Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 19:31 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... ntion.html
pijany fredek postanowil sobie zrobic event

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:27 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
mam nadzieję że bana za to nie dostaniesz, a wiesz czemu mam nadzieję :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Hi,
Your account has been locked. Please contact Entropia Support.
Kind regards,
Entropia Support

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:40 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 100
Nick w grze: Twirly Twinkle Twirl
Fred i jego pomysły:P LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
eee event zrobiles i cio? ze ticket 20 ped a nagrody za 8? jak ktos glupi to kliknie, nie twoja wina.

nie rozumiem czemu locked konto zrobili...

w ogole nie kumam sytuacji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
heh :P smieszy mnie troche ten tekst od MA :P
Nie mowia czemu zostalo zablokowane itp tylko " cze, zablokowalismy ci konto, napisz do suppa to za 3 lata ci odblokujemy " :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
O LOL :D Na ile dostales banana? Pewnie 7 dni

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:50 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
mam nadzieje ze na 7 dni heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:51 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
ja pier*** i co dostałeś bana bo jakieś dziwki z EF się popłakały? :(
naprawdę żal mi tych wszystkich ludzi co tam mają po 5k postów...
oby tylko na 7 dni. zresztą to z winy MA, najpierw robią fake LG a potem banują ludzi za to że sobie ktoś znajdzie coś czego nie dopracowali. Ja to odebrałem z uśmiechem do czasu aż się dowiedziałem o banie....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 20:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
wszelka pomoc z dyskusja z supportem wanted

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Fred napisał(a):
http://www.entropiaforum.com/forums/general-discussion/133109-wrong-registration-event-accident-prevention.html
pijany fredek postanowil sobie zrobic event

hahahaha

Ale żeś pojechał z tym eventem :)

MA zamiast blokować ci konto powinno nagrodzić cie za pomysłowość. Nigdy takiego eventu przedtem nie było :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:09 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Osobiście jutro zareaguje w tej sprawie.
Nie złamałeś regulaminu.

Pozdrawiam ,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Fred napisał(a):
wszelka pomoc z dyskusja z supportem wanted

jaki rodzaj pomocy masz na mysli?

na poczatku zapytalbym grzecznie support na jakiej podstawie blokuja ci konto, potem juz mniej grzezcnie, ze event mozesz sobie robic kiedy chcesz i gdzie chcesz i na jakich zasadach chcesz :) przyznam sie bez bicia, ze EULA dokladnie nie czytalem, ale chyba nie ma tam o tym, ze moga zablokowac konto za uprzedzenie ich eventu :D

PS. a pomysl z eventem srednio mi sie spodobal :P, nie pij tyle, albo pij wiecej, zebys do komputera nie mogl dojsc :D

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 12 Lis 2008, 21:14, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
eh, znów wraca to o czym mówię często i nikt mnie nie słucha

równi i równiejsi
wystarczyło, że do supporta napisał Xen, Oleg i Skam + paru innych...zauważ proszę też, że Skam wysłała support i dosłownie za chwile była już odpowiedź od MindArka
To było na 100% pewne, że skończy się banem.

Gdybym to ja albo ktokolwiek z tego forum zgłosił to,oni by ci nic nie zrobili. no tak już jest :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Loss_AdKos napisał(a):
Witam ,

Osobiście jutro zareaguje w tej sprawie.
Nie złamałeś regulaminu.

Pozdrawiam ,
Loss

pomysl bardzo dobry, mozna napisac do suppa, a jesli zrobi to wieksza liczba osob, moze spojrza na to inaczej

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
złamał regulamin

Cytuj:
c. You cannot interfere with any other Participant's ability to enjoy the Entropia Universe according to its rules.

każdy mógł kupić bilet od 19stej...a Fred zrobił event do 19:30 tak więc złamał tą zasadę

jednakże po części jest to wina MindArka, że nie zabezpieczyli się, tak więc jeśli zbierzesz sporą liczbę osób i coś tam jeszcze to powinni cię odblokować, przynajmniej ja to tak widzę.
na EF nie ma co liczyć na pomoc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:40 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
a co Skam ma takiego czego ty nie masz??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
nie należy pić to fakt .A teraz wypije piwko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 21:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Courtney napisał(a):
a co Skam ma takiego czego ty nie masz??

reputacjÄ™ jakiej nigdy nikt z nas nie osiÄ…gnie
zwiÄ…zek ze stoikowem (warants)
szanowana postać i wpływowa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 22:03 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
kto jÄ… szanuje ten jÄ… szanuje ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 22:04 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
ma tez Angela :P
Reputacje ma taka ze mnie to gowno obchodzi :)
I wcale takiej jak on/a ma nie pragne ;) Mam swoja pypkowa i mi taka wystarczy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 23:15 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Fred "klej głupa" do niczego się przypadkiem nie "przyznawaj" !! ;) mów, że to pomyłka i nie chciałeś czegoś takiego zrobić. Na pewno cię odbanują ale cholera wie kiedy. W końcu to ich wina, ale udawaj głupiego cały czas :P

W ogóle to bzdura, że cie sbanowali za własną nieudolność, no ale to nic nowego.

A co do picia to sam właśnie trzy spiłem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2008, 23:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Oj oj, nieciekawie. Coz można powiedzieć, debile po prostu. Popatrzcie. Właścicielka wszystkim wam znanego banku wystawiła go na sell, dzięki temu przywłaszczyła sobie wszystko co ludzie dali jako depozyt do jej banku, co MA zrobiło?? Zmieniło EULA ze coś takiego możne się zdarzyć... Parodia porostu. Syf kiła i mogiła, ale im ostro pojadę w suppie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 06:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Moim zdaniem nie warto próbować udowadniać zgodność z EULA itd.
Lepiej po prostu przeprosić za "głupi" żart po pijaku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 06:33 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
lol MA jest zaj..b..sta a ja juz myslałem ze tylko potrafia zapiepszac kase z konta bo ostatnio mi wcieło 700+ped i pare partsów gremlina lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 06:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
buzz napisał(a):
Moim zdaniem nie warto próbować udowadniać zgodność z EULA itd.
Lepiej po prostu przeprosić za "głupi" żart po pijaku.

tak tez pomyslalem i zrobilem oni ustalaja reguly wiec nie ma o czym mówic

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 11:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Fred nie tylko popełnił błąd z godzina ale również z datą... Jeśli dostał bana to tylko i wyłącznie za użytą nazwę eventu w której umieścił kluczowe słowo motorhead... MA napisał na swojej głównej stronie, że kupić bilet będzie można 12.11.2008 od godziny 18.00 UTC czyli w tym czasie MA utworzy eventy które tak naprawdę wydarzą się 14.11.2008 o określonych godzinach. Ja organizując coś takiego najpierw utworzyłbym eventy (lub zastrzegłbym terminy i nie tylko) w terminalach a później dałbym to do publicznej wiadomości, że już można kupować bilety na określony event... itd. MA ewidentnie popełnił błąd za który Fred zapłacił lockiem bezpodstawnie... moim zdaniem bo jeśli chodzi tylko o użyte słowo to MA nigdzie nie zastrzegł sobie tej nazwy, gdyby to zrobili sprawa wyglądałaby inaczej... mogliby zastrzec ją tak by nie było możliwości użycia jej w żadnym tekście który może wpisać każdy gdziekolwiek począwszy od reklam a skoczywszy na nazwie avatarów, soców itp... btw tych eventów... dla mnie jest śmieszna opłata za wstęp 10 PED ROFL... podsumowując cały event to myślę, że MA już wie kto wygra a w dodatku jeszcze golą ludzi po 10 PED od każdego... zdzierstwo...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 12:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Wedlug EF jestem potepieńcem a ostatni post brzmi
"It just goes to show you that scammers are trying everything just to get their dirty hands on our money. Well spotted"
K...wa jak za komuny :P
Niech se jeszcze medale zaczna dawac.
Nic to czekam na ansfer

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 12:15 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
A nie pojechali cię na EF jeszcze, że jesteś resellerem ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 12:21 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
hehe nie jestem reselerem ale moze cos sie wkrotce znajdzie, generalnie zasada EF jest taka lizemy dupe jasnie pana moze skapnie nam smietana

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 12:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ta gra i MA zaczyna przypominać mi sektę ... "oni" którzy piszą ciepłe i dobre słówka o MA a psioczą na ludzi którzy coś nieszkodliwego tam robią (dla mnie do zaakceptowania jest nawet to gdyby Fred liczył na to, że ktoś się tam nabierze i da mu zyskać trochę kasy!!) zachowują się jak wyznawcy "Boga" MA.... za którego MA się uważa! heh... Dobrze jest jak MA "okrada" ludzi... bo nie mogę powiedzieć okrada dosłownie... dajemy im kasę sami bo liczymy na to, że nam się uda - co wzbudza w nas MA czyli używa psychologicznych środków do zmuszania graczy na tracenie kasy - co jest naruszeniem moralności człowieka - i tu MA łamie "prawo" - tj. podejściem psychologicznym po to tylko by napchać własne kieszenie kasą!... np. też nie podobał mi się cytat opublikowany przez SKAM na EF - post przedstawiający odpowiedź MA na jej raport... zbulwersowało mnie to, że ona jest w takich relacjach z MA - sądząc po wypowiedzi MA - co od razu na starcie mówi, że są nierówne szanse dla każdego!!!! MA kłamie i robi wszystko by nas wydmuchać, swoich pupili nie skrzywdzi... a w takim przypadku o równości nie ma nawet co wspominać czyli ??? oceńcie to sami.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 13:14 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Chyba raczej chodzi o fak że MA robi event na tym landzie na który bilety będzie można kupić dopiero od godziny 19:00
Event Freda trwa od 18:30 do 19:30 czyli bilety mozna kupić tylko kupując wcześniej bilet na fredowy event.
Oczywiście system puszcza takie akcje - ale na Merry Mayhem w tamtym roku była podobna sytuacja (kiedy jakiś jegomość walnął eventy na atroxowym Tiny Trox Teritory przez cały czas trwania Meryy Mayhem) i wszyscy bili na alarm - jak dostał bana na tydzień jakoś nikt nie krzyczał że niesprawiedliwie.

W sumie to mnie tam to nie szczyka ale zwalanie wszystko na tych złych co się z MA miziają trochę jest naciągane.
Czy Fred był pijany czy nie - świetnie się wstrzelił z tym swoim eventem w odpowiedni land i odpowiedni bardzo czas. Tu nie chodzi o fakt że mógłby wycyckać kilku frajerów błahą nagrodą a o fakt że mógłby wykupić wszystkie bilety w tym czasie pobijając ich cenę bądź zawężając ilość osób biorących w nim udział do np siebie i znajomków...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 14:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wasooth napisał(a):
Tu nie chodzi o fakt że mógłby wycyckać kilku frajerów błahą nagrodą a o fakt że mógłby wykupić wszystkie bilety w tym czasie pobijając ich cenę bądź zawężając ilość osób biorących w nim udział do np siebie i znajomków...

nie moglby kupic wiecej niz 1 bilet :P

Kod:
The event ticket is personal and cannot be transferred to anybody else. Inform Emma or Simon if you are not able to participate in the event in order to give somebody else the chance.

jedyne co mogl to spowodowac, ze czesc osob poczekalaby do konca jego eventu, aby wejsc za darmo na landa i probowac nabyc bilety, ktorych po 30 minutach juz by pewnie dawno nie bylo, z pewnoscia kazdy liczy, ze na evencie jakos bedzie lepiej szlo, a noz trafie jeszcze nagrode, wiec pal licho wydam te dodatkowe 10 ped ;)

ciekawe, czy Emma/Simon tez musieliby zaplacic za wejscie na landa :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 14:46 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Zauważcie że MA napewno też liczy na ludzi (lachociągów) żeby zgłaszali takie dziwne rzeczy bo to my przecież gramy i MA wzoruje się na naszych opiniach i pytaniach czemu tak się dzieje a nie inaczej gdyby nie było forum MA pewnie by nawet tego nie zauważyło błędów bugów a że jest forum i są ludzie którzy kapują to niestety dzieje się jak się dzieje !! Fredziu i wcale bym się nie dziwił jakbyś dostał już na stałe banana wkońcu chciałeś oszukać MA !!!Czego Ci nie życze !!!!! Mam nadzieje że pójdą po rozum do głowy i stwierdzą że jednak jeszcze są błedy i Polacy to mądre głowy :) dlaczego bo potrafią pić i myśleć jednocześnie !!! :P
Pozdrowionka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 15:01 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Cytuj:
nie moglby kupic wiecej niz 1 bilet

dla chcÄ…cego nic trudnego :twisted:

Cytuj:
Fredziu i wcale bym się nie dziwił jakbyś dostał już na stałe banana wkońcu chciałeś oszukać MA

Raczej tygodniowy - ewentualnie do otrzymania przeprosin jak było wspominane, MA ponoć łase jest jest na suporty pełne wyrzutów sumienia :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 15:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wasooth napisał(a):
Cytuj:
nie moglby kupic wiecej niz 1 bilet

dla chcÄ…cego nic trudnego :twisted:

no oczywiscie, np. zalozyc 10 avatarow :D ale pytanie po co, skoro bilet i tak jest "personal" i nie mozna go przeniesc na inny avatar, no chyba, ze by wypozyczal pozniej avatary ktore pojda na polowanie majac 0 skilli :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 15:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Fred na EF wcześniej ktoś napisał, żę to nie scamm bo:

- cena za bilet była?

była

- nagroda określona była?

była

- dojeżdżacie?

dojeżdżamy

więc scamm w żadnym wypadku...

Pewnie kolega ma kolegę, który akurat zna kogoś kto ma akurat telefon do kolesia, który ma dyżur w MA i stąd to pochopne zbanowanie.

Swoją drogą jeśli policja cię złapie (straż miejska itp) to na mandacie widnieje jaki paragrafik złamałeś więc wydaje się sensowne, że jeśli już MA banuje to powinni (muszą) podać dlaczego..

uuuu zaufanie spada spada... i to w szybkim tempie....
mam wrażenie, że MA posiada za biurkami 3rzędnych programistów i ludzi z urzędu pracy na stażu (są oczywiście i perełki wśród takowych ale większość to większość a świat perłami nie jest usiany).

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 16:20 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Zaufanie do MA padło kiedy zbanowali permanentnie parę osób i w ustalonym terminie nic nie wyjaśnili, a po jakimś czasie ktoś zaczął dysponować landem który leżał na loockniętym koncie; a może kiedy wywalili dotychczasowe cash karty pod jakimś kpinowym pretekstem i dotąd nie znaleźli rozwiązania; a może kiedy wprowadzając banki paru osobom udupili nieźle prosperujące interesy pewnym zapisem w EULA bo ludzie mieli biznes prowadzony na poziomie jaki banki mogły nie osiągnąć tylko dzięki reputacji...? Hmm po co to wymieniać, grają o kasę więc ci co nią dysponują mogą działać więcej niż resta, kogo to dziwi?

JIIIS - bilety można kupować w większych ilościach - rejestrować można tylko jeden avatar (bądź korzystając z biletu bądź bezpośrednio przy klaimie), nie wnikam jak to miał ten event być "dystrybuowany" - zresztą sposoby zawsze były znajdywane. Chodziło mi o sam fakt zwrócenia uwagi, że nie poszło przy tym banie o cyckanie na kiepskiej eventowej nagrodzie lecz o inną sprawę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 16:21 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Ciekawe jest to ze MA zlewa mój support case. Myslałem nawet napisac co na EF ale w sumie wolalbym wiedziec na czym stoję

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 16:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Fred napisał(a):
Ciekawe jest to ze MA zlewa mój support case. Myslałem nawet napisac co na EF ale w sumie wolalbym wiedziec na czym stoję

mi odpisywali do paru godzin jak mialem problem z zalogowaniem, z tym ze raczej to nie odpisywali, a klikali "Wyslij" na gotowych formulkach, moze w Twoim wypadku musza najpierw pomyslec zanim odpisza :)

na EF to raczej zly pomysl cokolwiek pisac, bo widzac atmosfere w tamtym temacie to cie zjedza, wszyscy mysla, ohoho cfaniak chcial wyludzic kase, a nikt nie zwrocil uwagi, ze MA dala i daje d... i nawet slowa ci nie napisali, za co, na ile, ani pocaluj mnie w d... :) normalnie jak UB, winny, czy nie winny pala i do paki ;)

w kazdym razie zycze szybkiego odbanowania

wasooth - rozumiem :)

EDIT: tak popatrzylem na EULA blizej i bana mozna dostac za wszystko, np. pkt. 3

Cytuj:
MindArk and its affiliates reserve the right, at their sole discretion, to refuse approval of an Account, to refuse access to an Account, to terminate an Account and to remove, edit or add content, without notice.

czyli moga ot tak sobie nie zaaprobowac konta (mala bieda, niech sie bujaja :)), zabronic mi dostepu do konta (zle), zmienic zawartosc mojego konta, czyli rozumiem, ze np. usunac itemy (b. zle)

jak sie ktos kiedys na nich porzadnie wk... to zobaczymy pierwszy proces o wirtualne przedmioty, a to niezaleznie od jego wyniku dosyc spieprzy im reputacje, lol "real cash economy" i niech dodadza "real politics, be aware"

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 13 Lis 2008, 17:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 16:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
wasooth napisał(a):
Zaufanie do MA padło kiedy zbanowali permanentnie parę osób i w ustalonym terminie nic nie wyjaśnili, a po jakimś czasie ktoś zaczął dysponować landem który leżał na loockniętym koncie...

Właśnie ;) to jest ciekawe... mogliby to wyjaśnić... czego ja myślę nie zrobią bo musieliby kłamać :) avatary które zbanował MA niby klonowały itemy (fapy, części armorów shadow, angel, itp) które następnie puszczali na rynek... myślę, że to avki MA i praktyka dorobienia kasy po przez sprzedawanie uber itemów coś na wzór item mall z tym, że nie oficjalnie z planem awaryjnym w razie wpadki ban i krzyk, że to bug <- bezpiecznie nieprawdaż? Każdy w to uwierzył, sprawa ucichła i koniec, a robią co robili nadal :D innymi avatarami tylko może po za aukcją.... a jeszcze co może zastanawiać, że osoby niby normalni prywatni gracze :D którzy zostali zbanowani jakoś spokojnie pogodzili się ze stratą setek tysięcy dolarów :) jakie mieli w grze, znikli z EF i ze świata :) bo milczą ... MA w tym procederze przy okazji skasował jedynego ancient imk2 którego hiero pożyczył od nzr dzień przed banem... to wszystko było ukartowane...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 17:28 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Hehe z tego co widze to nic sie przez 5 lat mojej niebytnosci w PE nie zmienilo...

Chociaz jakby nie patrzec, to MA nazwalo swoja zabawke Entropia a nie Filantropia wiec raczej nie nalezy sie spodziewac zeby traktowali 'szaraczkow' inaczej niz jak zrodlo kasy i liczylo sie z ich zdaniem (no chyba ze sie duuuuza grupa zbierze). Wola sie dogadywac z graczami ktorzy poinwestowali naprawde spora gotowke w gre bo jak wiadomo nie od dzis w kapitalizmie kasa oznacza wladze i przywileje. Nikomu sie to nie podoba za wyjatkiem tych co te przywileje i wladze maja ale coz... nic na to nie poradzimy. Mozemy sie tylko domagac sprawiedliwosci, wyjasnien ale czy je dostaniemy... A juz najtrudniej bedzie o wyjasnienia w sytuacji kiedy MA cos zaplanowalo i z zimna krwiÄ… ( ;) ) wykonalo :D

P.S. tak zeby nie bylo niedomowien - nie popieram akcji 'dojenia szarakow' w wykonaniu MA i tez nie popieram nierownego traktowania graczy... Jedyne co mialem na mysli piszac powyzszy wywod to ze mimo ze mnie ow zachowanie irytuje to jednak nie dziwi... ;)

Pozdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 19:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
MindArk niczego nie musi wyjaśniać

oni są bogiem entropii i każdy z nas za każdym razem kiedy się loguje, akceptuje EULA, wszelkiego rodzaju sądy nie mają sensu bo każdy wpłacony dolar to tak jakby dotacja/darowizna dla mindarka a oni dają nam w zamian PEDy

i nie ***** głupot o Entropiaforum...pomyślcie przez chwilę, kto jest obecnym właścicielem EF ? kto i dlaczego ma "bliższe" kontakty z mindarkiem ?
I ja tu niczego złego nie widzę...normalne mechanizmy, każdy z nas gdyby miał takie możliwości jak oni...też stałby się tym równiejszym.

Jedyny wyjątek to chyba Dan Dan Petrov....najwięcej total skilla (podobno ponad 600k total skill) w całej grze...bez soca, raczej samotnik...nigdy nie udzielający się na forach itd. Czyli jednak da się bez podlizywania się mindarkowi coś osiągnąć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 19:50 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Level napisał(a):

oni są bogiem entropii i każdy z nas za każdym razem kiedy się loguje, akceptuje EULA, wszelkiego rodzaju sądy nie mają sensu bo każdy wpłacony dolar to tak jakby dotacja/darowizna dla mindarka a oni dają nam w zamian PEDy

i nie ***** głupot o Entropiaforum...pomyślcie przez chwilę, kto jest obecnym właścicielem EF ? kto i dlaczego ma "bliższe" kontakty z mindarkiem ?
I ja tu niczego złego nie widzę...normalne mechanizmy, każdy z nas gdyby miał takie możliwości jak oni...też stałby się tym równiejszym.

Jedyny wyjątek to chyba Dan Dan Petrov....najwięcej total skilla (podobno ponad 600k total skill) w całej grze...bez soca, raczej samotnik...nigdy nie udzielający się na forach itd. Czyli jednak da się bez podlizywania się mindarkowi coś osiągnąć.

No i krocej ujete to co mialem poniekad na mysli... MA kreci biznes i chce miec z niego profity. Po drugiej stronie "barykady" tez pewnie bysmy wszyscy mieli troche inne zdanie... No i fakt, gdybym mial luzem pare tys. dolcow bez pomyslu na co je przeznaczyc to moze tez bym je wpakowal w PE ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 19:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Troche jak za czasów Stalina. Nie pasujesz znikasz bez wiedzy. System ma zawsze racje, a interpretacja jest dowolna.
Straszne imo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 20:33 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ja tylko czekam az K$ dostanie bana za fake LG, bo takie glosy tez sie podnosily wsrod rowniejszych....
fred, pisalem suppa w twoje sprawie, ciekawe co odpisza ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 21:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Puki co pm taki dostalem od justina

Hi Fred

Firstly I really was not aware that you were locked and if you have then I imagine you will be unlocked very soon as what you did was just as much our error as it was yours so dont worry about that.

Next time you go to a claim to start an event click on the question mark top right and you will see an info warning, support are taking a more serious stance on regulation´s to make this virtual world a better place for everyone, even though what you did was not really that bad high jacking an official event was probably not the smartest thing to do.

If you are not unlocked soon then send me a pm.

Justin.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 21:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
hahaha LOL :shock: LOL
support swoje Justin (który ma chyba nieniską pozycję w hierarchii mindarka...) swoje LOL

jakbyś teraz to walnął na EF w temacie to koniec świata :lol:
+rep Fred i w ogóle kosmos :)

XII i co teraz z twoimi teoriami ? wszystkie runęły:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 21:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Vinyard napisał(a):
Level napisał(a):

No i krocej ujete to co mialem poniekad na mysli... MA kreci biznes i chce miec z niego profity. Po drugiej stronie "barykady" tez pewnie bysmy wszyscy mieli troche inne zdanie... No i fakt, gdybym mial luzem pare tys. dolcow bez pomyslu na co je przeznaczyc to moze tez bym je wpakowal w PE ;)

Poprzedni post Vinyard również... Level mówi coś oczywistego (ma rację, nie mam nic do niego), a Ty Vinyard lipnie i bez sensownie powtarzasz to samo co on, pisząc "dokładnie to samo miałem na myśli". Po co to robisz? Czyżby chcica nabicia postów pustymi postami spowodowana 5letnią nieobecnością zmuszała Cię do tego typu działań? Po za tym czuje że Ty tylko udajesz, że coś wiesz - takie wrażenie odniosłem. ...i nie zapominaj, że również Ty szaraczkiem jesteś i również dajesz (o ile grasz) się kroić... bo wierzysz, że coś trafisz... i proszę nie komentuj tego, heh.

Level napisał(a):
hahaha LOL :shock: LOL
support swoje Justin (który ma chyba nieniską pozycję w hierarchii mindarka...) swoje LOL

jakbyś teraz to walnął na EF w temacie to koniec świata :lol:
+rep Fred i w ogóle kosmos :)

XII i co teraz z twoimi teoriami ? wszystkie runęły:wink:

...jakie teorie? Ja żadnych teorii nie głosiłem. Zaczynasz się czepiać niewłaściwego człowieka Level...

To tyle... wydaje mi się, że temat jest raczej wyczerpany jeśli chodzi o rzeczy nie związane z tematem bo każdy powiedział to co wiedział...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 22:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
a ja mam pytanie gdzie jest granica miedzy szaraczkiem a nieszaraczkiem?

i to nie tylko do Mutiego ale i kazdego kto o tym wspomnial.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 22:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Justin to spoko gość - trzymaj się tego co Ci napisał i będzie dobrze.
Odczekaj jeszcze troche i jak support nie drgnie to pm'nij jeszcze raz do niego.
Jestem pewien, że to tymczasowy ban i nawet jak już support ci odpowie to
bedzie to cos w stylu "your account is active again".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 22:05 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
ja bym celowal w wartosc konta ok 100kped :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 22:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
ateush mam podobne odczucie poprostu poczekam chwile :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2008, 23:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
dziekuje wszystkim ktorzy sie w jakis sposób wstawili w mojej sprawie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 00:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
granica... nie wiem, a poza tym ja nie nazywałem nikogo szaraczkiem więc :D z pewnością nawet bym nie wiedział... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 10:19 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
właśnie że nazwałeś :P kolege Vinyarda.

Fred skoro masz kolege w MA to szepnij jakieś słówko że przydałby mi się jakiś hofik sensowny ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 11:36 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Oj widze ze niechcacy nastapilem na odcisk takze spiesze z wyjasnieniem...
Slowa 'szaraczek' uzylem jako kolokwializmu bez najmniejszego zamiaru urazenia kogokolwiek.
Druga sprawa... nie probuje udawac ze cos wiem o PE (chociaz faktycznie jak teraz patrze to takie wrazenie dalo sie odniesc). Zdaje sobie sprawe ze wiem niewiele a moje luzne przemyslenia wynikaja bardziej z faktu ze pracuje w duzej firmie i widze jak sie traktuje ludzi ktorzy nie stoja odpowiednio wysoko w hierarchii... Pozwolilem sobie wysnuc wniosek ze w wielu (wiekszosci) wiekszych korporacjach stosuje sie podobne praktyki. Do tego zaznaczylem ze owe praktyki mnie irytuja ale nie dziwia... Chociaz czasem 'irytowac' to za slabe okreslenie ;)

Podsumowujac jesli kogokolwiek moje wypociny w jakims stopniu urazily, zirytowaly, wkurzyly itp. to przepraszam. Chcialem jedynie dorzucic swoje trzy grosze i troche kiepsko i nie na temat to wyszlo.

Pozdrawiam i obiecuje ostrozniej dobierac slowa swoich wypowiedzi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 12:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Fred,ale po co ty wlasciwie zakladales ten event? Po ch..olere, co sobie myslales?

PS Nigdy nie bylam pijana.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 12:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Vinyard napisał(a):
Oj widze ze niechcacy nastapilem na odcisk takze spiesze z wyjasnieniem...
Slowa 'szaraczek' uzylem jako kolokwializmu bez najmniejszego zamiaru urazenia kogokolwiek.
Druga sprawa... nie probuje udawac ze cos wiem o PE (chociaz faktycznie jak teraz patrze to takie wrazenie dalo sie odniesc). Zdaje sobie sprawe ze wiem niewiele a moje luzne przemyslenia wynikaja bardziej z faktu ze pracuje w duzej firmie i widze jak sie traktuje ludzi ktorzy nie stoja odpowiednio wysoko w hierarchii... Pozwolilem sobie wysnuc wniosek ze w wielu (wiekszosci) wiekszych korporacjach stosuje sie podobne praktyki. Do tego zaznaczylem ze owe praktyki mnie irytuja ale nie dziwia... Chociaz czasem 'irytowac' to za slabe okreslenie ;)

Podsumowujac jesli kogokolwiek moje wypociny w jakims stopniu urazily, zirytowaly, wkurzyly itp. to przepraszam. Chcialem jedynie dorzucic swoje trzy grosze i troche kiepsko i nie na temat to wyszlo.

Pozdrawiam i obiecuje ostrożniej dobierac slowa swoich wypowiedzi

nie wiem jak reszta, ale ja w pełni rozumiem twoje posty i nie mam nic do nich, cieszy mnie że zauważasz i wiesz o paru sprawach, czego niektórzy nie potrafią zauważyć albo nie wierzą w coś co widać jak na dłoni :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 14:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Fred nie bierz do glowy, bedzie dobrze tylko musisz odczekac swoje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 16:14 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Your account will be unlocked again on Monday if you take the time to read through the EULA, especially paragraph 17 with Rules of Conduct, and agree to follow the points there while being in Entropia Universe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 16:18 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Elanor napisał(a):
Fred,ale po co ty wlasciwie zakladales ten event? Po ch..olere, co sobie myslales?

PS Nigdy nie bylam pijana.

no jak po co? Bylo to tuz po udawanym land grabie. prawdopodobnie po to ze bylem zly na system

a ze nie bylas pijana to czy ja wiem czy to dobrze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 16:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
zacytuje sam siebie...
Level napisał(a):
złamał regulamin

Cytat:
Cytuj:
c. You cannot interfere with any other Participant's ability to enjoy the Entropia Universe according to its rules.

każdy mógł kupić bilet od 19stej...a Fred zrobił event do 19:30 tak więc złamał tą zasadę

jednakże po części jest to wina MindArka, że nie zabezpieczyli się, tak więc jeśli zbierzesz sporą liczbę osób i coś tam jeszcze to powinni cię odblokować, przynajmniej ja to tak widzę.
na EF nie ma co liczyć na pomoc.

ten punkt c. który zacytowałem z EULA to był dokładnie 17.c.
a nikt mi racji nie chciał przyznać...dziękuje :x

Fred, bardzo cieszę się, że ci odblokowali konto, lootpool wysychał :P system wariuje 68k ped lysta dał komuś eh. fajno.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 16:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
powinienem byl zrobic od 18.00 do 19.00 (rofl)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 17:47 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
czyli na przyszlosc musisz staranniej dobierac godziny lol ...
... i avki tez lol

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 19:22 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Fredq ja zobacze w jakim Ty stanie grasz w nocy :) !!!!!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2008, 19:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Prawda jest taka ze ja nie pijÄ™, upojony bylem udawanym landgrabem

edit alez mnie kręci moja rózowa sygnaturka... i i will survive taki song... i buty na wysokim obcasie? .... hmmm

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 09:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fredzio nubie ;) Piękny i chwalebny twój czyn :D MA jeb.ać i się nie bać :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 18:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
a co to jest EULA? przyznam sie z nigdy nie czytalem moze jak by byla skonstrulowana w formie obrazkowej to jeszcze bym popatrzyl ale czytac to wszystko masakra.
gratuluje odblokowania konta pewnie podskilowales troche 2 avka teraz hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2008, 18:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
2 avka? nie mam drugiego avka gdybym mial to byloby o tylez spokojniej na forum

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2009, 17:34 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Fred, rządzisz i pokłon Ci oddam w TP jak Cię spotkam. Co do braku przejrzystości MA w polityce banowania to poszukam podstawy prawnej w przepisach unijnych. Jestem pewien, że coś było. Wiem na ta chwilę tylko tyle, że każdy gracz poniżej 13 lat może sobie do tego czasu wpłacać do woli i grać do upadłego. Chyba nawet w Szwecji zapadł wyrok, że za rachunek telefoniczny używany przez dziecko płaci operator, bo rodzice nawet jak chcą nie mogą pozwolić dziecku poniżej 13 lat na zawieranie transakcji czyli wszystkie są nieważne:P Czyli - niech dzieciaki zakładają konta, skillują, MA będzie musiało wszystko zwrócić:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2009, 10:38 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
Dzikowy napisał(a):
Fred, rządzisz i pokłon Ci oddam w TP jak Cię spotkam. Co do braku przejrzystości MA w polityce banowania to poszukam podstawy prawnej w przepisach unijnych. Jestem pewien, że coś było. Wiem na ta chwilę tylko tyle, że każdy gracz poniżej 13 lat może sobie do tego czasu wpłacać do woli i grać do upadłego. Chyba nawet w Szwecji zapadł wyrok, że za rachunek telefoniczny używany przez dziecko płaci operator, bo rodzice nawet jak chcą nie mogą pozwolić dziecku poniżej 13 lat na zawieranie transakcji czyli wszystkie są nieważne:P Czyli - niech dzieciaki zakładają konta, skillują, MA będzie musiało wszystko zwrócić:)

tak , a swistak siedzi i ................

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2009, 15:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Mogą jak tamten operator telefoniczny wrzeszczeć, ze to próba wyłudzenia, ale to trzeba udowodnić. Wiek dziecka dużo łatwiej. Wkleiłbym raport OECD, którym to znalazłem, ale swój już skasowałem, a ściągnięcie tego jest drogie. Na podstawie tego wyroku niektóre kraje już wprowadziły przepisy precyzyjnie określające co może dziecko i kto odpowiada za skutki. Dzięki temu dziecko może zapłacić w automacie za batona, ale nie SMSem :P Strasznie to postrane miejscami :omur:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: