Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 18:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
[center]Kolejny partner w tworzeniu światów w EU:
Image
http://www.seevirtualworlds.com/[/center]

Planują stworzyć do 50 planet/światów opartych na Hollywoodzkich licencjach
filmowych. Planety ma tworzyć Neverdie Studios.

Więcej:
http://www.virtualworldsnews.com/2008/1 ... g-aim.html
http://www.hollywoodreporter.com/hr/con ... 2d93db4d83

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 18:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
no wiadomosc z przed dwoch dni :) mi sie juz w glowie kreci od tych nowych swiatow, bede wlaczal entropie, losowal szczesliwy numerek i lecial na wybrana planete, moze by tak jedna a porzadna na poczatek, a nie pindziesiat :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 19:09 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
" Planety ma tworzyc Neverdie Studios " Ten koles za duzo srok za ogon chce chwytac :( Jakos malo mi sie chce w to wszystko wierzyc :/ Coraz mniej pomysl z planetami wydaje mi sie prawdziwy , wiecej to sa sfery marzen calego Neverdia .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 19:32 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Neverdie nie jest głupi i wie co robi !!!Dorobiłsię na tej grze także wie jak zrobić kase !!! tym bardziej powiązania z MA i wogóle będzie cyckał ze wszystkich jak MA z nas teraz i on po części !!! Tylko zobaczymy ile ludzi przetrwa do tego momentu aż te planety powstaną chyba że nasi mali żółci koledzy z chin zrobią najazd !!! Zresztą tak czy siak to jest tylko dla kasy a czy będzie sie dobrze grało w to już wątpie !!! Co za dużo to nie zdrowo !!!

Pozdrowionka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 20:02 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 120
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Pawlos brizbet Krasiasty
raczej dorobił do tego co już miał wcześniej a to wszystko bardziej jest robione żeby nowych ludzi do gry przyciągnąć i na tym głównie im zależy bo po co robić 50 planet na kilku tysięcy aktywnych graczy ... cry2 i te wszystkie głupoty z tym związane to czysty marketing który MA będzie mogło wykorzystać właśnie do zdobycia świeżego mięsa i coraz to liczniejszych depozytów

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2008, 22:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
To nie jest tak... MA wykorzystuje ND do promowania swojego produktu... ND jest podstawionym człowiekiem od samego początku, chyba nie myślicie, że ND czerpie zyski z asteroidy ;) Po za tym wszystkim taki gracz jak zobaczy 50 rożnych planet na 100% nie będzie się mógł zdecydować na którą polecieć (się przenieść), z każdej będą jakieś cudowne wieści, że tu loot lepszy tam mining a jeszcze tam crafting... i zamiast defakto zarabiać będzie tracił na lataniu tu i tam żeby w końcu przestać grać, po co robić 50 planet no chyba, że nie jest to dla nich tak skomplikowane ;D na każdej będzie ten sam shit :D tylko makieta inna... jak dla mnie lipa, nie lepiej przyłożyć się do tego co jest, zrobić eventy, dać więcej możliwości graczom, dorobić kilka planet (max 3-5 z budową podobną do calypso czyli max 2 kontynenty), dokończyć amethere... ci ludzie maja za wybujałe ambicje, zobaczycie sami się pogrążą aż ten bajzel padnie.

a w ogóle MA dąży do uproszczenia wszystkiego ;) więc być może w przyszłości gra będzie wyglądać tak, bo działa tak od zawsze...

ImageImage

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 05:08 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 120
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Pawlos brizbet Krasiasty
Masz racje co do wyglądu ale to raczej w dalekiej przyszłości bo żeby szybko przeliczać looty będzie potrzeba 18 rdzeniowych procesorów i 0,5 mln pamięci ddr14 ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 08:04 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Jeśli się ND zabierze do tych planet jak do "Space Pirates" to nie ma strachu :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 12:42 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Te zapowiedzi powoli mnie ***** zaczynają, chińczycy, piraci, planety, CE2. Niech oni nareszcie coś robić zaczną a nie chwalą się tym, czego nie ma. Bugi jak były, tak i są, i wielki problem dla MA zlikwidowanie i dopracowanie jednej planety. I ta firma ma kontrolować X planet ? Wolne żarty. Swoją drogą, skąd oni chcą wziąć nowych graczy, skoro granie teraz polega na wpłata--->pare h huntu ----> wpłata ----> pare h huntu. A reselerka co niektórych nie bawi. Dlatego też dałem sobie z EU spokój na jakiś czas. Nie na moje nerwy to.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 14:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
wasooth napisał(a):
Jeśli się ND zabierze do tych planet jak do "Space Pirates" to nie ma strachu :twisted:
nom, nie ma strachu, bo o space pirates raz usłyszeliśmy, ponad pół roku temu i cisza...ahhh space pirates... :roll:

a Neverdie gratuluje spełniania marzeń :) odważnie realizuje się i czerpie zyski

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 15:45 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Leon napisał(a):
Te zapowiedzi powoli mnie ***** zaczynają, chińczycy, piraci, planety, CE2. Niech oni nareszcie coś robić zaczną a nie chwalą się tym, czego nie ma. Bugi jak były, tak i są, i wielki problem dla MA zlikwidowanie i dopracowanie jednej planety. I ta firma ma kontrolować X planet ? Wolne żarty. Swoją drogą, skąd oni chcą wziąć nowych graczy, skoro granie teraz polega na wpłata--->pare h huntu ----> wpłata ----> pare h huntu. A reselerka co niektórych nie bawi. Dlatego też dałem sobie z EU spokój na jakiś czas. Nie na moje nerwy to.

Po prostu MA zmieniło strategie. Zwolnili wszystkich programistów, a na ich miejsce zatrudnili PRowców i ludzi od marketingu :D Teraz sprzedają marzenia :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 17:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Myślę, że większość z nas nie zauważa najważniejszego:
- tych planet nie będzie robiło MA i wcale to nie muszą być "gry".
MA sprzedaje tylko platformę - reszta w rękach inwestorów.
Nikt nie powiedział, że tam sie bedzie polowalo itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 18:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
Myślę, że większość z nas nie zauważa najważniejszego:
- tych planet nie będzie robiło MA i wcale to nie muszą być "gry".
MA sprzedaje tylko platformę - reszta w rękach inwestorów.
Nikt nie powiedział, że tam sie bedzie polowalo itp.

racja, np. bedzie mozna poleciec sobie na taka planete i chinczyka do domu zamowic :D, na nastepnej planecie kupic gadzety z Jurassic Park, a na trzeciej bedziemy mogli bezpiecznie nurkowac do promu Hevelius :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 18:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Właśnie tak to może wyglądać w przypadku tego SEE - oni dotychczas robili jakieś objazdowe show tematyczne np. o Star Treku. Więc tu bym się spodziewał raczej formy "przeglądarki 3D"
z prezentacjami na platformie EU. Nawet Marco w jednym z ostatnich wywiadów wspominał,
że ich celem jest aby EU stało się nowoczesną "przeglądarką 3d" (3D browser).
I to tylko ze strony "starych" graczy EU będzie wyglądało jak "planeta".
Dla użytkownika skuszonego np. przez SEE do zwiedzenia "monster planet" będzie ciekawy Dracula i może jakiś gadżet realny który można kupić - znane nam Calypso może wcale nie istnieć lub w ogóle go nie interesować.

Ja mam tylko nadzieję, że ten cały pomysł uda się MA na tyle, że będą mogli spokojnie skupić się na rozwoju właśnie znanego nam świata z Calypso.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2008, 22:40 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Ja myśle tak napewno to odbije się na nas jeżeli wytrzymamy !!! I ja kończe pisanie w tym temacie bo jak będzie to zobaczymy jeżeli to dojdzie do skutku a gdybanie niema sensu !!
Pozdrowionka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 06:02 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Mam takie niebezpieczne przeczucie, że im więcej się mówi o nowych planetach tym większe będzie rozczarowanie nimi.
Dojście do tego jak EU wygląda teraz zajęło MA kilka lat. Przypuszczalnie z początku pozostałe planety będą wyglądać jak "ubogie krewne" pod względem możliwości i opcji gry, choć niekoniecznie wyglądu. Ale w moim pojęciu to właśnie grywalność różni Entropię od np. Second Life'a. Mam nadzieję, że o tym nie zapomną.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 11:09 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nie będą wyglądać jak ubogie krewne...z prostych powodów:

1. MindArk przez te 5 lat miał fatalnie mało pracowników, programistów i grafików itd mieli max 10 (albo mniej...) to przełożyło się na "wydajność" w tworzeniu contentu
2. Szwedzi, zauważyliście, że oni jako jedyni utrzymują "sztuczny" kontakt z graczami ? Traktują nas jakbyśmy byli niechcianą koniecznością, niechcianym obowiązkiem...może to leży w ich naturze, bo podobno mieszkaniec szwecji jest aspołeczny, ma wyolbrzymione pojęcie prywatności etc (z tego co mi kiedyś powiedziano, co nie oznacza, że to prawda)
3. Planety są tworzone przez obce firmy które mają własny staff do tworzenia kontentu
4. Powinno się sprecyzować co to jest "grywalność w entropii", ja rozumiem to tak, że na 90% planetach entropia (stara entropia) kończy się, bo nie będzie się tam dało polować etc.

Tyle na teraz :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 12:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Ta 50 planet a 1 ma kupe lagów.To mi życia nie starczy zeby je odwiedzić,a napewno poznać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 13:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Jak to Big Cyc śpiewał
..Szwedzi Szwedzi młodzi Szwedzi
zaczynają już coś bredzić
a Polska amfetamina krąży im po żyłach..

ogólnie to fajny pomysł, może kiedyś i się zrealizuje, jak "pasożyty" wykonają swoje zadanie. Czas pokaże, Bóg ponoć 7 dni męczył Ziemie, im daje 7 lat P:)

P.S. Szwedzi sÄ… skryci, a Polacy stale narzekajÄ… ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 21:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hmm - może troszke nie na temat - ale tu sa screeny z Next Island:
http://www.realityport.com/forum/tutori ... -wahi.html
http://www.realityport.com/forum/main-i ... sland.html
Moze jednak sie mylę i nie będzie to gniot... Oczywiście wszystko "by Neverdie Studios".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 21:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
lol paskudnie wyglÄ…da to: http://www.realityport.com/forum/member ... esorts.jpg

dramat, jak second life :( albo jak FarCry lol, oni napewno majÄ… CryEngine 2.0 a nie 1.0 ?! :D
czyli hunting tam będzie, fajnie, a jak ma wyglądać crafting w takiej "prehistorii" ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2008, 22:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
lol paskudnie wyglÄ…da to: http://www.realityport.com/forum/member ... esorts.jpg

dramat, jak second life :( albo jak FarCry lol, oni napewno majÄ… CryEngine 2.0 a nie 1.0 ?! :D
czyli hunting tam będzie, fajnie, a jak ma wyglądać crafting w takiej "prehistorii" ?

hehe, crafcenie w prehistorii, moze byc ciekawe, skillowanie na lupkach skalnych, potem bp na kamienny mlotek, i w koncu najdrozszy bp na kolo :D

ateush napisał(a):
Hmm - może troszke nie na temat - ale tu sa screeny z Next Island:
http://www.realityport.com/forum/tutori ... -wahi.html
http://www.realityport.com/forum/main-i ... sland.html
Moze jednak sie mylę i nie będzie to gniot... Oczywiście wszystko "by Neverdie Studios".

kupu wahi - Location words

tyle znalazlem co do genezy tej nazwy, ale nie do konca rozumiem :) w kazym razie nazwa planety pochodzi z jezyka maoryjskiego uzywanego w Nowej Zelandii, taka ciekawostka ;)

http://www.eske-style.co.nz/dic/dict.as ... 20Hou&qr=5

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 07:00 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
heh takie to wszystko ciut podupcone :)
na razie mam mało czasu na granie a i tak wielkich osiągnięć nie mam :) gram w sumie z przyzwyczajenia :P popieram większość komentarzy wstecz. Lepiej skupić się na jednym niż po trochu z każdego zaczynać i nie kończyć.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 07:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
NIe popieram tekstu level ze " dramat jak Far Cry " ;) Far cry ma ciagle dobra grafe,( lepsza od EU przynajmniej ;) i wszystkich budzetowych Fpsow ;) ) ale popieram ze dramat jak Sl ;)

Widac ze nie potrafia wyciagnac z silnika nic z jego mocy... przeciez to mogliby zrobic na obecnym silniku lub mogliby kupic silnik Fear'a bo bylby tanszy i wystarczalby spokojnie ;)
Albo CE 1.0 :roll:

Te stwory ktore widac na screenach... eh :P . Ogolnie to musza to dopracowac, Chatki nie moga byc tak kanciaste jak na tym http://www.realityport.com/forum/member ... esorts.jpg
screenie :P przeciez to wyglada jakby bylo robione na obecnym silniku a nie na CE 2.0
Napis For sale mi sie tez nie podoba bo prawdopodobnie bedzie na tej chatce do konca EU :P.
Mam tez nadzieje ze drabinki bedzie mozna w koncu wykorzystywac....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 09:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
hmmm next island.... planeta czy wyspa w końcu ? :) ten napis for sale jest po prostu the best :D już pokazują czego chcą.... jakie gra da możliwości.... co tam będzie można robić.... :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 10:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
hmmm next island.... planeta czy wyspa w końcu ? :) ten napis for sale jest po prostu the best :D już pokazują czego chcą.... jakie gra da możliwości.... co tam będzie można robić.... :D

Next Island bedzie na planecie Elysium :) tutaj opis co tam na niej planuja: http://www.realityport.com/forum/main-i ... sland.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 14:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
Tak wogole ND to zlodziej, mysla o 50 planetach hehe a na obkichanym CND okna w apartamentach brudne ja sie pytam na co moje 10ped miesiecznie idzie?? jak wchodzisz na biodom to wiecznie i te same info wyskakuje zero aktualizacji. wszystko niemilosiernie muli bugow pelno i tak ma wygladac przyszlosc PE ja tam mowie 50 x NIE chociaz pewnie moje zdanie MA ma w D....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 15:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jako ciekawostka w opisie planety Elysium: podróże w czesie. I tak oto mamy wytłumaczenie klimatu SF na Calypso i ewentualnego średniowiecza na innej planecie. I pewnie współczesnego nam Elysium.
Czego by nie powiedzieć - ND prawdopodobnie dorwał sie do kury znoszącej złote jajca - skoro robi juz Next Island i będzie tworzył też światy dla SEEVirtualwords.
Zapewne MA będzie go pchało ewentualnym inwestorom jako "doświadczoną firmę w tworzeniu światów w EU".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 15:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ateush napisał(a):
Czego by nie powiedzieć - ND prawdopodobnie dorwał sie do kury znoszącej złote jajca - skoro robi juz Next Island i będzie tworzył też światy dla SEEVirtualwords. Zapewne MA będzie go pchało ewentualnym inwestorom jako "doświadczoną firmę w tworzeniu światów w EU".

Dorwal sie tez do jednej laski i ja promuje :D http://queenofshebashow.com/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2008, 17:45 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Jakoś nie wierze w rychłe zrealizowanie tych marzeń. Ale obym sie mylił.
A ta wyspa jest całkiem fajna nie wiem czego od niej chcecie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2008, 12:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...pewnie tego, że jeszcze jej nie ma ;) i nie zanosi się na to, że będzie... przynajmniej w najbliższym czasie :) ale i tak chyba będzie to lipa....

Pozdrawiam.

PS. Ja ostatnio jakoś w EU nie mogę grać. Mam wrażenie, że się nie da, że to bez sensu, bo... czego bym tam nie robił to strata i to raczej duża. Nawet głupiej nadziei nie mam, że być może coś trafię... Nawet globale podczas większego huntu są tylko częściowym zwrotem, rekompensatą za NL lub missy (bardzo częste, ja np. potrafię spudłować na 1-1,5 PED przy ambulu youngu). Dziwna ta cała sytuacja, tj. odczucia... Wpłaciłem ostatnio 2k ped na hunta... no i 1 dzień tragedia 3 hunty i połowy nie ma, 2 dzień kolejne 500 poszło i to na 2ch huntach, 3ci dzień 1 hunt i zostało mi 150 ped heh... w tym 3 globale :D w 2 i 3 dzień tylko LOL 2x po 7x PED i 51 :D szkoda, że ta gra przestaje mnie wciągać tak jak kiedyś... mnie np. satysfakcjonowało mnie wychodzenie na 0 nawet na malutki minusik... ale niestety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2008, 17:03 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Nie sadze zeby to byly tak duze planety jak 2 obecne

mysle ze zrobia male planety na ktore bedziemy sie TP i po 2-3 landy na nichmax i tyle

bo jakos sobie nie moge wyobrazic 50 tak za..... ych nastepnych planet

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2008, 09:38 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Kjobaa napisał(a):
Nie sadze zeby to byly tak duze planety jak 2 obecne

Kurde - coś przeoczyłem?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2008, 17:55 
Poor
Dołączenie:
Październik 2008
Nie, po prostu się czepiasz. Podejrzewam, że chodziło mu o drugi kontynent.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: