Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 15:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Cytuj:
Hi everyone,
First Planet Company are currently preparing for the annual Merry Mayhem event. We’ve made some improvements on last years event, and want to run this draft by the community to get feedback and have a discussion. Here are the details - we welcome your comments. The event will be officially announced next week.

Event Description
The Merry mayhem event is an annual hunting event on Planet Calypso where points are awarded to participants based upon specific creature kills during a specified time period. Participants with the most kill-points are awarded special prizes.

Event Dates
December 26th 18:00 UTC until December 31st 18:00 UTC

Winners Announcement
January 2nd 2009

Prize Ceremony
Date and location to be announced on January 2nd.

Competition Structure
The competition will have three separate categories. Category qualification will be based upon a participant’s highest Professional Standing from the following qualification list:

BLP Sniper (Hit)
BLP Pistoleer (Hit)
Laser Sniper (Hit)
Laser Pistoleer (Hit)
Swordsman (Hit)
Knife Fighter (Hit)
Brawler (Hit)

Your highest Professional Standing from the qualification list will determine which of the following categories you qualify for:

Low Level: Highest Professional Standing 0 – 25, including Level 25.
Medium Level: Highest Professional Standing 26 – 70, including Level 70.
High Level: Highest Professional Standing 71+

The category you qualify for at the beginning of the competition is the category you must remain in for the entire competition, regardless of whether you level up to a new category or not.

The creatures assigned to each category are:

Low Level: Cornundacauda & Exarosaur
Medium Level: Argonauts & Feffoid
High Level: Chomper & Falxangius

Existing spawns of all these creatures will be enhanced as well as new spawns introduced.

Points will be awarded to participants based upon the maturity of creatures killed as follows:

Young – 1 point
Mature – 2 points
Old – 3 points
Provider – 4 points
Guardian – 5 points
Dominant – 6 points
Alpha – 7 points
Old Alpha – 8 points
Prowler – 9 points
Stalker – 10 points

Prizes
10 Prizes will be awarded to the participants that accumulate the highest points within each category. Prizes are as follows:

Low Level
1. Mayhem Harness + Full set of Jaguar Armor
2. Mayhem Harness + Full set of Boar Armor
3. Mayhem Harness + Full set of Bear Armor
4. Mayhem Harness
5. Mayhem Harness
6. Mayhem Harness
7. Mayhem Harness
8. Mayhem Harness
9. Mayhem Harness
10. Mayhem Harness

Medium level
1. Mayhem Harness + Land Area
2. Mayhem Harness + Full set of Angel Armor
3. Mayhem Harness + Full set of Jaguar Armor
4. Mayhem Harness
5. Mayhem Harness
6. Mayhem Harness
7. Mayhem Harness
8. Mayhem Harness
9. Mayhem Harness
10. Mayhem Harness

High Level
1. Mayhem Harness+ Land Area
2. Mayhem Harness + Land Area
3. Mayhem Harness + Full set of Shadow Armor
4. Mayhem Harness
5. Mayhem Harness
6. Mayhem Harness
7. Mayhem Harness
8. Mayhem Harness
9. Mayhem Harness
10. Mayhem Harness

Rules
During the 6 day event period, a participant may only compete for a total of 36 hours, with a maximum of 12 hours per 24 hour period beginning on December 26th at 18:00 UTC. If you decide to use this 12 hour option at any point, it must be followed directly by 12 hours of rest i.e. no logged-in time. As this rule is verified by checking logged-in time for each participant, your total Entropia logged in time must not exceed these restrictions if you wish to enter the event.

No skill chipping is allowed between December 26th 18:00 UTC and December 31st 18:00 UTC for participants in this event.

All participants remain in the category they begin with for the duration of the event, regardless of leveling-up that may occur.

MindArk will monitor the competition closely to ensure a fair event for all participants.

Any breech of the rules stated will result in immediate disqualification.

http://www.entropiaforum.com/forums/eve ... 008-a.html

WOW. nie wiem czemu mi to umknęło uwadze dziś, w ogóle nie pojawiło się na ClientLoaderze...co jest niewybaczalnym błędem ze strony MA ale ok.

dyskutujmy:P

ja powiem tak: źle, że nie ma już Exo Stalker Landa :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 16:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
exo stalkery sa na landzie Szczecia teraz...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 16:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nom widze, ale ile DNA ? musi być 5 minimum a najlepiej to 6

z resztą...juz sobie policzyłem ile ped można stracić jeśli się użyje najlepszego guna limited przy 25 lvl przy zachowaniu eco powyżej 2.70 ...

około 7k ped, nie mam tyle.
Jaguar, Bear, Boar są warte więcej ale eh...***** :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 16:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
No to trzeba bedzie troche fefki pomeczyc :) a noz uda sie cos wygrac :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 17:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
wyglada dosyc ciekawie, nie wiem jak to wygladalo ostatnim razem, ale zaloze sie, ze jedna osoba bez wspolpracy z innymi nie ma szans tego wygrac :) dlatego sie nie pisze na to ;) i bede omijal te moby z daleka jak pojde cos polowac, bo loot moze sux :D na pewno trzeba by wymyslic jakis ciekawy sposob na szybkie zabijanie, i nie chodzi tylko o dobry gun :) na mysl mi przychodzi:

- naganiacz dostarczajacy non stop zwierzaki ;)
- faper na wieksze zwierzaki
- grac w godzinach, gdy normalni ludzie spia :D
- wybrac najmniej oblegana kategorie broni, tu pewnie ciezko stwierdzic, bo sporo osob moze tak zrobic
- jeszcze jeden pomysl na wiekszych mobach, jedna osoba ubija 40% moba, druga go wykancza, nie wiem tylko na ile to legalne odnosnie eventu :)

Plusy eventu:
- fajne nagrody

Minusy:
- nie lubie konkursow na czas, ze nie ma nawet czasu pojsc sie wysikac :D
- loot moze byc do bani
- bedzie sporo krzyku "hej zabiles mojego exa ;)"

@Level: nie wiem jaki jest koszt wprowadzenia DNA exa na landa, ale moze to byc b. oplacalne i pojawi sie taki land :)

PS. to tylko i wylacznie moja opinia, moze byc bledna, tak tylko sobie napisalem jako osoba slyszaca o evencie 1szy raz :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 17:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
wyglada dosyc ciekawie, nie wiem jak to wygladalo ostatnim razem, ale zaloze sie, ze jedna osoba bez wspolpracy z innymi nie ma szans tego wygrac :) dlatego sie nie pisze na to ;) i bede omijal te moby z daleka jak pojde cos polowac, bo loot moze sux :D na pewno trzeba by wymyslic jakis ciekawy sposob na szybkie zabijanie, i nie chodzi tylko o dobry gun :) na mysl mi przychodzi:

- naganiacz dostarczajacy non stop zwierzaki ;)
- faper na wieksze zwierzaki
- grac w godzinach, gdy normalni ludzie spia :D
- wybrac najmniej oblegana kategorie broni, tu pewnie ciezko stwierdzic, bo sporo osob moze tak zrobic
- jeszcze jeden pomysl na wiekszych mobach, jedna osoba ubija 40% moba, druga go wykancza, nie wiem tylko na ile to legalne odnosnie eventu :)

Plusy eventu:
- fajne nagrody

Minusy:
- nie lubie konkursow na czas, ze nie ma nawet czasu pojsc sie wysikac :D
- loot moze byc do bani
- bedzie sporo krzyku "hej zabiles mojego exa ;)"

@Level: nie wiem jaki jest koszt wprowadzenia DNA exa na landa, ale moze to byc b. oplacalne i pojawi sie taki land :)

PS. to tylko i wylacznie moja opinia, moze byc bledna, tak tylko sobie napisalem jako osoba slyszaca o evencie 1szy raz :D

no event jak event...niewielu ma szanse w kategorii najwyższej, w kat drugiej też raczej przeciętni gracze są bez szans, bo 70lvl ma wielu "uberów" ze znajomościami

a co do dna exo...1 DNA kosztuje dosłownie KILKA PED :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 17:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):

dlatego na pewno sie pojawi LA z exa, zarobek jak nie patrzyc moze byc dosc spory, mam racje? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 18:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Ktoś juz policzył najbardziej opłacalnego moba i maturity czyli stosunek HP do punktów itd? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 18:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
buzz napisał(a):
Ktoś juz policzył najbardziej opłacalnego moba i maturity czyli stosunek HP do punktów itd? ;)

a co tu trudnego, nie chce sie? :P 5 min. roboty :P wlaczas excela, entropedie + info od MA i np. dla exa:

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 18:38 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
aby wziąść w nim udział należy jakis bilet kupic albo co czy poprostu bez niczego poluesz tak jak na inne mooby a na koniec eventu jak wygrasz cos przychodzi ci jakis mail albo cos ze miales tyle i tyle punktow i ze cos wygrales?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 18:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

dlatego na pewno sie pojawi LA z exa, zarobek jak nie patrzyc moze byc dosc spory, mam racje? ;)

nom, to bardzo łatwo policzyć i w niewielkim przybliżeniu podać wynik (nie chce mi się robić dokładnej symulacji, jestem dziś wykończony :( no sex no energy):

przykładowo wezmą P5a...2h zajmuje przemiał 380ped ammo + 2x a104
niech loot będzie w granicy 80%
każdy w ciągu 2h zlootuje 400ped

niech poluje 10 osób, to daje 2k ped na godzinę, czyli przy podatku 4%... 80ped/godzinę

event trwa 6 dni po 24h

144 h x80 PED/h = 11 520 PED
tyle może zarobić landowner, ale to jest naprawdę takie liczeni pi*oko (zaraz mnie wyśmieją za tą symulacje)

więc śmiało można się pokusić o nową cenę exo dna :D 1 dna...1k ped :D

a przecież doskonale wiemy, że ludki nie będą używać P5a a raczej Manisy i Isisy a z 25 lvl na 27 jest blisko to moze ktoś zdążyć do Apisa doskillować, założy dante a landowner się ucieszy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 19:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
JIIIS ok policzyłem sobie dla Argo/Feffów, wychodzi że najlepiej Agro Scav-Warrior czyli Nymph..., potem małe argo, duże fefy i najgorzej słabe feffy.

Tylko przez 6dni po 6h bić je z apisa?... heh będzie duża wtopa szczególnie że iron od razu poleci w dół.
Event dla uberów/bogaczy z unl bronią, nie wiem czy wezme udział. Chyba że jak ostatnio, tylko po to żeby znaleźć się na liście ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 20:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
buzz napisał(a):
JIIIS ok policzyłem sobie dla Argo/Feffów, wychodzi że najlepiej Agro Scav-Warrior czyli Nymph..., potem małe argo, duże fefy i najgorzej słabe feffy.

Tylko przez 6dni po 6h bić je z apisa?... heh będzie duża wtopa szczególnie że iron od razu poleci w dół.
Event dla uberów/bogaczy z unl bronią, nie wiem czy wezme udział. Chyba że jak ostatnio, tylko po to żeby znaleźć się na liście ;)

nie mów, że masz mniejszy przemiał dzienny niż 6h...
6h z apisem to naprawdę mało pedów, ale jeśli zwrot będziesz miał 50-60% to stracisz około 14k ped, może więcej bo te 36h ciągłego walenia to coś 30 k ped przemiału...18 apisów+dante, nagroda godna poświęcenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 21:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Rules
During the 6 day event period, a participant may only compete for a total of 36 hours, with a maximum of 12 hours per 24 hour period beginning on December 26th at 18:00 UTC. If you decide to use this 12 hour option at any point, it must be followed directly by 12 hours of rest i.e. no logged-in time. As this rule is verified by checking logged-in time for each participant, your total Entropia logged in time must not exceed these restrictions if you wish to enter the event.

nie Qmie, czyli ze mozna walic 3 dni? (jak ktos nie moze codziennie 6 godzin)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 21:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Fred napisał(a):
Rules

nie Qmie, czyli ze mozna walic 3 dni? (jak ktos nie moze codziennie 6 godzin)

na każde 24 godziny możesz spędzić max 12 godzin, jeżeli przekroczysz to jesteś dyskwalifikowany

w ciągu całego eventu wolno ci być w grze w sumie 36 godzin

czyli...możesz walić 3 dni po 12h ale pilnuj zegarka, bo doby "eventu" zaczynają się od godz 18:00 UTC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2008, 23:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
All participants remain in the category they begin with for the duration of the event, regardless of leveling-up that may occur.

a to a to? ze nie mozna sie levelnac w czasie eventu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 00:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Fred napisał(a):

a to a to? ze nie mozna sie levelnac w czasie eventu?

to znaczy, ze jeśli w trakcie eventu przekroczysz ten limit levelowy, to nic się złego nie stanie, zostajesz w kategorii levelowej w której zaczynałeś grę...czyli możesz np w 1wszy dzien eventu mieć 25lvl w hit...a w drugi już 26 lvl, ale zostajesz w tej kategorii do 25 lvl.

JEDNAKZE...CHIPOWANIE SKILLI JEST ZABRONIONE I KONCZY SIE NATYCHMIASTOWA DYSKALIFIKACJÄ„.

aha...Marco walnÄ…Å‚ posta:

Cytuj:
Thanks for all suggestions and feedback. We at FPC are looking but not commenting the thread all out the weekend, because we don't want to steer or "taint" your feedback.

I can just say that your feedback will be noted and a new draft that will be a response to several remark will be posted next week.

więc jest szansa na zmianę zasad np zwiększenie ilości "klas" z 3 na 4 albo dodanie nagród, zmiana moba :) okaże się w przyszłym tyg :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 01:04 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
ok a moge sie zdelevelowac do grupy exaro? tyle ze w trakcie eventa zrobie z 15 lvli

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 01:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Fred napisał(a):
ok a moge sie zdelevelowac do grupy exaro? tyle ze w trakcie eventa zrobie z 15 lvli

możesz, ale jak ty chcesz 15lvl zrobic ? za 36h urosnie ci okolo z 25 lvl na 30 moze ale to max

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 01:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
1. pytanie za 100pec ;) sytuacja czysto teoretyczna, avatar lvl20 gun, lvl50 melee, gosc zabija 40% moba mieczem, 60% reszty gunem, kill liczy sie na guna? ;)

2. poza tym to nie podoba mi sie, ze to ja mam pilnowac czasu, godzin logowania, itp. kto wie jak tam ich szwedzkie zegarki chodza i czy nie zdyskwalifikuja gracza, za przekroczenie czasu o 1 min. :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 02:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
1. pytanie za 100pec ;) sytuacja czysto teoretyczna, avatar lvl20 gun, lvl50 melee, gosc zabija 40% moba mieczem, 60% reszty gunem, kill liczy sie na guna? ;)

2. poza tym to nie podoba mi sie, ze to ja mam pilnowac czasu, godzin logowania, itp. kto wie jak tam ich szwedzkie zegarki chodza i czy nie zdyskwalifikuja gracza, za przekroczenie czasu o 1 min. :D

1. niestety nie możesz kwalifikować się do klasy LOW LEVEL albowiem masz 50lvl w melee hit, nawet gdyby to był melee dmg, to i tak skill w hit masz większy niż 25. chyba nie przyjrzałeś się zasadom.
nie liczy sie kill, liczy sie to jakie masz skille w dniu 26.12.2008, jeżeli jakikolwiek skill w walce (hit) jest wyższy niż 25, to automatycznie zostajesz przeniesiony do klasy MID LEVEL.

2. nie kręci cie takie planowanie ? hmm, to jest zajebisty fun :) anyway...w jednym MA podpadło...nadal brakuje leaderboard który bardzo by się przydał i o który chyba każdy prosił rok temu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 02:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
1. niestety nie możesz kwalifikować się do klasy LOW LEVEL albowiem masz 50lvl w melee hit, nawet gdyby to był melee dmg, to i tak skill w hit masz większy niż 25. chyba nie przyjrzałeś się zasadom.
nie liczy sie kill, liczy sie to jakie masz skille w dniu 26.12.2008, jeżeli jakikolwiek skill w walce (hit) jest wyższy niż 25, to automatycznie zostajesz przeniesiony do klasy MID LEVEL.

2. nie kręci cie takie planowanie ? hmm, to jest zajebisty fun :) anyway...w jednym MA podpadło...nadal brakuje leaderboard który bardzo by się przydał i o który chyba każdy prosił rok temu.

1. przeczytalem Level, tylko nie zauwazylem tego slowka "Highest" Prof. Standing, i myslalem, ze lvl z broni, ktora sie bedzie uzywalo kwalifikuje do grupy, moj blad :P

2. planowanie, czy polowanie? planowanie mnie kreci, polowanie na czas nie :P leaderboard? za duzo roboty jak na nich, leniwi sa, a i tak zajeci CE2, ze az go musieli przesunac :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 05:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Level napisał(a):
Fred napisał(a):

możesz, ale jak ty chcesz 15lvl zrobic ? za 36h urosnie ci okolo z 25 lvl na 30 moze ale to max

wyjme tylko hg a reszte zostawie jakos tak zapier,,la jak mam od zera :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2008, 08:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Blech dronków nie dali :( a ja dronki bije i bije... teraz pytanie czy jak nie zmienie moba to loot sie skonczy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2008, 22:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
http://www.entropiaforum.com/forums/arm ... rness.html

zdjecia i statsy do mayhem harnessu, fajne nawet :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2008, 22:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
zajebisty armor ten mayhem.

1. unlimited
2. statsy
3. wyglad :shock:

zdjęcia:

Image

nie ma co, zrobie wszystko aby go dostać :uzi: :snajper:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2008, 23:04 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Dają tylko harnessy? to trzeba będzie się postarać przez 7 kolejnych Mayhemów aby cały set zwinąć? Hmm - miejmy nadzieję że nie będą to tylko Merry Mayhem na święta raz do roku :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2008, 04:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Obawiam sie ze bedzie tak samo to rozwiazane jak ostatni event z blaszakami

szanse male loot d od... napewno zarobia na tym ladnie

i co sie stanie do 26 juz tak sobie co niektorzy pokombinuja i poskladaja avki ze beda wymaksowane do tego zeby na niskich lvl tluc Stalkery

Co byscie polecili z mobow czyli duzo bardzo duzo moba i tak alpha?? \

stalker ???

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2008, 06:12 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Ludzie he he he.... Podoba mi się zaangażowanie i rozkmina ale zastanówcie się naprawdę. W grupie 26-70 jest wystarczająco dużo gości z kasą na broń, której nie dogonicie w szybkości zabijania. Ten event jest zorganizowany czysto dla ludzi z najlepszą giwerą i najbardziej pojemnym pęcherzem :)

Ja na bank nie będę w to wchodził. Musiałbym kupić ok 6 Full TT HL11 żeby wystarczyły na 36h tłuczenia Argo i Fefków a tyle kasy na bank nie poświęcę, nie mówiąc już o Ammo bo to ok 400 PED ammo na godzinę z HL11 czyli 36x400=14.400PED ammo. Czyli reasumując musiałbym zainwestować ok 18.500 - 19.000 PED w samą broń i ammo. Najlepsze jest to, że byłoby to bezsensowne bo przyjdzie gość na 70 lvlu z HL18, BL1850 lub z XT czy X5 i ja z moim HL11 moge sobie.....

Więc zastanawiam się jaki jest sens brać w tym udział skoro event stworzony jest dla ludzi z najwyższym lvl-em w swojej grupie i z największym portfelem znowu.

Moje 2 grosze do sprawy.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości

Panel
Skocz do: