Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 22:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Neverdie poniższymi plakatami oraz informacją prasową (link do BusinessWire) zapowiedział otwarcie całkowcie nowych przestrzeni oraz całkowicie nowej gałęzi przemysłu w Entropia Universe. Kosmos nadejdzie jesienią bieżącego roku.
Image Image

Proszę państwa, przełom!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 22:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
E tam nie ma sie narazie czym podniecac, pozyjemy zobaczymy.

Chociaz to ze info wyszlo od ND a nie z MA pozwala przypuszczac ze jednak cos pozytywnego sie swieci :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 22:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tak, najciekawsze jest skąd on wziął te 5 milionów $. :wink:

Aha, na razie jedyna strona (taka "pół-oficjalna") to strona ND: http://www.neverdie.com/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 23:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
wow

:shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 03:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Neverdie chce, MA daje. MA=NVD ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 03:21 
zauważ, że to Neverdie nakręca promocję itd, bez niego PE nie miałoby takiej reklamy jaką ma w stanach...tak więc muszą spełniać warunki...a co do nagrody, mnie się wydaje, że nagrodą będzie stacja CND, odczuwa się zmęczenie prowadzenia tego resortu

PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 04:17 
BARDZO ważny komentarz ze strony Neverdie:
http://www.entropiaforum.com/forums/1137750-post79.html
Cytuj:
Hello from Vegas, I'm glad you got to hear about this event from Reuters, thats a good start...

Im very Proud to have the pleasure of promoting this Momentous Event.

Here's what I can tell you now.

There Will Be Pirates!

There Will Treasure!

Club NEVERDIE will be under Attack!

The expansion into Space will require the introduction of a TON of new items, tools, weapons, blueprints, Spaceships etc, some of which will turn out to be extremely valuable.
Estimated market Value $5million.

Items will be discoverd in Space and Planetside, via looting, Via Discovery.

Lag inducing Events will be avoided, Location Specific events will be avoided... Everyone actively participating in Entropia Universe will have the opportunity to play a role and make discoveries.

The announcement of this Event at CES is just the Begining of the promotion of this Extremely Exciting new era...

Keep Your ears to the Ground, not everything will be Spelled out for us... Read between the Lines, keep your eyes open, Space is coming, so are new planets, so is new technology.

Rememeber Tinkerbell.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 08:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Czyli cuda na kiju Panie! Witamy wszystkich na wycieczce "Atak na Neverdie" prosimy przygotować broń i portfele do wydania gadzyliony pedów.

Na serio, czy ktokolwiek uwierzy że z powodu "zmęczenia materiału" Jon pozbędzie się złotonośnej gęsi???

Ostatnio edytowany przez wasooth, 08 Sty 2008, 08:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 08:48 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
ha ha a ja już kiedyś o tym mówiłem :-)...i stało się....albo stanie się :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 09:23 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2006
Cytuj:
Jon pozbędzie się złotonośnej gęsi???

Atak na Club Neverdie nie oznacza że z niego zrezygnuje i nie będzie mu przynosił żadnego dochodu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 09:46 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
odnosiłem się do tego :
Level napisał(a):
a co do nagrody, mnie się wydaje, że nagrodą będzie stacja CND, odczuwa się zmęczenie prowadzenia tego resortu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 12:43 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
hmm napiszę krótko - KOCHAM MA !! cymes, miód i malina !! GJ MA i reszta :o

ps. czyli jednak ekspansji "podwodnej" chyba nie zobaczymy ... wybrali kosmos i chyba lepiej

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 13:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Loko Moko napisał(a):
ha ha a ja już kiedyś o tym mówiłem :-)...i stało się....albo stanie się :-)

Fakt, pisales :)
Cytuj:
Lag inducing Events will be avoided, Location Specific events will be avoided...

Nie chce byc cyniczna ani sceptyczna, ale.. nie wierze :roll: I to dla mnie reszte ''rewelacji' stawia pod malym znakiem zapytania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 13:37 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Cytuj:
Lag inducing Events will be avoided, Location Specific events will be avoided...

Nie chce byc cyniczna ani sceptyczna, ale.. nie wierze :roll: I to dla mnie reszte ''rewelacji' stawia pod malym znakiem zapytania.[/quote]

Sceptycyzm jest jak najbardziej na miejscu znając możliwości MA ale te tezy są jednym z bardziej pocieszających - brak masowych respawnów w jednym miejscu wyraźnie wpłynie na zmniejszenie laga, coś jak Merry Myhem - event jak się patry - lag znikomy. IMO dobra ścieżka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 13:56 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Czyli godziny Eve Online sÄ… policzone. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 15:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Christoforos napisał(a):
Czyli godziny Eve Online sÄ… policzone. :)

Nie beda policzone bo Hangary i oil w EU kosztują o wiele więcej niż w EO. I w dodatku w EU placimy za nie prawdziwa kasa w przeciwieństwie do Eve :P

Cytuj:
mnie się wydaje, że nagrodą będzie stacja CND, odczuwa się zmęczenie prowadzenia tego resortu

Co do tego.. nie wiem jak można odczuwać zmęczenie prowadzenia takiego resortu :P o ile wiem to prawie nic nie musi robić :P i wątpię zęby nagroda w evencie było samo CND :P ND az taki głupi nie jest :wink:
BTW. co ty Level, jeszcze żyjesz ? :P Słyszałem ze masz przedawkować rutinoscorbin czy inny Apap :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 09:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Uuuu nieźle. Czyli co? Ceny ropy w górę, jak w realu? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 10:50 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
moim skromnym zdaniem zeby ten kosmos mial sens musi byc dostepny dla wiekszej ilosci graczy niz tylko posiadajacych hangary wiec pewnie bedzie cos w stylu hangar = transportowiec, reszta bedzie mogla miec jakies mysliwce itp...

inaczej bedzie to przerost fromy nad trescia, duzy wysilek zeby stworzyc, malo ludzi korzysta, nie ma sensu dla firmy i jej ekonomii :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 11:26 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
NEVERDIE napisał(a):
Items will be discoverd in Space and Planetside, via looting, Via Discovery.

David Simmons at CES napisał(a):
Whoever said you would need a ship to travel between planets?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 13:13 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
David Simmons at CES napisał(a):
Whoever said you would need a ship to travel between planets?

hmmm... a moze ten event z logami doktorka to wstep do teleportow miedzy planetami?? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2008, 11:24 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
Imho podróże statkami w tej chwili istniejącymi odpadają jako rozwiązanie. Już teraz czasem trzeba czekać na pilota godzinę albo więcej, żeby dostać się na CND, co dopiero kiedy tras będzie więcej? No chyba, że dodadzą hangary, ale wątpię w to szczerze. Hangarów jest sporo i z części nie widziałam, żeby cokolwiek latało...

Poza tym w tym tekście jest tam kawałek o NOWYCH STATKACH. Możliwości są dwie - albo będzie możliwość teleportacji (prawdopodobnie odpłatna i to drożej niż z CP) albo możliwość latania nowymi statkami (bo powiedzą że te istniejące nie mają dział i są za małe na duże podróże).
Wydaje mi się że latanie jest bardziej prawdopodone jeśli chcą dodać możliwość strzelania w czasie lotu. Ale nie wiem czy chcą, brak przesłanek.

Nie wiem czy ktokolwiek z was pamięta wspomnienie na jakimś konwencie o statkach kosmicznych i pojazdach dla graczy?
Może wprowadzą statki, które będą tańsze niż hangar+statek, będą jednoosobowe i żeby dolecieć na planetę trzeba będzie się ostrzeliwać po drodze?
Wiem, że to mało prawdopodobne, ale jakie piękne by było :)
Tylko bez PVP lootowalnego, plz....

Sporo ludzi uważa, że orby mają związek z teleportacją, na co wskazywać może ich pojawienie się w okresie kiedy mówi się o wprowadzaniu powoli nowych planet. Ja tam nie wiem, bo część orbów jest za daleko od miast. Wszyscy będą lecieć do Hades C i stamtąd skakać. No chyba, że orby będą przypisane do konkretnego miejsca w kosmosie.
Tak czy siak, logi mają związek z orbami - opisują je. Więc może logi to początek eventu z odkryciem znaczenia orbów?
Nie wiem, nic nie odstawiam, bo drogi którymi kroczą myśli MA są nie zbadane....

Co do CND to sprawa jest prosta.
Na CND zaczęło brakować hunterów, przylatują w większości minerzy. Zrobienie eventu z atakiem na CND sprowadzi się do przylotu hunterów. Neverdie dostanie od MA coś do dania mistrzowi, albo mistrzom i wszyscy będą happy.
MA - bo ludzie zadowoleni z eventu i wpłacą na więcej ammo, na armory i inne.
ND - bo ma podatek z każdego lootu, reklamę dodatkową i zabawę bez wychodzenia z domu.
Piloci - bo ruch w interesie.
Gracze - bo można coś zlootować, pobawić się etc.
I tylko ci, których nie będzie stać (czyli większość) znowu będą niezadowoleni :P Choć podejrzewam, że będzie sporo nowych przedmiotów i że będą wypadały z polowania i kopania i to nie zaleznie od mobów. Znaczy nie tylko Hogglo coś rzuci, ale i Argo i Exo.
Pomysł genialny. Tylko mam nadzieję, że przynajmniej serwery na mocniejsze przedtem zmienią.....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2008, 12:42 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Cytuj:
Może wprowadzą statki, które będą tańsze niż hangar+statek, będą jednoosobowe i żeby dolecieć na planetę trzeba będzie się ostrzeliwać po drodze?

Nie pamiętam jak to miejsce się nazywało - bez tp - po drugiej stronie bagien od PA - tam na platformie są takie jednoosobowe "kosmiczne" hulajnogi :P
Tylko znając zacięcie MA do robienia czegoś i zapominania na zawsze to jakoś je bym ustawił zaraz obok statków bojowych stojących gdzieniegdzie na lądowiskach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2008, 13:53 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
Chug's Hideout to sie nazywa o ile mnie pamiec nie zawodzi :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Sty 2008, 21:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Te gwiezdne hulaje są/były też w samym PA.

A co do "fabuły" całego zamieszania to obok logów, orbów i ataku robotów na CND jest też jajo troxa. :wink: Ahh, the jajecznica. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2008, 12:41 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
http://www.entropiaforum.com/forums/abo ... rates.html
Jack Roque w drugim poście dał kilka wypowiedzi ND warto się zapoznać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2008, 12:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
od kilku dni testuje sobie eve, nigdy w to nie gralem i powiem wam, ze jestem pozytywnie zaskoczony :)
i tak sobie pomyslalem jakby to bylo pieknie gdyby te dwie gry, wrzucic do jednego wora, potrzasnac i wyjac jedna zajebista, rozbudowana gre.... ech....zeby im sie udalo ten kosoms ozywic :P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2008, 13:31 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Grałem w Eve rok - na samym początku gra jest świetna, ale po pewnym czasie, staje się nużąca.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2008, 18:13 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Cytuj:
na samym początku gra jest świetna, ale po pewnym czasie, staje się nużąca.

skÄ…d my to znamy?? :wink:

Ja grałem tylko w wersje 2 tygodniową. Nawet fajna ale jakoś na 2 gry to ja czasu niemam :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lut 2008, 20:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja to widzę tak, że jak zwykle Szwedzi wolniej niż byśmy chcieli, ale z głową implementują to co najlepsze z innych sprawdzonych projektów, ciuchy, meble, tekstury z SL, kosmos i piraci z Eve, magia (mf) z WoW (troche na wyrost ;) i z upływem dekady będziemy mieli świetny produkt :)

co do kosmosu, widzę to tak, że możliwość budowania pojazdów kosmicznych będzie w miarę powszechna z prostego powodu, napędzi to popyt i ruch w interesie, zapotrzebowanie na minerały, craft i zapewne nieruchomości, a wiadomo, na każdym etapie musimy zainwestować i często stracić

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości

Panel
Skocz do: