Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 15:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
tak wiec na wstepie pozdrawiam wszystkich...
mam pytanie ktore mnie dreczy juz jakis czas..
zaczalem kopac jakies rok temu..wiadomo poczatki kiepskie ale sie nie zrazalem...
jednak z biegiem czasu i przepalem sond cos we mnie sie wzmagalo..jakies dziwne przeczucie ze albo mam lucka zablokowanego lub cos robie na opak...
teraz troche konkretow ktore co niektorych zdziwia..

surwa mam dokladnie na dzien dzisiejszy 1619 i tu co poniektorzu beda rechotac ..nie szkodzi0 :D
na koncie 1 glob ( suma sumarom w moje urodziny...ot taki maly zbieg okolicznosci :D
1 spaceship beckonem

kopalem zaczynajac od TT-findera i w miare skili co raz wiekszy
obecnie mam 104 wymaxowana..

mam pare pytan do starych wyjadaczy ..czy aby..:

1-mam pechowego awka
2-kopiac wczesniej np 103 nie majac wymaxowanego findera ( powiedzmy 350 na 360 max)zmienialem zawsze jak skala zblizala sie do maximum
3-za maly przepal sond.....100-150 na runa
4-zle miejsca...( co raczej wykluczam bo cala ame przekopalem w zdloz i szez )
5- klatwa rodzinna :evil:

dodam na koniec ze np. z przypadkowego huntu mialem 4-5 globkow
jednakze gdy jakis czas huncilem ponownie plecy...

do gry nie wpalacam poza 250 ped na samym poczatku ( kupione na targu ) ale jakos kombinuje zeby na kawalek sondy starczylo...

prosze o rade-odpowiedz ludzi co maja jakies doswiadczenie...

edit

kopie bez ampow ..( 2-3 razy mialem ale bez zmian )

?? moze oresy ??

gl for all

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 15:34 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: CzF
znajdz sobie spory obszar z jakims drogim ale znajdowalnym mineralem ( np typo) i kop tam codziennie albo 2x dziennie przez miesiac ;)
pozdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 15:42 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
ad 1 - nie

ad 2 nie wiem

ad 3 to powinno byc ok

ad 4 to sie moze zdarzyc , najlepiej zaczynac na starym ladzie

ad 5 sprawdz babcie dziadka i prapra tez moze .

zmien profesje byc moze tak jak ja nie bedziesz mial nigdy w kopaniu szczescia , ja przez 5 lat grania mam 400 level skilla w miningu oraz sukces 31 pedow w OIL i wiecej osiagniec zadnych w tej profesji .

z powazaniem JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 15:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
hmmmm po pierwsze od siebie co moge dodac to zacznij kopac na (L) wyszukiwarkach, wg mnie kazde itemy w tej chwili nielimitowane ( ze starej edycji ) sa przez MA wykastrowane, to moja teoria ale chyba niestety prawdziwa ... Dobierz odpowiednia wyszukiwarke dla siebie , taka na ktorej prawie masz max ( nie calkowicie bo nie bedziesz mial bonus do skila ) to powinno pomoc, moze nie odrazu ale z czasem zauwazysz zmiany . Co do avka tez moze byc pechowy , w postac mojej zony wpakowalem okolo 5 tys ped i miale 3 globale w tym czasie, tez moglbym mowic o klatwie albo pechu ale niestety kazdy avek ma widocznie inaczej rozlozone looty, moze twoj dostaje tylko ATH kazdego roku w twoje urodziny ;)
Co do miejsc to probuj kopac tam gdzie znajdujesz zloza w ladnym % nawet przy malej ilosci zloz ladny % moze cie uratowac i nie powinno byc tak zle nawet na sporym minusie wg TT .

pozdrawiam .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 15:58 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Nie będę sie zbytnio rozpisywał
Na pocieszenie powiem Ci Ja mam 2,4k skilla w surveingu i bez hofa narazie w dobytku (kto wie co MA dla mnie szykuje), choć mialem kilka wypadow na cnd z ampami
Głowna zasada jak kopiesz kop intensywnie tzn 2-3 runy na dzien ;) no i nie kop tylko minerałow, tylko na przemian z oresami

RafiS ja na nielimitowane findery nie narzekam znajduje wiecej niż na (L), przy najmniej w porownaniu 105 <-> 212L Choć może to być kwestia terenu na jakim kopie

Pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 16:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Getox : moze dlatego ze 212(L) wyginely razem z dinozaurami a ich staty sa porownywalne z TK 25 (L) :) Sprobuj moze serie TK120- 320 . napewno zobaczysz roznice w znajdowaniu rare oresow i napewno w wiekszym deceyu ;) A co do OF 105 tto wystarczy zoabczyc ich cene na aukcji sama za siebie mowi ich jakosc w porownaniu do efektow ...
pozdro

Ostatnio edytowany przez RafiS, 01 Paź 2008, 16:03, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 16:03 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
no to i ja sie przylacze do doradzania
dlugo nie kopie (kopie enm avkiem zony) jakies poltora - dwa miesiace, surva mam kolo 2,6k
kopie tylko finderami L - to znaczy tak, zeby ci przyblizyc - zaczynalem normalnie czyli: tt, 101, 102, ju25, przeskoczylem ju55 odrazu na tik200, potem tik300, tik400,od dzis kopie tik500...
kiedy spanowalo powszechne przekonanie, zeby nie tykac findera jesli jest niewymaxowany
moim zdanim atm to bullshit, zmieniam findera na wyzszy,odrazu jak tylko moge go uzywac, po pierwsze sib, po drugie zawsze mam tak, ze kilka pierwszych rund nowym finderem mam z duzym plusem
co do obszarow, nie kop wszedzie, to glupie, znajdz ze 3 - 4 miejsca i kop tylko tam, ja lubie miejsca gdzie sa w miare jednorodne enm, plus jakies bonusowe (rare), czyli lokalizacje gdzie moge znalezc wszystko (nawet jesli rare wystepuja) odrzucam

odrebna kwestia jest kopanie na pvp i na cnd
imo warto sprobowac pvp, wyszukiwarka z tt ladnie znajduje bm ;P a w koncu to tylko pedy (w razie killa)
co do cnd - kop tylko tam gdzie jest solis i z ampem 101, powinienes spokojnie wychodzic na swoje
rundy jakie robie to - 101 sond z ampem na dole, 303 z ampem na cnd
do tej pory wykopalem sporo globow, jakies hofiki, tower z nexa, unl ea 101, i dzisiaj 1k ali, takze da sie
z wiekszymi ampami jak kopie nie wychodzi (poza 103 na dole), nie wiem z czym to ma zwiazek....
pozdr i powodzenia
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Paź 2008, 22:21 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
Hej , jestem nowym graczem ( gram okolo tygodnia )i nie do konca wszysko kumam . Powiedzcie mi czy duza jest roznica miedzy finderem zwyklym a L'ka ?? obecnie uzywam 102 costam :) mam surveying 284 i w sumie wychodze na 0 , jednego dnia nic drugiego maly plus , ale ogolnie nie trace pedow . I tu pojawia sie pytanie czy inwestowac w sprzet klasy L czy nie oplaca sie przy moich skromnych skilach :/ ( wiem ze o ampie nie ma mowy ) ... z gory thx

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2008, 06:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kielon napisał(a):
Hej , jestem nowym graczem ( gram okolo tygodnia )i nie do konca wszysko kumam . Powiedzcie mi czy duza jest roznica miedzy finderem zwyklym a L'ka ?? obecnie uzywam 102 costam :) mam surveying 284 i w sumie wychodze na 0 , jednego dnia nic drugiego maly plus , ale ogolnie nie trace pedow . I tu pojawia sie pytanie czy inwestowac w sprzet klasy L czy nie oplaca sie przy moich skromnych skilach :/ ( wiem ze o ampie nie ma mowy ) ... z gory thx

ja trafilem 2 globale na poczatku kopania uzywajac nie L findery ;) w tym watku jest czym, co i przy jakich skillach: http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=4986

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2008, 12:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
a ja uwazam ze najwazniejsze w tej grze jest szczescie.
ale radze takze eksperymentowac z roznymi finderami
zycze duzych HoFikow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2008, 13:20 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
a ja caly czas jade na of 105 niby gorszy ale mi daje szczescie :D w kolejnosci ath->hof>hof po drodze zero globow sporo malych zloz i caly czas z ampem 101

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2008, 19:04 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Nick w grze: cropp
ja jak uzywalem of 103 bylo elegancko dzen w dzien byl glob czasem nawet po 2 na dzien z ampem 101 a teraz kupilem 211 (L) i narazie idzie tak srednio (1 glob na caly tydzien) a moze to tylko kwestia szczescia nie wiem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2008, 19:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cropp napisał(a):
ja jak uzywalem of 103 bylo elegancko dzen w dzien byl glob czasem nawet po 2 na dzien z ampem 101 a teraz kupilem 211 (L) i narazie idzie tak srednio (1 glob na caly tydzien) a moze to tylko kwestia szczescia nie wiem :)

a mam pytanie, bo glob dzien w dzien nie znaczy dochodowego kopania ;) jakbys mogl uscislic, czy wychodzisz na plus i czy kopiesz na CND i ile bombek srednio dziennie rzucasz, wtedy bedziemy mieli lepszy poglad na sytuacje :D dzieki i pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2008, 14:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
rundy na 150ped (100bomb i amp 101 light) no i tak srednio wychodzilem +100-150 ped nie nie kopalem na cnd :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2008, 14:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
cropp napisał(a):
rundy na 150ped (100bomb i amp 101 light) no i tak srednio wychodzilem +100-150 ped nie nie kopalem na cnd :)

no to to jest ladny wynik, gratuluje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2008, 14:07 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
no niby ladny tak przez tydzien sie jechalo ale teraz lipa zaliczam niezle minusiki :) moze to przez to ze tego findera kupilem nie wiem

a najciekawsze jest to ze zaczolem tak srogo globowac jak dostalem pierwszego hoffa z kopania (400ped gazza)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2008, 16:38 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Jak często grywasz i ile czasu trwa jedna "gra" ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2008, 13:50 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
hmmm ja wlasnie zmienilem z MF-102 na MF-103 ( 102 mialem 2 metry do zmaxowania) i teraz w miejscach gdzie zawsze wychodzilem z malym plusem , nie moge nic znalezdz :/ i to naprawde nic ! . Na 102 mialem 321 na 324 glebokosc a teraz mam 255 na 364 czy jakos takos , czy to ma wplyw na to jak czesto sie cos znajduje ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2008, 14:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Kielon napisał(a):
hmmm ja wlasnie zmienilem z MF-102 na MF-103 ( 102 mialem 2 metry do zmaxowania) i teraz w miejscach gdzie zawsze wychodzilem z malym plusem , nie moge nic znalezdz :/ i to naprawde nic ! . Na 102 mialem 321 na 324 glebokosc a teraz mam 255 na 364 czy jakos takos , czy to ma wplyw na to jak czesto sie cos znajduje ??

przez ostatnie dni tam gdzie zawsze dobrze mi sie kopalo teraz jest do d... o kazdej porze dnia i nocy, a nic nie zmienialem ;) tez kopie enmatter wymaxowanym Tik200

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2008, 14:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
JIIIS napisał(a):
Kielon napisał(a):

przez ostatnie dni tam gdzie zawsze dobrze mi sie kopalo teraz jest do d... o kazdej porze dnia i nocy, a nic nie zmienialem ;) tez kopie enmatter wymaxowanym Tik200

harnas napisał(a):
Jak często grywasz i ile czasu trwa jedna "gra" ?

MA musi jakos uzbierac na podfarki na swieta dla swoich kochanych uberow ;)

co do 2 posta gram ( o ile mozna to nazwac gra ) co dzien
czas trwania runu 1-1.5h

dziekuje wszystkim za porade i czekam na inne3 wskazania ..( o ile sa takowe )
pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 09:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
od trzech dni totalna kleska...co run minus

run rozpaczy....32 ped
zwrot w emm -26 ped
+ to :D
musialem kilera wzywac na pomoc :D

http://img355.imageshack.us/my.php?image=bekate8.jpg

powinno styknac najakiegos finderka L

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 10:03 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
moja odpowiedź na Twoje pytanie : co robię nie tak? - brzmi : WSZYSTKO

to co robisz nawet nie da się nazwać grą, to jedynie zabawa... to jak lizać cukierek przez papierek lol

są trzy drogi do osiągnięcia sukcesu w EU :

1. systematyczne wpłacanie (nawet 10$ co tydzień)
2. ciężka praca (kilka godzin dziennie, codziennie) jakby drugi etat w pracy lol
3. mega wielki FART... czyli szczęście, można by to nazwać "drogą" w EU

nie robisz nic z powyższego, zatem brak sukcesów ...
ad.1 nie wpłacasz z tego co już wiemy zbytnio, jak byś wpłacał miałbyś pedy, miałbyś pedy to byś je mielił, jak byś mielił dużo pedów to statystycznie coś być w końcu trafił ...
ad.2 grasz zdecydowanie za mało, właściwie bawisz się tylko EU... wnioski proste
ad.3 szczęścia nie masz, tracisz, nic nie trafiłeś, jak być coś trafił to byś tego tematu nie zakładał

to tyle, pozdro i GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 16:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HduchC napisał(a):
moja odpowiedź na Twoje pytanie : co robię nie tak? - brzmi : WSZYSTKO

to co robisz nawet nie da się nazwać grą, to jedynie zabawa... to jak lizać cukierek przez papierek lol

są trzy drogi do osiągnięcia sukcesu w EU :

1. systematyczne wpłacanie (nawet 10$ co tydzień)
2. ciężka praca (kilka godzin dziennie, codziennie) jakby drugi etat w pracy lol
3. mega wielki FART... czyli szczęście, można by to nazwać "drogą" w EU

nie robisz nic z powyższego, zatem brak sukcesów ...

no mysle, ze rady w sam raz dla poczatkujacego gracza, na pewno juz chlopak pobiegl wplacic pierwsze 100$, zeby co tydzien nie biegac i wlasnie jest w trakcie 12 godzinnego naparzania w moby :P

Duchu z calym szacunkiem dla Ciebie i Twoich osiagniec, grasz juz lata, ale chyba za bardzo patrzysz z gory na niedoswiadczonych graczy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 16:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nie to tylko dlatego ze duch jest zawodowym zolnierzem 15 godzin na dobe trzyma dyscypline w calym pulku. Taka gra to hardkorowi gracze co najwyzej stracili rozum, nie nazwywalbym tego juz w tym momencie gra a jakas oblakancza pasja na granicy z sekta :)
Eksperymentuj i nie sluchaj ducha , szukaj nowych miejscowek i dobierz maszynke do danego terentu ot wielka filozofija :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 17:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
RafiS napisał(a):
Nie to tylko dlatego ze duch jest zawodowym zolnierzem 15 godzin na dobe trzyma dyscypline w calym pulku. Taka gra to hardkorowi gracze co najwyzej stracili rozum, nie nazwywalbym tego juz w tym momencie gra a jakas oblakancza pasja na granicy z sekta :)
Eksperymentuj i nie sluchaj ducha , szukaj nowych miejscowek i dobierz maszynke do danego terentu ot wielka filozofija :)

dodajac do porad RafiSa, tak jak pisalem wczesniej, czasami co bys nie robil to nie bedzie szlo, wiec trzymaj zawsze zapas pedow na czarne godziny i dni i nie poddawaj sie ;) pozostaje zyczyc powodzenia :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 19:31 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 147
Society: Kanwo
Nick w grze: kaska kate25 mloda
moja rada dla ciebie lukgr to wplac legalnie kase i poczekaj cierpliwie ja tego doswiatczylam na swoim avku wplacona kasa legalnie odrazu lepsze loty tylko ze ja hunce a i tak z przypadkowego miningu dostalam hofa:) nie poddawaj sie i powodzenia :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 19:42 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Tutaj sie z kolezanka nie zgodze. Ile wplacilem juz nie bede o tym pisal, ale "dobry" samochod by sie za to kupilo. W kazdym razie mam "pecha" do dobrych Hof'ow. Globali mam mase, ale to nie zmienia faktu, ze i tak teraz tylko okolo 20k by sprawilo, ze moze na zero wyjde (zakladajac ze bedzie w loocie itemek za drugie tyle)...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 21:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: DARKSIDE Renegades
Nick w grze: Widziu Widzioslaw DarkSide
PL napisał(a):
Tutaj sie z kolezanka nie zgodze. Ile wplacilem juz nie bede o tym pisal, ale "dobry" samochod by sie za to kupilo. W kazdym razie mam "pecha" do dobrych Hof'ow. Globali mam mase, ale to nie zmienia faktu, ze i tak teraz tylko okolo 20k by sprawilo, ze moze na zero wyjde (zakladajac ze bedzie w loocie itemek za drugie tyle)...

loozer hehehe , zajmij sie resellingiem hahaha

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 23:12 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wi_Dziu napisał(a):
PL napisał(a):

sam jesteÅ› loozer, a w dodatku pewnie onanista (wnioskujÄ™ po sposobie jakim budujesz swoje ego tu na forum swoim obrazkiem avka)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2008, 23:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
lol Wi_Dziu jaki awatar, kto to ? ...

a co do wypowiedzi kate25. W ***** ludzi wpłaciło i tylko 0.0001% miało takiego farta jak ty. TYLE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 00:56 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
ja wplacilem jak dotad 30 dolarow i nie sadze zeby mi sie zwrucilo szybko :/ . Gram 2 tygodnie prawie i wolno to tu idzie :/ . raz jest dobrze raz dupa i tak non stop . Zastanawiam sie jaki skill w miningu i sprzet trzeba miec zeby sie ten fach oplacal ...
Poza tym mam pecha troszku bo jak dotad 0 globali :/ . Przeczytalem juz wiele for i w kazdym podobne zeczy pisza o miningu . Ze jak wyskoczy percepcja to duze zloze w obrebie 250 metrow , geologia to ze zyla gdzies niedaleko , ze jak sie wruci po 24 godzinach w miejsce gdzie sie mialo niezle "zbiory" to tez bedizie spoko itak dalej i tak dalej ... czy komus to sie potwierdzio ?? ostatnio jak mi wyskoczyla percepcja to wyrzucilem prob za 30 pedow , co 40 metrow i jedyne co znalazlem to oleju za 1 ped :/ . wracam do miejsc gdzie mialem niezle runy i po 24 , 48 czy wiecej godzinach i nic nie ma tam ani w poblizu :/ . Porazka ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 01:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Kielon napisał(a):
ja wplacilem jak dotad 30 dolarow i nie sadze zeby mi sie zwrucilo szybko :/ . Gram 2 tygodnie prawie i wolno to tu idzie :/ . raz jest dobrze raz dupa i tak non stop . Zastanawiam sie jaki skill w miningu i sprzet trzeba miec zeby sie ten fach oplacal ...
Poza tym mam pecha troszku bo jak dotad 0 globali :/ . Przeczytalem juz wiele for i w kazdym podobne zeczy pisza o miningu . Ze jak wyskoczy percepcja to duze zloze w obrebie 250 metrow , geologia to ze zyla gdzies niedaleko , ze jak sie wruci po 24 godzinach w miejsce gdzie sie mialo niezle "zbiory" to tez bedizie spoko itak dalej i tak dalej ... czy komus to sie potwierdzio ?? ostatnio jak mi wyskoczyla percepcja to wyrzucilem prob za 30 pedow , co 40 metrow i jedyne co znalazlem to oleju za 1 ped :/ . wracam do miejsc gdzie mialem niezle runy i po 24 , 48 czy wiecej godzinach i nic nie ma tam ani w poblizu :/ . Porazka ...

te rozkminy o percepcji/geologii działały na starym systemie miningu (3 lata temu ? albo 4 ?) a obecnie nie wiem jak jest. Przynajmniej się dowiedziałeś już jednej ciekawostki 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 09:05 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
mi percepcja bardzo czesto skacze przed jak sie ma pojawic zielona kropa na radarze..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 09:59 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
[quote="Level"]lol Wi_Dziu jaki awatar, kto to ? ...

moja stara of kozzzz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 10:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HduchC napisał(a):
Wi_Dziu napisał(a):
PL napisał(a):

sam jesteÅ› loozer, a w dodatku pewnie onanista (wnioskujÄ™ po sposobie jakim budujesz swoje ego tu na forum swoim obrazkiem avka)

duchu przy czym ty to robisz? :) przy Thorafoidach?

http://entropedia.info/Info.aspx?chart=Mob&id=81

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 10:18 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wi_Dziu napisał(a):
Level napisał(a):
lol Wi_Dziu jaki awatar, kto to ? ...

moja stara of kozzzz

hoho no widzę że synek tak samo mądry jak mamuśka .... matka szmata a ty idiota.

nie wiesz debilu że na tym forum siedzą osoby o bardzo młodym wieku ? jak i osoby będące rodzicami które nie pochwalają tego typu ekspresji swej osobowości

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 10:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HduchC napisał(a):
nie wiesz debilu że na tym forum siedzą osoby o bardzo młodym wieku ? jak i osoby będące rodzicami które nie pochwalają tego typu ekspresji swej osobowości

wlasnie, mozna by kolege pod ten paragraf podciagnac

Cytuj:
2.14. W postach/podpisach/avatarach itp. nie można umieszczać treści pornograficznych, niezgodnych z prawem, obraźliwych lub mogących urazić w inny sposób. Nie podajemy też odnośników do tego typu stron.

a wracajac do skilli i miningu to z moich obserwacji jest tak, ze w znacznej wiekszosci przypadkow jak dostane Perception to sie ciesze, bo zaraz wyskakuje zloze, Surveying nie wiem, raz przypadkowo rzucilem sonde dokladnie w tym samym miejscu, pierwsza proba nic nie dala, a druga dala przyrost Survey (czyzby Survey zwiekszal sie niezaleznie od czegokolwiek? czy zaleznie od aktualnej milisekundy czasu atomowego :) a moze zaszly jakies zmiany w zlozach w okolicy), co do Geology to socfriend twierdzil, ze chodzil na mining w dwoch, jak dostawal Geology i nie trafial, to kumpel z lepszymi skillami tam trafial, ale do mnie to jakos nie przemawia, moze zloza sie napelniaja rzucanymi sondkami i po jakims czasie zloze jest gotowe do znalezienia, co do zloz w tym samym miejscu, to jedyna przeslanka, zeby tak sadzic jest znalezienie w odstepie 3 dni XI garcena dokladnie w tym samym miejscu, no moze z dokladnoscia jakichs 5 metrow

gdyby ktos mial jeszcze jakies w miare sprawdzone na sobie teorie dotyczace przyrostu skillow, polozenia zloz w podobnych miejscach (nie pytam, gdzie tylko ogolnie ;)) to chetnie poczytam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 10:52 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
duchu ty to już chyba naprawde kłębkiem nerwów jesteś, mając takie HP i majątek swój i rodziny w grze, w sumie niedziwie ci się, ale wyluzuj man bo kiedyś pęknie ci nie ta żyłka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 13:47 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Wi_Dziu, widze ze posiedziales troche w grze i woda sodowa uderzyla Ci do glowy... Nie zajmowalem sie resellingiem, nie zamierzam i predzej wplace drugie tyle niz mam sie tym zajac. Towar ktory wylootuje staram sie zawsze sprzedac (mam na mysli jakies TT smieci) polskim graczom w PA za TT. Poza tym jakbym mial ochote pozajmowac sie handlem, to napewno nie robilbym wego tutaj, tylko np na GPW. Gram w EU bo lubie...

Wracajac do tematu, jedna osoba napisala ciekawego posta (nie pamietam kto i gdzie ten post jest). chodzilo o to, ze rozne szukaczki i zestawy (szukaczka + amp) dawaly rozne zloza i niekoniecznie lepszy sprzet daje lepsze zloza itd. Dlatego lukgr , postaraj sie porobic rozne zestawy i poprobowac je. bedzie to wymagalo troche cierpliwosci i kasy (mozna troche oszczedzic kupujac z nizszym TT), ale mozliwe, ze uda Ci sie wstrzelic w zestwa pod Twojego avka. z drugiej strony rada kate25 jest dobra, ale dlatego, ze jak wplacisz kase, bedziesz mial na przemial, a co za tym idzie, wieksza szansa na trafienie (takie bledne kolo). tylko nie licz, ze uda Ci sie na tej grze zarobic, chyba ze bedziesz mial farta. jesli jednak chcialbys pozarabiac, zglos sie do resellera Wi_Dzia, on pewnie jest mocny w tym temacie...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 14:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
z tym dobraniem zestawu finder+amp to nie do konca wierze, bo nie ma tego jak sprawdzic, bycmoze ktos zmienil zestaw gornika i zaczelo isc od razu, czy po jakims czasie, ale to bycmoze wynikalo z wejscia w dobry okres dla tego avatara ;) wiadomo, mozna probowac, zeby sie nie nudzilo :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 15:28 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
no coz... ile osob, tyle teorii...
jesli chlopak nie zacznie eksperymentowac, to zostaje mu tylko skorzystac z tego

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 16:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
experymentuje jak najbardziej...
na razie ( mam nadzieje ze to nie byl fart ) obczajam dany obszar ..
wczoraj beka dzis 2 XII w sumie 54+ po tt ( ze 100 sondami i ampem 101 light )
dozbieram kaski i L jakas kupie + w.w ampa
pozyjemy zobaczymy..
dziekuje wszystkim za rade

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 18:36 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
co tak dokladnie daja skille i profesje ?? co daje mi np to ze mam 3000 skilla surveing a nie 300 ?? albo ze mam lvl 10 surveyor a nie lvl 1 (oczywiscie nie mam tyle ale ...) ?? jaka dokladnie jest roznica ? z tego co sie ostatnio przekonalem jest roznicaa miedzy zmaksowanym finderem a takim "swierzym" bo jak zmienilem to o polowe mniej znajduje :/ ... wiem ze drilling profesja albo skill daje ilosc wydobywanego zloza za kazdym razem ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 18:56 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
wiecej skila=lepsze maszynki=lepsze mineraly(czytaj lepszy %)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 19:06 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
czarnymk napisał(a):
wiecej skila=lepsze maszynki=lepsze mineraly(czytaj lepszy %)

nie do konca Mania :P
czesc rare enm, spadla na, mowiac kolokwialnie, ryj... ;P
za to niezle ceny trzymaja w miare popularne enm: typo, ali, ect... :P
moimi ulubionym enm sa solis i devils, a co ciekawe, z tik500 trudniej je znalezc, niz ze slabszym, w miejscach gdzie na luzie kopalem sobie devilsa ze slabszymi finderami, nagminnie teraz znajduje binary i nutsy, a sam wiesz ile sa warte, w porownaniu z devilsem ;P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2008, 19:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
czesc rare enm, spadla na, mowiac kolokwialnie, ryj... ;P
za to niezle ceny trzymaja w miare popularne enm: typo, ali, ect... :P
moimi ulubionym enm sa solis i devils, a co ciekawe, z tik500 trudniej je znalezc, niz ze slabszym, w miejscach gdzie na luzie kopalem sobie devilsa ze slabszymi finderami, nagminnie teraz znajduje binary i nutsy, a sam wiesz ile sa warte, w porownaniu z devilsem ;P

ja wiem ile sa warte, ale ze wzgledu na regulamin forum nie moge na glos powiedziec :D

na moim przykladzie:

- skille sa g... warte, lepiej mi sie szukalo jak mialem ich malo, no ale i tak ich nie sprzedam, to jakby sobie nerke wyciac ;)
- niewymaxowane findery nie byl gorsze, jakis tam ujemny wspolczynnik zloza, przy niewymaxowanym finderze do mnie nie przemawia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Gru 2008, 12:33 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
WESOLYCH SWIAT..;)

odswieze nie co temat i podziele sie moimi spostrzezeniami...

Image
Image
Image

tu na skraju bankructwa przelozylem resztki kasy na discipla...( kolo 100 surwa )
Image

Image
Image

i ponownie uratowal mnie z opresji..( konczenie discipla 600 surwa )
Image

Image
Image
Image

zdecydowanie uzywanie finderow L dalo lepszy rezultat
to samo dotyczy sie ampow.( nadal ze 101 kopie )
co do miejscowek...hmm niby sa a niby ich nie ma...raz cos sie tam wykopie innym razem same nrf.. :?
tak wiec moje zdanie jest takie....byc o odpowiedniej godzinie w odpowiednim miejscu...
robilem runy 3x 117 sond + a101 i zadnych wiekszych efektow nie bylo , a nawet gorzej
mysle ze dany finder rowniez ma znaczenie na jakim obszaze kopiemy....

zrobilem 1 run ciskajac na przemian raz tikiem300 raz 213 i na teoretycznie lepszym finderze mialem zdecydowanie mniej trafien...( oba wymaxowane )
jezeli ktos ma jakas teorie chetnie przeczytam..

aktualnie 2,6k skila

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2009, 23:31 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 120
Society: UPC - United People of Calypso
Nick w grze: Dawid root Balcer
To ja postaram siÄ™ wcisnac moje 3 grosze.
Ogolnie kopalem glownie enmatery z uwagi na to ze teren mam rozpracowany i wiem co gdzie i jak.
dotarlem do 51 lvlu w prof standings wiec w miare dobrze i sie poddalem. Powod hmm przy takich skillach i uzywaniu prawie najlepszych maszynek w grze mt2k juz nie ma takiej radosci z ambudantow. Ogolnie nie narzekam bo wlasnie sprzedalem wszystko i wyszlo 21k ped czystej kapuchy wiec ponad 20 w plus.
Ale wracajac do tematu z moich obserwacji:
- uzywanie L jak najbardziej ale mi tylko dobrze szlo na L-kach ktore nie byly wymaxowane ( czesto gesto bez globow ale za to z duzym plusem )
- nie uzywac ziplexa 500 lepiej dopakowac chipa i przejsc na mt1k taniej wychodzi na markupie sprzetu!!!
- nie upierac sie na dunkel !!! to juz nie te czasy w ktorych dalo sie na tym zaswiecic, przy ziplex 500 1 tinacz na 2k sond przy mt1k 1 tinacz na 1k sond
- pvp4 nie jest zle da sie sporo wyniesc z niego ale warunek trzeba miec w revivie 2 avatara i odnosic co 10 ped znaleziska bo chlopaki z konca planszy potrafia sciagnac :) i najlepiej biegac blisko mobow ktore max 3 strzalami potrafia zabic :) jak zobaczysz zielona krope i niby ucieka to juz sie przygotuj do teleportu bo w 90% przypadkow za chwile na lepku ci sie jakis uberek pojawi. Ostatnimi czasy sie wycwanili i biegaja parami jeden cie sciga i przy dobrym agility raczej cie nie zlapie ale za to drugi niestety sie w ciebie teleportuje wiec polecam mobki.
- latanie z ampami to trzeba miec farta jedyny sensowny dla mnie okazywal sie 101 a potrafilem sobie zrobic pare rund z 109 i efekty byly coniemniej smieszne. Ogolnie za duzy markup na ampach wyzszych niz sa tego enmatery warte.
- w enmatach zazwyczaj jest sporo mniej zloz. Zreszta matematyka mowi im wiecej prob tym wieksze szanse
- 2949 ped binary trzasnalem bez ampa na mt2k z lerning period
- obszar nie gra roli ale trzeba go trzepac 2-3 razy dziennie raz w plus raz w minus zaleznie po kim biegniemy :)
- NIE PATRZCIE NA GLOBY/HOFY ludzi takich jak rokan etc... ja dobrze wiem jaki przemial oni robia i wiekszosc z was na takie runy po prostu niestac!!!!!!!!! akraton jak wlatuje na cnd to lupie za ok 100k ped wiec nic dziwnego ze ma sporo globow hofow
- wiekszosc tych ludzi ktorzy sie czesto swieca wali na wysokich ampach ale to nie do konca daje im zawsze plus. Ryzykuja i albo straca albo w plus. Ja przy zabawie 109 potrafilem stracic ok 900 ped w chwile
- zapewne pare osob zwrocilo uwage na fakt ze sql-owi juz tak super nie leci pomijajac ostatni wyczyn na crafcie ale 105 unl chce sprzedac. A chlopak ja meczy na lewo i prawo caly dzien i efektow niema.
- skille hmm ciezki temat z jednej strony uwazam ze daja ciekawszy zwrot z drugiej jak zaczalem biegac z mt2k to skonczylo sie szczescie 2 ciekawsze strzaly a reszta to jakies smieszne rzeczy na otarcie lez. Ogolnie ja skille traktowalem raczej jak inwestycje gotowki ktorej nie idzie przerznac i tu ciekawa prawidlowosc: Pakowalem w siebie troszke tego i zauwarzylem ze jak cos ugram wiecej w plus i wszczepiam skill to nadal dobrze idzie jak nie inwestowalem w wszczepianie szlo kapke gorzej.
- w moim odczuciu soc wplywa na return ( zaraz mnie za to zjedza ale takie jest moje odczucie ) zupelnie inaczej zaczelo isc jak wskoczylem do UPC.
- terazniejszy test trwal 9 miechow co miesiac sukcesywnie 10 dolcow wplacane po wplacie zazwyczaj uraczyli jakims globem/hofem
- runy najmniejsze 300 sond w mniejszych runach ciezko bylo cokolwiek trafic.

z tego co juz wiem:
- moj avatar jest spalony na maxa dla ma i smiem powatpiewac ze sie kiedykolwiek jeszcze zaswiece na nim :P
i to jest zapewne powod dla ktorego nie moglem przekroczyc granicy 3k ped juz wczesniej mialem wyplate i to duza a jak teraz wyplace to juz w ogole mnie nie beda kochac :)
- rozmawialem w temacie wyplat z akratonem i jego trzymali chyba z 1,5 - 2 lat zanim zaczeli mu cos wiekszego dawac.
- NIE uwierze w to ze ta gra nie jest ustawiana.
- entropiatracker pokazuje rewelacyjne rzeczy typu koles 1 glob na tripudion young a w minie na 1 sondzie kladzie wierze na 15k takich rzeczy juz sie naogladalem sporo.
- zobaczymy co przyniesie VU10 ale w momencie jak sie zaczalem wyprzedawac to widzialem ze pare osob z uberkow tez zaczelo wiec sorki vinetou troszke ceny obnizylem skilla.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2009, 23:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
znamy sie i odnosnie enm, mam poglady podobne
ale balcer nie weidzialem, ze sie wyprzedales.... ;P
mt1k spoko, ale najlepiej idzie na nie wyskilownym tik 400, to taki moj wtret
zreszta sam wiesz ;P
co do finderow, z obserwacji nie tylko moich, ale tez np balcera wlasnie wynika, ze ciekawsze zloza pojawiaja sie czesciej na finderach majacych lp niz tych ktore maja maxa, zwlaszcza do mt1k i wyzszych, u mnie czestotliwosc binary, devilsa dramatycznie spadla, przy czyms wyzszym od tik400

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2009, 23:59 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 120
Society: UPC - United People of Calypso
Nick w grze: Dawid root Balcer
:P
fakt faktem tik 400 calkiem dobry ale chyba najlepiej mi szlo na mt1k
jesli chodzi o binary hmm ciekawa sprawa srednio na runa 150 ped sond wyciagalem 50 ped tt na mt2k czasami of course wiecej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2009, 00:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
no to moze inaczej, binary lecialo normalnie, devils siadl, wzrosla niestety czestotliwosc molekul..., ale to normalne podobno ;P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości

Panel
Skocz do: