Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2005, 20:00 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Bardzo proszę kogoś o stworzenie manuala do robienia depozytów w PE a zwłaszcza pod kontem płacenia kartą (Ekarta) mBanku, sporo osób nowych w grze mnie o to pytało i pyta a ja mam z tym zerowe doświadczenie (nie robiłem nigdy depozytu) i się nie wypowiem a tak na marginesie - myślę że opracowanie tego tematu się przyda.
Z góry dziękuję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2005, 21:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Zaczne od zwykłych kart.

Po pierwsze karta musi być na nas ;) i być zgodna z danymi podanymi przy zakładaniu avatara.

Karta musi posiadać kod CVV czyli dodatkowe 3 cyfry umieszczone zaraz po numerze karty na jej odwrocie (tam, gdzie składamy wzór podpisu)

Kartę należy zarejestrować co dokunujemy na stronie głównej www.project-entropia.com po zalogowaniu się.

Pierwszą wpłatę możemy dokonać w ograniczonej kwocie (10-20 USD) jednak nie mniej niż 10. Piszę 10-20 USD bo słyszałem o limicie 10USD a ja mam 20.

Z wyciągiem przyjdzie nam numer rejestracyjny za pomącą którego możemy "zaaktywizować" naszą kartę poprzez strone główną gry. Jeżeli aktywujemy kartę to będziemy mogli wpłacać do gry dowolną kwotę (limitowaną przez kartę) również w grze. Jeżeli nie aktywujemy karty to mamy początkowy limit wpłaty (10-20USD) jako limit miesięcznych wpłat.

I to tyle ... nie mam pojęcia o wpłacaniu przez ekartę - nie mam takiej.

Może później rozwine temat.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2005, 22:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Z ekarta jest tak samo bo to zwykla karta :)
Nalezy tylko pamietac aby ja wczesniej doladowac.

Ja mialem problem z wplata 20$ ale 10$ sie udalo - wiec polecam
na poczatek 10$ i oczywiscie poprzez podana wyzej strone.

Szczegolow nie pamietam (ostatnio w styczniu wplacalem)
ale naprawde nie jest to skomplikowane.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2005, 22:38 
A ja mam inne pytanie. Ktora z opcji oferowanych przez mbank to ekarta?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 00:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 119
Nick w grze: Misiek Misior Misiorny
To delfin .... taka przezroczysta karta .....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 13:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Ischyrion napisał(a):
A ja mam inne pytanie. Ktora z opcji oferowanych przez mbank to ekarta?

Standardowe e-konto :) Własnie sobie takie zakładam hehe ale bynajmniej nie do wpłat do PE ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 13:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

E-konto mBanku nie zawiera std e-karty ... to dodatkowy produkt, który można kupić ... chodzi o kartę ala prepaid, którą najpierw napełniasz a potem dokonujesz płatności w internecie i tylko tam. Standardowo e-konto jest wyposażone w kartę visa electron, która również posiada kod CVV (nadaje się do PE) i nadaję się do dokonywania wypłat w bankomatach (szczególnie euronet - bez prowizji) i do płatności w sklepach... to jest karta debetowa.

Pozdrawiam,

PioHaw

P.S.

Korzystam z mBanku ale nie z e-karty

PH

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 13:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
PioHaw napisał(a):
E-konto mBanku nie zawiera std e-karty ... to dodatkowy produkt, który można kupić ...

Hmm no tak rzeczywiscie.. tak to jest tam pomieszane ze myslalem ze dodaja ja za darmo automatycznie, ale racja.. kosztuje 25 zl i nadaje sie tylko do platnosci w internecie (ale z PE tez chyba powinno działać). Głownie chodzi tutaj o bezpieczenstwo (Ci co sie boją ze stracą cała gotowke z konta bo ktos ukradnie ich dane o karice), a na e-karcie wplacasz np. 100zl i tylko tymi pieniedzmi dysponujesz podczas zakupow. To tak jakby druga karta (tylko ze wirtualna :)) Zreszta e-karta nie jest az tak bardzo potrzebna (chyba ze ktos sie obawia), mozna placic ze zwyklej visy.

edit: przeczytalem jeszcze raz tego posta i ostatnie zdanie nie mialo sensu.. zjadlem "nie", juz poprawione :)

Ostatnio edytowany przez Posse, 08 Wrz 2005, 16:14, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 17:57 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ja mam takową eKartę "Delfinka" i działa bezproblemowo. Z konta zasila się kartę max do 400 zł. Potem smiało można dokonywać zakupów przez intenet. W przypadku PE to zwsze zasilić kartę o pare złoty więcej niż chce się wpłacić(chodzi o aktualny kurs $ w chwili operacji).

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2005, 16:59 
mam pytano ja już kupiłem pedy od graczy ale kiedyś sam chce wpłacić mam karte maestro i takie głupie pytanko czy musze mieć na koncie euro bądz dolary czy mogą być złotówki i przy wpłacaniu według waluty mi pobierze?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Wrz 2005, 18:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Zlotowki pobierze wg aktualnego kursu danego banku+ewentualna prowizja.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 20:12 
Witam mam pytanie ? Chciał bym włacic kase kartą maestro czy ktos prubowal jesli tak to prosil bym o pomoc krok po kroku jak to zrobic

Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 20:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jesli jest to karta umozliwiajaca platnosci w internecie - nie powinno byc problemow.
Co do reszty - czytaj u gory.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 22:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
CordasPL napisał(a):
Witam mam pytanie ? Chciał bym włacic kase kartą maestro czy ktos prubowal jesli tak to prosil bym o pomoc krok po kroku jak to zrobic

Musisz posiadać do tego celu tzw kartę wypukłą, czyli kartę kredytową. Maestro to karta płatnicza (płaska). Zawsze mozesz przejechac palcem po karcie jak nie masz pewnosci.

Dam jednak przyklady kart kredytowych(CC) i płatniczych (PC)
Visa- Visa Classic i Visa Concerto - (CC) // Visa electron (PC)
MasterCard - (CC) // Maestro (PC)

To dwie konkurencyjne firmy prowadzÄ…ce sprzedaz i oblsuge kart. (jest tych firm wiecej - ale nie bede wymienial wszystkich)

Kartami płatniczymi NIE da się wpłacać do PE.
DA siÄ™ tylko kredytowymi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Wrz 2005, 05:11 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
Witam

Xrecon napisał:
"Ja mam takową eKartę "Delfinka" i działa bezproblemowo."

Ja też mam taką kartę tzn "Delfinka" i za cholere nie mogłem nią wpłacic, wywalał błąd jakiś :?:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Wrz 2005, 11:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
de`Beliar napisał(a):
CordasPL napisał(a):

Musisz posiadać do tego celu tzw kartę wypukłą, czyli kartę kredytową. Maestro to karta płatnicza (płaska). Zawsze mozesz przejechac palcem po karcie jak nie masz pewnosci.

Dam jednak przyklady kart kredytowych(CC) i płatniczych (PC)
Visa- Visa Classic i Visa Concerto - (CC) // Visa electron (PC)
MasterCard - (CC) // Maestro (PC)

To dwie konkurencyjne firmy prowadzÄ…ce sprzedaz i oblsuge kart. (jest tych firm wiecej - ale nie bede wymienial wszystkich)

Kartami płatniczymi NIE da się wpłacać do PE.
DA siÄ™ tylko kredytowymi.

Beliar - piszesz bzdury delikatnie mowiac i wprowadzasz w blad.
Juz minely czasy, ze tylko karty wypukle lub kredytowe mogly sluzyc do platnosci online.

Wiekszosc zwyklych plaskich debetowych Visa Electron lub Maestro ma juz
kod cvv i mozna nimi placic czy to w PE czy gdziekolwiek indziej w sieci.
Kod CVV to 3 cyfry podawane naogol na odwrocie karty - zaraz za jej numerem.
Jesli karta ma ten kod - mozna nia placic w necie - bez wgledu czy sobie palcem po czyms pojezdzisz ;)
Oczywiscie wszystko zalezy od banku wystawiajacego karte.

Martin: z mBanku musisz miec eKarte - nie zwyklego delfinka.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 16 Wrz 2005, 14:25 
dzięki chłopaki za odpowiedz

PostWysÅ‚any: 16 Wrz 2005, 14:35 
To moze ja sie wypowiem w kwesti e-Karty w mBanku

W PE dziala zawsze, pod waronkiem ze:
1.Zostala aktywowana (mozliwosc aktywacji tylko przez mLinie)
2.Podales prawidlowy kod CVV (otrzymuje sie go zazwyczaj drugim listem) - 3 cyfry
3.Zaladujesz karte wchodzac na rachunek e-konto -> eKarty -> załaduj (proponuje dac 1 PLN wiecej na kazde 10 USD)
4.Wplacasz kwote wieksza niz 10 USD (minium ustawione przez Mind Ark)

Po stronie PE
UWAGA na poczatku maksymalna kwota wplaty jest 30 USD, jezeli chcesz wplacic wiecej musisz aktywowac karte tzn.... w historii rachunku eKonto po kilku dniach pojawi sie zaksiegowana operacja eKarta znajduje sie tam cos takiego jak AUTH=xxxxxxx w tytule operacji

To te 8 cyfr po auth trzeba podac na stronie PE aktywujac karte aby mozliwa byla wieksza kwota wplat.

I mała poprawka - Limit eKarty to 2000 PLN a nie 400 (wiec okolo 500 USD) limit moze byc zwiekszony na krotki okres, nalezy zadzwonic na mLinie zeby to zrobic.

Nie wiem jaki jest maksymalne zwiekszenie limitu oraz czy jest to dodatkowo platne.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 15:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
Beliar - piszesz bzdury delikatnie mowiac i wprowadzasz w blad.
Juz minely czasy, ze tylko karty wypukle lub kredytowe mogly sluzyc do platnosci online.

Jezeli nawet to niechcacy. Jednak ja swoja kartÄ… Maestro (bank PKO SA) nie moglem dokonac zadnego depozytu w PE. Nie mowie ze kartami platniczymi nie mozna placic online. (przeczytaj uwaznie mojego posta). Ja pisalem o kartach ktorymi mozna wplacac do PE bo o tym byla mowa. Jezeli komus sie udalo wplacic karta platnicza do PE to tylko pogratulowac jego wyboru dot banku jego.

pozdrawiam

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 16:41 
-ciach-nie mam żadnych z tyłu karty cyferek -ciach- karta :?

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 17:42 ]
co za -ciach- takie karyt wymyślili powinny wszystkie nadawać się do płacenia online

//autocenzura nie zadziałała - zadziałał automoderator :wink:

PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 20:28 
Zasada jest prosta: Karta musi byc wypokla zeby mozna nia bylo placic inaczje niz przez przeciagniecie paska magentycznego przez czytnik.

Poprostu karty plaskie sa prostrze do zabezpieczenia i tansze w obsludze dlatego moze miec taka kazdy (generalnie chodzi o karty tzw. DEBETOWE chociaz zdazaja sie tez plaskie karty kredytowe).

Karty wypokle, sa kosztowne w obsludze i zabezpieczeniu, dają wieksze mozliwosci ale tez wymagaja od posiadacza wiekszych opłat/zdolnosci kredytowej.

eKarta mBanku nie wymaga wysokich zabezpieczen pozniewaz gotowke na niej lokujesz tylko gdy dokonuijesz tranzakcji. Na karcie kredytowej pieniadze sa przez caly czas :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 21:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
pelek napisał(a):
Zasada jest prosta: Karta musi byc wypokla zeby mozna nia bylo placic inaczje niz przez przeciagniecie paska magentycznego przez czytnik.

Powiedzmy, ze to nam daje 100% pewnosc zadzialania karty w necie.
Placac w necie - nie ma znaczenia czy ona jest wypukla - przeciez tego sie przez net nie sprawdza. Sprawdza sie 3 cyfrowy kod cvv.
Karty wypukle to przezytek z czasow kiedy uzywane byly "żelaska" do zczytywania lub raczej odbijania karty na papier :)
Ale nie znaczy to, ze inne sie nie nadaja - wiekszosc bankow wydaje juz zwykle plaskie karty debetowe z takimi mozliwosciami.
Zreszta nie bede sie powtarzal :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 22:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Drogi adminie :)

Dobrze, że coś o powtarzaniu sie wspomnialeś. Kolega pytał o sprawe dot. wpłacania kasy do gry PE, a nie o operacjach internetowych. Prosze nie łączyć tych dwóch spraw w jedno, gdyż PE ma swoje reguły i prawa a np jakis tam sklep internetowy "...." ma swoje.

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Wrz 2005, 22:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czas płynie, postep idzie do przodu, nieprzystosowani zostają w tyle :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2005, 00:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
de`Beliar napisał(a):
Kolega pytał o sprawe dot. wpłacania kasy do gry PE, a nie o operacjach internetowych. Prosze nie łączyć tych dwóch spraw w jedno, gdyż PE ma swoje reguły i prawa a np jakis tam sklep internetowy "...." ma swoje.

Drogi De'b...,

Wplaty do PE obsluguja te same firmy/systemy autoryzacyjne zaakceptowane przez Visa, Mastercard itd co do "jakis tam sklepow". Mindark ani PE nie ma tu nic do rzeczy. To jest po prostu system platniczy a nie "reguly i prawa PE".

Jesli masz problem z wplata "plaska karta" z kodem cvv - uklony dla twojego banku.
Ja przetestowalem 2 rozne plaskie karty, 2 roznych bankow i nie mialem problemow.
Moze dla tego, ze sobie polaczylem te sprawy ? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2005, 14:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Panie de'... Ati ma rację (Coov zresztą też ;) ) wszystkie karty z kodem CVV nadają się do płacenia w necie w tym do wpłacania do PE (może być płaska, wypukła czy nawet kulista - jak ktoś taką wypuści). Jeżeli zdaży się przypadek, że nie, to trzeba zgłosić się do banku, który wydał takową kartę aby wyjaśnił dlaczego jesteś traktowany jako ułomny klient.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2005, 17:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Martin Drake napisał(a):
Witam

Xrecon napisał:
"Ja mam takową eKartę "Delfinka" i działa bezproblemowo."

Ja też mam taką kartę tzn "Delfinka" i za cholere nie mogłem nią wpłacic, wywalał błąd jakiś :?:

Może bliżej opisz ów błąd.
A przyczyn może być kilka. Sprawdź w clientloaderze czy dane twojej kary się zgadzają z tymi jakie tam zamiesciłeś. I zmień je. Jest tam mozliwość wpłacania kilkoma kartami naraz więc nie powinieneś mieć problemu.
Pamietaj że 1 tranzakcje musisz zrobić na 10$ i po kilku dniach w wyciagu mBank pokaże się taki numerek,kod. Zresztą zajarzysz o co chodzi. Potem ten numer musisz zamieścić w cliencie i aktywować karte.No i sprawdz ważność karty ponieważ mBank daje ważność tylko na rok czasu. Mi właśnie przesłali nową i za jakiś czas będę ją aktywował i postaram ci się opisać bliżej krok po kroku jeżeli bedziesz miał dalej problemy.

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2005, 19:36 
PioHaw napisał(a):
(...) Standardowo e-konto jest wyposażone w kartę visa electron, która również posiada kod CVV (nadaje się do PE) i nadaję się do dokonywania wypłat w bankomatach (szczególnie euronet - bez prowizji) i do płatności w sklepach... to jest karta debetowa. (...)

Ja mam VisaElectron z PKO BP i i nie mogę przelać nic do PE. Czy to wina tego że to karta debetowa? Czy może dlatego że walutą transakcji jest USD?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2005, 19:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Waluta nie ma nic do rzeczy - raczej taki urok karty (aczkolwiek tej konkretnie nie sprawdzalem).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2005, 20:03 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
Witam

Troche późno zauważyłem co napisałes xrecon :oops:
Błąd jest następujący: Your credit card deposit could not be committed.
Reason:The request could not be authorized
Wszystkie dane są ok a karta ma ważnośc 06.2008 (przynajmniej tak jest napisane na karcie)
Kasa tez tam jest na 100% bo z niej korzystam na codzień

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2005, 20:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
A to jest napewno eKarta czy zwykly "Delfinek" dodawany do konta za darmo ?
Z mbanku testowalem tylko eKarte - i dziala bez problemowo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2005, 10:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 121
Society: Red Legion Cadet
Nick w grze: Ranger's
Karta Maestro Banku PKO S.A. niestety nie ma Kodu CVV w każdym razie nie widzę go ani z przodu karty ani tam gdzie umieszcza się podpis autoryzujący. innym słowem Bank zmusz do zakupu Karty Visa Classic. :cry:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2005, 12:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mam karte VC tego banku i owszem mozna wplacac do PE bez problemow - ale zawsze bank pobiera 1% prowizji od transakcji. Do tego roczny koszt karty chyba 20,- - nie oplaca sie.

W przypadku pkobp jest cos takiego jak inteligo (konto internetowe) i karta do niego umozliwiala kiedys platnosci online. Wiec mysle, ze powinna dzialac i dzis. (ale pewien nie jestem gdyz nie posiadam).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2005, 18:09 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Martin Drake napisał(a):
Witam

Troche późno zauważyłem co napisałes xrecon :oops:
Błąd jest następujący: Your credit card deposit could not be committed.
Reason:The request could not be authorized
Wszystkie dane są ok a karta ma ważnośc 06.2008 (przynajmniej tak jest napisane na karcie)
Kasa tez tam jest na 100% bo z niej korzystam na codzień

Pozdrawiam

Standardowy "Delfin", który jest dawany za darmo do eKonta i izzyKonta w mBanku, nie umożliwia tranzakcji w internecie, chociaż ma kod CVV. Przynajmniej tak wynika z tej tabelki:
http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/roznice.html

dopiero eKarta mBanku, jest kartÄ… do przeprowadzania tranzakcji w internecie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 10:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Ja tam nie wiem po co brać jakieś dziwne karty z innych banków ,moim zdaniem mBank jest najleprzy ,bez opłat i innych pierdół które towarzyszą innym bankom ,ja mam ekonto i ekartę i jest luzik ,niemam żadnych problemów z przelewami :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2006, 00:29 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 90
Nick w grze: Blysk
Napisaliście, że karta musi być na takie same dane jak w profilu przy tworzeniu kona do PE wpisałem... Tylko ja mam pewien problem i chciałem się czegoś dowiedzieć. Mianowicie w moim nazwisku są litery Ę oraz Ś... tych liter nie mogłem wpisać przy zakladaniu konta do PE :/ a kartę jakbym miał to ją mamm na nazwisko z polskimi fontami :) Więc czy była by możliwość wtedy wpłacania/wypłacania pedów na normalną walutę?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2006, 07:16 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...."...karte z fontami..." wyrob sobie karte w banku , ktory obligatoryjnie nie uznaje polskich znakow , bo zawsze bedziesz mial klopoty z placeniem online czy tez w innym kraju taka karta. Ja tez mam polskie znaki w nazwisku ale...karte ( visa z bph) mam w pisowni "angielskiej" i nie mam zadnych problemow z platnosciami he he.
Reasumujac , cartholder name ,musi byc taki sam jak masz wytloczony na karcie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2006, 09:06 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
ja w nazwisku mam "ń" i to nie koliduje, w profilu PE mamznaczek śmeiszny zamiast "ń" i to samo przy karcie Visa/EkarcieMBanku - wszystko działa świetnie i bez problemów

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 11:23 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Ja w mBanku przez ostatnie dwa miesiące nie musiałem podawać CCV, jak tylko miałem zł na eKarcie, to od razu wpłacało mi na PE. W marcu już pyta o kod.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 18:10 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Dodo
próbowałem wpłacić te początkowe !) USD ale podczas transakcji wyświetla mi bład:
Reason:0 - Rejected by acquirer .... i nic dalej :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 20:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Twoje centrum auytoryzacji odrzuca tÄ… transakcje.
Podajesz poprawnie wszystkei dane(kod CVV) i napewno możesz tą kartą dokonywać
płatności w internecie ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Mar 2006, 21:34 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Dodo
jest to karta visa electron z banku PKO SA i tak podaje dobry kod CVV i nic :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Mar 2006, 00:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Dodotek napisał(a):
jest to karta visa electron z banku PKO SA

Więc obawiam się, że pomimo kodu CVV (który teoretycznie powinien pozwalać na tego typu tranzakcje)
zwykły elektron z PKO SA nie pozwala na płatności w PE.

Napewno nie będziesz miał problemu z płatnością każda kartą Visa Classic (embossowa - wypukłe napisy),
Mastercard (nie maestro) lub dedytkowaną kartą do płatności internetowych np eKarta mBanku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2006, 20:17 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Cóż, inwestycja w PE moze być korzystna, biorąc pod uwagę ceny i słabe zazwyczaj loot'y...

Ostatnio edytowany przez Nuadu, 12 Kwi 2006, 12:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2006, 20:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Prrr - spokojnie :)
Kartę musisz aktywować w PE najpierw.
Pierwsza wpłatę dokonujesz z client loadera lub ze stron PE po zalogowaniu się.
Najpierw wybierasz "My cards" i wpisujesz dane karty.
Później w "transfers" wybierasz wpłate kartą, wpisujesz kwotę (10$), klikasz deposit.
Następnie wybierasz kartę i ponownie deposit.
Wtedy zostaniesz zapytany o kod CVV i potwierdzenie.

Kiedy dokonasz takiej płatności na wyciągu z banku bedziesz miał 8 cyfrowy kod
służący do aktywacji karty w PE i dokonywania większych wpłat.
Wtedy już można to robic w grze (ikonka "D" - nie wiem o jakim terminalu piszesz).

Właściwie odpowiedzi na te pytania podał juz PioHaw na samym początku tego tematu...

Co do offtopica - mBank nie pobiera żadnej prowizji od obrotu (transakcji) eKartą.
Świeżutka jeszcze wpłata opisana jest tu .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Mar 2006, 20:55 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
No rzeczywiście, z terminalem mi się pomerdało... Ikonka D interfejsu. Chociaż nie dam sobie głowy uciąć, czy nie widziałem jakiegos terminalu do wpłat, ale sprawdzę dopiero, jak wróci mi normalny transfer neo i będę mógł zalogowac się na PE. Klnę na czym swiat stoi, bo niepotrzebnie sciągałem aktualizację na dwa kompy i gdyby nie to miałbym normalne połączenie... :(
Dzięki za informację, że najpierw trzeba przez stronę PE. Spróbuję zaraz.
Bardzo przydatne forum. I trzeba przyznać, że bardzo aktywni uczestnicy :D
Pozdrawiam wszystkich i dzieki za pomoc!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Maj 2006, 22:06 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
mam pytanie, czy jeśli mam inne imie w avatarze niż w rzeczywistości to będa problemy z rejestracją karty? przy rejestracji konta PE wpisałem prawdziwe dane ale w grze nie. Jeśli muszą sie te dane wszędzie zgadzać to czy można zmienić je w grze?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2006, 06:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
3vr napisał(a):
czy jeśli mam inne imie w avatarze niż w rzeczywistości to będa problemy z rejestracją karty?

Jeśli masz na myśli tą 3 członową nazwę samego avatarka którą się wpisuje
przy tworzeniu postaci w grze - to nie. Ona może
(i powinna) być inna niż twoje prawdziwe imię i nazwisko.
Prawdziwe dane wpisujemy tylko w formularzu zakładania konta na stronach www.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2006, 08:09 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
hmm tak czytam czytam i w sumie nic nie wiem :P ;)
jeśli ktoś szuka konta typu mbank za które nie trzeba płacić i z ekartą to polecam bank zachodni ltóry teraz wraz z allegro udostępnił mozliwość załozenia bezpłatnego konta z allekartą która umożliwia płatności elektroniczne a nie trzeba za nia w sumie nic placic :)
wiecej info na stronie allegro i bzwbk.

a ktoÅ› wie co i jak z tÄ… karta z PE czy to sie jakies konto zagraniczne dostaje jakie sa oplaty prowizje itp?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Cze 2006, 11:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
hoek napisał(a):
a ktoÅ› wie co i jak z tÄ… karta z PE czy to sie jakies konto zagraniczne dostaje jakie sa oplaty prowizje itp?

Konto to twoje konto w Entropii. Reszta była już tu.
Wystarczy poszukać...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2006, 13:04 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
eKarta w mBanku wystawiana jest na okres roku i po jego upływie otrzymuje się do starego numeru eKarty nowe CCV. Ja zrobiłem ten błąd, że skasowałem kartę i zarejestrowałem na nowo, tylko, że nie mogłem już wprowadzić nowego CCV i d... blada. Dlatego proponuję w przypadkach jak mój, przy ewentualnych wpłatach po zmianie terminu ważności karty wprowadzać nowe CCV. Jeżeli sprawdzane jest CCV tylko w banku, to OK, a jeżeli i w PE, to przerypane. Pozdrawiam :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2006, 13:37 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Max napisał(a):
eKarta w mBanku wystawiana jest na okres roku i po jego upływie otrzymuje się do starego numeru eKarty nowe CCV. Ja zrobiłem ten błąd, że skasowałem kartę i zarejestrowałem na nowo, tylko, że nie mogłem już wprowadzić nowego CCV i d... blada. Dlatego proponuję w przypadkach jak mój, przy ewentualnych wpłatach po zmianie terminu ważności karty wprowadzać nowe CCV. Jeżeli sprawdzane jest CCV tylko w banku, to OK, a jeżeli i w PE, to przerypane. Pozdrawiam :)

Nie zrobiłeś błędu. Poprostu dopisaleś nowy cvv do starej karty, a wyraźnie na niej jest napisany termin ważności. Myślę że od niedawna masz "Delfinka". Bank przysłał ci w zabezpieczonej kopercie kod PIN, niebawem powinna dojść do ciebie nowa karta.
Ja tak czynię od 3 lat i nie mam z tym problemu. Usuwam dane starych kart z clienta i tyle, aczkolwiek nie trzeba tego tego robić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sie 2006, 14:17 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Bank przysłał mi w zabezpieczonej kopercie kod PIN oraz nową kartę. Tylko ta karta ma taki sam numer jak poprzednia, a kod jest nowy. Usunięcie danych starej z klienta nic nie dało. ;(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2006, 16:09 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 247
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Adrelina Tasior`ek Unknown
Przeciez numer karty to nie wszystko. W komplecie jest tez data waznosci. Calosc danych sklada sie na identyfikacje karty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2006, 11:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: DARKSIDE Renegades
Nick w grze: Widziu Widzioslaw DarkSide
najlepiej kupować od zomków z forum Taniej i bezproblemowo yo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2006, 12:15 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ojejku :)
Oczywiście otrzymałem nową kartę (numer taki sam jak poprzedniej, już nie ważnej), nowe CCV i nową datę ważności. W Cliencie skasowałem nową kartę i wprowadziłem nowe dane, tylko, że system nie poprosił mnie o CCV, jak to zwykle zresztą bywa. Przy próbie transferu nie pasował ani stary CCV, ani nowy ;(. Skasowałem ponownie w kliencie obecną kartę i ponownie z drugiego komputera z zainstalowaną także grą wprowadziłem dane nowej karty i już zostałem poproszony o podanie CCV i pierwszy transfer na 10$ poszedł bez trudu :).
Myślę, że na dysku w jakimś pliku jest zapisany numer kartry i nie można wprowadzić nowej karty, z numerem, który był już podany.
I to by było na tyle (cbdo).
Pozdrawiam Marek

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2006, 00:02 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
a cy tylko karty wchodzÄ… w gre a paypall czy egold nie????

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2006, 08:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
kiroszima napisał(a):
a cy tylko karty wchodzÄ… w gre a paypall czy egold nie????

Możliwe płatności masz tu: https://account.entropiauniverse.com/pe ... /5152.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2007, 23:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
A mam takie pytanie. Czy mozna wplacic kase wirtulana? bawie sie w stormpay i jestem ciekawy czy mozna ta kase przelac do PE bez jakiejkolwiek karty?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 08:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Sorki, że w poradniku zadaję to pytanie ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu bo jest to informacja która również powinna się tu znaleźć. Cały czas myślałem że pedy przelicza się w stosunku 10 ped = 1 dolar. Wczoraj wpłaciłem 10 dolarów i dostałem 96,5 peda. Mam przez to rozumieć że firma pobiera jakąś prowizje od wpłat? Konwersją waluty zajmuje się przecież bank a nie MA.

Ps. Na oficjalnej stronie znalazłem tylko info o prowizji przy wypłacie gotówki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 09:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Te 4,5% to prowizja banku obsługującego transakcję.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 10:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Czyli jednak firma robi nas w konia. Zapłaciłem prowizję w moim banku i jeszcze w jakimś o którym nic nie wiem. Jakby tego było mało to przy wypłacie też jest prowizja... Naprawdę mnie to zdenerwowało bo grając na zakładach bukmacherskich nigdy ani grosza prowizji nie zapłaciłem ale widać taka firma. Zabiera kasę przy wpłacie, zabiera w grze a jeśli się przypadkiem komuś uda zarobić to i tak mu zabierze jak bedzie wypłacał... szkoda gadać...

Ps. Może ktoś wie czy ta prowizja zawsze wynosi 4,5% czy jest też może jest to stała opłata a akurat w moim przypadku wyszło tyle procent?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 10:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dawid19791 napisał(a):
Czyli jednak firma robi nas w konia.

Jeśli już to bank a nie MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 11:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
CvX napisał(a):
Jeśli już to bank a nie MA.

Jesteś chyba u nich na etacie skoro tak piszesz ;) To MA decyduje o tym z kim i na jakich warunkach współpracuje. Zapłaciłem 2% w swoim banku i 3,5% w jakimś innym a na dokładkę jak mi się poszczęści to jeszcze zapłacę 1,5% u nich plus 2% u siebie w banku przy wypłacie...

Ostatnio edytowany przez Dawid19791, 12 Lip 2007, 11:20, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 11:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dawid19791 napisał(a):
Jesteś chyba u nich na etacie skoro tak piszesz ;) To MA decyduje o tym z kim i na jakich warunkach współpracuje. Zapłaciłem 2% w swoim banku i 4,5% w jakimś innym a na dokładkę jak mi się poszczęści to jeszcze zapłacę 1,5% u nich plus 2% u siebie w banku przy wypłacie...

MindArk wielokrotnie wyjaśniało (na EP i EF) że nie pobiera żadnych prowizji przy wpłatach. Różnica między przelicznikiem 10:1 a faktyczną ilością pedów po wpłaceniu wynika wyłącznie z opłat pobieranych przez pośrednika - bank lub właściciela okreslonego systemu płatności, np. uKash.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2007, 12:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Ale ja wcale nie powiedziałem że jest inaczej. Powiedziałem jedynie że firmy które dbają o klientów zawierają z bankami takie umowy że prowizji niema.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sie 2007, 14:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
Witam,

Mam taki problem...mieszkam w UK i posiadam kartę Visa ale, nie Electron i chciałem wpłacić 5 funtów mniej więcej 10 $ i nie chce mi za akceptować na oficjalnej stronie PE jest napisane ze karta nie jest aktywna ale żeby aktywować kartę muszę dokonać wpłaty wysokości 10 $, niestety dostaje odmowę transakcji i nie wiem gdzie popełniam błąd jeżeli możecie pomóżcie mi dzięki z góry !!!

Pozdrawiam !

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sie 2007, 16:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
O ile pamietam to tzreba najpierw zarejestrowac karte w sekcji - my cards :)
A sam proces aktywacji powoduje, ze mozesz wplacic wieksza kwote jednorazowo i przeprowdzisz ja po wpisaniu sekwecji liczb zwiazanych z ta transakcja, ktore dostaniesz w wyciagu bankowym
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sie 2007, 16:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Po pierwsze napisalem juz PMa w sprawie UKASH...moze to Cie bardziej zainteresuje :)
Za L10 dosteniesz 196 pedow...wiec za 5 polowe mniej (teoretycznie)
Po drugie czy jest to karta kredytowa? Bo nie wiem jak z debetowymi, czy tez moze byc. Ja mialem zarejestrowana kredytowke i bylo oki. Byla to Visa wiec jesli masz taka nie powinno byc problemu.

Hmm...to jednak chyba musi byc kredytowa...:

"Register a new card
In order to use your credit card to make deposits into your Entropia Universe account, you must first register your credit card. Register your card by filling out this form:"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2007, 13:22 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2006
Mam mały problem ostanio z depozytem do UE, napisałem do supportu że nie moge dokonać przelewu i oto jak mi odpowiedzieli:

Hi,

For some participants it has been possible to deposit with debit cards, but for other participants it has not. This is most likely related with different card providers' /banks' regulations.

You can of course try to deposit with your debit card. However, if it does not work, our only advice is to ask your bank if your card is valid for online purchases in USD or whether your card has a monthly limit.

Regards,
Entropia Support

Wie ktoś o co może chodzić ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2007, 14:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
W skrócie:
"Niektóre karty debetowe zezwalają na płatności internetowe - inne nie.
Należy zapytać swój bank czy dana karta nadaje sie do takich płatności w dolarach
i czy nie został np przekroczony limit, czy są dostępne środki".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2008, 17:02 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 139
Witam wszystkich.

Jezeli dokonam karta pierwszy depozyt 10$ to jak szybko kasa zostanie zamieniona na pedy czyli jak szybko bedzie dostepna w grze?

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2008, 17:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
prawie natychmiast
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2008, 18:36 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Przy pierwszej wpłacie kartą 10$, o ile wszystko poszło dobrze (środki na karcie i prawidłowy CCV) Pedy pojawiają się natychmiast :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2008, 20:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ni uja mój ang jest za słaby :/ gubie sie w tych okienkach na stronie EU.... Nie moze ktos dac screenów co gdzie nalezy wpisac? Poradnik taki ze ni uja tu nie ma dla laików.
Nigdy nie wpłacalem, ale moze 10$ da dodatkowego lucka wiec warto.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2008, 21:11 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 98
no nie wierze ludzie zaczynają stadami wplacać legalne PED'y
oby tak dalej wiecej wiecej MA sie ucieszy i moze loot sie zwieksze <haha>

,klikasz pierwszy kwadrat od góry po lewej stronie napisów
powinien sie podswietlic na czerwono,

naciszkassz 'next'

wybierasz karet którą wczesniej zapisałes do swojego konta na stronie głównej entrpiauniverse.com, wpisujesz kwote 10$ < podajesz kod CCV ostatnie 3 cyfry na rewersie karty > klikasz accept'uj i powinno działac
pedy pojawiaja sie na liczniku avarta, <o ile była wystarczajaca kwota na karcie w PLN-ach>
ach i jeszcze jesdno ilośc ped bedzie pomniejszona o fee jakies 3,5%

to chyba tyle robiłem to dawno ale jakos tak to wygladalo,,,

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lut 2008, 18:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
Chciałem dziś zrobic depozyt na stronie EU i pokazała się taka informacja

An internal error has occurred.If you keep getting this error, please contact
the Support Department via Support/My Support for the most speedy response, or
send an email to entropia_support@mindark.com

a ponieważ angielski nie jest moją najmocniejszą stroną to może ktoś wie
na czym polega problem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lut 2008, 19:24 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
Krzysztof napisał(a):
An internal error has occurred.If you keep getting this error, please contact
the Support Department via Support/My Support for the most speedy response, or
send an email to entropia_support@mindark.com

Próbowałem dać wędkę a nie rybę (czyli znaleźć sensownego tłumacza online) i oto co wyszło i jest chyba najblizsze prawdzie.
"An wewnętrzny błąd ma wydarzyło się ty utrzymywać dostawanie ten błąd , podobać się nawiązywać kontakt ten Poprzeć Wydział przez Poprzeć / Mój Poparcie dla ten najliczniejszy pośpieszny reakcja , albo posyłać an poczta elektroniczna wobec entropia_support@mindark.com"
na podstawie http://www.tranexp.com:2000/InterTran

A po naszemu to:
Wystąpił bład wewnętrzny. Jeśli będzie nadal występował skontaktuj się z supportem ... itd.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lut 2008, 21:34 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2007
Society: Unwanted Cockoos
Nick w grze: Annica Martusia Hansen,Defiant
Opisz proszę , jakim sposobem wpłacasz tzn. przez kartę kredytową czy inaczej , jaką kwotę itd. Po prostu trochę dokładniej.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 01:45 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
mi ktos polecił mi niedawno super metode <mi sie podoba>
ukash . <wielki dzikei dla niego , nie pamietam mam słaba pamiec a temat chyba usunieto bo nie moge znaleźc>
w skrócie wysyłamy daną kwote a po chwili dostajemy maila z kodem którego nastepnie wpisujemy np w entropi i mamy juz kase
szybko i bezpiecznie

a zeby to zrobic trzeba wejśc na strone https://ssl.dotpay.pl/g_kk_ukash i postepowac zgodnie z tym co tam pisza po naszemu wszystko wiec kazdy zrozumie

mozna przelewac nieskonczona ilosc razy i bez minimum przelewamy ile chcemy

pozdr i miłego opróżniania kont

---------
jak teraz ktoś sie bedzie pytał jak to zrobic to napisze turotiala <czy jakos tak>
takiego dla amerykanów .....

kurna tyle czasu mineło i nadal nie ma pozadnie tego zrobionego.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 11:18 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
Mam pytanko, w ktoryms z pierwszych postow pisaliscie ze karta musi byc na ta osobe ktorej dane byly podane przy rejestracji. a co w sytuacji kiedy np ekarta jest na kogos innego a ja jestem upowazniona do konta? karta nei jest na moje imie i nazwisko czy to oznacza ze nie moge wplacac? Czy probowal moze ktos z was dokonac takiej wplaty?
Z gory dziękuje za odpowiedz

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2008, 21:27 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2007
Podpisuje sie pod pytaniem bo tez jestem ciekaw

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2008, 06:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Miz'ri napisał(a):
Mam pytanko, w ktoryms z pierwszych postow pisaliscie ze karta musi byc na ta osobe ktorej dane byly podane przy rejestracji. a co w sytuacji kiedy np ekarta jest na kogos innego a ja jestem upowazniona do konta? karta nei jest na moje imie i nazwisko czy to oznacza ze nie moge wplacac? Czy probowal moze ktos z was dokonac takiej wplaty?
Z gory dziękuje za odpowiedz

pozdrawiam

A co za problem masz by zarejestrować karte i spróbowa wpłci przecież i tak na samym koncu pyta o CVV wiec jak nie twoja karta to nie masz CVV jak od żony to masz i raczej nie kradziona :)
Najwyrzen jie przejdzie transakcja i tylko tyle morze sie sta :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2008, 13:22 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
Dziękuje za odpowiedź. Pieniadze wpłacone all sie udalo:) wynika jednak ze moze wplacac rowniez osoba ktora nie jest wlascielem konta w entropi:)

pozdrawiam

Miz'ri

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2008, 16:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Wpłacić zawsze można to tak... :P Ale jak trzeba wypłacić to pojawiają się schody:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2008, 13:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
fredek napisał(a):
mi ktos polecił mi niedawno super metode <mi sie podoba>
ukash . <wielki dzikei dla niego , nie pamietam mam słaba pamiec a temat chyba usunieto bo nie moge znaleźc>
w skrócie wysyłamy daną kwote a po chwili dostajemy maila z kodem którego nastepnie wpisujemy np w entropi i mamy juz kase
szybko i bezpiecznie

a zeby to zrobic trzeba wejśc na strone https://ssl.dotpay.pl/g_kk_ukash i postepowac zgodnie z tym co tam pisza po naszemu wszystko wiec kazdy zrozumie

mozna przelewac nieskonczona ilosc razy i bez minimum przelewamy ile chcemy

pozdr i miłego opróżniania kont

---------
jak teraz ktoś sie bedzie pytał jak to zrobic to napisze turotiala <czy jakos tak>
takiego dla amerykanów .....

kurna tyle czasu mineło i nadal nie ma pozadnie tego zrobionego.....

mozesz napisac co dalej? tzn. po jakim czasie jest kasa, jaka prowizja obejmuje ta forma wplaty i oczywiscie gwarancja ze kasa znajdzie sie na moim koncie w Entropii.
z gory dziekuje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2008, 15:35 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
jest caly temat poswiecony ukashowi
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=3378

przycisk "szukaj" nie boli, naprawde ;-P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2008, 20:15 
Unskilled
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Society: TWOJA
Nick w grze: KWADRATOWY ZGRED KWADRAT
Witam posiadam karte Visa Elektron w banku PKO inteligo i po wpisaniu kodu CVV wyświetla mi sie taki komunikat co z tym zrobic .

An internal error has occurred. If you keep getting this error, please contact the Support Department via Support/My Support for the most speedy response, or send an email to entropia_support@mindark.com

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2008, 06:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Jakiś tydzień temu pisali coś że DIBS ma techniczne kłopoty i są problemy z wpłatami przez nich. Być może o to chodzi.

A może być to też wina Visy Elektron, może ta karta nie nadaje się do płatności w internecie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2008, 16:28 
Unskilled
Dołączenie:
Wrzesień 2007
ludzie mający tą karte nie maja problemow płatniczych. Te karty sa do bankomatu oraz do płatności np w sklepach i w internecie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2008, 19:31 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
sprawdź czy sie nie pomyliłeś w dacie ważności karty albo napisz do suppa po prostu a może po prostu wpłaciłeś już więcej jak 100$ i dlatego ale generalnie sprawdź czy wszystkie dane z karty wpisałeś poprawnie .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2008, 20:14 
Unskilled
Dołączenie:
Wrzesień 2007
wszystkie dane dobre sa a co do wplacanie tylko 10 $ daje

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2008, 21:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
czy ktos rejestrowal karte Visa Electron Inteligo? czy aby napewno jest to numer CVV a nie CVC?? takie cos mi sie wyswietla w sekcji Paynova Deposit
i jak ten numer znalesc na karcie czy to jest ten numer zaraz za podpisem?
pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2008, 23:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
To 3 cyfry znajdujÄ…ce siÄ™ na odwrocie karty, zaraz za podpisem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 18:55 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
wyslalem zapytanie do inteligo odnosnie tego numeru CVV i nadeszla odpowiedz:

Witamy

Karta Visa Electron Inteligo ma ten numer.
Jest to trzycyfrowy numer który znajduje się na odwrocie karty pod paskiem magnetycznym.
Pozdrawiamy

Zespół Obsługi Konta Inteligo

wszystko jasne :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 19:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Czyli tak jak napisałem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 20:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
tak nie do konca chociaz chodzi o ten sam numer :) pasek magnetyczny jest powyzej numeru a weglug twojej podpowiedzi numeru szukamy na prawo od podpisu :)
wiec jak by ktos jeszcze nie kumal NUMER NA KARCIE VISA ELECTRON INTELIGO ZNAJDUJE SIE W DOL OD PASKA MAGNETYCZNEGO I NA PRAWO OD PODPISU
3 cyferki
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 22:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Bo przecież jest zaraz na prawo od podpisu :D Chyba, że masz inną vise electron z inteligo niż ja :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 23:29 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
sorry ze sie dziwie ale to jest chyba jasna :P
widocznie nie wszyscy wiedza
najlepszy jest ukash i najbezpieczniejszy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2008, 23:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
spoko to taki aprilisowy zarcik karta taka sama i numer w tym samym miejscu :)
pozdro and over

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości

Panel
Skocz do: