Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2008, 13:13 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2008
HP: 0
Mam niewiele bo tylko 45PED. Czy jestem skazany na resellke ?? Czy z takim stanem konta da sie rozkrecic jakis inny biznes ? Bardzo proszę o odpowiedz.

Pominmy oczywiscie mozliwosc zarabiania przez zbieranie owocow lub sweatu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2008, 13:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Pinko napisał(a):
Mam niewiele bo tylko 45PED. Czy jestem skazany na resellke ?? Czy z takim stanem konta da sie rozkrecic jakis inny biznes ?

jestes skazany na reselerke, ale zostaniesz za to wyslapany ;)

PS: takie pol-ang slowko od ang. slap ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2008, 14:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
45 ped to malutko (ok 10k sweatu). Średnio przy wytrwałości i posiadaniu kilku odbiorców na jeden do 3 produktów jesteś w stanie obrócić tymi pedami z zyskiem w granicach 5%.

Po ok 18 "obróceniach tymi pedami będziesz miał juz 100 ped.
Po kolejnych 14 już ok 200 ped.
Łącznie po 65 przemieleniach całych pedów będziesz miał ok 1k ped.

Niestety rynek ma pewną określoną pojemność. Wraz ze wzrastającą ilością funduszy należy zapewnić sobie coraz większą ilośc odbiorców z których przynajmniej kilku będzie online codziennie oraz poszerzyć listś towarów którymi obracasz.

Jak już osiągniesz stan konta kilka kilo ped to dalsze porady będa zbędne przy założeniu że rozwijać będziesz nie tylko stan konta ale i wiedzę o EU.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2008, 15:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
no Okta dobrze prawi :) podstawa przy takim malym kapitale to odbiorca, na aukcji nie poszalejesz za bardzo ;)

jakbys chcial sie pobawic w ore/enmatty to ja moge na poczatku pomoc skupowac od Ciebie te nieduze ilosci 2% ponizej markupu na zrefinowane surowce, dorzuce do swoich i pchne na aukcji ;) 2% zostawiam sobie na oplaty aukcyjne i wahania rynku jakby ktos mial watpliwosci :P jak ok, to jak nie kopie jestem w Twins albo Palms Corner odkryj sobie te TP jak nie masz, bo leniwy jestem na chodzenie :D

poza tym nie wiem, jak masz soc to popytaj, czy ktos nie potrzbuje roznych rzeczy np. do craftu, jak tak kupuj taniej i dostarczaj im, jak zapracowales sobie na zaufanie moze popros w socu o pozyczke po 5 ped, tyle to chyba kazdy pozyczy, zeby szybciej sie rozkrecic

mozliwosci jest mnostwo, trzeba poswiecic troche czasu i pomyslec, biegac, pytac, itp. :P

ok tyle, po obiedzie leniwy jestem :D

EDIT: a i poczytaj tu: http://www.entropiaforum.com/forums/ser ... -stts.html

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 68 gości

Panel
Skocz do: