Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 08:27 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Od mniej więcej dwóch miesięcy stopniowo wyprzedawałem to, czego się w EU dorobiłem przez półtorej roku grania. Widząc ciągle rosnące ceny niektórych itemów postanowiłem najpierw wyprzedać skille i cały śmietnik ze storage pozostawiając perełki na sam koniec i niestety chyba popełniłem duży błąd. Pozostały mi obecnie takie itemy jak np. 2 x Omegaton Amplifier 105, Jaguar Harness i kilka części Ghoula. Niestety powyższe itemy ostatnio potaniały i tu pojawia się sie moje pytanie: Co się dzieje, że te itemy tanieją? Czy to tylko chwilowy spadek cen czy może pojawiły się jakieś ciekawe L-ki na które ludzie się przerzucają? Sprzedać je czym prędzej czy może czekać??? Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 15:20 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
no cóż... ludzie się napalili na nowe planetki i inne duperele które rzekomo mają wejść, zresztą mnie to osobiście niewiele obchodzi :P
przykro mi z twojego powodu ale jest masa dobrych itemów na aukcji i teraz niczego nie puścisz po starej cenie..
Nie, chwilowo Armoury L nie zjadły jeszcze do końca tych unl, to samo z ampami.. nie tędy droga

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 15:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Nowe planety = nowe itemy, prawa, na nich... stare itemy będą tylko na starej planecie - może nie wszystkie ale w większości na pewno... Z powodu lootów ludzie którzy mogliby kupować te itemy po starej cenie przestali grać - czekają na "cud" aby po nim powrócić do egzystencji... Moim zdaniem to niedobry moment na pozbywanie się czegokolwiek. Ale nie wyklucza to ewentualności, że ceny kiedyś tam podskoczą ponieważ nowe planety mogą ściągnąć 100% "publiki" ze starej poczciwej planety Calypso... no ale... :) z drugiej strony nie wierzę, że MA na to pozwoli :) raczej "wszyscy" zarządzający naszym kochanym wirtualnym światem będą chcieli by każdy gracz miał 2 postacie :) jedna siedziałaby na Calypso a druga na Nowej planecie by tu i tam tracić kasę :) buuuu... nie chce pisać wniosków :) ...przerażają mnie, OMG MATRIX :D

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 15:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Dawid19791 napisał(a):
Od mniej więcej dwóch miesięcy stopniowo wyprzedawałem to, czego się w EU dorobiłem przez półtorej roku grania. Widząc ciągle rosnące ceny niektórych itemów postanowiłem najpierw wyprzedać skille i cały śmietnik ze storage pozostawiając perełki na sam koniec i niestety chyba popełniłem duży błąd. Pozostały mi obecnie takie itemy jak np. 2 x Omegaton Amplifier 105, Jaguar Harness i kilka części Ghoula. Niestety powyższe itemy ostatnio potaniały i tu pojawia się sie moje pytanie: Co się dzieje, że te itemy tanieją? Czy to tylko chwilowy spadek cen czy może pojawiły się jakieś ciekawe L-ki na które ludzie się przerzucają? Sprzedać je czym prędzej czy może czekać??? Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc.

Witam ,

Co do ceny a105 moge Cię zapewnić że cena nie spadła i bedzie rosnąć.
Co do Jagura poradz siÄ™ GetoXa ;-)

Pozdrawiam ,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 15:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Coza :) wyczerpująca wypowiedź :) bravo Loss ;)

btw.. nowa planeta powinna nazywać się Craplootso :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 15:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
XII napisał(a):
Coza :) wyczerpująca wypowiedź :) bravo Loss ;)

btw.. nowa planeta powinna nazywać się Craplootso :D

Moglbym przedstawić moją analize odnosnie ceny a105 na kilka stron, ale mysle ze autora tematu bardziej interesuje wniosek mojej kilku letniej zabawy na tym rynku ( który przedstawilem post wyżej ) ;-)

,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 17:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
czyli nic nowego w temacie, ile osob, tyle opinii. w sprawie Twoich itemkow musisz sie zdac na intuicje swoja (polecam zapytac Twojej kobiety - ponoc maja lepsza intuicje od nas)...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 17:31 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
dawid
,poki LOSS i jego koledzy trzymaja wszystkie ampy w inventory cena nie spadnie - wiec sie nie martw i uwierz MU na slowo , ale tak jak z gielda jak spekulacja sie skonczy i nie bedzie juz mial kto kupic inny niz spekulaci cena poleci w dol ( zobacz ostatnie spadki na gieldach swiatowych ). :) ,. Mysle ze ceny juz nie beda rozsly i tak jak XII powiedzial inna planeta inne bronie ,a na starej zostanie moze 50 % ludzi i ceny spadna do poziomu sprzed roku co najmniej. to jest tylko moja opinia , prosze sie nie sugerowac . ja ma wszystko liczone po TT wiec sie nie martwie ze te ceny spadna :)

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 18:19 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
hmmm czyli nie mozna bedzie uzywac sprzetu ze starej planety na nowej , czy moze nie mozna bedzie sie przemieszczac , czy z nowej na starej sprzety beda inaczej dzialac ? stare na nowej slabiej ?? nie kumam juz nic :) ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 19:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Kielon napisał(a):
hmmm czyli nie mozna bedzie uzywac sprzetu ze starej planety na nowej , czy moze nie mozna bedzie sie przemieszczac , czy z nowej na starej sprzety beda inaczej dzialac ? stare na nowej slabiej ?? nie kumam juz nic :) ...

Czytaj uważnie , każdy właściciel ustala sam te zasady , wiec w miejsce każdego pytania wstaw sobie permutacje ;-)

Pozdrawiam ,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 19:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
to co należy ze storage zrobić ? wy analizujecie to wiecie chyba ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 19:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kielon napisał(a):

a jak chcesz uzywac plazmy np. w starozytnych CHinach? :D moze i mieli wtedy ale sie nie chwalili :D

w ktoryms temacie o nowych planetach bylo, ze nie bedzie mozna uzywac broni z Calypso

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 19:42 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Wspominano tylko że niektóre (certain items) fanty mogą nie działać na innych planetach. Za pewne nie chodziło o przedmioty klasy opalo lecz o fanty zaburzające rozgrywkę, a może chodzić będzie jednak o przedmioty bazujące na konkretnych technologiach - jak np wspomniana plazma, czy może laser, albo fapy, albo mindforce, albo...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 21:06 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Dokładnie. Może okazać się, że najlepszą bronią będzie coś z mindforce, bo żadne z typowych laser/plasma/BLP/gauss i inne "power" nie działają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2008, 21:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dzięki za porady. W związku z takim obrotem sprawy nie pozostaje mi nic innego jak założyć temat z aukcją na EF ponieważ ta w grze jest obecnie trochę niepewna i opłaty też spore.

Ps. Czy Electro Matrix posiada jakąkolwiek wartość poza TT?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2008, 08:58 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Cytuj:
Czy Electro Matrix posiada jakąkolwiek wartość poza TT?

Tak.... wÄ…tpliwÄ… :twisted:

Wszystkie partsy do hangarów swego czasu (kiedy hangary weszły w życie i trzeba było je uzupełnić owymi partsami) miały wartość całkiem ciekawą. W związku z faktem, iż te części się nie psują zbyt na nie się skończył - bardzo rzadko się jednak zdarza, że jakiś człowiek wielkiej wiary je skupuje w nadziei, że może jeszcze kiedyś coś się zdarzy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2008, 10:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
wasooth napisał(a):
Cytuj:
Czy Electro Matrix posiada jakąkolwiek wartość poza TT?

Tak.... wÄ…tpliwÄ… :twisted:

Wszystkie partsy do hangarów swego czasu (kiedy hangary weszły w życie i trzeba było je uzupełnić owymi partsami) miały wartość całkiem ciekawą. W związku z faktem, iż te części się nie psują zbyt na nie się skończył - bardzo rzadko się jednak zdarza, że jakiś człowiek wielkiej wiary je skupuje w nadziei, że może jeszcze kiedyś coś się zdarzy.

O ile dobrze pamiętam takim człowiekiem wielkiej wiary jest Mutak :D Jego zapytaj, może jeszcze kupi ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2008, 21:07 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Spoko. Posiadam 3 sztuki Electro Matrix. Jeśli ktoś jest zainteresowany to sprzedam je za TT+"co łaska" :) ale jednocześnie tyle żeby w ogóle opłacało mi się logować w celu przeprowadzenia transakcji ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 09:09 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Itemy prawdopodobnie taniejÄ… bo ludki zamieniajÄ…
sprzęt na gotówkę - gotówka na nowych planetach
prawdopodobnie się przyda. No chyba że nie :?

Więc jest to chyba jedyna okazja żęby coś kupić tanio.
A jak rusza nowe planety - to będzie jedyna okazja
żeby pierwsze looty sprzedać drogo

To tylko moja opinia. Wcale nie musi się sprawdzić.

Z drugiej strony nie wiem czy MA pozwoli na taki swobodny
przepływ gotówki pomiędzy planetami. Jak znam życie utrudnią to maksymalnie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 11:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
mysle, ze nie bedzie mozliwy przeplyw gotowki, a znajac MA moga zrobic project entropia euro, jeny, ruble i kantory w ktorych sie bedzie tracic 5% przy wymianie :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 11:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Waluta PED i "portfel" - PEDCard ma być jedna i ta sama w całym Universum.
To podstawa tego całego przedsięwzięcia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 11:55 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Druga podstawa jest taka że MindArk i tak wszędzie będzie zarabiać, więc im tam wsio jedno gdzie pedy będą mielone.

Pamiętajcie że Calypso to już też osobna firma!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 12:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
dobrze, znamy więc mniej więcej zarys tego co się dzieje i tylko zwiększy swoją skalę wraz ze zbliżaniem się daty wprowadzenia planet. Tak czy siak ubers wygrają wszystko, bo w sumie każda nowa planeta to tak jakby Calypso ale od zera...czyli od nowa loot/skills...bez ogromnego kapitału nie da się osiągnąć sukcesu.
Wiecie jakie to jest super ? :)
Pomyślcie...nowa planeta...czyli co? zdobywam podstawowy sprzęt...i jak mam farta to jestem tym pierwszym odkrywającym np Mk2 albo EP40...uber odrazu oferują spore sumy bo każdy z nich chce być pierwszym który dostanie broń/sprzęt na mocniejsze moby.
Ekscytacja sięga zenitu :)

to w takim razie co ma zrobić zwykły gracz z paroma tys ped na karcie teraz ? czekać ? ale ja chce nadal coś wypłacać :?:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 17:22 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Pare tysi pedów to nie jest do końca taki "zwykły gracz" kolego, tym bardziej, że loot jest skandaliczny. Mnie zaczyna być na tą grę zwyczajnie nie stać.

W ogóle to wszystko idzie wg mnie w złym kierunku, niedługo na tą grę na sensownym poziomie, będzie mógł grać tylko zamożny człowiek. Lub ktoś kto ma czas na klepianie BUY/SELL cały bity tydzień.

Perspektywy dla MA natomiast, są bardzo obiecujące. Szkoda tylko, że wybrali sobie taką grupę docelową klientów.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 17:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
a kto mówił że bendzie łatwo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2008, 18:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Leon napisał(a):
Pare tysi pedów to nie jest do końca taki "zwykły gracz" kolego, tym bardziej, że loot jest skandaliczny. Mnie zaczyna być na tą grę zwyczajnie nie stać.

W ogóle to wszystko idzie wg mnie w złym kierunku, niedługo na tą grę na sensownym poziomie, będzie mógł grać tylko zamożny człowiek. Lub ktoś kto ma czas na klepianie BUY/SELL cały bity tydzień.

Perspektywy dla MA natomiast, są bardzo obiecujące. Szkoda tylko, że wybrali sobie taką grupę docelową klientów.

uwaga:(jeżeli razi cię moja pesudo inteligencja to nie czytaj tego posta)

założenia MindArka odnośnie entropii nie są ci znane ? :(
Entropia ma/miała i stanie się...elitarną rozrywką (coś w ten deseń) więc z góry wiadomo, że przeciętnego zjadacza chleba nie stać na tą grę (mnie tym bardziej...bo biedny jestem)

Ale

Skoro każda planeta to osobna firma...to powinno im zależeć na max ilości osób bawiących się na ich planecie. Jak ja to widzę ? Coś na zasadzie kasyn...gdzie zwrot to 98% (chyba tak).
Racjonalnym podejściem jest podniesienie średniego zwrotu na huncie/miningu/crafcie do takiej wartości, która pozwoli znacznie większej rzeszy osób na entropię. Każdy przecież wie, że lepiej jest obniżyć cenę i zyskać znaaacznie więcej klientów...niż odwrotnie (to zależy, nie zawsze tak jest).

przyznam się szczerze, że parę miesięcy temu zasugerowałem w supporcie zmianę zwrotu na około 90%, że to przyciągnie więcej osób itd (kilka argumentów), niestety nie mam jeszcze takiej wiedzy i umiejętności, aby zbudować model ekonometryczny który pozwoli obalić/poprzeć moją propozycję (jeśli się da to zrobić)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2008, 08:42 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Chodzi o to levelu ze te 2% nie wystarcza. Dlatego jest dynamic loot wlasnie zeby móc brac wiecej

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: