Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2008, 19:11 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 0
Od tygodnia mam problem ze zbytem guzików na aukcji - nie mam pojęcia dlaczego - zawsze wystawiam maksymalnie 500 sztuk na aukcję, cena startowa jest zawsze procentowo niższa niż tygodniowa średnia (wg market value); buyout kilkanaście procent więcej. Czas trwania - tydzień. Niby jasne, że rynek mógł się zaspokoić, ale wydawało mi się, że guziki są niezbędne dla crafterów. Co mogę robić źle?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2008, 19:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Christoforos napisał(a):
Od tygodnia mam problem ze zbytem guzików na aukcji - nie mam pojęcia dlaczego - zawsze wystawiam maksymalnie 500 sztuk na aukcję, cena startowa jest zawsze procentowo niższa niż tygodniowa średnia (wg market value); buyout kilkanaście procent więcej. Czas trwania - tydzień. Niby jasne, że rynek mógł się zaspokoić, ale wydawało mi się, że guziki są niezbędne dla crafterów. Co mogę robić źle?

Pozdrawiam.

Z tego co piszesz to popelniasz same błedy.
W EU wiecej , taniej wcale nie oznacza szybszego zbytu , wręcz przeciwnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2008, 19:24 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:

Czyli mam wystawiać po 100 i powyżej średniej ceny? Przecież to, chyba, tym bardziej nie zejdzie.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2008, 19:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Christoforos napisał(a):
Cytuj:

Czyli mam wystawiać po 100 i powyżej średniej ceny? Przecież to, chyba, tym bardziej nie zejdzie.

Pozdrawiam.

Zejdzie , jak widze jestes tutaj od 7 stycznia , za poł roku może bedziesz miał juz jakies wyczucie ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2008, 20:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Mała podpowiedź:
Przegladnij sobie aukcje dokładnie: Ore/enmaters, Natural/tailoring materials

Zobacz jak ludzie wystawiaja niektóre rzeczy: Niewielkie ilosci cene powyzje markupu.

Druga podpowiedz: jest duzo osób które eksperymentuja z kraftem/tailoringiem
Chca np zrobic sobie 500prób na filtry, kupują 2375 lysta i 2580 oila bo takie na aukcji znalazly z najnizszym BO czy szukaja 500 lysta i 500oil za troche wyzsza cene niz markup?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 01:37 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 93
Society: DARK SIDE
Nick w grze: Sebapl77
Sam kupuję np. większe ilości danego ore dzielę na mniejsze paczki i sprzedaję. I jeszcze na tym zarabiam :) Po prostu mniejsze paczki łatwiej upłynnić bo na duże nie każdy ma pieniądze.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 14:09 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Mlode Wilki
Dam mala rade:
1. Zerknij na aukcje czy wieksze ilosci zalegaja na aukcji czy mniejsze + ktore maja wiecej bidow. Procenty ustaw na wyczucie raczej po przegladnieciu aukcji.

2. Popatrz na globy z craftu co ludzie craftuja.. ogolnie jak nie widac nic w czym sie wykorzystuje guziczki lepiej poczekac jakis czas albo wystawic probnie 100 guzikow jak nie zejda to dopiero poczekac pare dni..

Ja tak robie i zawsze dziala.

Pozdrawiam Sori.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 17:13 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 104
Society: zomo
Nick w grze: sobi Dziobak
Z mojego doswiadczenia wynika ze najlepiej schodza pakiety guzikow 100-200, po cenie takiej jak wiekszosc aktualnie wystawionych buy outow (jka ktos potrzebuje to kupi za 2 pedy wiecej, a nie bedzie czekal i licytowal), ilosci powinny byc rowne (100, 150), foule moga byc w mniejszych ilosciach, na tym jest mniejszy przemial dzienny.

PS: sami traderzy :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości

Panel
Skocz do: