Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 19:05 
Merry Mayhem
20 Dec 2007

Join the Christmas carnage and compete for a pristine land area south of the scenic New Switzerland. Help the Imperial Government to cull Atrox and Exarosaur herds, and thwart the smuggling Mulaak'f by wiping out as many as possible between Friday December 21 18:00 UTC and January 1 00:00 UTC.

The Government will award 1 point for every Exarosaur killed, 3 points for every Atrox, and 10 points for every Mulaak'f put into an irreversible coma. These points will be awarded regardless of maturity or location on Calypso.

The fierce colonist to have accumulated most points by Jan. 1 00:00 UTC will receive the new land area on Amethera.

The second prize winner will receive a complete Shadow Armor Set, and the third prize winner will receive a large amount of raw materials, with a Trade Terminal value of 10000 PED, for the new Make Up and Material Customization systems.

Lets get this slaughter started!

Ostatnio edytowany przez Level 10 Sty 2008, 11:23, edytowano w sumie 4 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 19:10 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 108
Society: Kanwo
Nick w grze: Marcjan Martinus Tydeusz
Level napisał(a):
Cytuj:
Merry Mayhem
20 Dec 2007

Join the Christmas carnage and compete for a pristine land area south of the scenic New Switzerland. Help the Imperial Government to cull Atrox and Exarosaur herds, and thwart the smuggling Mulaak'f by wiping out as many as possible between Friday December 21 18:00 UTC and January 1 00:00 UTC.

The Government will award 1 point for every Exarosaur killed, 3 points for every Atrox, and 10 points for every Mulaak'f put into an irreversible coma. These points will be awarded regardless of maturity or location on Calypso.

The fierce colonist to have accumulated most points by Jan. 1 00:00 UTC will receive the new land area on Amethera.

The second prize winner will receive a complete Shadow Armor Set, and the third prize winner will receive a large amount of raw materials, with a Trade Terminal value of 10000 PED, for the new Make Up and Material Customization systems.

Lets get this slaughter started!

lol...znów ubery wygrają :( kretynizm

Level.

eeee tam ;)
przecież exarozaura to nawet ja ubić mogę

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 19:20 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Why uber ?

Jeden dobry z masą ammo i bronią na przemiał i własny support team oraz z 50k ped na przemiał i mnóóóóósssssstwem wolnego czasu... doskonałe do poćwiczenia przed WoF. ;)

no ale to nie dla mnie więc niestety odpadam... nawet z support team

pozdro

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 19:59 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:00, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 20:27 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Society: FoFW
nom niestety - nagrody pewnie już rozdane zaocznie :P

szkoda - mogli to moim zdaniem zrobić bardziej tak, jak była zrobiona inwazja dronów.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 20:30 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 20:36 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
...tatami :P :crazy: :roll:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 20:41 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 20:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ale zryty event... zero szans na wygrana normalnych graczy... Co takiemu uberowi szkodzi wydac i 100k ped i mielic 24/7 na zmiane z 4 kolegami? Potem dostanie landa albo shadowa i tak bedzie na plus. Ech... Kolejne gówno MA podsuneło nam pod nos i karzą się cieszyc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 21:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
No albo mogli zrobić jakieś ciekawe itemy w lootach czy coś. A tak to wiadomo...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 22:10 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
Ogolnie zgodze się że wygra ten kto będzie w stanie kleic moby 24/7 przez caly czas trwania eventu, To normalne że ostateczna wygrana musi być przede wszystkim skierowana do graczy którzy mają masę kasy w grze, skoro nagrody są naprawdę wartościowe. Tacy gracze są w stanie sporo zaryzykować, skierowanie jakiegokolwiek eventu do ludzi majacych symbolicznego "peda" było by po prostu śmieszne. Eventami jak ten MA zachęca ludzi do tego by inwestowali w grę, w końcu mamy real cash economy jak komuś się to nie podoba to niech nie gra :D

Ma uzylo tu ciekawego sposobu nie problem dla nawet slabego gracza zabic 3 mld exo y problem w tym ze wtedy poplynie maaase kasy ^^ ale nie bede wam podpowiadal rozwiazan :P

zresztą były też eventy dla każdego - filmy, przebranie, fotki, fefcie itd.

Macie do tego zdecydowanie nie właściwe podejście. Na takim evencie tak na prawde wiele osob skorzysta nie tylko Ci co wygraja. Gdy masa osób będzie zabijać takie exo czy troxy to pula będzie się momentalnie nabijać i na bank poleci sporo dużych hofow i jeszcze więcej globali. Kwestia to być w odpowiednim miejscu i czasie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 22:27 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2007
Society: H2O
Nick w grze: Karolina Heslop
LOL panowie, newbie jestem, ale to prosciutkie :) TYLKO I WYLACZNIE pieniazki :P Wplacac, wplacac, wplacac i jeszcze raz wplacac do tej darmowej gry......
Bo pieniazki robia pieniazki a nic innego mongolow z MA nie interesuje.
Czy bedziecie grali czy nie zadna roznica, wazne zeby uberzy zostali :))))
Pozdrowka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2007, 23:48 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
To wcale nie jest aż taki event dla uberow. Porównajcie hp exa i mulaka-faka. Choć trzeba mieć uberski budżet, aż nie chcę liczyć. :shock: Powiedzałbym raczej event typu: "my ze szwagrem nie takie rzeczy.."

Edit: No może nie ze szwagrem, ale był tu gdzieś wątek o parach w EU. Idealnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 00:14 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 168
Witam

Z info jeśli dobrze zrozumiałem wystarczy walić dane mobki gdziekolwiek?
Każdy automatycznie bierze udział w evencie czy trzeba sie zapisać tak jak w przypadku ev. organizowanych przez graczy?

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 00:25 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
prawda jest taka że ten event to będzie wyglądał jak exaromania - w piątek wszyscy się rzucą i wytłuką wszystko - potem już tylko będzie oczekiwanie na respawn w tłumie zielonych kropek dookoła - to się tyczy exo i troxów, mulaki będa lecieć pół na pół z łbami uberów - chyba ze jak zwykle sie dogadają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 02:22 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
leje na ten event ;-P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 06:06 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
A może te punkty to będą konkretne itemki (TT=0) i będzie można nimi pohandlować. Wtedy ci "normalni" mogliby coś dorobić a tych uberów z za dużą ilością gotówki i pewną wygraną eventa pozbawić trochę kasiorki....hmm tylko wtedy wygrywa ND.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 07:45 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
Myśle że i tak warto tylko MA będzie wiedziało kto ile ma pkt na koncie chyba że zrobią oficjalną liste eventu !!!! Ale jeżeli nie to tylko od nich będzie zależało kto co i ile wygra !!! A jak ktoś napisał że tylko wystarczy wpłacać wpłacać wpłacać kase to powiem tyle to jest wielki błąd że tak myśli !!!! wiem po swoim doświadczeniu
Pozdrawiam :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 08:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Hmmmm idealnym rozwiązaniem byłoby PVP w miejscach eventowych, aby "daikiba skillers" mogli usuwać przeszkadzające im zielone kropki, powodujące zbędnego laga.

Być może uda się wystosować supporta, aby obszar był eventu był "exclusive" dla top 10? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 09:50 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Warlock napisał(a):
Być może uda się wystosować supporta, aby obszar był eventu był "exclusive" dla top 10? ;)

heh wczoraj wpadłem na taki sam pomysł :o

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 09:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
(Nie)stety obszarem eventu jest cały świat Entropii - łącznie z CND i liczą sie ubite moby gdziekolwiek.
Punkty naliczy system po stronie MA - i my niczego nie będziemy widzieli ani otrzymywali żadnych "fizycznych punktów".

Bardzo ciekawi mnie jaki to zamieszanie będzie miało wpływ na loot w całym systemie.
Zobaczymy czy uda się z tego jakieś wnioski wyciągnąć...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 13:02 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Bertha Bot napisał(a):
Rules
For health reasons, participants in the Merry Mayhem event may only spend a maximum of six hours logged onto Entropia Universe during every 24 hour period for the duration of the event. The 24 periods start from Friday Dec. 21 18:00 UTC. Participants that exceed this limit will be disqualified. It is up to participants to keep track of their time online. We also recommend that participants do not play for six hours straight, but take regular breaks with physical exercise or activity, food and refreshments during each session.

Creatures killed by teams will not generate points. Club NeverDie hunting domes are included.

Lol czyli 6godzin na każde 24 - każdy pilnuje się sam - inaczej sio od koryta :P oczywiście z przerwami na ćwicenia :P lol

teraz pytanie - czy przez takie ograniczenie czasowe coś się zmienia? oprócz tego ze obcina to 24/h grinding?

Bertha Bot napisał(a):
participants in the Merry Mayhem event may only spend a maximum of six hours logged onto Entropia Universe during every 24 hour period

Wiec wychodzi na to, że kazdy, kto chce coś zadziałać, musi w tym czasie się zmieścić z zakupami naprawai i łażeniem - to nie jest czas w jakim wolno polować, a ilość czasu jaką mozemy być zalogowani, aby nie zostać zdyskwalifikowanymi. lmao

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 13:57 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
niewiele zmienia, ale obcina szanse wlasnie tych co planowali kombinowac z graniem 24/7, teraz trzeba to duzo lepiej zaplanowac jesli sie chce miec jakiekolwiek szanse,

ja nie bede probowal bo nawet 6h codziennie nie bede siedzial

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 16:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Ograniczenie do 6h jest tylko jeszcze bardziej na rękę uberom :P
No ale może i dzięki temu paru maniaków straci mniej zdrowia :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:01 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
myślę że te 6h daje bardziej wyrównane szanse wszystkim, jakoś MA musiało pogodzić wszystkich bo na EF wielka afera wynikła o ten cały event

GL wszystkim biorącym udział !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Świetnie ten news wygląda na stronie głównej wraz z commentem Levela :D

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:13 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Skanerin napisał(a):
Świetnie ten news wygląda na stronie głównej wraz z commentem Levela :D

Hehe - ano nie miałem sumienia edytować jego postu ani zakładać nowego tematu...
Więc może sam, drogi Levelu dopieścisz ten post aby pasował bardziej jako nius na główną ? :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:24 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:16, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 17:54 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
usuń, usuń wszystkie moje posty jak się da, mnie nie zależy, Ty masz władzę nie ja, pisząc że nie masz sumienia dałeś mi do zrozumienia, że już kompletny debil/idiota/pojeb/zjeb jestem i że odzywa się w tobie litość do downów :(

Level.

1 post levela z sensem, popieram - usunąć :lol: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:03 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HduchC napisał(a):
myślę że te 6h daje bardziej wyrównane szanse wszystkim, jakoś MA musiało pogodzić wszystkich bo na EF wielka afera wynikła o ten cały event

GL wszystkim biorącym udział !!

MA musiało zareagować. Co to dla nich za zarobek, jeżeli wszyscy inni by sobie odpuścili (logiczne posunięcie) - bo o tak nie mieliby szans - a grałoby załóżmy 25 uberów? MA nic by na tym nie zarobiło :D.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
to wkoncu jak to jest na 24h moge być zalogowany tylko 6h czy moge np. bić sobie fefy 4h a puzniej na troxy przeskoczyć i wtedy włancza mi sie licznik T-6h i naliczane są pkt. a jak w ciągu tych 6h np w 3h przeskocze na argo licznik staje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Ciekawa sprawa z tym eventem.

To chyba pierwszy (lub przynajmniej jeden z nielicznych) kiedy z góry wiadomo jaka będzie nagroda. Z resztą sama nagroda też nie w kij pierdział - naprawdę robi wrażenie.

Poza tym interesujące jest samo pojawienie się tego eventu - szał szyfrów, latania za notkami, potem logami, obrazkami, orby, jajo atroxa... a tu nagle, jakby całkiem obok, pyk: "kto zabije więcej mobów ten wygrywa". Prawie jakby testowali która metoda będzie cieszyła się większą popularnością (czyli która przyniesie większe zyski)

Co do samej zmiany zasad na dozwolony czas maks 6 godzin, to wydaje mi sie, że jest to dobre posunięcie. Myślę, że wyrównuje to nieco szanse i wyklucza to co wydawało się oczywiste na początku - że wygra zespół 5-6 osób grających jednym avkiem.

I dziwię się trochę głosom pt. "znowu event dla uberów", "znowu na pewno uberzy wygrają". No w końcu po to Ci ludzie wpłacają kasę, żeby mieć lepszą broń, lepszego armora, lepsze skille - czyli po to, żeby być lepszymi od innych. W przeciwnym razie co by miało być? Losowanie wśród "pomarańczek" dorabiających się 10 PED na sweacie? Dla mnie to logiczne, że MA nie ma interesu w utrzymywaniu niewpłacających, zaś zyski przyniesie "zainwestowanie" w tych, co wpłacają dużo.

edit
sexy69 napisał(a):
to wkoncu jak to jest na 24h moge być zalogowany tylko 6h czy moge np. bić sobie fefy 4h a puzniej na troxy przeskoczyć i wtedy włancza mi sie licznik T-6h i naliczane są pkt. a jak w ciągu tych 6h np w 3h przeskocze na argo licznik staje.

Z tego co wyczytałem to jeśli chcesz brać udział w evencie to czas logowania nie może przekroczyć 6h na dobę. Pilnować czasu trzeba samemu. W razie przekroczenia - dyskwalifikacja i wyłączenie z walki o nagrody.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Level napisał(a):
usuń, usuń wszystkie moje posty jak się da, mnie nie zależy, Ty masz władzę nie ja, pisząc że nie masz sumienia dałeś mi do zrozumienia, że już kompletny debil/idiota/pojeb/zjeb jestem i że odzywa się w tobie litość do downów :(
Level.

Ty nie Mirmiłuj tylko spróbuj zrozumieć. Niczego nie chcę usuwać - bo jako pierwszy
wychwyciłeś i napisałeś niusa. Grzecznie poprosiłem abyś go tylko troszkę dostosował
aby pasował jako "nius" - czyli np. odpuścił sobie swoje zdanie na jego temat i pozostawił
wnioski czytelnikom. A litości do ciebie nie mam żadnej :P

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:29 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 18:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
no to dowalili z grubej rury będe bił 5h55min. wuloguje sie grzecznie i pita blada nawet na aukcje zaglondnonć nie wolno.

Cosik czuje że dużo ludzi przez ten czas odpadnie :P no nic cza spróbować swych sił :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2007, 19:48 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 130
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
Jakie piękne połączenie nowej inicjatywy z XFIRE. Chcesz dokładnie wiedzieć ile czasu siedzisz drogi graczu (ile będziemy MY, MA, uważali że grasz), skorzystaj z XFIRE :? (własne pomiary to lipa?!).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 08:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Level napisał(a):
6h na dobÄ™, doba zaczyna siÄ™ 18:00 UTC
6h na ten okres czasu możesz być zalogowany, nie ważne co robisz, liczy się czas bycia w systemie
przekroczysz chociaż raz? dyskwalifikacja

Level.

No to jeszzcze jedno pytanko :)

Jak zaczoiłem walić o 18 UTC biłem 2 h przerwa prawie 20h zaczynam bić o 13 godzinie następnego dnia bije 3:55h robie przerwe 1h 5 min. o 18 UTC moge zacząć znowu bić moby (nastepne 6h) nie będe wywalony z eventu??

Pytam bo nie wiem czy dobrze zrizumiałem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 09:13 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Hym... na logike to powinno byc 24h odstepu miedzy rundami w celu "zdrowotnej regeneracji". Ale z regulaminu wynika ze mozna bic 6h pod koniec 1 doby i 6h na poczatku 2 doby.... Co dałoby 12h bicia prawie bez przerwy.

Ja bym nie ryzykowal i zrobil odstep 24h... ale rob jak uwazasz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 11:18 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
czyli jak wczoraj od 18:00 do 24:00 tłukłem atro to mam event zaliczony?
przerobiłem prawie 70k amo z korsa razem loot 1.5k ped po tt:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 11:26 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
masterpe napisał(a):
czyli jak wczoraj od 18:00 do 24:00 tłukłem atro to mam event zaliczony?
przerobiłem prawie 70k amo z korsa razem loot 1.5k ped po tt:)

Teoretycznie tak. Oczywiście jeśli tylko nie przekroczyłeś ani odrobinkę tych sześciu godzin. Natomiast jeśli tłukłeś 18:00 - 24:00, a potem poszedłeś odłożyć złom, naprawić armora, ampa i co tam jeszcze, no to jesteś wyeliminowany z konkursu :)
Jeśli wylogowałeś się równiutko po 6 godzinach, to jest jeszcze szansa, że przekroczyłeś czas przy pomocy 20 sekund opóźnienia przy wylogowaniu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 13:38 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2007
ogólnie to na + wyszedlem tak że niejest zle:)
dzieki za info

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 15:56 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 19:59, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 16:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Hmm ale to troche bez sensu jezeliby bylo od 19.. moim zdaniem to pierwszy dzien sie nie liczy (bo i tak mozna bylo siedziec 6h max). A kazdy kolejny to 6 godzin dziennie. Inaczej to by bylo dosc dziwne, i troche gorzej do sprawdzenia przez MA.

Ale jezeli ktos ma sprawdzone dane to niech napisze :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 16:24 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 19:59, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 16:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Liczą się nie dni tylko przedziały czasowe po 24h począwszy od 21go godz.18:00 czasu MA. Tak podał Marco na EF.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 17:02 

Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 19:57, edytowano w sumie 3 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 17:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Level napisał(a):
ateush, czyli mam racje?
18:00 do 18:00 nastepnego dnia i tak do konca eventu i 31.01.2007 jest od 18:00 do 00:00 01.01.2008 (6h)
bo się wystraszyłem, że źle zaplanowałem start i już po evencie:(

Level.

Marco|MindArk napisał(a):
don't thinks of it as real time days. See it as 24h periods. Each period starts at 18.00 UTC. The last period is different as it is only six hours long.

Masz racje.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 18:49 

Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 19:57, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 19:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
ok, rezygnuję z eventu, Dreicc 1700 atroxsów w ciągu pierwszych 6h...jedyna nadzieja, że tacy jak on przekrocza czas, 1700 troxsów to 5100 punktów...do tego dodajmy jego 150 mulaków..łącznie ma 6700

Da z mod merca+amp bije Youngi...bez sensu, ja i moje exo siÄ™ nie liczÄ… :(
Musiałbym stać w miejscu przez 6h, strzelać z manisa bez przerwy w exo young-mature (bez przerwy...click..click...click...) nie lootować je, po prostu zabijać stojąc w miejscu cały czas...to by dało ponad 10k exo na 6h...ale to niemożliwe

Level.

Jeden z forumowiczów EF napisał:

Cytuj:
Please MA can we get the results of the final 3 winners allready, I'm dying to know who you selected for this 'everyone has a chance to win event'

Proste i szczere. :D

A my powinniśmy się raczej skupić na wykorzystaniu nabitego lootpoola na mobach, ale uwaga: niektóre landowe sknery już eventy ustawiają podczas mayhemu, np. wstęp 50 ped a nagroda 0 (oczwywiście landy z mayhemowymi mobami).

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2007, 19:17 

Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 19:58, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2007, 14:51 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
@Kara... Nigdzie nie jest napisane, ze EU to gra darmowa. Na stronie glownej masz jedynie: "Free download without subscription fees", co znaczy: "darmowy download bez oplat za rejestracje". Wybacz, ale slowa "darmowa" tu nie ma. Nikt nie zmusza Cie do oplat, jak w przypadku WoW np, co samo w sobie jest bardzo przyjemne. Bo wplacasz kiedy chcesz, ile chcesz i masz tez alternatywne metody zdobycia pedow (nie mowie tu o sweatowaniu)... Ale to off topic zdecydowanie...

Do eventu wracajac... 6h limit nie zmieni sytuacji. Lista mozliwych zwyciezcow jest ograniczona. Wygraja gracze z wysokimi skillami, dobra bronia i spora iloscia pedow na przemial. A liste mozliwych zwyciezcow mozna znalezc na pierwszej stronie najbardziej wyskillowanych societies w soc terminalu. Caly event robil na mnie wrazenie przygotowanego na kolanie. Ale znajac MA napewno jest szczegolowo zaplanowany.
Inna sprawa, ze na tym evencie moga skorzystac nie tylko zwyciezcy. Loot pool, jaki nabija, moga spokojnie wybrac slabsi gracze i skorzystac na tym finansowo nie biorac nawet udzialu w evencie. Widac to na hof liscie zreszta.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 03:35 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 19:48, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Cytuj:
Government Officials have now begun compiling their report, and can already announce the top three hunters for their impressive skills in culling Calypso's wild herds:

1st. Patrik Stormer Deluxe
2nd. Stoikow Stoikow Mudorow
3rd. Jenna Star Mercury

Officials are now busy compiling and distributing rewards for these achievements, so it only remains to wish all of Calypso's colonists, old and new, a very Happy New Year.

:roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nowych graczy to jeszcze zrozumiem, ale starzy wyjadacze ze sie dziwia to mnie wogole rozbawilo. Oczywiste jest ze MA robi glownie takie imprezy dla swoich VIP ow , wplacajcie tyle siana co oni to i dla was beda takie eventy.

Nagrody byly rozdane przed rozpoczeciem i to oczywiste ale haczyk polknelo napewno wielu noobow to pewne :)

happy new year !!!! :) we will take you inside a virtulal universe PROJECT ENTROPIA

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:09 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 19:48, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
1st. Patrik Stormer Deluxe ( land )
2nd. Stoikow Stoikow Mudorow ( shadow set )
3rd. Jenna Star Mercury ( 10 k na tapete )

Oficjalne wyniki mnie wogole nie zdziwly , ci co mieli wygrac to i wygrali :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Le tam, skad wiecie ze to nie jest ''zgodnie z zasadami''? :roll:

Co za cynizm. Happy NY :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sty 2008, 19:22 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Level napisał(a):
lol, faktycznie event ustawiony był :( co za buce, Star miał wygrać qwa...

Level.

a co napędzałeś mu moby na evencie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 06:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
RafiS napisał(a):
(...)Oczywiste jest ze MA robi glownie takie imprezy dla swoich VIP ow , wplacajcie tyle siana co oni to i dla was beda takie eventy.

No wlasnie i tu problem,bo z tego co sam stormer czy porn pisal...nigdy nie wplacali :?
Ale pewne bylo to ze wygra ktos kto ma najlepsze zabawki w piaskownicy.
Dlatego ludzie ktorzy brali w tym udzial nie powinni teraz narzekac,a do tego przywyknac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 11:26 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Wyniki sÄ… prawdziwe , sam widzialem jak jedna z tych osob ktore wygraly , ubijala cale stada troxow z bazuki ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 11:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
No wlasnie i tu problem,bo z tego co sam stormer czy porn pisal...nigdy nie wplacali :?

NIe musieli - zaczynali grę w czasach, gdy można było wyjść na + spokojnie i nabić skilla spokojnie, a uber przedmioty leciały z takich mobów, że mid-level hunter bez pancerza dałby sobie radę. Dzieciaki miały po prostu farta, bo były w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu i z tego czerpią teraz zyski. To wszystko. :P

Cytuj:
Dlatego ludzie ktorzy brali w tym udzial nie powinni teraz narzekac,a do tego przywyknac.

Zobaczymy, czy wyciągną z tego wnioski i będą potrafili ocenić w przyszłości - watro, czy nie warto stawać do tego typu konkursu? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 20:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Tutaj macie liste 2000 osob bioracych udzial
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... dated.html

CZEMU zawsze przy jakichs konkursach jest narzekanie, ze to a to jest ustawiane, ze jest niesprawiedliwie, ze ktostam jest faworyzowany, bla bla bla? Lekko denerwujace jest czytanie wypowiedzi zadrosnych o wszystko ''Polaczkow'' :roll:

A wygrali ci, ktorzy sie naprawde poswiecili konkursowi i mieli skille/sprzet po temu,nic nie musialo byc od razu ''ustawiane''. Az mi sie z PiSowska polityka skojarzylo :lol: uklady, uklady, wszedzie widzimy uklady ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 21:37 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Coś im ten event nie wyszedł tak jak powinien. Na nic w nim nie liczyłem, bo ani skilli ani odpowiedniej broni do tego nie mam niemniej jednak parę atroxów zdarzyło mi się ubić. Problem polega na tym że jestem na oficjalnej liście osób biorących udział a wg zasad powinienem zostać zdyskwalifikowany, bo co najmniej dwa razy znacząco przekroczyłem limit sześciu godzin gry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 21:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Dawid19791 napisał(a):
Coś im ten event nie wyszedł tak jak powinien. Na nic w nim nie liczyłem, bo ani skilli ani odpowiedniej broni do tego nie mam niemniej jednak parę atroxów zdarzyło mi się ubić. Problem polega na tym że jestem na oficjalnej liście osób biorących udział a wg zasad powinienem zostać zdyskwalifikowany, bo co najmniej dwa razy znacząco przekroczyłem limit sześciu godzin gry.

Nie czytales posta ;)
Czas sprawdzali tylko w wypadku pierwszych trzech miejsc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 21:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Gratuluję wszystkim rodakom którzy znaleźli się na wysokich miejscach listy :)

Ostatnio edytowany przez ateush, 03 Sty 2008, 08:03, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 21:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Mały bląd...miejsce 34 należy do polaka/polki :D

no i jeszcze Szczecio na 37 :)
Chyba Ci się Ati jeszcze wzrok po sylwestrze niewyostrzył :wink:

[ Komentarz dodany przez: ateush: Czw 03 Sty, 2008 08:04 ]
Faktycznie nie za dobrze ze wzrokiem ;) Wyedytowałem aby nikogo nie faworyzować/urażać :)

Ostatnio edytowany przez Zari, 02 Sty 2008, 21:58, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 21:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Tak szczerze mówiąc to event eventem, ale nie zazdroszcze temu kto zajal czwarte miejsce :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sty 2008, 22:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Nieno to są jaja... nawet ja sie załapałem;)
nadmienie że za wiele niepolowałem. Wychodzi na to że nie za wielu graczy polowało w czasie eventu na te mobki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2008, 01:01 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
event imo dla każdego hehe dla chcących wziąść udział bez barier, narzekacze niech nie piszczą bo te mobki nawet dla początkujących, despy chcieliście czy co :P

a co do wyników, jedna wielka ściema, po co zamieszanie z mob/pkt jak na liście wyników nie widać ile kto zdobył sumarycznie punktów???!!!??? nie wysilącją się zbytnio jeden dzionek huntu i zająłem ok 200 miejsca buhahha, wniosek jeden że miejsce 2000 ubiło pewnie z 1 exo ;) i to zapewne przypadkiem. pomysł moze i dobry ale wynik koszmarny. btw faktycznie evencik pod nei modmerce jak niektórzy optują ale pod bazooke i basta. pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2008, 08:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
CZEMU zawsze przy jakichs konkursach jest narzekanie, ze to a to jest ustawiane, ze jest niesprawiedliwie, ze ktostam jest faworyzowany, bla bla bla? Lekko denerwujace jest czytanie wypowiedzi zadrosnych o wszystko ''Polaczkow'' :roll:

Na EF stwierdzono tylko, że z góry wynik tego eventu jest przewidywalny - był ustawiony pod tych co mają "największe moce przerobowe". Nie pomylono się. Dobrze, że MindArk jest przewidywalny...aż do bólu. ;)

Cytuj:
A wygrali ci, ktorzy sie naprawde poswiecili konkursowi i mieli skille/sprzet po temu,nic nie musialo byc od razu ''ustawiane''. Az mi sie z PiSowska polityka skojarzylo :lol: uklady, uklady, wszedzie widzimy uklady ;)

To była oczywista oczywistość, że wygrają ci, a nie inni. Nie ma co na to narzekać i dopatrywać się układu. W dniu ogłoszenia eventu można było złożyć gratulacje (co poniektórzy zrobili) i wrócić do "normalnych" czynności w EU.

Cytuj:
nie wysilącją się zbytnio jeden dzionek huntu i zająłem ok 200 miejsca buhahha, wniosek jeden że miejsce 2000 ubiło pewnie z 1 exo ;) i to zapewne przypadkiem. pomysł moze i dobry ale wynik koszmarny. btw faktycznie evencik pod nei modmerce jak niektórzy optują ale pod bazooke i basta. pozdro

He he. Ja to przy miningu dziabnąłem kilka troxów po drodze i 392 miejsce! Ale to dobry znak - ludzie logicznie myślą i obiektywnie oceniają swoje szanse, wiedząc od razu - warto, czy nie warto się w to bawić. Oczwiście w hipotetycznej sytuacji, gdzie MA nie zwróciłoby się za event, co więcej, koszty nagród przekroczyłyby znacznie dochód z takiego hunta, nagrody byłyby tak, czy tak wręczone, prawda? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2008, 15:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
O ukladzie raczej nie moze byc mowy, bez przesady. To logiczne ze wygrali najlepsi - czyli tacy co siedza w PE od rana do wieczora (w tym evencie najwieksza dla nich trudnością były ograniczenia czasowe ;))

A to dziwne bo ja siebie nie widze na liście :/ Co prawda udziału nie brałem w evencie, ale licząc na Hofika zabiłem pare troxów (słabo szło :P) :/ hmm

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2008, 15:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Chudy napisał(a):
wniosek jeden że miejsce 2000 ubiło pewnie z 1 exo ;)
Posse napisał(a):
A to dziwne bo ja siebie nie widze na liście :/ Co prawda udziału nie brałem w evencie, ale licząc na Hofika zabiłem pare troxów (słabo szło :P) :/ hmm

Ja podczas eventu zabiłem ok. 2 exa, z 50-60 atroxów (mulaków 0 ;) ) i zająłem zachwycające 1826 miejsce. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sty 2008, 16:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
1362 to mój numer na liście :P nie brałem i nie miałem zamiaru brac
udziału w tym evencie.Ubiłem tylko pare mobów podczas kopania haha to dobre
nawet bym się nie spodziewał,że znajde się na takiej liście.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2008, 19:16 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Simanth
a ja nie zamierzałem brać udziału w konkursie a znalazłem się na 1020 miejscu na liście.
Pragnę serdecznie podziękować organizatorowi :P
czujÄ™ sie zaskakujÄ…co usatysfakcjonowany :lol:
no...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2008, 04:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Elanor napisał(a):
Tutaj macie liste 2000 osob bioracych udzial
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... dated.html

święta racja tylko nazekanie i płacz :P byłem 78 jakbym nie szalał w świeta i sylwestra tylko grał to kto wie straciłem w ten sposób wiele godzin polowania

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2008, 16:05 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 141
Society: Asassins INC.
Nick w grze: Vimken Piec Malwa
Dzieki tym statsom mozna sie dowiedziec ile osob tak naprawde gra w entropie

mi wychodzi ze niezawiele :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2008, 17:07 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
4horsman napisał(a):
Dzieki tym statsom mozna sie dowiedziec ile osob tak naprawde gra w entropie
mi wychodzi ze niezawiele :)
..w okresie świątecznym - bądź co bądź większość graczy wyjechała sobie na święta przy okazji odpocząć od entropii - co po niektórzy jakoby tego nie zauważają i wyciągają błędne wnioski.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sty 2008, 22:43 
Poor
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 96
Society: Freelancer
Nick w grze: Hardin Hard Finnegan
Ja zajalem 696 miejsce O_o Jestem w szoku. Ubijalem tylko troxy wlazace mi pod claima + pare luznych jak mi sie bomby skonczyly. Kopalem na S od Fort Ithaca i widzialem ze masa luda tam biegalo i predko sprzatali te troxy nawet.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 82 gości

Panel
Skocz do: