Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2008, 17:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
http://www.entropiaforum.com/forums/gen ... stake.html

To sie nazywa blad zyciowy, a biorac pod uwage post Boca, sadze, ze moga mu nie oddac...
30k$ to jednak kwota dosc niemala...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2008, 18:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Czytałem. Faktycznie MA powinno wprowadzić coś zapobiegającego takim wypadkom.
Ktoś tam wspomniał w tej dyskusji, że powinna być możliwość ustawiania
na przedmiotach statusu "do sprzedania/nie do sprzedania" aby blokować takie przypadki.

PL napisał(a):
30k$ to jednak kwota dosc niemala...

Można się jeszcze pocieszać jeśli po prostu zlootował ten przedmiot - wówczas
jak to się mówi - "łatwo przyszło - łatwo poszło". Gorzej jeśli kupił za tyle...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2008, 19:32 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Society: FoFW
Jego błędem było nagłośnienie tej sprawy, teraz nie ma żadnej realnej szansy na odzyskanie fanta. MA nie pozwoli sobie na dopuszczenie takiej możliwości z prostej przyczyny, że otworzyliby drogę wszystkim, którzy kiedykolwiek złożyli supporta z prośbą o oddanie ztteowanych raczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2008, 20:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
W przeciagu roku dostanie najwyzsze ath z craftu/miningu co by nie płakał.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2008, 20:19 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Jesli przedtem nie zrezygnuje z EU lub nie popelni innego glupstwa...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 06:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Ale sie ludzie rozpisali ... czytać mi sie nie chce... ale niektórzy mądrze mówią, że powinno być coś takiego np:
- anty TT lock, jak ati pisał
- kosz który pamiętałby historię sprzedarzy do TT powiedzmy przez 24h, z którego dałoby się wyciągnąć rzeczy ztetowane,
- support mógłby oddawać itemy, ale powiedzmy za opłatą, np 1k ped

PS. czyli teraz ten amp jest w lootpoolu? :twisted:
A jak zdobyto tego ampa? w crafcie, loot'cie czy miningu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 07:19 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
buzz napisał(a):
Ale sie ludzie rozpisali ... czytać mi sie nie chce... ale niektórzy mądrze mówią, że powinno być coś takiego np:
- anty TT lock, jak ati pisał
- kosz który pamiętałby historię sprzedarzy do TT powiedzmy przez 24h, z którego dałoby się wyciągnąć rzeczy ztetowane,
- support mógłby oddawać itemy, ale powiedzmy za opłatą, np 1k ped

PS. czyli teraz ten amp jest w lootpoolu? :twisted:
A jak zdobyto tego ampa? w crafcie, loot'cie czy miningu?

-anty TT lock bylby fajna sprawa, czasem po calonocnym polowaniu mozna popelnic blad.
-kosz z historia. to bylo by juz za latwe. sprzedasz item, po godzinie sie namyslisz lub znajdziesz kupca... to nie ma szans bytu.
-oplata za oddanie itemu. chyba sie nie zastanowiles nad tym co pisales. w tym przypadku mamy Ampa za 30k$ (jakbys sobie nie mogl wyobrazic napisze to tak:300000Ped). dlatego oplata 1k Ped lub innej wysokosci bylaby wielka pomylka.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 07:37 
Poor
Dołączenie:
Luty 2007
HP: 138
Nick w grze: THEBILL
xXSqUaLLXx kupił tego ampa.
Dostac go można kopiac w podobny sposób jak beckona.
Ja bym sie kolesiem tak nie przejmował on dostaje i tak przynajmniej 10 hofów dziennie i jak sam mówi zarabia na tej grze (czyli zabiera innym pedy) :p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 08:28 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
A zpoza tym i tak dostanie z powrotem tego ampa i tak ... Tylko że się nie pochwali, i tak dał dupy, że napisał na forum.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 08:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Hehe... więcej minerałków dla nas :)

Szkoda kolesia ale skoro "tyle zarabia" ... hmmm... to kto traci? (płaci?)... Pan płaci.. Pani płaci...

Najlepszym i możliwym pomysłem do zrealizowania jest znacznik "not to sell" ale czy MA na tym zależy.. Przecież dostali teraz bonus 30k więc system wywali jednego ampa, zlootuje go ktoś kto i tak zamierzał wpłacić nakupi skilli od zajeb... i będzie się cieszył jak sq... a może to będę ja :) hehe już sobie wyobrażam te minusy na cnd :)

anyway "łatwo poszło jeszcze trudniej przyjdzie"

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 08:38 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Okta napisał(a):
Przecież dostali teraz bonus 30k więc system wywali jednego ampa, zlootuje go ktoś kto i tak zamierzał wpłacić nakupi skilli od zajeb...

Niestety system dostał marne 300 ped TT - dla MA byłoby bardziej na rękę gdyby tego ampa sprzedał bo ktoś musiałby wpłacić tą kasę - tak tylko pufff znikło!

A dostać nie dostanie, sam sobie winien.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 11:41 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
wasooth napisał(a):

Niestety system dostał marne 300 ped TT - dla MA byłoby bardziej na rękę gdyby tego ampa sprzedał bo ktoś musiałby wpłacić tą kasę - tak tylko pufff znikło!

A dostać nie dostanie, sam sobie winien.

system dostal tez procent od tych 30k$ które ktos musial do niego wplacic ;) i dostanie prawdopodobnie jeszcze raz ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 11:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wczoraj ztetowalem ep40 i ampa a104 :/ puff 700 ped poszlo sie *****... za duzo chlania ostatnio i sa efekty :/

A MA zamiast oddawac to dzis na huncie -350 ped heh ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 14:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
heh niezle jajca...
koles ma nauczke ....

co do posta powyzej...
prosta zasada ...piles-nie graj ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 17:31 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Jak powiedział Henryk Kwinto w filmie Vabank:

"Trzeba było uważać"

I tyle w temacie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 18:13 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Co tu dużo mówić pędzę kopać może te cacko już czeka gdzieś na mnie w ziemi :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 18:46 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
lukgr napisał(a):
...

a coz to za zasada ? ;) kwach chyba jakis, predzej

lukgr napisał(a):
heh niezle jajca...
koles ma nauczke ....

nauczke za co ? to jakis twoj wrog osobisty, ze nauczka mu sie nalezala? czy moze, uzyje ulubionego zwrotu Sexiego i Ducha, zadrosc cie zzera, ze kolesiowi zajebiscie szlo, ze mial kase na ampa i na sklep, tudziez skile do kraftu?
waz slowa troche, przyjacielu...

co do tematu, absolutnie mam to samo zdanie co Was, zeby mordy nie wydarl to moze by dostal, a tak to "pozamiatane"
jesli nie, sam mam kilka nieskasowanych "suppow", ktore pisalem po wrzuceniu itemu do tt ;P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 19:16 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Może mu go oddają pod zastrzeżeniem żeby sie nie chwalił nikomu. Oficjalnie będzie jojczył że go stracił, a po cichu dalej będzie z nim kopał.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 19:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 121
Society: Niveus Lupus
Martre napisał(a):
lukgr napisał(a):
...

a coz to za zasada ? ;) kwach chyba jakis, predzej

lukgr napisał(a):
heh niezle jajca...
koles ma nauczke ....

nauczke za co ? to jakis twoj wrog osobisty, ze nauczka mu sie nalezala? czy moze, uzyje ulubionego zwrotu Sexiego i Ducha, zadrosc cie zzera, ze kolesiowi zajebiscie szlo, ze mial kase na ampa i na sklep, tudziez skile do kraftu?
waz slowa troche, przyjacielu...

co do tematu, absolutnie mam to samo zdanie co Was, zeby mordy nie wydarl to moze by dostal, a tak to "pozamiatane"
jesli nie, sam mam kilka nieskasowanych "suppow", ktore pisalem po wrzuceniu itemu do tt ;P
pozdr
Martre

nauczke ma za to co powiedzial Kwinto :D

Cytuj:
Zazdrość to uczucie, odczuwane w sytuacji frustracji, gdy znany jest obiekt zaspokajający potrzebę i osoba posiadająca ten obiekt. Uważana zazwyczaj za uczucie negatywne, choć w łagodnej formie może być np. bodźcem do pozytywnej konkurencji i realizacji własnych aspiracji.

w pewnym sensie zazdroszcze ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2008, 20:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
lukgr napisał(a):
[

nauczke ma za to co powiedzial Kwinto :D

a z tym trudno sie nie zgodzic :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 00:12 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Hmmmm.. jeśli koleś ma cokolwiek pod kopułą to zacznie szybko sweatować aby nie wpłacać na kolejne ttowce... Jak dobrze posweatuje to się może dorobi... tak jak wielu z nas - mało wytrwałych - mogło sobie kupić coś UnL.. na przykład miłe wzrokowi gatki... albo ampa 104 ( 600 takich ampów zakupionych 2 lata temu i wrzuconych przez przypadek do tt daje tę samą jak i może podobną wartość do tego hmmm hmmm hmmm ampula\... ampułki... ampicyliny.... ampa... o tak właśnie ampa...)... a co to Lek jż siuę nie urzywa?
wychodzi się na minus z Lkami?... co to k... za biadolenie.. jak mu tak dobrze szło to niech zapi.. po Lki 105 i nawala ile wlezie a jak nie potrafi to.. to... to... to każdy potrafi :)

pozdro

PS: Proszę o czytanie z przymrużeniem oka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 09:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 170
Society: EntropiaForum
Nick w grze: eryk erykgr erykxp
Bo to trza luźno podejść do sprawy

Tak zwana AMBA FATIMA BYŁO I NIMA :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 09:33 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
eryk napisał(a):
Bo to trza luźno podejść do sprawy

Tak zwana AMBA FATIMA BYŁO I NIMA :lol:

dokladnie! hehe pozatym to tylko "wirtualny przedmiot" wiec i tak go nigdy nie bylo ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 12:17 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
gdybyście dysponowali chociaż 10 procentami tego co ten człowiek miał w grze albo tego co ten amp był warty to nie mówilibyście tak...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 13:08 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Wybacz Courtney, ale dla mnie trzeba mieć nie do końca równo po sufitem żeby kupować za taką kasę kilka pikseli które de fecto nie należą do gracza tylko do MA.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 15:00 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Leon napisał(a):
Wybacz Courtney, ale dla mnie trzeba mieć nie do końca równo po sufitem żeby kupować za taką kasę kilka pikseli które de fecto nie należą do gracza tylko do MA.

jeżeli to tylko piksele to odpal mi parę cyferek skilla...
zrozum że te piksele to długoterminowa inwestycja która przynosi zyski

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 15:51 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Courtney napisał(a):
Leon napisał(a):

tiaa....przynosi zyski do momentu ogloszenia upadlosci przez MA, albo do momentu, az komus z rady nadzorczej sie znudzi, albo itd... a potym fakcie jedyna kase jaka byc moze otrzymasz (jesli nie wstrrzymaja wyplat) to tt itemu ;P
a o ile mi wiadomo claima do tt wrzucic sie nie da, tak od zloza jak od landu, itp (czyli ich wartosc rowna jest zeru ) ;) wiec ownerzy landow, sklepow itp, sa w przyslowiowej pupie :mrgreen:
to wszystko powyzej, oczywiscie przy pesymistycznym zalozeniu "upadku" MA ;)
pozdr
Martre

btw *****...stwem jest zaproponowane przez Mindark rozwiazanie sprawy z ampem, co dosc jednoznacznie pokazuje, Kurt gdzie MA ma graczy z tzw nizszej, badz sredniej polki i w sposob oczywisty sugeruje, ze pewnego koszmarnego dnia zwina bajzel i odplyna w kierunku karaibow

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 16:04 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Courtney napisał(a):
Leon napisał(a):

Okej, w takim razie udowodnij mi, że Ty, tak jak naprawdę się nazywasz, jesteś właścicielem swojego sprzętu który posiada Twój avek w grze. Spróbuj na przykład ubezpieczyć swojego avatara.

MA może bez żadnego bólu w każdej chwili zwinąć interes a playerowi się należy TT gearu. Więc za wielkiej różnicy między mod fapem a fapem 50 nie będzie. I NIC, kompletnie NIC im nie zrobisz.
To o co mi chodzi, doskonale przedstawił Martre w poście powyżej.

Proponuję jednak wpłaconą kasę traktować jako kasę przewaloną na zabawę, a nie jako inwestycję ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 16:12 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
wytłumacz to JEffowi bo ja do tej gry nic nie włożyłem.
Ale pomimo wszystkiego co napisałes jednak gramy dalej? nie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 17:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Tak sobie czytam Wasze posty i az smiech mnie bierze. Niektorzy mysla kategoriami malego czlowieczka. Wydaje im sie, ze zarobili troche ped na handlu, postrzelali sobie do sredniego moba i sa "debesciaki". Ta gra to cos wiecej. Ludzie potrafia brac kredyty, aby wplacic do gry, kupic wartosciowy item, a potem czerpac profity z jego uzywania. Wplacaja, aby rozkrecic handel na szeroka skale, a nie paprac sie w jakies uliczne nawolywania. I takie osoby beda na szczycie i dla tych osob MA czasem nagnie przepisy...
Dlatego niektore osoby niech sie zastanowia przed napisaniem posta...

Druga sprawa. Zwiazana z ogloszeniem upadlosci w MA. Wszystko jest mozliwe, podobnie jak na gieldzie papierow wartosciowych. Jak firma oglosi upadlosc, to traca wszyscy udzialowcy. Mozna na tym zarabiac, a mozna tez stracic - takie zycie...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 22:30 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
A to "coś więcej" to zamiłowanie do hazardu w najczystszej postaci ... bynajmniej wg mnie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2008, 23:04 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
PL napisał(a):
Tak sobie czytam Wasze posty i az smiech mnie bierze. Niektorzy mysla kategoriami malego czlowieczka. Wydaje im sie, ze zarobili troche ped na handlu, postrzelali sobie do sredniego moba i sa "debesciaki". Ta gra to cos wiecej. Ludzie potrafia brac kredyty, aby wplacic do gry, kupic wartosciowy item, a potem czerpac profity z jego uzywania. Wplacaja, aby rozkrecic handel na szeroka skale, a nie paprac sie w jakies uliczne nawolywania. I takie osoby beda na szczycie i dla tych osob MA czasem nagnie przepisy...
Dlatego niektore osoby niech sie zastanowia przed napisaniem posta...

Druga sprawa. Zwiazana z ogloszeniem upadlosci w MA. Wszystko jest mozliwe, podobnie jak na gieldzie papierow wartosciowych. Jak firma oglosi upadlosc, to traca wszyscy udzialowcy. Mozna na tym zarabiac, a mozna tez stracic - takie zycie...

mowiac niedelikatnie gowno prawda, MA od gieldy i spolek tam notowanych rozni sie tak jak ziemia od marsa, niby podobne a jednak inne
inwestowanie w cokolwiek i kiedykolwiek, ma sie nijak do myslenia "kategoriami malego czlowieka", mysli sie wylacznie potencjalnym zyskiem i ryzykiem zwiazanym z tymze
ryzyko zwiazane z istnieniem MA jest zbyt wielkie, zebym zainwestowal tam wiecej niz 10 k dolcow w ogolnym rozrachunku kilku lat wstecz i kilku do przodu
nie przekonujesz mnie w zaden sposob, mowiac o tym, ze mozna kupic item/nieruchomosc/ect w PE i czerpac z tego korzysci (zreszta wielkorotnie zastanawialem sie nad tym, czy czesci pieniedzy nie ulokowoac wlasnie tutaj, czerpiac jednoczesnie przyjemnosc z gry), mimo tego, ze wiem iz faktycznie da sie atm na tym zarobic, z tym, ze musisz wziac jedna rzecz pod uwage, itemy/nieruchomosci/ect w PE sa towarem deficytowym (stad ich cena na wolnym rynku) , gdybym mial pewnosc, ze to sie po pierwsze nie zmieni, po drugie, ze firma nie odplynie z dnia na dzien na karaiby (co sie zauwaz nigdy nie dzieje ze spolkami notowanymi na gieldzie, bym inwestowal, a tak niech mnie pocaluja w dupe, i tak jestem platnikiem netto, ale mam fun kiedy chce :P
pozdr
MArtre

btw na handlu nie zarabiam, bo mnie nudzi, do mobow strzelam jakich chce, nie mysle, ze jestem "debesciak", ta gra to nic wiecej jak wyciaganie kasy od ludzi, w sposob wysublimowany :P ja sie na to godze, ty dorabiasz do tego gębe
btw 2 a walenie ludzi w uja jak to widac przy okazji unl ampa wywalonego do tt pokazuje ogolowi jakie szwedzi maja podejscie do zasad....nota bene przez nich ustalonych

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2008, 18:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
moze porownanie MA do spolek akcyjnych bylo zle. ale zasada jest taka sama. jesli spulka upada, na zwrot kasy moga liczyc w pierwszej kolejnosci glowni udzialowcy (w przypadku EU osoby ktore wplacily tam najwiecej), a dla mniejszych udzialowcow zostaja ochlapy albo nic (ooby takie co wplacily malo lub wcale). Uwazasz, ze w realu takie rzeczy sie nie zdarzaja??
i tu sie mylisz. nieraz firma upada a pracownicy, udzialowcy i kontrahenci zostaja bez kasy. ryzyko jest wszedzie, nawet w domu (mozesz sie przewrocic i zrobic sobie kuku).

co do czerpania korzysci w EU to nie masz racji. jesli wychodzisz z zalozenia: "cos tam wplace lub i nie, pojde sobie i postrzelam albo zrobie cos innego", to jedynie co osiagniesz, to dosc szybko ubywajace Pedy z karty. spojrz na takiego Jeff'a. kupila ampa za 30k$ i dzieki niemu zarabia (sam nawet przyznal na forum, ze w EU gra juz zawodowo). to samo mozna osiagnac inwestujac w inne itemki, landy, hangary itd.

jesli chodzi o zasady ( w tym przypadku nieszczesliwie TT'niety amp), to nie jest jakis tam tani itemek, a osoba ktora go TT'nela to nie jakis gracz, ktory wplacil z 1k$. MA pokazalo, ze ma glowe na karku. Wyobraz sobie co zrobili by inni gracze (wplacajacy grube pieniadze) widzac, ze ich kasa przez glupi przypadek moze uleciec? czesc by chciala wyplacic i tego MA chce uniknac (dlatego woleli nagiac zasade niz sie jej sztywno trzymac).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2008, 19:20 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
PL napisał(a):
jesli chodzi o zasady ( w tym przypadku nieszczesliwie TT'niety amp), to nie jest jakis tam tani itemek, a osoba ktora go TT'nela to nie jakis gracz, ktory wplacil z 1k$. MA pokazalo, ze ma glowe na karku. Wyobraz sobie co zrobili by inni gracze (wplacajacy grube pieniadze) widzac, ze ich kasa przez glupi przypadek moze uleciec? czesc by chciala wyplacic i tego MA chce uniknac (dlatego woleli nagiac zasade niz sie jej sztywno trzymac).

jesli chodzi o zasady, to poprostu nie nalezalo ich zmieniac na gorsze, i tyle
albo wprowadzic zabezpieczenia o ktorych pisano i tu i na ef, a nie stwierdzic, ze sorry winetou - wrzuciles do tt to przepada,
zmiana obowiazujacych zasad, tylko dlatego, ze ktos poniosl wymierna strate 30k $ uwazam za nie uczciwe i krzywdzace graczy ktorzy stetowali mniej wartosciowe przedmioty niz unl amp
zaczyna mi to zdeka przypominac zachowanie developerow tworzacych AW, ktorzy jednego dnia oglaszaja, ze skile beda kasowane, innego dnia sie z tego wycofuja, ktoregos tam, idzie informacja ze wplacona kasa bedzie zwracana w becie, innego, ze nie bedzie, itd
mala wiarygodnosc, ot co

co do spolek, jesli spolka oglasza upadlosc, w pierszej kolejnosci nie sa glowni udzialowcy, wierzyciele, w tym pracownicy
co do przewracania sie w domu i zrobienia kuku,nie widze zwiazku z tematem
co do inwestowania w eu, nie zrozumiales albo nie dokladnie przeczytales moj belkot, ja nie twierdze, ze inwestowanie w eu nie ma sensu, wrecz odwrotnie, ludzie ktorzy zainwestowali czerpia z tego zyski i to spore, ale ja napisalem, ze dla mnie iwestowanie w eu jest zwiazane ze zbyt wysokim ryzykiem, bioroac pod uwage eula i fakt, ze firma moze pewnego dnia poprostu zmyc ;)
gdybym mial gwarancje, ze wszystko to co kupie w eu, jest moja wlasnoscia (w formie jakiegos aktu prawnego) to bym zainwestowal, w sytuacji kiedy tak nie jest, nie widze mozliwosci ;)
btw byc moze NvD itp sa w takie zabezpieczenia wyposazeni, ale ownerzy landow juz np nie... chyba, ze czegos nie wiem...
co do wplat i robienia tego co sie zywnie podba lub nie w grze, PL ja pieniadze zarabiam w pracy, entropie traktuje jako rozrywke, z dodatkiem hazardu i juz
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2008, 20:03 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Martre napisał(a):
jesli chodzi o zasady, to poprostu nie nalezalo ich zmieniac na gorsze, i tyle
albo wprowadzic zabezpieczenia o ktorych pisano i tu i na ef, a nie stwierdzic, ze sorry winetou - wrzuciles do tt to przepada,
zmiana obowiazujacych zasad, tylko dlatego, ze ktos poniosl wymierna strate 30k $ uwazam za nie uczciwe i krzywdzace graczy ktorzy stetowali mniej wartosciowe przedmioty niz unl amp

Dokładnie tak, tutaj bardzo wyraźnie widać jak MA traktuje "szarego" klienta. Nie po raz pierwszy i nie ostatni zapewne ... Albo zasady mamy takie, albo nie. A zmienianie zasad obowiązujących wszystkich dla jednego klienta to przegięcie wg mnie (tak wiem że teraz każdy może wykupić item z tt, ale nie oszukujmy się, żeby nie Jeff wsadził ampa do tt, to by było po staremu, MA chciało wyjść "z twarzą" z sytuacji)

Martre napisał(a):
gdybym mial gwarancje, ze wszystko to co kupie w eu, jest moja wlasnoscia (w formie jakiegos aktu prawnego) to bym zainwestowal, w sytuacji kiedy tak nie jest, nie widze mozliwosci ;)

Dokładnie, teraz to jest na zasadzie "zaufania" do MA. Ale jak pieniądze, to ma być papier, bo na zaufaniu się można bardzo boleśnie przejechać.

Martre napisał(a):
co do wplat i robienia tego co sie zywnie podba lub nie w grze, PL ja pieniadze zarabiam w pracy, entropie traktuje jako rozrywke, z dodatkiem hazardu i juz

Ufff, myślałem, że ja jeden jedyny mam takie podejście do tej gry. Myślę, że jedyne zdrowe.

OT: Martre, ogólnie to nie wiedziałem, że tak się zgadzamy w wielu kwestiach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2008, 20:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
A kto powiedział ze MA potrzebuje szarych graczy czesto nie wpłacajacych? Ta gospodarka etc etc.

Oni nas tu nie chca :P ale my zostaniemy im na przekór :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2008, 22:04 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mortifer napisał(a):
A kto powiedział ze MA potrzebuje szarych graczy czesto nie wpłacajacych? Ta gospodarka etc etc.

Oni nas tu nie chca :P ale my zostaniemy im na przekór :)

Gdyby nas tu nie chcieli to już dawno tu by nas nie było

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2008, 07:55 
Poor
Dołączenie:
Luty 2007
Nick w grze: THEBILL
Małe prawdopodobieństwo żeby MA upadło ze wzgledów finansowych. dzieje sie tak jeśli firma ma porównywalnie o wiele wiekszy kapitał ( w sensie maszyn budynków itp) w stosunku do zarabianych pieniędzy. W przypadku Entropi jest odwrotnie. Podobnie z "samozwinięciem'' firmy i ucieczka na Karaiby. Jesli załozyciele potrzebuja wiekszej gotówki twożą np wirtualne banki i juz maja 2 meliny $. Inna sprawą yło by np wykubienie PE przez SL i zamknięcie żeby pozbyc sie konkuręta ale mysle że krowy która dobrze mleko daje sie nie sprzedaje.
A co do wpłacanych pieniedzy to własnie "pospulstwo" (czyli my :d) wpłaca pieniadze a taki koles co sobie kupił ampa unL i na nim zarabia wypłaca pieniądze. Przeciez Neveride choć dużo wpłacił to tez wiecej wypłaca niż zainwestował.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2008, 09:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Dwa razy przez przypadek sprzedałem item po tt .Dwa razy MA oddało mi.
Siedzieć cicho i pisać do suport,sprawdzą i oddadzą.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2008, 09:38 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
Bonki, ok, ale pewnie było to przed VU 9.0, wcześniej oddawali.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2008, 09:51 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Bonki napisał(a):
Dwa razy przez przypadek sprzedałem item po tt .Dwa razy MA oddało mi.
Siedzieć cicho i pisać do suport,sprawdzą i oddadzą.

dokladnie tak jak Dmg napisal, musialo to byc przez vu 9,0, tez mi sie zdarza niestety czasem cos stetowac i o ile wczesniej oddawali, to po vu 9,0 juz nie

Co do rozwoju MA, The_bill, firma sie bedzie rozwijac dopoki, takie wplacajace "pospolstwo" bedzie istniec w tej grze, ich interesuja gracze ktorzy wplacaja anie wyplacaja, bo to pozwala im zachowac jakas tam plynnosc finansowa i rozwijac projekt, tylko powiedz mi co sie stanie jesli to "pospolstwo" zacznie z gry "odplywac"... ?
stworza nowe malle i banki, ktore kots kupi i nie bedzie mial komu oferowac uslug? przejdz sie po mallu w emerald, chocby i popatrz ile jest pustych sklepow...
zreszta ja jakos nie widze, zeby ilosc nowych kont wyraznie wzrosla ostanimi czasy, a coraz wiecej przypadkow widze totalnej wyprzedazy wszystkiego co sie ma i "zwijki" z entropii
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2008, 17:17 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Tak sobie czaytam odpowiedzi i rece mi opadaja lol
Ale coz, kazdy moze miec wlasne zdanie :) ja sie nadal uwazam za nooba (lol) mimo ze gram ponad 4 lata (moze juz prawie 5) ale musialbym to sprawdzic :) skilie tez niczego sobie...
... chyba przerzuce sie calkowicie na EU forum...

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 158 gości

Panel
Skocz do: