Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 16:31 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 0
Witam, aktualnie gram w Eve Online, ale myślę nad zmianą i zastanawiam się nad Entropią. Byłby ktoś tak miły i odpowiedział mi na kilka pytań?

1. Jak wygląda ekonomia w Entropii? Jest równie realistyczna jak ta w Eve? Chodzi mi głównie o takie rzeczy jak: popyt, podaż, obrót akcjami, spekulacje cenowe, zarządzanie przedsiębiorstwem.
2. Kiedyś założyłem już konto w EU, jednak w ogóle nie grałem, czy możliwe jest założenie nowego konta na te same dane osobowe co poprzednie? I czy nie jest to sprzeczne z EULA?
3. Czy rzeczywiÅ›cie jest możliwość zarobku? OglÄ…daÅ‚em film dokumentalny o grach mmo i zaintrygowaÅ‚ mnie wywiad z Neverdie’em.
4. Nie mam zbyt dużo czasu na grę, czy mimo to jestem w stanie dogonić graczy, którzy zaczęli grać już jakiś czas temu?
5. Jak wygląda polskie community w EU? Jaka jest średnia wieku? W Eve grałem, głównie z osobami powyżej 30 i nie chciałbym przerzucić się na granie z młodzieżą w wieku gimnazjalnym.
6. Jaki jest stopień trudności EU? Wolałbym coś o dużym stopniu skomplikowania jak Eve, a nie jak WoW.
7. Czy są jakieś skille odpowiedzialne za umiejętności ekonomiczne? (np. dot. maksymalnej ilości przedmiotów na aukcji itp.)
8. Jaki stosunek ma MindArk do graczy? Odpowiada na petycję, prośby, pytania?

To chyba wszystko. Dziękuję i pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:22 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Christoforos napisał(a):
Witam, aktualnie gram w Eve Online, ale myślę nad zmianą i zastanawiam się nad Entropią. Byłby ktoś tak miły i odpowiedział mi na kilka pytań?

1. Jak wygląda ekonomia w Entropii? Jest równie realistyczna jak ta w Eve? Chodzi mi głównie o takie rzeczy jak: popyt, podaż, obrót akcjami, spekulacje cenowe, zarządzanie przedsiębiorstwem.
2. Kiedyś założyłem już konto w EU, jednak w ogóle nie grałem, czy możliwe jest założenie nowego konta na te same dane osobowe co poprzednie? I czy nie jest to sprzeczne z EULA?
3. Czy rzeczywiÅ›cie jest możliwość zarobku? OglÄ…daÅ‚em film dokumentalny o grach mmo i zaintrygowaÅ‚ mnie wywiad z Neverdie’em.
4. Nie mam zbyt dużo czasu na grę, czy mimo to jestem w stanie dogonić graczy, którzy zaczęli grać już jakiś czas temu?
5. Jak wygląda polskie community w EU? Jaka jest średnia wieku? W Eve grałem, głównie z osobami powyżej 30 i nie chciałbym przerzucić się na granie z młodzieżą w wieku gimnazjalnym.
6. Jaki jest stopień trudności EU? Wolałbym coś o dużym stopniu skomplikowania jak Eve, a nie jak WoW.
7. Czy są jakieś skille odpowiedzialne za umiejętności ekonomiczne? (np. dot. maksymalnej ilości przedmiotów na aukcji itp.)
8. Jaki stosunek ma MindArk do graczy? Odpowiada na petycję, prośby, pytania?

To chyba wszystko. Dziękuję i pozdrawiam.

Ad 1. Nie wiem, czy równie realistyczna, na pewno realna - tutaj gra się prawdziwymi pieniędzmi (stały przelicznik, 10 Entropia Dollars = 1 USD)
Ad 2. Możliwe, nie sprzeczne.
Ad 3. Jest możliwość zarobku, ale to nie jest bułka z masłem, zarabiają tylko cierpliwi, uparci i sprytni, no i czasem fuksiarze. Z grubsza im więcej zainwestujesz, tym większy potencjalny zwrot, na przykład NeverDie zainwestował 100000USD :)
Ad 4. Możesz kupić skile (legalne), lub całą postać(nielegalne).
Ad 5. Średnia wieku na pewno powyżej gimnazjum, gra jest na tyle ciężka, że typowe dzieciaki wymiękają.
Ad 6. Dużo by gadać, ogólnie gra jest prosta, z drugiej strony mnogość różnych kombinacji przedmiotów/skilli/mobów....., powoduje że trzeba czasem ruszać główką lub portfelem :)
Ad 7. Nie
Ad 8. Różny, oczywiście dla większości graczy, to pewnie banda nierobów :), ale się starają, a gracze są po to, żeby narzekać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:22 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Witam
ad1 mysle, ze jest bardziej realistyczna, teoretycznie eu jest pierwsza real cash economy na swiecie
ad2 jest to sprzeczne z eula, sprobuj odzyskac dane do konta, jesli nie pamietasz hasla i loginu piszac do supportu, ew zaloz konto na dane kogos z rodziny ;-P
ad3 istnieje mozliwos zarobku na wielu plaszczyznach, ale potrafia to tylko nieliczni ;-P
ad4 nie do konca, tzn wkladajac implanty ze skillami w pewnym stopniu tak, ale kosztuje to fortune ;-)
ad5 Polakow w eu gra calkiem sporo, srednia wieku ;-P no coz sa takie kwiatki jak gucio ;P i takie jak ja np ;-) 30 przekroczylem 4 lata temu ;-P a sa i starsi ode mnie ;-)
ad6 Jest bardziej skomplikowana gramy po kilka lat niektorzy po 5 ;-P i dalej nie wszystko o tej grze wiemy, zwlaszcza, ze dosyc dynamicznie sie zmienia
ad7 nie
ad8 na pytania, rzadko, na prosby teoretycznie wcale, petycje maja w glebokim powazaniu ;-P

pozdr
Martre

Ostatnio edytowany przez Martre 07 Sty 2008, 17:46, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
misko napisał(a):

Misko to jest sprzeczne z eula
jedno konto na jedna osobe
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:25 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanko: istnieje mozliwość usunięcia konta?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:28 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Martre napisał(a):
misko napisał(a):

Misko to jest sprzeczne z eula
jedno konto na jedna osobe
pozdr
Martre

Jeśli nie będziesz używać starego konta to nie jest sprzeczne, ale paragrafów czy interpretacji Marco mi się nie chce szukać.

EDIT: Oczywiście dla pewności można wysłać requesta do supportu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 17:48 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Christoforos napisał(a):
Dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanko: istnieje mozliwość usunięcia konta?

hmmm nie slyszalem zeby mozna bylo usunac konto ;-)
pewnie przy pomocy suppa tak, ale jesli masz zamiar pisac to napisz prosbe o przywrocenie starego ;-P
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 18:15 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Przypomniałem sobie login, hasło reaktywowałem. Czy jeśli mam już gotową postać (stworzoną wcześniej, ale nawet nie wyszedłem wtedy z tego pierwszego miasta) to mogę jakoś jeszcze raz zmodyfikować jej wygląd? Po updatecie grafiki zezwoliliy na darmową modyfikację wyglądu avatara?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 19:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
tak, niestety wiaze sie to z tym, ze wiekszosc avatarow wyglada teraz tak samo;-P
btw wyglad mozesz zmodyfikowac kiedy chcesz;-) u chirurga plastycznego, fryzjera badz teraz tez poprzez maski na ktore nanosi sie "tatuaze"
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 20:47 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Mógłby mi ktoś jeszcze wyjaśnić co to są te Gold Cards o których tyle u Was na forum czytałem?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 21:06 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Jest to zestaw znacznie podnoszący bezpieczeństwo (O czym się osobiście przekonałem). Chodzi o to, że dostajesz kartę z chipem oraz czytnik i przy każdym logowaniu się do gry musisz wsunąć kartę do czytnika i wpisać w oknie logowania kod który ci sie wyświetli na czytniku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sty 2008, 21:52 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Posta jeśli chcesz stworzy od nowa - to jest możliwość - wysyłasz supporta z prośbą o skasowanie postaci - wtedy po takim resecie (który dotyczy tylko avatara a nie konta) można rozpoczą proces kreacji od nowa - włączając w to wszystkie człony nazwy avatara.

Gold Card jest to "musiszmieć" jeśli sensownie podejdziesz do tej gry - na początek sie dowiedz jak najwięcej posprawdzaj się jak się czujesz w realiach - na goldkarte przyjdzie czas, na sam test gry można sobie odpuścić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 14:47 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Czytałem trochę o włamaniach na konta i postarałem się o podjęcie działań, które zabezpieczą mnie na taką ewentualność już na początku mojej przygody z EU. Mam innego maila na forum innego na accountcie, ten drugi jest na (podobno) najbezpieczniejszej skrzynce pocztowej. Zamówiłem też G DATA TotalCare 2008 i na 100% kupię Gold Card jak tylko zacznę grać. Czy jeszcze jakieś środki bezpieczeństwa powinienem podjąć?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 14:57 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
wystarczy gold card
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 14:58 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Trzymać komputer w czystości, passy za zebami, oficjalną stonę entropii podwiesić w ulubionych żeby uniknąć trafiania na nibystronki przez missklik, goldkarte przy sercu i dobre przestrogi w głowie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 15:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
+prywatną wymianę poglądów z innymi userami forum prowadzić przy pomocy forumowego "pw" - pod żadnym pozorem mailowo/gadu-gadowo. Najlepiej w profilu uruchomić opcję "ukryj adres e-mail.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 15:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Skanerin napisał(a):
Najlepiej w profilu uruchomić opcję "ukryj adres e-mail.

Warto zauważyć, że standardowo opcja ta jest zaznaczona. Dbamy o bezpieczeństwo użytkowników. :mrgreen:

edit:

doprecyzuję może jak działają obydwa ustawienia:

z wyłączonym ukrywaniem - wysyłasz maila przez formularz na forum (maila adresata nie poznajesz, chyba że Ci odpowie mailowo ze swojej skrzynki)
z włączonym ukrywaniem - klikasz na link e-mail pod postem i wyskakuje komunikat "Ten użytkownik nie życzy sobie otrzymywać email'i. Spróbuj wysłać mu prywatną wiadomość."

Oba ustawienia nie narażają nikogo na jakieś szczególne zagrożenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 17:53 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Posta jeśli chcesz stworzy od nowa - to jest możliwość - wysyłasz supporta z prośbą o skasowanie postaci - wtedy po takim resecie (który dotyczy tylko avatara a nie konta) można rozpoczą proces kreacji od nowa - włączając w to wszystkie człony nazwy avatara.

Rozmawiałem z supportem i coś takiego nie jest mozliwe, załatwiłem z nimi za to coś innego - zmienili nazwę mojego starego avatara, po czym zablokowali mi całe konto i mogę teraz założyć nowe.

Cytuj:
09 Jan 2008 Entropia Support:
Hi,

Once an avatar is created we can't change it. The thing we can do is to change the avatar name on this account and then lock it. Then you can apply for a new account and use the name you would like.

Do you want us to do this?

Kind Regards,
Entropia Support

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 17:55 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
dokładnie o to chodzi - konto zostaje na twoje dane przecież

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 18:09 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
No niby tak, ale z tego co wynika z maila od supportu to całe moje konto łącznie z postacią jest zablokowane, a ja mogę teraz założyć całkowicie nowe nawet na te same oryginalne dane co poprzednie. Chyba, że coś mylę.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2008, 22:51 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nie, nie mylisz - nas interesuje efekt - nowa postać na koncie, które jest na twoje dane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 13:27 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Strasznie wolno mi działa installer klienta, więc zacząłem ściągać z serwera ftp pełnego klienta urzywając FlashGeta, ale wszedłem przed chwilą do folderu docelowego i zobaczyłem, że nie ściąga się to do pliku instalacyjnego, tylko tak jakby było odrazu zainstalowane - po ściągnięciu wystarczy to przekopiować do innego folderu, czy coś z tym będę musiał jeszcze robić?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 13:30 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
przekopiowac i odpalic, jesli brakuje jakis plikow z ostatnich vu, to dociagnie ;-P
pozzdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:04 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Dowiedziałem się przed chwilą, że reselling sweatu nie jest zbyt dobrze postrzegany, tyczy się to, również innych produktów, czy tylko potu?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Christoforos napisał(a):
Dowiedziałem się przed chwilą, że reselling sweatu nie jest zbyt dobrze postrzegany, tyczy się to, również innych produktów, czy tylko potu?

Pozdrawiam.

Kazdego (no,moze oprocz ores/enmatters/tailoring materials) dlatego musisz to robic tak, zeby nikt nie widzial ;) A reselling sweatu jest nieoplacalny i mimo wszystko naprawde nie fair.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Mentora jakiegoś byś nie mógł znaleść? Ta gra ma tyle aspektów ze zaraz ten temat bedzie miał 154 strony.

Sweatem handlują ludzie imo dziwni, niestabline dziadostwo które tanieje co pare dni o jakąś kwotę.
Obczaj sobie jakis minerał czy coś potrzebnego do szycia/kolorowania. Na takie coś zawsze jest popyt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:16 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Mentora jakiegoś byś nie mógł znaleść?

Znalazłem, ale nie mam klienta bo przez ten dziadowski program do updateingu ściągam cały czas 4 kb/s, chociaz powinienam mieć co najmniej 100 kb/s. I tak cały dzień. Więc zabijam czas czytaniem forum i zadawaniem pytań :)

A propo - serwery ftp MindArku kiedyś się odciążają? Bo pokazuje mi, że jeszcze ponad 20h, a przecież nie będę tyle z włączonym komputerem siedział. A jak ściągnąłem wersję bodajże 9.1 FlashGetem i ją zainstalowałem to i tak wyskakuje ten update i znów 20h :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Christoforos napisał(a):

Reselling jest źle postrzegany przez ludzi, których boli to, że ktoś inny zarabia a im się nie chce i/lub nie potrafią. Krótko mówiąc przez wiele osób w EU :D Wpłacają swoje pieniądze i gdy je tracą/lub zarabiają mniej niż oczekiwali, na kimś muszą wyładować swoją frustrację i pada na tych "paskudnych resellerów, którzy przecież są złem najgorszym i wszystkiemu winni" :D
Resell był, jest i będzie zawsze w tej grze.

Nie rozpisując się zbytnio.. Jeżeli podoba Ci się resellowanie lub wolisz to robić niż wpłacać to rób to i nie przejmuj się komentarzami innych, ale niekoniecznie chwal się tym na lewo i prawo ;)
Jeżeli poznasz grę dobrze, będziesz mieć odrobinkę szczęścia i dużo samozaparcia to poradzisz sobie bez resllowania i wpłacania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Christoforos napisał(a):
Cytuj:
Mentora jakiegoś byś nie mógł znaleść?

Znalazłem, ale nie mam klienta bo przez ten dziadowski program do updateingu ściągam cały czas 4 kb/s, chociaz powinienam mieć co najmniej 100 kb/s. I tak cały dzień. Więc zabijam czas czytaniem forum i zadawaniem pytań :)

A propo - serwery ftp MindArku kiedyś się odciążają? Bo pokazuje mi, że jeszcze ponad 20h, a przecież nie będę tyle z włączonym komputerem siedział. A jak ściągnąłem wersję bodajże 9.1 FlashGetem i ją zainstalowałem to i tak wyskakuje ten update i znów 20h :(

wylacz i wlacz klienta, czesto jest tak ze wstrzelisz sie na serwer ktorym update idzie calkiem sprawnie ;-P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 17:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Predus mÄ…drze gada.
Jak masz słaby transfer możesz dać abort i połączyć się jeszcze raz. To co się ściągnęło nie przepadnie a możesz trafić na szybszy serwer.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 18:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
predus napisał(a):
Christoforos napisał(a):
Jeżeli poznasz grę dobrze, będziesz mieć odrobinkę szczęścia i dużo samozaparcia to poradzisz sobie bez resllowania i wpłacania.

Może jeszcze rok temu tak, ale teraz nie wiem czy to jest w ogóle możliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2008, 19:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Jest. Tylko wymaga pewnego budżetu. A to wymaga wpłacenia, albo resellerki (ew. noob hofa ze snabla/exa etc. na początku przygody z EU ;0)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2008, 13:30 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Society: Kanwo
Nick w grze: deadrat
By nie tworzyć nowego tematu pozwolę sobie podpiąć tutaj moje pytanie, więc co sądzicie o polowaniach na Exo ,Combibo i Cornundosy ( yung, mature i old ) na wschód od PA, polujemy w dwójkę Swordsman lvl 2 i Laser Sniper lvl 3. Czy ma to jakiś większy sens czy powinniśmy zmienić łowisko ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2008, 15:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
dead_rat napisał(a):
By nie tworzyć nowego tematu pozwolę sobie podpiąć tutaj moje pytanie, więc co sądzicie o polowaniach na Exo ,Combibo i Cornundosy ( yung, mature i old ) na wschód od PA, polujemy w dwójkę Swordsman lvl 2 i Laser Sniper lvl 3. Czy ma to jakiś większy sens czy powinniśmy zmienić łowisko ?

Wszystko, na czym nie tracisz i na czego robieniu sie smiertelnie nie nudzisz, ma jakistam sens.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2008, 16:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor napisał(a):
Wszystko, na czym nie tracisz i na czego robieniu sie smiertelnie nie nudzisz, ma jakistam sens.

Wychodzi na to, że ta gra jest 100%-owo bezsensowna :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2008, 21:01 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Mam pytanko - przeznaczając na handel 500 PED, czym opłaca się handlować? Nie chodzi mi o poradę: kupuj to i to za tyle i tyle, potem wystaw na aukcji za tyle, tylko o sam rodzaj produktu, na który zarówno podaż jak i popyt jest na tyle wysokim poziomie, by opłacało się nim obracać, a podana przeze mnie wyżej suma wystarczy by zacząć na tym zarabiać.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Sty 2008, 22:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Ores i tailoring materials, ale z 500 pedami bedzie ciezko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2008, 08:42 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
ja zaczynalem ze 150ped na karcie, holernie ciezko bylo zrobic 500ped, potem 1kped, potem juz bylo jakos latwiej, ale uwazam ze 500ped jesli nie mozna 1kped jest odpowiednie,

czym sie zajac?... wczesniej kolega dobrze powiedzial,

ale pamietaj, badz cierpliwy i dojdz do przynajmniej 1kped zanim zaczniejsz cos innego robic, trzeba miec straszna cierpliwosc ale poplaci, bedzie duzo latwiej pozniej, a tez pozniej nie trac wiecej niz z handlu wyciagniesz bo zbankrutujesz bardzo szybko,

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2008, 15:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Kedzior napisał(a):
Ores i tailoring materials, ale z 500 pedami bedzie ciezko.

E tam przesadzasz, ja zaczynałem od 112ped :D
Po 2 miesiacach ostrej pracy bylo 1k ped
Ale na to naprawde trzeba poświęcic baaaaaaaardzo duzo czasu ( ja spedzalem w grze 12-16h)
handlowałem: Animal hides( wtedy cena byla 200%) Soft hides, molisk, wool, thin wool, fine wool. Nie bylo zle. Z czasem jak wyrobisz sobie znajomosci to hunterzy sami będa do Ciebie przychodzic i sprzedawac towar, czasami nawet taniej niz osoba kupująca ten sam towar obok ciebie. Po prostu ludzie tak maja, przyzwyczajaja sie, wiedza ze ich nie oszukasz i daja zarobi tobie a nie innej osobie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 22:38 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
nie wiem gdzie to napisac wiec tutaj wpisze
jeszcze nie gralem ale patrzac na trailery/screeny to mysle sobie ze dobra gra wiec chetnie bym sobie pogral :) ale przy laczeniu do serwera wyskakuje mi blad i jest napisane

An error occurred when trying to download a file.

File: "mfc71.dlltmp"
Reason: Connection attempt failed. WSA error: WSAECONNREFUSED

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 23:02 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
A odblokowałeś EU w firewallu?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 00:50 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
Christoforos napisał(a):
A odblokowałeś EU w firewallu?

Pozdrawiam.

dziwne uruchomilem ponownie komputer i wszystko zadzialalo :O

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 01:27 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
brawo jasiu
pozdr
Martre

btw nie zbadane sa wyroki windowsa......

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2008, 17:20 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
Skoro wszyscy tu pytają to ja też zapytam. Czego używać po wymaxowaniu Opalo? (1000 rifla, 10/10 itp.) Poradnik jest chyba podstarzały, poza tym poleca a106, a do Opalo można podpiąć max. 4dmg... co polecacie? Amp? Nowa pikawa?

A jeszcze zapomniałem: jaka teraz jest najbardziej ekonomiczna broń melee? Albo po prostu... czy poradnik HUNTING jest aktualny?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2008, 17:45 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
amp 101
potem breery M, jesli koniecznie chcesz ciagnac rifla;-P
i tak skonczysz jak wiekszosc na pitolach czyli mowiac krotko na korssach badz breerach P

pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2008, 18:00 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
Chcę ciągnąć (ekhem), to co ciągnąć wypada. Chętnie przerzucę się na pitole (ekhem!!!), jeśli to się opłaci.

Napiszcie nowy poradnik albo usuńcie stary. :oops:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2008, 18:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
O opłacalności użycia broni jak nie trudno się domyślić decyduje jej cena a że ta się bez przerwy zmienia to czasem opłaca się używać handguna a czasem rifla. Myślę że nie ma co iść w zaparte w jednej tylko ścieżce rozwoju tylko watro skillować jedno i drugie. Dla Ciebie najlepsze będą breery z odpowiednimi ampami a na przyszłość to polecam stronke http://www.entropiatools.com/avgdmgpec.php gdzie możesz sprawdzić sobie opłacalność użycia każdej broni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2008, 10:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Tu masz jeszcze link do tematu na forum w którym był jakiś czas temu poruszany problem doboru broni dla początkującego gracza:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=3944

Temat jest raczej aktualny tylko wzmianki o korssie h400 należy obecnie zastąpić breerem p5a. Niemniej jednak zawsze przed zakupem broni sprawdz czy jest to opłacalne za pomocą stronki do której link zamieściłem w poprzednim poście.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2008, 13:04 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Ja mam takie troche inne pytanie. Dawniej gralem troche w EU ale musialem ja zostawic na jakis czas, teraz znowu zaczalem i jak patrze w ekwipunku mam taka paczuszke, prezencik, to czego on sluzy? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2008, 13:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
ozdoba swiateczna
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 03:22 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
Sory, ale znów mam pytanie, tym razem o drilling. Konkretnie chodzi mi o findery. Nie wymaxowałem jeszcze Ziplexa z TT (max. 204 depth), ale przeglądając aukcje trafiłem na MF-101, który już mam wymaxowany chociaż ma max. depth 263.7... trochę tego nie rozumiem, lepszy, a ma mniejsze wymagania? Może ma jakiś koszmarny decay?

Wersja skrócona: jaki finder należy używać po Ziplexie z TT? (drilling)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 10:05 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Co wy sie tak spieszycie z ta zmiana finderów? Myślicie ze lepsze zloza bedą? lol
Ja sprzetem z tt kopaem do 1k skili i jakos sie wychodzilo na tym.

Zasada przy zmianie finderów jest taka: masz miec prawie maxed nastepny model zeby sie na niego moc przesiasc. Czemu prawie? Bo jest SIB! A czemu "prawie"? bo czym mniej wymaxowany tym wiekszy taryfikator ujemny czyli z kazdego zloza dostajesz o iles % mniej przez to ze findera uzywasz nie maxed.

Chyba ze glosze herezje ale tak slyszalem i mi sie sprawdza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 17:25 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2008
No dobra, ale po 1. ja pytałem, dlaczego lepszy finder jest wymaxowany, kiedy tego z TT jeszcze nie wymaxowałem, a po 2. muszę wiedzieć jak nazywa się kolejny finder, żeby móc sprawdzić czy już go "prawie" wymaxowałem, uf. xxx :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 19:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Mort, Ty chyba nie czytales dokladnie pytania :>

Karpik, prawdopodobnie jest tak dlatego,ze sa dwie ''serie'' finderow - Ziplex i MatterFinder.
Zasada jest prosta :) Im wyzszy numer przy nazwie, tym lepszy finder:
Matter Finder101
Matter Finder102
Matter Finder103
Matter Finder104..

i odpowiednio:
ZiplexT1
ZiplexT5
ZiplexT10
ZiplexT15..

Ziplexy, zdaje sie, maja troche wieksze wymagania 'skillowe', ale tez wieksza glebokosc szukania. Musisz po prostu posprawdzac.
Co do decayu, to zasada jak na poczatku - im wyzszy finder, tym wiekszy decay. Dodatkowa informacja - bardzo oplaca sie uzywac finderow (L) (np. MF210 (L)), jako ze maja o wiele nizszy decay i przy tym niskie ceny, rzedu 110%-130% (nie mowie oczywiscie o sprzecie dla zaawansowanych minerow).
Polecam tez sprawdzac sobie decay na stronie www.entropedia.info ,gdyz nie recze, ze wszystkie podane przeze mnie informacje sa aktualne :)

Powodzenia,a tak poza tym lepsze sa bomby ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2008, 22:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nie wiem, czy tak trudno sie używa Entropedii?

Bezposredni link do finderów:

http://entropedia.info/Chart.aspx?chart=Detector

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Panel
Skocz do: