Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 04:46 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Society: Czarne smoki :-)
Nick w grze: Scyzoryk Fruziek Witcher
:arrow: wreszczie wpace pieniadze kupie se amplieier na ore mining 105 moge kupic 107 ale skils nie bendzie 100 czy warto kupic 107 jesli skills nie beddzie 100%. ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 06:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
nawet takiego ampa nie załorzysz na findera jak nie masz 100%
Na początku nie radzi bym cie sie bawić ampami a tym bardziej lecieć na CND pokop na dole poznaj tereny puzniej sie na CND wybierz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 10:39 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
szukaczek tez uzywaj wymaxowanych bo bedziesz mial taryfikator ujemny do złoża... o ile nadal to istnieje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 11:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Jeśli ampy to tylko CND .
A druga sprawa tak jak pisze Mort kop tylko tymi szukarkami które masz wymaxowane .
Swoją drogą to chyba nie założysz takich dużych ampów z powodu niskiego skilla ;-)

Pozdrawiam ,
Loss

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 13:21 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Loss_AdKos napisał(a):
Witam ,

Jeśli ampy to tylko CND .
A druga sprawa tak jak pisze Mort kop tylko tymi szukarkami które masz wymaxowane .
Swoją drogą to chyba nie założysz takich dużych ampów z powodu niskiego skilla ;-)

Pozdrawiam ,
Loss

nie zna się a mówi...
na ziemi dużo lepiej się sprawdzają szczególnie na tych rare które można znależć w większej ilości.. no chyba że wolicie kopać shit na górze z dużymi ampami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2008, 13:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Kurt dobrze mowi , kopanie z ampami na dole jest o wiele bardziej asekuracyjne jak u gory .
A co do tak wysokich ampow to spytam tylko z iloma ampami chcesz przeprowadzic probe, bo jesli ma to byc rzutem na tasme postawienie wszystkiego na 1 karte to lepiej rozdaj ta kase wiecej bedziesz mial pozytku .
Przy kopaniu na tak poteznych ampach jest duze prawdopodobienstwo do trafienia czegos wiekszego ale to wiaze sie z poteznym przemialem kasy . Tak wiec jak masz do przemielenie okolo 3-4 tys ped to zaryzykuj mozliwe ze zwroci sie z nawiazka . W przeciwnym razie jest to strata kasy . Jeszcze mala rada szukaj zloz takich ktore sprzedasz w ladnym % zredukujesz straty

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2008, 00:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
30-40tys ped rafis chciales napisac. 3 tys ped to 12 oa 105 czyli na szansik

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2008, 12:51 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2007
HP: 88
Society: DASK
Nick w grze: Franek Baczek Dzony
tak z włąsnego doświadczenia przy kopaniu są 2 wyjścia:

1. kopać z ampami i liczyć na duuużego farta i np ATH
2. kopać bez ampów na ziemi w miejscach gdzie są bardzo rare zloża.

Juz bardzo dlugo kopie i wiem zauwazyłem ze bardzo rare złoża z ampem jest ciężko trafić no chyba że tylko moja postać tak ma ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Wrz 2008, 07:01 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dodam, że w/g mnie avatar kopiący przy określonym zakresie skilla ma nazwijmy to "zestawik", którego jeśli użyje to ma boosta od MA... w moim przypadku to OF-105 + OA-103(L) ale dopiero po odsłonięciu CGA... przed CGA to był OF-211(L) i no ammped (przykładowo po założeniu do 211 OA-101(L) znajdowałem mniej "średnich" złóż).

Użyłem oznaczenia złoża - średnie to odrobinę wyjaśnię:
na Amie "średniak" to bez ampa V. Tereny na których kopałem z 211 dawały mi prawie połowę claimów V kilka III, II rzadko IV i na ok 100 bomb 1 lub 2 VIII-X ale zaznaczę że podstawowe złoże było V. Średnia z terenów gdzie kopałem to 3,15-3,25 bomby/ claima.
Te własnie tereny i sposób kopania dawały mi mały plusik lub blisko zera.

Po założeniu ampa OA-101(L) na 211 średniak przesunął się w dół na IV mimo że 211 maxed za to wysokie złoża przesunęły się o jedno oczko w górę czyli IX-XI.

Po przejściu na OF-105 średniak no ammped nadal był V a z OA-101(L) znowu w dół. Z kolei OA-103(L) dawał mi przesunięcie średniaka na VIII a wysokich złóż na XI-XIII. Dodatkowo obserwacja na przestrzeni 30-40 bomb na Amie na danym terenie pozwalała mi wnioskować co do "pełności" w ziemi (przypomnę średnia 3,15-3,25 bomby/ claima).

Rare nie kopię więc nie wiem.

pozdro

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 69 gości

Panel
Skocz do: