P)

fred ci wytłumaczy jak grac zeby jakos sie utrzymac

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 18:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Quebe: jak bedziesz mial 100, a nawet 50, a moze i nawet 20 PED to cos postaram sie pomoc, patrz tez temat "Wspolpraca" w dziale Gielda :)

co do nicka to gdzies czytalem maila od supportu do kogos tam, ze nick jest nierozlaczny z reputacja w grze (bo wyglad mozna zmienic odplatnie jak sie dasz wziac pod skalpel ;)) wiec nie zmienia, ewentualnie male literki na wielkie lub na odwrot :D

Mort: na poczatku 100 ped to wiesz, ze dla niektorych zawrotna suma jak wlasnie sobie to na sweatowanie przeliczy :P czy tam owocki ;) nie strasz chlopaka :D

EDIT: a co do podawania maila, to nie wazne, ktorego, wazne, zeby Ci ktos nie wyslal np. "poradnika" spakowanego rarem do pliku .exe, bo mozesz sobie nieswiadomie zainstalowac poradnik do pozbycia sie konta :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 19:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
witka
kolega Quebe sie na discipla nie nadaje, bo skacze po mentorach jak konik po polu szachowym...

powodzenia w grze i budowaniu repa :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 20:14 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
Faktycznie PL ma racje skacze po mentorach jak konik w ciągu wczorajszego wieczoru i dzisiejszego pół dnia łącznie ich 3 było.

Tylko żeby nikt mi nie insynuował że na kase lecę i itemy, każda zmiana była związana ze zwiększeniem swojej wiedzy o grze i tyle.

Mentorzy:
Pierwszy jakiś holender pisałem o nim, pomógł postawić mi kilka pierwszych kroków o zapoznał z klawiszologią.

Drugi czyli PL bardzo duzo powiedział o grze chyba ze 2h staliśmy i gadaliśmy.

Następnie Jacek spotkałem go jak sobie biegłem po planszy i nie wiedziałem co z sobą zrobić był akurat na huncie z kolegą ... odpowiedział na kilka pytań dał broń i armor żebym sobie postrzelał nie mniej jednak i tutaj wartoś eqip nie jest powalająca poprostu pomoc dla newbie w rozkręceniu się ...

Nie znam kultury w tej grze Mentor jest po to by mi pomagać takie jest moje zdanie więc nie wiem czy mogłem coś zrobić żeby zawalić sobie repa.
Wiem że brzydziłem się graczami którzy przechodzili z klanu do klanu bo ten drugi dawał lepszy sprzęt albo kasę, do takiego typu graczy nigdy należeć nie będę.

Pozdrawiam
Quebe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Gru 2008, 22:59 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
tu nikt ci nic nieda no chyba ze twoj ziomek dorobiony ta gra to kasa i to sobie zapamietaj:)
mentor , tak....? na for masz all potrzebne do gry powodzenia i GL

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 00:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
mentor to tu jest, zeby opdpowiadal na pytania, doradzil, pobiegal po swiecie i pokazal pare rzeczy, a dal cos to juz tylko z wlasnej nieprzymuszonej woli :) z tego co sie orientuje to kazdy z naszych mentorow np. oddaje podarunek, ktory dostanie po skonczeniu przez discipla mentoringu (w przypadku jego wiekszej wartosci jakis tam podzial)

jak chcesz dobrego mentora, to znajdziesz go na pewno tu na forum, bo przede wszystkim kazdy cos o nim wie, wiadomo tez mniej wiecej ile czasu spedza w grze, dowiesz sie tez co nieco o jego historii z jego postow, itp.

jaki poradnik Kolega holender podeslal? jak nie "Entropia Guide by Alice in Wonderland" 174 strony to ci go gdzies wrzuce do sciagniecia

PS. nie no repa to sobie nie zawaliles, nie przesadzajmy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 00:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh... na miejscy PLa bym wystawil rachunek za 2h zmarnowanego czasu

ode mnie juz pomocy nie dostaniesz

takie realia tej gry ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 01:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Wiesz ja tez jestem z PL przyjacielem wiec jakby niezrecznie bylo mi. Powodzenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 07:05 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
Szczerze mówiąc dopiero teraz zrozumiałem że po zakończeniu mentorstwa dostaje sie jakiś losowy podarunek który może nawet dużo kosztować ...

No nic zdarza się, rozumiem cie fred :) [i dziękuje, że chciałeś mnie wziąć pod swoje skrzydła]
Ciesze sie, że mimo tego problemu dalej z PL mogę rozmawiać i dalej udziela mi rad.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 10:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Podarunek to akurat jest w 99% gówno warty. Liczy sie zasada. Klan, mentor, koledzy - nie skacze sie z kwiatka na kwiatek.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 15:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Mortifer napisał(a):
Podarunek to akurat jest w 99% gówno warty. Liczy sie zasada. Klan, mentor, koledzy - nie skacze sie z kwiatka na kwiatek.

zagubiony chlopak moze na poczatku, duzy swiat dla niego jeszcze, najpierw mial jednego mentora, potem za nasza porada zmienil na kogos od nas, znalazl PL'a, no i tu fakt powinien sie zatrzymac :P no ale dzizys, zmienil mentora, ale sie przeciez nie poobrazali, to co sie wtracac

tu na forum kupa ludzi zmieniala soce, rozpadaly sie soce, przechodzili i skakali po kwiatkach i drzewach :P nawet ostatnio sie rozpadly sie Czarne Smoki i nie wszyscy jak wiem sa z tego zadowoleni i co? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 15:59 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jak już coś to Mlode Wilki.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 16:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Mortifer napisał(a):
Jak już coś to Mlode Wilki.pzdr.

Mort o socu to nie bylo skierowane do Ciebie tylko ogolnie, a ostatnio mnie doszly sluchy o Czarnych Smokach, ze sie rozwiazali, polaczyli z kims tak i nie wszystkim to odpowiadalo, ale to nie moja sprawa :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Gru 2008, 17:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
coz, Quebe zrobil co zrobil. moja rada taka, trzymaj sie juz tego mentora co masz (mam nadzieje, ze ma on chociaz jakies doswiadczenie, bo zdaza sie tak, ze mentor sam ma duze braki w tej dziedzinie).
co do rozpadu socow, to roznie z tym bywa, czasem ludzie sie nie dogaduja, czasem inne przyczyny... ostatnio powstalo mase nowych sockow, ludzie migruja itp

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2015, 21:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
A DZIĘKUJĘ, RÓWNIEŻ WESOŁYCH ŚWIĄT

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lut 2016, 16:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
michalpypek napisał(a):
A DZIĘKUJĘ, RÓWNIEŻ WESOŁYCH ŚWIĄT

xD

Pypek, ja cie wezme na mentora.. znacy ucznia.. znaczy tego WESOŁYCH RÓWNIEŻ

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości

Panel
Skocz do: