Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2008, 14:06 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 0
Witam wszystkich,

pewnie takich tematów było już mnóstwo, ale być może analiza aktualnych danych okaże się dla kogoś pomocna.

Założenia:
- świeży avek rozpoczynający od zerowych skilli,
- pierwszorzędny skill: Prospecting, mining.
- drugorzędny: handguns, BLP

Po decayu w tabelce, można odczytać jaki amp był używany.

Tabele, wykresy, wnioski będę się starał aktualizować co jakiś czas.

Image

Image

Kopanie prowadzone mniej więcej w tych samych obszarach, głównie na Ametherze z nastawieniem na oresy: Gazz, Belk, Cald

Spostrzeżenia (ameryki nie odkrywam i pewnie o tym każdy mniej więcej wie):
- w dłuższym okresie zwrot tt jest zależny w stosunku do zużytego tt średnio w ok 85% - 90%,
- w dłuższym okresie zysk osiągnąć można głównie dzięki markupowi,
- im lepszy sprzęt (lepsze ampy, lepsze findery) tym mają one większy koszt po markupie (stąd w dłuższym okresie czasu ciężej na nich wypracować zysk), z drugiej strony lepszy i droższy sprzęt zwiększa szanse na dużego Hofa z uwagi na decay.
- globy/hofy są niezależne od założonego findera i ampa (ryzykowne stwierdzenie, ale potwierdzają to zebrane dane), są one natomiast zależne od przepalonych PED + szczęścia.

Wnioski:
- w celu osiągnięcia najlepszych zysków można kopać bez Ampa - oczywiście tylko jeżeli ktoś ma czas gdyż kokosów w krótkim okresie czasu nie będzie. Wynika to z prostego faktu - nie płacimy za markup ampów. Dzięki temu w cyklu kilku-kilkunastu runów zyskujemy znacznie wyższy zysk (zysk=przychód - koszty) niż przy ampach.

Ostatnio edytowany przez Tomassus 04 Lis 2008, 17:38, edytowano w sumie 7 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2008, 14:46 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
+ rep
Ładnie wszystko ujęte, mi się nigdy nie chce bawić w wykresy :P
a i mała uwaga: (XII nie może mieć 58 ped a propo PT 26.09 w tabelce brakuje jednego I) :)
a no i śmiem stwierdzić iż wszystkie spostrzeżenia są prawdziwe i podpisuję się pod nimi, szczególnie do tego z ampami

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2008, 19:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Osie na wykresie nie podpisane... i nie wiem czy to jest wykres rund od kasy czy uj wie czego od czego...

ok druga tabelka pomogła czyli ilośc "rund" (chociaz runda to u ciebie 20 a czasem 100 bomb - ujednoliciłbym to) od ilości rzuconych bomb... albo eee nie wiem :D

wnioski dosc poprawne, ale jak wiadomo od reguły jest mnóstwo wyjątków w entropii

w tabelce błąd widziałem " Wynik po markupie" powinno byc a jest zdaje mi sie "wynik markupie".

gl i wytrwałości

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2008, 20:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
ładna rozpiska, kiedys miałem siłe na to, ale dziś tylko spisuje w excelu koszt/decay/skillgain/zwrot i pare innych rozkmin

gratuluje wytrwałości i profitu, ładny system

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: