Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 13:16 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 0
Witam, jestem bardziej niż nowy ponieważ dopiero ściągnąłem clienta i czekam na aktywacje konta (chyba nie ma kłopotów z pocztą na wp?) i mam takie pytanie w jaki sposób zdobywa się mieszkanie, jakies swoje 4 kąty, ile to kosztuje i czy dlugo trzeba grać nie wpłacając kasy zeby je miec ;] pzdr

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 14:42 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
nie trzeba dlugo grac zeby kupic dom w entropii - praktycznie od razu mozna przystapic do kupna ja polecam dom z garazem na statek kosmiczny zwany Hangarem. Posiadajac hangar oraz statek kosmiczny mozesz przewozic ludzi zarabiajac pieniazki. cena hangaru oscyluje w granicach 10-15 tysiecy dolarow. Dobrze jest tez zaopatrzyc sie tez w tzw Land ktory daje Ci mozliwosc opodatkowania mysliwych i gornikow, ktorzy beda z rzeczonego korzystac. Pozostale dwie opcje posiadania wlasnego kata czyli wynajem mieszkania lub zakup domu odradzam - przynosza tylko straty

zeby kupic land lub hangar nie wplacajac kasy, musisz poswiecic kilkanascie lat zajmujac sie handlem i wyciskaniem potu ze zwierzat

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 15:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Heh - właściwie za taką odpowiedź powinien być warn.
Prościej było napisać "idź stąd sobie - to gra tylko dla mnie"...
Bo chyba tylko zniechęcenie do EU miało to na celu.

Krótka odpowiedź na pytanie:
Nie warto grać jedynie w celu zdobycia 4 kątów... nie są niezbędne
w EU, sporo kosztują i trzeba mieć pomysł aby przynosiły jakiś pożytek.

Wersja rozbudowana:
Najtańsze 4 kąty to apartament. Później są domki i wille.
Za apartament oprócz ceny zakupu płaci się miesięczny czynsz
za możliwość użytkowania. Jak się nie zapłaci to nie można z niego korzystać
- ale nic się nie traci i żadne zaległości nie narastają.

Domki są dużo droższe, większe, mają też kawałek działki i nie wymagają
miesięcznych opłat.

O hangarach, landach, wyspach czy stacjach kosmicznych (idÄ…c tropem marcjana)
radzę zapomnieć - chyba, że trafiło się ostatnio 6 w totka.

Ceny polecam sprawdzić na aukcji.

Jak długo trzeba grać ? Niektórym wystarczy ok tygodnia. Inni (99%) będą potrzebować lat.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 15:30 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
ateush napisał(a):
Heh - właściwie za taką odpowiedź powinien być warn.

.

nie rozumiem dlaczego sie unosisz przeciez zgodzisz sie ze mna ze lepiej posiadac hangar lub land przynoszacy nawet drobny zysk niz wynajmowac mieszkanie, do ktorego to ciagle musisz doplacac

quote="ateush"]
O hangarach, landach, wyspach czy stacjach kosmicznych (idÄ…c tropem marcjana)
radzę zapomnieć - chyba, że trafiło się ostatnio 6 w totka.

[/quote]

to duzy blad zapominac o tym ze mozna w EU inwestowac pieniadze - z tego co czytam, to wlasnie ludzie ktorzy kupili jak mowisz " wyspy czy stacje kosmiczne" odnosza sukcesy finansowe .Drobni ciulacze wciaz klepia biede natomias kwestja czy cos jest drogie czy tanie jest relatywna. W inwestycji najwazniejsza jest stopa zwrotu i zysk.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 15:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Nie unoszę się :) Po prostu spróbowałem się wczuć w "nowego" który taką odpowiedź dostaje.
Absolutnie nie odradzam inwestowania w EU - ale osoba pytająca o możliwość kupna 4 kątów bez wpłacania raczej do inwestorów na miarę stacji kosmicznej nie należy. Oczywiście chciałbym się mylić i usłyszeć kiedyś, że ponczekPL jest nowym właścicielem CND :)

Ostatnio edytowany przez ateush, 01 Sie 2008, 22:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 21:05 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
a mi się wydaje że kolega chyba pomylił PE z SL :P.. ubranka i domki.. to chyba coś w tym klimacie..
powodzenia w grze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 23:08 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2008
napisałem, że nie chce inwestowac bo po prostu chce cos porobic kiedy pada deszcz lub odprężyć się poznając wirtualny świat, nic poza tym... byłem po prostu ciekawy. Gralem z 20 minut i to co zauważyłem:

wszedlem do jakiegos pomieszczenia na starcie i tam bylo cos napisane ale za duzo nie czytalem ;] nacisnalem wtedy "T" albo cos innego i mnie teleportowalo, wyszedlem juz w jakims miasteczku, było pare osób, patrzyłem w takich pomieszczeniach byly "automaty" do robienia chyba przedmiotow, kupowania i takich tam innych, a w jednym widzialem babke przy ktorej byly aukcje ;], rozejzalem sie dalej i widzialem biegnącą dziewczyne, pobiegłem za nią, powiedziala zebym sweetował, to polatałem gdzies w okolicy i znalazłem moba skoncentrowalem si ena nim ale nic nie szło, przyszla jakas dziewczyna i mi pomogła, i jeden raz mi się udało i zdobyłem 20 buteleczek ;]

i takie pytanie, z tymi butelkami isc na tą aukcje zeby wystawic czy gdzie to moge sprzedać ?

moje dane w EU to Paweł ponczekPL Sikora :) mam ubranie jak więzień, hehe, dzis jeszcze wnocy pogram i poczytam, bo narazie tylko przeczytalem 2 poradniki... pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos to przeczyta i odpisze kulturalnie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2008, 23:33 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
słit hmmm, "ciezki chleb"....
po pierwsze - bez conajmniej 1k słitu nie ma o czym mowic,
po drugie - sprzedac to mozna wylacznie na "targu", czyli w wiekszych miastach poprzez oglaszanie sie na czacie, jaka jest cena aktualna diabli wiedza :P ja kupuje po 6 ped za 1k
itd...
pomysl z czytaniem sluszny, dwa znajdz mentora, trzy - wplac co nieco i zacznij kopac mineraly
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2008, 04:08 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2008
Image

Fajne ujęcie ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2008, 04:17 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Ujencie swietne :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2008, 18:56 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Spoko fota :) .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2008, 12:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Nie prawda, że mieszkanie nic nie daje :) Jeżeli będziesz miał mieszkanie choć przez sekundę, to jakieś 3 razy w roku dostaniesz cały komplet prezentów (3szt) za miast 2 (jeżeli wpłacałeś) lub 1 (jeżeli nie). Dodam, że 3 prezent jest zazwyczaj najwięcej wart, jeśli nie będziesz go opłacał to czysto teoretycznie po jakimś czasie Ci się zwróci :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: