Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 08:14 
Mam zajebisty problem chciałem poskillować w Krafceniu amorów więc postanowiłem najpierw podnieść skille na filtrach i pożyczyłem bp filtra na 100% wyskilowanego od Kolegi z socu Kuchasha i szczena mi opadła po przerobiłem 80 lystu i 80 oila a tu ani jeden skill nie skoczył A zaś jak zaczełem robić armory Setlers shin to wleciały jak wściekłe co jest kto może mi pomóc co śie dzieje:(

PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 11:39 
To normalne :x . Po VU 7.3 ( od 7.4) MA zmieniło to tak , że nie opłaca się nabijać skili na low lvl blueprintach bo skille praktycznie nie rosną wcale. Filtry wymagają 1 lyst , 1 oil. Koszt tt=0.04 . Kalkulacja jest prosta . Niski koszt=niski przyrost skili . MA ukróciło w ten sposób skilowanie , zresztą nie tylko na filtrach :evil: Kiedyś jak się chciało HG np. poskilować to brało się man mph , masę ammo i dawaj , a teraz? Szkoda ammo bo więcej się traci niż to warte. To samo jest z filtrami. Materiał na Settler shin jest trochę droższy ztąd większy przyrost skili. Spróbuj poskilować mechanical equip. na bp o większym lvl np. 3 (damper)lub 4 a zobaczysz różnicę. Licz się jednak z tym , że straty przy skilowaniu na bp o wyższym lvl będą wyższe nawet jeśli będziesz miał bp quality=100 :cry:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 13:14 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Wniosek jest taki (mój wniosek ;) ) skill kosztuje określoną wartość ... więc aby się wyskilować musisz wydać (stracić) odpowiednią ilość PED - chyba, że trafisz HoF lub Global - więc skilowanie na najtańszych filtrach będzie trwało wieki ;). Może zostanie to zmienione w nowym VU.

Swoją drogą jestem ciekaw, jaki próg górny skila jest założony przez MA w wyliczaniu statystyki sukcesu (mam na myśli wszystkie skile). Mam wrażenie, że około 10.000 w zaangażowanych skilach.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 15:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
na 80 prób po ostatnim cichym minipatch powinno wyskoczyć kilka skills, wcześniej na 100 prób wyskakiwały 2 skills nie więcej

może masz na myśli, że nie wyskoczył Ci enginering intellligence, które mogą się przydać w armor craft? bo manuf mech comp i mech powinny Ci wskoczyć

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 15:25 
Dzięki wam bardzo za Martusia Ii Piohaw oraz Coover odpowiedz .Cover jak pisz nic to znaczy nic ani jeden skill się nie pokazał dlatego sie podłamałem żeby pare to bym tak nie pładał dosłownie nic :( coś mi się zdaje że trzeba bardziej zainwestować ale zrobie to po uv może coś ciekawego wymyślą no chyba że spierdniczą jeszcze bardziej to se dam pokouj:P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 15:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej :)

Myślę, że warto poczekać ... mają być jakieś zmiany w crafcie (ponoć).
Może coś polepszą ... albo crafcone rzeczy (mam na myśli te mechaniczne) nabiorą wartości rynkowej bo będę do czegoś potrzebne.

Pozdrawiam i życzę sukcesów (o cierpliwości nie wspominając),

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 15:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
CordasPL napisał(a):
Cover jak pisz nic to znaczy nic ani jeden skill się nie pokazał dlatego sie podłamałem żeby pare to bym tak nie pładał dosłownie nic :(

no to faktycznie dziwne, bo mi tam te kilka na 100 prób wypada zawsze, a w sumie nie jestem taki noob w crafceniu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2005, 15:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cordas, może byłeś zlagowany tak jak w przypadku polowań? Powtórz próbę (no może z mniejszą ilością powtórzeń) i jak dalej będzie nic tak do połowy to relog... jak będzie dalej nic to czekaj na nowe VU.

Pozdrawiam,

PioHaw

[ Dodano: PiÄ… 02 Wrz, 2005 ]
Hej ...

Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł ... spróbuj na BP z ratingiem 0 ... może w tym tkwi problem

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 00:23 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Raiting nie ma nic do rzeczy.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 35 gości

Panel
Skocz do: