Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2008, 19:04 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
HP: 0
Mam dwa pytania,a mianowicie:

1.Jaki jest NAJŁATWIEJSZY,najszybszy i najbiespieczniejszy sposób na zdobycie kasy na początku gry?(obojętnie jakiej,nie ważne że nudnej,ważne,że szybkiej i bezbiecznej.)

2.Kiedy zarobie już trochę kasy,to na co ją wydać,by zapewnić sobie bezpieczeństwo?

ps.I tak poza tematem,gdzie na tym forum można napisać,że szuka się pracy? :P

Z góry dzięki za odpowiedź

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2008, 19:22 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
1. Wpłacić ;)
2. Kupić Gold Card w terminalu (200 PED).

Szczerze, myślę, że jeśli nikt Cię nie zna, to raczej pracy nie dostaniesz - bo strach zaufać i np. dać kilkadziesiąt PED i przydzielić zadanie: skupuj to i to w PA, po tyle i tyle.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2008, 20:08 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
Zapomniałem napisać:oprócz wpłaty

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2008, 20:17 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 120
Society: The Firm
Sweatować aż uzbierasz 50-100 PED, potem handel minerałami, skórami itp. Następnie polujesz/kopiesz za część środków, jeżeli masz straty to znów handel. W końcu jak poznasz grę lepiej, będziesz miał skille to obędzie się bez handlu.
Ewentualnie widziałem na entropiaforum.com poradnik sweato-polowanie. Żeby się nie zanudzić to kupujesz broń np opalo, trochę ammo, potem polujesz na małe stworki typu daikiby albo exarosaury. Powiedzmy że zabicie stworka przeciętnie kosztuje 30 pec, więc najpierw sweatujesz żeby mieć sweat za 30 pec, potem zabijasz stworka. Poszukaj na entropiaforum.com, tam było dokładnie opisane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 10:49 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 88
Society: Mad Wolves
Nick w grze: Michael ANGEL Samuelle
Christoforos napisał(a):
1. Wpłacić ;)
2. Kupić Gold Card w terminalu (200 PED).

A do czego ta karta?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 10:53 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ogolnie rzecz biorac do ochrony twojego konta przed zlodziejem

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
1. Okraść kogoś - łatwe i szybkie .
2. Gold Member Card .

Pozdrawiam
Loss_AdKos

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:04 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
Wiem,że to zabrzmi buracko,ale po ile sprzedać sweat,i jak to napisać? :oops:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:08 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
selling sweat "tu ilosc" (raczej w tysiacach) i cena @ miejsce gdzie sie znajdujesz
szczerze mowiac nie mam pojecia jakie sa teraz ceny, jak potrzebuje słit to leze do PA i kupuje za 0,6 (czyli 1k za 6 ped) sprzedawca znajduje sie dosyc szybko wiec cena pewnie atrakcyjna
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:13 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
ja mialem fuksa z 5 miechow temu... znalazlem kolesia ktory kupowal ode mnie za 1... mozna kupic troche nexusa i zmieszac to ze słitem i sprzedac ME, za duzy markup... ale mala ilosc... (wtedy sprzedajesz faktycznie słit za wiecej niz aktualne 0,5)... da sie z tego wyciagnac troche kasy...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: brak informacji O_o
Nick w grze: Ann
Ja niedawno podreperowałam budżet przez produkcje właśnie Mind Essence. Skupując bardzo tanio sweat od nowych graczy. Potem ME leciało na aukcje gdzie była umieszczana w niedużych ilośćiach bo tylko newbis kupują takie nie duze ilości i zazwyczaj nie orientują się ze jak by kupili wiecej to byłoby korzystniej :roll:

Jest to dosc żmudna robota bo nie łatwo już znaleźć kogoś kto chce tanio sprzedać produkty, ale potem idzie łatwiej bo kasa na koncie rośnie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
hehe...tylko uwazaj jak bedziesz kupowal bardzo tanio sweat w PA... Paru newbie wejdzie Ci na glowe i zaczna zawracac Ci d**e ze jestes reseller, niszczysz gre i cala ekonomie gry, co skutecznie moze wkurzyc... (moze mam slabe nerwy)...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
...reselerstwo nie jest zakazane ! to sa zasady rynku ... :roll: nie chca nie musza sprzedawac...
...zycie jest takie ze za głuopte sie płaci... :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 11:46 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
saneh.. heh widzisz ja to wiem... "reselka, resell"... nawet wydziwiek tego slowa nadaje juz mu na starcie zabarwienie pejoratywne... duzo ludzi nie rozumie ze jezeli jest duza podaz to cena spada... nie jest to wina "resellerów" tylko jak powiedziales... zasady rynku..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 12:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Wilq napisał(a):
saneh.. heh widzisz ja to wiem... "reselka, resell"... nawet wydziwiek tego slowa nadaje juz mu na starcie zabarwienie pejoratywne... duzo ludzi nie rozumie ze jezeli jest duza podaz to cena spada... nie jest to wina "resellerów" tylko jak powiedziales... zasady rynku..

PowiedziałAŚ Alan, Saneh to kobieta :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 12:18 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Iceman napisał(a):
Wilq napisał(a):

wcale nie wiadomo :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 12:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Cytuj:

...hihi czepiasz sie szczegółów :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 12:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
A to pszepszaam drogą Panią....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2008, 12:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Jeżeli chodzi jeszcze o zarabianie w PE to moge dodac, ze jak sie ma juz troche gotowki, okkolo 100PED to dosc latwo idzie zarabianie siedzac na aukcji i skupujac jakies itemy (nie za drogie ) z najtanszych aukcji i potem umieszacznie spowortem juz ze swoja marza :roll:

...tez sie dziwilam kto mi to teraz kupi ale ku mojemu zdumieniu jak sie wie, ktore itemy sa w miare popularne i chodliwe to znajduja sie tacy, którzy nie patrza za bardzo w jakiej cenie kupuja moje towary :roll:

... oczywiscie trzeba tak raz dziennie wlaczyc gre zeby miec pojecie co sie aktualnie dzieje na aukcji i ogolnie w grze :roll:

.... i wdg mnie albo startujesz grac z myslą o wzbogaceniu sie w grze i kupowaniu sobie nowych ubran i itemow , otwieranie wlasnych sklepow albo .... wplacasz do gry i bawisz sie w polowanie, uzbrajanie siebie, eventy itp. Jednoczesnie zadko takie zjawisko wystepuje bo wtedy gracz musialby miec kupe kasy i grac z 20 godzin na dobe :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2008, 20:13 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
A teraz mam jezcze inne pytanie.Czytałem w poradniku do sweatowania,że koło Camp Phoenix zwykle znaleść grupę ludzi sweatujących.Czy oni wciąż się tam pojawiają?I gdzie teraz najlepiej sweatować?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2008, 20:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Teraz najwiecej ludzi sweatuje w Neas ( amethera). zazwyczaj sa tam duze grupy sweaterow + czasem jakis hunter lub faper :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2008, 20:44 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Sporo ludzi siedzi przy outpostcie na północ od Port Atlantis - Swamp Camp (czy jakoś tak). Często można spotkać tam medyków, oferujących darmowe leczenie.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2008, 21:48 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
A czy mógłbyś zaznaczyć to na mapie?

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: